- Fórumok
- Technika, hobbi, otthon
- Autós topik
- (kiemelt téma)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bambano: Bambanő háza tája
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2025-10-31 19:24 Téma összefoglaló
-
BigBlackDog
veterán
(rögzített hozzászólás)A következő autós találkozó időpontja (a többség döntése alapján):
2026. május 10. (vasárnap) 16:00
A helyszín egy korábbi javaslat alapján: Savoya Park, Auchan parkolójának Kőtár utca felőli sarka (nagyjából errefelé), a nyitott részen. Esőnap esetén kicsit majd beljebb gurulunk legfeljebb. Ahogy látom, villanydelejes szekerek számára van töltőkészülék is errefelé.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reaper
őstag
-
Reaper
őstag
Sziasztok!
Szüleim szeretnének autót venni, ki is nézték, de át szeretnék vizsgáltatni. BP 3. Kerület. Tudok ajánlani megbízható céget, aki esetleg tudja ezt vállalni? Legkésőbb szerdáig lenne jó.
2019 Kia Sportage, ha számít.
Varga Tibort próbáltuk, betelt már sajnos. -
Reaper
őstag
-
Reaper
őstag
-
Reaper
őstag
-
Reaper
őstag
-
Reaper
őstag
-
Reaper
őstag
-
Reaper
őstag
-
Reaper
őstag
-
Reaper
őstag
-
Reaper
őstag
-
Reaper
őstag
-
Reaper
őstag
-
Reaper
őstag
Nekem az még mindig para, pedig párszor már használtam
Mindig ott van bennem, hogy mi van, ha nem a saját autómat kapom, vagy valami durva sérülés van rajta. Tudom marhaság, de akkor is ez van 
Amúgy a belvárosra én azt várnám már, hogy a blinkeenek legyen nagyobb a területe, érjen el az Árpád hídig. Onnantól én is kihagyom a belvárost a sajáttal. -
Reaper
őstag
-
Reaper
őstag
-
Reaper
őstag
-
Reaper
őstag
Gyerekkorom egyik nagy kedvence, kár, hogy ritkán látni nem szétgányoltat. Kb fél éve araszolt mellettem az Árpád úti felüljárón egy nagyon gyárinak kinéző. Olyan volt, mintha unikornist látnék.

Évfolyamtársam kapott egy turbo 4x4-et anno, mert átment az érettségin. Eléggé irigy voltam
-
Reaper
őstag
-
Reaper
őstag
Hali,
autóeladásnál ha apum a tulajdonos, én meg az üzembentartó, de adott meghatalmazást, hogy eladhatom, akkor az ő adatait kell az adásvételire írni, vagy az enyémet?
Lehet láma kérdés, de nem nagyon találom sehol ezt az infót. Gondolom az övé kell. -
Reaper
őstag
-
Reaper
őstag
-
Reaper
őstag
Nekem is legutóbb valami 6ezer volt a rátöltés, de ennek kb 1,5 éve és ismerős csinálta meg kb 10 perc alatt.
xboy89: világos amit mondasz, arra jutottam, hogy jobb feltölteni, pont azért mert kevésben volt és ha valaki olcsón akar jó és klímás autót, akkor bepipálja a hahun és annyi. Nem tudom mennyien keresnek régi Swiftet, de nem hinném, hogy sokan, hátha így jön majd a megfelelő vevő.
Itt a Szentmihályin láttam régebben pár klíma töltő céget, benézek majd valamelyikhez.focvis: akkor a futóműre meg azt írom, hogy kiváló futóművel, talán így jó lesz.
A többi részre valami? Sok? Kevés? Jó így? Mármint a hirdetés szövege.
-
Reaper
őstag
-
Reaper
őstag
Igazából azért írtam bele, mert tényleg ég és föld a különbség. Nekem se hülyegyerek autózás miatt kellett, hanem mert amikor beültünk 4en + csomag, akkor lógott a hátulja. Plusz autópályán is kicsit stabilabb.
Bár nekem is eszembe jutott, hogy lehet tuner Józsinak nézhetnek a leírás miatt, igazából rendes gazdát szeretnék neki, nem hülyegyereket.
400 lesz az irányár, de megnézem mennyit hűt most, hátha nem kell bele sok.tboy93 és Qru: köszi, eszembe nem jutott, hogy 4 példány kell hozzá.
-
Reaper
őstag
Hali,
hosszú idő után rávettem magam, hogy eladom a Suzukimat és ehhez kéne pár tanács, még sosem adtam el autót, mindig csak vettem
Szóval eladásnál annyi csak, hogy adásvételit két példányban kitöltjük, egyik a vevőnek, egyik nekem majd ezekkel megyek a biztosítóhoz és valamelyik kormányablakhoz?
Másik dolog, hogy tudom, sokan írják hirdetésben, hogy a klímát csak fel kell tölteni, nekem évente 1x kell, onnantól kezdve folyamatosan jól hűt, de szép lassan elszivárog valahol. Csak én idén nem használtam így fel se töltöttem. Ezt beleírjam a hirdetésbe vagy töltessem fel és annyi? Sajnos a klímásom profilt váltott így azt is keresnem kell a 15ben.
A harmadik meg szintén a hirdetéssel kapcsolatos. Szeretném, ha lektorálnátok a szöveget, sok/kevés, bármi.
Csak a szöveget másolom be, így talán nem számít hirdetésnek, ha mégis, akkor valamelyik modi majd törli.
Eléggé a szívemhez nőtt a kis vas, hiába tudom, hogy ez a piacot meg úgy igazán senkit nem érdekel
Ha lenne Spoiler gomb itt, akkor úgy másolnám be, íme:Az autó 10 éve van nálam, első autóm volt, nagyon sokat törődtem vele, rendszeresen karban
tartva.
Az évek sorá a tipikus korroziók szakszerűen ki lettek javítva (első kereszttartó, küszöb,
csomagtér alja, tornyok) és kapott tavaly egy jó minőségű alvázvédelmet.
Új akkuval. Gyári szövet szőnyeg szett. USB-s fejegység, a gyári helyeken rendes hangszórókkal.
Osram Nightbreaker Unlimited izzók. Távirányítós központi zár. Elektromos ablakok elöl. Gyári
könyöklő tárolóval.
Motor szépen jár, rendszeres olajcserék alkalmával sem volt olajfogyás, legutóbbi műszaki idején
cserélve, de azóta kb 1000km-t ment az autó. A váltó hibátlan, igen a szinkronok is, szépen veszi
a fokozatokat minden fordulatszámnál, hidegben, melegben.
A gyári futóművet segíti 4 Kayaba gátló + 4 Merwede progresszív ültetőrugó (40mm), így a hátulja
sosem ül le, szemben a gyári társaival, stabilabb már országúti tempónál is valamint az ABS is hatékonyabban tud dolgozni, hogy nem pattog el az eleje minden kátyún.
1 szezonos Vredestein nyári és fél szezonos Barum Polaris téli gumikkal.
Kisebb, felületi sérülések vannak, jellemzően parkolásból eredőek.
Kihasználatlanság miatt, nem minden áron eladó. Telefonon alkudozók kíméljenek.
Köszönöm! -
Reaper
őstag
-
Reaper
őstag
-
Reaper
őstag
-
Reaper
őstag
-
Reaper
őstag
-
Reaper
őstag
Szerintem már rég szervizelni kellett volna ezt a motort csak ugye nagy motor, nagy nyomaték "erősnek" érzed így "nincs semmi baja". Az automata váltó a marhanagy konverterrel meg szépen kisimítja, ha lenne is a motornak bármi rángatása.
Amúgy a kommentek engem is felb*sztak, hogy vehetett volna ezt meg azt. De ha neki ez tetszett, akkor fogadjuk már el, hogy ez vette meg, boldog vele, ennyi. Az amcsi V8aknak megvan a maguk hangulata, egyenetlen járás, fos illesztések, itt-ott olajfoltok alatta. Szerencsétlen gépeket meg a jó kis emissziós szabványok fojtották meg, elég csak a GM 350es motorját megnézni, 300+ lóról indult, egy nem túl jó gyári karbival a 60as években és a 80as évekre ugyanez a motor képes volt kb 150 lóra.
-
Reaper
őstag
-
Reaper
őstag
-
Reaper
őstag
-
Reaper
őstag
-
Reaper
őstag
-
Reaper
őstag
-
Reaper
őstag
Lesz ma közös mosás a Fogarasin, vagy vigyem le a céges mosóba a taligát?

