Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-31 21:29:46

LOGOUT.hu

Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#175351) Dorian


Dorian
félisten

Ok, akkor nem itt van a hiba.
Célom, h 5.1 forrás esetén az oldalsó sr-okat a hátsókon is szólaltassa meg. Tegnap ezt beállítottam az EQ-apo-ban, de... OK, h most szól hátulról is, de most meg sok a sr hangtömeg. Persze nem teszteltem meg ilyesmi, csak bedobtam a soron következő sorozatrészt (nem is olyant aminek különösebben jó a sr hangja és megnéztük.) Mintha a hátsó sr-ok hangosabbak lennének, mint kellene, az oldalsókhoz képest.
Pedig EQ-apo-ban ez a copy ch panel az első, tehát ezután állítja be a Cavern-től kapott jelszinteket.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#175352) VoidXs válasza Dorian (#175351) üzenetére


VoidXs
nagyúr

Ha hangszórót duplázol, akkor +3 dB lesz, amennyiben nem copy-n keresztül mértél eleve. Ezt ki kell vonnod előre a két forrásból, vagy 0.71-es szorzót kell tenned minden nyílra.

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#175353) Dorian válasza VoidXs (#175352) üzenetére


Dorian
félisten

Köszi!
Akkor a 0,71-es szorzót választom, így a legegyszerűbb variálni, hiszen ha 7.1-es a film, akkor ezeket a nyilakat törölnöm kell. (MPCHC-ben hiába állítottam be, kijelzi a pipálgatós mártixban, úgy ahogy szeretném, csak hangban nem történt semmi, azért ez lesz a megoldás.)

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#175354) VoidXs válasza Dorian (#175353) üzenetére


VoidXs
nagyúr

Nem kell törölni, elég simán kikapcsolni azt az egy filtert.

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#175355) Dorian válasza VoidXs (#175354) üzenetére


Dorian
félisten

Igaz :)

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#175356) CsigaGyilkos


CsigaGyilkos
aktív tag

Sziasztok!

Remélem jó helyen járok. Házi mozi vásárlás előtt állok. Igazából költözök és beruházok egy új TV -re, aztán úgy voltam vele, ha már lesz egy jó TV, akkor miért épp a zenei vonalat ne fejlesszem. A Logitech Z906 5.1 -es rendszeremet szeretném nyugdíjazni és helyére egy Dolby Atmos -os rendszerre cserélni erősítővel. Sajnos nem lesz sok időm kipróbálgatni a hangfalakat vásárlás előtt, meg ezzel én amúgy is úgy vagyok, hogy több idő kell ahhoz hogy eldöntsem tetszik e az adott hangfal vagy sem, nem elég az a kipróbálás az üzletekben pláne hogy ott sokkal nagyobb a tér. Sajnos több milliót nem tudok rááldozni, de mivel nem is egy csúcs technikás hangfal rendszerről tervezek váltani így nem is szeretnék túl nagyot lépni.

A cél kb. 500-600K -t szánnék rá 5.1 -es rendszerre, Dolby Atmos erősítővel. Használat: zenehallgatás, filmezés és játékok. Szeretnék olyat választani ami zenehallgatására is alkalmas, de légy szíves vegyétek figyelembe hogy egy Logitech Z906 -ról váltok. Azt gondolom ha nem is egy csúcs minőség lesz zenehallgatásra de a mostanihoz képest mindenképp előrelépés lesz. Ha nem elég a keret akkor max. 1 millióig elmegyek. 17nm nappaliba lesznek a hangfalak. Sajnos a hangfalak kiválogatásához nem értek, hogy melyikeket lehet összerakni egy rendszerbe, ezért komplett rendszereket néztem ki. Pl.: [Klipsch R-820F 5.1] ilyesmiben gondolkozom, de ehhez még ügye kellene erősítő is. Minden ajánlást hangfal szettet külön erősítővel, vagy komplett rendszereket erősítővel szívesen fogadok. :R

Visca el Barcelona!

(#175357) I'am Dony válasza CsigaGyilkos (#175356) üzenetére


I'am Dony
őstag

Szia!

17 nm-re sokkal jobb választás egy állványos (polc) sugárzó a hatalmas álló dobozok helyett, amiket nem valószínű, hogy el tudsz húzni kellő távolságra a faltól. Ezek közül választhatsz 4 db. teljesen egyformát és egy centert az 5.0-hoz. Törekedj rá, hogy lehetőleg azonos hangsugárzó mérettel rendelkezzen a center mint a többi. A Klipsch mozira jó választás, de ha fontos a zene is, akkor inkább Dali-Zensor, Spektor, Oberon, Focal-Chorus, Chora, Monitor Audio Bronze környékén nézz szét. 5.5" alatti készleteket én biztosan nem választanék. Fontos még az érzékenysége a dobozoknak ami lehetőleg érje el a 87 dB-t, ha több az még jobb.

(#175358) CsigaGyilkos válasza I'am Dony (#175357) üzenetére


CsigaGyilkos
aktív tag

"17 nm-re sokkal jobb választás egy állványos (polc) sugárzó"
Úgy látom ezeket a polcsugárzókat párban értékesítik, akkor veszek mondjuk 2x2 -t ugyanabból. A centersugárzókat is párban árulják vagy abból van 1db-os is? Illetve ez így akkor 5.0, ehhez ha szeretnék mélyet is, akkor kell külön választanom egy mélysugárzót is?!

"5.5" alatti készleteket én biztosan nem választanék."
Azért ezzel feladtad a leckét, mert a (számomra) drágábbak is még csak 5.25" méretűek általában. :B Ezt az összes hangdobozra érted vagy csak a centersugárzóra?

[ Szerkesztve ]

Visca el Barcelona!

(#175359) -KP- válasza I'am Dony (#175357) üzenetére


-KP-
addikt

"17 nm-re sokkal jobb választás egy állványos (polc) sugárzó a hatalmas álló dobozok helyett"

Ezt így eléggé félrevezető info. Hangsugárzó függő, mit mennyire kell elhúzni a faltól. A monitor sugárzót gyakran ugyanannyira el kell húzni a faltól. Illetve normális AVR-en lehet eq-val is kompenzálni a mély feldúsulását. Meg egyébként is, ha van vagy vannak szubok, akkor érdemes 80hz-en vágni.

(#175360) denesdr válasza CsigaGyilkos (#175358) üzenetére


denesdr
addikt

17nm-re simán be lehet tenni allódobozokat, főleg Klipscht.

(#175361) -KP- válasza CsigaGyilkos (#175356) üzenetére


-KP-
addikt

Szia,

Milyen és mekkora tévét szeretnél venni? Nem feltétlen a tv lenne az az út, amire érdemes rálépned. Pl. egy új 65-ös LCD árából már lehet venni egy jó projektort(PD F22) vászonnal együtt, pl. avx-en mindig tele van az apró jó árú használt vásznakkal. Ez lehet fix, vagy motoros, majd kitaláljuk. A régi tv-t pedig megtarthatod. Elhiheted nekem, hogy teljesen más élmény egy 240 centi széles vászonról filmezni, mint egy 120 centi szélessel. Nem arról van szó, hogy kicsit jobb,hanem brutális a különbség élményben. Ezzel nem megbántani akarom a tévéseket, de ettől ami tény az tény.

Játékokat konzolról tolnád vagy pc-ről? Ha már van egy PC, azt be lehet fogni médiajátszónak is, és megspórolod a médiajátszó árát. De akár processzornak is, avr helyett. De erről később.

Először is fújj egy nagyot, és gondold át a leendő szobádba hogy lesz az elrendezés, és még költözés előtt megtervezném, átgondolnám hogy lesz berendezve. A legtöbb lakószobába telepített mozi ott vérzik el, hogy teljesen hülyén, a mozi számára a lehető legrosszabb módon rendezik be a szobákat, gyakorlatilag az összes ökölszabályt figyelmen kívül hagyva. Szóval először gondolkodni, tervezni és számolni, mielőtt nagy kapkodva megrendelni valamit.

Családi házban lesz a szoba amúgy, vagy panel/albérlet?

[ Szerkesztve ]

(#175362) CsigaGyilkos válasza -KP- (#175361) üzenetére


CsigaGyilkos
aktív tag

LG Oled g1 65-77" a kiszemelt TV. A projektor + vászon kombinációt mástól is hallottam, hogy sokkal jobb élmény mint a TV. Ezt nem is vitatom, de nekem a hely szempontjából is most a tv lenne a legideálisabb. Egyébként az LG falra simulós tv-i ha nem is projektor élményt, de ahhoz közelit nyújtanak egy sötét szobában. A projektor + vászon nekem még távoli jövő.
:R

"Játékokat konzolról tolnád vagy pc-ről?"
A TV-n konzolról tolnám. PC -re van külön monitorom.

Ha már van egy PC, azt be lehet fogni médiajátszónak is.
Az igaz, de ha jól tudom ahhoz is kell egy jó hangkártya, akkor meg inkább egy erősítőt vennék.

leendő szobádba hogy lesz az elrendezés, és még költözés előtt megtervezném, átgondolnám hogy lesz berendezve.
Már minden megvan tervezve kompletten. Az is hogyan lesz berendezve a szoba. Erről rajzom is van, majd később fogok róla feltölteni képet. Jól körbe tudnám tenni hangszórókkal. Igazából csak a "kiegészítőket" kell eldöntenem és megvásárolnom mint pl. a hangfalak esetében.

Családi házban lesz a szoba amúgy, vagy panel/albérlet?
Téglaépítésű társasház lesz, amerikai konyhás nappalival. Hamarosan töltök fel képet, már megterveztem 1:34 méretaránnyal papíron az elrendezését.

Nekem az lenne most a legnagyobb segítség, ha tudnátok ajánlani házi-mozi hangfalakat (5.1) erősítővel. Ebben az irányban szeretnék maradni. :R [Pl. ilyesmikben gondolkodom] viszont ez is csak 5.0, akkor ehhez még kéne vennem mélynyomót?

Visca el Barcelona!

(#175363) mettek válasza CsigaGyilkos (#175362) üzenetére


mettek
addikt

Hangfalból használtban gondolkodj, azok nem romlanak el és sokat lehet rajta spórolni. Erősítőből is vehetsz használtat csak garis legyen még. Mélyládát szintén használtan vennék.

It van pl ez a szett. [link]

[ Szerkesztve ]

PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien

(#175364) mettek válasza CsigaGyilkos (#175362) üzenetére


mettek
addikt

Ez a mélyláda is nagyon jó: [link]

PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien

(#175365) powerup2


powerup2
addikt

Melyik mikrofon a jobb Xtz Room Analyzer II Pro vagy miniDSP UMIK -2 dirac live-hoz lenne illetve REW-hez ?

TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris Nas: Synology DS218

(#175366) Quetz válasza powerup2 (#175365) üzenetére


Quetz
őstag

Az Umik-1 :)

De itt van a tesztelt mikrofonok listája: https://www.dirac.com/live/recommended-microphones/
Ezekből bármelyik jó, ami anyagilag szimpatikus. A nem USB-s mikrofonok esetén a fantom tápra kell figyelni, hogy adnak-e hozzá.

[ Szerkesztve ]

(#175367) powerup2 válasza Quetz (#175366) üzenetére


powerup2
addikt

Umik-2-ben elvileg 2x akkora a mikrofonkapszula mint az umik 1-ben emiat az csak pontosabb vagy ez nem igy van ?

TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris Nas: Synology DS218

(#175368) Quetz válasza powerup2 (#175367) üzenetére


Quetz
őstag

Nem, nincs értelme megvenni. A lenti diagramon mindkét mikrofont a Cross Spektrum Labs kalibrálta, gyakorlatilag ugyanazt mérik:

(#175369) VoidXs válasza powerup2 (#175367) üzenetére


VoidXs
nagyúr

Nagyobb hangerőt el bír viselni, de erre nem hiszem, hogy szükséged lenne.

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#175370) powerup2 válasza Quetz (#175368) üzenetére


powerup2
addikt

Akkor jó lesz az umik 1 is :)

VoidXs nem hiszem hogy arra lenne szükségem de így olcsóbban meguszom.

TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris Nas: Synology DS218

(#175371) VoidXs válasza powerup2 (#175370) üzenetére


VoidXs
nagyúr

Persze, 90 dB körül megy egy normális (hangos) mérés, az 1 is tud vagy 135-öt, nem tudom fejből, de akörül.

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#175372) Tamoo válasza powerup2 (#175365) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

UMIK2-re voltak kompatibilitási panaszok is, bár azóta biztosan megoldották.
Ha annyira pontosat akarsz, akkor vegyél Cross Spectrum Labs-os UMIK-1-et!

(#175373) powerup2 válasza Tamoo (#175372) üzenetére


powerup2
addikt

Köszi az ötletet :)

VoidXs: bőven elég nekem akkor az umik-1 :)

TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris Nas: Synology DS218

(#175374) -KP- válasza powerup2 (#175373) üzenetére


-KP-
addikt

Én már hetek óta tervezgetek cross spectrumos mikit rendelni, ha gondolod rendeljünk együtt és felezhetjük a postaköltséget.

(#175375) powerup2 válasza -KP- (#175374) üzenetére


powerup2
addikt

megbeszéljük a részleteket de én benne vagyok :)

TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris Nas: Synology DS218

(#175376) VoidXs válasza Tamoo (#175372) üzenetére


VoidXs
nagyúr

Nagyon jó tájékoztatást adtak a hibáiról, leírták az okokat, egy héten belül megjavították. Több gyártó lehetne ilyen.

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#175377) -KP- válasza powerup2 (#175375) üzenetére


-KP-
addikt

Mondjuk sokat nem fogunk nyerni vele szerintem. Áfát vámot ígyis úgyis meg kell fizessük :D

(#175378) powerup2 válasza VoidXs (#175376) üzenetére


powerup2
addikt

Ha a corsair-nál is ilyen gyorsak lennének akkor össze tenném a kezem lassan az a cég a saját egerének az fw-jét nem tudják rendesen megirni és javitani a dupla kattintásos hibát. Elég idegesitő hogy egyet kattintasz de valójába kettőnek van érzékelve ....

KP: nem hiszem ilyen áru terméknél olyan sokat dobnának rá vámot.

TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris Nas: Synology DS218

(#175379) ada19 válasza powerup2 (#175378) üzenetére


ada19
senior tag

Áfa fixen 27% rájön, vám meg termékkategória függő de általában nem vészes tétel. Plusz vámkezelési költség ami többezer Ft is lehet attól függően ki intézi.

Mégsenem

(#175380) powerup2 válasza ada19 (#175379) üzenetére


powerup2
addikt

Kész rablás ...

TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris Nas: Synology DS218

(#175381) Dorian válasza VoidXs (#175352) üzenetére


Dorian
félisten

Tökéletes lett, mégegyszer köszi!

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#175382) denesdr


denesdr
addikt

Umik-1 gyári és Cross-Spectrum Labos kalibráció átviteli görbéi ugyanahhoz a példányhoz:

0 fok gyári:

0 fok CSL:

90 fok gyári:

90 fok CSL:

(#175383) powerup2 válasza denesdr (#175382) üzenetére


powerup2
addikt

Azért másabb szóval biztos jobb a modositott.

TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris Nas: Synology DS218

(#175384) denesdr válasza powerup2 (#175383) üzenetére


denesdr
addikt

A Crossspectrumos garantáltan egy hitelesített mikrofonhoz van kalibrálva és konkrétan az a példány amit megveszel. A minidsp-s kalibráció valószínűleg egy gyártási batch-et foglal össze.

(#175385) Dorian válasza denesdr (#175384) üzenetére


Dorian
félisten

3 kHz-ig ugyanaz, felette meg nem olyan lényeges.
Kérdés még, hogy a mikrofon árának hányszorosa egy ilyen kalibráció :)

[ Szerkesztve ]

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#175386) ada19 válasza Dorian (#175385) üzenetére


ada19
senior tag

Egyáltalán nem vészes, 110$-ért adják (a minidsp.com-ról meg 79$). Gyakorlatilag olcsóbb mint a soundimports.eu-ról. Persze nekünk európai verebeknek rájön a sarc meg a tengerentúli szállítás, ez növeli meg az árát.

[ Szerkesztve ]

Mégsenem

(#175387) denesdr válasza Dorian (#175385) üzenetére


denesdr
addikt

Azért a 10khz körüli 2dB eltérés nem elhanyagolandó. Persze a végén úgyis a fülünkhöz van beállítva a rendszer, de a miheztartás végett azért nem árt tudni mivel is mérünk.

[ Szerkesztve ]

(#175388) Dorian válasza denesdr (#175387) üzenetére


Dorian
félisten

Attól függ, mi a cél. Szobaakusztikai mérésnél elhanyagolható.
Fapaci is végez műszeres kalibrációt, sztem nem többért, mint egy tízes, de nekem eszembe nem jutna ezért.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#175389) VoidXs válasza denesdr (#175384) üzenetére


VoidXs
nagyúr

Elvileg a MiniDSP is, egy B&K-t használnak ráadásul. Dolgoztam olyannal, utólagosan kalibrálva is +/- 0.1 dB hibája van, azok a mikrofonok konkrétan kalibráció nélkül is jobbak, mint más vele. Kb. lehetetlen vele elrontani, a MiniDSP viszont egy batch hibáról írt, pont 2 dB-ről, de ígérték a korrekciót, visszamenőlegesen is. Egyébként a 0 fokosat mérik egyenként, a 90 fokot pedig származtatják belőle, elvégre az a forma függvénye, az pedig változatlan.

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#175390) denesdr válasza Dorian (#175388) üzenetére


denesdr
addikt

Végilis függ a használati céltol, igen. Én speciel hangfalépítésre vettem, ehhez jól jön pontos kalibráció.

(#175391) denesdr válasza VoidXs (#175389) üzenetére


denesdr
addikt

Ma töltöttem le a kalibrációs fájlokat a mindisp oldaláról, szóval ha az én mikim akár benne is volt a batch hibában, akkor sem korrigálták azóta.

[ Szerkesztve ]

(#175392) VoidXs válasza denesdr (#175391) üzenetére


VoidXs
nagyúr

Így viszont nagyon gáz. Valamennyire nyugtató, hogy a mozihoz használt 90 esetében minimális az eltérés, de ez nem segít azon, hogy a 0 fokos rémes. Próbáltad ugyanazt a hangszórót mérni 0 és 90 fokosan ugyanonnan? Kíváncsi lennék, melyik csapat téved, itt eléggé inog a talaj.

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#175393) Tamoo válasza denesdr (#175391) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Tiéd még mini usb-s vagy már type c?

(#175394) denesdr válasza VoidXs (#175392) üzenetére


denesdr
addikt

Ugyanakkora az eltérés, nézd meg jól, 2dB, mert a gyári -1,5dB-en áll.

Tamoo:
Ez még a régi mini USB-s.

(#175395) VoidXs válasza denesdr (#175394) üzenetére


VoidXs
nagyúr

Igazad van.

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#175396) Tamoo


Tamoo
MODERÁTOR

XTZ és UMIK1 90fok

(#175397) python1 válasza Tamoo (#175396) üzenetére


python1
veterán

És 0 foknál? Csinálj már úgy is légyszi, nekem már csak az XTZ van.

(#175398) Tamoo válasza python1 (#175397) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Ha legközelebb kipakolom őket, akkor megnézem azt is. Nem láttam igazából értelmét.
Az XTZ-hez ugye csak egy fájlt adnak, ráadásul nincs megadva, hogy az milyen szöghöz van. Nyáron már egyszer összemértem őket és az XTZ se nulla se 45 se 90fokban nem mérte ugyanazt mint az UMIK1 90-ben.
Most nem az összehasonlítás volt a célom, ezt csak bónusz mentettem ki.
Igazából be kellene kalibráltatni valakivel mindkettőt... Mondjuk az én szintemen nem oszt nem szoroz, a magasat úgyis úgy vágom ahogy fülre tetszik.

[ Szerkesztve ]

(#175399) python1 válasza Tamoo (#175398) üzenetére


python1
veterán

Ez is igaz.

(#175400) liszi70 válasza Tamoo (#175396) üzenetére


liszi70
nagyúr

A második kép frekvenciamenetének elejéről ez jut eszembe: [kép] :D

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.