Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  iPhone topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-18 10:40:06

LOGOUT.hu

iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#221501) dud998 válasza D4rkm4n (#221500) üzenetére


dud998
őstag

A szeptemberi bemutató után. Vagy a publikus béta elvileg jövő hónaptól.

“Ük-ük-ükunokáimnak, akikkel sohasem fogok találkozni. Jó érzés tudni, hogy ezeken a lapokon keresztül mégis kapcsolatba lépünk majd egymással. A legjobbakat kívánom nektek egész életetekre, bárkik is legyetek. Szeretettel, ük-ük-üknagyapátok, Brian Johnson”

(#221502) radi8tor válasza dud998 (#221501) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Erősen esélyes, hogy Októberben lesz az a bemutató.

[ Szerkesztve ]

⭐ Stella

(#221503) dud998 válasza radi8tor (#221502) üzenetére


dud998
őstag

Oh, erről asszem lemaradtam. :R
Franc a vírusba. :((

“Ük-ük-ükunokáimnak, akikkel sohasem fogok találkozni. Jó érzés tudni, hogy ezeken a lapokon keresztül mégis kapcsolatba lépünk majd egymással. A legjobbakat kívánom nektek egész életetekre, bárkik is legyetek. Szeretettel, ük-ük-üknagyapátok, Brian Johnson”

(#221504) tboldi válasza radi8tor (#221502) üzenetére


tboldi
nagyúr

A legutóbbi pletyka szerint mégis marad a szeptember.
[link]

(#221505) radi8tor válasza tboldi (#221504) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Cool, akkor nem terjesztek konteót. :D :R

⭐ Stella

(#221506) D4rkm4n válasza radi8tor (#221505) üzenetére


D4rkm4n
őstag

Az igazság az, hogy mivel a "szokásos" őszi influenza járvány által produkált több tünet is egyezik a koronavíruséval, így könnyen előfordulhat, hogy ha a nyár végéig nem üt be ismét a krach, gyorsan piacra dobnak mindent, amíg nem késő. :D

"If you only do what you can do, you will never be more than you are now."

(#221507) norbertoth


norbertoth
senior tag

Van olyan app amivel egy email üzenetet letudok pdf-ként menteni?

• iPhone 15Pro Max • Macbook Air M1 • LG OLED 55” CX • BOSE • Asus AX92U • WD Blue SSD • Xbox One S

(#221508) radi8tor válasza D4rkm4n (#221506) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Hehe ajánlom is! ;]

⭐ Stella

(#221509) b.kov


b.kov
senior tag

Sziasztok,
Szépen lassan kerül a családhoz egy új iPhone SE (2020). Fontos volt a színválasztás az illetőnek (piros), és nem szeretné eltakarni egy gyári tokkal a hátát.

A kérdésem az lenne, hogy tudnátok-e ajánlani valami minőségi, átlátszó tokot, ami nem sárgásodik be idővel? Itthonról beszerezhetőt szeretnék (pl. Budapesten személyesen, vagy futárral).

Köszönöm. :R

(#221510) hemaka válasza norbertoth (#221507) üzenetére


hemaka
nagyúr

Gyari mail app is tudja
[link]

(#221511) tboldi válasza b.kov (#221509) üzenetére


tboldi
nagyúr

Gyári clear case, de ha egyszer fent van, akkor többet ne akard leszedni, mert megreped, annyira passzos. Tapasztalat. :D

szerk.: Ja, várjá’, SE-hez nem is biztos, hogy van. :B

szerk. 2: És valóban nincs, az Apple Store app-ban ellenőriztem, úgyhogy sztornó.

[ Szerkesztve ]

(#221513) b.kov válasza tboldi (#221511) üzenetére


b.kov
senior tag

+ (#221512) Aweriot

Köszi a gyors választ nektek. :R

(#221514) norbertoth


norbertoth
senior tag

Valaki a tvos 14-ben megnézné aki tud bétázni, hogy valóban igaz a youtube 4k támogatása?

• iPhone 15Pro Max • Macbook Air M1 • LG OLED 55” CX • BOSE • Asus AX92U • WD Blue SSD • Xbox One S

(#221515) dmspore


dmspore
csendes tag

Sziasztok! Melyik iPhone éri meg jobban?

Hosszas dilemmázás után (6S-től indult a keresés) végül két készülék között szeretnék választani: X 256 GB, illetve XS 64 GB.
Mindkettő készülék ugyanattól az eladótól lenne (Hardverapróról, megbízható). Árban nagyjából ugyanott lenne (134, ill. 140 ezer Ft). Az eladó szerint jobban megérné az X, bár én nem írtam le neki az én felhasználói szokásaimat.
Félek attól, hogy kevés lenne a 64 GB (128 lenne nyilván az igazi, de az sajnos nincs), 256 viszont talán túl sok lenne, de inkább legyen elég tárhely. Jelenleg állandóan ezzel szenvedek, úgyhogy számomra ez lényeges.
Viszont az XS javára írható a jobb hardver (erről szívesen fogadok véleményeket, tapasztalatokat), az IP68 (IP67 helyett, bár számomra ez annyira nem lényeges), illetve az eSIM támogatás.
Utóbbi is érdekes dolog, mivel a jelenlegi telefonomban két SIM-et használok, bár csak "kényszerből". XS esetében lehet két SIM-et használni (egy nano, és egy eSIM)?
Többet számít, hogy egy évvel újabb? Jobban számítana, mint a négyszer akkora tárhely, de mégis valamennyivel gyengébb hardver?

(Ha betelik a tárhely alkalmazásokkal, akkor lehet őket telepíteni iCloudra? Vagy csak fájlokat lehet ott tárolni, mint Driveban vagy bármilyen más felhőben?)

DMSPORE

(#221516) hemaka válasza dmspore (#221515) üzenetére


hemaka
nagyúr

Csak fotokat, videokat es egyeb fajlokat lehet ott tarolni. Az appok csak a telefonrol mennek.

(#221517) Massacre14


Massacre14
csendes tag

Sziasztok!

2020.05.31.én elhagytam/ellopták az iPhone 7-esem és hát eléggé kivagyok miatta, mert csak tavaly júniusi mentésem volt iTunessal (én hülye nem fizettem elő az 50GB-os csomagra fillérekért). Viszont most észrevettem egy érdekes dolgot, hogy az Apple ID-nál (ez a régebbi iPhone 5S-emen) ott van egy fül, hogy "Összes megjelenítése" és ott van az összes Apple eszközöm, de eddig láttam, hogy az elveszett telefonom alatt kiírta, hogy "Find My Phone [BE]", de most már teljesen eltűnt az a fül és a "Biztonsági mentés" fül is. A mostani (azaz a régi) iPhone 5S-emen ott van, bár nyilván azért mert az az aktuális eszköz, de eddig az elveszettnél is ott volt, ezekről melléklek képeket lentebb. Azt se tudom elképzelni, hogy miért nem jelez "Offline elveszett módban" a telefon, hogy hol van, márpedig egy 200 méteres útszakaszon vesztettem el, ami közepesen forgalmas, de nap, mint nap járkálnak ott emberek (köztük én vagy 30x mentem el ott, hátha meglátom vmi bokorban) és miért nem tudta eddig vagy akár később is, aki megtalálta jelezni hol van a lokációja, hisz az új iOS 13.5 már tudja ezt és mint látjátok ez a szoftver volt az iPhone 7-esemen. Egyszerűen első perctől kezdve mikor elhagytam, iCloudban Offline-t jelez... 28 nap óta... Amúgy eszméletlen sok mindent megtettem, hogy meglegyen a telefon, rendőrség, térfigyelő kamerák, kiplakátoltam, hogy "Elveszett telefon, magas jutalom...keressenek, stb.", 7-8 féle iPhone-os csoportban néztem felteszik-e, különböző hírdetési portálok (jófogás, Hardverapro, Facebook Marketplace) de semmi eredménye... Azóta is Offlineban van.. egyszerűen nem értem miért, ha be volt kapcsolva a "Find My Phone" funkció és az Offline módot autómatikusan bekapcsolja, ha az új iOS szoftvert feltelepítjük. Egy dologban nem vagyok a mai napig biztos, hogy a 24 órás (Last Location) be volt-e nyomva, de valószínű nem, ha az eltűnés után 8 órával kezdtem el keresni leghamarabb sem jelzett semmit az iCloud... Nem értem azt a gyökér csökkent elméjűt sem, aki megtalálta és nem adja vissza... semmit se tud vele kezdeni, csak papírnehezék neki... és kötve hiszem, hogy olyan ember találta meg, aki szétszedi és eladja alkatrészként, főleg, hogy 4 éves modellről beszélünk plusz tegyük hozzá, hogy betettem Elveszett módba, így semmit se tud vele kezdeni... Bármi ötlet srácok? Itt most 3 dolgot kérdezek:

1. Miért tűnt el a mellékelt képen a Find My Phone funkció egyáltalán... ami eddig ott volt?
2. Miért nem jelzi nekem offline módban, ha bárki elsétál mellette vagy akár vmilyen lakásban is van kikapcsolt állapotban? (Egyszerűen nem értem.)
3. Bármi mód a megtalálásra?

Köszi a segítségeteket!


(#221518) burgatshow válasza Massacre14 (#221517) üzenetére


burgatshow
veterán

Sajnos ez van. Valószínű, hogy aki megtalálta az rögtön kikapcsolta és kivette belőle a SIM-et, utána max. alkatrésznek eladta. Sajnos a frissen lopott Apple cuccok így végzik, pont az iCloud zár miatt.

(#221519) burgatshow válasza dmspore (#221515) üzenetére


burgatshow
veterán

A tárhely kérdése teljesen egyedi megítélés kérdése, nekem a 64 is sok de nincs kisebb. A két SIM (igen 1 nano és 1 eSIM) az XS-re dönt, ill. az újabb FaceID, a gyorsabb proci, a vízállóság is mind-mind az XS előnye.

Nekem volt / van mindkettő, nem mennék vissza az X-re már.

(#221520) burgatshow válasza hemaka (#221510) üzenetére


burgatshow
veterán

iOS-en minden app tudja, amiben van nyomtatási megosztás lehetőség.

(#221521) telefonmágus válasza dmspore (#221515) üzenetére


telefonmágus
senior tag

Azt válaszd amelyiknek az akku legalább 95-96% feletti és kártyafüggetlen és még van rá legalább 2-3hónap gari is

Garanciás Telenoros TMobileos vagy független iPhone-t veszek,SAMSUNG bontatlan telefonokat veszek,előfizetéses is NON-STOP

(#221522) Noxy válasza Massacre14 (#221517) üzenetére


Noxy
veterán

2. Miért nem jelzi nekem offline módban, ha bárki elsétál mellette vagy akár vmilyen lakásban is van kikapcsolt állapotban?

lekapcsolt, nem aktív, kikapcsolt
Ami kikapcsolt állapotban van, az nem működik.

A másik meg az, hogy az Apple képtelen megoldani, vagy nem nem akarja, hogy a lezárt iPhonet csak feloldott állapotban lehessen kikapcsolni. Tudják ezt ők, de akkor nem veszel helyette másikat, ha ellopják vagy elveszted.
Erre a problémára pedig már évek óta van megoldás a Jailbrekelt telefonon a Cydiaban.
Pld ha valaki ki akarja kapcsolni a telefonom lezárt állapotban, vagy 4x rossz jelkódot ír be: [kép]
Mire elolvassa az üzenetet, addig már megkapom a beállított e-mail címre az e-mailt, a tolvaj vagy a megtaláló fotójával, + a koordinátákkal. [kép]
Ha meg kiveszi a SIM-t, akkor még mindig van rá esély hogy felmászik egy UPC Wi-Free hálózatra.
Ennyi lenne. Pedig mind ezt meg lehetne oldani egy hivatalos AppStore App-l is. (de akkor nem veszel új telefont, ha elhagyod vagy ellopják)
Ui:
Iphone 7-n az iCloud zár sem probléma, hozzáértő kezében. Erre most nem térnék ki részletesen.

[ Szerkesztve ]

''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is''

(#221524) Ringman


Ringman
nagyúr

az esimnek van tényleges előnye egyébként a dual-sim lehetőségén kívül?

(#221525) kali válasza Ringman (#221524) üzenetére


kali
legenda

Univerzális, továbbá nem veszítheted/törheted el, illetve nem dobhatják ki a készülékből.

(#221526) lugosi válasza Ringman (#221524) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Amiket kali írt, azon kívül nyugodtan kikapcsolhatod rajta a pin-kód kérését, mert feloldatlan állapotban nem tudnak telefonálni róla, és áttenni nem tudják másik készülékbe.

Egyébként lenne egy olyan előnye is, mint a multisim, de azt nagyon szűk körben lehet itthon használni.

[ Szerkesztve ]

(#221527) Micsurin


Micsurin
nagyúr

Ez a 4G-s i12 rumor/leak valid lehet? 550 usd az áfával valahol 220k körül állna meg egy marha kompakt házzal (SE méret) 5.4-es kijelzővel. :Y

The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.

(#221528) #30610944 válasza Micsurin (#221527) üzenetére


#30610944
törölt tag

Meg fogja lepni az Apple ebben biztos vagyok. Az XR ota erzik hogy van kereslet az olcsobb keszulekekre.

(#221529) Tibee86 válasza Micsurin (#221527) üzenetére


Tibee86
veterán

Szerintem itthon minimum 250, de inkább több lesz.

(#221530) -FLY->


-FLY->
őstag

Sziasztok!

Bontatlan, de nem üzletből vásárolt készülékeknél mire kell figyelni a vásárlás során (annyit szoktak írni, hogy független, aktiválástól számított egy év apple garancia)? Van valami buktatója a dolognak?

(#221531) Micsurin válasza Tibee86 (#221529) üzenetére


Micsurin
nagyúr

Az még dupla áfával sem jönne ki és nagyon elszállt dollárral és ippek, hogy. :DDD

550usd < 250k bagy fölötte esélytelen mikor az i11 289.

LiVeGa kíváncsi leszek nagyon kompaktnak ígérkezik lehet megérné bevárnom a bejelentést és nem kapásból nyár végén SE-re váltani. Mert ba bejön az ára itthon is az SE fölé egy ~60-70-nel tuti meg fog ütni a guta mert az a méret még jobb lenne.:DDD

The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.

(#221532) radi8tor válasza Micsurin (#221531) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Szerintem Apple nem fog már nagyon 300k alatti telefont kiadni.

⭐ Stella

(#221533) #30610944 válasza Micsurin (#221531) üzenetére


#30610944
törölt tag

SE-t nem vennek mert
1. csak egy hatlapi kameraja van
2. nincs ejjeli mod
3. de a legnagyobb baj az akku
Ezekben mind jobb lesz a legkisebb 12. A felarat meg megeri majd.

Amugy 650 dodo a varhato ara a kicsinek ami kb. 200ezer. 250-nel nem lehet dragabb mert akkor nem adja ki a tobbi az arat, ergo dragulas lenne a felso szegmensben. Emelni most biztos nem fog az Apple.

[ Szerkesztve ]

(#221534) kali válasza -FLY-> (#221530) üzenetére


kali
legenda

Szia,

Lehet szolgáltatós és esetlegesen letiltható, vagy szélsőséges esetben kamionról...stb. eltűnt és szintén letiltásra kerül - utóbbi nagyon ritka, de volt már erre is példa, hogy nagyobb számban eltűnt készlet és mindet letiltották.

Ideális esetben simán csak külföldről van a készülék (papírok nélkül) és max annyit buksz, amennyi hátrányt szenved a hivatalos hazai viszonteladóknál vásárolt készülékekkel szemben; (Amennyiben ez az árkülönbözetben megmutatkozik, saját belátás szerint bevállalható.)

- egy év korlátozott gyártói jótállás
- nem újrainduló jótállás csere esetén (ha kevesebb 3 hónapnál, akkor annyit kap)
- a második évben nincs szavatosság (sem)

Előfordulhat még - ha kicsi is rá az esély -, hogy papírok nélkül nem lehet intézni a garanciális ügyet, mert nem kapcsol be és nem azonosítható be 100%-ra (SIM tálcán az azonosítható, ami ugye cserélhető).

kontra

- egy év teljes körű jótállás
- csere esetén újraindul az egy éves jótállás
- a második évben adott szavatosság (számla magán-, természetes személyre)

[ Szerkesztve ]

(#221535) kleinguru válasza #30610944 (#221533) üzenetére


kleinguru
addikt

Dollárban biztosan nem fog emelni, de tavaly szeptemberben a Forint/Dollár árfolyam kb 300 volt, idén meg már volt 340 is, most épp 316...

A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!

(#221536) Giovan! válasza #30610944 (#221533) üzenetére


Giovan!
addikt

Mondjuk a jobb akkuban annyira nem lennék biztos, egy olyan kicsi házba nem nagyon fér nagyobb akku, mint ami az új SE-ben van, pláne, ha a legkisebb új iPhone még annál is kisebb lesz.

Speak softly and carry a big stick, you will go far.

(#221537) -FLY-> válasza kali (#221534) üzenetére


-FLY->
őstag

Köszi!
Tehát, ha jó akarok magamnak ás amúgy is csak új jöhet szóba, akkor inkább pl. az aqua-bol kicsit drágábban, mint kéz alól pár 10k val olcsóbban.

(#221538) Tibee86 válasza Micsurin (#221531) üzenetére


Tibee86
veterán

Az SE fölött ~60-70 az nem a 220-as kategória. :D
Ez nem budget kategória lesz, mint az SE, ott túl sokat nem kellett fejlesztésre vagy gyártósorra költeni. Radi8tor véleményét tudom osztani, nagyon jó esetben talán a legolcsóbb i11 árban lesz.
Felesleges ezen még matekozni, majd kiderül pár hónap múlva. Nekem mondjuk mindegy is, ha nem lesz nagyobb házban, mint az SE, akkor kell.

LiVeGa: A dollár itt az EU-ban már rögtön ugyanannyi eurót jelent.

[ Szerkesztve ]

(#221539) galuska95 válasza -FLY-> (#221537) üzenetére


galuska95
aktív tag

Az aqua nem hivatalkos viszontelado igy csak 1 ev garit kapsz. Szerintem megeri megvenni az aprorol keszuleket ha jelentos az arres es fuggetlen. Viszont ha van ra keret es fontos az 1+1 ev “gari” akkor vedd valamelyik hivatalos viszonteladotol. [link]

[ Szerkesztve ]

(#221540) kali válasza -FLY-> (#221537) üzenetére


kali
legenda

Esetemben a beszerzés forrása is válogatja, vettem már én is itt a hardveraprón bontatlan, de papírok nélküli telefont, most is egy olyan iPhone XS Max van nálam használatban, annyival olcsóbb volt, hogy bevállaltam egy általam megbízhatónak ítélt eladótól.
Ha biztosra akarsz menni, akkor persze megfelelő üzletből vásárolj, ahol kapsz rendes számlát...stb. is.

[ Szerkesztve ]

(#221541) jenei1994


jenei1994
addikt

Sziasztok!

iPad Mini WiFire vissza tudom valahogy tenni a iOS 8.4.1-et ? Ios 9 el sajnos nagyon lassú. :F

(#221543) Noxy válasza jenei1994 (#221541) üzenetére


Noxy
veterán

:N

''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is''

(#221544) Gigi01 válasza Gigi01 (#220591) üzenetére


Gigi01
őstag

Hát én elküldtem nekik.rábeszéltek bekapcsológombra is,állítólag nem jó,pedig nem úgy tudtuk,belementem.
Most lett kipróbálva,nem jó az ujjlenyomatos feloldás.
Holnap hívhatom őket,fasza.

(#221545) 7Heads Drago válasza radi8tor (#221409) üzenetére


7Heads Drago
veterán

fizikailag nem tudnak annyi tekercset pakolni sem a töltőbe
Ezt most nem értem... A Xiaomi az tudott?
Inkább csak akarat kérdése sztem.

Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.

(#221546) 7Heads Drago válasza Gigi01 (#221544) üzenetére


7Heads Drago
veterán

Én már jártam náluk A boltban külön szóltak az előttem lévő Apples ügyfélnek hogy próbálja ki a telot. És azonnal igazított rajta valamit a gyerek. Érdemes lepróbálni.

[ Szerkesztve ]

Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.

(#221547) radi8tor válasza 7Heads Drago (#221545) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Mármint a telefonba vagy a töltőbe? Mert ugye a töltő akkora amekkorát csinálnak, a telefonban levő tekercs mérete meg korlátozott.
Xiaomi tud tölteni 20W-al, de iPhone csak 7,5W-ot tud hasznosítani belőle. Rosszul fogalmaztam, ott nem töltőt akartam írni hanem telefon hátlapját.

⭐ Stella

(#221548) 7Heads Drago válasza radi8tor (#221547) üzenetére


7Heads Drago
veterán

Akkor én meg ezt benéztem. :)
Ezek szerint nem tölt gyorsabban az se. A vezetékmentes töltésnél nincs szabvány ütközés? Szóval nem tiltja le a telo töltést vagy egy részét ha érzékeli hogy nem a gyári van alatta.
Kábeleknél már sajnos én tapasztaltam ilyent.

[ Szerkesztve ]

Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.

(#221549) V.Stryker


V.Stryker
nagyúr

Szokott valahol néha akciós lenni az Airpods? sima, 2-es.

Organic Maps - ingyenes, offline navi iOS-re és Androidra.

(#221550) radi8tor válasza 7Heads Drago (#221548) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Qi tanúsítvánnyal rendelkező töltőnek kell lennie. [link]

⭐ Stella

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  iPhone topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.