Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• laci06

senior tag

Sziasztok!

Routert keresek, kitöltöttem a lenti kérdéseket. :) Köszönöm a segitséget.

■ Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
    150-200 m2 házban, földszint 120 m2, emelet 60m2. A belső falak 10 cm-es tégla falak, és van pár szoba. 2017-es épités, vagyis relative modern.
    ■ Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná? Ezek közül mennyi az AX (WiFi 6) szabványt ismerő telefon, tablet vagy laptop?
    Összesen 3 laptop, 1 TV, 2 asztali gép. Szerintem a TV, 1 gép és 2 laptop ismer AX-et. De az eszközök szaporodnának majd jócskán.
    ■ Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
    1 Gbps, de ha megvan a ház legeldugottabb részén is 30-50 mbps, akkor az nekem elég.
    ■ Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj!
    Alapvetően rugalmas vagyok, de 100 eFt fölé nem szeretnék menni. Próbálnám 1 router-al megoldani, és nem egy mesh rendszerrel.
    ■ Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?
    Nincsen.

Amit kinéztem az az ajánlott ASUS RT-AX82U. Néztem pár tesztet ha jól láttam, akkor elég erős lehet ahhoz, hogy kiszolgáljon. Amit irtak, mint hátrány, hogy csak 1 USB van rajta. Ez miért is baj pontosan? Én még sosem használtam a routernek az USB kimenetét, miért olyan jó ez?

Új hozzászólás Aktív témák