Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-28 06:29:07

LOGOUT.hu

Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. április

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#85676) dkess válasza Daywalkerke (#85674) üzenetére


dkess
őstag

OK, a félreértésekről. Nekem a legelejétől tiszta, hogy egy Mikrotik és a másik oldalon klienseszközök. Szerintem ezt rosszul gondolod - olvasd vissza a hsz -eimet. én tisztában voltam ezzel.

Ami viszont nem volt tiszta, hogy 4 külön háztartás eszközeire kell ezt megoldani. Ennek oka, ahogyan mások is írták, mert egyszerűen nem tartottad fontosnak megemlíteni. Visszaolvastam a hozzászólásaidat és igen - jól emlékszem, mégcsak nem is utaltál rá. Sőt konzekvensen egyes számban nyilatkoztál a másik házban levő dolgokról. Mondjuk az utolsó hsz -emben erre reagálva írtam két megoldást is a 4 háztartásos modellre.

Kérlek nézd esetleg vissza, hogy e mellett egy távolságadatra hányszor kérdeztem rá és mennyi idő hány hány hsz után kaptam meg az info -t. Na most ezek nem a félreértés kategória.

Aztán le volt írva sokszor neked nem "erősítő meg hatótávnövelő" kellenek. Ezek viszont még most sem mennek át nálad. Temérdekszer leírva, YT videón bemutatva - de még a TP-Link -es linken amit hoztál ott is világosan leírják. A "hülyeség" tényleg elpusztíthatatlan ...

Abban megint tévedsz, hogy a Mikrotik hatótávnövelő (extender) módban fut. írtam az utolsó és a korábbi hsz -eimben is, hogy "Access Point" módban fut. Sőt még Te is írod, hogy UTP -n kapcsolódik a 1043ND. Most meg azt írod mégsem kábelen van összekötve a Mikrotik a 1043ND -vel (egyébként de)?

Ami még nem megy át pedig sokszor le volt írva: a 2.4Ghz-es megoldásotok most nem megy. Igazam van? Namost az 5 GHz ugyanezzel a logikával még kevésbé fog menni. Ennek oka, hogy az 5 GHz sokkal rosszabbul bírja a távolságot (szétszóródik) illetve falakat (ott meg elnyelődik). A 2.4 GHz meg megy mindenen, mint kés a meleg vajon. A zavarás nem (annyira) érdekes Mikrotik (vagy az utódja) szemszögéből, mivel irányított eszköz. Ez a másik dolog ami szintén nem megy át a kezdetektől, hogy ezen eszközökben ez az igazi truváj.

Azaz a probléma ismét - ha a mobiltelók nem tudják átlőni a 2.4 GHz -et a falakon --> akkor 5 GHz -en még annyira sem fogják tudni ebből a távolságból. Tényleg ott volt az utolsó-előtti hsz -emben a link ugyanerről az esetről, kérlek olvasd el és értelmezd.

Az extender mód még kettő CPE510 (avagy az egyik CPE610 mindegy) is sz@pás lesz. Teljesen másra találták ki. Már mások is írják, hogy nem lesz jó neked. Ne az alapján válassz üzemmódot, hogy melyiknek van kellemesebben csengő neve. Egyébként csináld - majd rájössz.

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.