Hirdetés

2023. február 9., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Lenovo Ideapad 3 17ALC6 (Megvettem a csúcsot belőle)

  Sziasztok!

  Hát az utóbbi idők "vacak" gépei után felmérgeltem magam és megvettem szerintem életem legjobb gépét.
  Ideapad 3 17 ALC6 a típusa. Az Ideapad 3 szériából kb ez a plafon.

  Nézzük a legfontosabb adatokat.
  17" Full HD Matt IPS képernyő (Freesync)
  AMD Ryzen 7 5700U 8mag 16 szál APU
  VEGA 8 integrálva 2GB leválasztott rendszermemóriával.
  8GB DDR4 3200MHz RAM (Ebből kér 2 őt az IGP)
  512 GB NVME SSD
  Magyar bill és a többi szokásos dolog.
  Wifi, BT, USB-C, HDMI, 720p webkamera, Dolby audio.
  Win11.

  A gép 316 000 be került.
  Biztos van jobb vétel is tőle, de van egy egység ebben ami nekem a tökéletes.

  Egyrészt megkaptam a jó 300 nites IPS panelt.
  A 8 mag 16 szálas procit ki sem tudom használni. Van hogy egyszerre vágok és videót rendereltetek vele :D
  A tank force nevű játékot lazán 60FPS el viszi, mert ott limitálja a rendszer a freesync miatt, ami aktív.

  Na de kezdjük már az elején!
  A szokvány barna kartondobozban kaptam meg, semmi érdekes, csak egy egyrészes 65W os töltő jár hozzá és viszlát.

  Folytatás...

  Lalikiraly 2 hete 35

 • Lenovo Ideapad 1

  Sziasztok!

  Megint egy notebookal jöttem. De most a legalsó kategóriából valóval.
  A vicc az, hogy közel nem olyan rossz, sőt egészen megszerettem a kis masinát. A story annyi, hogy múlt hétvégén eladtam a 17 es gépet, nem komáltam annyira. Aztán el kellett mennem a plázába, mondván kabátot kéne venni. Na azt kaptam is szerencsére, aztán mondom bemegyek már a Médiába, az ipad 10 est megnyomogatom, meg akkor legalább szétnézek. És megláttam ezt a gépet. Első látásra szerelem volt! A specifikációi igen gyengék, de vannak azért pozitívumai is, de erről később.

  Ott volt egy eladó, megkértem, hogy oldja már fel a gépet, hogy egy két weboldalt ilyesmit hadd nézzek meg rajta. És bár a Médiás felület is futott, meg frissítés meg sok más dolog, ahhoz képest igen decensen "szedte" a lábát. Minden elfutott szépen akkor hirtelenjében. Oké, mondom akkor ez kell. Megkérdeztem, még egy darab volt készleten belőle. Lefoglaltam, mert annyi pénz meg nem volt nálam, még szerencse hogy nem lakok messze. Megjegyzés, most fogok bankkártyát csináltatni.

  Folytatás...

  Lalikiraly 2 hónapja 16

 • Auna ST-2000 hangfalpár bemutató

  Sziasztok!

  Nem olyan régen írtam a megvásárolt Auna keverőpultomról.
  A cikket itt találjátok: DJ keverőpult + (tej meg még)

  Ezek a kis hangfalak, jóformán ehez a keverőhöz készültek. Polc hangfal kategóriába vannak sorolva, ami a méret miatt helyes is, de ezek inkább DJ monitorok.
  Nagyon nem akarnék belefolyni a témába, hogy egy sima polc hangfal és éppen egy DJ monitor között mi a különbség. A lényege egy alap monitor hangfalnak, hogy a zenekészítésnél, minél sterilebb "színezésmentes" hangot nyújtson. Mint egy monitornál ami mindenféle kritériumnak megfelel és nem torzítja a színeket, hasonlókat.

  De kezdjük is mai alanyunk bemutatásával.

  Az árát lelövöm rögtön, a hangfalpár kerek 15000 Forintba került kiszállítással.
  De mit is kapunk ezért a pénzért.

  Műszaki adatok:
  Passzív 2 sávos hangfalak 40 W RMS teljesítménnyel
  13 cm (5") basszus hangfal és basszusreflex csatorna a dinamikus hangkép érdekében
  Hajlott szerkezet a vízszintes vagy függőleges elhelyezésért
  Alacsony rezonanciájú fa szekrény filc huzattal

  Folytatás...

  Lalikiraly 3 hónapja 13

 • Lenovo Ideapad 3 17ITL6 kezdő NAGYképernyő

  Sziasztok!

  Már jó pár notebookról írtam itt.

  Hát most egy Lenovo Ideapad 3 -as került hozzám. Méghozzá a legalsó belépő kategóriából. De szép nagy 17 collos képernyővel. Nem lövök le sok poént, alapból gyötrelem a gép teljesítmény ügyileg. Még internetezni is csak korlátozottan alkalmas, és nem. Nem a Celeron proci miatt. Hanem a 4GB ram miatt. Az ma már borzasztó. Így hamar bővítettem és hupsz, rögtön sokkal gördülékenyebb lett mindent.

  De kezdjük az elején a történetet. Biztos sokan olvastátok, hogy jártam az Asus TUF gamer notival. A lényeg, hogy több volt a hibás dolog rajta, mint ami működött. A szervize el sem kezdte javítani. Hihetetlen. 280 000 Forintos gépről beszélünk. De ez az Asus szégyene is. A lényeg, hogy így viszont visszavették és a hitel is törölve lett. Én meg ott álltam gép nélkül. Viszont hirtelen cirka 100 000 rongyom volt egy notira, de azonnal.
  Emagnál találtam, Lenovo Ideapad 3 alapgép 89990 Forint. Oké, van belőle? Van, akkor viszem.

  Folytatás...

  Lalikiraly 4 hónapja 15

 • ASUS TUF Gaming F15 - Korai volt az öröm. (v2)

  Sziasztok!

  Végre volt lehetőségem és az Auchanban vásároltam egy Asus TUF Gaming F15 Fx506 os típusú gamer notit. Ezer éve vágytam már valami hasonlóra és most egy jó akció keretében jutottam hozzá.

  Meg is vettem, elhoztam haza, Windows feltelepül, beállítom a dolgokat rajta és oké megy a gép. Hát a venti elég sűrűn pörög hangosan, de silent módban aksiról cirka néma. Na mondom jó lesz ez, de beárnyékolta az örömömet egy két dolog. Észrevettem, hogy először Youtube videóknál, vagy netezés közben képhibák jönnek elő pár pillanatra. Továbbá a baloldali kurzor AURA gomb egy idő után már nem csinált semmit. És a DTS hang aplikációt nem lehet letölteni sehonnan sem...

  Na aztán szombaton játszottam rajta cirka bő félórát a GTA V el. Ordítottak a ventik, mondanom sem kell, de hát van teljesítmény 144Hz, minden beállítás majdnem maxon Full HD ban.

  Folytatás...

  Lalikiraly 4 hónapja 45

 • Muki pózól #1

  Sziasztok!

  Még régebben kaptam az IKEA fa bábut.
  És az ő "pózolásait szeretném sorozatban bemutatni :)
  Az IKEA hangfalon van a helye. Időnként, máshogy mutat.

  Lalikirály

  Lalikiraly 4 hónapja 4

 • De hová tűnt iPad 10?

  Sziasztok.

  Már több youtube videómban és itt a fórumon is filóztam ugye az ipad re váltáson, aztán mindig elhalasztottam. Aztán meghallottam, hogy jön az iPad 10 és az már type c és álom és kész. Oké, de drága lesz meg ez meg az meg amaz. Még talán ezen is át-siklanék, de egyszerűen eltűnt és úgy néz ki az Októberi bejelentések is elmaradnak és egy-két külföldi Youtuber is azt mondja, ha jól értem, hogy lehet ebben az évben nem lesz már új ipad. Mondjuk eddig is csúszott, mert bőven Szeptemberre várták.

  Továbbá hiába az M1 es modellek az új ablakos rendszert a külső monitoron kikapcsolják. Valószínűleg a negatív visszajelzések miatt, ezért további optimalizációra szorul.

  Azt kérdezném amúgy, hogy most akkor a ipad OS vagy iOS 16 al mi van? Kezeli már a külső kijelzőn a 16:9 és egyéb képarányokat?

  Mik a meglátásaitok és véleményetek?

  Lalikirály

  Lalikiraly 4 hónapja 22

 • Windows 11 22H2 telepítés (offline)

  Sziasztok!

  Ha valaki netán, mostanság telepítené a Win 11-et. Mármint a legújabb 22H2 es verziót és nem akar MS Accountal bejelentkezni, akkor azt kell tennie, hogy az ablak ahova az emailt kell beírni oda a következőt kell: no@thankyou.com aztán enter. Utána egy tetszőleges jelszó: 12345 és enter. Kisvártatva kidobja a hibát, majd a továbbra nyomva már lehet is a lokális felhasználó nevének, majd jelszavának beállítása,

  Ennyi csak :)

  Lalikiraly 5 hónapja 21

 • HP 240 G8 bemutató

  Sziasztok.

  Most megint notebookot váltottam. Ki gondolta volna. Az ötlet és a hülyeségem onnan jött, hogy mostanában tényleg napi szinten hurcolom a gépet, így egy 14 colos masinára lett szükségem. Néztem a kínálatot és a notebookstore.hu kínálatában bukkantam a gépre.

  [Youtube videó]

  Adott volt a jó méret, az elviselhető súly, és nekem jó teljesítmény, így hát megrendeltem, miután az előző gépet eladtam. Szombat este rendeltem meg és már hétfőn mehettem is érte. Szuper. Kicsomagoltam az egyszerű barna kartondobozból, amiben a gépen kívül csak töltő volt. Az első bekapcsoláskor nyilván a Windows 10 fogadott, amit szinte azonnal lehetett 11 re frissíteni. Hát mire minden frissítést beállítottam, el ment vele pár óra. Persze hagytam a gépet, csináltam a dolgomat addig is.

  Folytatás...

  Lalikiraly 5 hónapja 46

 • Szoktatok fekete-fehér képeket készíteni?

  Sziasztok!

  Imádok fekete-fehér fotókat készíteni, mert szerintem van nekik egyfajta különleges hangulatuk.
  Ti szoktatok?

  Íme, néhány példa:

  Folytatás...

  Lalikiraly 7 hónapja 23

 • DJ keverőpult + (tej meg még)

  Sziasztok!

  Ez a történet ott kezdődik, hogy Nagybátyám még a 70-es, 80-as években DJ volt. De mint hivatásos. Rendesen vizsgázott. És hát ő szerette volna, ha én is hasonló nyomdokokba lépek. De sajnos az élet ezt nekem elintézte. Jöttek a válságok és hasonlók. Nemhogy zenélésről nem álmodtam, hanem arról hogy holnap mit fogunk enni. Ez már a 2000-res évek elején volt. Akkor voltam tini. Hát így azt az időszakot örültem hogy túléltem, nemhogy bulizás meg csajozás. Hát nemigazán. Na de ez van. Stúdiónak és hasonlónak a mai napig a közelébe nem kerültem.

  Gondoltam, ha már az élet ezt nem adta meg, akkor megteremtem magamnak némileg, ha más nem itthon a dolgot. De ugye munka és hasonlók, hazaérsz, örülsz hogy élsz. Most meg végre nyugodt lett az életem, hát mondom akkor is veszek egy kis egyszerű keverőpultot, ha csak a szekrényben el lesz rakva. Akkor is!

  (Amúgy mai napig meg van az ágyba elrakva becsomagolva egy Tungsram fényorgona, amit nagybátyámtól kaptam) Az őrzi nekem az ő emlékét.

  Folytatás...

  Lalikiraly 7 hónapja 8

 • Mercis kalandok - Huszonegyedik rész

  Sziasztok!

  Ahogy az előző részben is említettem, most egy igen velős kis szerelős összefoglalóval jelentkezem az autót illetően.

  Nem is csűröm a szavakat. Ki lett cserélve a légszűrő, a váltóolaj, a váltóolaj szűrő, a váltó főcsatlakozó, a bal hátsó ablak-mechanika és pótolva lett az alsó motorvédő burkolat.

  Hát megérkeztem kedes Sándor barátomhoz. El is kezdte az autót csinálni. Első körben elkezdte a váltóolaj leengedését. Hát borzalmas koszos volt konkrétan. Nem tudom, mi a fenétől, hiszen bő 10 000 km el ezelőtt volt cserélve. De hát ez van.

  Folytatás...

  Lalikiraly 7 hónapja 29

 • Kivel, milyen baleset történt, ami vicces (Más számára)

  Leírom a saját egyik régi történetemet!

  Úgy kezdődött a dolog, hogy Általános suli 7. be jártam Érden. Az ofő. meg kitalálta, hogy menjünk kirándulás címszóval a Palatinus strandra. Hát el is mentünk. Ebben nincs semmi. Egész nap pancsikol a hülye gyerek (ÉN) nyeli a vizet, mint kacsa a nokedlit. Nem is volt ezzel semmi gond, de délután ugye induljunk haza. Hát már a Margitszigetről mikor sétáltunk kifele, már éreztem, hogy ebbű baj lesz! Ugyanis egy durva belső vihar jelentkezett. Hát tartottam magam.
  Csak akkoriban még a Kosztolányiról indult a Volánbusz. Hát ott már nagyon kivoltam, de hát tanár meg mindenki már a buszon, így tartottam magam. Na meg hátul a fúvókát :D A buszon a csuklónál álltam és meg sem mozdultam egész úton. A fejem meg színváltóst játszott.
  Megérkeztem a megállónkba, leszálltam a buszról, majd fénysebességgel futottam haza. Hát nem értem.
  Ha valaki nem tudja elképzelni, annyi történt, hogy beugrottam egy árokba... :D Akkor már mindegy volt, hogy hányan látják... :DD

  Parancsoljatok lehet rá licitálni :)

  Lalikirály

  Lalikiraly 8 hónapja 165

 • Közlekedési Múzeum (időszakos - 2022)

  Sziasztok!

  A mai napon, faterommal úgy gondoltuk, hogy nézzük már meg az Időszakos kiállítást. Már csak azért is, mert már vannak kocsik és buszok is. Így már fatert is jobban érdekelte. Én még tavaly voltam párommal, akkor volt az a 5-6 mozdony és egy kocsi és kész kifújt. De szerencsére most úgymond jelentősen bővült a kínálat. Így az előző és a mostani képekből is szemezek nektek. Amúgy érdemes elmenni szerintem. De nagyon várom, hogy majd egyszer kész legyen a múzeum, mert elvileg igen sok jármű lesz kiállítva. Amúgy most már van amolyan idegenvezetés is. Belecsöppentünk egy összeverődött csoportba. Jó fej volt a srác és értett is hozzá. Szóval alakul ez. Fogadjátok szeretettel a képeket. Nincs minden rajtuk. Az előző részben a mozdonyok voltak még szinte csak.

  Folytatás...

  Lalikiraly 9 hónapja 0

 • Mercis kalandok - Huszadik rész

  Sziasztok!

  Van miről beszámolnom, illetve az elmúlt időszak eseményei margójára írom ezt most.
  Nos, hát végre sikerült eljutnunk párommal és Washburn nevű gépjárművemmel Szlovéniába. Ez az utazás már három éve ki volt fizetve, csak ugye a vírus időszak miatt nem lehetett menni.
  Na de ne szaladjunk ennyire előre.

  Először is megint történtek javítások. Kiegészítés a Tizenkilencedik részhez, ugyanis ott sok magyarázatot kihagytam!!!
  Az első, hogy vettem megint egy bontott, de igen jó állapotú fűtésvezérlő panelt. Az előző már kontaktos volt, végellenáélás hibás és nem is világított mindenhol. Na az újnak semmi baja. Egy Angol verziósból lett átrakva. Ez nem volt olcsó, 15 000 Forintba került. De remélem jó ideig nem kell újabbat vennem. Sajnos az E és C osztályoknak ez a panelje szereti beadni az unalmast. A kapcsolók szétrepednek, főleg a tekerők és a venti előtét ellenállás is megadja magát így van, hogy ötös fokozaton nem megy a venti, Kettesen meg hajszárító. Egyébként itt megjegyzem, hogy onnan lehet megtudni, hogy a pollenszűrő dugig van, hogy alig fúj levegőt. Kettestől ritkán kell fentebb venni. Nem is értem minek annyi fokozat. A rekkenő hőségben amíg lehűti a kasznit hármason megy, utána meg már úgyis fagyaszt, így leszoktam egyesre venni.

  Folytatás...

  Lalikiraly 9 hónapja 0

 • Huawei Matebook D15 bemutató

  Sziasztok!

  Megint egy laptopcsere után vagyok. De végre egy igen jó gépem lett, bár ebbe is biztos sokan bele fognak kötni, de azért ne egyék forrón a kását. Hoz a kis masina meglepetéseket. Számomra meg pláne.

  Ha valaki nem bír olvasni, készítettem videót róla.

  Nos az adott típus, a Huawei Matebook D15.
  Felszereltségét tekintve: i3-10110U, 8GB DDR4, 256GB NVME SSD, 15.6 FHD MATT IPS képernyő.
  Ezek a nagyon száraz adatai, de ne rohanjunk előre.

  Kicsomagolásról sem videót sem fotókat nem készítettem, ugyanis semmi újat nem hoz példának okáért az előző Lenovókhoz képest. Ugyanis sima barnak kartondoboz, minimális bélelés és kész.
  A gép mellé összesen a töltőt kapjuk, ami az eddigi legjobb megoldás, ami laposhoz kaptam. 65W és nem sokkal nagyobb mint egy mobiltöltő. Továbbá type C konektoros. Jessz, végre!!!

  Szóval kibontottam a gépet, bekapcsoltam és jöttek sorba a meglepetések.
  Na nem a gyári telepített Win10. Attól egy 50-es évek béli szerelmes film is sokkal izgalmasabb.

  Folytatás...

  Lalikiraly 9 hónapja 19

 • Furcsa hiba az EDGE ben.

  Sziasztok!

  Már nem először figyeltem fel egy furcsa hibára az edge böngészőben.

  Az a szitu, hogy nekem sokszor rá van kötve a noti a TV re HDMI vel.
  Ezzel nincs is gond. Beállítom a felbontást ilyesmi oké és 60Hz a TV ennyi tud. Még régi HD Ready ráadásul.

  Szóval EDGE alatt elindítok egy Youtube videót és mikroszaggatást csinál, mintha nem 60Hzn hanem mondjuk 59 en menne. De ezt csak akkor csinálja, ha csak a TVn megy a kép, ha a noti kijelzője is megy, akkor nincs gond.

  Na mondom kipróbálom a Chrome al és érdekes ott tökéletesen tükörsimán megy minden.
  Más is tapasztalt már hasonlót?

  Lalikirály

  Lalikiraly 10 hónapja 18

 • Memóriabővítés i3-10gen esetében

  Sziasztok!

  Még Január végén vettem egy Lenovo Ideapad 3-as 14 colos notebookot.
  Róla az írás itt olvasható!

  A gépben egy Core i3-1005G1 es proci van, mellette 4GB RAM integrálva az alaplapra és 128GB NVME SSD, amin a Win11.
  Na hát a gép azért gyors volt és nem is volt vele gondom.
  Kitaláltam hogy eladom és helyette ipadet veszek, de mivel értelmes árban nem kelt el. Ráadásul 170 ért vettem és 130 ért nem nagyon kellett senkinek, így mondom, akkor lehet megmarad egy darabig és az újabb ipad érkezésekor eladom, vagy párom megkapja. Na tehát akkor bővítsük a ramot benne. Szerencsére van egy slot az alaplapon üresen, mely tátott szájjal várja a finom falatot; akarom mondani ramot.

  Itt hardveraprón vettem végül egy 8GB DDR 4-2666 os modult bele.
  Így már 12GB memória lett a gépben.

  Az alapvetése a dolognak, hogy tényleg egész szépen elketyegett a 4GB vel, de amint bővítettem és figyeltem a feladatkezelőt, folyamatosan 5.5GB körül mozog az elfoglalt memória mennyisége. Így ma már tényleg a 8GB az alap.

  Mutatom is képekben hogy előtte utána, mi volt a feladatkezelőben.

  Bővítés előtt:

  Folytatás...

  Lalikiraly 10 hónapja 0

 • #16 Utazunk sorozat - Siófok (Sóstó)

  Sziasztok!

  Már igen régen jelentkeztem újra Utazunk sorozatos cikkel. Egyrészt, mert ugye jó ideig nem lehetett utazni, másrészt, mert a tech youtube csatornám és az itteni más irányultságú cikkek elvitték előlem a kapacitást.
  De most jön egy kis pótlás. Jó szórakozást kívánok az olvasásához!

  Maga a történet a szokványos. Párom intézte, én meg mentem és vezettem :DD
  Szóval talált egy jó kis szállást, apartmant Siófok Sóstó mellett, illetve maga a tótól cirka 250 méterre. 5 nap - 4 éjszaka egy apartmanban.

  Ez a szállás a FRESH GARDENben (akkoriban még hotel) volt. Most már ez az épület különálló lakásokból apartmanokból áll, amiket meg is lehet vásárolni. Még elvileg 2 biztosan van ami eladó. De ez lényegtelen most. A lényeg a nyaralás, vagy ilyen esetben a hidegre való tekintettel, a pihenés.

  Folytatás...

  Lalikiraly 11 hónapja 14

 • Mercis kalandok - Tizenkilencedik rész

  Sziasztok!

  Kis kihagyást követően újra a tettek mezejére léptem, ugyanis van s volt egy két idegesítő dolga az autónak.

  Az első, hogy már beindításkor alapjáraton és menet közben is igen hangos volt az utastérben a motor. Erre a legutóbbi szereléskor jött rá a szerelő, hogy a kormányoszlopon van egy gumiharang, ami el van szakadva, így szinte nyílt útja volt a hangoknak és a különböző gázoknak és ezzel a szagoknak az utastérbe jutáshoz.

  Meg is vettem a kellő alkatrészt. Ami kedvezménnyel került 4800 Forintba. Ez gyári, nincs belőle utángyártott.

  Tehát látszódik, hogy a régi darabokban jött ki. Ez nem csak a kiszedése miatt volt így, hanem már alapból is borzalmas állapotban volt. Na de a lényeg, hogy kicseréltük és amikor elindultam haza hát (ezt szavakkal nehéz elmondani) azt hittem betojok; plusz fülig ért a szám. Az utastérben olyan csend lett, hogy ezt sosem hittem, hogy létezhet.

  Folytatás...

  Lalikiraly 12 hónapja 39

 • Hotel Margaret (A Keresztanyu árnyékában)

  Sziasztok!

  Egy kis kritika következik.
  Bizony negatív lesz a hangvételem sajnos. Bizony párommal az RTLMOST-on elkezdtük nézni az Hotel Margaret nevű új sorozatot.
  A leírása szerint egy hát nyomozós, krimi féleség lenne talán. (De ezt a mondatot inkább le sem írtam)

  Már a 6. résznél tartunk és hát konkrétan lassan olyan unalmas, hogy kaja közben is gyenge.
  A Keresztanyu humorához és izgalmához fényévekre van. A színészi munka is bőven hagy kívánni valót maga után. Az egyik legpocsékabb szerintem a rendőrnyomozó. Na az valami katasztrófa.
  Nem véletlenül esik a sorozat nézettsége, ami a következőképp alakult eddig:

  Január 31., hétfő: teljes lakosság: 644 ezer.
  Február 1., kedd teljes lakosság: 525 ezer.
  Február 2., szerda: teljes lakosság: 463 ezer
  Február 3., csütörtök: teljes lakosság: 397 ezer
  Február 4., péntek: teljes lakosság: 393 ezer

  A jövőt megjósolni ebből kifolyólag nem nehéz. Ha jól láttam a leírásokat, akkor az első évadot 20 részre tervezték. De állítólag már jó, hogy a 10 lement. A többi a napokban ki fog derülni.

  Folytatás...

  Lalikiraly 12 hónapja 10

 • Mindíg kell az újabb tech cucc?

  Sziasztok!

  FIGYELEM! A következő sorok valószínűleg a saját hülyeségeim és agyszüleményem. A felelősséget vállalom!

  Ez egy saját szubjektív vélemény. Abszolút nem kell velem egyet érteni, sőt. Inkább kíváncsi lennék, ki hogy látja.

  Kezdjük is az elején, jómagam 37 éves vagyok és igen borzalmasan imádom a kütyüket, vagy inkább már csak imádtam? Ezt kérdezem magamtól... De a válasz az hogy igen imádom, csak azt nem tudom, hogy minek venném meg. Rengeteg sok laptopom, telefonom és egyéb digitális és analóg kütyüm volt már.

  Itt jöhet egy kis élettörténet, de ezen sorok lényege nem ez lenne.
  Szóval én jómagam szakmámat tekintve amúgy műszaki informatikus vagyok. Szóval ez a világom, de e mellett hifi és autó (B) is. Ebből kifolyólag feszt kitalálok valami műszaki dolgot, amire a pénzemet elköltsem. Persze páromnak már a szeme sem szokott rebbenni. Első mondata, úgyis eladod fél év után. Ha azt megéli akkor az már nagyon jó.

  Hanem például, hogy van egy Samsung Galaxy A22 es telefonom. Sok funkcióját nem is használom, bár a kameránál jólenne, ha az FHD 60FPSt tudná videóban, de azon kívül nekem pazar. A 128GB tárhely untig elég, a teljesítményéről nem is beszélek, mivel nem játszok.

  Folytatás...

  Lalikiraly 1 éve 40

 • Lenovo IdeaPad 3-14IIL05 notebook bemutató

  Sziasztok!

  Ismét egy notebook bemutatóval jövök.
  Leváltottam a címlapos írásomban szereplő HP245-öst. Úgy voltam hogy ipadet veszek, de mégsem az lett a vége. Így most a címben szereplő kis gépről írom soraimat. Nekem a 14" es változat maradt a legjobb méret, így ebből nem engedtem. Imádom a szabvány Magyar billentyűzetet. És még sok minden mást is ebben a gépben, de azért van egy két dolog, ami, hát igen hagy némi kívánnivalót maga után.

  Műszaki adatok
  A gépről több infót ITT találtok! Én is itt vettem.

  Folytatás...

  Lalikiraly 1 éve 21

 • 50-es lettem (DIGI)

  Sziasztok!

  Az előző írásom folytatásaként írnám le tapasztalataimat a DIGIMOBILLAL kapcsolatban.
  Ugyanis igen, 50-es lettem.

  A Vodafone kártyám még 15.- én Szerdán napközben szűnt meg, így még este bepattyogtam a Camponába a DIGIhez, hogy akkor kéne...
  Egyedül voltam, meg egy eladó. Tök normális srác volt. Korrekt tájékoztatás, válasszam ki a csomagot, egy kis papírmunka, meg egy jó telefonszámot kerestünk a gépben. Adta a SIM kártyát. És kérdeztem, hogy mikor fog aktiválódni? Hát már aktív. Ja jól van. Na hát este raktam csak bele a telefonba, mert nem volt nálam sim tű. De azonnal felismerte, működött a mobilnet is.

  Tapasztalatok egy két nap után.
  Térerővel még Budapesttől távolabb még a semmi közepén sem volt gondom. A net is 4G VOLTE simán megy, wifi hívás is aktiválódott a kis Samsung A12-esemen.
  Mondták, hogy a DIGI nél előfordul, hogy sok idő a kapcsolás, hát ezt megcáfolnám. Még hamarabb megy, mint a Vodánál ment. A mobilnet sebességével sem volt gondom.

  Folytatás...

  Lalikiraly 1 éve 7

 • Mercis kalandok - Tizennyolcadik rész

  Sziasztok!

  VAN BAJ, NEM KICSI!!!

  A kocsi megbukott a műszakin, mert picit repedezett volt elől a két fékcső és egy lyuk volt a jobb oldali küszöbön. Így az volt a szitu, hogy adtak egy 8500 Forintos átvizsgálási számlát. (Ami amúgy megegyezik azzal, ha viszel vásárlás előtti vizsgálatra egy kocsit. Majd a számlára ráírták az esetemben kettő hibát és a második alkalommal megnézték, hogy ki lett e javítva és az átvizsgálási díjat levonták a normál műszaki árából. Adták a pecsétet a forgalmiba és "Isten véled édes Piroskám"...
  Így mondá az Úr! Csináltasd meg azt a sz@rt!!! :D

  Na hát autósbolt. Szokásos Kauffer. Ismerőst hív. Kellene két első fékcső és két első fékkopás jelző zsinór is. Az egész kemény 3400 zöldhasúba fájt.

  Nem kis könyörgés és két hét várakozás után, sikerült egy Péntek reggelen bejutnom a karosszériáshoz. Gyors javítás és alvázvédelem (5000 pénzért) és délután irány Csabai Sándor barátomhoz Csömörre. Első fékcsövek kicserélve, majd szervo olaj még egyszeri cseréje. Meg bekerültek a fék kopásjelző vezetékek is. Megint 5 rongy. És már át is ment a kocsi a műszakin.

  Folytatás...

  Lalikiraly 1 éve 8

 • DIGImobil (váltok! váltsak?)

  Sziasztok.

  Véleményeket szeretnék kérni, vagy talán inkább személyes tapasztalatokat.
  A napokban eldöntöttem, hogy DIGImobilra váltok.
  Az az apropója a dolognak, hogy perpill a vodás csomagom havi 2500 forintba kerül és 1GB netem van.
  A digis csomag havi 1500 lenne, illetve lesz és ott kapásból 15gb netet kapok és 200 perc lebeszélhetőséget. Telefonálni minimálisat szoktam, azt is megtehetem amúgy a cégessel. Sokmindenkinek van? Barátnak akinek van, ő a netet dicséri, de a térerőn van még mit javítani. Illetve még annyi, hogy a csekket rendszeresen normálisan küldik? Mert a vodánál van baj ezzel, nem kicsi.

  A másik a döntésemben, hogy muteroméknál van most upc net meg kábeltv de egy kicsit fölöslegesen fizetnek havi 7000 ret, miközben a net 10% a sincs kihasználva. Így az lenne, hogy amikor ott vagyok, akkor a laptop és telefonról a net. Ezzel is spórólnánk is azért. Nem csak a havi 1000 forint díj a vodához képest, hanem mert csak maga a kábelTV is olcsóbb lenne.

  Ennyi csak. Ti hogy vélekedtek?

  Előre is köszi :)

  Folytatás...

  Lalikiraly 1 éve 31

 • Memóriabővítés 4 ről 8 ra

  Sziasztok.

  Adott volt az új HP 245 G8-as notebookom.
  Amiben alapból 4GB DDR4 3200MHz RAM volt. De szerencsére ezekben az alaplapon két slot van, így bátran variálhatjuk a dolgot. Én vettem bele 5000 Forintért még egy Samsung DDR4 3200MHZ-s ramot.
  Simán beleraktam és kész. Kicsit ugyan macerás a gépet szétszedni, de nem vészes. Egy erős 5-10 percet vesz igénybe a szétszedés és összerakás, ha mondjuk nem bénázik az ember és mindent előkészít!.

  Laliteszt videóban alul megtekinthető.

  Hogy miért bővítettem? Hát ma már nyilván nagyon kevés a 4GB, ugyanis a gépben lévő Atlon 3050U APU és a benne lévő Radeon Vega 2 videóvezérlő kapásból lefoglal magának 512MB-ot. Így a maradék 3.5 GB ből kell a rendszernek gazdálkodnia, ami még Win10 esetében nagyon erősen, szódával elmegy, de a Win11 nél már egyszerűen botrányos lesz. A rendszer elindul és 70-80% on van a ram és még semmi sem indult el.

  Folytatás...

  Lalikiraly 1 éve 12

 • SJCAM SJ10 pro vloggolásra?

  Sziasztok!

  A napokban gondolkoztam el azon, hogy a kis youtube csatornámat, nem a telefonommal rögzíteném, hanem egy SJCAM SJ10 pro val mondjuk.
  De van egy hibája, méghozzá a külső mikrofon csatlakoztatáskor borzalmas lesz a hang, de elvileg ezt javították.
  Engem a tapasztalatok érdekelnének, ha valakinek van ilyen kamerája.
  Esetleg bel térben milyen a beépített mikrofon minősége?
  Továbbá a videórögzítésnél lehet állítani a kép szögét mint a gopronál? Mert a videókban erre nem nagyon térnek ki. Tehát hogy ne legyen halszem effektus.

  Tulajdonosoktól tisztelettel várnám a tapasztalatokat.
  Nyilván a Gopro Hero 10 en is gondolkozok, de a kétszeres árkülönbség, azért az nem kevés.

  Előre is köszönöm a válaszokat. :R

  Lalikirály

  Lalikiraly 1 éve 5

 • Mercis kalandok - Tizenhetedik rész

  Sziasztok!

  A Mercis kalandokból már sokan ismerhetitek az autómat, illetve azt, hogy mi lett rajta javítva, ilyesmi. Lassan már tényleg a végére érek a dolgoknak. De azért most is van egy két apróság a tarsolyomban.

  Ugyanis megtörtént a régóta várt hátsó kipufogó cseréje. Csak a régiről van kép.

  Aztán mai napon volt vele egy kirándulás. 3 személy, némi csomag. És így 80% országút. 20% város. A fogyasztás OMW sima dízelből 5.5 liter lett. Azt hiszem ez még bőven a kiválóságot sugallja.

  További fejezetek:

  Mercis kalandok - Első rész
  Mercis kalandok - Második rész
  Mercis kalandok - Harmadik rész

  Folytatás...

  Lalikiraly 1 éve 0

 • HP 245 G8 - Az olcsó üzleti

  Ez a kis üzleti notebook arról szól, hogy az egyszeri emberünk megveszi és boldogan használja.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 1 éve 111

 • Keresztanyu (Irány Makkosszállás!) #2

  Sziasztok!

  Hol is hagytam abba az előző részt.
  Na meg is van. Sótonyi Frigyes „Frici” Gálvölgyi János irodájával. Ez azt mutatja, hogy egy épület, több funkciót is ellát.

  Akkor folytassuk innen.

  Pálinkásné Kovács Róza „Róza mama” Molnár Piroska házában nincs más csak a nappali, Róza mama irodája és Petra most már csak volt szobája.
  Láthatjuk a nagy ebédlőasztalt és az irodát. Persze élőben minden sokkal kisebb, mint a TV képernyőjén látható. De ez a film varázsa, vagy trükkje :).

  Folytatás...

  Lalikiraly 1 éve 0

Hirdetés

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.