Új hozzászólás Aktív témák
-
aktív tag
Hát,a Marshall jobb (Woburn III),lealázza.
Nem minden a JBL felirat ám.Nagy János
-
válasz Janika--1982 #1 üzenetére
A Woburn III az egy 200k-s cucc és hálózatról működik, hogy mi köze egy hordozható BT hangszóróhoz az jó kérdés.
Azt hasonlítgassuk a saját kategóriájához, JBL Authentics 500.S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
Tronsmart halo 200. Az Xtreme- nek jó basszusa van, de messzebb hallgatva már nem jön annyira át. Mérete miatt inkább több fős bulikra, partikra van kitalálva,ahol szabad téren lenne igény messzebb is hallani a basszust, de a fizikát nem lehet megb@szni, csak dsp- vel imitálni. Kicsi membrán kicsi levegőt taszajt, kicsi a basszus.
Tronsmart annyival jobb, hogy abban rendes méretű mélysugárzó van, amit reflexnyílás is segít.
Egyébként meg van akkus pa hangfal, ami hasonló árban van mint a JBL, nem nehezebb cipelni, viszont abban minimum 25 centis dübörgő van, amit a szomszédok is biztos meghallanak.Csak nevess, ne vedd túl komolyan!
-
Freiherr
őstag
A JBL minden kategóriájában jobb, mint a Tronsmart.
Kivéve az ár.Back to the future
-
>>>Azt mindenki tudja, hogy minél kevesebb a bass annál többet bír az akku...
Ma is tanultam valamit - így jár az, aki nem szokott hangszóróval járni a lakáson kívül
-
-
Csak míg a Mozart mély hangja meg sem rezdíti a membránt addig az Animals rendesen szaggatja és itt ez a lényeg, a nagyobb membrán kilengéshez több energia kell.
De ebbe felesleges belemenni aki jártas az autó Hifi-ben az tudja miről van szó, nem hiába kell nagyobb akksi hozzá meg kondi a basszus csúcsok miatt, hogy ne villogjon a kocsi egész belseje.S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
Meglepő módon,a szimfonikus zenében és néhány jazz műben is fellelhetők 50Hz alatti hangok. A "gépi" basszus általában rövid,impulzusszerű, ezért remeg a membrán, ugyanakkor egy kitartott mélyhang sokkal jobban meggyötri a hangszórót,és nyilván ahhoz kell kakaó. Különösen akkor,ha az a szerencsétlen hangszóró egy szűk helyre van bezsúfolva, ahol a légtéren osztoznia kell még a beépített elektronikákon is,amikről visszaverődnek a léghullámok, rontva a hangszóró hatásfokát. Ráadásul rossz minőségű jelet kap,ami egy egyszerű bluetooth hangszórónál szinte alap. Aztán ott vannak még a különböző fogyasztók,mint például a fényeffektek,amik színezhetik a hangot, plusz értékes energiát szipkáznak el. Erre a felhasználó csak egyet tehet: még jobban feltekeri a hangerőt, bekapcsolja az xbasst, az akksi meg vért izzadva kínlódik, az egész berendezés természetesen felmelegszik, az így keletkezett hő pedig az akkunak nem tesz jót,temperálás hiányában hamarabb merül. Az állandó extrém igénybevétel,a hősokk, a gyakoribb töltések, és/ vagy az állandó töltőről való használat hamar kinyírja a technikát, mákos esetben garanciaidőn belül. De jelentősége nincs,mert a speciális konstrukciónak hála kevés esély van a javításra, ha mégis, akkor többe kerül mint a készülék ára. Ezek után meg lehet szarozni és fújozni a terméket, miközben nagy ívben repül a kukába.
Csak nevess, ne vedd túl komolyan!
-
válasz Jack Hunter #9 üzenetére
Egyszer ezt próbálnám ki mit tud. Vélemény a VIFA-ról Jack?
S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
A márkáról nagyon sok jót hallottam,és volt szerencsém meghallgatni a Reykjavik típust is. Megdöbbentően szépen szól, méretéhez képest. Persze ez egy felső kategóriás terméktől már elvárható,de akkor is. Az általad linkelt típus nyilván még többet tud.Tupákolós dijumdisu zenénél nem tudja igazán megmutatni mit tud,de rendesen hangszerelt zenéknél gyönyörűen muzsikál. Nem pontszerűen,a hangszóróból jön a zene,hanem valahogy holografikusan szétterülve,ami egy ilyen kis zenedoboztól szép teljesítmény. Leginkább otthoni felhasználásra javasolt, minőségi zenehallgatáshoz,de csapatni, veretni, bulizni inkább olcsóbb alternatívát keresnék.
Ha nem jön be a JBL és Tronsmart, akkor átböngészném a Sounarc termékkatalógusát.[ Szerkesztve ]
-
Új bass teszt videó linkőve a bejegyzésbe.
-
-
válasz Jack Hunter #13 üzenetére
Aszittem elolvastad a videó címét.
JBL Xtreme 4 Tomorrowland Bass Test - Animals - With RemS23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
-
válasz Jack Hunter #15 üzenetére
Tényleg Jack, kicsit off de te mit mondasz?
AMD vagy NV? (VGA)
Intel vagy AMD? (CPU)
iOS vagy Android?És neked mid van? Csak mert elfelejtetted a cuccok részt kitőtteni.
[ Szerkesztve ]
-
Egy nyolc éves HP Compaq, első generációs i5 procival. Ilyen házimozi asztali fekvő gép, alapszintű videókarival, hogy megegye a 4k- t. Xbox one konzolon szoktam néha játszani, nemigen érdekel a számítógépes világ. Sosem volt IOS készülékem, úgy gondolom a gazdag sznoboknak való újonnan,használtan meg a magamutogató csórók veszik. Az Android sem jobb, csak olcsóbb. Jókat mosolygok, hogy vannak userek, akik évről évre várják, követelik az éves frissítéseket. Mintha lenne értelme.Bocsánat!!!
Leginkább hangtechnikában utazom, azért is örülök ha valaki ír valami ilyesmiről. Régebben én is irkáltam, még egy kis önéletrajzi portrét is firkáltam magamról, amihez majdnem egy hónapig keresgéltem régi fotókat,emlékeket. Aztán amikor publikáltam, kapott valami öt hozzászólást. Azóta csak elvétve írok.Csak nevess, ne vedd túl komolyan!
-
válasz Jack Hunter #17 üzenetére
Ha sok kommentet akarsz egy cikked alá akkor olyan dologról kell írnod ami megbotránkoztatja az embereket.
Elég csak egy klickbait cikket írnod pl "Ezért jobb az Intel CPU" címmel és máris ugranak rá a fanboyok.
Ilyen van nekem ehhez mit szólsz ha már audió a téma?S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
Én nem akarok megbotránkoztatni senkit, pláne nem vitatkozni olyanokkal,akik túlságosan elfogultak, és nem látják be,hogy a másik félnél is van igazság.
Az Edifierhez:
Őszintén megmondom, először húztam a számat, mert a 85 dB érzékenység nem valami túl jó. Aztán még inkább csóváltam a fejem, amikor olvastam hogy van benne dsp. Azon meg egyenesen felnevettem, amikor láttam hogy van pofájuk odaírni,hogy egy tizennyolcas mélyközéppel szerelt polcsugárzó lemegy 38Hz- re. Aztán rá is fagyott az arcomra a vigyor amikor láttam hogy több mint 20 kiló a hangfal. Van róla szétszedős videó, úgy láttam egész tisztességes komponensekből áll. Mivel nem hallottam őket muzsikálni, így igazán véleményt sem tudok róluk mondani, csak annyit,hogy igazán szép darabok, de nyilván a hangfal egy dolog, kell hozzá rendes forrás és hely is. Gratulálok hozzá, nem egy átlagos cucc.Csak nevess, ne vedd túl komolyan!
-
válasz Jack Hunter #19 üzenetére
Nem tudom, hogy hány Hz mélyre megy, de azt tudom, hogy filmezésre kiváló mert szobarengető szép mélyek vannak.
Nem az a kopogós cucc mint mondjuk egy Edifier R2850DB amihez szintén volt szerencsém."kell hozzá rendes forrás"
USB-vel van összekötve a PC-vel szóval a saját erőforrását használja ami nem tudom, hogy a legjobb-e, de nekem tökéletesen bevált.
Egy hátránya van ha túltolod a mélyet akkor hajlamos a portzaj-ra de ez nem mindig észrevehető. Simán elfért volna rajta egy nagyobb sub nyílás is sztem.
[ Szerkesztve ]
-
pontosan az a lényeg amit leírtál: ha neked megfelelő a hangzás, akkor az egy jó rendszer. Pont. Portzaj ellen: lehet nagyon a falnak toltad a hangfalakat. 30-50 cm az ideális,de kísérletezz vele, mikor nem "szuszog". Ha nem válik be, akkor házilag módosíthatod a reflexcső hosszát: erre egy wcpapír guriga belső része tökéletesen megfelel, a hangfalban nem látszik. Fontos,hogy legalább 3-5 cm helyet hagyj el a hangfaltesttől,hogy elegendő levegő távozhasson. Szintén fontos, hogy a reflexcsőbe told be,és ne rá,hogy ne akadjon meg a levegő. Harmadik tippem a még több csillapítóanyag használata. Tömd ki rendesen belülről,de azért óvatosan,hogy az elektronika szellőzhessen. Végső esetben pedig ott az eq. Csinálj egy aluláteresztő szűrést, mondjuk 50Hz. Az még bőven elég a dübörgéshez, viszont kiszűri a portzaj nagy részét.
-
válasz Jack Hunter #21 üzenetére
A rettentően rossz szoba akusztikám miatt hozzá kellett nyúlnom sajnos a szoftveres EQ-hoz.
Ezek vanna beállítva:
Köszi a tippeket a portzaj-hoz, majd próbálgatom. Jelenleg 17cm a fal és a hangszóró hátuljának a távolsága, de beforgattam őket magamfelé.
Tényleg ezt a beforgatás témát mennyire kell komolyan venni?
Ezeket be kell forgatnom vagy nem? A gyártó nem írja.S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
a beforgatom vagy nem egy csomó mindentől függ.Először azt érdemes tisztázni, miért van szükség a beforgatáshoz. Ha nem kellően széles a színpad,nincs meg a kellő sztereó élmény, hiába hallgatok két hangsugárzót,mégsem olvad össze egy egésszé a hang,meg tudom különböztetni füllel a két hangfalat, akkor szükség lehet erre a trükkre. De van egy pár tényező még a képletben.Például hogy milyen közel helyezkedsz el a hangfalhoz. Ha túl közel vagy, szükséges lehet a beforgatás,ha túl távol,akkor mosott,határozatlan, kásás,zavaros lehet a hangkép. Kicsit mint a Tescóban a mennyezeti rádió, szól mindenhonnan, de nem egységes.A hangfal kialakítása,típusa is közrejátszik abban hogy hogyan "érzi jól magát". Egy egyszerű szobában, normális dimenziók között, én úgy gondolom,hogy nincs szükség ilyen bűvésztrükkre. Ennél a típusnál meg pláne, ahogy elnézem, egészen nagy a hullámterelő a magassugárzó körül,így felesleges beforgatni. De próbáld ki! Ha neked úgy jobban tetszik a hangzás, akkor úgy lesz jó. Ezért is bonyolult a zene világa, mert amíg egy elsózott ételt száz emberből 99 sósnak érez, addig ugyanolyan körülmények között,ugyanazt a zenét száz ember közül mindegyik máshogy élvezi. Vannak akik imádják a basszust,és nem bánják ha a felsőbb szekciók torzulnak. Mások beérik a youtube videókkal,és nem értik,nem hallják,mi a különbség felbontás és felbontás között. Megint mások a tisztaságot,az élethű produkciót keresik. Vannak akiknek a hangsúly a precizitáson van, mint például a hangmérnökök. Nekik fontos,hogy a zongora "a" hangja pontosan olyan frekvencián szóljon,mint az igazi zongorán. Létszükséglet,hogy elszeparálva, külön-külön hallják a különböző hangszereket. És folytathatnám a listát a végtelenségig. Mindenkinek más a jó. Az a fontos,hogy neked jól szóljon az adott rendszer, legyen az egy 2m² szoba Sokol rádióval, vagy egy 60m² nappali egy csúcskategóriás százmilliós házimozival.
Új hozzászólás Aktív témák
- Egyedi Ryzen APU-t kapott a kínai piacra a Lenovo
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Androidos tablet topic
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Interactive Brokers társalgó
- Spórolós topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Formula-1
- Politika
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest