- Fórumok
- Technika, hobbi, otthon
- Autós topik
- (kiemelt téma)
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Samsung Galaxy A56 5G
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2025-10-31 19:24 Téma összefoglaló
-
BigBlackDog
veterán
(rögzített hozzászólás)A következő autós találkozó időpontja (a többség döntése alapján):
2026. május 10. (vasárnap) 16:00
A helyszín egy korábbi javaslat alapján: Savoya Park, Auchan parkolójának Kőtár utca felőli sarka (nagyjából errefelé), a nyitott részen. Esőnap esetén kicsit majd beljebb gurulunk legfeljebb. Ahogy látom, villanydelejes szekerek számára van töltőkészülék is errefelé.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TheProb
veterán
Ügyfélkaput túrva most látom, hogy már most is van full elektronikus adásvétel intézési lehetőség. Meg is próbálnánk a vevőmmel, viszont visszb@ssza a törzskönyvem szám (Hibás megadott törzskönyv sorszáma. Kérjük, a járműhöz tartozó okmányszámot adja meg.). Érthetetlen számomra. De lehet akkor ezért szarakszik a tulajdonosváltós form is.
-
TheProb
veterán
-
TheProb
veterán
-
TheProb
veterán
Fu, valami katasztrófa lett ez a felület... Már 2 autó eladásomat probléma nélkül le tudtam jelenteni az elmúlt években, de hogy ez mit össze nem szerencsétlenkedik most... Most végre sikerült továbbjutni. Most a beküldésnél száll el "Az ügy elektronikus úton nem intézhető, kérjük fáradjon be valamelyik okmányirodába." dumával...

-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Valaki próbált mostanában ügyfélkapun keresztül "Jármű tulajdonosváltásának bejelentése"-t beadni?
Innen nem jutok tovább, centrifugázik a felület, ha megnyomom a továbbot, majd nem történik semmi.

-
TheProb
veterán
Ez jó tipp, köszi!
Rövid az érintett szakasz. Nem tudtam, hogy a Megyeri híd fizetős, csak egyik oldalról mentem át a másikra, vica-versa. Visszafelé láttam a kocsit, akkor esett le, utána 60 percen belül megvettem a matricát, de nem tudom, hogy odafelé (Pestről, Budára) lehetett-e fix kamera, mert akkor benyaltam...
u.i.: Egyértelműen kiderül, hogy melyik kamera néz matricát (is)? Ha igen, akkor hogy néznek ki?
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Meg lehet vhol nézni, hogy hol vannak kamerák a fizetős útszakaszokon, amik matrica érvényességet néznek?
-
TheProb
veterán
Amúgy ez a szomorú, hogy olyan szinten egybeforrt az autóeladással, hogy hiába van fényévekkel hahu előtt a joautok vagy a kocsi.hu, alig nézik. Meg ugye a hahu valszeg mindig unióban lesz ezek vmelyik halmazával. Én oda is felraktam a Julist, de valszeg nem ezek vmelyikéről fogják elvinni.

