Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-31 21:29:46

LOGOUT.hu

Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#180042) I'am Dony válasza mimic1979 (#180041) üzenetére


I'am Dony
őstag

Olyan célpontot válassz, amihez a legoptimálisabb EQ-t tudod elkészíteni, az eredeti görbédet kielemezve. Ehhez 0.5 dB.-ként változtasd a targetet és nézd meg a REW által beajánlott értékeket. (Később a gain-nel ill. AVR-el majd hangosítasz rajta) A cél egy lehetőleg +/- 3 dB lenne ehhez képest mindenhol, bár ez sokszor nem tartható. Előfordul, hogy a REW által ajánlott értékek nem alkalmazhatóak az eszközöd korlátai miatt, így nyugodtan használj más értékeket és ellenőrizd. Ilyen esetben azokon a frekiken ahol dolgozol (egyesével, lépésenként) a módosítás után mérj egyből és nézd meg a vízesést és torzítást is, ne csak a görbét. A végén persze mikor mind a 10 készen lesz lesz benne változás, de nagy hibával ne menj tovább. + 4 dB.-től többet sehol ne emelj, bár lehetőleg ennyit se, ha máshogy is megoldható. Sokat tudsz segíteni a Q érték csökkentésével is ami jelentősen növeli a hatástartományodat. Ha kapunk egy képet az eredeti átviteledről - görbe és vízesés - az segítene (60-105 dB, 20-200 Hz simítás nékül.)

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.