Hirdetés

2024. május 6., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#44314) inf3rno válasza parandroid (#44313) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ugye a vér azért piros, mert elnyeli a zöld fényt, és csak a piros verődik róla vissza. Ezek a kütyük azt nézik, hogy hogyan változik a visszavert zöld fény intenzitása. Amikor üt a szíved, akkor létrejön egy nagyobb nyomású zóna az artériában, ami miatt az kitágul egy kicsit. Ilyenkor a több vér, ami áthalad a szenzor előtt jobban elnyeli a zöld fényt, mint két ütés között. Fals értéket akkor kapsz, ha mozog az óra a karodon, és többször méri le ugyanazt a hullám völgyet vagy ha besüt alája a fény, és megzavarja, esetleg ha mocskos a szenzor vagy az emitter, és nincs elég fény a méréshez. Nagyon esetleg még belefér ha a szőrszálak mozognak a szenzor vagy az emitter előtt, ezt a részét borotválással ki lehet zárni. Ha nem ezek okozzák, akkor ott valami keringési zavar lesz a karodban, úszkálnak a vérrögök, elmeszesedett az artéria és nem pulzál annyira, vagy kikelt az alien, vagy tudomisén. Én tutira utána járnék, mert nem tűnik normálisnak, de én ilyen kíváncsi természet vagyok. Egy érsebész meg tudja mondani ultrahanggal, hogy van e gond az artériával valamelyik karodon, vagy hogy miért mér eltérő pulzust a két karon. Esetleg még próbáld meg vérnyomás mérővel vagy szimplán rárakott mutató ujjal megmérni a pulzust mindkét karon, és ha azzal is nagyon eltérőt ad a kettő, akkor nem az optikaival van a gond.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.