Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#34100) parandroid válasza Vertigo18 (#34097) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

A 32-ben nekem 1200+ km van, egy komplett téli alapozást toltam le benne, mai napig imádom. Az enyém női modell, élénk kék, de nem érdekel, a lábfejem meg szűk, szóval pont jó. Tavaly fekete pénteken akciózták le a 34-et 56 eur-ra, ingyenes szállítással, akkor vettem kettőt, meg később sportsdirectben talán 70 eur-ért egy harmadikat. Az utolsót direkt fél számmal nagyobbnak a hosszúkhoz, de nem lett volna muszáj, igazából kicsit zavar, hogy sok hely marad benne elöl, de jól meg lehet húzni, nem lötyög. Érdekes, hogy Gel Zaraca-m nekem is van egy, valahol 600 km-nél tartok vele. Tényleg hasonló karakterű cipő, csak nem olyan stabil, 600 km körül már nem csillapít úgy, mint új korában, és a sarkát is félretiportam, szóval már csak pihenten, és rövid távokra veszem fel. Az egyik 34-es Pegámban is 600 körül leszek lassan, de az pl olyan, mint új korában.

Bencze: Iszonyatosan sokat futottál az utóbbi időben, szerintem igen érik egy szünet. Akár 2 hét teljesen futás nélkül, utána meg egy 200 km körüli hónap. Én is túlhajtottam az utóbbi pár hónapot (pedig sehol nem vagyok tőled sem edzettségben, sem tempóban, sem mennyiségben), de annyian figyelmeztettek, és csupa olyanok, akiknek megbízok a hozzáértésében, a rutinjában, és a tapasztalatában, hogy ezt a hónapot elengedtem. Még így is valószínű, hogy ez a 240 km is túl sok volt.

Ami pedig a pulzust illeti: egyrészt nem vagyunk már mai gyerekek, így a 40-en túl, másrészt a hosszabb futásokkal, illetve a maratonra irányuló edzéstervvel nemhogy nem a max pulzust fejleszted, hanem kimondottan hagyod azt esni. Olyan nincs, hogy valaki minden távon jó. Illetve huszonéves ifjú titánok, akiknek mindene a sport, még próbálkozhatnak ilyesmivel, de ennyi idősen, meló, család, és a mindennapi stressz mellett vagy ráhajtasz egy méregerős 10k-ra, és akkor tempó tempó hátán, aztán lehet laktátküszöböt, meg max pulzust tolni, vagy maratonra készülsz, és inkább a kitartó futásra gyúrsz. Talán a félmaratonistáknak van még esélye valamennyire mindkettőre, de ha mindkét irányba edzel, sose leszel olyan jó, mintha csak az egyikre koncentrálnál. Ráadásul a korral egyre kevesebb esélyed van a 190-es pulzuson sprintelő, vadasúj izomzatú fiatalok ellen, ezért áll át ‘öregségére’ mindenki a hosszabb távokra. De amíg hobbifutóknak indított falusi versenyeken 1:30-as időkkel nyerik az 50-es korosztályban a félmaratonokat, meg a frankfurt maratonon az M70 (egyáltalán, hogy ez korcsoport!) győztese 4 óra alatt ér be, addig szerintem nincs ezzel semmi gond.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.