Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:59

LOGOUT.hu

[B] Olcsó/akciós holmik Kínából, külföldről. Nem csak eBay-es forrásból. Belföldi kihagyhatatlan akciók, ajánlások a BestBuy topikokhoz tartoznak.

Cél az akciós/olcsó kínai beszerzésű "bármi" megosztása egymás közt, ezzel segítve a többieket tapasztalattal, ajánlásokkal.
Nem cél a bekötési, szerelési, érintésvédelmi, villanyászati szakkör mélyreható tanulmányozása, erre megvan a megfelelő specifikus topik.
[B] Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban olvasnivaló.
Kérünk mindenkit, hogy a reflinkek (ÁSZF III/11/17) megosztását mellőzzük a topikban (rövid link is reflink ha kinyílik, pl.: http://gearb.es/XXXXX). Saját, hozzászólás írójához köthető reflinkes blog/teszt/fb oldal is törlődni fog. Bónusz visszatérítős oldalak szintén. Ha egy mód van rá, a termékre mutató linkek a .html után ne tartalmazzanak mást (?wid= maradhat, az a raktárat jelenti), főleg nem ezt: ?lkid=
Legyetek kedvesek pénznemet írni a hozzászólásokba, nem mindegy, hogy pl. EUR, HUF vagy USD.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#28178) maestro87 válasza royalka (#28156) üzenetére


maestro87
őstag

(#28167) dugynok:
Csak a fázist lehet megszakítani, mert a nulla rendelkezésre sem áll a falban, direktbe megy a foglalat csavaros részéhez, tehát nem lehet rosszul bekötni a kapcsolót (legjobb esetben).

(#28156) royalka:
Lehet azért világíthat halványan mert digitális a fényerőszabályzód, nincs benne mechanikus kapcsoló.
Ilyen esetben a benne lévő digitális vevőegységnek folyamatosan működnie kell, hogy a távirányító jelét észlelni tudja kikapcsolt állapotban is. Amihez ugye kell pl. egy 5V-os feszültség. Ezt meg "legegyszerűbb" esetben úgy lehet előállítani, hogy az izzón minimális áram folyik és a félvezető kapcsolóelem (leginkább triak) sarkairól veszik le a 230V-os feszültséget és további áramkör segítségével (pl. előtét ellenállás/előtét kondenzátor) csökkentik le 5V-ra. Tehát a digitális egységen keresztül záródik az áramkör. Ha rosszul vannak ezek méretezve, akkor nagyobb áram folyhat, ráadásul az áramkör tápfeszültsége függhet a betekert izzólámpa teljesítményétől. Azt hiszem rá is írják egyes digitális szabályzókra, hogy minimum hány watt-os izzótól lehet jól használni. Többek között az ilyeneknél nem is lehet 100%-ra felcsavarni a fényerőt, mert akkor a triak végei között 1V közeli feszültség marad amiből már ritkán lesz 5V, ha csak nincs benne valamilyen step-up konverter. Ha saccolnom kellene csak olyan max. 90-95%-ig csavarhatod fel a fényerőt.

Ha az elméletem helyes, akkor kikapcsolt állapotban is lesz fázis a foglalat belső pólusán. Ha mégsem, akkor nem tudom. :D

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.