Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- arden: Új robotos magazin építése – 1. rész: Miért hagytam ott a WordPresst?
- arden: Önjavító szoftver (Healing Agent) koncepció és demó
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller
-
LOGOUT
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Reaper
őstag
Nekem tipikusan a női ismerőseim amortizálják az autóimat. Táska bizb@szt sikerül kívül-belül mindenhova odaverni, utána jön, hogy ez már karcos volt, legutóbb meg addig ügyeskedett egy amíg bezárta a Suzuki könnyen mozgó zárját a táskájával, nem vette észre, kiszállásnál elkezdi tépni, nyitom a számat, hogy "be van..." de már letépte a kilincset.
akkor mondtam neki most szerintem jobb ha mész, kiengedtem, de egy terhes nőt az ember már csak le sem üvölt ugye...
-
zoo8800
veterán
válasz
runner 125 #13297 üzenetére
Sajnos igazad van. A Nissan Juke-ot is veszik, mint a cukrot, pedig annál bármikor szebbet sz@rok.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
trassher #13290 üzenetére
Láttam, ismerősnek volt a kocsijában. Tényleg elég bénán néz ki az a doboz a motortérben... Sufni tuning feeling és legalább jó drága is.
DeF: Nem az én autóm volt, csak mivel én voltam egyedül józan így én vezettem. De ugye más autóját is úgy óvom mintha a sajátom lenne.
-
TaaT
nagyúr
A toyotánál tényleg arra gyúrnak hogy senki se akarja megvenni az autóikat.
Retteghet a multipla...
-
trassher
addikt
Bármit csak a pajzsot ne. Kazal pénzért kapsz egy logikátlanul összetákolt valamit. Motortérben 50 forintos villanyosdoboz szilóval lerögzítve, mágneskapcsoló olyan helyen hogy nem tudsz egy helyzetjelzőt kicserélni. De legalább a reklám jó hogy ha ellopják a pajzsos kocsit akkor megtérítik az árát, csak az marad le hogy ehhez a legnagyobb csomagot kell megvedd.
-
Már régen is megmondtam: anyóst bezárni úgy,hogy előtte 2 hétig nem beszélhetett senkivel. Ezt semmi nem übereli.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
fi:zi'k #13283 üzenetére
Jogos. Be is nyújtom a számlát.
Még jó, hogy nem a nagy vassal voltam. Akkor tuti nem állok jót magamért.
TayRol: Pajzs.
Ja ne, azokat is lopják. Nincs tuti recept sajnos. Ismi tele rakta minden kütyüvel a kocsiját mégis elvitték a saját ablaka alól, úgy, hogy konkrétan ott aludt abban a szobában aminek az ablaka alatt parkolt.
De nyilván függ a tolvaj felkészültségétől is. Anno nekem a gyári immo-n simán áthámozta magát és a Karc rendszer volt az ami miatt nem tudta elvinni végül. Az szépen letiltott ahogy kell. Kiszállt, dühében rárúgott a kocsira 3 helyen aztán otthagyta a csudiba a verdát.
De hát anno a biztosítónál két dolgot amúgy is jól megtanultam:
1: Ellophatatlan autó nincs!
2: Annak van elsőbbsége akinek megadják.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
TayRol #13284 üzenetére
tökéletes recept nincs.
abban én is látok gondot, hogy a gyári elkó rendszerbe belenyúlni kockázat, egyre jobban félek a spontán autógyulladásoktól. persze meg lehet csinálni igényesen, csak éppen ezt ki és hogyan fogja ellenőrizni?
alapvetően a technikai és fizikai védelem kombinációját szokták javasolni, pl: rfid rablásgátló és váltózár, vagy rejtett kapcsoló és kormányzár.
egyiktől sem lesz lophatatlan, annyit tudsz elérni, hogy kevésbé lesz vonzó nekik az autó.
én ezt a kört már megfutottam a fórumon két éve, ne fűzz ehhez hiú reményeket, nem fogsz megoldást találni, mindenki mást javasol és másra cáfol majd rá. váltózár, kormányzár, trükkös indítás, immo, rablásgátló, uv festés, üveggravír, gps nyomkövető, pajzs, pravda a kalaptartóra, casco...
nézd meg a lehetőségeket, milyen opciók vannak egyáltalán, és milyen áron, aztán azt döntsd el, hogy a te nyugalmadat melyik vagy melyik kombináció garantálja jobban, és azt válaszd.
-
-
-
-
-
TayRol
nagyúr
Srácok, milyen lopás/rablásgátlót érdemes beszereltetni a kocsiba, ha napközben az utcán áll? 10 éves Mazda 6-ról beszélünk, 100e ft-ig nagyonmax.
-
-
rbalint88
addikt
válasz
DeFranco #13263 üzenetére
avensis d4d. helyette lesz az alfa. annak a dízele érdekes módon kevésbé kényes a csodás magyar gázolajra... benzinből szerintem az omv "félprémium" a tuti. 10Ft felára van, de érezhetően jobb a simánál kevesebbet fogyaszt és nem megy rosszabbul, szóval megéri a felárát bőven.
-
-
-
MunezXBK
nagyúr
-
rbalint88
addikt
válasz
bitpork #13250 üzenetére
ja, hát az a másik. van egy 147, tempomat és bőr van benne, de az már fullfull. kérdem én, hogy bose hifi, ülésfűtés, tetőablak hol marad?
alfa 156-ból a tetőablak, tolatóradar és az ülésfűtés a durva szűrőfeltételek, ezeket drága és szopó utólag berakni, míg a tempomat vagy a bose hifi viszonylag gyakori és könnyen is pótolható.
-
-
MunezXBK
nagyúr
Lemostam.
Most mossa róla az eső a sampont.
-
tresh
veterán
Lehet takarni az autókat le aki szabad ég alatt ál ha ilyen szép jégeső is gyűn
-
-
-
rover45
őstag
Nagyon köszönöm
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
rover45 #13222 üzenetére
Ha van casco-d akkor nem kell (ettől még magadra köthetsz baleset-poggyász biztit). Cascora még a hazatrélerezést is kifizeti a bizti ha úgy adódna.
mod:
DeF: Én Sanyikát cipeltem magammal (mit szídott, hogy miért egy japó fosch, és miért nem egy rendes BMW-t veszek
), volt amelyiknél már 5 méterről mondta, hogy fújva volt én még 1 méterről se láttam amit kellett volna. De hát ő a szaki...
-
rover45
őstag
Sziasztok. Egy kérdésem lenne.
Elmennénk nyaralni 1 hétre Horvátországba.
Az autóm 13 éves. Kötelező és casco van rajta. Kell-e, lehet-e valami kiegészítő biztosítást kötni rá?
Műszakilag patika, csak ne adj Isten, belém jönnek, vagy történik valami váratlan. -
DeFranco
nagyúr
válasz
rbalint88 #13220 üzenetére
egyetértek de nem értek egyet.
jó lenne találni ilyen ismerőst, de saját bőrömön tapasztaltam, hogy ez is közel impossibru. amikor autót kerestem, felforgattam mindent és mindenkit, fél éven keresztül csesztettem minden ismeretségi szálat, de senki nem tudott felmutatni ilyen ismerősismerőseboldogősét aki meg jött, az majdnem rám melegített egy gtk-s kombit.
szóval ez is a többségnek ilyen wishful thinking, hogy van ilyen ismerős szaki vagy koma, az a helyzet. neked, neki, nekik lehet hogy van (ami nyilván szignifikáns összefüggést mutat az előbbi körrel, mi szerint petrolheadek vagytok, ilyen az érdeklődés körötök), de szabó istván és becses neje munkaügyi előadónak nincs ilyen kapcsolata.
magamon is láttam, másokon is látom, hogy itt csak a hülyének levés boldogít, mert ha lelkiismeretes vagy de nem ez az életed, belebolondulsz a használtautó-vásárlásba.
persze, nagyon jó lenne körültekintően vásárolni, de egyszerűen a tömegnek ehhez se tudása se kapcsolatrendszere nincsen sajnos. ami valahol megszül egy valós piaci igényt, a profi, szervíz általi átvizsgálást, amire szintén szoktak itt hivatkozni a fórumon.
és amit egyrészt megint csak azok végeznek, akik az akciós castrolt töltik túl a 30k-s olajcsere periódus végén és nem cserélik a kiszámlázott stabrudat meg elgányolják a csatlakozókat mert lusták elmenni a műhely végébe a célszerszámért, másrészt meg a TC cikkében is bebizonyosodott, hogy lószart nem vesznek észre sokszor még a triviál hibákból sem, szóval itthon még ez sem működik.
-
rbalint88
addikt
válasz
DeFranco #13218 üzenetére
true. de ha az emberek többsége nem lenne olyan öntudatos nyakas paraszt, hanem belátná, hogy ehhez nem ért és keres az ismerősi (vagy ismerős ismerőse) körében egy hozzáértőt és nem veretné át magát a nepperrel - aki ennek megfelelően nem egy alja rohadék, hogy tekeri az órát, hanem piaci igényt elégít ki -, akkor itthon sem lennének ilyen áldatlan állapotok.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
rbalint88 #13217 üzenetére
persze, petrolheadeknek ez járható út, ami a magyar autótulajok 2-5%-a körül van valahol. a többi nem fog külföldről direktben autót behozatni, mert se tudása se kapcsolata se mersze hozzá, és igaza is van.
szóval amit írsz, az max. egy nagyon-nagyon-nagyon szűk körre igaz.
-
rbalint88
addikt
válasz
DeFranco #13215 üzenetére
Nem magyar szervizkönyvre gondoltam, hanem németre-svájcira-osztrákra
Osztrák tüvről olyan autóval vágnak ki taknyon csúszva, ami itthon jattolás nélkül átmegy csont nélkül a műszakin.Ck.: ezt aláírom, de a külföldi autónál sokszor megelőzési céllal is kicserélik az adott alkatrészt, mert olcsóbb megcsinálni előre egy másik munka mellett, mint fizetni az esetleges trélert és a plusz rezsiórát.
anonymus89: vedd meg a legolcsóbb matt tabletfóliát és vágd méretre. esetleg egy navi kijelzőátmérőt mérj előtte
-
anonymus89
addikt
Sziasztok!
Autóba beépített navira milyen kijelzővédő fóliát érdemes rakni?
Ha jól tudom van tükröződésmentes meg matt.? -
DeFranco
nagyúr
válasz
rbalint88 #13212 üzenetére
ismerve a magyarországi márkaszervizek hozzáállását, a rengeteg negatív tapasztalatot a gányolásokról, kiszámlázott de ki nem cserélt alkatrészekről, a lehetetlen szervízperiódusokat és azt, hogy előfordul, hogy még akkor sem cserélődik le az olaj (vagy nem azt kapja, ami az előírás, vagy többet vagy kevesebbet kap), engem nem nyugtatna meg egy flottul kitöltött szervízkönyv még akkor sem, ha egyébként valós adatokat tartalmaz.
-
Ck.
addikt
válasz
rbalint88 #13212 üzenetére
A szervizkönyves auto sem kerüli el az idő vas fogát.
A féknyergek idővel szétrobbannak ha még nem voltak cserélve, a fékcsövek elrozsdálnak, a motortérben a csövek elkezdenek szétmálni, a szervo szivattyú és a klíma szintén olyan, amit nem kell ütni-vágni, elintézi azt az idő is. Központi zár úgyszintén.
Ezektől a szervizkönyv se ment meg. -
Elemental
addikt
-
rbalint88
addikt
válasz
roberto211 #13211 üzenetére
Ezért kell olyat venni, ami végig szervizkönyves. Igen, van ilyen. Alfa 156-ból van egy 364e km-es első tulajos végig szervizkönyves 1100juróért pölö. 3000-ért meg van olyan, amiben 233ezer van és el lehetne adni 50ezresnek. Azt már megvettem volna, ha 1,4-et rá tudnék szánni a projektre.
-
-
mycso
veterán
válasz
DeFranco #13202 üzenetére
Én meg pont az ellenkezőjébe estem bele...ùj kuplung, turbó, szélvédő, fékek, vezérlés, stb. +friss műszaki, aztán mostanában gondolkodtam el, hogy eladom. És így is csak az ársáv alján fogom tudni eladni a futás miatt.
Illetve még nem igazán tudom eldönteni, hogy mi legyen helyette.Runner annyiszor linkelte a volvóját és olyan gyönyörű, hogy most azokat nézegetem, mellete 3-as lagunákat, bár tök felesleges nekem akkora autó.
-
Tökéletes autó nem van. Illetve mindenkinek tökéletes. Ne is vesztegessetek erre szót. Van amit szeret a tulaj van amit nem.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
roberto211 #13205 üzenetére
jól van már, azért szívrohamot ne kapjál itt nekem, hogy random istván kullancsarcú avatar kifigurázta a két mondatod közti ellentmondást
-
roberto211
őstag
válasz
DeFranco #13204 üzenetére
Azt tudom.
10ből 8 esetben pont nem érdekel ki,hogy vetít és ki mit gondol elhiheted.. Én kocsimmal minden rendben van, fél éves vezérlés,pár hónapos gumi,igaz katalizátor kivan vetetve(hogy lásd milyen korrekt vagyok ezt is bevallom),uram bocsáss egy ajtózsanérszettet cserélnem kell,meg most a kompresszort.. Tehát ez nagyon nem jött be
-
DeFranco
nagyúr
válasz
roberto211 #13203 üzenetére
gyarló vagyok és egyszerű mint a bot
(10-ből 8 esetben ilyenkor kezdődik a vetítés amúgy, hogy hát jó, akkor ledobom a 8 éves gumit, kicserélem a 12 éves vezérlést, nem vetetem ki a katalizátort, stb. aztán szépen sumákban megy minden a maga kerékvágásában csak arcvesztés nélkül. láttunk már ilyet kis közösségünkben is, két kéz nem elég hozzá hányszor. ezek szerint te vagy a kettő. világos.)
-
roberto211
őstag
válasz
DeFranco #13202 üzenetére
Látom szokásodhoz híven sikerült kivenni a lényeget....
Ne fárassz kérlek....
Azt is írtam,hogy lehet jövőhéten megcsináltatom(ha találok kompresszort) de ebbe nyilván nem tudtál nagy mértékben belekötni ezért kellett bemásolni egy fél mondatot..
Én is gratulálok ehhez..
Amúgy nem tudom,hogy jött ki ez a két év akárhogy számolok nekem nem jön ki, de látom megy a számolás
-
DeFranco
nagyúr
válasz
roberto211 #13201 üzenetére
Igen azt tudom hogy bizalmatlanok a vevők Magyarországon
hábaz+ itt rugózol, hogy inkább fősz két évet egy guruló dunsztosüvegben, csak ne kelljen rákölteni egy családi mozijegy árát a kocsira, 'szt a vevők a bizalmatlanok?
megnyerted a nap arany farmermellény díját, gratulálok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Linux felhasználók OFF topikja
- Be is futott a Honor GT Pro
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One mobilszolgáltatások
- PlayStation 5
- Politika
- További aktív témák...
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- AKCIÓ! Dell Alienware AW2721D 27 QHD 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple MacBook Air 15,3" M2 (2023) 23 Ciklus - 100% akku , 8GB, 256GB (MQKR3MG/A) Ezüst - MAGYAR
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7500F 16GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB InWin 301 Erazer CM 650W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest