Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#39601) Danika256 válasza gagyilovag (#39595) üzenetére


Danika256
aktív tag

Szia!

Én több mint 1 éve szívok ezzel! :DD :O
DE persze magamnak köszönhetem, mert tavaly végigfutottam az évet!
Ami nekem is segít az a bokarögzítő viselése nappal is, főleg munkában a sok gyaloglás miatt!
Na meg persze szigorúan saját talpbetét, egy kemény a mindennapokra és egy sport -puhább edzéshez!
Az egyéb lökéshullám terápia stb, arra volt jó, hogy túléljem a tavalyi évet. Idén sokat már nem tudott hozzátenni..

Mivel szeptemberben versenyszezon, most már futogatok ismét, a tekeréses edzések mellett (Spinracing, spinning).
Az alap-állóképességem megmaradt, de erőben sajnos sehol sem vagyok, bármennyire is keményen edzek! Így persze jó 20 másodperccel megkopott a tempó is..

Így, hogy futok sajna megvan a negatív hatása a sarkamra! Sarkantyú kinövésem nincs, de a lúdtalpam miatt annyira feszül a fascia, hogy éjjel- nappal hengereznem, nyújtanom kéne ami nehéz, sokszor nem marad rá energia!
Vettem [Ilyen masszírozó henger rácsot, eszméletlen jó, sokat segít, meg a flossingozás is!

De a gyógyulás egyelőre messze van. Tényleg magára van utalva az ember, meg a sorstársakra, az orvosok ebben NEM tudnak segíteni!Mindenki felejtse el!! Szóval tényleg talpbetét, hengerezés, nyújtások és hasonlók!
Beszélgessünk majd még erről akár privátban is, mert keresem a megoldásokat a gyógyuláshoz vezető úton, illetve jó lenne megtalálni a megfelelő futócipőt is!
Néha úgy érzem, ennek soha sem lesz már vége..

(#39602) tomcica válasza SLYM (#39599) üzenetére


tomcica
Topikgazda

35-tol mar teljes talp hosszusagaban AIR "zseb" van.Konnyebbek lettek,amugy nem sokat valtozott.Ja a 35-36 csak aprosagokban ter el,szoval most a best-buy a Pega 35.En is hasznalok egyet.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#39603) SLYM válasza tomcica (#39602) üzenetére


SLYM
veterán

Köszi! Olcsóbb is volt, egy 35-öst rendeltem.

(#39604) tomcica válasza SLYM (#39603) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Amugy,ha az ilyen cipoket szereted,akkor szoba johet meg a Saucony Freedom (az elso modell,meg van par meret webshopokban jo aron,teljes aron felejtos) Reebok Floatride Energy,NB Zante

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#39605) gagyilovag válasza Danika256 (#39601) üzenetére


gagyilovag
aktív tag

Szia!

A bokarögzítőd milyen,amit nappalis használsz?
Én csak estére használom,és segít!
A henger hasonló az enyém csak az 1x kb 50mm átmérőjű.
Én is szeretem.
Krémbe a Diclofenac sandoz jött be eddig a legjobban!50mg/g
Ördögcsáklya nem volt jó,
Naturland Inno Rheuma krém is egész tűrhető.

Most ott tartok,hogy reggel fájdalommentes a talpam,majd később kezd el fájni.
Futni még nem tudok,nem is merek!

Ezt érdemes elolvasni:
[link]

[ Szerkesztve ]

(#39606) inf3rno válasza gagyilovag (#39595) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nekem is ilyenek voltak az eddigi futósérüléseim. Az elején ártatlannak tűnnek, aztán egy kis fájdalom, ami viszonylag hamar elmúlik. Ha tovább erőlteti az ember, akkor meg hónapokra vagy akár egy évre is kinyírhatja magát. Először amikor csonthártyám volt, akkor először erőltettem, és fél év nem volt elég a gyógyuláshoz. Teljesen abbahagytam a futást, és talán 2 évre rá kezdtem csak újra, addigra elmúlt. Most legutóbb azonnal abbahagytam a futást, amikor láttam a jeleit, és két hónap elég volt ahhoz, hogy elmúljon. Nem érig meg erőltetni, a lábad úgyis jobban tudja. Mondjuk érdekes, hogy annak idején, amikor atlétikáztam az első 2-3 hónap folyamatos vádli és comb izomláz volt, és nem álltam le miatta. Utána elmúlt, és szinte soha többet nem jött elő vádli izomláz és comb is csak ritkán, annyira megerősödött. Aztán a mezítlábas Vibramos futkározásoknál jóval később újra lett vádli izomlázam, de attól szét is ment a vádlim, és ki kellett hagynom. Lehet csak én vagyok ennyire szerencsétlen, de az a benyomásom, hogy elég könnyen bele lehet szaladni egy enyhébb sérülésbe. Elég egy rossz lépés hozzá, vagy egy nagyon kicsit túltolni, hogy valami bajod legyen. Pl legutóbbi csonthártyámnál egyáltalán nem volt semmi előjel, kb. mint derült égből villámcsapás, az egyik futáson 7-8km környékén egyszer csak elkezdett belenyilallni a sípcsontnál, és minden lépésnél egyre rosszabb lett. Már éreztem ugyanezt a típusú fájdalmat, szóval nem volt nehéz kitalálni, hogy miről van szó. Az ember nehezen felejti el. A bőnye hálistennek még nem volt, ahogy hallom az jóval szarabb. Kitartást!

Amúgy arra gondoltam, hogyha újrakezdem a futást, akkor nem is a futással kezdek legközelebb, hanem inkább valami láb erősítéssel, ami felkészíti a vádlit és a boka környéki, alatti részeket arra, hogy futni fogok. Legutóbb a 10kg túlsúly érezhetően nagyobb terhet rótt mindenre. Egyelőre még nem tiszta teljesen, hogy milyen gyakorlatok lennének jók, az is elképzelhető, hogy elég pusztán a hosszú gyaloglás. A lábujjhegyre állás, ugrálás is biztosan segít valamit.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#39607) Danika256 válasza gagyilovag (#39605) üzenetére


Danika256
aktív tag

Köszi szépen, korábban már megtaláltam én is :) Már sokmindenen túl vagyok, így bő egy év alatt.
Én ezt a bokarögzítőt használom: [link]

Nem volt olcsó, de fél éve mikor rájöttem, hogy jó lenne, hirtelen kellett és akkor megvettem. Kínából fele ennyiért is meglehet rendelni egy legalább ilyen jót. Abból indultam ki, ha éjjel segít, akkor nappal még jobban számíthat, hogy tartsa az ember sarkát. Be is vált, de azt tudni kell róla, hogy hosszú távon olyan sokáig fog tartani az elhagyása, mint amennyi ideig hordta az ember.. Néha már amúgy az fáj, hogy rajtam van..

A kenőcsökben én már nem hiszek, edzéshez használom a INNO Rheuma forte krémet, hogy meglegyen a vérbőség, úgy nem is érzem. Meg néha szoktam használni Flexagilt. De igazából a problémát nem oldja meg egyik sem..

Nálam a lúdtalp a legnagyobb probléma, meg hogy évekig nem vettem komolyan, nem hordtam hozzávaló betétet. Így túl lett erőltetve. Amúgy a doki is mondta, hogy nagyon meg kéne erősíteni a talpi izmokat, ez látszik is amikor lábujjhegyre állok.. Amíg ez nincs meg, valszeg nem is fog ez elmúlni teljesen.
Tehát elvileg nem csak a hengerezés és nyújtás, hanem sok talperősítés is kell.. De legtöbb helyen amúgy is ezeket a gyakorlatokat ajánlják.
A futást én sem ajánlom, főleg, hogy szerencsédre csak kezdeti szakaszban vagy, így még megúszhatod az évekig tartó szenvedést.. Én meg már letojom, mert megyek versenyre. Már nem érdekel lassan az egész, mert betelt a pohár.. De már nagyon..
De azért egyre inkább kezdek ráállni ezekre a rehab gyakorlatokra, olyankor nagyon jó érzés!

(#39608) itouchfan


itouchfan
senior tag

Sziasztok!
Kicsit off topic, de hátha tud valaki segíteni.
Ma volt a Futanet által szervezett Velencei tavi úszónap és túratriatlon/duathlon. Én életem első triatlonját teljesítettem (1500 m úszás, 30 km bringa, és 7,5 km terepfutás/túra), de a délután közreadott eredménylistán nincs benn az eredményem, azoknak akik a környékemen, utánam értek be, mind benn van. Örülnék neki, ha valaki tudna válaszolni, hogy a Futanet-nél ez normális-e, fog-e a még frissülni a lista (szerintem nincs még benn az összes eredmény, de nem értem hogy miért, hogyan).
Nem tetszene, ha elveszne az eredményem hivatalos módon, egyrészt mert az első ilyen versenyem, másrészt mert top5 körüli idót sikerült menni az eddig bekerült 211 eredményből (a saját mérésem alapján)...

„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”

(#39609) norby_42


norby_42
aktív tag

Asszem megvan a keresett őszi futásom

Affene, ez gyaloglás :(

[ Szerkesztve ]

Eat pasta, run fasta

(#39610) inf3rno


inf3rno
nagyúr

Ma végre összeszedtem magam és mentem 6k-t én is 6:30 és 7:30 között. Kezdésnek ezt tervezem csinálni egy jó darabig, és mellé keresek láb erősítő gyakorlatokat, nyújtásokat, stb. Meglátjuk hosszú távon jobb e így, mint 5:40-el bekezdeni 10k-ra.

Buliban hasznos! =]

(#39611) gagyilovag válasza Danika256 (#39607) üzenetére


gagyilovag
aktív tag

Tudod mi még a számomra elkeserítő?
Az állapot indokolatlan váltakozása!
Értem ez alatt,hogy szinte már alig fáj,remény felcsillan,hogy lassan vége!,
Pufff!
Megint fáj,megint érzékeny :Y
Semmi megterhelőt,semmi hirtelen mozdulat nem történt,indokolatlan állapotromlás!
Neked nincsenek ilyen hullámok?

inf3rno

Sejtem,milyen az a sípcsontfájdalom!
Valaha éreztem,én is olyasmit.
A sípcsont alsó része,a boka feletti rész,igaz?
Az sem egy kellemes dolog.

[ Szerkesztve ]

(#39612) Vertigo18


Vertigo18
addikt

Tegnap megvolt a 32. Orfűi Tó-Show futás. Szerintem elég kevesen voltak, 400 alatt lehetett az indulók száma és, ahogy tavaly, úgy idén is az eegy körös (6.4 km) versenyt választották a legtöbben. Ugye ez épp az a verseny, ami pont nem rólam szól, hanem a fiamról, mivel 10-ből 7-en kiállnak az első körben, így viszonylag kevesen maradunk 12.4km-re. A fiam pedig idén 9 éves, így elég kevesen vállalják be ezt a távot. A tavalyi évben elhozta a 12 év alattiak közül az első helyezettnek járó kupát, az emlékérmet, illetve a legfiatalabb résztvevőnek járó kupát ezen a távon fiú kategóriában. A tavalyi link (1:19 teljes idő, 6.21-es átlagtempó, 100 méter szint):

https://connect.garmin.com/modern/activity/2906365517

Idén is a foci alapokra építettünk, az elmúlt 2 hétben 3 alkalommal mentünk el 10 km-re, már a három futásban látszott a fejlődés. Tehát itt a tegnapi eredmény (1.07 teljes idő, 5:28-as átlagtempó):

https://connect.garmin.com/modern/activity/3912796188

Meg mi...

Idén is behúzta azokat, amiket tavaly... (érdekesség, hogy a fiam 2010-es születésű, lányok között ebben a távban 2007-es kapta a legfiatalabbnak járót).

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#39613) norby_42 válasza Vertigo18 (#39612) üzenetére


norby_42
aktív tag

Gratulálok neki!👍
(ismerem a büszke apa érzést, nagyon jó!)

Eat pasta, run fasta

(#39614) tomcica válasza Vertigo18 (#39612) üzenetére


tomcica
Topikgazda

na ennek van ertelme :K ;) szep munka

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#39615) I02S3F válasza norby_42 (#39613) üzenetére


I02S3F
őstag

Én meg ismerem a jól elvégzett munka érzését:)! Épp futás után vagyok és jól érzem magam, azért írtam ezt!:)

(#39616) Vertigo18


Vertigo18
addikt

Köszi!

Nomeg tegyük hozzá, hogy mivel kevés gyerek fut ekkora távot, ezért néhány évig még eléggé nagy lökés tud neki lenni a sport felé az, hogy zsebeli a díjakat... :C

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#39617) inf3rno válasza gagyilovag (#39611) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ja nagyjából. Elég jellegzetesen fáj, nem hiszem, hogy össze lehet keverni a csonthártyát mással, ha már egyszer volt valakinek.

Buliban hasznos! =]

(#39618) inf3rno válasza Vertigo18 (#39612) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Gratula! :C

Buliban hasznos! =]

(#39619) tomcica válasza Vertigo18 (#39616) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Az oreg Arthur Lydiard azt mondta,hogy ha egy fiatal gyereket ra tudsz venni,hogy ne a sebesseg es a tempo legyen neki az erdekes,hanem az hogy meddig tud elfutni (akar setakkal v. lazabb totyogessel benne) akkor felig nyert ugyed van,ha jo hosszutavost akarsz faragni belole.
Ebbol 10-12ev es johet az elezes :K

(csak birja az apuka :P ;] )

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#39620) titetoyz


titetoyz
tag

Valakinek valami ötlete?
Jobb achillesem fájdogál, leginkább futás közben érzem. Tegnap kimentem, 3km, 30burpee, megyek tovább és 4kmnél már éreztem annyira, hogy irritáljon, így hazakocogtam és 6km lett belőle.
Utána fájt, aztán hideg-meleg víz, henger, nyújtás, és máris nem is érzem.

Mit csináljak vele? 2-3nap teljes pihi, henger? nyújtás jót tesz neki vagy árt? kenjem valami géllel?

3hét a főversenyig, be vagyok fosva rendesen. :Y

(#39621) Danika256 válasza inf3rno (#39617) üzenetére


Danika256
aktív tag

Szerintem ezek a dolgok összefüggnek, ahogy a fascia, a szövetek és az izomzat is!
Nekem sípcsonttal kezdődött nagyon keményen, aztán ahogy haladt az edzés és kezelés a fájdalom és az egész kellemetlenség egyre inkább csúszott lefelé. Achiles, aztán elmúlt és kb. tavaly októbertől maradt a bőnye gyulladás.
Ezek mind összefüggnek, mindegyik hatással van a másikra. Talán a legfontosabb a vádli állapota, az is feszítheti az alsóbb szöveteket.

A mai napig is néha kisugároz a sípcsontba a fájdalom a rosszabb napokon!

És igen, ez az egész betegség egy hullámformát ír le, vannak napok amikor madarat lehetne fogatni veled, már-már egészségesnek érzed magad, tervezed a jövőt, hogy lassan elkezdhetsz edzeni korlátok nélkül...
Aztán váratlanul a következő nap örülsz ha a bökarögzítővel is tudsz komolyabb fájdalmak nélkül sántikálni, és pokolba kívánod az egész világot!
Az ellenségemnek sem kívánnám ezt! És nincs gyors megoldás, nekem a pihentetés sem segít, sőt csak rosszabb! Ez meg gondolom a keringés miatt..

[ Szerkesztve ]

(#39622) Danika256 válasza titetoyz (#39620) üzenetére


Danika256
aktív tag

Először is pár nap pihi. aztán óvatos nyújtások és hengerezés!
Futás most egy hétig biztosan felejtős!
És gondolkodj el rajta, hogy igazából mi válthatta ki, mert azon okvetlenül javítanod kell! Vedd komolyan, vagy úgy járhatsz mint mi!

(#39623) tomcica válasza titetoyz (#39620) üzenetére


tomcica
Topikgazda

a nyujtas nem tesz neki jot,ha faj...csak akkor szabad nyujtani ha mar okes,viszont naponta 5-6x atdorzsolheted a ket ujjad koze fogva (akar kremmel is) a lenyege ennek,hogy par orankent elinditsa a verkeringest benne,mivel nem kap eleg vert ez a resz,igy nagyon lassan gyogyul,ez segithet

ha faj ne fuss vele,ha nem mulik el a fajdalom par perc bemelegites utan,akkor ne fuss vele

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#39624) inf3rno válasza Danika256 (#39621) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Érdemes lenne loggolni minden nap, azt mondják a gyulladásos folyamatok, és pl az autoimmun betegséges is ilyen hullámzóak, és meg lehet jósolni, hogy mikor lesz igazán szar, meg mikor valamivel jobb.

Ja persze, összefügghetnek szerintem is. Egyelőre, nyújtás, henger, erősítés, amiben bízom, hogy valamit dob rajta. Annak idején túltoltam a mezítlábazást, aztán szétment tőle a vádlim. Szerintem még mindig nem jött helyre rendesen, pedig már egy éve vagy majdnem 2 éve volt. Nagyon óvatosan kell csinálni, nem szabad sprinteket, ilyesmiket tolni five fingersben, csak kocogni, mert komolyan visszaüt.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#39625) inf3rno válasza titetoyz (#39620) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Vádlit nyújtsd le röviden, 20-30 sec mindkét oldalon, ne túl erősen, csak az izmot, nem kell ízületre rányújtani. Jegelés, nadálytő, ilyesmik valamit javítanak rajta. Illetve ha újra elmész futni, akkor dinamikusan is nyújtsd edzés előtt és 1km után is. Nekem a sarkat az helyre szokta hozni, kivéve, ha olyan a cipő, hogy szétcseszi, bármit csinálok. Nekem recsegéssel kezdődött annak idején minden edzés elején, aztán fájdalom lett belőle, utána meg edzés közepén adta meg magát. Hálistennek nekem nem szakadnak az inaim, általában az szokott lenni, hogy minden lépésre egyre jobban belenyilall, aztán meg kell állnom. Utána következő edzésnél már így kezdődik, és muszáj kihagynom miatta 2-3 hónapot, mert nem tudok edzeni vele. Fogalmam sincs, hogy ti hogyan tudjátok még fájdalom mellett is letolni az edzéseket, max egy marék algopirinnel menne nekem.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#39626) inf3rno válasza tomcica (#39623) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Szerintem ha elmúlik tőle, akkor sem nagyon kéne, de ez esete válogatja. Néha nekem is nehezen indul, aztán utána nincs semmi baj. Inkább ha következetesen van ez, hogy minden edzés elején fáj a sarka 5 percig, akkor lesz gond.

Buliban hasznos! =]

(#39627) titetoyz válasza tomcica (#39623) üzenetére


titetoyz
tag

Köszönöm mindenkinek :)
Nem fáj, sétánál sem, futas közben szokott pár km után.. Henger óvatos nyújtás megy, lehet nagyon bevan állva a vadlim, es az huzhatja..
Hengerezés, masszázs, krém, aztán pár nap múlva ráprobalok

(#39628) parandroid


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Nekem ma sikerült megint félrelépni túrázás közben. Jobb boka, külső oldal. Nem vészes, futni is tudok vele, de fáj. Nem bírtam ellenállni az erdőnek, kicsit megiramodtam, azonnal beüt a ménkű. Kísértettem a sorsot a héten, gyönyörű a szlovén táj, egyszerűen nem lehet nem lemenni az aszfaltról, de nekem _nem_ _szabad_ terepen futnom. :( Valaki üssön agyon, légyszi, ha még egyszer megpróbálom. :O

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#39629) norby_42 válasza parandroid (#39628) üzenetére


norby_42
aktív tag

Még egy félrelépés, és Katica üt agyon...
Bocs, magas labda volt:)

Eat pasta, run fasta

(#39630) I02S3F válasza parandroid (#39628) üzenetére


I02S3F
őstag

Sajnálom! Ez egyszerűen benne van a pakliban.

(#39631) Never79 válasza parandroid (#39628) üzenetére


Never79
tag

Jobbulást! Nekem is sikerült. Picit nem néztem előre, lefele is mentem, köves volt, teli letört ágakkal, s valamire ráléptem. Szerencsére nem olyan vészes, fájt egy darabig, de azért futni tudtam tovább. Azért este jegelés + flexagél megvolt. Ma már jobb, szerintem keddre nem lesz már gond.

Megyek spar maratonra, cégem benevezett. Annyira nem volt kedvem hozzá, de így azért más a leányzó fekvése. BSIs versenyek nem vonzanak annyira már, de szintfelmérőnek, tapasztalatnak jó lesz. Jó volna behúzni 4 óra - 3:50 közé.

[ Szerkesztve ]

(#39632) ígyvanferi válasza parandroid (#39628) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Ugyanaz a bokád, ami sérült korábban? Nem tudom, ilyenkor mi a 'jobb', ugyanazzal a lábbal sérülni, amivel már volt probléma vagy a másikkal. Utóbbi esetben legalább nem leszel féloldalas. ;]

(#39633) tomcica


tomcica
Topikgazda

Nekem meg FM verseny idomerom volt.Solo a palyan.Fokozosra,nem ettem,nem ittam.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#39634) inf3rno válasza parandroid (#39628) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Detto, én csak a földútra mentem le tegnap, de már az is határeset volt.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#39635) parandroid válasza ígyvanferi (#39632) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Tökmindegy, mindkettő volt már sérült. :O Ezen speciel varrtak is már szalagot, igaz, annak már 20+ éve. Amúgy az utolsó sérülésem is ezen volt, de akkor a boka belső felén. Az a gond, hogy már akkor is fáj, ha nem terhelem. Érdekes modon ha járok rajta, kicsit jobb lesz. Gondolom az extra kíméléstől tegnap délután/este/éjjel berövidült, nyújtani meg nem merem. Ma indulunk haza a nyaralásból, útközben még megnézzük a várat Bledben, az kövezett út, szigorúan lassú séta, valahogy kibírom hazáig, ott meg majd kapja a keringésserkentő kencéket, meg asszem lesz egy hét szünetem (csak optimistán!).

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#39636) ZavaBalazs


ZavaBalazs
őstag

sziasztok!

tippre itt előbb kapok választ, mint a termék topicjában: van egy fitbit charge 2-m, azzal járok futni, de rosszul méri a távot, egy 4.25 km-es kört rendre 4.05-nek mér, de legutóbb már csak 3.93 km volt a táv. lehet valahogy ezt kalibrálni, vagy a fitbit appban valami eldugott beállításnál megoldani, hogy a telefon GPS-t használja, hiába az órával indítom/állítom le a mérést?

tippeket köszi előre is :R

wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban

(#39637) Agony válasza ZavaBalazs (#39636) üzenetére


Agony
aktív tag

Szia!

Nem a Charge 2 az amiben nincs GPS, hanem csak a telefon GPS-ét tudja használni ha kapcsolatban vannak? Mert a Fitbit oldalán ez az infó szerepel:

Connected GPS
Connect to your phone’s GPS to see real-time run stats like pace and distance on your wrist, and a map of your route post-workout.

Én a helyedben két dolgot próbálnék ki:

1. Megnézném a Fitbit által rögzített tevékenység térképét és belenagyítva végigmennék az útvonalon. Ha ott azt látod, hogy a sok a levágás és csak összeköt két pontot, de mondjuk a köztes kanyar ívét ezzel levágja, akkor sajnos a pontatlanság miatt megy el az a pár száz méter.

2. Letöltenék egy futó appot a telefonra (Endomondo, Runtastic, Mapmyrun, stb... van tengernyi) és lefutnám azzal is az megszokott távot és megnézném úgy mit mutat. Ha ugyanolyan pontatlan és átvágások vannak, akkor jó eséllyel a telefonod GPS-e ennyit tud, amire ugye a Fitbit is támaszkodik. Nem tudom hol hordod a telefont, de esetleg azzal tudod javítani, hogy zsebek helyett kirakod például egy kartartóba.

Ha meg tudod oldani érdemes esetleg egyszer a két eszközt egyszerre használva futni, mert akkor biztos ugyanazon a vonalon mész azonos körülmények között. Nekem például a footpodot így sikerült bekalibrálni és azóta tökéletesebben mér mint a GPS, de előtte egy csomót szívtam én is azzal, hogy alul mért.

[ Szerkesztve ]

Start with a whisper, end with a scream!

(#39638) ZavaBalazs válasza Agony (#39637) üzenetére


ZavaBalazs
őstag

fú, látod, ez lehet :DDD mindig telefonnal szoktam futni, szóval fel sem merült bennem, hogy nincs sajátja.

korábban endomondót használtam, az 10-20 méter ingadozással hozta a várt értéket, csak mióta megvettem a karkötőt, könnyebb azzal intézni. érdekes amúgy, hogy tegnap véletlen karkötő nélkül mentem le futni, így simán a fitbit appal dolgoztam, és az 1-2-3 kilométeres értesítések pont ott jöttek, ahol vártam volna, de aztán a maradék távon sikerült annyit elsikkasztani, hogy 4.05 legyen. karkötőről indítva viszont konzisztensen marad le, mondjuk a 3 km-hez eljutok kerek 18 perc alatt úgy, hogy végig 6:15-ös perc/km-t mutat.
a telefont karon hordom, tehát azzal nincs baj.

nem a világ vége amúgy, tudom, hogy hol vannak a kilométerek, szóval a részidőkre rá tudok nézni, a legérdekesebb szám a végén meg úgyis a köridő, azt meg pontosan méri...

wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban

(#39639) Agony válasza ZavaBalazs (#39638) üzenetére


Agony
aktív tag

Akkor szerintem érdemes megnézni a rögzített térképet, ott láthatod ha vannak átvágások, illetve ha azt írod, hogy az utolsó km-en csúszik el nagyon a téma, akkor át tudod gondolni, hogy ott van-e valami ami befolyásolja a GPS-t (pl. magas épületek, sűrű fák, elektromos vezetékek, stb..).

Aztán ha végképp nem jutsz vele dűlőre, akkor érdemes megpróbálni másik appot használni mondjuk az Endomondot ha már úgyis használtad és ismered Annak amúgy is van Fitbit kapcsolata, szóval csak összepárosítod a Fitbit fiókoddal és átszinkronizálódik a futás magától a háttérben.

Start with a whisper, end with a scream!

(#39640) ZavaBalazs válasza Agony (#39639) üzenetére


ZavaBalazs
őstag

megnéztem, kicsit el van tévedve, de viszonylag konzisztensen rajzolja arrébb az útvonalat a térképhez képest. erdőben futok, egy kis szakaszt leszámítva végig fák alatt, akkor ez lehet a baj?

köszi, akkor megnézem az endomondót :R ezt úgy értsem, hogy karkötőn start-stop gombot megnyomom, az endomondo trackeli a futást, és a végén az adatokat áttolja a fitbit appba?

wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban

(#39641) Alg válasza ZavaBalazs (#39640) üzenetére


Alg
veterán

Ha az Endo beállításokban a Connect-nél összekapcsolod a fitbittel akkor elvileg igen. Azt nem tudom hogy el lehet-e indítani karkötőről az endot.

[ Szerkesztve ]

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#39642) parandroid válasza ZavaBalazs (#39640) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Erdőt semmilyen gps nem szereti, a lomb nedvességtartalma bezavar.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#39643) Agony válasza ZavaBalazs (#39640) üzenetére


Agony
aktív tag

Igen, a fák okozhatnak eltéréseket. Még esetleg a telefon energia beállításait átbogarászhatod hátha van valami energiatakarékossági beállítás a GPS-re vonatkozólag, ami rontja az eredményt, de erre kicsi az esély többnyire csak ki-/bekapcsolni lehet.

Az Endomondo -t szerintem nem tudod óráról indítani, azt a telefon applikációban kell, csak a rögzített futásadatokat szinkronizálja át a tevékenység végén a Fitbit fiókodba.

Start with a whisper, end with a scream!

(#39644) ígyvanferi


ígyvanferi
addikt

Ha szerdán kezdődik a Sziget, akkor szerintetek ma már nem is érdemes elnézni arra, hogy vajon futható-e körben a töltés? Pénteken voltam ott utoljára, akkor még mehettünk, nem volt elkordonozva, autóval mondjuk már behajtani nem lehetett. Vagy csak akkor zárják le teljesen, ha elkezdődik? Mik a tippek?

Na igen, ezért is beszélem le magam újra és újra a gps-es óráról, mert 70-80%-ban fás helyen futok.

(#39645) Alg válasza ígyvanferi (#39644) üzenetére


Alg
veterán

Nekem a fenix2-vel nem igazán okozott gondot az erdőben futás, 95%-ban tők jól lekövette az útvonalat, talán egyszer bolondult meg amire emlékszem, de szerintem az sem a fák miatt volt.

Amit mindig elmondok GPS-pontossággal kapcsolatban: indulásnál kell egy kis türelem, egy helyben megállni és megvárni nem csak amíg jelet talál, hanem utána azt a fél percet amíg rendesen bepozicionál (beáll 0 sebességre). Ha így indulok el akkor szinte mindig atombiztos a jel, magas épületek között, fák alatt is akár.

Mozgás közben nagyon nehezen pozicionál a gps, ez szinte az összes eszközre igaz.

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#39646) t1


t1
addikt

Sziasztok. Nem tudja véletlenül valaki, hogy van e valamerre Nike Pegasus vagy Vomero akció?

(#39647) vans? válasza tomcica (#39633) üzenetére


vans?
őstag

En egy kilometeren sem birom ezt a tempot. :D

hábm bábm

(#39648) inf3rno válasza ZavaBalazs (#39640) üzenetére


inf3rno
nagyúr

GPS-e válogatja. Nekem Ambit3-al nincs bajom az erdővel és a stadionokkal, Samsung mobillal mindkettő elég durván bezavart.

Buliban hasznos! =]

(#39649) Agony válasza inf3rno (#39648) üzenetére


Agony
aktív tag

Mondjuk Ambit 3-ban az egyik legjobb a GPS chip! :K

Start with a whisper, end with a scream!

(#39650) tomcica válasza t1 (#39646) üzenetére


tomcica
Topikgazda

felenk az intersport-ban van mindketto (.rs webshop,de ti tudtok a .hr horvat oldarol rendelni,mert az EU )

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.