Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- [K2]: DOM (half slim) SSD-k beszerzése egyszerűen
Új hozzászólás Aktív témák
-
flash-
veterán
Hozott már nektek foodora rendelést woltos futár? Na ma ezt is megéltem 😂
Szegény vietnami vagy milyen sracot majdnem elhajtottam aztán a telefonján mutogatta a foodora rendelésem 😀 -
-
Met
nagyúr
válasz
MADcat #48209 üzenetére
Moderátor létére nem tudja hogy van kertész topic...eszemf@szommegáll.
Szerintem valami örökzöld lesz a nyerő ha nem tudod teleltetni.
-
Sziasztok. Egy nagyobb -nevezzük- dézsába szeretnék a kapum elé télálló bokor, fát, végső esetben örökzöldet ültetni. Teleltetni nem tudom. Maradna a helyén. Sok napfény éri. Ötlet?
-
coco2
őstag
Youtube video: túlélési gyakorlat men team vs. women team
A dicsőséges női intuíció meg a többi valódi próbán. Aki röhögni akar a feministákon, nézzen bele.
-
FattyDove
őstag
Melyik a BB minimum 45W-ot tudo telefon töltő jelenleg? Fontos, hogy type C legyen a kimenet, ha megoldhato két porttal rendelkezzen, de az se gond, ha csak 1
-
BiP
nagyúr
válasz
totron #48204 üzenetére
Nem tudom, hogy nettó-e vagy bruttó, meg kell nézni újra az adást, de asszem, mintha azt mondta volna, hogy ebből még le kell adóznia.
De ugye nála a gyártási költség minimális.
Nem kell stúdiót berendezni, vágót, hangmérnököt, stábot fizetni, stb. Cserébe egyedül kell mindent csinálni.
A többi általam említett/ néha nézett csatorna (theVR, jólvanezígy, handras) komplett stábot tart el, gondolom Magyarósi sem egyedül csinált mindent. Ott azért nagyobb bevételt kell generálni, mert többfelé oszlik.
Cserébe vannak promocuccok, támogatások, tudnak pályázni, stb.tehát egyéb bevétel is van, nem csak a gugli/YT reklámfizetése. -
totron
addikt
Ez a Dave gyerek meglepett a bevételével. Ez már az adózott? Ekkora nem nagy számokból ennyi nettó lé? Hm.
#48179coco2, Csaba esetén nem is baj, hogy visszavett a fordulatszámból, nem állítom, hogy ez a dominált és hogy érzékkel, jó érzéssel ez hozta a döntést benne, de nagyon elkurvult ő maga és a cselekményrendszere is, belsőkörös, szűk körös, farkába harapó kígyóvá lett a csatorna, a szponzorai seggét nyalta rövid úton, de hosszú nyelvvel, egyre kevesebb emberhez szóltak már a videói. Menet közben is voltak sajnálatos kilengései, vállalhatatlan tévéshopos megmozdulásai kellemetlenek voltak. Mennyit kaphatott azért, amikor bevonva a családját is, sült krumpli sütőt reklámozott? Nehéz komolyan venni ilyenek után.
Az anyagiakat csak tippelni tudjuk, arányok nem ismeretesek, van ingatlan vonalon is bevétele és még ki tudja, tehát az amplitúdó megvolt, így még érthetetlenebb, hogy a vállalhatatlan akciók miért kellettek. A többségnél nyilván átment ez is, átment így is, tömeges felzúdulások nem keletkeztek.
#48182Cs1csó, egyszer mondta a Pisti gyerek, hogy az iPhone is ugyanolyan, mint az Android. De azért neki csak iPhone-ja van. Neki nem mindegy? Az ilyen ál mindegyekből épül fel a mai világunk...
Dilemma még, hogy a tehetség akkora bennük, hogy tudnak minden nap beszélni valamiről vagy szerencséjük is volt és azért vannak azon a helyiértéken, hogy meghallgatják őket az emberek nap nap után. Mind a kettő, de az arány nem mindegy. -
Amióta elindítottam az egyéni vállalkozásom, azóta nem kapok semmilyen értesítést az ügyfélkapuból, mint pl. a gépjárműadó, ami most érkezett.
A könyvelő továbbította, de nem értem én miért nem kaptam meg.
Nem igazán tetszik, hogy ennyire függök a könyvelőtől, ráadásul a tárhelyen nem is látom ezt a gépjárműadós pdf-et egyáltalán.
Nektek ez hol jelent meg/hogy kaptátok meg?
-
flash-
veterán
Sziasztok!
Idős anyukámnak valami konnyen kezelhető wifis rádiot vennék amin tudná a Kossuth rádiot hallgatni, konnyen kezelni. Van ilyen 20-30ezer forintért?
Esetleg konkrét tipust tudtok ajanlani?
Ezeket egyaltalan konnyu kezelni? Megjegyez mindent csak ki-be kell kapcsolni?
link -
JoolsNOS
veterán
Sziasztok! Most a váltási időszakban biztosítót váltottam a házra. Az újra meg is kaptam a papírokat. (biztosítás.hu-n intéztem) Azt írták értesítik a régi biztosítóm. Namár az újnak akár fizethetném is a pénzt. A régitől vajon mikor, hogyan kapom vissza az időarányos különbözetet?
Köszi -
Borisz76
nagyúr
Sziasztok !
Kicsi rá az esély ...de talán valaki tudja.Az ÉRV Zrt. [https://vizcenter.hu/erv]-től jönnek a vízszámlák.
A weboldalon regisztráltam és minden ok.
DE
Szeretnék egy 2. fogyasztási helyet is hozzáadni.
Mert van egy lakásom ( ezzel regisztráltam ) és van egy családi házam is. Eltérő felhasználó azonosító van a 2 címen.
Valaki esetleg tudja, hogy megoldható e az , hogy egy "fiókban" kezeljem a 2 címet ? ( Szép mondat lett)
Annó mikor még az E-On számlázta a villanyt...ott meg lehetett adni egy azonosítohoz több fogyasztási helyet is....
Valami hasonlóra gondoltam.... -
FattyDove
őstag
Nem találtam topikot...
Az mitől lehet, hogy rootoltam az LG tv-m (dejavuln-autoroot), feltettem a homebrew channelt a hozzá tartozó youtube adfree-vel (amúgy premium vagyok, csak kell a sponsorblock miatt), de az app random elfelejti a hozzá adott accountokat?
Korábban root nélkül hibárlan volt, csak az LG patchelte a megoldást.
A youtube adfree ugyanaz a verzió -
Golden9
veterán
-
krizmo_
addikt
Szeretnék a teraszon termeszteni paradicsomot, paprikát, fűszernövényeket, van valami mód arra, hogy ne egyék le levéltetvek és egyéb kártevők? Vegyszermentes növényvédelemre gondolok. Korábban már próbálkoztam, de sose sikerült betakarítani a termést. Minden tanácsot szívesen fogadok, olyanoktól, akik foglalkoznak ilyesmivel, és ehető növényeket termesztenek.
-
Benhill
senior tag
Obi-ban, szép kártyás vásárlás visszatérítés hogy működik? Kupont adnak?
Vettem szőnyeget hasonló mint amilyen volt, de anyukának nem jön be és vissza kéne vinni.
-
BiP
nagyúr
válasz
I02S3F #48188 üzenetére
Az elejét olvasva azt javasoltam volna, hogy amint lehet, hagyd ott a helyet.
De ezek szerint ez már folyamatban van.Amúgy meg ha táppénzen vagy nem vagy köteles felvenni a telefont. (Esetleg ha olyan a betegség, hogy otthonról lehet dolgozni és megkér, akkor elgondolkodik rajta az ember, de így...).
A fegyelmit meg mégis mire alapozná? Ha nem élsz vissza a táppénzzel, (pl.többet vagy betegszabin, mint amennyit dolgozol), akkor úgysincs alapja, csak üres fenyegetés.
De ilyen toxikus környezetben amúgyse érdemes maradni. Jól teszed, hogy lépsz. -
I02S3F
addikt
Sziasztok! Nincs konkrétan munkahelyi topic, így ide írnék! Nem tudom, hogy lesz-e türelmem rendesen mindent megfogalmazni.
