2022. január 28., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Lenovo IdeaPad 3-14IIL05 notebook bemutató

  Sziasztok!

  Ismét egy notebook bemutatóval jövök.
  Leváltottam a címlapos írásomban szereplő HP245-öst. Úgy voltam hogy ipadet veszek, de mégsem az lett a vége. Így most a címben szereplő kis gépről írom soraimat. Nekem a 14" es változat maradt a legjobb méret, így ebből nem engedtem. Imádom a szabvány Magyar billentyűzetet. És még sok minden mást is ebben a gépben, de azért van egy két dolog, ami, hát igen hagy némi kívánnivalót maga után.

  Műszaki adatok
  A gépről több infót ITT találtok! Én is itt vettem.

  Folytatás...

  Lalikiraly 4 hete 20

 • 50-es lettem (DIGI)

  Sziasztok!

  Az előző írásom folytatásaként írnám le tapasztalataimat a DIGIMOBILLAL kapcsolatban.
  Ugyanis igen, 50-es lettem.

  A Vodafone kártyám még 15.- én Szerdán napközben szűnt meg, így még este bepattyogtam a Camponába a DIGIhez, hogy akkor kéne...
  Egyedül voltam, meg egy eladó. Tök normális srác volt. Korrekt tájékoztatás, válasszam ki a csomagot, egy kis papírmunka, meg egy jó telefonszámot kerestünk a gépben. Adta a SIM kártyát. És kérdeztem, hogy mikor fog aktiválódni? Hát már aktív. Ja jól van. Na hát este raktam csak bele a telefonba, mert nem volt nálam sim tű. De azonnal felismerte, működött a mobilnet is.

  Tapasztalatok egy két nap után.
  Térerővel még Budapesttől távolabb még a semmi közepén sem volt gondom. A net is 4G VOLTE simán megy, wifi hívás is aktiválódott a kis Samsung A12-esemen.
  Mondták, hogy a DIGI nél előfordul, hogy sok idő a kapcsolás, hát ezt megcáfolnám. Még hamarabb megy, mint a Vodánál ment. A mobilnet sebességével sem volt gondom.

  Folytatás...

  Lalikiraly 1 hónapja 7

 • Mercis kalandok - Tizennyolcadik rész

  Sziasztok!

  VAN BAJ, NEM KICSI!!!

  A kocsi megbukott a műszakin, mert picit repedezett volt elől a két fékcső és egy lyuk volt a jobb oldali küszöbön. Így az volt a szitu, hogy adtak egy 8500 Forintos átvizsgálási számlát. (Ami amúgy megegyezik azzal, ha viszel vásárlás előtti vizsgálatra egy kocsit. Majd a számlára ráírták az esetemben kettő hibát és a második alkalommal megnézték, hogy ki lett e javítva és az átvizsgálási díjat levonták a normál műszaki árából. Adták a pecsétet a forgalmiba és "Isten véled édes Piroskám"...
  Így mondá az Úr! Csináltasd meg azt a sz@rt!!! :D

  Na hát autósbolt. Szokásos Kauffer. Ismerőst hív. Kellene két első fékcső és két első fékkopás jelző zsinór is. Az egész kemény 3400 zöldhasúba fájt.

  Nem kis könyörgés és két hét várakozás után, sikerült egy Péntek reggelen bejutnom a karosszériáshoz. Gyors javítás és alvázvédelem (5000 pénzért) és délután irány Csabai Sándor barátomhoz Csömörre. Első fékcsövek kicserélve, majd szervo olaj még egyszeri cseréje. Meg bekerültek a fék kopásjelző vezetékek is. Megint 5 rongy. És már át is ment a kocsi a műszakin.

  Folytatás...

  Lalikiraly 2 hónapja 8

 • DIGImobil (váltok! váltsak?)

  Sziasztok.

  Véleményeket szeretnék kérni, vagy talán inkább személyes tapasztalatokat.
  A napokban eldöntöttem, hogy DIGImobilra váltok.
  Az az apropója a dolognak, hogy perpill a vodás csomagom havi 2500 forintba kerül és 1GB netem van.
  A digis csomag havi 1500 lenne, illetve lesz és ott kapásból 15gb netet kapok és 200 perc lebeszélhetőséget. Telefonálni minimálisat szoktam, azt is megtehetem amúgy a cégessel. Sokmindenkinek van? Barátnak akinek van, ő a netet dicséri, de a térerőn van még mit javítani. Illetve még annyi, hogy a csekket rendszeresen normálisan küldik? Mert a vodánál van baj ezzel, nem kicsi.

  A másik a döntésemben, hogy muteroméknál van most upc net meg kábeltv de egy kicsit fölöslegesen fizetnek havi 7000 ret, miközben a net 10% a sincs kihasználva. Így az lenne, hogy amikor ott vagyok, akkor a laptop és telefonról a net. Ezzel is spórólnánk is azért. Nem csak a havi 1000 forint díj a vodához képest, hanem mert csak maga a kábelTV is olcsóbb lenne.

  Ennyi csak. Ti hogy vélekedtek?

  Előre is köszi :)

  Folytatás...

  Lalikiraly 2 hónapja 31

 • Memóriabővítés 4 ről 8 ra

  Sziasztok.

  Adott volt az új HP 245 G8-as notebookom.
  Amiben alapból 4GB DDR4 3200MHz RAM volt. De szerencsére ezekben az alaplapon két slot van, így bátran variálhatjuk a dolgot. Én vettem bele 5000 Forintért még egy Samsung DDR4 3200MHZ-s ramot.
  Simán beleraktam és kész. Kicsit ugyan macerás a gépet szétszedni, de nem vészes. Egy erős 5-10 percet vesz igénybe a szétszedés és összerakás, ha mondjuk nem bénázik az ember és mindent előkészít!.

  Laliteszt videóban alul megtekinthető.

  Hogy miért bővítettem? Hát ma már nyilván nagyon kevés a 4GB, ugyanis a gépben lévő Atlon 3050U APU és a benne lévő Radeon Vega 2 videóvezérlő kapásból lefoglal magának 512MB-ot. Így a maradék 3.5 GB ből kell a rendszernek gazdálkodnia, ami még Win10 esetében nagyon erősen, szódával elmegy, de a Win11 nél már egyszerűen botrányos lesz. A rendszer elindul és 70-80% on van a ram és még semmi sem indult el.

  Folytatás...

  Lalikiraly 3 hónapja 12

 • SJCAM SJ10 pro vloggolásra?

  Sziasztok!

  A napokban gondolkoztam el azon, hogy a kis youtube csatornámat, nem a telefonommal rögzíteném, hanem egy SJCAM SJ10 pro val mondjuk.
  De van egy hibája, méghozzá a külső mikrofon csatlakoztatáskor borzalmas lesz a hang, de elvileg ezt javították.
  Engem a tapasztalatok érdekelnének, ha valakinek van ilyen kamerája.
  Esetleg bel térben milyen a beépített mikrofon minősége?
  Továbbá a videórögzítésnél lehet állítani a kép szögét mint a gopronál? Mert a videókban erre nem nagyon térnek ki. Tehát hogy ne legyen halszem effektus.

  Tulajdonosoktól tisztelettel várnám a tapasztalatokat.
  Nyilván a Gopro Hero 10 en is gondolkozok, de a kétszeres árkülönbség, azért az nem kevés.

  Előre is köszönöm a válaszokat. :R

  Lalikirály

  Lalikiraly 3 hónapja 5

 • Mercis kalandok - Tizenhetedik rész

  Sziasztok!

  A Mercis kalandokból már sokan ismerhetitek az autómat, illetve azt, hogy mi lett rajta javítva, ilyesmi. Lassan már tényleg a végére érek a dolgoknak. De azért most is van egy két apróság a tarsolyomban.

  Ugyanis megtörtént a régóta várt hátsó kipufogó cseréje. Csak a régiről van kép.

  Aztán mai napon volt vele egy kirándulás. 3 személy, némi csomag. És így 80% országút. 20% város. A fogyasztás OMW sima dízelből 5.5 liter lett. Azt hiszem ez még bőven a kiválóságot sugallja.

  További fejezetek:

  Mercis kalandok - Első rész
  Mercis kalandok - Második rész
  Mercis kalandok - Harmadik rész

  Folytatás...

  Lalikiraly 4 hónapja 0

 • HP 245 G8 - Az olcsó üzleti

  Ez a kis üzleti notebook arról szól, hogy az egyszeri emberünk megveszi és boldogan használja.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 4 hónapja 111

 • Keresztanyu (Irány Makkosszállás!) #2

  Sziasztok!

  Hol is hagytam abba az előző részt.
  Na meg is van. Sótonyi Frigyes „Frici” Gálvölgyi János irodájával. Ez azt mutatja, hogy egy épület, több funkciót is ellát.

  Akkor folytassuk innen.

  Pálinkásné Kovács Róza „Róza mama” Molnár Piroska házában nincs más csak a nappali, Róza mama irodája és Petra most már csak volt szobája.
  Láthatjuk a nagy ebédlőasztalt és az irodát. Persze élőben minden sokkal kisebb, mint a TV képernyőjén látható. De ez a film varázsa, vagy trükkje :).

  Folytatás...

  Lalikiraly 4 hónapja 0

 • HP 245 G8 notebook bemutató

  Sziasztok!

  A ma kapható egyik legolcsóbb kis üzleti notebook bemutatója következik.

  Kicsomagolás

  Sok szót erről nem ejtenék, hisz itt van alatta a videó.
  A gép egy egyszerű kartondobozban érkezik, szokásos módon gondosan becsomagolva, mellé a két részből álló töltő és körülbelül ennyi.

  Kinézet

  Természetesen teljesen műanyag a gép mindenhol, de igen masszív. Nem nyeklik-nyaklik sehol sem.
  Viszont kissé érdes a felülete a kartámasznál is, a billentyűzet is érdes.
  A billentyűzet felett helyezkedik el az immáron már világítás nélküli bekapcsoló gomb, mellette a rácsos részen tudja a hűtés beszívni a friss levegőt és itt helyezkednek el a felfelé néző hangszórók is.

  Folytatás...

  Lalikiraly 4 hónapja 16

 • #15 Utazunk sorozat - Bázakerettye

  Sziasztok!

  Párommal, karácsonyi ajándéknak kaptunk, egy kis nyaralást (4 nap - 3 éjszaka) Bázakerettyén.
  Mint sokan, mi sem mozdultunk és nem is tudtunk sehova sem menni jó ideig, így igen jól jött. Pláne, hogy a Mercit is megjárathattam kicsit végre. Több mint 700km ment bele.
  Szóval megkaptuk az utazáshoz a kupont, és nekünk csak az időpontot kellett a szállodával leegyeztetni.
  A szálló pedig a Bonne Chance volt.

  A szállóról tömören annyit tudnék mondani, hogy pazar. A kiszolgálás, a tisztaság a személyzet a szakértelem, és úgy minden hibátlan volt. Viszont elöljáróban egy apró érdekességet mondanék el. Éjszaka nem tartózkodik a szálláson személyzet, van viszont őrzés! Amit a Portás névre hallgató kutyus lát el. Aki, ha hiszitek ha nem, de elképesztően barátságos. Amikor megérkeztünk, ő fogadott minket az ajtóban, persze közben két gyerek húzta elölről és hátulról is.

  Folytatás...

  Lalikiraly 5 hónapja 9

 • Daewoo - Bluetooth hangszóró bemutató

  Sziasztok!

  Vígh Lajos vagyok.

  Most egy kis Daewoo márkájú vízálló bluetooth hangszóró bemutatóját hoztam nektek.

  Rögtön közlöm, hogy az abszolút belépő kategóriáról van szó, melyet az ára is tükröz, ugyanis a teszkóban vettem 2600 FT ért.

  A kis eszközünket egy egyszerű kis kartondobozban kapjuk meg, amiben találunk Magyar használati utasítást, micro usb töltőkábelt, övre is rögzíthető hevedert, és a hátlapján levehető tapadókorongot.. Az érdekessége a kicsomagolás során derült még ki. Ugyanis a már említett hátlapi tapadókoronggal is rendelkezik, aminek következtében, akár autó szélvédőre, akár egy fürdőszobai tükörre is fel lehet rakni könnyedén.

  Műszaki adatai:

  Daewoo DIBT2122BL a típusa
  3W RMS teljesítmény
  4.5 centis hangszóró
  300 mAh akkumulátor
  Bluetooth 5.0
  Beépített mikrofon
  1.5 órás beszélgetési idő kihangosító módban.

  Kicsomagolás:

  Folytatás...

  Lalikiraly 5 hónapja 6

 • Keresztanyu (Irány Makkosszállás!) #1

  Sziasztok!

  Blogsorozat következik a Keresztanyu című TV sorozatról! Kulisszatitkokkal! :C

  Névnapom alkalmából (mint Lajos, alias Lalikirály) páromtól kaptam egy szép ajándékot. Irány Makkosszállás! Méghozzá az általunk imádott Keresztanyu sorozat forgatási helyszínére. Hát lehidaltam, nagyon örültem neki. Alig vártam a Vasárnap délutánt, hogy elinduljunk a Népligethez a Fradi pályához, ugyanis onnan indul a busz.
  A megadott indulási idő 14 óra volt. Megérkeztünk, a busz már ott állt. Normális sofőr, utazásvezető és egy adminisztrátor hölgy. Bejelentkeztünk, név és persze a kinyomtatott (jegy) és a hölgy csak annyit kérdezett, hogy Oleg Tatarenkó (Magyar Attila), vagy Szkander (Noé Viktor) legyen e az idegenvezetőnk. Ugyanis a cirka 40 fős busz két részre oszlik, hogy minél aktívabb és élménydúsabb legyen a dolog. Mi Oleget választottuk. Már előtte is őt szerettem volna. De Viktor is kiváló volt, beszélgettem vele is.

  Folytatás...

  Lalikiraly 5 hónapja 0

 • Volt egyszer egy Északi... (Időszakos kiállítás)

  Sziasztok!

  Párommal a minap megnéztük ezt az új, A Közlekedési Múzeum időszakos kiállítását.
  A kiállítás megközelítése igen egyszerű autóval és tömegközlekedéssel egyaránt. Ezt elég jól le is írják. Így erre sok szót nem fecsérelnék.

  Megérkezve rögtön be lehet menni, lehet jegyet venni a helyszínen. Mi szombaton voltunk, de nagyon kevesen voltak, így nem kell tülekedni. Vannak értékmegőrző szekrények és van bolt is ahol amolyan szuvenírt tudunk venni, persze igen borsos áron. Egy sima felnőtt belépő 2500 Forint, ami szerintem igen sok. De kifejtem miért, viszont nem szeretném, hogy savanyú szájíz tűnjön ki az írásomból, mert a kiállítás "kicsi" de ahhoz képest egész jó. A szellemiségét pedig a hely önmaga megidézi. Hogy ez mit is jelent? Hát én úgy mondom, hogy még mindig érezni a több mint száz évig üzemelő műhely illatát. A gépek, a zsír és füst elegyét. Figyelem műszaki beállítottságú emberek és férfiaknak ez pont jó :).

  Nagyon nem akarnék anekdotákat sem írni és komplett előtörténetet, mert egy címlapos írást tervezek az Északiról.

  Így jöjjenek képek:

  Folytatás...

  Lalikiraly 5 hónapja 2

 • Pizza King - Hát többet nem...

  Sziasztok!

  Egy újabb fiaskóm a Pizza King nevű szervezettel.

  Ezelőtt kb két három évvel rendeltünk tőlük. 2 pizzát és hozzá járt üdítő és ajándék desszert.
  A futár több mint egy óra után megjelent két egyforma pizzával, se üdítő se desszert. Hívjuk az ügyfél-szolgálatot majd adnak valamit a kövi rendelésnél.
  Ezzel elkönyveltük hogy velünk többet nem foglalkozunk.

  Mai napon mégis megéheztünk van jó akció nézzük meg.
  Augusztus 1 je van.
  16:19 perckor leadtam egy online rendelést 7058 Forint értékben a 4. kerületi étterembe.
  Szépen ment is a weboldalon a kis képecske hogy 16:46 kor átadták a futárnak a rendelést.
  17:10 kor még sehol, 18:00 óráig vártam semmi.
  Még előtte amikor megrendeltem utána néztem hogy a régi telefonszámom volt megadva, így azt átirattam a rendszerrel. Mondom oké.

  Hát vártunk vártunk semmi...

  18:05ó0 kor ügyfélszolgálat felhív, hogy mivan mivan. Mindjárt visszahív az étterem.
  18:05 kor hív az ügyfél-szolgálatos hogy mi volt a név mert lefagyott a számítógépe.
  Jó mindját hív az étterem.
  18:35 kor megint hívtam az ügyfél-szolgálatot, hogy mivan mivan?
  Még nem hívtak? Hát ezt nem hiszem el volt a válasz, intézkedem.

  Folytatás...

  Lalikiraly 6 hónapja 87

 • Mac Audio BT Style 3000 bemutató

  Sziasztok.

  Egy hónapja kezdődött a történet, amikor is telefon úgymond kihangosítás céljából vettem, egy Mac Audio BT Style 1000 típusú kis hangszórót. Amiben csalódtam, bár a hangereje kifejezetten jó volt és egész tisztán is szólt, de rettenetes alap zúgása volt, az is csak zene-lejátszáskor és a gyárilag hozzá csomagolt USB kábel is kontakthibás volt. Így visszavittem a boltba, ahonnan három hét után hívtak, hogy mehetek levásárolni az árát. Így lett a most bemutatni kívánt (Becsületes nevén Mac Audio BT Style 3000) hangszóró helyette.

  Mielőtt kibontanánk, nézzük a száraz műszaki adatokat!

  Folytatás...

  Lalikiraly 7 hónapja 4

 • Windows 11 hírek

  Sziasztok!

  Bejelentették, hogy több a Windows 11 et érintő korlátozást töröl az MS
  Tehát mostantól nem kell a TPM 2.0 chip, illetve nem feltétel és nem csak a 8 gen inteltől lesz telepíthető.
  Az új Build száma: 22000.51

  Így most már nem kell aggódni, mehet fel mindenféle gépre :)

  Innen is tölthető az új ISO.

  Lalikirály

  Lalikiraly 7 hónapja 40

 • Lenovo V14 notebook bemutató

  Sziasztok!

  Ezúttal is egy alsó kategróriás notebookot hoztam bemutatni, viszont én nagyon megszerettem, így amíg nem tudom megvenni az újabb Ideapad 5-öt vagy ennek lesz utódja, addig biztos marad, mert nagyon jól elvagyunk.

  Ez egy Lenovo V14 es gép.
  Ryzen 3 3250U 2 mag / 4 szálas APU Radeon grafikával természetesen.
  Van benne a bővítés után már 2x4GB DDR4 RAM így már dual channel üzemmódban.
  120GB SSD még csak SATAs de rakok a helyette bele NVMEt mert van slot neki
  Kijelző 14" FHD Matt TN 1920x1080 220nit.
  Szokásos beépített wifi, bluetooth, VGA webkamera, mikrofon ilyesmi
  Van kettő darab 3.0 és egy darab 2.0 USB csatlakozó, egy HDMI és egy combo audio, na meg van SD kártyaolvasó is.

  A gépről készítettem egy videót, melyben körbejárom és hasonlók.
  Gyárilag csak 4GB ram és egy 1 terrás HDD volt benne. Így ezek bővítve, illetve cserélve lettek.

  Folytatás...

  Lalikiraly 7 hónapja 11

 • Windows 11 első tapasztalatok

  Sziasztok!

  Én máris felraktam a gépemre a Win 11-et. Mondom kipróbálom.
  Hát kellemeset csalódtam, ahhoz képest, hogy csak igen előzetes verzió.
  Fogjuk fel egy nagyobb Win10 frissítésnek. De itt sok minden más.

  Nos kezdjük az elején a telepítésnél. Amiről videót is készítettem:

  A telepítő is megújult, végre van némi grafikus része, és még beszélni is tud már. Nem semmi, haladunk.
  Egyébként egy normális gépre 10 perc alatt kényelmesen felmegy. Még annyi sem talán.
  Aztán ha már felraktam, mondom jobban is kipróbálom. A Magyar nyelv is fel megy rá, csak a beállításoknál kell a nyelvet hozzáadni és kész.

  A start menü ikonja is középre kerül immáron, de át lehet állítani hogy a régi baloldali rendszerben legyen, de kinek kell a régi kinézet... Kb senkinek.

  Folytatás...

  Lalikiraly 7 hónapja 72

 • Mercis kalandok - Tizenhatodik rész

  Sziasztok!

  Most viszonylag régebben jelentkeztem, ami azért is van mert kicsit összegyüjtöttem az eseményeket. Mert most sem unatkozott az autó, vagyis inkább én :D

  Na hát akkor kezdjük is a kb. egy hónappal ezelőtti szerelés történetével.
  Még régebben be lett mérve, hogy már bőven cserés a fékolaj. Meg is vettem az 1 litert.
  Elkezdtük kicserélni, amikor kiderült, hogy minden keréknél más színű jött ki. Egyszóval a szivárvány színeiben pompázott. Nem baj ez meg is lett hamar.

  Aztán jött a szervó olaj cseréje, de azt csak felül a tartályból kiszívni lehet, így azt még egyszer kell cserélni.
  Úgyhogy még a második kör hátravan.

  Aztán ki lett cserélve a két első fényszóró égő is egyformára és

  A cuccot, mind a Kauffernél vettem. Egyedül a rendszámtartót vettem a tescoba, mert ezt a fajta sima feketét csak ott találtam, és nem csak négy kis karom tartja a táblát, hanem körbeöleli, így biztos nem esik ki.

  A két Osram sima alap égő került 1600 pénzbe a két olaj meg 1000 és 1100 volt. A servoba Dex II automata olaj kell, a fékhez meg sima alap nagyon világoskék, szinte víztiszta fehér DOT 4.

  Folytatás...

  Lalikiraly 8 hónapja 5

 • Mac Audio BT Style 1000 bemutató

  Sziasztok!

  A napokban felmerült, hogy jól jönne nekem, utazáshoz ilyesmire egy kis bluetooth os hangszóró, akár telefon akár laptop melllé. Megnéztem a választékot és a szolgáltatásokat az árakhoz képest. És éppen bár már régen szemeztem ezzel a típussal, most meg is vettem 2990 Forintért.

  Hogy mi is a lényege ennek a kis hangszórónak? Hát ugye egyrészt a hordozhatóság, a másik meg, hogy az árához képest, Ismétlem, az árához képest igen jól és hangosan is szól.

  Csomagoljuk ki.
  Egyszerű műanyag burkolat rejti magát az eszközt, hozzá jár használati utasítás, ami Magyarul a csomagolás hátulján van, továbbá kapunk hozzá egy USB töltő kábelt, egy jack - jack kábelt és egy csuklópántot.

  Összeszerelési minősége több mint kiváló.
  Kezelhetősége? egy Majom is megtanulja, mert egy szem gomb van rajta, egy bekapcsológomb és viszontlátásra. A hangerőt az eszközön szabályzod, ami kiadja a delejt, akarom mondani a hangjelet.

  Folytatás...

  Lalikiraly 8 hónapja 5

 • Laptop (notebook) setup! Kinek milyen van?

  Sziasztok!

  Nekem, mivel kétlaki életet élek így két setupom van a második még készül, így ahol párommal a lakásban lakok itt, az úgymond ebédlőasztalnál szoktam a notimmal berendezkedni. Imádom, ha se kábel semmi nincs.

  A másik helyen édesanyáméknál meg van egy 24 es monitor, egy Cooler master laptop hűtő és külön egér, billentyűzet. De erről majd külön írok, amikor kb jövő hónapban lesz kész.

  A mostani képlet elég egyszerű.
  Egy sima ebédlőasztal.
  Egy egyszerű retró íróasztali lámpa, ami amúgy új.
  Egy dísz kaktusz. Lö Káktüsznek hívom :D

  Notebook:
  Lenovo V14ADA
  Ryezen 3 3250U 2/4 es.
  2x4GB DDR4 3200Mhz RAM
  Patriot burst Elite 120GB 2.5SSD
  14" FHD TN panel.

  Alap gép de imádom, gyakorlatilag némán működik, ami nekem fontos.
  Egérpad, auchanból kb 900FT volt.

  Egér, PCX nél vásárolt 1500 Forint volt kb. RGB ledes, nem vezérelhető de 2.4Ghz USB adapteres és Bluetooth os és még micro USB vel tölthető belső akkumulátora van. Elég sokáig bírja, és töltés közben is használható.

  JVC HA-S22 bluetooth fejhallgató.

  Folytatás...

  Lalikiraly 8 hónapja 17

 • Mercis kalandok - A könyv

  Csak erős idegzetű autómániásoknak és szerelőknek!

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Vélemény 10 hónapja 73

 • Gránátot találtunk a kertben

  Sziasztok!

  Nem vicc a cím, tényleg így volt.
  Muterék kert takarítás közben találták. Hát nem semmi dolog.

  Ez egy aknavető gránát.
  Csináltam is róla egy videót, amiben elmondom, mi a teendő.

  Nem vicces dolog, vigyázni kell ezekkel, ez speciel éles volt amúgy.

  Lalikirály

  Lalikiraly 11 hónapja 5

 • Lenovo V330-15IGM asztali számítógép

  Sziasztok!

  Adott a téma, muteréknak kellett egy gépet szereznem, mert ami volt laptop, annak nem lehett annyira jól látni a kis képernyőjét. Így azt eladtam 120 000 forintért. És megvettem ezt a komplett (setupot) szettet 105 000 forintért. Ebbe beletartozik a gép maga egérrel és billentyűzettel 60, a monitor LG 24 coll 40 ért és a hangszórók, plusz wifi stick cirka 5000 Forint.

  Kezdjük is a géppel.
  A típusa: Lenovo V330-15 IGM tower
  CPU: Celeron J4005 2 mag, 2GHz
  RAM: 4GB DDR4 so dimm azaz laptop memória.
  1 TB. merevlemez (sajnos, pedig SSD jobb vóna)
  DVD meghajtó is van benne :D

  A gép maga 60 000 Magyar pénzbe került, gyári újonnan.
  Kívülről baromi jól néz ki, modern és nagyon masszív. Meg nehéz is, mivel nem papírvékony lemezből van és fektetve is lehet használni. Elbírja a monitort lazán. Tartozék hozzá egy külső notebook tápegység (amit az alaplapba kell bedugni), egy gyári Lenovo egér és Magyar billentyűzet.

  Csatlakozásokat tekintve.
  Hátlapon van egy Audio kimenet, kettő darab USB 2.0, egy LAN, egy VGA (D-SUB), egy HDMI és a tápcsatlakozó. kész.
  Előlapon audi ki és bement, SD kártya olvasó, 2xUSB 2.0, 2xUSB 3.0 Azt nem értem, miért nem hátul van 4 usb...

  Folytatás...

  Lalikiraly 11 hónapja 17

 • Mercis kalandok - Tizenötödik rész

  Sziasztok!

  Ez már nem is annyira rész.
  Ez egy videóban való elbeszélés és kis sztorizás az autóval kapcsolatban.
  Már túlsok javítanivaló nincs rajta, így elmondhatom, hogy kell Sz@rból Várat építeni. (kis túlzással persze)

  Fogadjátok szeretettel:

  További fejezetek:

  Mercis kalandok - Első rész
  Mercis kalandok - Második rész
  Mercis kalandok - Harmadik rész
  Mercis kalandok - Negyedik rész
  Mercis kalandok - Ötödik rész
  Mercis kalandok - Hatodik rész

  Folytatás...

  Lalikiraly 12 hónapja 2

 • Lenovo V15-ADA - Mindennapi minimum

  Sziasztok!

  Megint egy laptopos írással jövök.

  Most egy kicsit üzletiesebb, vagyis kis irodai gépről, a Lenovo V15 ADA típusról lesz szó.

  Az adott gép műszaki adatai:
  AMD Athlon 3020e - 2 mag 2 szál.
  4GB DDR4 3200MHz RAM
  128GB M.2 NVME SSD
  15,6 FHD TN képernyő

  Tehát gyakorlatilag a belépő szintről beszélünk.

  A kicsomagolásról sokat nincs mit mondani, hiszen az alap barna kartondobozban kapjuk meg, mellé töltő és kész vége.

  Kicsomagolás után magát a gépet szemügyre véve azt vettem észre, hogy az Ideapad 3-hoz és az S145 ös szériához képest jobb minőségű, kissé érdes a burkolat és maga az egész gép masszívabb. Az összeszerelési minősége példaértékű. Nem recseg, nem nyeklik-nyaklik, nem ropog. Jó stabil..
  Továbbmegyek, nem csak itt van előnye a sima konzumer gépekhez képest, hanem a kijelzőben is. Hiába sima TN panel, az előbb említett típusokéhoz képest sokkal jobb a betekintési szöge, jobbak a színek és mivel full HD nyilván élesebb is a kép. Ez egy nagyon jó pont.

  Fontos leszögezni, hogy mai árfolyama az adott gépnek, ezzel a felszereltséggel 160--170 ezer Forint körül jár, ami irgalmatlan sok érte.

  Folytatás...

  Lalikiraly 12 hónapja 4

 • Közlekedési Közlöny - Első három epizód.

  Sziasztok!

  Mostanában egyre jobban belemélyedtem a vlog illetve videó készítésbe. Jó kis hobbit találtam benne magamnak.
  Van a Laliteszt nevű csatornám, ahol egyre több nézőm és nézettségem van, de oda nyilván nem mindig van termék, amit bemutathatnék.

  Így egy nagyon régen létrehozott blogomhoz nyúltam hozzá, méghozz a Közlekedési Közlönyhöz.
  Értsd ez alatt, hogy most már inkább VLOG illetve amolyan TV híradó formájában lennének az új részei. Ezért egy külön Youtube csatornát hoztam létre a számára.

  Kíváncsi vagyok, hogy milyen fogadtatása lesz, illetve van a dolognak.Nem kis munka van vele, de imádok foglalkozni a tömeg és közúti közlekedéssel is egyaránt. Használom is mindkettőt bőven napi szinten. Hisz dolgozni is jórészt busszal járok, de napközben meg teherautón ülök. Így van fogalmam mindkét oldalról. Kíváncsian várom hát majd véleményeteket.

  Az első három epizód alant található:

  Folytatás...

  Lalikiraly 1 éve 19

 • Qilive bluetooth-os hanglámpa

  Sziasztok!

  Karácsonyra kaptam ezt a Qilive Q.1702 es nevű Bluetooth hangszórót, ami lámpa is egyben.
  Van neki beépített akkumulátora, amiről 8 órát tud üzemelni, van hozzá távirányító, amivel minden funkcióját lehet vezérelni. USB ről lehet tölteni. És a lényeg, hogy cseppálló IPX4 es védettségű.

  A hangszórója 6W-os, ami felfele néz. Alul található a ledugaszolt töltőcsatlakozó, ez is hozzájárul a vízállósághoz.

  A belsejében pedig egy RGB LED található, ami nem csak hogy 6 alapszínben tud világítani, hanem a távirányító segítségével még a fényerőt is 5 fokozatban állíthatjuk, illetve különböző effektusokat is tud. Sőt a zenére is tud villogni. Így már diszkólámpa is egyben.

  Folytatás...

  Lalikiraly 1 éve 4

 • Külső mikrofon mobiltelefonhoz?

  Sziasztok!

  Már régebb óta csinálgatok otthon tech videókat. A képpel igazából nincs sok gondom, hiszen a telefonom full HD ban rögzít, így megfelelő fényviszonyoknál, ami annyit jelent, hogy ami villany csak van a háttérben azt felkapcsolom, így a képpel sok gond nincs.

  Viszont a vlog videóim kapcsán rendszeresen azt a visszajelzést kaptam, hogy javítsak a hangminőségen.

  Először bár csak kínából de rendeltem egy vezeték nélküli csíptethetős mikrofon készletet, ami nem lenne olyan, rossz, de mindenképpen halk. Ha meg 100% ra nyomom az erősítőjét, akkor meg már zajos sajnos.

  Így most egy új pályán akarok mozogni, méghozzá egy híradó szerű vlog-sorozatot akarok indítani.
  Ennél egyrészt kell a notebookom, ami még nem érkezett meg (persze van másik addig is). Ezen fog futni az OBS, másrészt kell a telefonom, ami a fejemet fogja rögzíteni és zöld hátteres megoldással szépen virtuális háttér lesz mögöttem.
  Ezt szépen meg is oldottam, nincs gond. Viszont a hanggal itt is problémába ütköztem. Ugyanis sem a telefon sem a notebooknak nem túl jó a mikrofonja, ettől én jobb hangminőséget szeretnék. Nem rosszak, de sokkal jobbat szeretnék.

  Folytatás...

  Lalikiraly 1 éve 14

 • Opel Senator 1978–1993

  Sziasztok!

  Most egy autós tartalommal jöttem.
  Méghozzá a talán kicsit méltatlanul keveset említett, ámde igen vagány Opel Senator nevű típusról szeretnék "beszélni".

  Az Opel a Senatort először a Rekord, majd később az őt váltó Omega fölé helyezte. Mindkét esetben, az alap típus meghosszabbított alvázára épült. Nagyfőnöki esetenként Elnöki autó volt. Nem kis darab. Ráadásul akár 4 literes motorral is szerelték. De ne szaladjunk ennyire előre.

  Mint írtam két generációja volt:


  Senator A (1978–1986)

  + 1982-ben volt egy facelift


  Senator B (1987–1993)

  Az első fő érdekessége a típusnak az volt, hogy nemcsak Európába, hanem világszerte elkezdték forgalmazni, ámde különböző neveken.
  Sorban a következők:
  Chevrolet Senator (Dél Africa)
  Opel Kikinda (Jugoszlávia)
  Vauxhall Royale (Anglia 1983-ig.)
  Vauxhall Senator (Anglia 1983-tól.)

  Továbbá, típusváltozatok:

  Folytatás...

  Lalikiraly 1 éve 5

 • Lenovo Ideapad 5 (csillagos)

  Sziasztok!

  Vígh Lajos vagyok.

  Azt hiszem, nem az első notebookos írásom itt. Már nem is számolom. Lassan a Lenovo adhatna gépeket, hogy bemutassam :D Igen a családban kapásból 3 Ideapad van. A lusták lentebb videót is találnak róla. :)

  Nézzük is hát mai történetünk főszereplőjét:


  Lenovo Ideapad 5 Light Teal 81YK00BAHV.

  Műszaki adatok és jellemzők

  CPU: Intel Core i3-1005G1
  RAM: 8GB DDR4 alaplapra integrálva, nem bővíthető sajnos
  Háttértár: 256GB SSD PCIe M.2
  Képernyő: 15,6" FHD (1920 x 1080) IPS, 300 nit, 45%-os NTSC (Elvileg ez van az enyémben)
  HD Webkamera 1280x720
  Wifi 6, Bluetooth 5.1, 2xUSB 3.1 és még type C töltés és displayport, HDMI, SD kártyaolvasó, combo jack

  Folytatás...

  Lalikiraly 1 éve 12

Hirdetés

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.