- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- ldave: New Game Blitz - 2025
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
vmk
tag
Sziasztok.
Üzemanyag nyilvántartásra tudtok ajánlani valami egyszerű androidos appot?
Köszönöm. -
zoo8800
veterán
Van egy Fiat 1.4 T-Jet, ami ugye turbós és benzines, szívócső befecskendezéses. Egy jó nagy lejtőn jöttem le vele, és a lejtő utáni gázadáskor volt egy pici torpanás, és egy fehér pamacs a kocsi mögött.
Lehetséges-e az, hogy több percnyi (!) 2-3000 RPM-es motorfék után némi motorolaj kerül a hengerbe, és gázadáskor elég a katalizátáron? Vagy nőne a kartergáz mennyisége? Olajfogyasztás egyébként nem jelentős (0,8-1dl/1000 km), fagyálló sem fogy. -
VegyesTamás
senior tag
válasz
trassher #11685 üzenetére
persze ezt nyomatta az első vizsgabiztos is haveromnak, hogy a kettesbe 1.3as waresz motor van belefaragva..és vigyük innen mert nem is láttuk egymást stb... Haver teljesen kikészült aztán az ex tulajhoz levittük aki irányított Gödöllőre egy öreghez...és láss csodát levakartuk a rozsdát nagy nehézségek árán és ott volt a kód...de fiatal mókuskánk nem is ott kereste a motorkódot, azt ha kicsit gecibb még fel is jelenti a motorcsere miatt a haveromat..
-
válasz
Speeedfire #11679 üzenetére
Bárki foglalhat akinek van, max nem az a személy jelenik meg ott
Lehet jobban járnál ha megpróbálnál belepapírozni egy motorcserét, mert akkor ha azonos a motorszám, nem kapsz AF-jelzőt amivel külföldön nagyon csúnyán be lehet faragni a pletykák szerint.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Speeedfire #11679 üzenetére
motorkód ki van kopva
azt úgy hogy? lekopott a sok motormosásban?
-
Speeedfire
félisten
válasz
bitpork #11649 üzenetére
Magánembertől vettem, most voltam eredet vizsgán. A motorkód ki van kopva, emiatt el kell vinnem még a közlekedési hatósághoz is...
Okmányirodába sajnos nem tudok neten időpontot foglalni, mert nincs regisztrációm az ügyfélkapuhoz.
EQMontoya: Biztosítást tegnap megcsináltam a netrisk-en, kötöttem lopásra is caso-t, komoly 4e/év. -
Dorien
veterán
válasz
SzlobiG #11661 üzenetére
Nekem egy rongydarab figyel a motortérben, amivel a kutyák játszottak / aludtak. Jó, átható kutyaszaga van.
Nyest azóta nem járt odabenn...
Qru: Nekem csak a tanksapkát felejtette el egyszer a jó képességű kútkezelő visszatenni. Azóta inkább illedelmesen elhajtom őket.
-
Declare
őstag
Ugyan ilyen story csaladban, egy uj seat toledo dizelbe, bealltak a kuthoz, ahogy kijöttek a szalonbol, a srac meg odapattant, lekapta a 95öst es elkezdte nyomni bele, hogy "tele lesz?". Mondtak neki, hogy nem, most hagyja abba amit csinal, mara pont eleget segitett
nyilvan ezt nem ilyen higgadtan
ott is mindent fizetett a mol vagy shel nem tudom (trailer, szerviz...)
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
tboy93 #11672 üzenetére
+ EQMontoya:
Jaja, cifrázta rendesen. Szerencsére amikor megkapta a számlát elkezdett gyanakodni, hogy nem ennyit szokott fizetni... és akkor látta meg, hogy sikerült 50 liter 95-ös benzin betenni a cdti gépbe. Még jó hogy nem indította be mert idejében észrevette a bakit.
Tréler -> szervíz. Mindent fizetett a Shell de gondolom nem az a kutas gyerek lett a hónap dolgozója a cégnél...
-
-
-
-
SzlobiG
félisten
-
-
SzlobiG
félisten
Asszem működik a nyest riasztó. Meló helyen reggelre volt egy két tappancs a szokásos helyen a motor burkolaton, de nem volt oda feküdve össze sározva minden, tehát bele ment, de kaphatta az áram ütést mert azóta semmi nem volt.
Ultra hangos riasztó ismét bebizonyosodott hogy nem ér semmit.
-
VegyesTamás
senior tag
válasz
VegyesTamás #11639 üzenetére
hát ennyire futotta az ebédidő alatt
rossz helyre került az a rohadt vonal
-
aram01
nagyúr
köszi srácok, ránézek
-
aram01
nagyúr
srácok nem tudtok valami megbízható oldalt hogy honnan érdemes autót hozni külföldről? valami pár száz eurós autó kéne. asszonynak itt helyben.
-
EQMontoya
veterán
válasz
Speeedfire #11648 üzenetére
Online tudsz foglalni a legtöbb okmányirodába, kb. egy hétre előre.
Biztosítás mindeképp legyen meg, mire az okmányirodába mész! -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Régen divat volt csak az első frsz-t levenni azóta szoktak rá a rendőrök, hogy hátulról mérnek.
-
8th
addikt
válasz
Megnyugodhatsz a régi trafival is simán lelőnek hátulról
.
-
válasz
Speeedfire #11648 üzenetére
Magánember v neper az eladó? Utóbbi jelképes pénzért el tudja bárhol intézni.
Okádmányirodába neten foglalj helyet, ne telefonálgass. -
Speeedfire
félisten
Sziasztok!
Szombaton végre nekem is eljött a nap, hogy megtaláltam életem első szerelmét. Viszont el kellene intéznem az átírást, ebben kérnék segítséget. Veszprém megyébe vagyok hivatalosan bejelentve, viszont pesten lakok, illetve Budaörsön dolgozok.
Haza semmiképp sem szeretnék menni emiatt, hogy a papírokat elintézzem. Próbáltam időpontot kérni a budaörsi okmányirodába, de nem veszik fel a telefont. Állítólag a 11. kerületben a leggyorsabb az ügyintézés, de ott sem veszik fel.
Helyileg a 7. kerületben lakok. Esetleg valakinek van tippe, hogy lehetne ezt gyorsan leütni? -
ADAM1337
nagyúr
Tudtok olyan appot androidra ami megtett utat rögzíti, nem diagnosztikai software-re gondolok.
Csak szimpla gps alapúra, illetve adott helyen sebesség jelzés ami fontos számomra.
Létezik hasonló ? -
Reaper
őstag
Ügyes a kis rohadék. Akkor nem marad más, ha megint szét lesz cincálva, akkor járatom egy fél órát a kocsit, lecsukott garázsajtóval, majd nagy levegő, garázs kinyit, autó leállít, visszazár. Tuti nem megy vissza többet.
Mindenesetre most kicseréltem, nagyon úgy néz ki, hogy először nem lett tökéletesen felrakva, akkor megsérült, de mire visszakerült hozzám, az már el lett sumákolva, és most jött ki. -
Morris
veterán
válasz
Az enyém 120140km/h-nál 34,5 litert eszik. 6.-ban.
-
VegyesTamás
senior tag
mi történt velem szombat reggel? ( szombat esti buliban 0 alkohollal tomboltam egy koncerten, közbe a csaj akit vittem kicsit sokat ivott, és balhés lett az este...) reggel felébredve mentem hazafele Tinnye - PVvár) aznap közleményben kiadott mérés volt a 10-esre. Waze írta de ott nem voltak....túrom a kocsikát felfele a kopárnál..látom volvo fékez..mondom most nem fogok végigcammogni 55el mert fél, kivágódtam a külsőbe (lendületbe voltam) és akkor szúrtam ki a rohadék fehér skodát, féék vissza mögé, káromkodás..annyira basztatott a dolog, hogy megfordultam beálltam mellé bekopogtam, és udvariasa megkérdeztem, "jónapot, megvoltam?" elmeséltem h szemből jöttem samarával...aztmondja nyugi 109ig jó vagy (90es határ) és amúgy is az elhaladókat nézi..ránézek a cuccra, (újtraf) és tényleg az elhaladókat mérte. Megnyugodtam..MINDENKI vigyázzon, mert már nem kell h szembe álljon veled...
joamilestoné: utsó fogyim 9.55 most tartósdan padló, -120140es tempóval sztem több lesz
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szőröscica #11605 üzenetére
Az M6 meg végig.
mod:
Laslow: Lemerült az akksid, ha nem régi akkor elég ha feltöltöd, nem kell cserélni egyből. De ha világított a töltés lámpa akkor lehet a generátorod romlott el.
-
-
AMD Power
titán
Én nem tudom mi van vagy volt a III. kerben. Míg elértem a Árpadhídhoz élősszőr láttam 3db Porsche Carrera , rá kb 2 perc múlva még 5db-t. Volt egy hangjuk.
-
bubi92
őstag
hejho
pesten, tud valaki maszek embert aki foglalkozik kárpit tisztítással?
-
DeFranco
nagyúr
válasz
parandroid #11617 üzenetére
egy mellékes tanács: ha lehet matt kijelzővel vegyél, az többé-kevésbé látható napsütésben is, a fényes kijelzővel lehetnek gondok.
-
Burt1793
veterán
válasz
Burt1793 #11618 üzenetére
20 a minimum, amit enged, azt is kettesben, egyesben semmit sem enged. Kettes alapjárat kb 20 (2.0 tdi), viszont nagyon enyhén, kellemesen gyorsít, ha átnyomod mondjuk 40-re. Kéri a váltást is, váltás után nyomkodás nélkül tartja tovább a tempót. Egész jó, bár autópályára való.
-
-v-
addikt
válasz
parandroid #11614 üzenetére
Wayteq, aztan nem veszed meg az igot de megis rakerul 5 perc alatt.
-
Laslow
senior tag
Sziasztok!
Tünetek:
- 5 napig állt most autó, ma pedig nem indult a gyújtás ráadásakor.
- Mintha az aksi ikont láttam volna mostanában világítani, de nem volt időm/energiám alaposabban megnézni.
- Műszerfalon a lámpák már csak alig láthatóan világítanak (nem a fényerőt vettem le).
- Rádió nem kapcsol be.
- A riasztó csak csippan, de az ajtókat nem zárja be (kinyitni még kinyitotta). Az aktív riasztót jelző led villog.
- A belső óra halványan mutatja az időt (ha teljesen lekapcsolom az autót, akkor ismét kontrasztos).Laikusként azt gondolom, hogy biztos lemerült az aksi. (Nem tudom mikor cserélték benne utoljára, de biztosan több mint egy éves.) A teendőm venni egy belevaló új aksit és kicserélni? Ha igen, van-e valami fontos tudnivaló a cseréről, azon túl, hogy mindenképp a típusba való aksit vegyek?
-
Burt1793
veterán
válasz
parandroid #11613 üzenetére
30-at még nem próbáltam, de kipróbálom, felső határ vw golfban nem nagyon van ilyen tekintetben, az órája sem csak sokat, gps szerint 3-4%-ot.
-
parandroid
félisten
válasz
szőröscica #11616 üzenetére
"ha jól tudom, neked iphone-od van, arra pedig meg lehet venni."
Szeretem a svájci bicskát, de azért disznóvágáshoz használjon az ember inkább célszerszámot.
Szóval inkább valami dedikált eszközt szeretnék, egyrészt mert nem feltétlenül mindig személyesen használom az autót, másrészt nagyobb a kijelző, harmadrészt így nem foglalja le a telefont a navi.
A Wayteq-kel kapcsolatban két gondom van, egyrészt ahogy nézem, vagy Androidos, vagy Windows CE, másrészt külön kell hozzá igo-t venni (Sygic nem tudom, milyen), ami nem lesz olcsó mulatság, harmadrészt itt a németeknél nemigen látom üzletben...
Ami errefelé van tömegével, az Garmin, Tom-Tom, meg Becker, esetleg Navigon, a többi már elég noname cuccnak tűnik.
p
-
szőröscica
addikt
válasz
parandroid #11613 üzenetére
Ez japán autó, de én sem értem az okát.
Navigáció terén én az iGo-t javasolnám, nem tudom, hogy PNA kapható-e még vele, de ha jól tudom, neked iphone-od van, arra pedig meg lehet venni.
-
Typhoon47
senior tag
válasz
parandroid #11614 üzenetére
Valamelyik jobb wayteq + iGO8. Ez minden létező igényt kielégít.
-
parandroid
félisten
Ja, más, a navigációs topik eléggé halott, inkább felteszem itt a kérdést, talán nem teljesen offtopik: milyen navigációt vegyek? Valami Garminon gondolkozom, különösebb igényeim nincsenek, ha a tmc-t tudja, annak azért örülök. A Mazdában valami navngo alapú cucc van AVN2 néven, azzal pl teljesen elégedett vagyok, valami ilyen szoftver jó lenne külső eszközben is, nem tudom, árulnak-e ilyesmit.
p
-
parandroid
félisten
válasz
trassher #11599 üzenetére
"Általában nem azok okoznak balesetet akik tudnak vezetni hanem azok akik nem."
Annak, hogy valaki közúton 200-as tempóval közlekedik, általában nem sok köze van ahhoz, hogy tud-e vezetni, sőt...
joamilestone: "az enyémben 40 és 180 között működik, azaz óra szerint kb. 45 és 190 között megy, alatta-felette leold."
Szerencsére ilyen tempomattal még nem találkoztam, elég nagy bajban lennék vele, mert errefelé rengeteg a 30-as környék (települések főutcája kivételével szinte minden utca, meg sokszor az is), és azt a tempót nem könnyű tartani, viszont a telepített trafi is sok, meg gyakran mérnek is - teljesen jogosan. Szóval komolyan meglep, hogy német autóban 30-as tempót nem lehet rögzíteni...
p
-
-v-
addikt
válasz
szőröscica #11591 üzenetére
Még jó, hogy mindig írod hogy te mindig minden szabályt betartasz
-
Morris
veterán
A műszaki témához.
Én úgy tudom, már nem forgatják tiltásig a dizeleket műszakin. Pont a sok motorkárosodás miatt...
-
SzlobiG
félisten
válasz
Ilyen szempontból a legjobb az M6 ott a legkisebb a forgalom. Este kb egyedül mész akár 30km-et is.
-
szőröscica
addikt
válasz
Rivaul #11607 üzenetére
A helyismeret is fontos dolog. Volt idő, míg hetente többször jártam a Miskolc-Debrecen távot. Km-re pontosan tudtam, hogy hol kell a belső sávba átmenni egy kátyú vagy egyéb úthiba miatt. Szerinted mekkora kockázatot jelentettem reggel hatkor a kihalt autópályán 200-al?
Ugyanezt péntek délután csúcsforgalomban nyilván nem játszottam meg.
Lakott területen én nem emberkedem, ott tényleg betartok mindent, utálom is a falun kívül-belül 70-el közlekedő tetveket, akiket megelőzök az országúton, aztán faluban visszaelőznek mikor betartom a korlátokat.
DeFranco: sajnálom ha megijesztettelek, hidd el, nem tőlem kellene tartanod, kevés nálam korrektebb sofőrrel találkozni az úton, még akkor is, ha megfelelő körülmények között kikormolom a kis ribancot.
-
Rivaul
addikt
válasz
szőröscica #11603 üzenetére
Mire balatonig lejutok addig is vagy 3x félrebaxa az út az autót... Az új völgy híd előtt akkora kráter volt nyáron hogy a 15-ös kerék majdnem eltűnt benne. Az a baj hogy mindenki azt hiszi hogy ő is értelmes ha az, ha nem. Abban igazad van hogy lehetni lehetne... Máshol élő példa hogy működik, csak nem itt. Én is azt hiszem hogy lazán nyomhatom a városba a 130-at meg a 200 pályát. Elvileg rutin, km és tapasztalat is meg van de inkább maradok az alakalmankénti eltaposom fajta boyracer stílusnál, az is néha sok.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
jó, rendben, péntektől vasárnapig ne járj arra légyszi.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
szőröscica #11601 üzenetére
persze üres lezárt pályán tök biztonságos a 180-200, még több is
tudok ilyen helyet, megmutassam?
-
szőröscica
addikt
válasz
SzlobiG #11602 üzenetére
Elnézed, elfelejted --->perkálsz. Ez van. Akármikor túllépem a korlátozást, tudom, hogy ez benne van a pakliban. Nem bíztatok senkit a gyorshajtásra, én a biztonságos közlekedés híve vagyok, legtöbbször pályán is 110-el gurulok óra szerint. De úgy vélem, hogy lehet tempósan közlekedni anélkül, hogy veszélybe sodornál másokat, ehhez szükséges bizonyos szintű érettség és közlekedési tapasztalat. Sajnos azt tapasztalom, hogy a nagy többségben ez nincs meg, intoleráns és türelmetlen emberek járnak az utakon. Pl. én ha épp eszeveszetten rohanok és 180+-os tempóval utaznék, akkor sem kezdek jobbról balról előzgetni, nem tolok és villogok le senkit. Tudom, hogy én vagyok a szabálytalan, ülök a seggemen míg nem jut hely, hogy haladjak.
-
SzlobiG
félisten
válasz
szőröscica #11597 üzenetére
Oké hogy tudod, de csak egyszer kell elnezni vagy elfelejteni azt már bele is futottal. Nekem pl nem ér annyit hogy ezt figyelgessem állandóan 140 tempomattal járok annyival még nem jön bünti bőven elég pedig tudnék én is 2 kilóval rohanni.
Azért nem véletlen van a 130-as limit gondolj bele mennyi baleset lenne itt, ha esztelenul lehetne menni limit nélkül.
-
szőröscica
addikt
válasz
DeFranco #11598 üzenetére
Pálya adottságai: jó minőségű aszfalt, nyílegyenes út komolyabb kanyarok nélkül, kilométerekre előre belátható minden. Értelmes vagy adottságai: ha nagy a forgalom, nem tolod 180-200-al, nem előzöl hosszabb sorokat nagy tempóval, fel vagy készülve, hogy nagyot kell fékezni, teherautókat és a környező autókat fokozott figyelemmel közelíted meg, az autód képes erre, stbstb.
Véleményem fenntartom. Nálunk nem a 200-al közlekedők miatt szoktak lenni balesetek az autópályán, sokkal veszélyesebbek a 120-130 között 1 méter követési távolsággal vonatozó idióták.
trashher: lásd előző soraim.
Ésszel kell csinálni, bármikor nem lehet.
tomcsi: az enyémben 40 és 180 között működik, azaz óra szerint kb. 45 és 190 között megy, alatta-felette leold.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Nintendo Wii U
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Autós topik
- ZIDOO médialejátszók
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- iENYRID Aokda A1 (Új) elektromos roller eladó
- Új okosotthon eszközök bolti ár alatt - Blitzwolf SHP15, Miboxer, Aqara eszközök
- Terrán Synus resistor korall alapcserép (2 raklap) 550 Ft/db
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását
- Autós tükörre rögzíthető kamera rendszer - komplett - csere is
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!