Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#39072) oxox válasza parandroid (#39070) üzenetére


oxox
addikt

havi 10km-el emelem a távot (tavaly aug óta...ill. az csonka hónap volt, mondjuk úgy szeptembertől), ezt azért, hogy lássam, hogy lépek egyről a kettőre, hogy fogyjak, ill ennyivel, hogy mégse csapassam szét magam totalra, meg kell valami cél ami motivál...az óra+statisztika+fogyás miatt futok még mindig.
Novemberig csinálom ezt kb (havi 200km-nél szerintem megállok, mert időben az még belefér talán gyerek mellett, anélkül, hogy a cenzúra/felsőbb hatalom otthon akcióba lépjen), és télire beiktatok felső test edzést is, crossfit, kettlebell , gyúrás, ill. akkor lehet visszaveszem kicsit a futást az emlitett időhiány miatt.

visszatérve a tempo kérdésre:
A tempón nem akarok rontani, mert egyrészt úgy érzem, hogy ebben is van/volt fejlődés, és hát ha már ezt elértem akkor a 6perc/km nekem nem cél, még akkor sem ha egy maratont futnék ilyen idővel.

anno kb 2hónap alatt stabilan 5perc alá kerültem, azóta egyszer sem fordult elő (kivéve akkor mikor valakit-valakiket kisértem...tehát kb max 4x), hogy 5percnél rosszabb átlagot fussak, (még Noszvalyban is sikerült visszatolnom a 5perc alá, pedig ott nekem erős szintezés volt az alföld után). A napi átlagom több mint a 2,5x-re emelkedett már, tehát birom még. meghát fájdalom meg csak fejben létezik ;) csakigy hóvégére egy-két kummantott nap oldalbaveri az eltervezett átlagot....pl. jött a gigavihar, abban csaknem futok...hopp több mint egy kilóméterrel emelkedett a napi minimum....

[ Szerkesztve ]

Ki gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.