-
Reaper
őstag
Megpróbálhatjuk megidézni őt is, de első körben megyfigyelem a rendes sorrendet, mert most új mosó nyílt nálunk, van rajta minden, én meg azt sem tudtam mi kell nekem belőle úgyhogy volt aktív hab, majd kefés hab, utána magasnyomású, majd viasz, végül öblítés cseppmentessel. Na úgy nézett ki a motorháztető mintha valaki meggyalázta volna

szerk: #98944: Nekem van össz-vissz 3 darab mikroszálasom, egyben vettem Homasitában. Na majd kifaggatok mindenkit

-
Reaper
őstag
-
Reaper
őstag
-
Reaper
őstag
-
Reaper
őstag
Ma előttem azt hittem letolok az útról egy idiótát egy új Golfban, előtte kilóméter hely, mert nézegeti a csajt a mellette levő autóban... Szerencsére miután eltűnt előlem onnantól majdnem végig nyugi volt, Árpád út- Váci vonalon, pedig fél 9 fele jöttem én is. Mondjuk ehhez az is hozzátesz, hogy mindenki csak a belső sávban tolong, a külsők meg majdnem mindig üresek. Főleg az Árpád úton.
MurdR: Én bedobtam a vezető ülés mögé a hátsó ülés lábterébe. A másik vasban meg a csomagtartón van neki egy kis "polc". Bár nekem is 2 kilós van, de nemtom éles helyzetben mennyit érhet kb.
-
Reaper
őstag
Azért ez nagyon kemény, gondolom az autó azért bimbammol, hogy hülye user cseréld már szervizben, de akkor ha jól sejtem elvitték egy pékhez és annyi.
Szerencsés vagy, hogy pont értesz a jogi dolgokhoz és ki tudtál szállni belőle, tanulságos ez mindenkinek.
Pedig már egészen megtetszett a vas, meg ismerősöm is nemrég vett, talán Hollandból, ex céges autó volt.
Remélem hamar megtalálod az utódját. -
Reaper
őstag
-
Reaper
őstag
-
Reaper
őstag
Hát nekem azóta sincs váltószoknyám, mert a gyárit nem akarod tudni mennyibe kerül, de 5k-t azért ki fogok tudni izzadni a költségvetésből

A kormány bőr még nagyon jól bírja 30+ év után is, viszont nem jó a fogása, kb Zsiguli vastagságú. Lecserélni meg nem akarom semmi sport kormányra, mert hát ugye gyári.bitpork: hiszed vagy sem, az a slag nagyon bevált, szerintem simán lehúzna még 30 évet az is ebben a formában, szóval ahhoz szerencsére nem kell nyúlni

-
Reaper
őstag
-
Reaper
őstag
-
Reaper
őstag
-
Reaper
őstag
-
Reaper
őstag
-
Reaper
őstag
-
Reaper
őstag
-
Reaper
őstag
-
Reaper
őstag
Az a legjobb, onnan fel lehet menni a "várba" is, sétálni a patak mellett, vagy egy durva kaptatón fel lehet menni a kilátóba.
Qru: Nem biztos, hogy felmenne, én bár ott mentem fel szombaton, de már nem ott jöttem le vasárnap. Olvadás-fagyás, majd erre még a friss hó, teljes széltében és nincs sok lehetőség korrigálni, egyszerűen egyik kerék se tud megtapadni. Mondjuk biztos más egy könnyebb vassal, mondjuk egy régi 4x4 Ignáccal kipróbálnám
-
Reaper
őstag
Fel lehet menni, van is a közelben egy kilátó, ha alacsony a vas, akkor csak odáig mennék, mert sok a nyomvályú. Viszont az az útvonal ami a kilátóba visz az alacsonyabb autóknak, az nem ajánlott csak száraz időben, mert durván meredek, ilyenkor rendszeresen lefagy, amire esik egy kis hó, hogy jó legyen. [link] Kb itt lehettem, látszik, hogy 2 út visz fel, ami a kilátóhoz közelebbi, ott van street view is, na az meredek, a másik jobb, bár sok helyre le lehet esni ott is, valamint ilyenkor hólánc ajánlott, ha nincs 4x4, valamint csak egy ideig van rendes út, utána mikor épp mennyire járják ki valami marhanagy teherautóval, amivel vizet visznek fel a fent lévő lovardába rendszeresen.Ez a meredek út, ha valahol itt lent lerakjátok az autót, és felsétáltok a kilátóba, nagyon szép a látvány, bár tuti odafagytok

Természetvédelmi táblát nem nagyon láttam eddig.
Szerk: A "hátsó" út magánút, most látom. [link] -
Reaper
őstag
-
Reaper
őstag
-
Reaper
őstag
-
Reaper
őstag
Azért az kemény, miért tiltja meg a bikázást, meg eleve hogy ellenőrzi. Nem lehet, hogy inkább csak lusta volt a taxis?
Peter.70: Szomorú azért ez, annó, amikor főiskolai gólyatáborban voltam, egyik feladat az volt, hogy szerezni kell valahonnan egy pótkereket és bevinni a kocsmába. Egy taxis röhögve és minden gond nélkül adott egyet, pedig kb 1 óráig nálunk volt. Mondjuk ez nem a főváros volt, hanem Pécs, és több, mint 10 éve.
Én ha ahol lakom, és látom, hogy felnyitva a motorháztető, akkor megkérdezem tudok-e segíteni, egy bikázástól nem lesz baja a gépnek. -
Reaper
őstag
Én úgy vettem észre, hogy bizonyos méret fölött már nem emelkedik olyan drasztikusan a fogyasztás. A Camaro 5.7 literes és az is tud, finomkodva 11et enni. Meg 20at is, de akkor már minden elindulás vigyorgós

Meg szerintem itt a soros motor hátrányban van a V-vel szemben, tehát, gondolom, ha lenne egy ugyanekkora V6-os, 2.5 dízel, szerintem az kevesebbet is ehetne valamennyivel.Qru: Pontosan, ahol nyernék a hosszú 5ik fokozattal, állandó tempóval, ott el is veszítek ugyanannyit a 2 tonnával, panelház áramvonalassággal, meg a nem annyira okos összkerékkel.
Ja amúgy küldtem updatet a szerelővel kapcsolatban
-
Reaper
őstag
Én kb akármit csinálhatok, a Sorento 11 litert eszik, se többet, se kevesebbet, ha taposom, ha nem, ha város, a pálya. Talán országúton 70nel lemenne 10-re, de az nem túl életszerű
A sima hátul hajtók is ennyit esznek.
Ellenben akik csipszeltek azoknál van némi csökkenés, cserébe aki úgy csipszelt, hogy nem volt meg a lánc csere a teljes vezérléssel, na annál szétszaladt a ménes, ő nem járt jól. -
Reaper
őstag
Írtam a szerelővel kapcsolatban, próbálok szerezni kontaktot.
245 széles Continental WinterContact TS 850 P van rajta, pár hónapos, friss, ropogós.
A Sorento klubban volt aki csinált neki kapcsolót is, én most egy kicsit inkább csak örülök, hogy megint megy a kicsike, talán kicsit jobban is végre, mint a felújítás előtt

-
Reaper
őstag
Igen, szerintem a kicsi koreaiak nem arra szánták a Sorentót, hogy valaki fánkozzon vele a parkolóban, illetve van olyan változata is ami tud fix hátsókerekes módot, meg valami biztosíték buherálással az enyémet is meg lehet ilyenre csinálni, de azért nem akarnék leesni vele az útról.
Arra ott a Camaro
-
Reaper
őstag
Nálam nincs elektronika, csak hátsókerék hajtás, ami mellé automatikusan kapcsolgatja az első kerekeket, de lehet nem voltam elég agresszív, jobban ki kell tekerni a kormányt

szerk. #90990: Ez egy 2006-os Sorento, ABS az van, viszont van rendes kézifék is. A kipörgésgátló az az alapjárati lovak teljes hiánya + az automata összkerék hajtás + a 2 tonna önsúly

-
Reaper
őstag
-
Reaper
őstag
-
Reaper
őstag
Sokáig szemeztem ilyennel, egyszerűen gyönyörű autó, gratula hozzá, nagyon sok balesetmenteset!

-
Reaper
őstag
-
Reaper
őstag
Engem Auchan parkolóban állítottak meg rendőrék, de tök normálisak voltak, már értem miért úgy mondták ahogy Saint :"személy- és vagyonbiztonságot ne veszélyeztessék", ennyit kértek csupán.Persze ez valami fél 12 fele este volt, nyilván aki olyankor megy Auchanba, annak nem a bevásárlás volt a célja

-
Reaper
őstag
Egy másik fórumtársnak van egy 4genje, kicsit húzottabb szemű vas (meg is van, Ironizer, itt meg a videó, ő vitte ki pályanapra, én egyelőre nem

Amúgy ha már fogyasztás
Camaro, de a Sorento sem szerénykedik, de valamit valamiért, amíg nem lesz 500HUF literje, addig nem fog zavarni, amikor ezt átlépi, akkor zavarni fog, de nem fogom letenni 
-
Reaper
őstag
Én Vácon jártam így tavaly nyáron, nekem a pedál leugrott a munkahenger tengelyéről, mert csak egy kis műanyag bizbasz tartotta, mivel nem volt nálam másik, ezért gyorskötözővel raktam össze és a lehető legkevesebb kuplungolással de éppen hazaértem, beálltam a garázsba, na akkor kinyomtam mégegyszer, és akkor ugrott szét

-
Reaper
őstag
-
Reaper
őstag
-
Reaper
őstag
Hmm, sanszos, hogy akkor az lehetett, hogy amikor legutóbb eltömődött a tankszűrő, akkor mivel a régi nem zárt rendesen, ki lett cserélve, ekkor viszont nem cseréltek elöl szűrőt és onnan mehetett be valami. A tankban csak a szűrő van, ha van ebben pumpa, akkor az elöl van. Szeretném remélni, hogy mostantól nem fog leállni alattam, mert elég kellemetlen szokás

szerk.: Kicsit érthetőbb így, de azt még mindig nem értem, valószínűleg nem nagyon fog kiderülni, hogy akkor miként kaphatott levegőt a rendszer menet közben, a tank tele volt szinte, Mátrafüredről indulva, az M3on Pest felé a Hatvani lehajtót elhagyva állt le tempomatozás közben, minden előjel nélkül, ez kb. fél óra járatás.
Azért most megint el fog tartani egy darabig, mire megint megbízok benne. -
Reaper
őstag
És a helyes megoldás az öné
A leírást követve, pár köhintés után, de csak felsírt újra a dízel kellemes traktoros hangja. Egy ideig kereste önmagát volt füstje is, de utána helyreállt a rend. Most már csak a CE ég, arra jön majd egy ember kiolvassa mi a baja, és remélhetőleg ennyi volt a gond.
Köszi, mégegyszer
szerk.: mondjuk az azért érdekelne, hogy miért állt le alattam a pályán, és hogy ezt hogyan lehetne elkerülni a jövőben.
-
Reaper
őstag
Ez biztatóan hangzik, hosszú a hétvége, ezt ki fogom próbálni, örülnék, ha csak ennyi lenne. Gondolom akkor a motorindító sprét is hanyagoljam inkább.
(#87398) szerk.: oké, csak biztosra akartam menni, nem szeretem a hidegindítót használni, ha meg elindul úgy, ahogy mondtad, akkor nagy lesz az öröm

focvis: Akkor már inkább egy ilyet: yt kink
Osztrákoknál láttam ilyet eladót, kicsit elrohadva, de elég olcsón, már nem emlékszem mennyi volt, de nagyon vicc áron
-
Reaper
őstag
-
Reaper
őstag
A tankszűrő jó ideje nem tömített rendesen, attól nem volt baja, ki lett cserélve kb 1 hónapja olyanra, ami már "jó", így nagyjából 1 literrel csökkent a fogyasztásom, azzal nem kéne, hogy baja legyen.
Ott vannak még z injektorok az egész CR rendszer a hülye érzékelőivel, meg a magas nyomású, aminek kissé combos az ára (bosch).
Qru: Én is remélem, hogy csak valami kisebb baja van, most kaptam kontaktot egy szakihoz, remélem ő meg tudja majd mondani, hogy mi van vele.A Justyról annyi, hogy nagyon sokáig szerettem volna, ha a szedán swiftbe bele tudom rakatni az összkerék hajtást, maga a cucc bontottan annyira nem is volt drága, de a szedánnál nincs hely a kardánnak sajnos, pedig jó móka lett volna az tuti
Persze, ha valaki nem rest lemezt formázni, az bele tudja rakni, de én inkább azt kihagytam volna 
-
Reaper
őstag
Jól kiszámoltad akkor

Mára abbahagytam a próbálkozást, Sorento fórumon belengették, hogy magasnyomású is lehet a baja (meg más is), úgyhogy most szépen felraktam töltőre a Camaro akksit, így (megint) az lesz a téli verda ha sikerül holnap elindítani, és sikerül a téligumikat is felrakni.
Addig is töltődik majd a Sorento akksi, meg pumpálgatok, meg ajánlották még a motorindítót befújni neki, hátha beröffen. -
Reaper
őstag
2005-ös 2,5 CRDi D4CB motorkód.
Ja lehet nem írtam, Kia Sorento -
Reaper
őstag
és Aggregátor: Köszi, lemerült az akksi, kipróbáltam, hogy indítózok, pumpa, ismétel, de a végén már szinte nem tudtam a pumpát benyomni, na majd fullos akksival újra nekiállok.
-
Reaper
őstag
-
Reaper
őstag
Nálam megvolt az egész napos szívás, utcán, tankszűrő ki/szétszed, tiszta, elöl üa. szűrő sok szívás árán cserélve újra, indítózik szépen, elöl megvan a gázolaj, de nem röffen be. Gondolkodom a teletank, ráönt, meggyújt kombón.

-
Reaper
őstag
-
Reaper
őstag
-
Reaper
őstag
-
Reaper
őstag
-
Reaper
őstag
Ezt örömmel hallom, már csak az a kár, hogy ki van fizetve az egész éves casco, így majd csak akkor tudok váltani, amikor az lejár, bár legszívesebben bemennék az Uniqua irodába és kicsit megborítgatnám az asztalt. Nem annyira a spúrságuk miatt, bár az se semmi, hanem, hogy miattuk kb fél órával többet töltöttem kifejezetten veszélyes helyzetben.
Aggregátor: Sorento FB csoportban töltöttek fel képeket Bánkút környéki utakról, gyönyörűszép.
Én a Mátrából jöttem tegnap (Mátrafüred), ott is volt foltokban már hó este, szép volt
-
Reaper
őstag
-
Reaper
őstag
-
Reaper
őstag
Meg fogom nézni az áraikat, nem lenne rossz valami ilyen, bár ha helyszínen javítható, akkor azt általában én is meg tudom csinálni, ha kb 1 kmel később áll meg a gép, akkor pont beértem volna egy pihenőbe, akkor tuti szétbontom a tankszűrőt, de az autópálya széléről szerintem a legjobb gyorsan eltűnni, szóval nekem leginkább a tréler szolgáltatásuk kellhet, bár vannak már ilyen ismerőseim és elég baráti áron dolgoznak szerencsére, Pomázról nyáron egy 10es volt (benzinpumpa), most meg egy 20as kb Hatvantól.
Nekem eddig csak a Uniqával vannak rossz tapasztalataim, már a megkötéssel is volt szívás, meg a papírozással, a Suzukin Ali van, azt használtam is már, nem problémáztak semmit, bár az leginkább csak fényezés volt, amikor végig karistolták az oldalát, meg egyszer elverte a jég.BBD: Küldök privátot

-
Reaper
őstag
Nem csak emiatt van, de ha tudom, hogy nem számíthatok segítségre tőlük, akkor nem pazaroltam volna az időmet rájuk, úgyis eléggé tele van a hócipőm már velük, amint lejár megyek az Allianzhoz, most is ezt akartam, de aki intézte a papírokat elb*szta.
Az autóklub az hogy működik, még sose volt tagságim, viszont sokat utaztam már traileren, főleg a Camaro miatt.@pit stop: Na az se rossz.
-
Reaper
őstag
No, én tegnap hazafelé jövet a Mátrából megálltam egy kis pihenőre az M3 szélén nagyjából Aszód után Pest irányába. A Sorento egyszer csak megállt, valószínűleg valamelyik üa. szűrő telement, mert minden jelzés nélkül leállt a motor. Hívtam is a Uniqua biztosítót, mert ugye a Cascohoz van assistance, várakoztattak úgy negyed órát az adategyeztetés után, majd megint rájuk telefonáltam, akkor "szabadult fel" az egyetlen ügyintéző, aki tudna csinálni valami érdemlegeset, pl küldeni a trailert, aki közölte, hogy hát 8 évnél idősebb autóra nem érvényes műszaki meghibásodásnál az assistance szolgáltatás. Nekem ez nem nagyon tűnt fel, amikor átolvastam a szerződést (később otthon megnéztem, a kizárásoknál van... ), így miután megkérdeztem, hogy akkor tud-e bármi használhatót mondani, hát tud keresni egy trailert, amit majd nekem kell fizetnem, elküldtem őket melegebb éghajlatra és hívtam a saját tréleresemet, aki végül egy 20asért hazavitt.
1,5 órát álltam az út szélén a szakadó hóban, sötétben, ebből 25-30 percet az Uniqua miatt, olyan helyzetben amikor azért bármikor jöhet egy szundikáló román kamionos.
A kérdésem már csak az, hogy pl az Allianznál is van ilyen szemét kitétel, meg más biztosítónál is? Én nem találtam, de elnézhettem simán megint, mindenesetre elég aljas dolog szerintem, mert pont csak a fiatalabb autókra vonatkozik, amikkel azért elég kicsi az esély, hogy bármi szétdől.
Szóval jó kis este volt.
Külön köszönet a rendőröknek, akik az utolsó fél órában érkeztek, hogy miért pihengetek errefelé, és végül a villogót felkapcsolva megvárták velem a trailert, szerintem én még sosem örültem ennyire villogóknak a visszapillantóban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Technika, hobbi, otthon
- Autós topik
- (kiemelt téma)
- Gyúrósok ide!
- PlayStation 4
- One mobilszolgáltatások
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Gitáros topic
- Már megint variál a Samsung az Ultrával!
- Jogász topik
- Analóg fényképezés
- További aktív témák...
- LG UltraGear 27GR95QE-B 240 Hz OLED 2560x1440 Gamer Monitor 6 hó garancia Házhozszállítás
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7560 i9-11950H 64GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év gar
- iking.hu Apple iPhone XR 64GB használt White megkímélt 100% akku 6 hónap garancia
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 / GT 1030 - Low profile is (LP)
- INTEL Core i7-13700F 3.40GHz LGA-1700 (30M Cache, up to 5.20 GHz) OEM CPU!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest