Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-31 21:29:46

LOGOUT.hu

Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#175501) lenox válasza VoidXs (#175500) üzenetére


lenox
veterán

Minél inkább 0-hoz kell közel kerülni. A group delay azt mondja meg, hogy frekvenciánként mennyi a késleltetés, és a kék ív konkrétan a létező legrosszabb eredmény, amikor a sub impulzust kiadni képtelen, mert egy freki sem tud illeszkedni.

Csak ezzel nem mindenki ert egyet. Pl. ahonnan a grafikonokat linkeljuk ott nem ezt mondjak. De amugy ilyen osszehasonlitast meg nem hallottam, szivesen meghallgatnam, hogy mit lehet ebbol valos filmen hallani.

Ez igaz, de a torzítása és tényleges mélykiterjesztése nem éri el az Arendalt. Tény, hogy hangosabb, viszont drágább is. Ez így nem kárpótol az SVS legendás torzításért.

Hat a torzitas eppen vitatom, de az aruk nem pont hasonlo?

[ Szerkesztve ]

(#175502) VoidXs válasza lenox (#175501) üzenetére


VoidXs
nagyúr

"ahonnan a grafikonokat linkeljuk ott nem ezt mondjak"
A JTR kiemelkedő eredményénél például pont ezt mondják.

"az aruk nem pont hasonlo?"
20%-kal drágább az SVS. Mérnöki kerekítéssel lehet hasonló, de sokat jelent.

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#175503) lenox válasza VoidXs (#175502) üzenetére


lenox
veterán

Hat sokfele ar van, en a $1100-at latom mindkettonel.

Ha valamire hivatkozol, akkor akar linkelhetned is, rakerestem, erre gondolsz?

https://www.audioholics.com/subwoofer-reviews/jtr-captivator-rs1

Idezem:

Group delay is the measurement of how much time it takes for individual frequency bands of an input signal to be produced by the speaker. It can indicate that some frequency components are developing slower than others or are taking longer to decay. It is generally thought that 1.5 sound cycles are needed for group delay to be audible at bass frequencies, although there is an argument that group delay should remain under 20 ms to be completely unnoticeable, but that is likely meant for mid and upper bass frequencies.

Ez szerintem koszonoviszonyban sincs azzal amit te irtal.

(#175504) ada19 válasza lenox (#175501) üzenetére


ada19
senior tag

Pl. ahonnan a grafikonokat linkeljuk ott nem ezt mondjak

"It is generally thought that 1.5 sound cycles are needed for group delay to be audible at bass frequencies, although there is an argument that group delay should remain under 20 ms to be completely unnoticeable, but that is likely meant for mid and upper bass frequencies."

Csak érdekességképp, PB-3000 és PB-4000.

[ Szerkesztve ]

Mégsenem

(#175505) VoidXs válasza lenox (#175503) üzenetére


VoidXs
nagyúr

Kicseréled az "It can"-t "It does"-ra, mert az SVS esetében ez pont katasztrofálisan igaz (lásd impulzus), és máris az, amit mondtam. A "de" utáni (tehát a valóban gondolt) részt olvasva szintén.

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#175506) ada19 válasza lenox (#175503) üzenetére


ada19
senior tag

EU árakat nézd. 1099 EUR vs 1299 EUR. USA-ban sokkal kompetetívebb az SVS, bár ott ismét van konkurenciája bőven: HSU, Rhytmik, stb.

Mégsenem

(#175507) lenox válasza VoidXs (#175505) üzenetére


lenox
veterán

Nem, te azt mondtad, hogy az 1 cycle mar hasznalhatatlan, a leheto legrosszabb, ok meg azt mondjak, hogy 1.5 kell ahhoz, hogy egyaltalan eszre lehessen venni. Szoval ez messze nem ugyanaz.

Na es megnezted a torzitast 107 dB-nel? Vagy valamilyen mas hangeron?

(#175508) VoidXs válasza lenox (#175507) üzenetére


VoidXs
nagyúr

Az 1 cycle pont az a pont, amikor már semmi nincs fázisban, mindennek halkabb az első kilengése, mint a második. Ez még az az elméleti sík, amikor úgy vesszük, hogy ez a mérés tényleg képes 1 ciklus felett pontos adatot mutatni, de azt belátjuk, hogy nincs így. A második tagmondatban javították arra, hogy a 20 ms sokak halláshatára, és tényleg ekörül mondható gyorsnak egy sub. Nekem például ilyen volt egy korábbi DIY darab, ez az abszolút minimum ahhoz, hogy chest slam-et kaphass egyáltalán:

Ennél rosszabbra hallás alapján azt mondod, hogy lassú. A 100+ Hz-es anomáliák a sarokba zártságtól vannak. A mostani, érezhetően sokkal gyorsabb subom így néz ki:

Mondhatnád, hogy itt-ott rosszabb, de akkor fontos megemlíteni, hogyan számolunk ilyet egyáltalán: GD = FFT fázisa * hullámhossz, tehát rögtön egy relatív görbéd van (késleltetéstől függnek a fázisok), ahol a folytonosságot (átugrások elkerülését) skalárszorzattal oldják meg (Df: [-pi;pi]). Ha megnézed, egy relatív középponthoz képest a 90 alatti tartományon az alsó jóval folytonosabb, míg a felső tele van kisebb kilengésekkel. Az AH próbálja az általában kevésbé hibás magasabb frekvenciákat illeszteni 0-ra, amitől sokkal összehasonlíthatóbbak a mérések. Ezt megtehetik, hiszen a fix jelkésleltetés csak emel vagy süllyeszt a grafikonon, a lényegen nem változtat.

Az előzőekből láthatod, hogy ez a görbe nem képes kezelni, ha két szomszédos fázishiba a 180 fokot meghaladja bármely irányban. Ahhez sok ablakozott mérés kell, ezt cserébe könnyű számolni. Ez azt jelenti, hogy ha a sub (mint az Arendal vagy a JTR) nagyon jó, akkor kicsik a fázishibák, és pontos az ábra, de az 1 ciklust már csak akkor lépi át, amikor tényleg igazán bitang nagy szopi van. Ami impulzust mutattam az SVS-ről, abban 160 ms nagyságrendet látsz több frekvencián, ahogy ada19 ábráin is. A PB-2000 is azon a szinten lehet, csak az említett hiányosság miatt az ábra szebbnek állította be, mint amilyen a valóságban. Gondolj csak bele: 1 ciklus feletti hiba jött ki olyan számok alapján, amik egy körön helyezkednek el, ergo nyers ábrázolásban a maximum hiba 1 ciklus. Ha ezt túllövöd, az ennek a mérési technikának a szemében konkrétan a mérhetetlenül szar kategória. Az SVS ezt elérte.

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#175509) VoidXs válasza VoidXs (#175508) üzenetére


VoidXs
nagyúr

A sok ablakozott mérés helyett eszembe jutott egy könnyebben leírható, minden frekvencián kiszámolhatod a impulzus korrelációját a vizsgált freki egy periódusra, és akkor a tökéletesen pontos késleltetést kapod. Ez viszont nagyon drága, ezért csináljuk a torz verziót, amit az ábrákon látsz. Egy korreláció 3 FFT, amiből egy megspórolható (egyik forward tag nem változik), és ezt meg kell ismételned a REW minimum esetében is 131072 alkalommal. Benchmarkoltam, közepes CPU-n majdnem 3 órás buli. Annyit nem hiszem, hogy várnál egy képre.

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#175510) lenox válasza VoidXs (#175509) üzenetére


lenox
veterán

Szerintem osszekevered a celokat az eszkozokkel. Ha egy eszkoz nem jo valamilyen celra, akkor masikat kell hasznalni.

Konkretan beideztem a szoveget, nincs benne olyan, hogy 20 ms sokak hallashatara, az van benne, hogy vita van rola, hogy 20 ms alatt kell maradnia a group delaynek, hogy teljesen hallhatatlan legyen (tehat nem teny, hanem vita), de ez valoszinuleg (irja a szoveg) a kozep es magas bass frekvenciakra vonatkozik.

(#175511) powerup2


powerup2
addikt

Akkor egy kis élménybeszámoló az új avr-ről. Hát elsőre is nagyon dögös hangja. Pár filmet már megnéztem vele de kiemelném a dűnét ahol a legelején a homokszemeket is lehet hallani a szélbe eddig erre nem figyeltem fel mert ép hogy kivehető de ott van. Tér az hatalmas ebbe az anthem is nagyon jó volt. Ami más hogy hiába 7x60 watt rengeteg erő van benne bőven elég hogy a facalok énekeljenek. Nem fárad el nagyon levegős a hangja. Tényleg élvezet mind zenén mind filmek alatt. Amúgy a legújabb fw-vel már atom stabil. Egy fura van csak az a BT ha be van kapcsolva a telefonon és az erősitőn is és párositva van és valamit állitasz a mobilon azonnal kapcsolja át az erősitőt a BT-re. De ezzel együtt tudok élni. Szóval ha valaki erősitőt akar venni próbálja ki feltétlen. Amúgy nem rosszabb az anthem hanem másabb és az is fantasztikus. Az arcam nem ad pl mikrofonállványt ami minusz pont. Mert ha nincs akkor venned kell. Minusz pont hogy mikrofon kengyelt sem adnak és azt is venned kell. Hamarosan atmos-t is kiépitem csak nem tudom milyen hangfalakat tegyek majd a plafonra és milyen erősitőt vegyek a rendszerhez. Szeretném nem túl drágán ezt kivitelezni. Max 800 ezret szánnék rá ebbe benne kell lenni a 4 hangfalnak és az erősitőnek is.

TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris Nas: Synology DS218

(#175512) VoidXs válasza lenox (#175510) üzenetére


VoidXs
nagyúr

Abban a vitában én is azon az oldalon vagyok, hogy a 20 ms még hallható, és ezt vakon is helyesen el tudom dönteni (hogy 20 alatt vagy felett van). Láttunk rá itt is példát, hogy sokat hallott ember szerint az SVS gyors, szóval az, hogy néhányaknál a mérés hibahatára egyenlő a hallásuk határával, szintén lehet teljesen helytálló.

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#175513) lenox válasza VoidXs (#175512) üzenetére


lenox
veterán

Ezt random zenevel/filmmel tudod eldonteni, vagy merojellel? Vajon ha masik 10 embert megkerdeznel ok is el tudnak donteni?

(#175514) VoidXs válasza lenox (#175513) üzenetére


VoidXs
nagyúr

Nem teljesen random, mert van zene és film slam nélkül, de ha van benne ilyen effekt, akkor megy.

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#175515) powerup2 válasza VoidXs (#175512) üzenetére


powerup2
addikt

Kéne csinálni egy összeállítást ahol lehetne látni hogy az euba milyen subok érhetőek el és és melyiknek mi az előnye hátránya és az árazás sem lenne utolsó. Az nagyban segítene a forumzoknak. És viták se lennének :)

TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris Nas: Synology DS218

(#175516) VoidXs válasza powerup2 (#175515) üzenetére


VoidXs
nagyúr

Ahhoz valakinek mindet fel kell deríteni, megmérni, árakat frissen tartani.

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#175517) powerup2 válasza VoidXs (#175516) üzenetére


powerup2
addikt

Majd én is szeretnék valami durvább subbot ami most van lehetőleg nem zártat. Kettő darabot szeretnék előre. :)

TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris Nas: Synology DS218

(#175518) VoidXs válasza powerup2 (#175517) üzenetére


VoidXs
nagyúr

Az ajánlat csak a rendelkezésre álló helytől és a rászánt összegtől függ :D

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#175519) Tamoo válasza powerup2 (#175517) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Tudjuk, írtad már párszor. :D

(#175520) powerup2 válasza Tamoo (#175519) üzenetére


powerup2
addikt

Jól van na :D mondjuk most a szoba akusztikát szeretném rendbe tenni az sem lesz kevés. Lassan tényleg kész lesz a rendszer :D

TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris Nas: Synology DS218

(#175521) Quetz válasza powerup2 (#175515) üzenetére


Quetz
őstag

Egy ki adalék:

Beckersound b1000 Subwoofer.

Ez gyakorlatban egy BMS 18n862, csak készre szerelve.

(#175522) powerup2 válasza Quetz (#175521) üzenetére


powerup2
addikt

Hol lehet megvásárolni ? :R

TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris Nas: Synology DS218

(#175523) Vikthor válasza Quetz (#175521) üzenetére


Vikthor
nagyúr

Ha egy ember ezen a fotón akkora mint a csavarja ott a szélén, akkor érdekelne engem is :D

~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~

(#175524) powerup2 válasza Quetz (#175521) üzenetére


powerup2
addikt

Bár ha jobban belegondolok soundimports oldalrol a 18" ultimax is hasonló. Csak kérdéses melyik a jobb. Az biztos ez érzékenyebb mint az ulti .

TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris Nas: Synology DS218

(#175525) Osynho


Osynho
addikt

Sziasztok!

Atmos ügyben kérnék segítséget. :B Az alábbi szobában tervezek 2, vagy 4 hangfalat bekötni erre a célra.


Nem méretarányos és elég nyomi, elnézést érte. :D A hátsó falhoz közel van a kanapé, ami tudom, hogy nem ideális, de egyelőre máshogy nem adta ki a szoba. A hátterek a hallgatási pozíció felé vannak fordítva. Ilyen feltételek mellett mit gondoltok, van értelme a 5.1.4-nek, vagy elég az 5.1.2, mivel a hátsókat nem tudom a kanapé mögé tenni?

Az egyik ötlet, hogy a frontok felett a plafonra helyeznék 2 hangfalat, a kanapé felé irányítva, ugyanígy hátul, a hátterek felett lenne 2, a kanapé két oldalán a plafonra rögzítve és bedöntve a hallgatási pozícióba. Ez életképes? Mennyivel lenne jobb, ha az első pár atmos hangszórót nem a szemben lévő fal tetején, hanem a szoba közepe felé a plafonon helyezném el? Utóbbi esetben elég csúnya lenne a kábel. :/

(#175526) -KP- válasza powerup2 (#175522) üzenetére


-KP-
addikt

Ne csinálj már úgy, mintha nem mutattam volna tucatszor ezt a szubot :W :DDD

(#175527) VoidXs válasza Osynho (#175525) üzenetére


VoidXs
nagyúr

5.1.2 lenne ide az ideális, és kicsivel a kanapé előtt. Ha nem tudod a kábeleket beleműteni a plafonba, akkor le is festheted.

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#175528) powerup2 válasza -KP- (#175526) üzenetére


powerup2
addikt

De mindig van valami új ami megmozgatja a fantáziám hogy kéne jó lenne vagy sem stb :D meg ott az ára is bizonyos termékeknek amire azt mondom az már túl sok főleg ha kettő kell.

TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris Nas: Synology DS218

(#175529) EyElEs?! válasza powerup2 (#175528) üzenetére


EyElEs?!
tag

Sziasztok,
Egyik jóbarátom szeretne beruházni egy komolyabb házimoziba, illetve lakásfelújítás miatt különböző szobákba hangcuccokba, de rohadtul nem ért hozzá.
Kit ajánlotok vagy hova érdemes elmenni? (jobb minőségű cuccot venne, de netflix + spotify kombóra lesz szerintem 95%-ban használva, ehhez kellene belőni, hogy mi a legjobb aminek még van értelme, szóval nem sóznak rá egy 5-10 milliós házimozit, de a mediamarktnál azért talán komolyabb :) )

Köszi!

(#175530) Quetz válasza powerup2 (#175524) üzenetére


Quetz
őstag

Hangminőségben a BMS jobb mint az ultimax, de drágább is. Databass-on van teszt róla.

(#175531) Almost01


Almost01
csendes tag

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni az alábbiakban.
Van egy Onkyo TX-NR545E 7.2 házimozi erősítőm és egy Wharfedale Obsidian 600 HCP 5.0 hangfalszettem. Szeretném kiegészíteni egy mélynyomóval, abból is erre a márkára gondoltam (Pl. Wharfedale Powercube 8-10-12).
Főleg 2.1-ben hallgatnék zenéket, de a filmnézéshez is fontos lenne. Nem gondoltam nagyon drágára, de azért jól szóljon.
A kérdés, hogy aktív vagy passzív mélynyomót érdemes vennem, igazából mi lenne a kettő között a különbség?

Köszönöm előre is a segítséget!

(#175532) MasterMark válasza Almost01 (#175531) üzenetére


MasterMark
titán

Az aktívban van erősítő, a passzívban nincs, így ahhoz kell még egy végfok is.

Switch Tax

(#175533) Almost01 válasza MasterMark (#175532) üzenetére


Almost01
csendes tag

Köszönöm. Az aktívat is rá tudom kötni az erősítőmre, hogy az erősítse, nem kell a sajátját használni ugye?

(#175534) MasterMark válasza Almost01 (#175533) üzenetére


MasterMark
titán

Szinte egyik házimozi erősítőben sincs külön szub erősítő. Aktív szubok valóak hozzá, RCA-val kötöd be.

[ Szerkesztve ]

Switch Tax

(#175535) -KP- válasza EyElEs?! (#175529) üzenetére


-KP-
addikt

Tudni kellene hol laktok, ha debreceniek vagytok, nem biztos, hogy érdemes lenne győri üzletet ajánlani :DDD Másrészt azért kellene rendelkezni némi elképzeléssel a büdzsét illetően. Ha most így mentek be egy üzletbe, akkor majd egyből megpróbálják eladni nektek a drága holmikat. Így is gyakori, hogy bemész valahova, és pillanatok múlva már a 2x olyan drága termékeknél tartotok, mint ami az eredeti elképzelés volt.

(#175536) ada19 válasza EyElEs?! (#175529) üzenetére


ada19
senior tag

Ha teljes szolgáltatást szeretne konzultációtól kezdve telepítésig beállításig akkor a Dreamcinema jött fel nemrég (én egyáltalán nem ismerem őket).

Ha van aki segít neki esetleg ő belemerülne, biztos itt is tudnak/tudunk ajánlani egyéb részletek ismeretében (helyiség méretek, felhasználási mód stb.)

Mégsenem

(#175537) EyElEs?!


EyElEs?!
tag

Köszi a segítséget!

Budapesten kellene :)
Alapvetően most épül a nappali, a budget tényleg végtelen kb. milliókban, ezért is félek attól, hogy egy boltban rossz vége lenne a storynak.
Elmerülés szerintem ilyen szinten mint, ami itt zajlik kb. kizárt, valami olyan minőség kellene, ami felett már átlag paraszt számára +1 millió költésével már nem nagyon lesz különbség.
Lehet házhoz jövős, de boltba is tudunk menni.

(#175538) -KP- válasza EyElEs?! (#175537) üzenetére


-KP-
addikt

Amondó vagyok, először inkább menjetek el látogassatok meg pár személyt a fórumról, aki megmutatja a rendszerét. Biztos van ilyen. Csak hogy legyen valami elképzelés. Aztán felvinni a szobát a GiK Roomle tooljába vagy google sketchup-ba, felmérni,átgondolni, hogy mi lehetséges. Először gondolkodni, és utána vásárolni, és nem fordítva. Ha egy mód van rá, tegyétek a mozit/hifit külön moziszobába, ne nappaliba, vagy hálóba, rengeteg problémától megszabadultok. Még akkor is, ha esetleg kisebb szoba, mint a nappali. Átgondolni, hogy TV-lesz a forrás, vagy szeretnétek vetíteni. Hány fő fogja használni nagy átlagban, mekkora a hangerőigény. Ha viszont nincs más mód, és nappaliba kell tenni, akkor berendezett-e már a szoba, vagy még nem. Lehet-e tologatni a bútorokat, vagy már fix minden. Sajna igen gyakran a mozi és a szoba kölcsönösen egymás rovására mennek.

Esetleg tényleg menjetek el a dreamcinemába és nézzétek meg a mozinappalit és a kis moziszobát. Ott kb. meg is mutatnák, hogy mik az előnyei hátrányai a kettőnek.

[ Szerkesztve ]

(#175539) Gubu0101 válasza Almost01 (#175533) üzenetére


Gubu0101
veterán

Olyat keress majd az erosito hatuljank,hogy Subwoofer pre out(Sub.Pre out).Ide kotod rca-val az aktiv melyladat.

…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)…ROG Ally…ROG Cetra True Wireless  MacBook Air M1  iPad Air  iPhone 14 Pro Max  Apple Watch Ultra…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…

(#175540) gg72


gg72
veterán

Sziasztok! Lenne egy érdekes problémám: van már régóta egy Pioneer SC-LX87 erősítőm, aminél ma azt vettem észre, hogy a 7.1 csatornából nem szól csak 4. A center, a subwoofer és a két oldalsó surroundok némák, csak a frontok szólnak és a két hátsó surround. Már mindent kipróbáltam, reseteltem is az egész rendszert, de semmi... Az MCACC bemérő rendszer is hibát jelez. Ilyen létezik, hogy csak bizonyos csatornák némulnak el? Mi lehet az oka? Tegnap még jó volt, ma meg nem, semmi előjele nem volt. :F

(#175541) VoidXs válasza gg72 (#175540) üzenetére


VoidXs
nagyúr

Először próbáld ki, hogy a még működő hangszórókat a nem működők helyére kötöd, hátha pl. kábellel lesz baj, ez nagyban szűkíti a lehetséges okokat.

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#175542) gg72 válasza VoidXs (#175541) üzenetére


gg72
veterán

Kipróbálom (az egyik frontot bekötöm a center helyére), de nem hiszem, hogy ez lenne a baj, hiszen hozzá sem nyúltam semmihez tegnap óta, a kábelek ugyanúgy vannak.

(#175543) MasterMark válasza gg72 (#175540) üzenetére


MasterMark
titán

Mivel diszkrét erősítők vannak benne valószínűleg, ezért simán lehet, hogy csak bizonyos végfokok nem mennek.

Switch Tax

(#175544) BBéci válasza EyElEs?! (#175537) üzenetére


BBéci
titán

Az említetten kívül a Házimozi Stúdió, Home Movie, Octogon Audio is érdemesek arra, hogy felkeressétek őket. Nullától a teljesen készig vállalják moziszobák kialakítását.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#175545) gg72 válasza MasterMark (#175543) üzenetére


gg72
veterán

Valószínűleg ez lesz, mivel ha rákötöm az egyik frontot a center helyére, az sem szól, vagyis gyakorlatilag eltűnt 4 csatornám a nyolcból. Akkor ennek annyi, vagy mit próbálhatnék még ki, mit tanácsoltok? Volt már valakinél ilyen, hallottatok ilyen hibáról? Egyelőre kénytelen vagyok mindent sztereóben hallgatni, szerencsére az még működik...

(#175546) VoidXs válasza gg72 (#175545) üzenetére


VoidXs
nagyúr

Lehet, hogy szoftveres hiba, állítsd vissza a gyári beállításokat. Ha így sem jó, akkor szerviz.

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#175547) gg72 válasza VoidXs (#175546) üzenetére


gg72
veterán

Az már megvolt, ahogy az első hsz-ben is írtam [link] és a hiba ugyanúgy fennáll... Melyik szervízt ajánlanátok?

(#175548) gg72 válasza gg72 (#175547) üzenetére


gg72
veterán

Képzeljétek, gondoltam hallgatok fülessel egy kis zenét, majd kihúztam a fejhallgatót, ráteszem többcsatornás zenére és most szól minden csatorna, HDMI-n filmek is. Egyszerűen nem értem, hogy mi volt a gond délután. Van valakinek ötlete? :F

(#175549) MasterMark válasza gg72 (#175548) üzenetére


MasterMark
titán

Talán nem húzott be valami relét. Vagy csak valami szoftveres összeakadás.

Próbáltad áramtalanítani előtte?

[ Szerkesztve ]

Switch Tax

(#175550) gg72 válasza MasterMark (#175549) üzenetére


gg72
veterán

Igen, áramtalanítottam is délután, de semmi sem segített. Amilyen váratlanul jött elő a hiba, most olyan váratlanul tűnt el, de félek, hogy ezek után előjön még... Mostanában többször hallgattam fülesen keresztül, lehet talán valahol itt kell az okot keresni.

Viszont ahogy nézem, gyakoraltilag újonnan most nem lehet erősítőt kapni, gondolom a chip-gondok miatt.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.