#327041szebe: Nem azt mondtam, hogy máshol nincsenek keltetők, de 98%-nak valszeg borsod ugrik be, ha meghallja, hogy C.
#327047KAMELOT: Van másik hirdetés is, pont ennyi km-rel? benzin, 280LE
MP-nek egy előnye van (minden más kontra), hogy látod a másik profilját, tudsz előzetes csekkolást nyomni.
-
TheProb
veterán
Ne túlozzunk azért
Én sem vagyok törzsgyökeres Bp-i, szóval ne húzzuk rá a Bp a világ közepe baromságot. De ne csináljunk úgy, mint ha az ország ÉK-K-i fele nem joggal lenne olyan hírnévben, mint amilyen. Valamiért ha C-re gondol az ember, nem GYMS vagy Fejér megyére asszociál egyből. Ahogy Qru is írta, Ny-i oldallal alapvetően semmi gond sincs pl.Azon meg lehet ércelődni, hogy sajnálom a 5-6k-t arra, hogy eladják. Azért vannak árnyalatai annak a tengelynek onnantól, hogy egyáltalán nem akarok foglalkozni az eladással és hogy nem akarok C-kkel szenvedni.
#327021hdanesz: Ja, hát nyilván az se fair. De az se, ha megjelennek a busmanok. Telefonszám tílt, aztán kerékoldás. A fő gond itt az, hogy ilyen workaround-okon kell egyáltalán ötletelnie az embernek...
A részletes leírás kapcsán ugrott be: 2024-ben kurva gáz, hogy Hahu-n még mindig nem lehet legalább egy alap tördeléssel, behúzással, akár listás formázással megírni azt a nyamvadt leírás. Csak 1:1-ben behányi a litánia plain text-ben.
Illetve a 12 db-os fotó limit is egy vicc, főleg hogy az már fizetős szolgáltatás. Múltkor amúgy láttam valahol, hogy jóval több fotó volt. Azt csak kereskedőnek szabad vagy mi?Részemről egyébként vevői oldalról pont a minél részletesebb leírás szokott a legelső bizalomépítő dolog lenni.
-
TheProb
veterán
-
TheProb
veterán
Csak azért én sem akarok elhajtani senkit, mert Borsodból vagy a környékről jön. De ha már a telefonban adok neki egy hint-et, hogy ha füstös, akkor ne is jöjjenek, azzal mindenki jobban jár. Ha ember, akkor úgy sem fogja zavarni egy ilyen kijelentés. Keresett valami easysell cég, hogy átvállalná az eladást, de egyelőre nem kívánok ezért 5-600ezret fizetni...
#327008BigBlackDog: Ja, ez nem rossz megközelítés. Bár amire én gondoltam, és #327006F_Zolee is javasolta, hogy elsőbb távolról csekkolni, az talán annyiból jobb, hogy nem kell magyarázkodni, ha elhajtod, mert antipatikus. Illetve még valszeg be is akarja majd hajtani az utazási ktg-ét.
#327007Qru: Hu, ez már next level, de tetszik.
Mondjuk ilyet akkor éreznék igazán indokoltnak, ha "német prémiumot" hirdetnék, na ott tuti C túltengés lenne. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
#327010rbalint88: Ügyeskedők szerintem minden ársávban vannak. Leleményesek ezek, bárcsak a rendes munkába is ennyi effort-ot tennének. De ja, én is ezzel nyugtatom magam, hogy azért ez nem egy tipik potenciális C-wagen.
-
TheProb
veterán
Eladóként ki hogy próbálná/szokta szűrni az érdeklődőket?
Hívtak a Julissal kapcsolatban, de nem igazán volt meg az instant bizalom. Azzal nyitott a nő, hogy Borsodból hív (azon túl, hogy ez nem tudom miért releváns infó, nem az emberek lakta része az országnak), kb semmit nem kérdezett csak, hogy mikor lehetne megnézni. Meg hogy látja, hogy csak utalásos fizetést adtam meg a hirdetésben, gond-e, ha cégről fizetnek. Abban maradtunk, hogy majd még hív újra a héten, a pontosítás végett. Akkor én tervezem neki mondani, hogy ha kisebbséghez tartoznak, akkor el se induljanak. Illetve, hogy max 2-en jöjjenek. Valakinek valami best practise? Lehet túlaggódom, de azért ott van a seggemben a zabszem, hogy ekkora értékű autót egyedül mutogassak random embereknek.
u.i.: Ha valaki venne egy fasza Veloce Giulia-t, minden releváns portálon fent van. 1Ft híján 15m-ért, 96.894km futással feltűntetve.
-
TheProb
veterán
-
TheProb
veterán
Tudom. De érdekes módon a Julisnál sem éreztem, hogy hátulról tolna. Oké, hogy Q4, de alapból akkor is hátul kéne hajtani. Mondjuk ekte hátsókerekes autóban nem ültem még, szóval nincs viszonyítási alapom, hogy csak nem tűnik fel a Giulia-nál vagy nemtom.
-
TheProb
veterán
Ez az a kérdés, ami mindkét oldalról tud necces lenni és többek közt erre vonatkozóan tettem fel a kérdést, hogy kinek mi a vélemény/tapasztalat a témában. Nyilván eladóként nem szívesen adom oda idegennek a volánt, mert bármi történhet. Ez akármilyen autónál így van, de talán egy ~13m környéki autónál jogosan van még inkább bennem a félsz.
Vevői oldalról nyilván meg az a jogos, amit mondasz. De akkor szerinted mi az aranyközépút?
Speciel mikor én voltam a vevő sapkában, akkor első körben egy zárt lakóparkban mentünk egy kört, majd mivel rögtön ott volt a városból kivezető út, kicsit megküldhettem, kb egyenes, szabad úton. Azért ez Bp-n egy fokkal macerásabb. De lehet mondani, hogy csak túldrámázom.#319707Qru: Igen, ezért kérdeztem.
-
TheProb
veterán
Igen, félek tőle, hogy most az 5m már nem azt a kínálatot jelenti, mint 2-4 éve... Csuklóból nekem egy kombi fóka RS, mazda 6 kombi vagy octavia (rs?) ugrott be. De fogalmam nincs, hogy ezekből a normálisak jelenleg milyen ársávban mozognak. A középső meg ugye kissé kakukktojás, mert inkább szép, mint csintalan.

159-ek szerintem már olyan korban vannak, hogy nehéz nem betegágyat találni. Ami meg esetleg jó, az gondolom irreálisan drága. (Mint a Brera, már az másért drága...)
-
TheProb
veterán
Több potenciális indok van, pl. anyagi, egyre gyakrabban kéne a nagyobb pakolótér, kicsit elveszni érzem a szerelmet (ami fura, mert kurvajó és gyönyörű autó), stb. Fingom nincs mit vennék helyette amúgy. De valami unalmas szarba nem tudom, hogy mennyire tudnék beleülni. Ha menne, akkor szerintem 5m környéki budge lenne rá, potenciálisan kombi, esetleg SUV, bár azokat nem komelom. 2 autós setup is felmerült, 1 unalmas/praktikus, mellé meg valami játszós. Bár ez még elrugaszkodottabb setup..
Amúgy MY20, Veloce:
Illetve most voltam vele Alpinán és Fogarason:
Többieknek is köszi a tippeket, ez az én vezetek dolog biztonságosnak hangzik, kérdés mennyi potenciális vevő húzna el, ha saját maga nem vezethetne fizetés előtt. Olyat is hallottam, hogy valaki foglaló vagy valami alap összeg átadása után engedi csak át a volánt. Nem tudom ez mennyire életképes.Ez a szomszéd utcában leparkolós ötletes, bár igazából csak a kokerók ellen véd talán. Azok meg remélhetőleg nem keresnek Alfát.

-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Utóbbi időben egyre többet lamentálok, hogy el kéne engedni a Giulia kezét.
Viszont ilyen értékű autónál már erősen pattog az agyam, hogy hogyan kéne szűrni a vevőjelölteket. Egyfelől, alapból csak magam lennék egy potenciális adás-vételnél, így már ez is kissé aggályos. Illetve a tesztpilótákat is szeretném szűrni.Kinek mi vált be ilyen téren? Mivel nem "német prémium", így talán a jawa-któl nem kell tartani, de azért mégis ott a félsz az emberben.
-
TheProb
veterán
Hali!
Blokkoló használata mióta büntetendő vagy eddig rosszul tudtam valamit?
Nekem eddig azt mondták, hogy nem illegál, de az alhangzottak alapján meg erősen más képes vázol fel Mr. Speedy.
Giulia-t úgy vettem, hogy volt benne, de ilyen drasztik intézkedést azért nem kívánok benyalni vele..
-
TheProb
veterán
330 vs 80km/h. Nagyon beteg.
-
TheProb
veterán
-
TheProb
veterán
és Tse: Jah, Göbinek volt. De ahogy olvasom, ő is csap hobbiautónak használta.
Amúgy elég szegényes a kínálat atm, illetve barom mód elszálltak az árak. Eddig 2,5-3 millát olvastam, ahol már a korrekt állapotúak vannak. Jelenleg 4,5-5 milla az átlag és még ezek is kicsit kétesek számomra a képek és/vagy a leírások alapján.#201528tboldi: Ezekbe a vidinyókba azért még belepislantok.
Mindig a Júliához lyukadok vissza, az lesz az igazi, érzem én.
-
TheProb
veterán
Dícsértessék!
Gen 1-es (986) Porsche Boxster jól sejtem, hogy elsődleges, napi használatú szekérnek nem lenne a legjobb gondolat?
Valakinek esetleg személyes tapasztalat? -
TheProb
veterán
-
TheProb
veterán
-
TheProb
veterán
-
TheProb
veterán
-
TheProb
veterán
-
TheProb
veterán
Nincs még az ORFK-nak olyan oldala vagy címe, ahova a dashcam által rögzített szociopatákat lehet feltölteni/bejelenteni?
-
TheProb
veterán
Nemtom, lehet. Viszont ahogy egyre jobban megismerem a Pösti kultúrát (vagyis annak hiányát), úgy merülnek fel bennem kételyek.
És egyébként az se jelent semmit, hogy te normális vagy, amilyan barmok vannak, mindenen is képesek olyan vélt sérelmet szerezni, amitől 1-2 idióta ámokfutást kezdhet.
Nem leszek polkorrekt, de az emberek többsége ostoba, mint a föld és általában ezek szoktak indokolatlan dühröhamot is kapni."Ha nem vagy paraszt, veled se lesz senki se paraszt." Azért ezt se gondoltad komolyan, remélem. Fordítva már talán igaz lehet a képlet.
-
TheProb
veterán
Mióta Bp-n lakom, be van kapcsolva az automata centrálzár, pont az ilyen és az esetleges lopási kísérletek ellen.
#182087Qru: Bökő fel sem merült, pont azért, amit te is írsz, hogy lehet bennem landolna.
Illetve alapjában véve nem vagyok egy aggresszív Nber, így tényleg csak a végső esetre, védelemre kéne. De látom mások szerint is a paprika talán a legjobb választás.#182093Fehér Farkas: Igen, én is ilyen esetre gondolok, mikor lámpánál találnak be, ahonnan nem tudsz meglépni sem. Ilyen volt az általam látott is, szintén Erzsébeten. Parasztunk utolérte a lámpánál a másikat, kiszállt, odarohant és feltépta az anyós oldalit. Majd torka szakattából üvöltött, majd rájuk baszta az ajtót. Nem értem ezeknek mi értelme van. Viszont kurvára nem szeretném, ha bármely prosztó, paraszt ilyen műveljen. És tényleg az tűnhet a legjobb döntésnek, ha lapítok az autóban. Csak azért mégis benne van az emberben, hogy milyen alapon nyúl hozzá bárki a kocsimhoz? Persze tudom, hogy ezzel nem lehet mit kezdeni...
-
TheProb
veterán
Mostanában egyre többet hallani, látni és múltkor én is láttam élőben egy olyan aktust, ahol Bp-n 2 autós fél között a vélt vagy valós nézeteltérés olyan pontig fajul, hogy az egyik kiszáll és nekimegy a másiknak. Feltépi az ajtót (vagy legalábbis megpróbálja), ordít, tombol, habzik a szája, üti/rugja a kocsit, stb.
Feltételezve, hogy ilyenkor a másik félnek sikerül megtartania a lélekjelenlétét, ezt ki hogy kezelné le? Személy szerint nem tudom mit reagálnék. Tart esetleg valaki a kocsiban (kéznél) valamilyen önvédelmi/riasztó ketyerét? Gáz/paprika spray, fatestápoló, kerékkulcs, boken, M60, Javelin stb.? Netán betanult rákiáltások, pl. "MUNKA!" vagy "SZAPPAN!"
Gyenge képzelőerővel talán a spray-k lehetnek a legjobbak, mert kis helyet foglal, ablakon ki lehet lőni vele, stb.(Néhol komolytalanság fedezhető fel a hsz-ben, de a kérdések tényleg komolyak.)
-
TheProb
veterán
Azt nem tettem hozzá, hogy muter akar majd parkolni, szóval itt a bármit is érzek az autóval kapcsolatban, nem állja meg a helyét...
Köszi a tippeket, ez a kerék elé rakható kis bizbasz nem rossz. Bár nemtom, hogy ez mennyire univerzális, nyilván 2 autónál már máshova kéne rakni. ha meg biztonsági játékra megyek és ráhagyok többet a faltól, akkor meg lehet, hogy az aknázáskor szopatom meg magam.
-
TheProb
veterán
Garázsban, a teniszlabda lelógatós "life hack"-nél van szofisztikáltabb, modernebb megoldásra tippetek?
-
TheProb
veterán
-
TheProb
veterán
Kakucs nyílt naphoz volt már szerencséje valakinek? Mennyire kell vonatozós élményre számítani? Nem olyan nagy az a pálya és félek, hogy ilyenkor minden pistike összegyűlik és heringparty van.
Vagy ez ilyenkor hogy zajlik? Egyszerre csak 1-2 autó lehet a pályán és pár körönként rotálják a népet? Csak akkor meg alig fog tudni menni pár kört az ember.Felmerült Bravo-s csoportban, hogy össze kéne verődni néhányan és lemennénk elengedni a "ménest".

-
TheProb
veterán
-
TheProb
veterán
-
TheProb
veterán
Aha, csak a nagy többség (köztük én is) messzire elkerüli a márkaszervizeket. Személy szerint az irreálisan magas árat nem kívánom megfizetni. És erre még hozzájön az, hogy akinek van tapasztalata, azt mondja, hogy ezzel szemben a kompetencia eléggé a béka feneke alatt szokott lenni. De persze nyilván vannak olyan "komolyabb" szekerek, amiket máshova nem "szokás" vinni.
Amúgy a fent vázolt mentalitásnak fater igen erősen a szöges ellentéte. Ő több tíz éve egy márkakerhez hordja az autóit. De kb még egy csavar meghúzásáért is felviszi az autót Oroszlányról Komáromba.
-
TheProb
veterán
Sajnálom ha így a lelkedve tiportam a szar kifejezéssel. Egyébként nem véletlen húztam át.

A "szar" nem a műszaki állapotukra és az azokból generálódó milliónyi hibára utalt (Akkor valszeg pont nem egy Alfa Romeo-val kokettálnék, aminél szerintem nem nagyon van rosszabb hírneve és egyéb prekoncepciója hazánkban.), hanem csak sajátságos módon fejeztem ki, hogy nem tetszenek a németek. Nem fejteném ki, de szerintem iszonyat ingerszegények és egy kaptafára megy az összes. Nyilván most a nagy többségről beszélek és a német alatt beleértem a komplett VAG-ot. De szerintem ez engedjük el.Egyébként a későbbi témákhoz én annyit fűznék hozzá, hogy sokszor akkor is meg van lőve az Nber, ha ő maga szeretné javíttatni az autóját, csak épp nem talál normális szerelőt. Saját példából mondom (és tegnap focvis is utalt rá), hogy kb. nekem kell kergetni a szerelőt, hogy had szerelje már meg az autómat. Komolyan ez lenne a normális eljárás? Pár hónapja volt, hogy kb 2 hét volt, mire kaptam időpontot Olman Zsolhoz. Majd csak addig jutottak, hogy valszeg mi a hiba, de maga a javítás majd új időpont és hogy keressem pár nap múlva az időpontért... Utána 2 hétig nem értem el. Az lett a vége, hogy inkább kicseréltem magam a motortartó bakot. Na most aki ezt nem tudja megoldani házilag, az mit csinál?
-
TheProb
veterán
-
TheProb
veterán
Bimmer mániámat az E46 ötletével együtt eltemettem.
Kb. annyira voltam belebuzulva anno, mint most a Júliába. Azóta kvázi teljesen hidegen hagynak a bimmerek. Meg az összes többi német szaris. (Persze kivéve a porsche, de hát azt mindenki szeretne, csak a többségnek sose lesz.) Hot hatch vonalon a fókaRSST-vel kokettáltam egy időben. Viszont már abból is csak az mk3-tól tetszik a forma. Illetve talán Hyndai I30N, bár asszem speedzone tesztben eléggé leszólták a beltér minőségét. De mindegy is, nem akarok megint csapongani a modellek között, mindenáron nem akarok váltani, csak olyanra amit tényleg szeretnék. Ebbe a kategóriába jelenleg a Júlia esik bele, második helyen pedig a mustang van. Szóval ja. De amúgy ha körbenézünk, akkor a legszutykosabb, leggagyibb autó is 5-6-7 milla körül van. (mmint újonnan. Igaz eddig nem újakról beszéltünk.
)(#179717) focvis: "rossz karma"
Hát ez már tényleg az... 2 éven belül 3x, abból 2 saját autó. És érdekes én mindig meg tudtam állni csak gyökerek mögöttem nem. Az IBM-es cégessel úgy jött belém hátulról egy papa Fiat 500-al, hogy nem lejárt a jogsija és írni se tudott. Itt meg a Bravos anális majális megörökítve. Sípolást mindenki képzelje oda. Asszem hallani a hangomon, hogy már eléggé kivoltam. (Kb. 4 hónapra rá volt ez, a céges karambolhoz képest.) Esküszöm már összerándulok, ha nem látom a tükörben a mögöttem lévő tompítottját.Ja, a 4. lemaradt. Tavaly nyáron az előző cégem autójába jöttek bele szintén hátulról román cigányok. Mondjuk "mentségemre" szóljon, hogy akkor csak a jobb 1-en ültem.
-
TheProb
veterán
MX5-ből csak a mostani generáció tetszik igazán, az meg szintén inkább a 10m-hoz konvergál, mint az 1hez. Meg az MX5 szerintem napi használatú és főautónak nem túl praktikus. Mármint pl a csomagtartója asszem elég kicsi. Bár ha jobban belegondolok, akkor ilyen téren a GT86/BRZ sem lehet sokkal jobb.
De ha ordas nagy bullshitet lőttem most el, akkor javítsatok ki.
#179703) Magnum_: atm nincs, de ha autóváltás lesz, akkor azt előtte mindeképp akarok bérelni. Pontosabban mélygarázst. De ez a téma is lóg a levegőben, mert az albiváltás is felmerült.
(#179708) Magnum_: Itt nálunk vidéken (Oroszlány), mennek 1,5-2,5milláért a lelakott putris garázsok.

(#179710) focvis: Ja, nincs nagyon szerencsém. (Vagy ebből valami mást akartál kihozni?
) És akkor még a céges, IBM-es autó nincs is benne a kettőben. Azzal is belém jöttek még március környékén az M7-en... 
(#179712) focvis: Igazából a 159 és a Brera árai is szerintem indokolatlanul magasan vannak. Pl. Brera-ból a 2006-2007-es modellekért kérnek hahu-n 3-4 millákat és azok ráadásul még gané dízelesek is. Párszor elgondolkoztam rajta, de semmi értelme abba átülni, kb egy szinten van a Bravo-val, cserébe 3-4x annyit kérnek érte.
Ha 10-ert kapsz újat, miért vennél 8-ért hasznaltat?
Na igen, pontosan ugyen ez fogalmazódott meg bennem is. Nem látom a racionalitását a (használt) piaci árazásnak. -
TheProb
veterán
Na, ezt szeretem, ha emlékeznek az emberre (de csak ha jó dolgok miatt...
).
Hát igen, a punto nem volt siker story. De az első autó volt és egyetem melletti melóból fizettem. Szóval az nem különösebben kiindulási alap. A Bravo-val jól jártam, (utólag is köszi a gyökérnek, aki gtk-ra törte a punto-t, most valszeg nem Bravo-ban ülnék.) de jövőre már 3 éves lesz nálam és kezd elszállni a rózsaszín köd.
Azóta van egy jól fizetőnek mondható IT-s állásom, ezért merem kicsit tágítani a látómezőt. De értem amit mondasz és persze én sem úgy tervezem az átülést, hogy utána kenyér-víz legyen a napi 3x-i étkezés. Viszont a szokásos dumával érvelek, most járom a 20-as éveim végét, talán már nem sokáig lesz lehetőségem ilyen kaliberű autókat venni. Bár a Júlia sedan-ként azért ha úgy lenne, akkor gyerek és minde kompatibilis lenne. a BRZ/GT86 már kevésbé. -
TheProb
veterán
-
TheProb
veterán
Köszi, ezek szerint akkor az alkatrészek is csereszabatosak? Szerelőt nehéz lehet találni hozzá? Házilag mennyire szerelhető a boxer? Pl. olaj, gyertya, stb. csere.
Ezek szerint akkor hw tekintetében nincs különbség a modell kezdeti és későbbi évjáratai között? Egyéb típusbetegsége nincs?
Automatás mennyire kerülendő?
u.i.: Azért ismered ennyire, mert volt/van neked is?

-
TheProb
veterán
Üdv az uraknak!
Utóbbi időben inkább az olasz autós topikban voltam aktív, de most egy olyan kérdés fogalmazódott meg benne, ami ide illik. Jövőre szeretném lecserélni a Bravo-t. Gyakorlatilag minden éjjel Giulia-val álmodok, így erősen rajta van a scope. Viszont a benyások irgalmatlan ára miatt, azért húznám picit a számat. Brahiból felcsaptam az előbb a hahu-t és rákerestam a régebben is szemezgetett BRZ/GT86-ra és már 5-6 m körül vannak.
Mi a véleményetek erről a kettőről, mennyire lennének élthetőek elsődleges autónak? Gyerek, kutya, macska, hörcsög nincs még, szóval ez nem korlátoz.
Illetve gyakorlatban mi a különbség a Toyota és a Subaru féle modell között? Egyik másik esetleg szervizigényesebb, drágább a fenntartása (feltételezem a subaru egy fokkal drágább), etc.?Illetve ha már Júlia, szerintetek mennyire van realitása elgondolkozni a dízeleken? Eddig hallani se akartam róla. Egyrészt mert eddig csak benya párti voltam, másfelől évi átlag 10e-et megyek, azt is úgy, hogy hézköznap csak pesten ingázik, 2 hetente járok le vidékre. Viszont a dízelek milliókkal olcsóbbak.
-
TheProb
veterán
-
TheProb
veterán
-
TheProb
veterán
Első Osztrák autókázásom mondhatni nem volt épp pozitív.
Kezdem ott, hogy borzalmasak az utak. A határ után, amíg fel nem értem a pályára, azt hittem, hogy szó szerint szétesik az autó. 1x meg is álltam, hogy körbejárjam a kocsit, megrángassam a kerekeket, mert nem hittem el, hogy ilyen szar az út. Komolyan azt hittem már, hogy megint megadta magát az egyik féltengely, úgy remegett, rázkódott az egész autó... Aztán felmenve az A2-re valamelyest jobb lett a helyzet, de még mindig inkább rónák a kilométereket az M1-en, mint azon...
Aztán a másik, hogy a bő 400-500km alatt többet mentem =<100 km/h-val, mint fölötte... Rendre lassítások, (számomra érthetetlen) 100-as szakaszok, etc.Ami viszont kifejezetten tetszett, az a pihenőhelyek állapota és mérete. Tökre rendezett, szép volt mind, nem az be/kihajtónál sorakoztak a k*rva kamionok, mint nálunk. tiszta volt a mosdó, stb.
Illetve itt érezhetően betartják a jobbra tartást az emberek, még az audisták is.Amit viszont nem értettem, hogy a pályáról lejőve, a völgyekben vezető sima utakat mint ha nem "ismerte" volna a waze 100%-ban. Gyakorlatilag mindenhol 100as korlátozást írt, még a településeken is. Ahol 50,70-es szakaszok voltak, ott se kapcsolt.
u.i.: az említett völgyi útak, 25x jobbak voltak, mint a komplett autópálya szakasz...
-
TheProb
veterán
M0-ás jelzett szakaszán, főleg az elején, M1 irányában mi a franc van az úttal? Úgy rázza az autót, ütemesen, mint ha defektem lenne. Első alkalommal félre is álltam, hogy megnézzem a gumikat... Középső sáb a legdurvább, de a belső se jobb.
Más: Utóbbi időben borzalmasan nyekereg (fémes hanggal, mint ha rugó pattogna) valami az futóműnél. Főleg akkor hallom ha tolatni kezdek és tekerem a kormányt. De akár álló helyzetben is nyekereg, ha kormányt "csavargatom". Valamint múltkor szintén egy érdekes hangot figyeltem meg tolatáskor. Kb csúsztatott kuplunggal elindulva, sebesség növelésre egyre hangosodó és gyorsulú hangot ad valami hátul. Dettó olyan a hangja, mint ha valahol fűnyíró menne. De minden esetben csak akkor hallom, ha parkolok vagy épp állok ki egy helyről. Szóval menet közben semmi hangja.
Ezeket szerintetek futóműveshez kéne figyem vagy "rendes" szerelőhöz?
u.i.: Mióta voltam lézeres futómű állításon, kb azóta ilyen erőteljesek a "hangeffektek". Előtte is volt, de nem ilyan gyakran és nem ilyen hangosan. Nemtom lehet-e összefüggés.
-
TheProb
veterán
Köszi a tapasztalatokat, tippeket. Akkor ezek szerint marad a fizikai matrica. Egy dolog, amiben jobbak a magyarok...?

(#116463) richie900812:Ne is mond, mindig bennem van a félsz, hogy lerohad alattam az autó, ilyen hosszú út alatt... :S
Bár Bravo úr eddig nem rakoncátlankodott különösebben. (lekopog).
(Bár mostanában nyekereg valami, valahol, alkalmanként) -
TheProb
veterán
Hali!
Csütörtök-péntek Osztrákiába kell kiruccannom munka miatt. Autópálya matrica vásárlással kapcsolatban tapasztalatokat meg tudtok osztani? Szeretnék onlány venni, de a kretén oldaluk csak leghamarabb november utolsó napjaira engedné regelni...
Itt, ha minden igaz már tudnék előbb is vásárolni.Illetve ez a magyarokat ok nélkül kiszedik az osztrák rendőrök a forgalomból dolog tényleg olyan durva?
-
TheProb
veterán
Turbo hűtéssel kapcsolatban amúgy kinek mi a véleménye/szokása?
Akkor nem sok értelme van járatni 1-2 percig a motort, ha pl pályáról lehajtasz és 15km-ert kozúton még tekeregsz és/vagy városban grasszálsz. Ott már nem pörgi ki úgy a lelkét, hogy ajánlott lenne, nem?Én eddig úgy csináltam, hogy sima közúton való mászkálás után ~1 percet hagyom hűlni, ha pl pályán meg kell állni üríteni a tankot akkor 2 perc, mert közvetlen nagy teljesítmény után kell megállnia.
De pl csak városban kolbászolás esetén nem látom értelmét. Vagy tévedek? -
TheProb
veterán
-
TheProb
veterán
-
TheProb
veterán
-
TheProb
veterán
-
TheProb
veterán
-
TheProb
veterán
Ah, köszi.
Talán annyi szerencsém lesz, hogy az "régi" (december közepén váltottam a Punto-nál) és az új is a KÖBE-nél van.
-
TheProb
veterán
Ez a Bonus-Malus átvitel hogy zajlik a gyakorlatban, tud valaki segíteni, akinek van már tapasztalata vagy érti a jogi halandzsát? Annyit sikerült kigöböznöm, hogy mivel mikor megvettem a Bravo-t, még megvolt a Punto és ezért párhuzamos KGFB-t kötöttem. De azt olvasom, hogy elvileg ha eladom a régit, utána átvihető a fokozat az új autóra. Na ez hogy zajlik?
-
TheProb
veterán
-
TheProb
veterán
-
TheProb
veterán
-
TheProb
veterán
Köszi, nem bánom. Tekintve, hogy milyen állapotban volt, szerintem ez még egész jó pénz érte. Ha úgy nézem, 287 (GTK)+230=517e. 440ért vettem anno a kocsit. Ott van még a nyári szett, szerintem a 60-80e Ft azért is reális ár lehet. Aztán ez úgy lett 230e, hogy a zenét kivettem belőle, mert az se kellett a vevőnek. Az más kérdés, hogy a noname mélyláda meg a féldöglött erősítő jó ha ér egyben 5ezret. A fejegység meg kb. 12e-t.
#93234) EQMontoya: Na ja, valahol örülök neki, hogy így alakult. Bár az "időzítés" lehetett volna jobb is...
Amúgy a G Astra annyival többet ér a picaon, mint a punto? A fasz faterjának van egy 14 éves Astra-ja, amit szintén GTK-ra vettek nemrég és ő 680at kapott érte.

-
TheProb
veterán
Jelentem du. el is vitték a Punto-t. Nem gondoltam, hogy fél nap alatt meg is szabadulok tőle.

230 lett a vége, zene nélkül. Sztem korrektül jöttem ki belőle. -
TheProb
veterán
-
TheProb
veterán
-
TheProb
veterán
Btw, COTY-re nyomnék egy +1-et a Stinger-re, ha lehet.
-
TheProb
veterán
Jah, valszeg úgy járnék a legjobban, ha felrakom hahu-ra így, ahogy van. Feltéve, ha úgy döntök, hogy nem költök rá, amit még nem sikerült eldöntenem, hogy mi lenn a
jobbikkisebbik rossz megoldás.(#91113) Qru:hm, azt az aukciós dolgot nem tudtam.
-
TheProb
veterán
Arról van amúgy valakinek valami fogalma, hogy milyen áron szokták átvenni a bontók a GTK-s verdákat? Csak szotyiért vagy állapotának megfelelően beleszámolják a még használható, eladható alkatrészeket is?
Most felmerült, hogy mi van, ha netán leadnám valahol a kocsit, aztán inkább utód után néznék. Lehet jobban járnék, feltéve, ha nem csak szarért-húgyért vennék be. Igazából minden megy a punton, teljesen üzemképes, napi használatban van. Csak a hátulja kuka.
-
TheProb
veterán
-
TheProb
veterán
280 az, amit már kézhez kapnék. Egészen pontosan:
"a jármű káridőponti értéke: bruttó 371 000 Ft, míg a maradványértéke: bruttó 85 000 Ft. Ez azt jelenti, hogy rendezett jogalap esetén – járműkár jogcímen – összesen 286.000 Ft kifizetésére van lehetőségünk."(#91005) Qru: Köszi, akkor írok nekik.
Amúgy a hátfallal nemtom még mi lesz, lehet-e/szabad-e húzatni vagy csak új. Ha utóbbi, akkor az nemtom mennyi, hogy cseréljék. Utána meg találni kéne fehér színű bontott cuccokat (csomagtér és lökös), mert fényeztetni már nem érné meg, gay mobile-t meg nem akarok belőle csinálni...
-
TheProb
veterán
Na most jött meg a levél az Allianz-tól. Természetesen GTK-ra hozták ki... 280k-t ajánlottak.
Most ilyenkor hogyan tovább? Mert a levélben, amit küldtek, csak arról írnak, hogy xy céggel vegyem fel a kapcsolatot, akik majd beveszik a kocsit, mint roncs...Én értelem szerűen csak a zsét akarom és megtartani a kocsit, egyelőre...
-
TheProb
veterán
Sajnos a lököst sem tudom leszedni, mert ahhoz is nyitni kéne a csomagteret.
De mást nem, lehet benézek hátulról, bár úgy elég szűkös a hely :/
(#87956) hülyegyerek: Ettől tartok én is.
-
TheProb
veterán
Sajna nem nyílik a csomagtérajtó. A belső, bowden-es nyitó lehet nyitná, de kulccsal nem megy. Elforog a zár, de ennyi. Nyitni amúgy nem is lenne jó sztem, mert ha visszacsukni már nem tudom, akkor az nagyobb szopó.
Főnökömnek van valami ismerőse, aki ilyen ügyek bonyolításával is foglalkozik, meg ugye szervizel is. Lehet azt próbálom meg, bár akkor sztem még tovább autó nélkül maradok...
(#87947) EQMontoya:Ezt jó olvasni. Dec 18-án megyek át az Alli-tól a Köbe-hez.

-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Nem gondoltam, hogy legközelebb ilyen témában fogok ide írni, de sajnos most este belém jöttek hátulról.
Igazából azzal kapcsolatban szeretnék tapasztalatokat kérni, hogy mire számítsak biztosítós kárrendezéssel meg úgy az egész, most következő dolgokkal kapcsolatban. Hogy megy ez a gyakorlatban?Maga a baleset:
Városban 1-1 sávos út, az úttest szélén végig parkolóhelyek. Delikvensünk kihajt elém, én satuzok, de hátuolról belém jönnek. Persze senki sem hibás, így hívom a rendőrt. 2 órás pöcsölésnek az esőben, hidegben az lett a vége, hogy a 3 autós közül az elém kihajtó bírság+"bónusz pontok", mert nem adott elsőbbséget. A mögöttem lévő bírság, mert nem tartotta be a követésit és én ártatlan.Ezek után ugye elismerte mindkettő a felelősségét, így kitöltöttük a baleseti bejelentőt a belém jövővel. Szerencsére mindketten allianz-nál vagyunk, így talán jobb a helyzet.
A Punto:
lökös kuka, hátsó ajtó kuka, hátsó lámpa/lámpák kuka, valamint a lemez is elmászott. Az ajtó úgy mászott el, hogy ki se lehet nyitni, így nem tudom konkrétan mennyire mászott el a kaszni.
Valamint egy kép...:
Tapasztalat, vélemény, tanács?
Köszi!
-
TheProb
veterán
Pl esetemben ne arra a 7km-es szakaszra tegyék a kamerát vagy ha már a következő kamerán nem látnak, akkor azért sejthető, hogy véletlen volt.
Persze ezek elég specifikus esetek. Általános esetekre pl gps előzmény. Én pl csatoltam nekik a google helyelőzményeimet, amint látható volt, hogy mikor, hol jártam, láthatták, hogy nem kamuzok. Azt meg ritkán hamisítom meg. -
TheProb
veterán
-
TheProb
veterán
Azért ez az autópályázós büntetési rendszer egy
viccszánalom.Múltkor valahogy sikerült felhajtani M0-ról az M1-re véletlen, a 100-as helyett. Elnézhettem a GPS útmutatását vagy nemtom. Lényeg, hogy már a felhajtón rájöttem, hogy szar helyen vagyok. De ugye ilyenkor már késő, nem tudsz mit tenni... Az első alkalommal, kb. 7km után le is jöttem a pályáról, de akkor már mindegy volt, mert ezen a szakaszon persze, hogy volt kamera...
Azért valahol felháborítónak tartom, hogy ha véletlen elnézel valamit, már a felhajtón tudod, hogy elszabtad a dolgot, de akkor már késő, mert visszafordulni nem tudsz, hiába jösz le, kb azonnal, kamera persze, hogy van azon a kis szakaszon is. És akkor még az üzemeltető is azzal takarózik, hogy ők nem tudnak jogszabály szerint méltányosságot adni, akármi történt. Azért ilyen dolgot nem sok mindenki engedhet meg magának, hogy kijelenti, hogy nincs méltányosság és ennyi. Mondhatsz akármit, akkor se lesz igazad.
Fehérje kupac ez a banda is, Simicska módon.
-
TheProb
veterán
Nem tudtok valami mazdás fórumot, csoportot ahol remélhetőleg mazda 2-vel kapcsolatban is tudnának segíteni? Muter kocsijában rakoncátlankodik az ECU és lehet cserélni kéne. Viszont kb csak mazda 6-ös vagy 3-mas csoportokat látok pl fb-on is.
-
TheProb
veterán
-
TheProb
veterán
Amúgy tényleg borzalom 1-2 helyen. mint ha fekvőrendőrökön mennék, úgy pattog a kocsi...
-
TheProb
veterán
Mármint? A sáv miben releváns a 100as korlátozásra nézve?
Ahogy rádióból hallom még pár napig biztos. Érzékelőket telepítenek, aztán azért csak 1-1 sávra szűkül 1-2 szakaszon a pálya.
-
TheProb
veterán
Amúgy mondja már meg nekem valaki, hogy M1-en Tatabánya-BP között mi a tökömért van annyi 100-as szakasz? Semmi logikát nem látok benne, se az út nem szarabb, se semmi.
-
TheProb
veterán
-
TheProb
veterán
Mai érdekesség, várom a véleményeket:
M1-en gurulok Pest felé ~140es tempóval, egyszer csak bejön elém a külsőből egy NAV-os autó, majd kicsapja a villogókat, de nem azonnal. Kezd összeszűkülni mindenem. Majd visszamegy a külsőbe kicsit "megállok" mellette, hogy non-verbálisan (értsd: mutogatva) megkérdezzem, hogy ez nekem szól-e. A visszajelzéséből azt vontam le, hogy nem. Majd nekiáll lassítani, de nem megy ki a lehajtóba. Mögötte volt egy teherautó, gondoltam biztos azzal akar valamit kezdeni. Így tovább hajtottam.
Na most akkor amiért nem álltam meg:
1. NAV-os mi a szart akarna tőlem az autópályán, menet közben?
2. Az integetése alapján úgy értelmeztem, hogy nem engem akar megállítani.
3. Gondolom ha valóban meg akart volna állítani, akkor ennél lényegesen keményebben lép fel és pl. utánam jön, stb. Mivel nem hiszem, hogy 130nál való kalimpálás az egyértelmű kommukációs csatorna lenne.Mi a vélemény?
Először hívtam utána rendőrséget, hogy wtf van. Onnan a NAV-hoz küldtek, ott meg valami full alap diszépcser volt csak, aki nem tudott semmit. De azt mondta, hogy ha meg akart volna állítani, akkor biztos megállít.
-
TheProb
veterán
-
TheProb
veterán
-
TheProb
veterán
Hali!
Nem lehet valahol megnézni, hogy hol van olyan kamera az autópályákon, amik a matrica meglétét csekkolják?
Valahogy sikerült felhajtanom a 0-ról az m1-re az 1-es helyett és lehet jön majd a meghívó... Jó lenne megnézni, hogy azon a kb. 1-2 km-es szakaszon lekaphattak-e. -
TheProb
veterán
Hey!
2 hónapja cseréltem gyertyákat és ma már másodjára 3hengerezett a motor. Múltkor kb 15-20km után "javult meg". Utána ~300km-ig megint semmit, most megint csinálja. Ezmiez? Próbáljak kábeleket is cserélni? Hibakód nincs.
-
TheProb
veterán
-
TheProb
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Technika, hobbi, otthon
- Autós topik
- (kiemelt téma)
- Honor 600 – kezes, kitartó, költséges
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kompakt vízhűtés
- Crimson Desert
- Már megint variál a Samsung az Ultrával!
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- NOLAN N91 EVO Louis Special bukósisak N-COM B601S kihangosítóval
- Saeco Royal Digital Plus I Irodai igásló I Szervizelve I Garancia I Számla I Beszámítás
- Keresem a V-TAC SKU 7921 csillár mennyezeti ventilátort, tartalmazza a 4db E27 lámpa foglalatot.
- ÚJ VEZETÉK NÉLKÜLI ROBOTFŰNYÍRÓ GOATBOT H1 RTK GPS AI VISION
- Eufy Security 2C Kit
- AKCIÓ! LENOVO ThinkPad P15 Gen 1 munkaállomás - i7 10750H 16GB DDR4 256GB SSD Quadro T1000 W11
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- APPLE MacMini 7,1,i5-4278U,8GB RAM,1TB,macOS Monterey
- Playstation VR2 3 hónap garancia, számlával!
- 1 év garancia, Hp 640 G8 i5-1135G7 16Gb rammal win11-el
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

De próbálkozok még vele...

Én sem vagyok törzsgyökeres Bp-i, szóval ne húzzuk rá a Bp a világ közepe baromságot. De ne csináljunk úgy, mint ha az ország ÉK-K-i fele nem joggal lenne olyan hírnévben, mint amilyen. Valamiért ha C-re gondol az ember, nem GYMS vagy Fejér megyére asszociál egyből. Ahogy Qru is írta, Ny-i oldallal alapvetően semmi gond sincs pl.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Vevői oldalról nyilván meg az a jogos, amit mondasz. De akkor szerinted mi az aranyközépút?