Mást is zavar rajtam kívül, ha esetleg elkezdte eltanulni azt, hogy az összes 5-6 féle különböző kötőszó helyet (és, illetve, is...), melyek közül mind-mind máskor passzol szépen, minden mondatban a "meg"-et kezdte használni?
Próbáltam behatárolni, és a családom, illetve ahhoz kötődő ismeretségen kívül a prohardver fórumra (sőt, Ph cikkekre) szűkítettem le a gyanúsítottakat. De érdekes ebben a kérdésben, hogy nem emlékszem, hogy apámék (vagy más fizikailag jelenlévő emberek a környezetemben) mikor kezdték ezt használni (mert szerintem csak pár éve). Ha rákérdezek náluk, ők egyszerűen tagadják is, hogy ez így lenne (feltehetően nem veszik észre magukon, vagy a környezetükön). Gondolom, hogy ők is részben egymástól, illetve valószínűleg az internetről tanulják (mert ma már a 70+ generáció is Facebook-ozik), mert ezen a területen (Szolnok megye, ami elvileg szinte teljesen a fámát követi minimális területi jellegzetességekkel - már aki "művelt/iskolázott", de nagyjából még az is, aki nem) ez régen nem így volt (na jó m3gb@szlak az mindig így volt, de kb. ennyi
).
Ma is olvasgattam itt a fórumot, és makogni kezdtem magamban minden "meg" helyett a szebb kötőszót, ami nekem abban a mondatban tetszene, de nem tudom, hogy ez elég lesz-e. És akkor ki tudja még, hogy mit az, amit észre sem veszek (mert az elég durva, ha 5-6 féle kötőszó egyetlen egyre cserélődik, amit ráadásul sohasem használtam előtte, még a változatosság kedvéért sem).
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."