Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-28 06:29:07

LOGOUT.hu

Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. április

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#13055) gurabli


gurabli
senior tag

Sziasztok!
Nemrégen kérdeztem itt, de aztán sajna más dolgom volt és nem értem rá. A lényeg, hogy egy megbízható és jó routert szeretnék. A WiFi különösebben nem szempont, mivel a laptopon és netbookon csak netezünk, semmi komoly átvitel, ahogy a telefonokon sem. Van egy HTPC, ami egyben torrent szerver is és egy asztali gép, ami kábelen csatlakozik, de ott sem fut nagyobb letöltés.
Eddig a WR1043ND-re gondoltam a gigabites háló és az USB port miatt. De most egy kicsit elbizonytalanodtam, hogy szükségem van-e egyáltalán erre, mivel a 100Mbit is elegendőnek tűnik. A net DigiLan 40/20-as, nem igazán tervezem a gyorsabbat, ez is bőven elegendő. Gondolom itt semmi különbséget nem éreznék attól, hogy gigabites a belső hálóm? De javítsatok ki, ha tévedek.
A gigabites háló egyetlen előnyét abban látom, ha pl. a HTPC és az asztali gép között másolnék, semmi másnál nem jönne ki a sebesség különbség, ugye? Gondolok itt arra, hogy pl. sok torrent fut egyszerre, seed és letöltés is?
Ezért lehet, hogy jobban járnék a fele annyiba kerülő WR841N(D)-vel, ami 300-as WiFi vagy akár egy 741ND-vel, ami 150MB-s.
Az USB portot nem hiszem, hogy különösebben kihasználnám, max egy hordozható HDD-t raknék rá, de nem látom nagy értelmét, mivel a HTPC is elérhető a netről is, azon van minden adat.
Segítenétek, hogy melyiket válasszam? Nem igazán látom értelmét a WR1043ND-nek, de javítsatok ki, ha tévednék.
Köszönet előre is!

"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.