- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- plevips: Sorozatkövető v 1.1
- Candy: IGPU dGPU passthrough, avagy a nem minden arany, amin megy a Furmark
- sziku69: Szólánc.
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
-
LOGOUT
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
Azur76
tag
Sziasztok!
Esetleg használ valaki 65oled770 tipusú modellt a forumtagok közül?
Mennyire ajánlott ez a típus vagy mennyire nem?
Külső boxról menne + xbox sx, a tv saját okos tévé rendszere nem mérvadó.
Köszönöm! -
-
rainman72
nagyúr
válasz
amdxp2
üzenetére
Nálam van itthon 3 márka a hsz alján az aláírásban látható.Igazából mind2 új márka többet ad azonos áron vagy olcsóbba mint a Philips.
A jóval olcsóbb C6K is többet tud képben mint a drágább és csak normál direct ledes PUS9010.
Azért is lenne jobb választás a Philipsből is a mini led. -
amdxp2
tag
válasz
MaddeNNNN
üzenetére
Először is köszi a válaszokat. Nem vagyok nagyon otthon a témában, de a tcl mennyire megbízható a philipssel szemben? A 8818-al amúgy meg voltam elégedve, csak hát a foltosodás miatt úgy voltam hogy nem elfogadható 340e-ért. A tcl-nél nem kell tartanom ettől ugye? Idegenkedek, eléggé bizalmatlan vagyok ezekkel az "új" márkákkal szemben.
Még csatolok egy képet a 8818-ról, illetve egy videót is hogy pontosan mi nem tetszett rajta...
[link] -
MaddeNNNN
addikt
válasz
amdxp2
üzenetére
egyértelműen TCL 75C7K miniLED ami most emagon kuponnal és szállítással 390k
75 col és miniled, teljesen új élmény lesz.
engem is már csak az tart a mostani philips mellett hogy ugyan ennek a 85-ös változata még drága nekem.
-
ottesz
aktív tag
Sajna nem...
-
amdxp2
tag
Sziasztok! Régebben írtam hogy foltosodás van a 65PUS8818-as tévémen, és hogy ti gariztatnátok e. Hát nem hagyott nyugodni a dolog, és megoróbáltam gariztatni, ami nagyon nem jól sült el, 1,5-2 hónapig nem volt tv-m, az emag kiküldte romániába, ahonnét úgy kaptam vissza hogy semmit sem nem csináltak vele azon kívül hogy összekarcolták, a hiba továbbra is jelen van, a csomagolásnál a védőfóliákat kihagyva, csak beleállították a hungarocell talpra, ami elég bosszantó mert úgy kérték hogy csomagoljam össze ahogy gyárilag volt, nehogy sérüljön mivel nem fogadnak el reklamációt. Egyszóval nagyon körülményes volt a dolog, de most úgy néz ki megoldódik.
Szóval, az lenne a kérdésem, hogy olyan 400e körül ti milyen tv-t vennétek most? Nem ragaszkodom az ambilight-hoz, persze jó lenne, de nem attól fog függni hogy megveszem e vagy sem. A min 65"-hoz viszont ragaszkodom 🙂 A rendszer milyen legyen, google vagy mindegy, ezeken az újabbakon mindegy milyen van?
Más gyártó is jöhet ha van jó tapasztalatok vele.
Köszi 🙂 -
rainman72
nagyúr
Mled920
Blooming szempontból első használható vélemény
Nagyon jó ez a videó, nem ismertem. Számomra meglepően jó a fekete, előzetesen nem számítottam erre. A fenyforrasok körül sem látok problémát, hogy pl ott világosabb lenne. Gyonyoru, tenyleg melyfekete. Megprobaltam telefonnal lefotozni, de tok felesleges, mert nem adja vissza. Nem tudom hogyan tudnám
-
umek
tag
válasz
rainman72
üzenetére
Nagyon jó ez a videó, nem ismertem. Számomra meglepően jó a fekete, előzetesen nem számítottam erre. A fenyforrasok körül sem látok problémát, hogy pl ott világosabb lenne. Gyonyoru, tenyleg melyfekete. Megprobaltam telefonnal lefotozni, de tok felesleges, mert nem adja vissza. Nem tudom hogyan tudnám megmutatni
Na annyi kiegészítés, hogy az ambi kikapcsolasaval azért valamennyire láthatóvá vált a technológia sajátja, tehát látszik a fenyforras körül valamennyire hogy ott nem tökéletesen fekete, de ambival észre sem vettem.
-
Badboys
őstag
válasz
rainman72
üzenetére
Köszönöm a segítséget. Az MM ben rendeltem meg. Szerintem ha az eddigi megfelelt ezzel sem lesz gond. Az MM ben akciós volt. Ami nem ok, hogy nincs az MM ben raktáron majd valamikor márciusban lesz. Itt Baján a boltos akivel beszéltem azt mondta, hogy mindenképpen azt ajánlja, hogy neten rendeljem még ha most maga ellen beszél is. Így esett rájuk a választás. Csodát nem várok, de remélem jól fog szolgálni. Nem akartam magasabb árkategóriában gondolkodni.Biztosan van jobb, de 14 napelállás megoldja a problémát, ha lesz.
rainman72:
Köszönöm neked is a le írást és a linket. Végül is remélem hozza az elvárt szintet. A régivel is meg voltam elégedve. Ez volt a régi Philips 43PUS6401/12 ez még eredeti Holland gyártmány. -
umek
tag
válasz
Badboys
üzenetére
Én pont most vettem hálóba, második tv-nek (a nappaliban egy samu qd-oled dolgozik) egy Philips 65MLED920at (emagon volt egy jó kis akció, amit kihasználtam), tehát ez pont olyan, mint amit kinéztél, csak egyel nagyobb. Annak nem néztem utána, hogy az 55 és 65 között van-e valami extra különbség. [Ha jól látom, amit rainman72 kolléga belinkelt, az 910-es.]
Ehhez a mérethez a távolság kicsit nagynak tűnik, de gondolom ezzel számolsz.
Nekem eddig nem volt ambilight-os tv-m, és a választás igazából végül többek között ezért is esett erre a TV-re, főleg mert feleségem érzékeny az oled csúcsfényeire (
, ha villámlik vagy vakuk villannak egy-egy jelenetben pl ), ez a háttérfény pedig reményem szerint segít abban is, hogy kímélje őt.Tegnap óta használom a TV-t, könnyű volt a beállítás, szerintem teljesen rendben van a sebessége, és meglepően jók a színei. Bevallom őszintén, TV-adást terveim szerint nem igazán fogok nézni, így erről nem tudok nyilatkozni, a box a nappaliban van. (azt meg tudom erősíteni, hogy hulladék, kizárólag meccset nézek rajta heti 1-2 alkalommal, arra elviselem)
Kipróbáltam youtube-ot, illetve plexen keresztül HDR, DV tartalmakat, 720p-től egészen 4k-ig. Szerintem teljesen rendben van. Nyilván nem egy oled, de akkor sem bánkódnék, ha ez lenne az egyetlen TV-készülék a házban.A hangja egyértelműen gyengébb mint a samué (bár nem is egy kategória), de neked úgyis van hozzá segítséged, nekem meg a hálóba tökéletes.
Az ambilight egyelőre nagyon tetszik, majd annak a beállításaival is eljátszadozom még.
Előzetesen olvastam még annyit, hogy a Titan rendszert nem mindenki csipázza, mert nem lehet csak úgy telepítgetni rá alkalmazásokat, de mivel nekem nem is kell, így számomra ez nem hátrány. És ahogy írtam, a sebességével sincs bajom, eddig a kezelése sem tűnik bonyolultnak.
A távirányító nem tűnik túl jó minőségű műanyagnak, kicsit vágós a széle, illetve kemény, szóval nem az a dobálandó fajta.
Nem tudom, hogy milyen méretben keresel TV-t, de érdemes lehet a TCL C7K-t pl. megnézned (tcl-ekre telekomnál és alzánál is 5 éves gari van), vagy itt biztosan tudnak ajánlani ezekhez tudásban közelinek mondható LG és Samsung modelleket.
-
rainman72
nagyúr
válasz
Badboys
üzenetére
Mini led vagy csak "led" nem oled.
Ez annyit jelent hogy normál ledek felett van mert jóval több led végzi a háttérvilágítást akár több ezer és ezek vezérelhető zónákra vannak osztva a jobb kontraszt,fekete,fényerő érdekében.
Pont tegnap láttam róla [egy yt videót] ez alapján teljesen jól mutat a tv ami fontos legalább is nekem a fekete szín is.
Élőben még nem volt csak más márkák mini ledjei de videó alapján nagyon nincs lemaradva a Philips szóval ez alapján és is meg merném venni magamnak is,ha gond van akkor meg ott a 14 nap elállás. -
Badboys
őstag
Sziasztok!
PHILIPS 55MLED920 4K QD-Mini LED Smart TV, Ambilight TV, Dolby Vision and Dolby Atmos Titan OS, 139cm. Ezt néztem ki és véleményetekre lennék kíváncsi. Van időszak amikor hetekig nincs bekapcsolva. Kizárólag némi sport műsorra van használva darts. kézilabda, snuker. nagyjából ennyi. Kb.5 méter távolságból. Egy egyszerű szintén Philips hang projektorral. Jelenleg egy 6 év körüli szintén Philips tv van ambilightos.Telekom tv a régi nagy boxal használva. Nincs szándékomban lecserélni a mostani kis boxra mert használhatatlan volt. Ami viszont sajnos igaz lila gőzöm sincs a jelenlegi tv k ről Lehet rossz helyre címeztem a kérdésem mivel azt sem tudom ez oled vagy milyen képernyős. Elnézést a tudatlanságomért. Esetleg valami más márkájú ebben az árkategóriában? Nincs szándékomban többet adni egy tv ért amit nem igazán használok ki.Köszönöm -
rainman72
nagyúr
válasz
istfek
üzenetére
Kicsit lemaradt a fejlődésben,mikor inkább már a mini led a divat belépőszinten is.
Kb ugyanazt nyujtják mint 5 évvel ezelőtt.
A PUS9010 alatt ami szintén csak normál direct ledes model de sokkal kevesebb tudás.
Nincs széles színskála
Nincs 120/144hz
Nincs dedikált proci a P5 Engine.
Nincs Dolby Vision.
Hang szintén csak alap.
4 helyett csak 3 hdmi és egyik se 2.1
Szerintem az olcsóbb 43PUS8400 se tud kevesebbet vagy akcióba a 43PUS8100 ami volt már 109e is és Google tv van Titan helyett ami sokkal jobban élhető. -
istfek
csendes tag
Sziasztok!
Philips 43PUS8510 AMBILIGHT QLED TV-vel kapcsolatban mi a személyes tapasztalatotok? Vagy a 8510-es típusról?
Köszönöm előre a hozzászólásokat! -
rainman72
nagyúr
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Megnéztem a philips.hu-n ott is annyi sőt a 85PUS9010-re 54kg-t ír

Brutál nehéz tv mit raktak ebbe?
Példának a mini led TCL egyik komolyabb tvje a C9K nincs 40kg. -
-
rainman72
nagyúr
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Talpak nem befolyásoló tényezők.
Falitartó miatt érdekes a súly.
Amúgy nem annyira jellemző az 50kg más márkáknál
85"-ban. -
válasz
rainman72
üzenetére
Szerintem ez teljesen elképzelhető. Egy ekkora méretű kijelzőnél könnyen lehet, hogy komolyabb merevítést alkalmaztak a panel csavarodásának megelőzésére.
Az is előfordulhat, hogy a talpak más, masszívabb anyagból készültek a nagyobb stabilitás érdekében.
Érdemes lehet Philips oldalán a típus PDF fájlok között megnézni a súlyát.
-
rainman72
nagyúr
Létezik hogy a 75PUS9010 30kg a 85" meg 50kg?

Az is érdekes hogy a 75PUS8510 meg csak 22kg a 85" meg 53kg
Forrás displayspec. -
rainman72
nagyúr
válasz
ottesz
üzenetére
Milyen model milyen op.rendszer?
Ez alapján könnyebben meg tudja vki nézni,biztos van a beállítások erre vmi opció,adatvédelem,reklámok stb elfogadása,engedélyezés vagy vmi hasonló.
Vagy nézd át kicsit jobban az összes beállítást mondjuk az Általánost például.
Mondjuk ilyen szöveggel sose találkoztam pedig volt 20+ Philips tvm. -
belashx
senior tag
válasz
ferenck
üzenetére
Nem igazán tudok mit mondani, mert kb. kijelző funkciója van a tv-nek. Működik.

Amúgy az alábbi firmware-ről van szó. Fogalmam sincs, miért nem találta meg eddig, pedig kerestettem vele.
TPM211EA_101.001.005.115- Date: 2026/01/14
A changelogban sincs semmi, csak "general improvements".
-
ottesz
aktív tag
Sziasztok.Van egy 2021-es TV keresztszülőknek.Most feljött egy felugró ablak minden bekapcsolásnál hogy törődünk a magánéletével... és ha elfogadja el is tünik de következő bekapcsolásnál megjelenik ismét.Idősek már és nem nagyon tudják minden bekapcsolásnál eltüntetni.Mit kezhetek vele?Ha kikapcsolom a netet a TV-n mert az sem kell nekik akkor meg a nincs hálózat figyelmeztetés jön elő minden bekapcsolásnál.Ezt sem lehet kikapcsolni a figyelmeztetést
-
belashx
senior tag
Jött egy frissítés OLED806-ra.
Most tölti le, szóval nem tudok róla nyilatkozni.
-
-
süti5
őstag
Sziasztok,
kacérkodtam a 9010-es modellel, 65"-os méretben. Most olvasom, hogy abban csak 3 oldalas ambi van? Nekem most 4 oldalas van, nem tudom, mennyit számít a különbség, bár azt hittem, egy 9-es kezdetű philipsben alapból 4 oldalas az ambi....
11 éves a mostanim, 8109-es, 55"-os, nagyon szeretem, de jó lenne majd egy nagyobb, de nem tudom, megéri-e a váltás. -
Vhiktor
nagyúr
válasz
.kissnorbi.
üzenetére
Valami dinamikus hulyeseg be van kapcsolva.
-
.kissnorbi.
tag
Sziasztok!
65oled769! Tegnap vettem észre PS5 játék közben, hogy ha fordultam és változott a fény akkor kicsit sötétül vagy vilagosodott a kép. Ma indított az asszony egy filmet, és szólt hogy “ugrál” a kép. Képváltás előtt elsötétül vagy világosodik a kép. Ötletek esetleg?
-
Yocee
aktív tag
Látom, másoknak is van szoftveres nyűgje az OLED806 szériával. Az enyém felébreszti reggel 6-7 körül az erősítőt HDMI-n keresztül 20 másodpercre, majd kikapcsolja. Eddig az erősítőre gyanakodtam, mert mindig az utolsó forrás szóllal megy tehát van hogy a Spoty utolsónak lejátszott dala (qrva ilyesztő tud lenni), de tegnap lebukott a tv, mert este olimpiát néztünk, és reggel nem csak hogy a tv forrással indult be, de még az M1 híreket is hallottam. Természetesen a Tv kijelző teljesen fekete volt, a led is a készenz állapotot mutatta.

Valaki hallott már ilyet, tud megoldást rá?
Ja, és nekem sem kapcsolja le mindig a külső HUE lámpákat. -
RVR400
veterán
válasz
nagyfejü
üzenetére
Továbbra is a tévének kell ezt elmagyarázni, hogy ha bedugom, akkor bizony nem kellene vele működnie. De nem érti, mert az Euronicsbe sem jár.
Ráadásul se a TCL tévém, se a Philipsem nem tudja, hogy nem kellene kezelniük, de hát a készülékek már csak ilyen rakoncátlanok.
-
Dr.NX
veterán
válasz
RVR400
üzenetére
Ja, ezt a TP-Link UE300-t több reddit hózzászólásnál is írják mindenféle tévénél, pl:
https://www.reddit.com/r/AndroidTV/comments/wkonsc/usb_ethernet_adapter_that_works_with_android_tv/ -
Dr.NX
veterán
válasz
nagyfejü
üzenetére
Én ezzel a Ugreennel próbálkoznék:
https://www.aliexpress.com/item/32400737540.html
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R5 7600 16GB DDR5 512GB SSD RX 9070 XT 16GB NZXT H7 Flow fehér 750W
- ÚJ HP EliteBook 6 G1a Ryzen 5 PRO 230 4.9GHz 16GB DDR5 512GB FHD+ 16:10 már jobbik kijelző, gar 2028
- LG OLED & OLED evo Televíziók -30%
- MacBook Air M1 13' 256GB 87% (3Hónap Garancia)
- Honor Magic 8 Lite 8/256GB Midnight Black használt, újszerű garancia 2029.02.11-ig
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest