Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisza25
félisten
válasz szőröscica #121697 üzenetére
Ez most idevág:
Tíz típus, melyektől elköszöntünk 2018-banAlfa Romeo Giulietta Sprint
-
törölt tag
Nektek volt már olyan, hogy hiába kötöttétek újra a biztosítást akkor is annyi lett, mintha nem csináltok semmit? Ez előfordulhat? Nekem ugyanannyi lett, tök feleslegesen kötöttem újra.
14200 előző negyedév
13500 ha nem kötöm újra és az ő ajánlatukat fogadom el
13500 lett újrakötés után is -
vans?
őstag
válasz Magnum_ #121685 üzenetére
Meg egy kerdes. Kereskedoek adnam el, mi tortenik, ha nem iratja a nevere es a hataridon belul nem is tudja eladni magasabb aron az automat? Es mondjuk balesetet okoznak vele, nem fizetnek kuton, vagy akarmi. Ha en kijelentem a rendszerbol es lemondom a biztositast, akkor mar nem verhetik le rajtam ezeket?
koszi!
[ Szerkesztve ]
hábm bábm
-
szőröscica
addikt
válasz grizlisandor #121689 üzenetére
Mert kiderult, hogy a wltp-n buknak a GTE-k es leallitottak a gyartasat.
-
fecus
őstag
Ez jó ár: VIF Super Benzín Aditívum 500ml?
790 a szállítás."Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
gzbotii
nagyúr
válasz bitpork #121680 üzenetére
Vannak olyan országok, ahol csupán egy jelképes összegert tudsz tankolni, mégse akarnál ott élni. Igazából a top25 legolcsóbb üzemanyaggal rendelkező országba meg turistaként se szívesen mennék
When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
EQMontoya
veterán
válasz grizlisandor #121689 üzenetére
A TC valamiert elkezdte youtubera pakolni az osszes regi videojat, es ezt cimlapon hozzak... Szerintem is totalis baromsag.
Same rules apply!
-
grizlisandor
veterán
válasz EQMontoya #121687 üzenetére
Tisztelt bíróság, az úgy volt, hogy most töltötte fel a kedves totalcar a youtube csatornájára, én meg azt hittem hogy ez valami újdonság.
Kérdem én, hogy a magyar VW konfigurátorban 2,5 év után miért nem találom?
(#121688) Saint_:
Ez magyarázat, hogy miért nem 1.5TSI került az autóban.Megyek nézek valamit a tv-ben, és nem rontom tovább a ph levegőjét.
[ Szerkesztve ]
-
Magnum_
nagyúr
válasz grizlisandor #121686 üzenetére
Koszi, hogy ujra 2016-ban erezhettem magam a hsz erejeig
A spoiler feliratot kulon ertekeltem!
I humbly and respectfully decline™
-
EQMontoya
veterán
-
grizlisandor
veterán
Volkswagen Golf GTE teszt totalcar(katt)youtube
focvis?
12 millát emlegetne a videó leírásában, a magyar konfigurátor csak a sima e-Golfot ismeri annyi pénzzért. GTE-nek se híre, se hamva. Bezzeg a deutsch az ismeri.
Spoiler:
1.4TSI motor 150 ló + ~100 ló villany = ~ 200 ló
Konfigurálok itthon egy benzines Golfot vagy Tourant 1.5TSI motort dobja. Sharannál jön az 1.4TSI 150 ló.
Kilowattra(110kW), lóerőre egyezik a 1.4 és az 1.5. Megvan, hát CO2 ben van különbség, 1.4TSI 150gr/km, 1.5TSI 120gr/km. Szépek, villanyos autó és nem a korszerűbb/környezetkímélőbb motort teszik bele? Mi lesz így a bébifókákkal?Ez még mindig a bicikliláncos 1.4TSI, hogy legyen mi elromoljon a GTE-ben? vagy már kinőtte a gyermekbetegségeit?
-
Magnum_
nagyúr
válasz vans? #121681 üzenetére
Ezek legyenek benne + deruljon ki, hogy visszterhes (penzert adod) + 2 tanu
(Mindenki tegye ki az azonosito okmanyait az asztalra)
penzt szamold meg.
4 peldany (2-2)3. § * A közúti közlekedési nyilvántartás járműnyilvántartásba bejegyzett jármű tulajdonjog változásáról szóló teljes bizonyító erejű magánokirat kötelező tartalmi elemei a következők:
a) * a jogügylet jogcíme;
b) a jogügylet tárgyát képező jármű azonosító (rendszám, alvázszám) és gyártmány adatai;
c) * a felek természetes személyazonosító adatai (családi és utóneve; születési helye és ideje; anyja születési családi és utóneve), állampolgársága (hontalansága), a személyazonosságát igazoló okmány típusa, sorszáma, lakcíme; jogi személy vagy jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet esetében a szervezet megnevezése, képviselőjének neve, székhelyének (telephelyének) címe, cégjegyzék-, illetőleg nyilvántartási száma;
d) * a járműhöz tartozó okmányok (forgalmi engedély és törzskönyv) sorszáma;
e) * a járműnek a vevő birtokába kerülési időpontja, valamint a birtokba vételkor a kilométerszámláló műszer által jelzett érték (km-óra állás);
f) * a tulajdonjog változás hatálybalépésének napja;
g) a felek nyilatkozata, mely szerint mindkét fél teljesíti bejelentési kötelezettségét a közlekedési igazgatási hatóságnál a tulajdonjog változás hatálybalépését követő, jogszabályban meghatározott határidőn belül;
h) a felek nyilatkozata arról, hogy ismerik a bejelentés nyilvántartásba történő bejegyzéséhez fűződő joghatásokat, valamint a bejelentés elmaradásának, illetve bejelentési kötelezettség késedelmes teljesítésének jogkövetkezményeit;
i) * a bizalmi vagyonkezelés alapján fennálló kezelt vagyonba tartozó tulajdonjog ténye.
[ Szerkesztve ]
-
vans?
őstag
válasz BigBlackDog #121683 üzenetére
Koszi mindkettotoknek, az ugyfelkapu kulon jo lenne, mert akkor egy kort megsporolnek.
hábm bábm
-
kisza25
félisten
válasz vans? #121681 üzenetére
Hogy kifizessék a pénzt, az adásvételin legyen dátum óra perc is (tc oldaláról lehet letölteni) minden példányon eredeti aláírás legyen, másnap menj be a hivatalba és jelentsd be az eladást az adásvételivel, biztosításokat mond le.
Eladhatod magánszemélynek és cégnek is, a lényeg, jogy fizessen. Ritkán vesznek autót bedölt cégre mi értelme lenne?
Itt az első hsz-ben megtalálsz mindent[ Szerkesztve ]
Alfa Romeo Giulietta Sprint
-
vans?
őstag
sziasztok,
lehet, hogy eladom a korabbi autonkat a napokban (regi dizel, persze kispenzert), mire kell figyelni eladokent? Maganszemely nevere legyen irva az adasveteli?
Ez az elso eladasom, eddig csak vettem ketszer autot.
koszi!
hábm bábm
-
bitpork
nagyúr
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
bitpork
nagyúr
válasz rbalint88 #121676 üzenetére
Mert amikor bedugod a csatit akkor megjelenik rajt egy jel amit viszont nem ismer. Mágus2 is utánajárt anno . Van 200€ pézé utángyártott megoldás, de akkor teljesen elveszítőDIK a hátsó tolatóradar, és a beépítése pluszt még ennyi ha jól emlékszem.
-
BigBlackDog
veterán
válasz Mauzes #121662 üzenetére
Políroztatni lehet az üveget. Utánna mehet az új lapát rá, ha a régi urgál, vagy csúnyán töröl. Ezen kívül egy víztaszító bevonat is sokat segíthet. Én pl. sötétben, autópályán, esőben nem kell töröljek, teljesen jól lehet látni anélkül is, mivel a víz kis cseppekbe összeálva felfut a szélvédőn.
Ha rendbe lett téve, akkor pedig megelőzésképpen; szárazon nem törölnék, száraz szélvédőn spricnivel sem törölnék, hanem kézzel/nagynyomásúval mosnám le (lényeg, hogy bő vízzel). És hetente azért átmosnám a szélvédőt és áttörölném a lapátok gumicsíkját is. -
bitpork
nagyúr
-
kisza25
félisten
válasz Mauzes #121662 üzenetére
Alájuk mehetet valami kosz és hanyagul mosták le átadás elött, általában murvás telepek vannak és kereskedéseknél is gyakori, nekem a jobb oldali ablaknál voltak a nedvesség lehúzó gumi és az üveg között murva szemcsék, az lehet neked a lapátokon, mondjuk én egyből reklamáltam volna, de még így is tehetsz egy próbát, mert kopó dolgokra is jár 2 év garancia
[ Szerkesztve ]
-
footy
addikt
-
Mauzes
addikt
Sziasztok!
Van egy 2 hónapos, 2000 km-t futott Passat-om, amit újonnan vettem. Ennyi idő alatt is a szétbarmolta az üvegeket a gyári ablaktörlő, pedig nem használom szárazon. A hátsó ablaktörlő az első naptól "ugrál" az odafelé törlésnél, vissza irányban már jó. Az ugrálás miatt pont egy nem olyan hosszú, de kb. fél cm széles karcot nyomott a hátsó ablakra már az első héten. Majd egy hasonló kisebb karcot 1 hónappal később. Az első törlő nagyon jól törölt, teljesen elégedett voltam vele, erre most észrevettem, hogy egy 80 cm hosszú, vékony köríves karc van az üvegen, szinte pont a vezető előtt.
Ezek nagyon felületi karcok, tapintani nem is lehet őket, de látni igen és marhára zavaróak egy új autónál. Nem értem, hogy a gyári gumi hogy csinálhat ilyet, ettől elvileg nem is nagyon tudok jobbat venni. Ráadásul 2 hónap alatt...
Mielőtt teljesen szétk*rja az üveget, tudtok ezzel kapcsolatban valami tanácsot adni? Javítható ez egyáltalán olcsón?
-
footy
addikt
válasz kisza25 #121617 üzenetére
Szerintem te osszemixelted/nem ertelmezted a #121606 es #121610-es hszem
(#121623) bitpork
A vezerlomodulok tanusitvannyal ellatasara gondolsz? Azt nem tudom, de a VW-nel is mar talan 2015 korul elkezdtek hogy a funkciokat csak akkor tudod aktivalni hogyha kapcsolatban vagy a VW belso szerverevel. A kollegam vett nemreg egy passatot XY hasznaltautokereskedotol es vetelnel bealkudta a vonohorgot a 2015os passatjara. A kereskedo elegge becumizta a dolgot, mert abbol indult ki, hogy csak felrakatja az ismeros szerelovel, aki aktivalja is. Vegul 2het es jopar telefon meg euro lett mire elkeszult. Kabelkorbacsot, vezerlomodult is kellett cserelni, mert kulonben nem tudtak felprogramozni. (VW-nel)[ Szerkesztve ]
-
Johnny_vT
senior tag
válasz F_Zolee #121570 üzenetére
Ja, ne is mondd. Épp most utazunk vissza németbe és tankolás után hallottam a rádióban a hírt Az már csak hab a tortán, hogy a brutál szembeszél miatt 1,5 literrel volt több a fogyi a magyar szakaszon. De a szlovákoknál nagyon szépen havazott
- És te hogy neveznél egy baromi gyors, apró, kék izét...?
-
bitpork
nagyúr
válasz focvis #121656 üzenetére
Nos ez a következőképpen néz ki. Van a VAGnak egy szervere ami tartalmazza az összes autót a hozzájuk legyártott és can bus-on lógó, a komponens védelemmel ellátott eszköz adataival korrelálva. Ezt az adatbázist egy programmal lehet elérni aminek a neve ODIS. Ebből létezik ugyan tört, de azzal nem tudsz bejelentkezni remote erre a bizonyos szörvörre. Amikor egy új dudu összeszerelőDIK akkor minden a védelemmel érintett alkatrész alap állapotban van. Első indításkor felismerik és megjegyzik egymást. Innentől csak a szörvörön keresztül állítható vissza az alapállapot ahol azt is jelezni kell (ODIS teszi magától) hogy milyen alvázszámú kocsiban van - tehát cserekor megjelenik a mozgás.
Az ODIS hivatalos megléte egy kérdés, amivel valóban lehet küldözgetett cuccokat resetelni, de szerintem ha valaki sokat csinálja kocsi nélkül úgy kibsszák a regisztráltak közül mint malacot.
Különben a remote elérés éves díja 100€ egyszeri regisztráció és évi 750€ szolgáltatási díj.Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
Integrale
veterán
válasz EQMontoya #121649 üzenetére
Ez csak alapjaraton volt igaz, menet kozben, amikor mar kicsit mindenkeppen nyomod a pedalt, akkor nem volt ilyen, nem emlekszem, hogy problemat okozott volna ez a jelenseg. Na meg altalaban, nem hirtelen gazadassal elozok, hanem ragyorsitok az elottem haladora, es kijovok szelarnyekbol.
"Bad reklám is reklám too"
-
kisza25
félisten
válasz Mágus2 #121644 üzenetére
Ja ez 2003-as, már a vége felé lett gyártva (europa)
BigBlackDog: a vectra-ban volt, aztán a skoda fabia-ba is, a kia ceed-be már nem és i30, i20-ban sem.
Sokat mennék hosszú távon raknék bele, de én helyben közlekedek, folyamatosan váltani kell, ráadásul ebben még többet, mert 60-nál már kívánja az 5-öt (2500 rpm 4-ben).
Megyek max Fonyódig, vagy Fenyvesig az 15-20 perc.
Egy évben 5-10* Siófok, 2-3* Fehérvár,1-2*Bp
Golf4-ben van, úgy szoktam kezdeni, hogy lenyomom teljesen, hogy ne legyen nekem útba, párom meg szereti.[ Szerkesztve ]
-
BigBlackDog
veterán
-
Magnum_
nagyúr
válasz Serpiko #121633 üzenetére
legyen bent a kocsiban nem led izzó, ha gyorsan kellene cserélni...
nekem amúgy ez mániám, hogy a beltérben, a rendszámnál, meg a DRL-ben/helyzetjelzőben cserélem nem diszkós ledre
secret: a keresőben írd mellé, hogy errorfree
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz zoo8800 #121627 üzenetére
Egy hónappal ezelőttig én is ebben a hitben voltam; de mióta sokat olvasgattam a LED lámpa beépítésről, kezdem azt gondolni, hogy nem eszik olyan forrón a kását. Van amit jó eséllyel utólag is be lehet állítani egy VCDS-szel, ilyen pl. a tempomat.
A rádióknál a komponens védelmet kell kikapcsolni, ez egy fokkal bonyolultabb ma még.(Golf 6-ba 15 ezerből megállt a tempomat, de az korábbi konstrukció.)
[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
Én is izzócserében kérnék segítséget. Beltérieket akarom cserélni. De akárhol keresek nem igazán találok megfelelő fényerejű és szín-hőmérsékletű LED-et. Max 5000K ami még nem túlzóan hideg.
1 db 31mm-es szofita LED-et keresek a hátsó ülésekhez ami erősebb mint a sima gyári izzó..
T10-es foglalatú LED a másik amit keresek. Ebből jelenleg 5W-os hagyományos izzó a gyári, de jó lenne valami kicsit fényesebb.Sok magyar oldalt végignéztem, de vagy színesek vannak, vagy nagyon hideg (6000-7000K ). A ledszakinál vettem szofitát és T10-is ami a leírás szerint jó kellett volna legyen, de a valóságban 30%-al gyengébb volt a gyárihoz képest...
Van valamit tippetek?
[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Magnum_
nagyúr
válasz zoo8800 #121627 üzenetére
én fillérekért tudnám upgradelni az autómat (ugye fosásig hozzák be a bontott astrákat, pl színes kijelző, másik fejegység, stb), de nem érdekel különösebben. elég az, hogy patent.
tolatóradart se veszek, mert érzem a hátulját, a lényeg, a króm kipuff és az új kartámasz benne van.I humbly and respectfully decline™
-
Magnum_
nagyúr
válasz tboy93 #121618 üzenetére
Legjobb, arra hivatkozott hogy azért hajtott el, mert a kislánya sokkot kapott az autóban Az le van szarva, hogy velünk mi történt, én biztos nem kaptam sokkot a 7 hónapos csecsemővel magam mögött.
szóban, vagy írásban? (FB messenger is oké, ha írásban)
-
-
nagyúr
válasz Tsebacsi #121613 üzenetére
Legjobb, arra hivatkozott hogy azért hajtott el, mert a kislánya sokkot kapott az autóban Az le van szarva, hogy velünk mi történt, én biztos nem kaptam sokkot a 7 hónapos csecsemővel magam mögött.
Nem tudom melyik a jobb, ha hazudott és nem is ült mellette senki vagy ha tényleg ott volt a kislány és úgy száguldott ittasan 60-al egy 30-as szakaszon gyökér
(#121615) Saint_
értem
remélem nem lesz sokáig húzva az ügy
[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz hülyegyerek #121605 üzenetére
Pont arról beszélünk, hogy senki nem venne 6-8 milláért kia-t
A kia ceed meg 1,4 t-gdi 140lóval 5,4M-től van bronz felszereltségtől, mondjuk ettől erősebb csak a GT és az már 7,9M viszont abban kb minden van és 204ló[ Szerkesztve ]
-
Magnum_
nagyúr
válasz tboy93 #121611 üzenetére
(#121600) bitpork
Rendőr szerint nem. Direkt rákérdeztem. Ha ennyire nincsenek képben, az viszont elég elkeserítő.vissza lehet vonni! más kérdés, hogy mennyire veszik figyelembe döntésnél*, de vissza lehet vonni.
*a vallomás bizonyítási eszköz. ha a korábbi bizonyíték összecseng más bizonyítékkal (pl. a te vallomásod is az, egyéb tanúké is az + egyéb tárgyi bizonyítási eszközök, pl. sérülések magassága, stb. az autókon)
-
Qru
MODERÁTOR
-
nagyúr
Alapfelszereltséggel persze, 8,5 az executive... Leírtam már, hogy alapverzió mindegyiknél olcsó, és ugye listaárról beszélünk, nem a kikönyörgött "deajózsiéknálcsaknégyfélahéthathelyett" masszírozások után.
Téboy: Remélem minden jól alakul majd, hivatásos úrnak meg kívánok anális beöntéstől kezdve sok szépet és jót az életében, az meg -ahogy BBD írta- hogy hivatásosként ittasan vezet, Darwin-díj jelölést ér...
[ Szerkesztve ]
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
nagyúr
válasz Magnum_ #121598 üzenetére
Töröltem. Ne viccelj, én köszönöm, rád mindig lehet itt számítani hasznos tanácsokban
(#121600) bitpork
Rendőr szerint nem. Direkt rákérdeztem. Ha ennyire nincsenek képben, az viszont elég elkeserítő. Mindegy, nem tűnt úgy, mint aki viszakozva. Tuti, hogy ivott amúgy, hivatásos sofőr, elvették volna a jogsiját. Így meg ő vette el majdnem a családomNem mentem el végül dokihoz. Anyám röntgenes, illetve sok évet dolgozott reumatológián, ortopédián, látott jó pár esetet. Mivel nincs semmilyen folytonos fájdalmam, illetve látható sérülés sincs sehol (hál istennek), nincs sok értelme látleletet felvetetni. Hozzáteszem, pár éve volt egy sztori, amikor beledurrantak muterba hátulról, nyaki gerincsérvre fizetett 1 évnyi huzavona után a biztosító vagy 70e Ft-ot.
Reméljük most már minden sínen lesz...
-
footy
addikt
válasz BigBlackDog #121608 üzenetére
Az alap, bar a fenti peldanal inkabb arrol lehet szo, hogy megrendelesnel felejtett el ezazt bepipalni a vevo.
Olyan hogy a gyarban nem raknak be valamit kb kizart. A megrendelessel lehetett ott problema. -
pècsimunkás
addikt
+ 1 ! Esküszöm ezen gondolkodtam èn is !
Egyszer már hadat üzentünk az USA- nak, úgy látszik nem tanultak belőle!
-
footy
addikt
válasz BigBlackDog #121561 üzenetére
vagy egy kimaradt tempomat még relatív könnyen pótolható
Ezek az idok lejartak. Mar szinte nem talalsz(en legalabbis nem tudok 2018-tol gyartottat) olyan markat ahol otthon tudnal funkciokat engedelyezni. A legtobb helyen mar a can bushoz(az FCA-nal is SGW van 2018tol) sem fersz hozza csak a gyari interface-szel. Ha megis sikerul, akkor pedig kell a gyartohoz subscription egy-egy funkcio engedelyezesehez.
Sot a BMW-nel(ujabbak mint a Z4) minden vezerlomodul tanusitvannyal van ellatva, tehat bontottat sem fogsz tudni beletenni semmibol.[ Szerkesztve ]
-
hülyegyerek
addikt
Ez itt ismét a reklám helye: arról beszélgetünk, hogy Kiát, Focust vagy Golfot vegyünk 8 millából...na ne már, a Civic szedán 182 lóval 7M, a hatch meg 7.5. Csak szólok.
hardverek × telefonok × autómobilok ¤ Mazda 6 GJ CD175 * Ceed JD
-
bitpork
nagyúr
-
bitpork
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest