- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Szólánc.
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
BiP
nagyúr
Ja oké. Én kb. mindenbe bele tudom látni a nempolitikát, de abba a hsz-edbe most nem sikerült. Tényleg szó szerint értettem, hogy ahány család, annyi szokás, annyi módon ajándékozzák meg a gyereket/családját. Ami nekem furcsa, másnak nem az.
A sajátlábon álló családnál meg gondolom más jellegű ajándékok dukálnak/elvárás, mint a pórnép egyszerű gyermekeinél.
-
válasz Borisz76 #47814 üzenetére
Természetesen ha a laptopot HDMI-vel rákötöd a TV-re , akkor az optikán kijön majd a hangja.
Pontosan erre gondoltam.
ChatGPT is közben igazolta ezt (TV és HiFi model is meg lett adva) és rendben lesz.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Borisz76
veterán
válasz MaxxDamage #47811 üzenetére
Lehet félre értem de a TV-t és a képen látható mini-hifit szeretnéd optikával összekötni ?
Mert az nem fog menni.....a hifi-n az az optika kimenet ...ahogy a TV-n is az van : kimenet.
Ha csak az a cél, hogy a TV-ből kinyerd a hangot és azzal a kis mini hifi cuccal hangosítsd, akkor az optikát bele kell vezetni egy audió konverter-be , ami optikából csinál 2.0 ( sztereó ) vagy 5.1 RCA kimenetet : [pár példa konverterre]
Természetesen ha a laptopot HDMI-vel rákötöd a TV-re , akkor az optikán kijön majd a hangja.
Ha nem így gondoltad, akkor bocs a belevau miatt !Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Inhouse
őstag
-
Inhouse
őstag
válasz MaxxDamage #47802 üzenetére
Igen, de nagy a szórás a telefonoknál, hogy kihajtja-e a mögé kötött eszközt. Van amelyik igen, de az újabbak inkább nem, lehet, hogy halk lesz. Illetve olyan jack dugó legyen, aminek vékony az a része, ahol megfogod, hogy bele lehessen dugni, a telefongyártók néha érdekesen gondolják ezt.
Üdv Inhouse
-
De elvileg optikai kábel megoldja minden gondom és a TV-hez úgy csatlakozna a TV meg a laptophoz HDMI-n.
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
coco2
őstag
@pjen
De inflálódik. Akkora a nyomás most mindenen, hogy talán egyedül a mobil elektronikához túl fontos ritka földfémek az elfogadhatóan "értékőrző" befektetés. Semmi más. Az arany sem.
@BiP
Itt nem politizálunk, szóval fogalmazzunk "tegyük fel" esetben. Tegyük fel egy mesebeli országban éppen újraépítik a nemesség rendszerét. Egy kisgyereket úgy nevelnek, hogy szolgálatban megöregedett emberek letérdelnek előtte. Szóval az a világ. Nem létezik olyan ajándék, ami "túl sok". Én arra gondoltam utalni. Meg arra, hogy ha hiszed, ha nem, egy mesebeli országban élünk
[ Szerkesztve ]
កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។
-
Igen, van rajta.
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
BiP
nagyúr
Persze. Nálunk soha nem volt szokás, de ismerősöknél láttam, hogy régen volt ilyen.
Nem tudtam, hogy ez megmaradt-e. Bevallom, azt hittem, mára kikopott, változott annyit a világ, hogy már nem ragaszkodnak ehhez a régi típusú ajándékhoz.
Én speciel nem hordok ékszert, így egy ilyen "emlékkel", azon kívül, hogy egy fiókban őrizném.
Meg nem is értem. Egy bébi kap egy ékszert, alsó hangon 15évig nem is tud vele mit kezdeni. Lehet, hogy nem is fog neki tetszeni. (főleg, hogy addigra az a fazon simán kimegy a divatból). Szóval az egész módszer létjogosultságát nem értem.
Oké, régen az aranyékszernek értéke volt. anyagi és eszmei, sőt, kicsit túl is volt értékelve, de ma már nem akkora extra.
Na mindegy, ahány ház... -
Met
nagyúr
válasz MaxxDamage #47802 üzenetére
Ha van a hifin aux bemenet akkor igen.