Táppénzen vagyok. Egy betegséggel, ami magánügy. 1 hete vagyok táppénzen és a főnök fenyeget, hogy fegyelmit ad, ha nem veszem fel a telefont, meg fizu emelés ugrik, meg év végi jutalom ugrik.
szerk.: fizetés nélküli szabadsággal is fenyegetőzött
Szerencsére nem hivogat, de már utána jártam, hogy nem vagyok köteles felvenni a telefont. A kollegák is presszionáljak, hogy menjek vissza dolgozni.
A fegyelmiről tudom, hogy az csak a jelenlegi munkahelyemre vonatkozik, kövi munkáltató nem fog róla tudni.Nagyon mérgező a kapcsolat a főnivel. Bent piál a munkahelyen. A piától már nem normális. Rendszeresen hazudik, sőt a hazudozásra építi a karrierjét. A felelősséget rendszeresen rám kente. így úgy döntöttem, hogy váltok. Úgysem voltam rendesen megfizetve.
Munkahelyet azt találok, de az egészségem már nem olyan csereszabatos.
Nincs fizetve műszakpótlék. A fizu elinflálódott, nem volt emelés tavaly óta, előtte is úgy 8%. A másik, hogy a cég hibája, hogy nem tud egy rendes embert megfizetni.
Csak ki akartam adni a fáradt gőzt
.
-
EmberXY
veterán
Kevés befutott youtuber-ről hallani olyat, hogy van hagyományos értelemben vett munkahelye, tehát pénz biztosan van benne, kár lenne ezt tagadni, csak a szemednek higgy (de ne a fake videókban...
).
Egyikük sem csinálná, ha nem érné meg, sőt, még a "legalja", tehát a trash tartalmak gyártói is megélnek, mert ott meg sűrűn kell lájvozni, aztán jönnek a donate-ek (Kretének, Bartos, stb), a komolyabb csatornák pedig ha már jól látható követéssel rendelkeznek (amiért igyekeznek minél többet megtenni, kiszolgálni a szent algoritmust, akár az elveiket is változtatva, feladva), akkor már akár saját szponzoroktól is kapnak bevételeket, nem csak a reklámokból, stb. Nem mondom, hogy ingyen pénz, mert igazán értelme csak akkor van, ha tudja, hogy mit csinál az ember, de azért nem olyan rossz meló lehet az az influenszerkedés. Rossz majd talán akkor lesz, ha egyszer kipukkan a lufi, mindenki youtuber lesz, de senki nem akar majd dolgozni, aztán majd a google veszi meg kilóra a világot (ami adatszinten már így is nála van). -
BiP
nagyúr
Miyen terrorszervezet? Miről beszélsz?
A pénz van benne, az nálam azt jelenti, hogy dolgozol vele, és normálisan meg tudsz belőle élni, egy felfuttatott csatornánál mondjuk főállásban. Ki tudod termelni a költségeidet, és még marad mellette havi jövedelem. Nem milliárdokról vagy vagyonokról beszélek. Legalábbis itthon biztos nem.
Amit nem értek, hogy mennyire szórakoztató olyan véleményt terjeszteni (lásd "pénz van benne"), amiről magad is sejtheted, hogy nem egészen úgy igaz, ahogy magánvéleményed által sugallmazod
Hogy mi? Szerinted szórakoztatásból terjesztem azt a magánvéleményemet, hogy ebből akár meg is lehet élni? Valamit nagyon félreértesz. -
coco2
őstag
>..hogy ebben a dologban van pénz..
Meg a világ összes terrorszervezete a nyakadban abban a pillanatban, hogy pénzt lehet tőled elszedni
Az az amit nem látnak azok, akik még soha semmit nem építettek nulláról. Hogy a dolgok nem úgy kezdenek el működni, ahogyan később működnek. Később temérdek sok hazugság van mind elkendőzve, amit az "alkalmazott szeretek lenni" emberek sohasem látnak. Szóval azt értem, ha nem akarsz vele foglalkozni. Amit nem értek, hogy mennyire szórakoztató olyan véleményt terjeszteni (lásd "pénz van benne"), amiről magad is sejtheted, hogy nem egészen úgy igaz, ahogy magánvéleményed által sugallmazod. Annyit sejtek róla, hogy határozottan szórakoztató lehet, mert mindenki csinálja. És valahol ott lehet a gyökere a fake videóknak is, ha már boncolgatjuk a témát.
-
BiP
nagyúr
Nagyon másmilyen kép látszik másmilyen nézőpontból.
Ez így van.
Temérdek sok mindent nem látsz, amiben neki benne élnie kell.
Egyetértek.Ha gondolod, állj neki te is egy csatornának, és mire felfuttatod - ha valaha felfuttatod - már biztos jobban fogod érteni.
Nem, nem gondolom. Mi a túrónak kezdenék neki?
Hogy jobban belelássak egy olyan világ, olyan életmód részleteibe, ami engem kicsit se vonz és idegen tőlem?
Meg amiben nem is lennék jó.Amit látok, hogy ebben a dologban van pénz. De baromi sok idő, munka, áldozat odáig eljutni. És akkor is tolni kell, különben azonnal elapad. Szóval baromira bizonytalan jövedelem. Idegörlő lehet, főleg egy olyan "szeretek alkalmazott lenni" típusnak, mint én. És folyton kratívnak kell lenni, pörögni, tervezés, időrabló forgatás, de közben darálni a kulimunkát is (pl.vágás).
Szóval biztos vagyok, hogy idővel megeszi az embert.
Persze, ha kinövi magát a dolog, és lesz egy stábod, (mint pl.az említett TheVR vagy Jólvanezígy) akkor tudsz koncentrálni az érdekesebb részekre, kb. Már csak vállalkozó és médiaszereplő leszel, (pl.nem neked kell a vágással bajlódni), de akkor meg aggódhatsz, hogy a többieket is el kell tartani, életben kell tartani a vállalkozást. -
Cs1csó
titán
A "The VR"-ról olvastam, hogy már valami száz millájuk van. Gyakorlatilag kb. 15 éves ténykedésük alatt megeresték a hátralévő évekre valót.
(nyilván nem olyan sok, de nem 50 milliós házat kell venni, hanem akár valami egyéb bizniszbe kezdeni, vagy pl. az ingatlan mindig is nagyon megy venni a sajáton kívül vagy 2-3-at és ha nincs más annak a bérleti díjából is el lehet tengődni. -
BiP
nagyúr
Ám lehet. Egyik youtuber se szívesen beszél a pénzügyekről, ezért erős az a mítosz, hogy ebből meg lehet gazdagodni. (amcsiban nagyobb az elérés, ott biztos, de itt is elég sok pénzt össze tud valaki kalapozni, ha valaki kitartó, sok energiát beletol, és jó tartalmat csinál, és fel tudja építeni magát évek alatt).
Dave (Dave világa) valamelyik Q&A-ben megemlítette, hogy így, hogy most már azért -magához képest- befutott, most kb. havi 1milliót tud vele keresni. És ő még kb. közepes, mert van 83e feliratkozója, 4-7 naponta rak ki egy 10-15perces videót, amit megnéznek 70-140ezren.
Ennél Magyarósi régebben tolja, sokkal nagyobb számokkal, és ő aztán elég sok tartalmat tolt, nekem ne mondja, hogy nem jött be belőle egy valag pénz.
Más kérdés, hogy míg Dave egyedül csinál mindent, egyedül írja meg a szövegét, és a szobája sarkában felmondja, szóval egy videó bekerülési költsége minimális (az eszközökön kívül), addig Magyarósi rohadt minőségi tartalmakat csinált, baromi jó vágóképekkel, meg ők utaztak mindenfelé, csillió kütyü, stb. Szóval látszik, hogy rengeteg erőforrást, időt beletolt.
Max. ilyen értelemben tudom értelmezni, hogy soha az életbe be nem hozza mindazt, amit beleölt. Csak ugye ha azt nézzük, hogy ezáltal mennyi helyre eljutott, mennyi kütyüt használhatott, az is "haszon", szóval biztos baromi sokat kivett belőle, rengeteg energiáját elvitte, de nem fogom elhinni, hogy nem érte meg. (akár élményben, akár anyagilag). Akkor nem csinálta volna ennyi évig.
