Hirdetés

2024. június 9., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-05-05 18:35:36

LOGOUT.hu

Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. április

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#85802) dkess válasza adam3 (#85800) üzenetére


dkess
őstag

Szia,

Egy olyan kérdésem lenne, hogy honnan van az info, hogy a AC57U v3 nem támogat IGMP snooping -ot? Az Asus szerint igen. Már a korábbi verziók is - a magyar használatijában is benne van.

Amennyiben jól értelmezem hajlanál a 3 router -es megoldás felé és ezek közül az egyik lenne a garázsban. Itt a garázsban (illetve közvetlen környezetében) mennyire számít az erős WiFi lefedettség. Értem ez alatt, hogy amennyiben nem, akkor ide jöhetne egy "akármilyen" (IGMP snooping -ot tudó) router. Nem tudom van-e pl. egy olyan ami a WiFi -t leszámítva megfelelne a célnak vagy ezt is venni kellene? Pláne még, ha routolnia sem kell - csak DHCP szervernek lennie ...

Miért kérdezem. Ugye írod a 100K HUF -os határt illetve a "Minimum igény az AC wifi" (azaz nem zárod ki az AX -et sem). Namost, ha az alsó és a felső szinten lenne egy-egy AX58U AX3000 (49K HUF/db) mind a kettő AP módban, amiből az egyiket konfigurálnánk AiMesh Router -nek és a másikat AiMesh Node -nak (persze kábeles backhaul -al)?

Namost visszatérve erre a HGW routol és az első router csak DHCP szerverre dologra. Ezt csak az IPTV miatt vagy lenne más egyedi megfontolás? Amennyiben a HGW routol, akkor arra a "pár eszközre" már csak elbírja a DHCP szerverkedést is, nem? Ez egyébként melyik HGW lenne - a régi Sagencom vagy az újabb Kaon?

Amennyiben a HGW csinálna mindent, akkor ugye abból egy porton menne UTP a switch -be és a HGW portjairól az IPTV (ebből hány kiállás kellene egyébként?). Avagy amennyiben az egész miskulanciát át szeretnéd hajtani a switch előtt egy router -en, akkor miért nem az NAT -ol (és intézi az IPTV -t is)? Mi lenne a koncepció?

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.