20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
"a telefon fejhallgató kimenetét össze kell dugni vezetékkel a hifi aux bemenetével"
Azaz Jack to RCA kábellel csatlakoztatható a telefon egy HiFi-vel?
-
j.bravo
addikt
Van értelme, mint emlék (ahogy pjen is írja), de 4-5 láncnak (közelebbi családtagok, távolabbi rokonok egyik ága, másik ága, stb) nincs; szvsz érdemes megbeszélni hogy kitől lesz ez (esetleg ki intlzi, a költséget meg összedobja a család), a többiektől (vagy mindenkitől) meg lehetnek gyereknek való dolgok.
Legutóbbi keresztelőn, amire távolabbi rokonként hivatalosak voltunk, nem kiciócó, hanem jó minőségű, igényes fa építőkocka volt az egyik ötlet/kérés a szülőktől, azt szereztük be. Mástól voltak egyéb, gyereknek való cuccok.[ Szerkesztve ]
Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
BiP
nagyúr
Nem gondoltam volna, hogy 2025-ben az aranyékszer (nyaklánc, karkötő) keresztelőre ajándéknak még letező dolog...
Gyerekkoromban volt divat ez, főleg falun, és az idősebb korosztálytól (nagyszülőktől) kapva.Nálunk a gyerek gyereknek való dolgokat kapott keresztelőre a rokonoktól. Babajáték, babakeksz, babaruha, cumi, pelus, ilyesmik voltak. + némi pénz, szülőknek/tesóknak könyv, matchbox, könyvutalvány, rokonfüggő.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Sziasztok. Nem tudom hová írhatnék műanyag ablak ügyben, ide irányítottak. Ablakcsere előtt állok, kaptam két ajánlatot. Árban hasonlóak, az egyik ALUPLAST Ideal 4000 a másik VEKA SOFTLINE 76 MD. Melyiket ajánlanátok, vagy esetleg más fajtát? Köszönöm.
Apróhirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/ferenck/
-
-
MODERÁTOR
válasz krizmo_ #47785 üzenetére
Nálunk aranykereszt vagy nyaklánc. Vagy mind a kettő a gyereknek. Nem a legdrágább vagy vastagabb. Felénk ez a szokás. Nekünk is mind a háromnak megvan és el van rakva, ha felnőnek hozzá megkapják. A többi családtag, ha gyermek, vett pár apró ajándékot.
[ Szerkesztve ]
Egyetlen atombomba képes elrontani az egész napodat!
-
krizmo_
addikt
Keresztelőre keresztszülőként milyen ajándékot szokás adni(a saját tapasztalatok érdekelnének)? Ti keresztszülőként mit adtatok?
-
Met
nagyúr
A munkáltató meg tudja nézni hogy máshol is be vagyok-e jelentve?
-
coco2
őstag
Használ valaki ügyfélkapuval beteg egészségügyi szolgáltatást? Leleteket kikérni meg ilyesmi. Be kellene üzemelnem ilyet, és jól jönne segítség kezdeti lépésekhez, hogy legalább a földrajzilag helyesnek mondott rövidítéseket tudjam.
-
Inhouse
őstag
Érdekes lesz a 30mp korlát miatt, bár van valamennyi tűrés.
Ma derült ki egy videóból, hogy nem szűnik meg az ÜK+ra való áttérés lehetősége holnap. Ugyanúgy be tudsz lépni a sima ÜK-ra jövő héten is, csak ügyet nem tudsz intézni. Átállsz ÜK+ra és utána mehet minden.
Nem is értem az emailt az mobilos app helyett, akkor inkább a webes totp.app.Üdv Inhouse
-
coco2
őstag
Valaki próbálta már az ÜK+ emailes azonosítást? Én még mindig nem tértem át
-
-
PuffyDog
tag
Házas nem vagyok és a kutya végtermékéből vettem észre ezt az egészet. Évek óta nem használtam a személyi igazolványt semmire. Benne volt a táskámban és igazolványtartóban.
=>> Ha sokáig nem írok ne haragudj, biztos oka van! K&H vagy Gránit Bank számlát nyitsz? Mindkettőnél 50 000 Ft bónusz jár! Írj még ma, és segítek! <<=
-
BiP
nagyúr
válasz PuffyDog #47760 üzenetére
Azt pedig a kutya szépen összerágta.
Na, akkor most már a kutya is PuffyDog lettOkmányirodában személyesen nem tudod elindítani a pótlást? Ott be tudod mutatni a sérült igazolványt, csak nem rágta össze a kártyát totál olvashatatlanná.
(bár így, hogy most már le van titlva, lehet, hogy személyesen se fogadnák el. De legalább látnák, hogy nem ok nélkül mentél oda )[ Szerkesztve ]
-
PuffyDog
tag
Köszönöm szépen. Ez egy hosszabb kör lesz, úgy tűnik. Addig remélem nem büntetnek meg. Van bérletem, csak személyihez van kötve. Azt pedig a kutya szépen összerágta. Beléptem az ügyfélkapuba, pótlás, postai úton, oké, megsérült. Nem pótolható. Letiltották.
=>> Ha sokáig nem írok ne haragudj, biztos oka van! K&H vagy Gránit Bank számlát nyitsz? Mindkettőnél 50 000 Ft bónusz jár! Írj még ma, és segítek! <<=
-
Inhouse
őstag
válasz PuffyDog #47757 üzenetére
Aszongya a ChatGPT:
A személyi igazolvány pótlásához alapvetően az alábbi dokumentumok valamelyike szükséges, de ha azok közül egy sincs meg, akkor is van lehetőség pótolni a személyi igazolványt, de több lépést kell tenni. Az alábbiakban összefoglalom a teendőket:
Szülői igazolás vagy más okmány bemutatása: Mivel az anyakönyvi kivonatot elvesztetted, ha a személyazonosságodat más módon tudod igazolni (például a szüleid születési anyakönyvi kivonatával vagy egyéb közjegyzői okiratokkal), akkor azokat is bemutathatod a hatóságnak.
Képviselet: Ha nincs más érvényes okmányod, akkor segíthet, ha egy közjegyzői nyilatkozatot készíttetsz. A közjegyző előtt nyilatkozhatsz arról, hogy ki vagy, és hogyan tudod igazolni a személyazonosságodat.
Személyes adatellenőrzés: Ha teljesen nincs más érvényes okmányod, akkor a helyi okmányirodában a személyazonosságod ellenőrzésére is sor kerülhet, és ha szükséges, a hatóság egyéb módon megpróbálja igazolni a személyazonosságodat.
Új anyakönyvi kivonat kérése: Ha teljesen elveszett az anyakönyvi kivonat, akkor kérelmezheted annak pótlását. Ehhez szükséges a helyi anyakönyvi hivatalhoz fordulni, ahol az adatokat ki tudják pótolni a nyilvántartás alapján.Érdemes előre tájékozódni a lakóhely szerinti okmányirodánál, hogy pontosan milyen lehetőségek vannak és mely dokumentumokat szükséges pótolni a személyi igazolvány igényléséhez.
Egyébként nincs egy fotód, vagy másolatod a személyidről?
[ Szerkesztve ]
Üdv Inhouse
-
PuffyDog
tag
Üdv.
Hogy tudom pótoltatni a személyi igazolványt, ha nincs érvényes útlevelem, nincs jogosítványom, az anyakönyvi kivonat pedig elveszett?=>> Ha sokáig nem írok ne haragudj, biztos oka van! K&H vagy Gránit Bank számlát nyitsz? Mindkettőnél 50 000 Ft bónusz jár! Írj még ma, és segítek! <<=
-
EmberXY
veterán
válasz Top cat #47753 üzenetére
+ BiP:
+ MADcat:Ilyen kis összegű számla volt már korábban is, ráadásul 1 kWh óra fogyasztásra, és ez még kijött csekken: [kép]
Sőt, korábban sem voltak nagy összegek, még a 2 ezret sem érték el, nemhogy az 5 ezret, hisz tényleg alig van fogyasztás, nyáron a fűnyírás és minimális locsolás, és akkor sem készült minden hónapban számla, a diktáláskor jött is mindig erről üzenet. Ezért is fura, hogy újabban már pár 100 Ft-ról is megcsinálják a számlát, valami biztosan változott.
Szerintem befizetem online, abból biztos nem lehet gond.
Up the Irons!
-
BiP
nagyúr
-
EmberXY
veterán
MVM-mel kapcsolatos érdekességgel találkoztam:
Apám nevén van egy tanya, de nem lakott az épület, így értelemszerűen fogyasztás sincs, de ettől függetlenül az óraállást diktáljuk rendszeresen. Most elkészült egy 154 Ft-os villanyszámla, és mivel csekkes befizetésre van állítva, kijött egy csekk, amin az van, hogy érvénytelenítve van, mert nem éri el a 250 Ft-os határt, és külön leírják, hogy emiatt nem is kell befizetnie most, csak majd a következő számlájához hozzáírják. De az online felületen viszont látszik a számla, a hozzá tartozó fizetési határidővel.
Kérdésem az, hogy valaki találkozott már ilyennel? Ha nem fizetjük be a számlát, akkor jönni fog egy felszólítás és a különféle késedelmi díjak, vagy lehet annak hinni, amit leírtak a kiküldött csekkhez tartozó levélben, hogy nem kell befizetni a csekket, csak majd a következőnél...?[ Szerkesztve ]
Up the Irons!
-
BiP
nagyúr
válasz EmberXY #47745 üzenetére
De az is logikátlan,
Hát, mindig is az volt az egész. Volt a régi NAV oldal meg a régi mo.hu oldal, mint ügyfélkapu, bevezették az újat, meg ezt az azonosítási ügynököt, meg az önkormányzatos és rendőrséges oldalakat, OEP, MÁK, stb. és átlagember számára átláthatatlan, hogy mit és hol kell keresni/elintézni, most is óriási a katyvasz.
Ezen már plusz egy rendszer plusz minusz mit se számít....#47747 EmberXY : Ez esélyes, legalábbis nem kizárható. De reméljük, mire eljutnának oda, már nem ők lesznek.
-
coco2
őstag
válasz EmberXY #47745 üzenetére
Ha már logikátlanságról beszélünk, right back at you
Ebben az országban a propagandára ezrével szórják a milliárdokat. Hogy ne lenne már rá pénz Az nem egy profitális vállalkozás, hanem politikai érdek. A web és a mobil együtt megnyugtatóbb hatást kelt, mint csak az egyik önmagában.
[ Szerkesztve ]
-
EmberXY
veterán
De az is logikátlan, hogy kétféle módszer maradjon ugyanarra a dologra, és mindkettő fenntartását fizetni, menedzselni kell.
Hosszú távon szerintem az egyiket biztosan el fogják hagyni, de az nem a nagyobb funkcionalitású lesz.
Majd kiderül, hogy a DÁP-ot mennyien fogják használni, ugyebár nekik (és csak nekik, már én is értem, nehogy elmagyarázza valaki ) az ÜK+ nem lesz használható jövő évtől. De ha csak kvázi kevesen maradnak az ÜK+-on, azokkal előbb-utóbb valamit kezdeni fognak, én ebben biztos vagyok.[ Szerkesztve ]
Up the Irons!
-
coco2
őstag
válasz EmberXY #47739 üzenetére
A kötelező dáp egy kicsit túlzás szerintem. Nincsen rá igazi szükség. A projekt fő célja a "digitális valóságra" áttérés, és egészen addig, amíg lehetőség van csak mobil telefonnal igazolnod magad, és a köztudatban meg van honosítva a szokvány a website miatt, a fő célt elérte a projekt. Annyinak még muszáj. A többinek már nem. Hogy nyomon követni tudjanak valaki, ha az illető akarja, az opcionális, úgyhogy a dáp (vagy bármelyik utódja) megszűnni éppen nem fog. Viszont kötelezőre rakni inkább csak oktalankodó kölykök ötlete. Ebben az országban megbukott a kötelező oltás is, ugye még emlékszünk rá? A nagyon ostobaságokat aligha fogják erőltetni. Nem ér annyit.
-
Inhouse
őstag
válasz EmberXY #47739 üzenetére
Egy kicsit üldözési mániátok van, persze megint csak szerintem.
Itt megint leírják, hogy mi a helyzet.Üdv Inhouse
-
EmberXY
veterán
válasz Inhouse #47738 üzenetére
Tudom, hogy mit írtál, tudok olvasni. Én meg azt írtam le, hogy valószínűleg miért terjed az az információ, hogy meg akar szűnni az ÜK, és lehet, hogy én is félreértelmeztem.
Később meg bármi lehet, az eddigiek alapján én még fogadnék is rá, hogy hamarosan kötelező lesz a DÁP.[ Szerkesztve ]
Up the Irons!
-
coco2
őstag
válasz EmberXY #47735 üzenetére
A tisztán elektronikus azonosítás arra jó, hogy ezután mindenféle papírmunka nélkül lehessen fiktív személyeket gyártani. Lásd annak a börtönből kiengedett embercsempésznek az esetét, akinek hirtelen lett egy ikertestvére. Szóvak a projekt tuti sikeres lesz. Muszáj neki. Akár ük+, akár dáp, vagy bármi más, de a projekt nem bukhat meg.
-
EmberXY
veterán
válasz Inhouse #47733 üzenetére
+Cs1csó:
Ez OK, de nem véletlenül hozták létre a DÁP-ot, előbb-utóbb szerintem megpróbálják majd kötelezővé tenni, ha nem is azonnal, de pár éven belül. Simán el tudom képzelni azt is, hogy akinek nincs, annak adnak hozzá egy okostelefont, elvégre a projekt nem veszhet kárba.
Up the Irons!
-
EmberXY
veterán
válasz Inhouse #47731 üzenetére
Szvsz azért kezdett el terjedni, mert a törvény szövegében van egy érdekesség.
119. § (6) "A személyiadat- és lakcímnyilvántartás hatálya alá tartozó személy – a 46. § (3) bekezdésétől eltérően – 2025. december 31-ig az e törvény 46. § (1) bekezdésében meghatározott valamennyi, a Kormány által kötelezően biztosított elektronikus azonosítási szolgáltatás útján azonosíthatja magát."
vagyis a 46. § (1):
"A Kormány által kötelezően biztosított elektronikus azonosítási szolgáltatások:
a) eAzonosítás, valamint
b) emelt szintű kétfaktoros azonosítást biztosító ügyfélkapu."Ez OK, de mitől tér el, vagyis mi az a (3) bekezdés, amitől 2025.12.31 után nem térhet el a fentiek alapján?
46. §(3)" A személyiadat- és lakcímnyilvántartásban szereplő természetes személy felhasználó (1) bekezdés b) pontja szerinti azonosítási szolgáltatást a 11. § (2) bekezdésben foglalt digitális állampolgárság felhasználói profil felhasználó általi aktiválásáig veheti igénybe, ezt követően kizárólag az (1) bekezdés a) pontja szerinti azonosítási szolgáltatást veheti igénybe."
Nem vagyok jogász, de ez alapján akár az is feltételezhető, hogy 2025.12.31 után már csak a DÁP-ot lehet használni, kvázi, mintha megszűnne az ÜK+. Lehet, hogy rosszul értelmezem, de biztos nem vagyok egyedül. Az, hogy erre milyen rendelet jött ki azóta, ami esetleg módosítja, és hogy jelenleg ez hogy van szabályozva, és melyik éjfélkor éppen mi lép életbe, azt nem tudhatjuk. De elvileg ez a törvény jelenleg hatályos, ha jól tévedek.
Up the Irons!
-
Inhouse
őstag
válasz Top cat #47717 üzenetére
" ott az ügyfélkapu+ " Legalább is 2025-ben. Mert utána, csak
a fidesza DÁP.
Nem, nem szűnik meg. Okos újságírók elkezdték terjeszteni, aztán ezt vette át minden hívő...
Both András, a Digitális Magyarország Ügynökség vezérigazgatója is nyilatkozott már róla.
Az is szép, hogy bedobod a véleményed, persze áthúzva, meg offtopic, de ne politizáljunk...Üdv Inhouse
-
coco2
őstag
válasz Cs1csó #47720 üzenetére
...hogy lehet elrejteni...
Ugyan ez itt nem a programozás csatorna, de ami történni szokott a tényleg fontos dolgokkal, hogy publikus a forráskódja is valaminek, épp csak amikor azt lefordítod, nem az a bináris lesz belőle, mint ami valahol telepítve van, és amit te fordítasz, azt meg nem tudod telepíteni / vagy nem tudod használni, mert egyéb feltételek is vannak, amiket ha szóvá teszel nyilvánosan, akkor aztán tényleg kapsz a fejedre a szélrózsa minden irányából. Valami olyasmi. Már ha tényleg fontos valamit "elrejteni". Ha nem fontos, akkor csak olyasmi a játék, mint managelt kódos alkalmazáshoz netről scriptet letölteni, és suttyonban azt is végrehajtja.
-
MODERÁTOR
válasz AndrewBlase #47726 üzenetére
Ahogy Bip írja, átverés. Ha van időm ki szoktam maxolni a dolgot, jókat beszélgetek velük, aztán anyázva elküldenek. De többször külföldiek…
-
BiP
nagyúr
válasz AndrewBlase #47726 üzenetére
Ezek átverős scam-ek. Ne dőlj be neki.
Az emaicímedre küld majd valami kamu bankos vagy futáros oldalt, ahol vagy meg kell adnod a banki adataidat vagy le kell tölteni valamit és valami vírust / keyloggert tesz a gépedre.[ Szerkesztve ]
-
AndrewBlase
senior tag
Üdv!
Most először próbálok a marketplace-n eladni valamit, ahol személyes átvételt jelöltem meg súlya és mérete miatt.
Több "jelentkező" is lenne rá, előre fizetnének, de mindegyik erölteti, hogy futárt küld érte ("GLS vagy fox"). Meg, hogy küldjem el az email címem, hogy intézni tudja a futárt.
Mire mondom, hogy nem tudok itthon ülni, és várni a futárt, max gls csomagpontra hajlandó vagyok elvinni, 2 csomagban feladni. Amire "lelépnek".Érzem én, hogy ez valami nem kóser dolog, de kíváncsi lennék, hogy tudnak/tudnának bajt okozni nekem?
Ja, és mindegyik vevőjelölt soproniMiért mindig én???
-
válasz MaxxDamage #47713 üzenetére
Esetleg erre valaki valamit?
-
BiP
nagyúr
Vagy mivel tudnak nekünk ártani valamilyen formában.
Mondjuk ott a DÁPban az összes igazolványod.
És egyszercsak úgy gondolják, hogy nem vagy szimpi, és hopp, nem működik nálad az app. Vagy hopp, elveszti érvényességét a személyid.
Most még a kezedben a kártya, még tudod lobogtatni.
(Ha nagyon ki akarnak csinálni, persze bármit meg lehet oldani, csak nem mindegy, mennyire nehéz kivitelezni). -
Cs1csó
félisten
HA logikusan belegondolunk ez továbbra is mint az ügyfélkapu csak egy felület ahol azokat az adatokat érheti el az ember AMI AMÚGY IS A kormány fennhatósága alatt van pl. egészségügyi adatok.
Egyetlen dolog lehet ami miatt egyesek aggódnak: ha ez az app egy kvázi "pegazus" . Persze mindenkit megfigyelni nonszensz a kérdés, hogy ha VALAMIÉRT fókuszba kerül egy adott ember Tóniéknál akkor csak egy-két kattintás és már élesítették is a megfigyelendő ember telóján a geolokációt, a mikrofont és a kamerát. De ezt még ugye nem bizonyította senki.Az más kérdés, hogy egy ilyen NYILVÁNOS appban amit bárki szabadon elérhet hogy lehet elrejteni egy ilyen funkciót.
Amúgy egy csomó olyan beállítást lehet általában egy appban megadni, hogy pl. a különböző hozzáférés pl. kamera, mikrofon CSAK AZ ALKALMAZÁS HASZNÁLATA közben legyen lehetséges tehát amikor nem fut akkor nem fut. Csak ha engedélyezed a háttérben történő automatikus futtatást.[ Szerkesztve ]
-
Met
nagyúr
Még mindig nem írtál példát hogy a DÁP-al mit tudnak meg rólunk amit amúgy ne tudnának már most is, vagy ne tudnának megnézni ha akarnák.
Vagy mivel tudnak nekünk ártani valamilyen formában.Tényleg kíváncsi vagyok.
-
MODERÁTOR
De ne menjünk át poltopikba.
Nene!
Engem csak maga a “rendszer” érdekel, hogy mivel tudnak azzal keresztbe tenni. 2025? Azt nem tudtam.
Kínai módszer mint totális megfigyelés? Hát reméljük nem. Viszont amit Kína megtehet, azt nem biztos mi igen… őket nem meri senki sem bactatni.Egyetlen atombomba képes elrontani az egész napodat!
-
MODERÁTOR
válasz Top cat #47715 üzenetére
Ahogy kutga írta. Amit akarnak megtudják DÁP nélkül is. Hisz mindenhova le vagyunk papírozva emberek. Mindenhol ott a személyi számunk, igazolvány számaink, adataink. Bankokban, hivatalokban, iskolákban, munkahelyen. Mi az amit az állam nem tud rólunk? És ezek birtokában mit csinál velünk? Hitelt vesz ránk fel az OTP-ben? Aki meg nem akar DÁP-ot használni annak ott az ügyfélkapu+.
-
Ki milyen akkumulátoros diffúzort ajánl, használ és milyen illattal?
-
BiP
nagyúr
válasz MADcat #47710 üzenetére
1. Nem mindenki mindent, van, aki valamennyire óvatosabb.
2. Ha egy bolt visszaél a vásárlási szokásaimat jelentő információval, az kisebb rizikó, mint hogy egy, Mo-on kritikus fontosságú megfigyelő, végrehajtó intézmények élén lévő maffavezér visszaél a hatalmával és birtokában lévő személyes adataimmal, igazolványaimmal. -
MODERÁTOR
válasz Top cat #47679 üzenetére
Én azt meg azt nem, hogy fázik mindenki a DÁP-tól, de azért már hosszú évek óta, boldog boldogtalannak kiadjuk, adatainkat, vásárlási szokásainkat, érdeklődési köreinket, stb… a közösségi felületeknek, és a boltoknak, meg minden másnak…
-
válasz EmberXY #47708 üzenetére
Az látod biztos!
-
válasz EmberXY #47704 üzenetére
Akkor kell szólni Trinity-nek és Bumburnyáknak....azok megoldják!
-
válasz I02S3F #47703 üzenetére
Verhigitot csak 30 napig szedem (Kedden fogy el) a műtét után kell.
Lábak fáslizva, azt is Szerdán már nem kell feltenni.
Nootropilt 2009 óta szedem és azt el sem hagyhatom.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
EmberXY
veterán
válasz MaxxDamage #47702 üzenetére
Akkor ezek szerint lassan szinkronizálódtak az adatok, ami nem csoda, gondolom az egész rendszert kb a szentlélek tartja egyben.
Up the Irons!
-
I02S3F
addikt
válasz MaxxDamage #47700 üzenetére
Papír alapú recept?
#47702MaxxDamage - Öcsém és édesanyám is szed vérhigítót. Pontosabban vérlemezke összetapadás gátlót. Hát minden együttérzésem! Sok gyógyszerrel nem fér ez össze!
[ Szerkesztve ]
-
válasz EmberXY #47701 üzenetére
Igen.
Most néztem és nem volt ott, aztán 1x csak megjelent! Érdekes! 🤔◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
EmberXY
veterán
válasz MaxxDamage #47700 üzenetére
Ez fura... Biztos, hogy a te TAJ számodra lett kiírva és kiváltva?
Mert egyébként a kiváltott vények között is látszódnia kéne, ott 1 évre visszamenőleg mutatja az összeset.Up the Irons!
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch 2
- EA Sports WRC '23
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Vélemény: nem akar Exynos lapkákat gyártani a TSMC?
- Jófogás tapasztalatok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Elektromos autók - motorok
- Megérkezett az Until Dawn mozifilm teljes előzetese
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...