De mint minden másban, ebben is ki lehet égni, erre is rá tud menni a családi élet, ha napi 16 órában ebben élsz, szóval így nézve lehet, hogy nem érte meg. Sajnálom, hogy így érzi. -
coco2
őstag
>click-click-click. És máris jön a reklámbevétel. A pénz pedig komoly motiváció.
És erre a részére írtam, hogy az nincsen úgy.
Talán Magyarósi Csaba volt az YT csatornáján, akire emlékszem, hogy beszélt róla, mennyi munkával és áldozattal jár egy csatornát felépíteni, felfuttatni, és hogy soha az életbe be nem hozza mindazt, amit beleölt, sem neki, sem senki másnak, aki csinálja. Egy életen át sem. Akármi agyatlan munkával azidő alatt pénzt keresett volna, előbbre tartana anyagilag.
Ha a pénz a motiváció, elég hamar fognak csalódni a népek. Persze attól még csinálni fogják, mert olyan sokan vannak, hogy mire 3 milliárd fiatal mind kiábrándul, lesz másik 3 milliárd.
-
Top cat
addikt
válasz
EmberXY #48175 üzenetére
Az is egy krákágyil.
Ezen a verzión jobban látszik.
Van ott több hüllő is, ami eltűnik a pillérben. -
BiP
nagyúr
de olyan állatok tényleg léteznek,
Igen, léteznek brutál képességű kőszáli kecskék. Lásd BBC videó. De a BP-i állatkertben is vannak.
és csinálnak olyasmiket.Hát, itt az OLYASMIn van a hangsúly. Meredek sziklafalon tudnak mozogni. De nem függőleges falon, és nem olyan szögben. Amúgy kecskék vannak rajta, ennyiben hasonlít
Aztán hogy valaki AI-t használt például video tisztításhoz, aminek a nevében újragenerálta a tartalmat,
Ezzel nem lenne gond.meg kicsit talán érdekesebbre csiszolta - éppenséggel nem lehetetlen,
Kicsit? Életszerűtlen és szenzációhajhász lett. De hát pont erről beszéltetek itt egy oldalon keresztül.de kérdőjeles, kinek miért érné meg a költséget.
click-click-click. És máris jön a reklámbevétel. A pénz pedig komoly motiváció. -
Top cat
addikt
válasz
EmberXY #48170 üzenetére
A leopárdosról ordít, hogy kamu. De ehhez képest, professzionális munka.
-
EmberXY
veterán
Az az egész csatorna AI... Ránézésre is, de pl. random kiválasztottam egy videót onnan:
Hihetőnek tűnne először, de a vége felé a sziklák érdekesen kezdenek el mozogni.
De itt egy hasonlóan lelkes amatőr, egy másik csatornáról:
Látszik, hogy a leopard időnként a levegőben lépked... Bár ott legalább tag-elték, hogy #vfx...
-
coco2
őstag
Najó, lehet, éppen kifogtam egy videót, ami manipulált, de olyan állatok tényleg léteznek, és csinálnak olyasmiket.
Aztán hogy valaki AI-t használt például video tisztításhoz, aminek a nevében újragenerálta a tartalmat, meg kicsit talán érdekesebbre csiszolta - éppenséggel nem lehetetlen, de kérdőjeles, kinek miért érné meg a költséget.
-
Golden9
veterán
+1, de vannak AI előtti videok is mekegiékről.
The incredible ibex defies gravity and climbs a dam | Forces of Nature with Brian Cox - BBC -
AndrewBlase
senior tag
válasz
JoolsNOS #48157 üzenetére
A merevítések (jó esetben) 50 vagy 60 cm-es középvonallal vannak rakva attól függően, hogy a kartont vízszintesen, vagy függőlegesen rakták. A sarkokban biztosan van, onnan lehet visszaméricskélni. Ha mázlid van, abból a sarokból mérsz, ahonnan az egész táblát indították.
De ha kicsit slendriánabb volt a festő, akkor oldalról megvilágítva a falat akár láthatod is a táblák illesztését, és akkor nyert ügyed van. -
JoolsNOS
veterán
Sziasztok!
Hogy tudnám kideríteni, hogy a gipszkarton fal mögött hol futnak a fa merevítések? Mert legutóbb elkezdtem 2 centinként fúrni a falat aztán egyszer csak eltaláltam mondjuk 7-8 fúrás után. Aztán gipszjavítás, festés.
Na ennél valami egyszerűbbet és kevesebb útómunkás dolgot kéne találni.
Köszi -
EmberXY
veterán
Nem, a 12 k like csak egy példa volt arra, hogy az általad említett saját ostobasággal való megküzdés nem fog létrejönni, mert ha van másik 12 ezer, aki kedvel egy kamu videót, akkor az valójában nem is fontos, hogy kamu, sőt, inkább egy hiteles videó, így a folyamat csak tovább erősödik.
-
coco2
őstag
válasz
EmberXY #48153 üzenetére
Ha jól értettem, a napi 12k like-el arra az esetre utaltál, amikor valaki annyira el van kényeztetve a szociális biztonságérzettel, hogy kajak búra alatt él.
Celeb gyorstalpaló gyanánt minden 10k rajongóból már lehet egy, aki potenciálisan egy bekattant kéjgyilkos. De azzal nem fogsz addig szembesülni, amíg nem kerülsz az ő bőrükbe (bármelyikükébe
). Ugye ez pont úgy hangzik, ami biztonságos 100k follower begyűjtése után? (Kb annyi kell, hogy egy nap alatt 12k like esete elő tudjon fordulni.)
-
coco2
őstag
válasz
EmberXY #48147 üzenetére
Hogy ne legyünk részrehajlóak, úgy sportszerű, hogy valaki a túloldalt is védje.
Valaki a saját nézőpontjából esetleg felvetheti, hogy a társadalomban szükség van a küzdelmekre. Hogy miért? Mert anélkül semmi sem szab gátat az ellenőrizetlen hü**eségnek. És ha szükség van rá, talán a legbékésebb módja az, ha mindenki a saját ostobaságával küzd meg elsőként. Arra tud hatékony eszköz lenni a pártatlan néphü**ítés. Mindenkit, egyformán.
-
Inhouse
őstag
-
EmberXY
veterán
Tulajdonképpen így is összefoglalható, bár én kettéválasztanám a hülyeség forrását:
- a direkt manipulált, kozmetikázott tartalmak (legyen az magáncélú vagy valami központi propaganda)
- a közösségi médiában történő bármilyen megnyilvánulás, ami nélkülözi az igényességet, műveltséget, stb, ez inkább annak köszönhető, hogy ma már mindenki számára elérhető bármilyen okoskütyü, amivel kb állandó online jelenléte van, így a hülyeség is globalizálódott. (Ezelőtt néhány évtizeddel kb csak azok publikáltak bármit bárhol, akik írni, olvasni, beszélni is tudtak, ma meg már mindenki MINDEN is egy személyben, kb így foglalnám össze.) -
EmberXY
veterán
A kamuvideókkal nettó hülyének nézik vagy próbálják nézni az embert. Itt nem csak arról van szó, hogy jót nevetünk rajta és kész, hanem arról, hogy egy manipulált, vagy előre beállított jelenetet próbálnak úgy eladni, mintha az spontán lenne. Aztán akik ebből pénzt is csinálnak, azok közben várják, hogy növekedjen az elérésük minden feliratkozással, minden megnyitással, megosztással, és csilingeljen a pénz a számlán, jöhessenek a szponzorok, stb, és ne kelljen dolgozni. Tisztelet a kivételnek, de egyre kevesebb kivétel van.
Most itt nem konkrétan a macskás videóról van szó, hanem azon túllépve erről az egész jelenségről, az "influenszerkedés" folyamatos híg szennyvízzé történő hígulásáról. De ez csak az én véleményem, lehet, hogy csak én látom rosszul ezt az egészet, de én szeretném azt hinni, hogy gondolkodni még szabad. -
EmberXY
veterán
A feliratkozás főleg ott számít, ahol monetizálva vannak a csatornák, tiktok, youtube, stb, a coub-ot nem ismerem ebből a szempontból, de a jelenség ugyanaz. Most leragadtunk a coub-nál, de nem ez volt a célom, inkább arra akartam rámutatni, hogy én nem szeretem kiszolgálni azokat, akik ebből akarnak megélni.
-
coco2
őstag
válasz
EmberXY #48139 üzenetére
Feliratkozni? Feliratkozni szerintem ahhoz kell, hogy az oldalon üzenetet tudj küldeni (privát, vagy nyilvános üzenetet), meg like-olni tudj (fel tudj jegyezni coub-okat a listádra, amiket később is megnéznél). Vagy van valami, amit én nem látok?
Én biza ostobán feliratkoztam vagy egy évtizede
Ha nem vagyok feliratkozva, mit látok az oldalon, amit egyébként nem? Van valami zaklató tartalom?
-
EmberXY
veterán
A clickbait lehet, hogy nem a legjobb megfogalmazás, de akkor helyesbítek: kattintásvadász helyett (bár szerintem ez is megállja a helyét) legyen feliratkozásvadász, így már talán érthetőbb, hogy mi a bajom.
A videó tartalmi részén én is el tudtam mosolyodni, ezúton is köszönöm, hogy nem vagyok elmebeteg.
De aztán amikor másodszor megnézem az ilyesmit, szembetűnik, hogy egy picit azért mégis hülyének néznek, még akkor is, ha valójában jót akartak (de legfőképpen + feliratkozókat). -
coco2
őstag
válasz
EmberXY #48137 üzenetére
Hm? Aranyos cicus nagyon rosszcsont dolgot művel, szerintem az elmebetegeket leszámítva ezen mindenki csak mosolyog.
A clickbait csúnyasága inkább olyasmi, amikor valami hírekkel olyat ígérsz, aminek kb az ellenkezőjét, vagy egy ahhoz képest teljesen irreleváns dolgot adsz a kattintás után. Mint pld "Szaloncukor raktár kisöprés! Rendkívüli árleszállítás a Lidl-ben! Amíg a készlet tart!" - ki ne kattintana rá így március elején olcsón szerezni fincsi édességet? Aztán rákattintva "állítsuk meg Brüsszelt", és társai. Pofátlanul.
-
EmberXY
veterán
De a fizika még akkor is ott van... A kerék semmit nem lapul, miközben a sziszegés már elhalkul, tehát ott már lapulnia kéne.
Szerintem a hang külön van hozzákeverve. De a bicikli gumija egyébként is strapabíróbb szerintem annál, hogy egy játékos cica kikarmolja...A belsőt nyilván igen, de a külső nem dísznek van rajta. Én konkrétan üvegszilánkokon mentem már keresztül a bringámmal, és meg sem kottyant neki. -
EmberXY
veterán
Aranyos, de nekem van egy olyan érzésem, hogy kamu...
Egyrészt az operatőr nagy nyugalommal filmezi, másrészt a sziszegés is elhalkul (annak ellenére, hogy a nyomás ilyen kis idő alatt nem hiszem, hogy kiegyenlítődött volna), amikor a macska még hallhatóan karmolja a gumit. -
Inhouse
őstag
válasz
konci79 #48129 üzenetére
A Lidl-ös szónikus fogkefe elég jó és bár olcsó fejet nem árunak hozzá, a DM-ben van Philips kompatibilis és az jó hozzá. Nem kell bele elem, vezeték nélküli töltős, valószínűleg 18650-es LiIon akkuval, 2-3 hetet biztosan kibír napi 2x2perc fogmosással.
Update: Eszembe jutott, hogy már nem árulják, mi is az utolsókat vettük meg.Bocsi.
-
coco2
őstag
-
Inhouse
őstag
válasz
konci79 #48107 üzenetére
Ez inkább az elemgyűjtőbe, de az érintkezőket mindenképpen meg kéne takarítani, mert hibába raksz majd újat, ha azok is így néznek ki. Sőt, ha nem lesz hamar megpucolva, akkor el is törhet a rugó része... Aztán meg kéne nézni, hogy ment bele víz, hogy többet ne történjen ilyen. Ha még működik egyáltalán. Ha a panelt is érte víz, akkor nem biztos.
-
coco2
őstag
válasz
konci79 #48122 üzenetére
Nem baj, csak nem érdemes. A csúcsminőségű akku is pontosan ugyan annyi idő alatt megy tönkre a víz miatt, mint a legolcsóbb. Illetve, lévén kényesebb technológia, gyorsabban megy tönkre. Aztán mosogatnád ahelyett, hogy csak eldobod, meg rágódsz rajta
A mai világban szerintem nem érdemes annyira drága dolgot venni, amit nem tudsz szívfájdalom nélkül dobni kukába. És ez lenne az én tanácsom.
-
Üdv.
Magazin témában lenne kérdésem.
Nagyon szeretem a Múlt-Kor és a Rubicon magazint, ezeknek előfizetője is vagyok. Tudom, kihaló félben van, de jobban szeretem a nyomtatott újságot.
A kérdésem, hogy tudtok e valamilyen ismeretterjesztő magazint? A NatGeo-ba párszor beleolvastam, de nem jött be.
Régen imádtam a Tudás fáját, abban több kategória is volt, tudomány, történelem, állat és növényvilág. Valami ehhez hasonlót keresnék. -
-
BiP
nagyúr
válasz
L_ajos #48099 üzenetére
Kamu. Engedd el, tiltsd le, akármi. Scam, le akarnak húzni, kirabolni a bankszámládat.
Olcsó trükk, de mindenhol ez jön már szembe. Vatera, Jófogás, Marketplace,stb.
Inkább az megy csodaszámba, hogy ez neked még újdonság.szerk: most látom, hogy volt azóta egy csomó hsz, és #48106 Inhouse már kifejtette részletesen.
-
konci79
őstag
Nem gáz újat venni, van is meg itthon, csak nem tudtam hogy menthető -e, vagy kuka (szelektív, nem sima..).
-
-
konci79
őstag
Üdv.
Gyerek elektromos fogkeféjében beázott a tölthető elem.
Mivel lehet ezt leszedni? -
Inhouse
őstag
válasz
L_ajos #48101 üzenetére
Mindenképpen kamu. Ha kattintanál, akkor lenne egy felület, ahol az összes nagyobb bank logója szerepel, hogy válaszd ki a tied és lépj be, hogy elindulhasson a csomag...ha belépsz, akkor homokóra, hiba...utána hívnak telefonon, hogy a banktól vannak és úgy látják, hogy valami visszaélés lehet a számláddal (közben ők már a kamu oldalról levett adatokkal beléptek a valódi felületen). Hogy igazolja, hogy ő a banktól van, bemondja a számlaszámod utolsó x számjegyét, vagy, hogy mennyit költöttél és hol utoljára...aztán rá akarnak beszélni, hogy mentsd ki a pénzed egy biztonságos számlára..., telepítsd a védelmi szoftvert, ami az Anydesk távoli asztal (telefonra és PC-ra is), innentől átveszik a vezérlést és nem gond a 2 lépcsős ellenőrzés sem, kb. ilyesmi. Ha nagyon elbizonytalanodsz, akkor kapcsolja az "kiberbűnözés osztály" munkatársát, hogy ő is győzködjön, hogy kevés az idő, most kell a pénzed biztonságba helyezni...
-
L_ajos
őstag
válasz
MaxxDamage #48103 üzenetére
Kb mindent "tudtam", de kellett a megerősítés.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core 2 Quad Q9550 LGA 775 processzor
- HP EliteDesk 800 G2 6.gen. i7-6700 CPU, 16 GB DDR4 RAM, 256 GB SSD
- Új ASUS Vivobook S16 Flip x360 Érintős Laptop Óriás Tab 16" -40% i9-13900H 14Mag 16/1TB FHD+ +Toll
- Új! Hp 15-fc Multimédiás Laptop 15,6" -25% AMD Ryzen 5 7520U 4Magos 16/512 Radeon Graphics FHD
- Casio GSHOCK karóra
- Intel Core i7-9700 CPU, processzor (SRG13)- Számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Gen2 - i7-1165G7 I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I W11 I Cam I Gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 4070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo V130-14IKB laptop /i3-6006U/8GB RAM/zsanér törött
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest