Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-31 21:29:46

LOGOUT.hu

Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#174951) python1 válasza spiky03 (#174950) üzenetére


python1
veterán

Mivel nem kell nagy méret, mindenképp valami pro hangszórószettet választanék hozzá.
Ez azt teszi lehetővé, hogy sokkal érzékenyebb (95dB feletti) hangsugárzókat tudsz gyártani, amit bármivel meg tudsz hajtani. Elég lenne 2-útban gondolkodni 8"-os mélyközép 1"-os driverekkel, megfelelő tölcsérrel, itt már össze lehet hozni megfelelő frekvenciamenetet, és a méretek sem lesznek nagyok. Mivel vágva lesznek 80-100Hz- nél felesleges is nagyobb méretben gondolkodni, árban is költséghatékonyabb lenne, hangváltót is egyszerűbb hozzá építeni, vagy venni és átalakítani.
Itt a pénztárcád szab határt milyen minőséget szeretnél elérni, oriási a választék hangszóróban, de már olcsón is tudsz kiváló teljesítményt és meglepően jó minőséget elérni.
Tudok segíteni ha kell, privátban bármikor kérdezz.

(#174952) spiky03 válasza python1 (#174951) üzenetére


spiky03
veterán

Köszi szépen előre is! :R
Szerintem foglak zaklatni. :B

SuperHeRo - Eladó! Anthem MRX710 + extrák!

(#174953) Khaosz55 válasza spiky03 (#174952) üzenetére


Khaosz55
addikt

Ehhez azért kellenek barkácsolási tapasztalatok, szerszámok, idő, utána járás, bútor festés stb és hely ahol mindent megcsinálsz, vagy mással megcsináltatsz, akkor meg nem tudom mennyire költséghatékony. Ha ezek megvannak hajrá. Csak a 2 ultim építésénél ami kb egy dobozban benne van egy hangsugárzó sok idő és rohangálás elment igaz nem bántam meg.
Ha végeredmény meg nem tetszik akkor meg kb eladhatatlan dolog.

[ Szerkesztve ]

(#174954) python1 válasza Khaosz55 (#174953) üzenetére


python1
veterán

Most lesz a nyárig egy rakás hangsugárzó építési felkérésem, amit ténylegesen meg is építek, és egy nagy adag tapasztalattal leszek gazdagabb, mindenképp megépítem magamnak is a Ő-t.
Természetesen mindenkinek magának kell eldönteni, hogy mit szeretne, de ugye azt tudni kell, hogy jóval magasabb kategóriákat lehet ugrani építéssel, simán 2-3x-os minőségi ugrásokról beszélhetünk, csak tenni is kell érte azért.

(#174955) Gigi01


Gigi01
őstag

Rámegyek a Pio-ra.Visszább nem akarok lépni.

(#174956) Khaosz55 válasza python1 (#174954) üzenetére


Khaosz55
addikt

Azt tudom hogy neked van tapasztalatod én arra gondoltam, hogy spiky03 akar a hangsugárzó építésbe bele vágni.

(#174957) python1 válasza Khaosz55 (#174956) üzenetére


python1
veterán

Persze világos volt, azért is írtam, hogy segítek amiben tudok. Természetesen nem önreklám, de azért mindenképp haladó szintbe tartozik a DIY mozi építés is.
Majd kis hazánkban is lesz ennek reneszánsza, előbb vagy utóbb.

[ Szerkesztve ]

(#174958) Tamoo


Tamoo
MODERÁTOR

Monolith 12" ... :( fájó szívvel visszaküldtem ... kettőt. Harmadikat már nem kértem belőle.
Igazából legjobb hangú reflex sub amit eddig hallottam, baromira érezni a dobozon, hogy agyon van merevítve, nincs elspórolva sem méretben sem minőségben.
Viszont ha elektronikus zenét indítottam rajta, akkor minden ütésnél kiadott egy rezonáló hangot is a membrán felől. Ha a frontokat lekapcsoltam, akkor erőteljesen lehetett ezt hallani a hallgatói pozícióban is. Mozin nem tűnt fel ebből semmi és mérve is szépen nézett ki minden.
Nagyon körüljártam a dolgot, próbáltam mindenféle user errort kiszűrni, de mindig jelen volt bármit csináltam, pedig nagyon szerettem volna megtartani.
Mindenesetre érdekes, hogy nekem kettőből kettő ilyen volt és Melorin is visszaküldött kettőből kettőt (esetében is azt hittem, hogy biztos user error, erre ugyanúgy jártam). Többiekkel ahogy beszélgettem és szintén most vettek ilyet, Ők nem tapasztaltak ilyen hibát mint én.

[ Szerkesztve ]

(#174959) Khaosz55 válasza Tamoo (#174958) üzenetére


Khaosz55
addikt

Azért kettőnél is ilyen probléma van, akkor ott valami nem emel. Illetve Melorinnál is pont ugyan ez volt. Ez nem a véletlen kategória. Lehet ilyen és mások nem halották egyszerűen, vagy nem zavarta őket.

Gyártó nem mond erre semmit? Miért is jön ennyi vissza Magyarországból? Én jegelem a márkát.

(#174960) spiky03 válasza Khaosz55 (#174953) üzenetére


spiky03
veterán

Ezeket mind tudom ezért is írtam, hogy egyedül nem mernék belevágni, mert nem tudom, hogy mit, hogy kell.

De ha van egy tapasztalt kolléga, aki már csinált ilyet és pl megtudja mondani, hogy milyen hangszórkat érdemes venni meg a hangváltót ilyen legyen meg adoboz méret akkor úgymond csak "összekell rakni". Előre is köszönöm phítonnak az infókat! :R

Forrasztást lehet megtudom csinálni, középsüliban ötöd éven volt gyakorlatom ott forrasztottam. :D Igaz forrasztóm jelenelg nincs. :DDD
A hangfaldobozt is lehet megtudodm csináltatni így az is kivitelezhető. Rám a festés vagy fóliázás maradna.

De mint írtam, hogy még csak erősen nézelődök/érdeklődök, hogy mi lenne a legjobb. De azt tudom, hogy szeretnék egységes mozihangot elérni. :)
Sajnos az olyan DIY szettek, amiket készen megvezsel és neked csak otthon összekell rakni azok jelneleg hiánycikkek. :((( Quertz mondta, ha jól emlékszem, hogy IKEAs hangfalak. :D

@#174958Tamoo
Sajnálattal halljuk. :(((
Azért durva, hogy az Ulti a legkisebb, nálam meg az is már akkora mint egy ház, ha szeretnék mellé egy reflexest akkor az meg még nagyobb lesz. :DDD

[ Szerkesztve ]

SuperHeRo - Eladó! Anthem MRX710 + extrák!

(#174961) Tamoo válasza Khaosz55 (#174959) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Jó lett volna meghallgatni másnál is akinek jó, de sajnos messze vagyok. Megírtam nekik, hogy hogy hallgassák, mit keressenek, de Ők nem tapasztaltak gondot. Szerencsések, van egy vagy két kiváló ládájuk ez esetben.
Nyilván így hogy kettőből kettő ugyanazt csinálta nálam, többnek gondolom a problémát mint szerencsétlen véletlen.
Kérdeztem, hogy tudnak-e típushibáról a hangszóró kapcsán, de azt írták hogy az erősítő panel zörgése miatt cseréltek többet. Nekem ez viszont olyan hang volt, mintha pl. a ragasztás nem fogná a membránt a peremhez és az üt össze. Persze lehet tök más, csak ilyen jellegű hangot képzelj.

Én csak leírtam, hogy mi volt, nem célom lehúzni a márkát, mert amúgy tényleg nagyon jó sub. Aki a jövőben bevállalja, remélhetőleg szerencsésebb lesz. Anyagi kár nem ért, ingyen hozták-vitték, korrekten jártak el, pénzt is visszakaptam problémázás nélkül.
A UPS-t mint futárszolgálatot viszont nem kedveltem meg. :D

[ Szerkesztve ]

(#174962) -KP- válasza Khaosz55 (#174959) üzenetére


-KP-
addikt

Nekem két SVS NSD-ből kettő volt cserés. Oszt ilyenkor mi van?

(#174963) Dorian válasza -KP- (#174962) üzenetére


Dorian
félisten

Az van, hogy SVS-t se javasolt venni.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#174964) Saughassy válasza Dorian (#174963) üzenetére


Saughassy
aktív tag

A PB2000Pro m okés, de ha szar is lett volna, 1 nap alatt itt a csere a magyar képviselet miatt. Szerintem nem ugyanazt a szitu. Ráadásul az NSD már öreg jószág, már más szarba futhatsz csak. :)

Amúgy mi volt a bajuk? Hogy ment a csere?

(#174965) -KP- válasza Saughassy (#174964) üzenetére


-KP-
addikt

Tévedsz. Zsír új volt mindkettő.

(#174966) Khaosz55 válasza -KP- (#174962) üzenetére


Khaosz55
addikt

Csak azt mondom, hogy ebben a szűk körben két személynél is ugyan az a hiba volt 2X is. Szerintem az nem kevés, de nekem mindegy ki mit vesz. Kettő után nekem is elment volna a kedvem tőle.

(#174967) -KP- válasza Khaosz55 (#174966) üzenetére


-KP-
addikt

Persze ez igaz,de nem mintha más márkánál nem ez lenne a szitu. XTZ-nél pl. ott vannak a Edge erősítők, a nem edge modellek esetén túl sok volt a meghibásodás tudtommal. Egy-egy rosszabbul sikerült széria mindenhol lehet. Felesleges emiatt egy márkát egy életre eltemetni. Én se mondom senkinek, hogy ne vegyen SVS-t, mert nálam 2/2 cserés lett. Lehet extrém pech is, vagy hogy épp aznap nem jól sikerült valami a gyártósoron. Persze ilyenkor ha pont te vagy a "szerencsés" delikvens, akkor az azért nem vigasztal :)

Monoprice esetén meg már jön az új széria. Amcsiban már kivezetik a mostaniakat. Más picit a dobozforma és a hangszóró is. Szerintem simán érdemes lesz kipróbálni.

[ Szerkesztve ]

(#174968) Khaosz55 válasza -KP- (#174967) üzenetére


Khaosz55
addikt

Olvastam a teszteket és mérési eredményeket a Monolith-ról az audioholics-en. Mérések és alapján és leírtakat olvasva meggyőző nem erről van szó. Majd akkor kiderül milyen lesz az új széria.
Nekem nem játszik mivel túl hosszú méretre.

Az XTZ-nek írtam, volt egy kérdésem az Edge erősítővel kapcsolatban. Erre elküldték a végfok leírást. [link] Elég részletes, az viszont tuti ez a végfok elég a mélynyomóhoz.

[ Szerkesztve ]

(#174969) BBéci válasza Gigi01 (#174955) üzenetére


BBéci
titán

Jól teszed! :K

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#174970) hackeeeee


hackeeeee
Jómunkásember

Sziasztok!

Van 1 pár Mission LX2 hangfalam, amiből az egyiket sajnos ragasztanom kellett mert a macskusz házikusz kiszakította, viszont ettől függetlenül is hangra rendben van, használtuk még 1 jó ideig.

Szóval, arra gondoltam, h ezeket feltenném atmos-nak, egy VLB200-ban (korábban már voltak ilyen tartóban).

Ez működhet? Vagy engedjem el ezt az egészet. Őszntén szólva a kíváncsiság hajt, hogy vajon milyen is lenne. Csak nem tudom, hogy megfelelően szólna-e, mert ugye lefelé nem nagyon tudom "irányítani". Csak amennyit a tartó enged, ami nem túl sok, max 15 fok lefelé.

Viszont csak próbából nem venném atmos dobozokat ~100.000-ért, mert ha nem sokat javul a dolog, vagy nem tetszik akkor az nem biztos, hogy megérné.

Az erősítő egy Yamaha 3060. :)

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív...

(#174971) denesdr


denesdr
addikt

Egy Eminence Lab12-nek mennyi idő után kezd rothadni a pereme? Valakinek infó, tapasztalat erről?

(#174972) VoidXs válasza denesdr (#174971) üzenetére


VoidXs
nagyúr

96 ilyen driver életútját kísértem végig, elég sokat mentek, a legrégebbi 2008-as, és most is boldogan megvan. 16-ot robbantott fel erősítő, az nyilván nem a driver hibája. Az viszont igen, hogy ezt valamelyik 250 Watton tette.

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#174973) denesdr válasza VoidXs (#174972) üzenetére


denesdr
addikt

Gondolom ezek napfényt nemnagyon kaptak. Vagy?

(#174974) denesdr válasza VoidXs (#174972) üzenetére


denesdr
addikt

Köszi amúgy! Ahogy olvasgatom végülis nincs öregedési probléma a peremmel.

(#174975) VoidXs válasza denesdr (#174973) üzenetére


VoidXs
nagyúr

Nagyja nem, installált. Nekem is van pár, de nincs bajuk.

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#174976) MasterMark válasza -KP- (#174878) üzenetére


MasterMark
titán

a magas köré tett 1-1 középsugárzó okoz

Ez mit okoz?

Switch Tax

(#174977) hackeeeee válasza hackeeeee (#174970) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Szereztem egy pár Klipsch R-41SA-t. :)

Kellemes csalódás. Őszintén szólva nekem tetszik, majd még be kell mérnem újra.

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív...

(#174978) denesdr válasza MasterMark (#174976) üzenetére


denesdr
addikt

Kioltásokat és ezáltal túlzott nyaláboltságot.

[ Szerkesztve ]

(#174979) achilleuss


achilleuss
tag

Sziasztok! Bővíteném a dvd lejátszó gyűjteményemet és kinéztem egy ilyet. Nincs valakinek eladó? Parasound D3

(#174980) MasterMark válasza denesdr (#174978) üzenetére


MasterMark
titán

És milyen a jó? Gondolkozom egy magasabb kategóriás Dali center-en, az Ikon mk2-őt nézegettem, de az is ugyanilyen még.

Switch Tax

(#174981) ada19 válasza MasterMark (#174980) üzenetére


ada19
senior tag

Lehet jó a fekvő MTM is, ha 2.5/3 utas mert akkor a mélyközepekből más fog szólni ergo nem akadnak össze. Mint talán KP írta korábban, ez nem garancia a jóságra, léteznek szörnyen tervezettek is.

Mégsenem

(#174982) denesdr válasza MasterMark (#174980) üzenetére


denesdr
addikt

Ahogy ada is írja, egy 2,5 utas már jó, de mégjobb pl egy 3 utas, ez utóbbi esetben is főleg azok, amik vertikális közép-magas szekcióval rendelkeznek vagy mondjuk koax szól benne. A mélysávban már elég nagyok a hullámhosszok és emiatt nem zavarja egymást a több, azonos sávot sugárzó hangszóró.

Példaszerű 3 utas fektetett center: [Revel C208]

Ugyanez az elv DIY kivitelben (mondjuk én nem barmoltam volna szét a magas előlapját, simán ráfedéssel jobb és egyszerűbb lett volna, vagy simán csk alá szerelve, mert van hely hozzá): [link]

[ Szerkesztve ]

(#174983) ada19 válasza denesdr (#174982) üzenetére


ada19
senior tag

Mi az oka hogy alig látni egy mélyközepeseket? Mint pl. XTZ 99.25 Center

Mégsenem

(#174984) denesdr válasza ada19 (#174983) üzenetére


denesdr
addikt

Ez jó kérdés, talán esztétika, meg azért ne felejtsük el, hogy 1db mélyközéppel fele akkora a membránfelület mint kettővel, ez főleg a mélysávban érdekes.

Szerk.: meg aztán ilyen centert külön gyártani nem kell, mert a legtöbb polcsugarzó használható így is. A linkelt XTZ azért van centerként árulva, mert elfordították benne 90 fokkal a ribbon magasat.

[ Szerkesztve ]

(#174985) Dorian válasza denesdr (#174984) üzenetére


Dorian
félisten

Ez kizárólag esztétika. A centernek pont teljesen felesleges nagy membránfelület

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#174986) ada19 válasza denesdr (#174984) üzenetére


ada19
senior tag

Meg van amikor ez elfordított márkajelzést, esetleg átalakított talpakat jelent. Pl. XTZ M6-nál azt hiszem a center meg van emelve gyárilag, de praktikusan ugyanaz mint az M6 frontok.

Inkább az a furcsa, hogy amennyiben tényleg csak esztétika, miért nem ezt a vonalat viszik a gyártók.

Mégsenem

(#174987) liszi70 válasza ada19 (#174986) üzenetére


liszi70
nagyúr

Szerintem nem csak esztétika. A hangzás-szimmetria miatt is fontos lehet a szimmetrikus elrendezés, bár valószínűleg csak közelről releváns.

[ Szerkesztve ]

(#174988) python1 válasza Dorian (#174985) üzenetére


python1
veterán

Azèrt van elllenpèlda is. :D
Tulajdonkèppen az èrzèkenysèget is szokták îgy növelni, nálam a minimális membránfelület 12"- nál kezdődik, tulajdonkèppen ez már egy másik dimenziója az otthoni mozinak.

(#174989) Dorian válasza liszi70 (#174987) üzenetére


Dorian
félisten

Senki nem hallgat olyan közelről centert.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#174990) denesdr válasza liszi70 (#174987) üzenetére


denesdr
addikt

Lehet, hogy szimmetrikus a szórása egy vízszintes MTM-nek, de sokkal nagyobb hátrány a nagyon szűk a vízszintes lesugárzási szöge (közben épp ennek kellene szélesebbnek lenni) pont az említett vízszintes 2 utas elrendezés miatt, ahol két mélyközép között van a magas. Akusztikailag jobb a vízszintes 2 utas TM (vagy MT) mint az MTM.

[ Szerkesztve ]

(#174991) -KP- válasza Dorian (#174985) üzenetére


-KP-
addikt

Miért lenne felesleges? Az egy urban legend, hogy a centerből csak dialógus szól. Ugyanúgy megkapja azokat az effekteket, amit a frontok is, emellé még pluszban a dialógusok nagy részét is.

#174983 ada19: Jó kérdés. Lehet szimplán azért, mert a felhasználók ehhez szoktak hozzá, ezt veszik. De nem csak esztétika. A dupla mélyközép ugye dupla terhelhetőséget is jelent. Valamint attól függően, hogy sorosan, vagy párhuzamosan vannak kötve a mélyközepek, lehet akár +6dB érzékenységnövelés is. Persze fele akkora impedancia mellett.

[ Szerkesztve ]

(#174992) MasterMark válasza Tamoo (#174958) üzenetére


MasterMark
titán

Azok milyen erősítők?

Switch Tax

(#174993) -KP- válasza liszi70 (#174987) üzenetére


-KP-
addikt

Nincs ilyen, hogy hangzás szimmetria. Amikor vízszintesen két hangforrás ugyanazt a hanghullámot sugározza, kioltások fognak jelentkezni közüttük, ha a két hangforrás közepétől mért távolság megegyezik,vagy nagyobb a lesugárzott hanghullám hullámhosszának a negyedével. Tehát nem a szélétől széléig való távolságot kell nézni, hanem a hangsugárzó közepétől közepéig tartó távolságot. Csak hogy egyszerűbb legyen a dolgunk :U Ez pedig nem márkanév és árszint függvénye. A drága JBL HDI center a mérések szerint kb. +-10 fokig jó, a 400 eurós Monoprice meg +-50. Ez hatalmas különbség.

Éppen ezért jobb megoldás nagyságrendekkel, ha csak egy mélyközép van 1 magassal. Ez lehet akár vízszintes is. Illetve pont ezért jobbak a 3 utas centerek ahol 5-6-700hz körül elváltják a közepet. Mert körülbelül itt szoktak tartani a gondok, és egy alap centernél ahol mondjuk 2,5k-3k között van a váltás, egészen a váltási pont körülig.

Többféleképp is lehet mérsékelni a problémát. Az egyik, amikor csak 1 mélyünk van 1 magassal. Például az említett XTZ, vagy a Krix Megaphonix.

De azt is lehet, hogy a két mélyközepet amennyire lehet közel helyezzük, és amennyire lehet, alacsonyan váltjuk a magasat. Jellemzően 1,5k de akár az alatt is. 100% ez se szünteti meg a problémát, de jócskán csökkenti. Pl. régebbi Dynaudio Contour S C.

Itt láttam olyan megoldást is, hogy a két mélyközepet teljesen egymásra tolták, és a magassugárzó fém előlapját vágták le annyira, hogy teljesen beférjen a két mélyközép hangszórókosarának íve közé. Pl. Atlantic Technology meg sok minden más.

3 utas center használata, dedikált középsugárzóval, elég alacsonyan elváltva. Jellemzően 5-6-700-800hz körül. Pl. Paradigm Premier, Monoprice 365C, Monitor Audio Silver/Gold, Bowers and Wilkins, Martin Logan sztatikus centerek stb. stb.

Illetve MTM 2 utasban is lehet jó, ha elég alacsonyan tudjuk a magasat váltani. Pl. egy nyomókamrás magas tölcsérrel. Ilyen pl. a JTR, vagy a JBL Synthesis egyes modelljei meg sok minden más.

[ Szerkesztve ]

(#174994) Tamoo válasza MasterMark (#174992) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

4db olcsó T.AMP E400 hajtja a 7.0-t. Közvetlenül egy Asus Xonar HDAV 1.3 Deluxe-ra vannak kötve.

Itt még venticsere előtt. :)

[ Szerkesztve ]

(#174995) MasterMark válasza Tamoo (#174994) üzenetére


MasterMark
titán

A centernél bridge-eled? Nincs rajta trigger akkor mindig külön kapcsolgatod be-ki, vagy magától tud bekapcsolni jelre?

A XLR igazi szimmetrikus bemenet?

[ Szerkesztve ]

Switch Tax

(#174996) Tamoo válasza MasterMark (#174995) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Igen, center bridge.
Ja, kapcsolgatok mindent. Külön rituálé az indítás. :D Még a ventikhez is külön kapcsoló van. Tudom van aki mindent szeret automatizálni, a vászon is kapcsolós, így nem esik nehezemre végignyomkodni a billenőket amíg leeresztem. (Amúgy van a T.AMP-okon auto standby.)

Nem szimmetrikus. Legalábbis úgy gondolom.

[ Szerkesztve ]

(#174997) liszi70 válasza -KP- (#174993) üzenetére


liszi70
nagyúr

"Nincs ilyen, hogy hangzás szimmetria. Amikor vízszintesen két hangforrás ugyanazt a hanghullámot sugározza, kioltások fognak jelentkezni közüttük."

Nekem a "szokásos" szimmetrikus felépítésű centerem van, ilyen: [kép] Akkor ezeknél a két középsugárzó nem ugyanazt a hangot küldi ki?

(#174998) -KP- válasza liszi70 (#174997) üzenetére


-KP-
addikt

Nem így értem. Hanem az általad sugallt dolog nem létezik, hogy kell két hangforrás, a magastól egyforma távolságra mindkét oldalt, ami ugyanazt a hangot sugározza le, hogy meg legyen az a bizonyos "szimmetria". A valóság az, hogy nem kell meglegyen, sőt, kifejezetten káros. A hanghullámok nem egészen úgy viselkednek, ahogy az emberi szemnek tetszetős.

[ Szerkesztve ]

(#174999) Dorian válasza liszi70 (#174997) üzenetére


Dorian
félisten

Ha 2 utas, akkor ugyanazt, és fellép az említett probléma, ha 2,5 utas, akkor nincs ilyen gond.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#175000) MasterMark válasza Tamoo (#174996) üzenetére


MasterMark
titán

Én is az automatizálás híve vagyok, most szereztem egy Rotel végfokot, de nincs rajta trigger és gondolkodom hogy lehetne megoldani.

Azt esetleg tudja valaki, hogy az ilyen szilárdtest reléknek van valami rossz hatása a hangra?

Switch Tax

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.