Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• [CS]Blade2

addikt

válasz Biqci #190921 üzenetére

Gondolom a Polo nem a legkisebb motorral volt. A régi autók 1000Kg felett voltak valamivel, ezek a Ceed-ek meg 1250Kg körül indulnak, így pedig a 100 ló nem ér túl sokat sajna. Ami pedig ma 1000Kg van, az meg most 70-80 ló, így a kifejezetten az alapmotornál 1-2-vel nagyobbakat leszámítva nem sikerült előre lépni pl. gyorsulásban. 12,5 körül van a Ceed. Nem tudom, hogy érzésre milyen lehet, nekem a Focus1-esé 14, de talán ebben egy jobb érzés, még, ha az óra mást is mutat. A legújabbakban a sebesség érzet is más. Emlékszem a totalcar-ba tesztelték annó az EVO-t, és a Winkler mondta, hogy 210km/h-nál jön meg egy bugás a hátsó szárnyról, és a kamerás meglepődött, azt hitte, hogy csak 130 körül mennek. Mostanra eljutottunk oda, hogy nem is megy, de amit megy, azt sem érzed benne.

---
    Én most bővítettem a kereséseimet. Eddig Jazz-t és Focus-t nézem, majd Civic-et, Auris-t, míg most hozzá tettem a 2020-as Corsa-t, Swift-et, Yaris-t, Sandero-t, i20-at.
    Erőben, élményben, csomagtartó méretben, és fogyasztásban így egy elég széles skálára bővültem.
    A koncepcióm, hogy egy 5 éves Focus vagy Jazz 3,3-3,6, és futottak 120.000km körül, de használtról révén szó, csak a tulajok tudják, hogy mennyit. Ennyiből viszont kijön egy új Sandero. (Meg kell néznem élőben, hogy mennyire gagyi, olcsó, hogy össze tudjam vetni a használt nevesebb márkákkal.)
    Egy 6 éves 141 lovas Civic kb. 110.000km-t futott 4,0. 4,5-ért meg van 0km-es 1.5-ös Yaris. A Civic-en bármi oda lehet, lehet, hogy rögtön rá is kellene költeni 0,5-et.
    Lehet, hogy a 2-2,5 milliótól kizárom az összes használtat, és csak a
    Jazz 1,5-2,5
    Focus 1,2-2,5
    és az új kisautók maradnak a látótérben. Bár annyira szerintem messze vagyok a vételtől, hogy végül lehet, hogy ezek is mind 0,9-1 literes motorokkal jönnek ki vagy 7 millió feletti alapárral, mint az új Jazz. / Akkor mégis marad a 8-12 éves használt kat.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés