Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr.Csizmás
titán
üdv,
1-2 emberre, főleg dolgozni járni (napi 2x40 km sima vidéki úton) + Bp-n belül bevásárlás, mi ajánlott? a keret + járulékos költségek mondjuk 1.6M. preferencia lenne a biztonság, és ne a legkisebb autó legyen (régebbi punto, corsa és tsa off)
-
válasz
mettyuz #190146 üzenetére
nezd, ezek az operativ nehezsegeken tul ami azert igenyel nemi szervezest biztos be akarod e vallalni, hogy 3 milliod benne alljon egy gyorsan amortizalodo eszkozben, emellett meg rafizess 2-3-400 ezret az atorasra, elso szervizre, hogy ennek a cegnek dolgozz? ha ennyire jol fizetnek, akkor adjanak autot is
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
mettyuz #190143 üzenetére
Első dolog, hogy költségvetést kéne összedobni Excelben.
A) esetén 2.5-3m körül pont jól lehet találni iOn/C-Zero/iMiEV elektromos anyataxikat. Ceed esetén az értékvesztés illetve benzinköltség árnyalja a képet.
B) opciónál a kevés km miatt a Kia jobban tartja az árát. Kisebb TCO mellett szerintem Mondeo mk4/Focus mk3 2.0 TDCI, vagy A3Leon/Octavia mk2 fl-mk3/VW Jetta/Golf 2.0 TDI vonalon néznék körül. Esetleg még eszembe jutott az utolsó 1.9 PDTDI széria, de akkor már 10 éves kocsiról beszélünk alsó hangon, hiába marad alul a keretnek jelentősebb összeggel. Koreai vonalon 1.6-1.7 CRDI sem egy elveszett ötlet talán. Megane mk3 86 lovas 1.5 dízele is jó és takarékos.
C) ötletem is van: Ceed helyett V60 D6 - hosszú utakra nagy dízel, helyben ingázásra villany -, otthonra pedig fent említett villanyos klónok
D) mondjuk egy céges jármű lehetne - ÁFA 50% elszámolható minimum.
S végül visszatérve a legelejére: ki kéne számolni, megéri-e évi plusz 40k km-re fenntartani mégegy autót, van-e elég nagy a fizu különbség, emberi oldalon az utazással töltött órák, stb. -
válasz
mettyuz #190143 üzenetére
en csinaltam, igy tapasztalatbol beszelek: ha munkaeazkoz es napi ingazasra kell, akkor ne akarj sajat autoval ilyen munkat elvallalni. neked kell hozza megszervezni mindent: gumicserek, olajcserek 4-5 havonta, ha bedoglik valamiert akkor elkunyeralhatod az asszonyet vagy nem tudsz dolgozni menni. ha ez az elvaras akkor tegyenek alad egy autot. havi 80-100 ezerbol lizingelnek egy tisztesseges kocsit.
molnarpeter: igen, ez lenne a legracionalisabb. mostani hosszu ut utan kezdi visszanyerni a bizalmam. de mar van benne 203k, felek, hogy lassan eladhatatlan kategoriaba fog esni
-
mettyuz
tag
Mesterek és urak!
Egy kérdéskört szeretnék megfuttatni a körötökben. Budapesti vagyok, viszont a jövőbeni munkahelyem várhatóan 200 km-re fog szólítani. Holnap után találkozom a cég vezetőjével, pontosítani a teljes csomagot, melynek várhatóan része vagy egy autó, vagy az oda-vissza jutás támogatása valamilyen módon (várhatóan magasabb bérezésben). Ha az utóbbi lesz a megoldás -pici rá az esély ugyan, de jobb félni, mint megijedni -,akkor az áthidalandó kérdés az alábbi:Van egy 2018-as, 1.6-os szívóbenzines Kia CEED-ünk, amit párom hétköznap használ, hétvégén pedig szülőkhöz / barátokhoz / vidékre járásra. Mivel párom nem szeretne lemondani arról, hogy autóval jár, ezért:
A) veszünk neki egy kisebb autót (Kia Rio, VW Polo, Honda Jazz, Hyundai I20). Ebben az esetben full városi üzem, napi 2x10 km. Továbbá a CEED átlényegül a B opcióvá
B) nekem veszünk egy autót. Ebben az esetben heti 2-3x oda-vissza autópálya, egy útra 200 km + ott napi használat 10km ~40.000 km évente. Ebben az esetben preferencia nincs, fogyasztás és fenntartás optimum a cél.
Amik a kérdések:
-Ki melyiket választaná?
-A és B esetben milyen autóban érdemes gondolkozni? A keret 2.5-3 millió HUF, nem új, lehetőleg legyen minél modernebb és kevésbé idős.
Nagyon köszi!
Üdv,
mettyuz
-
molnarpeter
nagyúr
-
válasz
molnarpeter #190139 üzenetére
koszi
es mi a hatranya a szarazkuplungos dsg-nek? gyakoribb karbantartast igenyel? mennyi ido utan es mi adja meg magat benne? az milyen tetel? elgondolkodtam egy jettan is, de automatat szeretnek. es ~feleannyibol kijon mint egy jo, nekem tetszo auris. emellett tokjo lenne athidalni azt a 2-3 evet amire kicsit elerhetobb aron lesznek a corolla trek-ek
-
vw vonalon ugye a 2.0 dizel ajanlott automataval, mert ez az olajos. dizelnel mi a helyzet, mennyire para az 1.4 tsi dsg kombinacio?
-
válasz
kisza25 #190135 üzenetére
Ha lett volna múlt évben még kapható, akkor lehet, hogy ilyet vettünk volna, és megmaradt volna a dízel s-max is. De hát leálltak ennek is a gyártásával, mire oda kerültünk, hogy belevágunk.... mint megannyi másik tényleges egyterű gyártással a
qrvaSUV-ok javára. Mert azért volt tervben nálunk is az, hogy dájzel maxi marad, és melé egy kicsit nagyobbacska, de olcsóbb autót választunk.
Így lemaradtunk ezekről:
Kia Karens
Ford C-Max Grand
Opel Zafira
csak hogy párat említsek...
A benzines S-Max is úgy lett, hogy az u'ccsó szériás 1.5EcoBoost-ot a beérkezés után azonnal foglaltuk... rendelni már nem lehetett... egy hónappal később már nem volt. -
majnkopf
tag
válasz
molnarpeter #190118 üzenetére
oh kösziii, ez az irányvonal még jobban is tetszik
-
válasz
vzsryl #190130 üzenetére
Az, hogy ket hatso gyerekules koze be lehet-e ferni, nem feltetlenul fugg szorosan ossze az auto meretevel. A mi Superb-unkben peldaul szinte keptelenseg beulni a ket gyerekules koze hatul, pedig hatalmas auto. Egy Volvo S60-ban meg elfer harom ules, pedig sokkal-sokkal szukosebb kocsi egyebkent. Van oldal, ami kifejezetten ezt is tesztelik. https://babydrive.com.au/
A Mazda 6-ban konkretan jobban elfer 3 gyerekules, mint a Superb-ben. Mazda 6:
A Superb-ben fotelszeruek a hatso ulesek, emiatt kevesbe fer el harom gyerekules.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
molnarpeter #190126 üzenetére
Lexus-ból bármi is jöhet, az Lexus. Csak tudod, a pénz az mindig a legkevesebb..
(Max 5-6M)
(#190127) Somatom: Ez elég sok követelménynek nem felel meg, és a fogyasztás a legkisebb baj.
(#190129) peterkeT: Sógiéknak Mk2-es, 2012-es Mazda 6-osa van, és az ikerbabák közé anya már csak belégzéssel fér be, de 3 db isofixes ülés kizárt. A legújabb szériát se a belső méretei miatt szokták dicsérni, pl. egy Passat sokkal nagyobb, és akkor hol van még a Mondeotól vagy Superbtől...
-
Somatom
veterán
válasz
vzsryl #190124 üzenetére
Chevrolet Caprice Station Wagon
Benzines, elég széles, elég nagy. -
molnarpeter
nagyúr
válasz
vzsryl #190109 üzenetére
Isofix nehéz kritérium a középső ülésre. Ford topikban volt Mondeo mk4 hátul 3 gyereküléssel pl, abból a régi 2.5T jó motor. Erről még a Volvo jutott eszembe, esetleg S80-V70?
Ha francia autó jöhet, talán egy Grand Scenic 1.4 TCe? Ott is külön van a hátsó 3 ülés, isofix témában halványak az emlékeim a céges példányról sajnos. Mondjuk alapból a Prius+ ugrott be, illetve RX450h, de azok pont kiesnek ha jól értem.
PHEV vonalon meg Passat GTE és C-Max energi szerintem közel áll az igazsághoz amúgy, ha már szóba került. Mondjuk az Outlander is jó lehet.
-
válasz
vzsryl #190124 üzenetére
A dízel kizárt, nem bírom elviselni, szóval ezen a vonalon felesleges továbbmenni.
Én is kényszerből váltottam dízelere, de a nagy bódéhoz az jobb.Eddig a Touran és a Zafira C döcögött át a rostán, de nagyon neccesen...
Hajrá! Próbáljátok ki őket, meg aztán majd az itteni "közönségnek" mondjátok milyen motorkódos autót vennétek, mert szoktak még ilyenekre is javaslatokat tenni (nem én, én csak felhasználó vagyok). Egyiknek ez a nyűgje, másiknak az (TSI vs FSI, meg mittudomén...)
Amúgy használt vagy új (2.5M naccsaládos' kedvezménnyel) -
vzsryl
nagyúr
válasz
cappa72 #190121 üzenetére
& peterkeT:
Köszi!
A dízel kizárt, nem bírom elviselni, szóval ezen a vonalon felesleges továbbmenni.
Az asszonnyal még leboxoljuk ezt a dolgot, mert ő tényleg nagyon beverte a fejét a lapos autókkal.
Eddig a Touran és a Zafira C döcögött át a rostán, de nagyon neccesen...Amíg megy a meccs, addig találjon valaki nekünk egy széles kombit.
-
válasz
parandroid #190122 üzenetére
bár valószínű, hogy úgyis suv lenne belőle, az kell a menő anyukáknak.
tuti ez lesz, ne legyenek illúzióink...A touranban mindhátom ülésnél van isofix
hm találtam valamit @(#190119) vzsryl :
3 gyereküléses autók -
parandroid
félisten
válasz
vzsryl #190119 üzenetére
Ha nem akarsz nagy egyterűt, akkor a touran még lehet egy jó kompromisszum, az még egészen személyautós, és szerintem isofixes mindhárom ülés (ebben nem vagyok biztos). Talán még tsi-t is találni belőle, bár gondolom ritka. Meg nem vagyok benne biztos, hogy az annyival jobb sok rövid távon, mint a tdi. Bár legalább kéndioxidot nem ereget. Igazán kitalálhatnának már valami városi gyerekcipelős hibridet is, bár valószínű, hogy úgyis suv lenne belőle, az kell a menő anyukáknak.
p
-
válasz
vzsryl #190119 üzenetére
hidd el, hogy 3 gyerekülés normálisan az ilyen egyterűekbe fér bele. 3x végigjártam, minden autóvásárlásnál.
Ez lett a vége:
1, galaxy (7 évig)
2, s-max (2,5 évig)
3, s-max (10 hónapja)
(igaz, a fiat ulysses-t, és a chrysler voyager-t kihagytam)a Mondeoba valahogy bele tudták tuszkolni a 3 ülést.
tuszkolni, de nem normálisan beletenni, pláne nem 3 isofixes ülést - mondjanak bármit.
Één azért vettem ilyen autókat, mert szeretek kényelmesen utazni, és szeretem, ha a kölkök is elférnek (ebből a szempontból az új s-max a leggyengébb, ám elvileg a legbiztonságosabb).
Be-ki pakolni a lurkókat szintén egyterű-optimalizált tevékenység.Sajnos igaz, a beninesek ezekben a kategóriákban ritkák.
Én sem úgy futottam neki az első nagy dögnek, hogy Galaxy lesz, de a mikor az elsőt néztük, akkor a gyerekem felállva tudott benne közlekedni. Itt dőlt el, hogy ilyen lesz.
Eredetileg jóval kisebbeket próbáltunk nézni, és a fontos a 3 gyerekülés volt. Voltunk bp-en, győrben, szfhérváron, meg még ki tudja hol, mennyi autót néztünk meg, és egy visegrádi Galaxy után dőlt el... nem bántam meg, még azt sem, hogy dízel (nagyon fáztam tőle, hogy jajj mi lesz... aztán az lett, és semmi nem történt. Ment)Nem akarlak rábeszélni, csak gondoltam megjegyzem, hogy mivel találkoztam.
A döntés úgyis a tiétek. -
kisza25
félisten
válasz
Danex #190097 üzenetére
Swift sport 4 személyes? Akkor kisebb autó kell, mint gondoltam. A projector rosszabb, minta halogén.ufo civic 1,8 140 ló jutott eszembe 2M Ft-ig
Vagy Chevrolet cruze 1,8 140 ló
Kia ceed 2.0 143 ló
Amúgy a fiat barvo 1,4 T 120 ló, bár nem szívó, de mpi (nincs koksz, mondjuk kettős tömegű van) mondjuk akkor már a mito is szóba jöhet, vagy a giulietta, lancia delta -
vzsryl
nagyúr
válasz
footy #190116 üzenetére
Ez sem túl jó hír, de lehet még egy ilyesmi kompromisszumot tudok kötni.
Nem szeretnék olyan nagy dízel traktort venni, mint a Sharan és társai, nem vagyok én Bud.
Hétköznap a feleségem járkálna vele bevásárolni, és hétvégén hagynánk csak el a várost. Mindketten utáljuk a SUV-okat meg minden magasabb építésű autót. Szerencsére az asszony is jól verte be a fejét, és a lapos, széles autókat szereti.
A Mondeo és a Superb is túl keskeny? A Totalcaros tesztben a Mondeoba valahogy bele tudták tuszkolni a 3 ülést. Mondjuk ezekből sincs túl sok benzines, de még mindig több, mint a családi tankokból.
Fogyasztás nem számít, amíg 15L alatt megáll városban.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
majnkopf #190117 üzenetére
Férfias 1.9 TDI, nincs más opció
Ha 1.0 szívó már felmerült, akkor bedobom a szokásos Polo/Fabia/Ibiza 1.9 SDI vonalat, mert nem eszik-nem romlik el (és nincs benzinhez kapcsolódó gyertya csere, stb rendszeres karbantartás sem).
BMW: márka topikba bedobnám árazni esetleg. Fb csoportokba is érdemes lehet felrakni
-
majnkopf
tag
sziasztok!
2 dologban szeretném kérni a segítségetek. az életem kissé megváltozott mostanában egy lakásvásárlás miatt így valószínűleg meg kell válnom az én kis kicsikémtől. az egyik kérdésem ennek eladásával míg a másik ennek pótlásával kapcsolatos.1. ti mint tapasztaltabb autósok milyen kis szaladgálós ("férfias") autót ajánlanátok viszonylag kis fogyasztással, olcsó alkatrészekkel. nagy kritériumok nincsenek számomra
-vigyen A-ból B-be, de azért ha úgy döntök utaznék vele 300km-t azért ne félve induljak el
-lehetőség szerint azért legyen benne annyi nyomaték ha egy meredekebb emelkedőt szeretnék teljesíteni ne kelljen visszafordulni előtte
-inkább benzines vonalon mozognék
-átírással mindennel együtt olyan 3-400e Ft körül kellene megállnunk
én 1000es Suzukikban és hasonló kategóriában gondolkodom, de szeretném a tanácsotok hallani hiszen nem igazán van tapasztalatom.2. jelenleg egy 2004es 2.2es benzines sedan e46 tulaja vagyok, valószínűleg a fent említett körülmények miatt meg kell válnom tőle de csak akkor lenne értelme ha egy ilyen mértékű váltást csinálok a pénzügyek miatt. ebben is szeretném kérni a segítségetek, ennek a beárazásában. amit tudni érdemes:
- vezérlés csere nemsokára érik
- fékek cseréje is közel van
- olajtömítések cseréje (jelenleg kb. 1l olajfogyás tapasztalható ~2e km alatt)
- korából adódóan néhol felületi karc első és hátsó lökösön
- ezeken felül friss műszakis (2022.08.x). jelenleg 201.xxx km van benne
- többi mechanikus dolgaira próbáltam figyelni, nem egy agyonhajtott lelakott szar pusztán jelenleg hosszabb távon nem tudnám ezeket finanszírozni a lakás mellett és inkább még elfogadható állapotában szeretnék túladni rajta. munkába járáshoz használtam 4 éven át. emellett néha azért ki volt kormolva, de semmi drasztikus jampiskodás.
az autó alapfelszereltségű, szövetüléses (egy androidos fejegység van benne a gyári helyett)
ha rossz helyen van a kérdésem kérlek jelezzétek illetve ha a beárazásban tudok segíteni egyéb adatokkal -
válasz
vzsryl #190113 üzenetére
Hát... necces tud lenni az a fajta, aminek a középső ülése keskenyebb a két szélsőnél, és a Zafira ilyen. (A VW touran is keskeny középső üléses).
Egyterűnél Citroën C4 spacetourer, S-max, Sharan... aztán ezen kívül nincs már sokkal több opció (na jó, a Sharan unokatesója, az Alhambra)
(a dobozosoknál sem mindegyiknél van mindhárom ülésen isofix, a SUV-ok ebből a szempontból azért jobbak, a Peeugeot 5008 pl.) -
vzsryl
nagyúr
Létezik olyan kombi, amibe elfér 3db isofixes gyerekülés egymás mellett?
-
alázógyík
addikt
M8 Autóparkot ismeri valaki Várpalotán?
-
-
beci
őstag
Sziasztok.
Autót szeretnék cserélni. Alkalmanként elég sok csomagom van, így egy kombiban gondolkodom.
Amik idáig képbe kerültek, az a Mazda 6, a VW Passat, és a Ford Mondeo. 2013-2014 körüli autóban gondolkodom, úgy 3,5 millió ft-ig.
Éves szinten kb 12ezer km-t megyek, ennek a 60-70 %-a város, rövid táv. Dízelt ezért nem szeretnék. Viszont benzinesből szinte csak Tsi motorokat találok.
Mit ajánlanatok? -
Danex
addikt
válasz
őstag #190102 üzenetére
Hát sajnos a 136lovas out of budge, főleg ha néhány százezret még rá is számolok rendbe rakni, és még ekkor is csak az aljáról csipegetnénk :/
Hely annyira nem vészes probléma, 95%-ban 2-en lennénk benne, de ha SOS-be vinni kéne valakit van opció legalább. Ha kell a hely akkor van a családban egy SX4 S-Cross nagyobb utazósnak. -
őstag
őstag
válasz
Danex #190097 üzenetére
A Swift sport 2010 -ig 125LE, 5 sebességes váltóval.
A következő generáció 136LE 6 sebességes váltó, szóval ez az erősebb.Nem való négy személynek. Még csomagok nélkül sem.
136LE-s van egy itthon. Pozitívak a tapasztalatok vele. A kis tömeg miatt jól megy, jól kanyarodik, jól fogyaszt, jó a fékrendszere, a kormány, a futómű. Sima Swift-el nem lehet összehasonlítani, annyira más érzés vezetni. 1-es 2-es fokozat hosszú, a többi négy fokozat rövidebb. 200-nál leszabályoz. Ezt tudja már 4-ikben is. Xenon, tempomat, automata klíma van benne. Városban egy személlyel 100-as benzinből 5.3-5.5l.
Forgalmi szerint 4 személyes. Három ajtós. Két millió alatt nincs belőle eladó. Tartja az árát.
Szubjektív, de kívül-belül szebb, mint az előző gen., felszereltségben is jobb.
Új hozzászólás Aktív témák
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2400MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 12991Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest