- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gerner1
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- Yézi: 10 év
- GoodSpeed: Ugrás 32 GB RAM-ról 64 GB RAM-ra: Corsair Vengeance CMK64GX5M2B6000Z30
- [Re:] Deezer - A francia Spotify?
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Autós topik
-
radi8tor
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Június 9. (hétfő) 15:00 kezdéssel autóstalálkozó a nyári rezidencián.
Új hozzászólás Aktív témák
-
diablo1984
veterán
válasz
Teszla_ #38097 üzenetére
maga a v6 mint motor nem hallottam volna hogy hibaforrás lenne, de zabál, nem kicsit. laguna1-ben ritka madár a v6, 2es lagunában meg csak automatával létezik, az azért erőteljes problémaforrás is lehet.... laguna2 ph1re az elektromos zürök nagyon is jellemzőek, szopóroller is lehet belőle bőven! ezt érdemes szem előtt tartani.
-
Kornel
veterán
Szep ez a mazda.
-
Teszla_
senior tag
válasz
szőröscica #38081 üzenetére
Nekem tél után kezdett rohamosan fogyni a víz, 10km-en 1 deci. Azt hittem kuka a motor, de csak egy cső repedt el. Kicserélték, azóta semmi. Keresni kell a motortérben a rózsaszín foltokat, arról könnyű felismerni, ha egy cső repedt, vagy ereszt valahol. A szagát én se éreztem.
Diablo: köszi
Mindig itt motoszkál a fejemben, hogy kéne még egy autó napi járásra és a Mazdát betolnám a garázsba, apránként megcsináltatnék rajta mindent és hobbiautónak lehetne használni. Mert most csak ez van, de napi használatra nem az igazi, elég sok kompromisszumot kíván. Szívem szerint valami v8-as dögöt tartanék még, de az eszem tudja, hogy nem lehet. Ha a Mazda megbízható lenne, esetleg, de így nem. Lagunából a V6 az mennyire problémás? Szeretem az extrákkal teletömött autókat, főleg, hogy az előző autóm egy 307-es volt, amiben 3-4 extra kivételével minden volt. Ahhoz képest most van elektromos ablakom, kp zár, 2 légzsák, szervo. Se klíma, se ABS, se el. tükör, semmiszóval ellennék fapad környékén is, de ami most van az kéne + klíma. Mondjuk a 307-nél sose volt elektromos gondom, néha bánom is, hogy eladtam.
-
Van itt köztetek Chrysler Neon tulajdonos? Privit is fogadnék.
-
SzlobiG
félisten
válasz
molnarpeter #38089 üzenetére
Bizony nekem pl 10 évente kell a vizet cserélni.
-
EQMontoya
veterán
EBC fék fent, bejáratás indul. 29-én pályanap, addigra pont jó lesz.
-
SzlobiG
félisten
válasz
molnarpeter #38085 üzenetére
Az a fék olaj.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
"eddig kétévente töltöttem bele 3-4 decit" - nem 2 évenként kell cserélni?
-
diablo1984
veterán
válasz
Teszla_ #38074 üzenetére
benzines motornál az 1,6-osban gyújtótrafók szarhatnak be, valamint okoskerék van benne, vezérléscserekor húzósabb az ára. de a 2es lagunához képest ez elenyésző, igaz abban is ugyanaz a motor van. volt 2literes benzinesem is belőle, 8literből el lehetett vele járni, télen városban sem evett 10 fölött!
laguna1 ph2ben(mint ez) kerülni kell a fullra elektronikázott beszélgetős egységet, az egy hibaforrás, kolégámnak gondol egyet, pattog az óracsoport mutatói, elkezdi mondogatni a hibákat, utána 2 perc múlva rendbe jön. az enyém full alap, még fedélzeti sincs benne, nem is számítok elektromos gondra....
-
SzlobiG
félisten
válasz
Ez valóban nem az, lehet szabadulni kéne tőle, betolni egy kereskedésbe pl.
-
Kornel
veterán
válasz
Kanna benzin kell.
-
szőröscica
addikt
Olaj, szűrők lecserélve.
A lengéscsillapítóim vélhetően kukák, a klíma ugye mint múltkor írtam, alig hűt.
A víz fogy: eddig kétévente töltöttem bele 3-4 decit, most a bő 3 hónap állás után majdnem két litert töltöttem bele, akkor maxon volt, majd 4 ezer km után megint elnyelt 3 decit. Nincs hűtővízszag a motortérben....
A motortartó bakokat ki kell cserélni, és valószínűleg egy kipufogó középdobot is.
Nem egy hálás autó ez, pedig mindig mindenből megkapta a legjobbat, és a legkisebb gyanús zörejjel is vittem szerelőhöz.
-
Krisz79
őstag
Használ valaki Osram Hyper H7 izzót?
Mi a tapasztalata? -
Teszla_
senior tag
válasz
tboy93 #38065 üzenetére
Nincs mit
A miata.hu-n azért lehet cifra dolgokat olvasni néha. De sajnos mindenhol azt erőltetik, hogy ez egy soha el nem romló típus, aztán később meg jön a meglepetés.Diablo: ennek az első generációs Lagunának vannak gyenge pontjai benzines motorral? Mindig is tetszett, a második széria főleg, de attól félnék. Pedig akartam én már bmw 750i-t is venni
Más: vannak itt nyíregyházi ph-sok?
-
akos727
senior tag
Autó rádió mennyire melegedhet fel? Tegnap kicseréltük a kocsimban és hátsó fele, ahol mintha hűtőbordák is lennének igencsak felmelegszik. Kb 10p alatt már forró volt. Persze ha a helyén van, nem érezni ebből semmit. Előző autóban normálisan üzemelt, csak meglepődtem, mikor hátul hozzá értem.
-
Integrale
veterán
válasz
Evil Snowman #38052 üzenetére
Bordo Lancia Dedraval. Tavaly amikor kint voltam, a kepeket visszanezve EQMontoya ezust IS-evel szemben allhattam (ha kint volt).
-
Skillet
addikt
Jöttünk valami mellékúton, Fóton keresztül.
Erre a két napra nem akartam még 3ezret sem kiadni, 5ezret meg pláne nem.Autó még nagy kérdőjel. Lehet kész sem lesz addigra.
Próbálom hajtani a fényezőt, de passz. Ezen a héten dögrováson volt.
Megpróbáljuk. Max megleslek titeket matizzal... -
molnarpeter
nagyúr
válasz
focvis #38067 üzenetére
Az volt csak a baj vele, hogy sokat evett. Anno egy Merci teherkocsi dízelét hozta be az osztrákoktól darabonként, aztán rakta össze, hogy jó gépészmérnökként a Volgába építse be. Később a kettő UAZ közül az egyikben képzelte el a gázolajos blokkot. Teltek az évek, az a bizonyos motor azóta is egy raklapon pihen, a Volgát eladta a ruszkiknak, mikor hazamentek, az UAZ-ok helyett pedig Warbi van terepre, Citroen Jumper teherre.
-
diablo1984
veterán
válasz
Predator2 #38029 üzenetére
ha swift 2 a cél, akkor hajrá, csak jócskán meg kell pótolni egy jó példányért.....
(#38041) roberto211: nem vagyok elfogult, lényagében mindent cseréltem az enyémen, de azért eladni egy cliót és még rádobni 400ezret, hogy suzukija legyen, ami még minimum+100ezer mire a nevén lesz és minden olajat szűrőt szíjat lecserél és még műszakilag nem is költött akkor rá(fék/futómű, stb). annyival többet nem ér a suzuki, ha jó a clio, akkor hajtsa azt, hálás kis autó, bár hibái vannak az 1,5 dci-nek, de ebben nincs részecskeszűrő, sőt kettőstömegű sem, ha nem pancsolt gázolajat vesz és időben cserél szűrőket és olajat, akkor nem jellemző hogy lefossa a bokáját!
itt az én vasam, nem vagyok elfogult, de még nekem is tetszik:
-
válasz
molnarpeter #38066 üzenetére
Valóban van benne Volga M21; kisgyerekként még láttam olyant - ugró szarvassal (krómdísz) az orrán. Édesapád érezte a bugit!
-
molnarpeter
nagyúr
Volt olyan is, ami gyárilag ment már egész tűrhetően
Igaz, földi halandó nem igazán jutott hozzá, de az alapból is reszelt Wartburg-blokkal egzotikus kis vas lett (Melkus RS1000). Maga a hang tegnapról ismerős, lemerült a Waresz akkuja, és rövidesen a sok alapjárat miatt elkezdett kihagyni 1 henger - na ilyenkor minden van, csak alacsony fordulat és nulla füst nem, de legalább az aksi töltődött
(#38015) focvis: Tekeredik az S-Cross, X5 akar lenni
Nekem a bimmer-vesékre hajaz a hűtőrács kicsit, illetve a Volga M21-re (kár, hogy meg sem születtem még, mikor fater azzal járt
).
-
Zola007
veterán
-
-
válasz
BigBlackDog #38055 üzenetére
nemnem, pont akkor múlik el a ciripelés, súrlódás, amikor fékezek. de amúgy nem tudom betét mikor volt cserélve, mióta nálam van azóta tuti, hogy nem
(január, ~25k km).
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
BigBlackDog #38055 üzenetére
Nem, pont hogy fékezésre szűnik meg a hang és ha nem nyomja a féket akkor van a hang.
-
menet közben a drága autókám mindenféle csikorgó, fémes, sercegő, csiripelő hangot hallat a futómű felől, ami elmúlik, ha kinyomom a féket. ez feltételezem inkább fordítva -azaz fékezéskor jön elő - szokott előfordulni, ha beszorul valami kavics, így ötletem sincs, hogy ez mitől lehet. szerintetek?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Skillet #38047 üzenetére
Ja úgy nem lesz gond, globálisan van fizetős utak elkerülése opció mind a két navi app-ban. Azt kapcsold be és akkor nem visz fel fizetős szakaszra.
Am 5k a megyei (ami jan 31-ig érvényes) és 3k a 10 napos.. Szvsz jobban megéri ha amúgy nem hagynád el a megyét.Múlt nyáron ezzel szívtam be mikor Németországból mentünk tovább Svájcba és be volt kapcsolva ez az opció de elfelejtettem. Én meg nem értettem, a dolgot, mondom már rég a pályán kéne döngetnünk merre a 128-ik falun hámozzuk át magunkat...
Tomcsi: Ááá, disznók elé a gyöngyöt?
-
válasz
Integrale #38049 üzenetére
Nevetni fogsz, de faternak pont a 480-as volt anno az első kiszemelt, aztán meglátta ezt az akkori használtautó.hu-nak megfelelő újságban és megvette.
Volt vele szívás bőven az elmúlt 14 év alatt. Egyszer egy busz előzése közben adta meg magát az egyik gyújtótrafó, és átment 3 hengeresbe. Gondolhatod az arcomat, ahogy kirántották alólam a teljesítmény kb. felét előzés közben.
Folyamatos olajfolyások stb. Szóval eléggé pénztemető, de ettől függetlenül szeretem a kis rusnyaságot.
Elvileg lesznek még TC parkolóparádék idén, ha összejön összefuthatunk. Mivel voltál kint?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- FÉLÁRON! illy Francis X7.1 kapszulás kávéfőző - fehér - ÚJ! Bontatlan - 2 év garancia
- Balatoni álom - saját kép - 40x60 - akrilüveg fotó, keret nélkül, éltartóval
- Eladó elektromosan állítható magasságú gamer asztal 140cmx60cm
- iCarsoft CR Max autodiagnosztika ELADÓ
- FÉLÁRON! Dr.coffee H2 Automata kávéfőző - ÚJ! Bontatlan!
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- LG 38GL950G-B - Ívelt Nano IPS / 3840x1600 / 175hz 1ms / G-Sync Modul / FreeSync / HDR 400
- Használt és ÚJ Gamer Monitor Felvásárlás Gyors és Korrekt Ügyintézés!
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged