Hirdetés

2024. április 18., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#39051) inf3rno válasza parandroid (#39035) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Szerintem csak idő kérdése. Úgy tudom platformot csinálnak az Apple watch-ból, de már régen olvastam, lehet mégsem az lett belőle. Az rémlik, hogy Androidosra akarták, de ahogy nézem most watchOS néven van rajta valami. [link] Ahogy nézem erre is tud bárki fejleszteni, szóval nem para. Hosszú távon akár viheti az Apple az egész piacot, ha felzárkózik hardver terén.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#39052) inf3rno válasza tomcica (#39039) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Én ma megyek majd, de megvárom, amíg lemegy a reggeli csúcs, úgyhogy olyan 9-10 körül. Megpróbálok most tényleg lassút menni és nem tempót.

Buliban hasznos! =]

(#39053) inf3rno válasza danielsz (#39044) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Vagy csak nem edzettél valami sokat rövid távra. Nekem eddig az jött le, hogy a sprintek mennek a legjobban, a közepes és hosszú távok olyan elviselhető módon, de sosem alapoztam meg normálisan. 1k: 3:30m, 3k: 12m, 5k: 21m, 10k: 43m, 21k: 1:41h. Nagyon jól bírom a magas pulzust. Órán a max sebesség, amit eddig mértem valahol 2:00 - 2:30 min/km között volt, a max pulzus meg 199, ami azért sok 33 évesen, annak is éreztem. Ha sikerülne egyszer alapot építeni, akkor akár még gyors is lehetnék, de mindig szétesik a lábam. Talán majd idén. :D

Buliban hasznos! =]

(#39054) Never79 válasza tomcica (#39039) üzenetére


Never79
tag

Voltam, de tegnap csak 48 perc volt z2 zónában. Ettől függetlenül a t@köm is izzadt. Nem vittem folyadékot... Olyan gyönyörűen látszott az, ahogy kezdtem áthevülni, hogy adott pulzus mellett lassúltam 😀.
Vasárnap lesz 2 óra 21 p futásom, azt terepen fogom nyomni direkt 11-12 fele, mert júli. 14 Börzsöny trail. Mondjuk ott csak a túlélés/tapasztalatszerzés lesz a cél.

(#39055) inf3rno válasza dabgergo (#39045) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Jobb hajnalban futni most, mint este, ha zavar a meleg. Este még egy csomó ideig meleg van, főleg BP-en ahol sugároz a beton meg az aszfalt.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#39056) inf3rno válasza parandroid (#39047) üzenetére


inf3rno
nagyúr

"A csúcs az, amikor szitanyomott c&a pamutpólót adnak. Télen jó pizsinek...."

Lol, én is arra használom. :D

Ja ami még lemaradt a tech rovatból, hogy ezeknél a cégeknél a felhasználók a béta teszterek, ami csak akkor lenne elfogadható, ha ezért valami külön kedvezményt kapnának, és ezt külön kiemelnék az órák mellett. Szóval ez így nagyon nem korrekt és ha bejön egy jobb cég, akkor ahogy borix is írta nagyon vissza fog ütni nekik. Nyilván minél előbb bevételt akarnak az óráikból, de ez erősen a minőség rovására megy. Kicsit az az érzése az embernek, mint a játékoknál, hogy kijön félkészen az új játék, aztán havonta jönnek ki a patchek hozzá, és talán 2 év múlva valami játszható lesz belőle. Pl a Mass Effect Andromeda emiatt lett hatalmas bukás, mert még bétának se lehetett mondani amit kiadtak, aztán mindenki jól lefikázta. A másik véglet a Duke Nukem Forever, amit 15 évig húztak, aztán még se lett jó. Elég nehéz eltalálni úgy látszik, hogy mikor elég jó a kiadáshoz valami Ha túl tökéletes az se jó, mert mire kijön, addigra már elavult lesz, ha túl tökéletlen, akkor meg azért lesz bukás.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#39057) Chuck Norris válasza dabgergo (#39046) üzenetére


Chuck Norris
senior tag

Ecetes vízzel mossad őket midig utána nem lesz büdös, ha rendesen ki is áztatod még ecet szagú sem.

(#39058) emvy válasza inf3rno (#39050) üzenetére


emvy
nagyúr

> Igazából ha én csinálnék sport órát, akkor csak a hardverre mennék, a szoftveres része meg platform lenne, amire bárki írhat kódot.

Ez azert van, mert nem sokat gondolkoztal az uzleti reszen. Ongyilkossag csak a hardverre fokuszalni.

> Ezért sem vettem sosem Garmint, mert 60k árkategóriában annak idején a Suunto dupla súllyal

Szoval egy sportoranal elony a dupla suly. Mit mondjunk erre? :)

[ Szerkesztve ]

while (!sleep) sheep++;

(#39059) bencze válasza inf3rno (#39050) üzenetére


bencze
senior tag

Olyan lenne mint az androidos okosórák, 1 nap üzemidő. Passzívan.

-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-

(#39060) inf3rno válasza emvy (#39058) üzenetére


inf3rno
nagyúr

"Ongyilkossag csak a hardverre fokuszalni.'
Miért lenne az? Nem igazán látom a google play-t haldokolni. Ha van egy stabil oprendszer és egy jó hardver pl mobiltelefon, akkor egy app store és néhány alap alkalmazás elég, mert a többit megoldják a fejlesztők, akik azon akarnak keresni, hogy az adott platformra írnak alkalmazásokat. Már nagyon régóta ilyen irányba megy az IT, és működik... Suuntonál még úgy is van egy csomó ingyenes app, hogy szutyok a platform. [link]

"Szoval egy sportoranal elony a dupla suly. Mit mondjunk erre? "
Komolyan, ennyire nem akarod érteni, amit írtam, vagy csak reggel van? A dupla súly annyit tesz, hogy van benne anyag, és nem esik szét első leejtésre az egész. 80g az Ambit3, hasonló áron akkor a Garmin 30-40g-os játék órát adott volna. Nem érzem ezt se, hogy húzná a kezem. Szerintem a Garmin az első héten tönkre is ment volna, mert kiszálltam a kocsiból és átfutott az órán a statikus elektromosság úgy csapta meg a kezem. Mákom volt, nem lett semmi baja az órának.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#39061) dabgergo


dabgergo
őstag

Pólók:
jó ötlet a Nike Miler, van olyanom, csak eddig ebben a melegben nem azt vettem fel mert kicsit szűkebb szabás de majd tesztelem akkor, lehet annak nem lesz ennyire durván büdös szaga (bár azt gondoltam h igen mert az is elég nejlonos anyag de gondolom ezen belül is van szórás akkor).

inf3rno:
köszi a grafikont, ráadásul pont ott lakom, tényleg, honnan tudtad? :)
Viszont az durva h reggel 6 után is halál van, mondjuk valóban kicsit jobb mint este 10 után.

oHR:
kb 6x futottam úgy h egyik kézen M430 mellkaspánttal, mésik kézen pedig garmin FR935 és mindig csak 1-2 különbség volt az átlag HR-ben, sőt még országúti biciklizéskor is, ez számomra tök megnyugtató, de intervalnál tényleg kevésbé használható ez tény, de sima (nem terep, és steady) futásnál én hanyagolom a mellkaspántot hiába van. Intervalhoz felveszem, meg bringázsához is azért.
De ennek az ára h kézen az órát eléggé meg szoktam szorítani, ez most így a hőségben jobban zavar mint korábban. Így a hőségben konkrétan minden jobban zavar :D

Garmin turn by turn navi:
ehhez akkor senki?

[ Szerkesztve ]

(#39062) inf3rno válasza bencze (#39059) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Én is arra tippelek, hogy az aksi idő miatt vannak ennyire lebutítva, de talán létezik valami használható kompromisszum. Igazából a CPU-tól függhet jobban, mint az operációs rendszertől a fogyasztás, és bőven van mozgásterük. Legalábbis én annak idején megnéztem milyen CPU van az Ambit3-ban, és valami harmat gyenge volt még egy ARM-hez képest is. Cserébe 2-3 hónapot bír passzívan töltés nélkül, ami nem biztos, hogy kell valakinek, aki rendszeresen fut... Amikor aktívan mér, akkor meg a GPS ugyanúgy ott van ezen is, tehát a 8 órát szerintem lehet garantálni erősebb processzorral és több memóriával is.

Buliban hasznos! =]

(#39063) inf3rno válasza dabgergo (#39061) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Szívesen! Tippeltem, én is ott laktam annak idején, egyike a kevés élhető kerületeknek, de csakis a parkosabb részek, Gellért hegy, stb. miatt. Szerintem 5 körül lehet ideális ott futni, de elég elszántnak kell lenni hozzá, hogy annyira korán keljen az ember. Ha más miatt nem, a Citadelláról egyszer mindenkinek érdemes megnézni a napkeltét, baromi jó. :-)

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#39064) emvy válasza inf3rno (#39060) üzenetére


emvy
nagyúr

> Miért lenne az? Nem igazán látom a google play-t haldokolni. Ha van egy stabil oprendszer és egy jó hardver pl mobiltelefon, akkor egy app store és néhány alap alkalmazás elég, mert a többit megoldják a fejlesztők, akik azon akarnak keresni, hogy az adott platformra írnak alkalmazásokat.

Dehat bakker, pont az ellenkezojere hozol peldat. Az Androidos piacon a hardvergyartok szopnak ezerrel, a zart platform meg szuperjol el. Te meg hardvert akarsz gyartani egy full nyitott platformmal.

> A dupla súly annyit tesz, hogy van benne anyag, és nem esik szét első leejtésre az egész.

Dehogy, sot, az ellenkezoje. Ha leejted, akkor az energia, amit el kell nyelnie a haznak, egyenesen aranyos a tomeggel. A legjobb, amit tehetsz az az, hogy konnyu de eros anyagokat hasznalsz -- karbon, polikarbonat, ilyesmi.

while (!sleep) sheep++;

(#39065) inf3rno válasza emvy (#39064) üzenetére


inf3rno
nagyúr

> Dehat bakker, pont az ellenkezojere hozol peldat. Az Androidos piacon a hardvergyartok szopnak ezerrel, a zart platform meg szuperjol el. Te meg hardvert akarsz gyartani egy full nyitott platformmal.

Ja tényleg szopnak: [link].

> Dehogy, sot, az ellenkezoje. Ha leejted, akkor az energia, amit el kell nyelnie a haznak, egyenesen aranyos a tomeggel. A legjobb, amit tehetsz az az, hogy konnyu de eros anyagokat hasznalsz -- karbon, polikarbonat, ilyesmi.

Gondolom láttál már alufóliát, amit kézzel át tudsz lyukasztani, meg alu lemezt is, amin valahogy nehezebben megy át az ujjad...

Buliban hasznos! =]

(#39066) oxox


oxox
addikt

no éjfél körül mentem el futni (mozitunk asszonnal...ill. Ő a felétől a szemhéját nézte )

Kezdek hó végére megint nagyon a végén lenni testileg...a bal lábam vádli alatt eléggé bevolt állva 3-4napja, ami szerencsére elmúlt, erre bedurrant a jobb lábamon vádli alatt. Valószinüleg a feltört sarkam is benne van a dologban, mert hol egyik, hol másik lábam terhelésével próbáltam kimélni (nem tudatosan)

első kilóméterem 4:57 lett (ami agyon is csapta az átlagot), de azt hittem sirva fakadok úgy fájt, frankón gondolkozdtam rajta, hogy hagyom a fenébe az egészet (pedig még be is melegitettem), szóval első kilóméter gyenge emelkedő brutál fájdalom, az aszfalt nyomta a meleget, hogy nehogy fázzak.
Második kilométert úgy alakitottam, hogy enyhe lejtőn menjek, itt csökkent a fájdalom, ami maradt végig.

7km 4:31 átlag lett a vége, otthon beledöglöttem a medencébe és nyalogattam a sebeim, ill. próbáltam nyújtani, reggel hát nem volt élvezet ráterhelnem az emlitett jobb lábamra, ugyhogy sportkérm, most mintha jobb lenne. jahh Saucony ebben a melegben lényegesen jobb mint Kayano.

24,2km maradt a hónapra....8,5 -7,1-7-7 az elmúlt négy nap, ha birom ma sem akarok lemenni 7km alá, szombaton Apuméknél úgy is legalább "izgalmasabb" lesz a hely és az ebből fakadó emlékek miatt, ill. az atlétika pályát megvizslatom. Jó lenne vasárnapra letudni a hónapot, és pihenőnapot tartani.

viszont asszon is rákapott, és szépen emeli a távot...Ő reggelente stipistoppolta le a szabadidőt, addig én foglalom le a gyereket (ha szerencsém van akkor alszik)

[ Szerkesztve ]

Ki gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838

(#39067) emvy válasza inf3rno (#39065) üzenetére


emvy
nagyúr

> Ja tényleg szopnak: [link].

Most tenyleg 1 darab gyartoval peldalozol, raadasul egy kinaival, ahol zero transzparencia van penzugyek tekinteteben? Legyszives viszonyitsd a _teljes_ Android hardvergyartas profitjat ahhoz a profithoz, amit a Google egyedul kivesz az Androidbol.

> Gondolom láttál már alufóliát, amit kézzel át tudsz lyukasztani, meg alu lemezt is, amin valahogy nehezebben megy át az ujjad...

Ha ugyanarrol az anyagrol van szo, akkor persze, ne csusztass. De egy FR935 peldaul abszolut robosztus es konnyu.

while (!sleep) sheep++;

(#39068) 6030D válasza Chuck Norris (#39057) üzenetére


6030D
Ármester

Ez mondjuk mosógépben hogy működik? Normál mosáshoz mosószer helyett ecet, és öblítő nélkül megy az öblítés?

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#39069) parandroid válasza dabgergo (#39061) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Milerből van hosszú, és rövid ujjas, valamint ujjatlan is. Ilyenkor értelemszerűen az utóbbit hordom. Ilyen melegben csavarni lehet belőle az izzadtságot, de futás után csak kiteszen az erkélyre a tűző napra, másnap simán fel tudom venni. Meló után futok, jellemzően én olyankor már büdösebb vagyok, mint a póló. Kettő van belőle, hetente azért ki szoktam mosni őket.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#39070) parandroid válasza oxox (#39066) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

De ha távot akarsz növelni, akkor miért erőlteted a tempót? Ez így persze, hogy kicsinál.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#39071) Chuck Norris válasza 6030D (#39068) üzenetére


Chuck Norris
senior tag

Úgy szoktam csinálni, hogy berakom a mosdóba a komplett futócuccot felengedem meleg vízzel aztán löttyintek rá fél-egy deci ecetet, amíg lezuhanyzom addig ázik, majd vízben kiöblítem.
Gépben meg úgy mosok mindent, hogy mosószóda, az öblítő szer helyére meg ecet. Ki kell tapasztani, hogy mennyit rakjál bele, hogy ne legyen ecet szagú a végén. Nem vagyok bio mániás, csak azért tértem át ezekre a módszerekre mert volt, hogy allergiás lettem bizonyos mosó meg öblítő szerekre és az tűnt a legegyszerűbbnek ha kidobom mindet.

(#39072) oxox válasza parandroid (#39070) üzenetére


oxox
addikt

havi 10km-el emelem a távot (tavaly aug óta...ill. az csonka hónap volt, mondjuk úgy szeptembertől), ezt azért, hogy lássam, hogy lépek egyről a kettőre, hogy fogyjak, ill ennyivel, hogy mégse csapassam szét magam totalra, meg kell valami cél ami motivál...az óra+statisztika+fogyás miatt futok még mindig.
Novemberig csinálom ezt kb (havi 200km-nél szerintem megállok, mert időben az még belefér talán gyerek mellett, anélkül, hogy a cenzúra/felsőbb hatalom otthon akcióba lépjen), és télire beiktatok felső test edzést is, crossfit, kettlebell , gyúrás, ill. akkor lehet visszaveszem kicsit a futást az emlitett időhiány miatt.

visszatérve a tempo kérdésre:
A tempón nem akarok rontani, mert egyrészt úgy érzem, hogy ebben is van/volt fejlődés, és hát ha már ezt elértem akkor a 6perc/km nekem nem cél, még akkor sem ha egy maratont futnék ilyen idővel.

anno kb 2hónap alatt stabilan 5perc alá kerültem, azóta egyszer sem fordult elő (kivéve akkor mikor valakit-valakiket kisértem...tehát kb max 4x), hogy 5percnél rosszabb átlagot fussak, (még Noszvalyban is sikerült visszatolnom a 5perc alá, pedig ott nekem erős szintezés volt az alföld után). A napi átlagom több mint a 2,5x-re emelkedett már, tehát birom még. meghát fájdalom meg csak fejben létezik ;) csakigy hóvégére egy-két kummantott nap oldalbaveri az eltervezett átlagot....pl. jött a gigavihar, abban csaknem futok...hopp több mint egy kilóméterrel emelkedett a napi minimum....

[ Szerkesztve ]

Ki gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838

(#39073) borix válasza Chuck Norris (#39071) üzenetére


borix
őstag

Ecet mellé azért valami antiallergén mosószer nem ártana. ;] Öblítőt meg el kell felejteni eltömiti a pólusokat rontja az izzadság elvezetést, szellőzést.

(#39074) inf3rno válasza emvy (#39067) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Gondoltam, hogy ez jön, annyira megszokott érvelési hiba. Te állítottál valami nagy általánosságot, én megcáfoltam egy példával, most meg azzal jössz, hogy mutassak fel még többet. Hát rohadtul nincs erre időm. Bizonyítsd inkább te, hogy mélyrepülésben a mobil piac.

Az anyagnál csak arra akartam utalni, hogy bonyolultabb dolgok ezek, minthogy egy egyenes legyen a grafikonon. Rákérdeztem fórumban, mert érdekel, hátha van olyan mérnök, aki csinált leejtéses teszteket, és meg tudja mondani, hogy a kimenetel hogyan függ a tömegtől és a burkolat vastagságától. Csomagolóanyagoknál már találtam valami ilyesmit, de azért az nem teljesen ugyanaz. [link] Mindemellett semmi nem zárja ki, hogy ugyanazokat az anyagokat használja a Suunto és a Garmin, csak a Garmin fele, harmad, negyed vastagságot a burkolatnál, ami a belsejét hivatott védeni. Szét kellene szedni néhány ilyen órát, hogy kiderüljön mi a helyzet. Mint már írtam a 60k árkategóriáról beszélek, nem a 120-ról, úgyhogy mondhatsz bármit az FR935-ről, hidegen hagy, az FR235, ami ez a kategória. Egyébként GPS terén mindkettő szutyok az Ambit3 Run-hoz képest. [link]

Buliban hasznos! =]

(#39075) inf3rno válasza Chuck Norris (#39071) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Az igazán bio a vadgesztenye lenne vagy a mosódió, de ez se rossz. Az egyedüli baja ezeknek, hogy nincs bennük enzim, ami a fehérjéket lebontja, ezért kb úgy működik, mintha szappannal vagy samponnal mosnál ruhát. Azt mondják érdemes 2-3 havonta egyszer átmosni rendes enzimes mosószerrel, ha csak ilyet használsz, de futós cuccoknál igazából tökmindegy, mert nem számít 1-2 folt. Az én bőröm az Arielt nem bírja, lehet, hogy neked is azzal volt a gond.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#39076) emvy válasza inf3rno (#39074) üzenetére


emvy
nagyúr

Ok, hagyjuk. :R

while (!sleep) sheep++;

(#39077) emvy válasza danielsz (#39044) üzenetére


emvy
nagyúr

Ja, ez vicces -- te jobban futod a felmaratont, mint en, pedig nekem van 3:25-os 1k-m is nemregrol...

while (!sleep) sheep++;

(#39078) oxox válasza emvy (#39077) üzenetére


oxox
addikt

ebben az a durva, hogy 10km 4:03-al, de 5km nincs 20percen belül...egyrészt brutál kiegyensúlyozott időt kell menni, hogy 4:03 legyen, úgy, hogy nincs 4perc alatti idő...másrészt furcsa, hogy 5km sincs szinte semmi gyorsulás hozzáképest...szerintem robot :)

nincs nagy szintezés Vecsésen

5km PG átlag 4:10 (20:49) ebben az kezdeti emelkedő 4:29 volt, utolsó km (ami a legjobb) 3:47.

10km PB 45:01, 4:30-as átlag 4:38-4:24 közötti km-ekkel..itt én is kiegyensúlyozottabb voltam, de azért bő 3percel lassabb mint 5km-en.

(#39079) inf3rno jaja lehet...mint valami bantu harcos, elindul a kafferbivaly után, fut 347km-t ugyanazon a tempon majd elkapja :D , aztán felcsapja a vállára, és kicsit lassabban hazaszalad.

[ Szerkesztve ]

Ki gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838

(#39079) inf3rno válasza oxox (#39078) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ez van, ez már genetika. :-)

Buliban hasznos! =]

(#39080) oxox válasza oxox (#39078) üzenetére


oxox
addikt

kieg
...bő 3percel lassabb mint 5km-en x2

tehát ha 4:03-al futnám a 10km-ert..jó lenne :) akkor azért szerintem 19perc körül menne minimum az 5km...a saját "kilengéseimet" nézve....aztán hétvégén pályán lehet átértékelem.

Ki gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838

(#39081) emvy válasza oxox (#39078) üzenetére


emvy
nagyúr

Ja, nekem meg 3:25 az 1k (pedig azt egy 10ks laza futas kozepen toltam meg), aztan 5K 19:52, 10K 43:40 (ez a felmaratonon belul volt), felmarcsi 1:33, maraton 3:37. Tobb hosszut kell futnom.

Mondjuk ranezesre is inkabb sprinter-alkat vagyok (182 centi, 81 kilo...).

while (!sleep) sheep++;

(#39082) oxox válasza emvy (#39081) üzenetére


oxox
addikt

177cms 90-91kg nyertem :B

az 5km 20-alatt tervben van idénre...remélhetőleg runway run-on.

[ Szerkesztve ]

Ki gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838

(#39083) tomcica válasza oxox (#39082) üzenetére


tomcica
Topikgazda

en meg epp ott tartok,h a merleg nyelve be-benyal 55kg ala ;]

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#39084) inf3rno válasza tomcica (#39083) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ez jó lesz így lazának? [link] Igyekeztem most tényleg lassút tolni alacsony pulzussal, de ez alá már nem nagyon tudok bemenni. Sétálni nem akarok. Talán a vége felé volt egy rész, amikor elgondolkodtam, és csak a lábam vitt, de így is 10 ütéssel kevesebb a pulzus, mint az előzőnél, a pace meg olyan amilyen. Nem is a futással volt a bajom, hanem a megállni volt olyan a végén, mintha egy kanna benzinnel meglocsoltak volna, aztán begyújtották volna. Tényleg meleg van. Akkor ezt váltogassam a másik tempósabbal, esetleg ezt heti 2x, azt meg 1x?

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#39085) inf3rno válasza tomcica (#39083) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Az nem gond, hogyha normálisan tolom, akkor 87-es cadence szokott lenni nagyjából állandóra ilyen 10k, félmaraton távokra, amikor még tudtam futni, ezek meg ilyen 82 körüli döcögősek? Nem lesznek gondjaim később, ha nagyon megszokom ezt a ritmust?

Buliban hasznos! =]

(#39086) tomcica válasza inf3rno (#39085) üzenetére


tomcica
Topikgazda

ha hetente 2x felkapsz egy ilyen 80-100m x 8-10db,esetleg rovid emelkedo sprint (ott is porog a lab) ilyen 15mp v. 70-100m akkor nem lesz semmi baj.

ez lazanak jo,par het es lejjebb fog menni az atlagpulzus,de NE gyorsitsd fel a sebesseget essen csak le 150 ala es jo lesz lazanak :K

2x ilyen vagy 3x es egy tempos

[ Szerkesztve ]

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#39087) inf3rno válasza tomcica (#39086) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ja látom közben szerkesztetted.

A résztávokat külön csináljam, vagy építsem be a tempósba, esetleg a laza közepébe? Pont van egy domb félúton, amit meg tudnék küldeni.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#39088) tomcica válasza inf3rno (#39087) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Tempo HELYETT egyik het resztav,masik het tempo.Egyelore eleg.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#39089) inf3rno válasza tomcica (#39088) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ok, akkor így lesz. Kösz.

Buliban hasznos! =]

(#39090) tomcica


tomcica
Topikgazda

Felem az egyik utolso az eros es hosszu edzesek kozul a jovo szombati verseny elott.
17:00-kor kezdtem 19:15-re lett kesz.
18km benne 4km gumi (fokozos) - 10 x 400m (r400 lassu) 72-74 - 4km gumi (lassu) - 2km mezitlab extra lazan

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#39091) parandroid válasza tomcica (#39090) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Én ma meló után lefutottam a kötelező kört (6k - 5:37 pace - 60m szint - 146-os átlagpulzus - kellemes 28 fok), aztán kihasználtam, hogy egész nap egyedül voltam, és felpakolt lábbal brümmögtem a kisautókkal az xboxon egész délután. Pedig jól ment, szívem szerint mentem volna még, de betonkemények a vádlijaim, hiába nyújtom, szóval erőt vettem magamon, és leálltam 6k-nál. A héten ennél nem is lesz keményebb edzés, kell a pihenő. Már érzem amúgy, hogy javul, ez a semmittevős délután sokat segített neki, sokkal jobban van, mint akár tegnap.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#39092) tomcica válasza parandroid (#39091) üzenetére


tomcica
Topikgazda

nekem jovo heten lesznek majd lazabb napok,szerda utan,h kicsit rapihenjek az UTT-re,xbox nem lesz,de 1-2 starcraft 2 meccset megnezek a youtube-rol ;)

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#39093) danielsz válasza oxox (#39078) üzenetére


danielsz
tag

A legjobb állapotomban is 4 perces tempón belül úgy éreztem, szétesik a lábam, a pulzusom meg ment felfelé már 4:15-ös tempón belül. A 4:15-ön épphogy kívüli tempót viszont tudtam tartani egy FM erejéig. Itt úgy is éreztem végig, hogy a teljesítőképességem határán vagyok, ha kicsit is jobban megnyomom, az visszaeséshez vezet nagyon hamar, így lett meg 4:16-os átlaggal, 1:30.02-es idővel. (Volt egy 1:29:44-es FM-em is, de az valszeg 2-300 m-rel rövidebb volt, ez tutira megvolt pontosan 21,1 km). Akkor úgy éreztem, 10K-se lennék sokkal gyorsabb. Az egyetlen 10K-s versenyem pár hónappal később, tavaly decemberben volt, 40:30-as idővel, pici szinttel, addigra szerintem még fejlődtem is valamennyit. Előtte 3 héttel volt egy 28:11-es 7K-m is, ha úgy vesszük, ez volt a legjobb futásom. Erre jött még egy 7K, majd másnap 10,5K, úgy hogy az előző napi 2. 7K közben féltávnál megzuhantam, olyan volt, minta meghúzódott volna a vádlim, valszeg gyakorlatilag akkorra alakult ki az 1. futástól az izomláz. Másnap még betonkeményre merevedett vádlival is le tudtam hozni 4:13-mas tempóval 10,5K-t, de ehhez minden lélekjelenlétemre szükség volt, mert a bal lábammal elég kellemetlen volt minden egyes lépés. Tény, hogy nem voltam akkor kipihent, de FM-hoz képest csak minimálisan voltam gyorsabb.

(#39094) dabgergo


dabgergo
őstag

Pont dicsértem mostanában a 935 oHR-ét, erre tegnap futottam egy nagyon rövid gyorsat poénból egyik barátommal (mellkaspántomat akarta tesztelni, pontosabban azzal a pulzusát, mert még sosem mérte, így nekem már csak e miatt is maradt az oHR), szóval 2000m volt 3:30-as tempoval, és a futás első 2/3-ában valahogy full nem tért magához a 935 és vagy 40-el alacsonyabb értéket mutatott, csak az utolsó 600méteren ugrott egy nagyot és állt be reálisra.

Van amúgy konkrét oka ennek h néha (vagy fene tudja mennyire néha mert ilyet még nem tapasztaltam), az elején ennyire off az oHR?

(#39095) inf3rno válasza tomcica (#39092) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Szoktam nézni néha stracraftot én is, egész szórakoztató tud lenni. Meg néha nosztalgiázok, aztán megnézek régi ET fragmovie-kat, pl: [link], abban a játékban voltam profi még 15 éve. Amúgy lehet beválik ez a lazázás, ma egyáltalán nem érzem, hogy futottam tegnap, a tempós után meg izomlázam volt 2-3 napig, meg minden húzódott a lábamban. Ma még nyújtok rá pár percet, hátha még jobb lesz tőle.

Buliban hasznos! =]

(#39096) inf3rno válasza dabgergo (#39094) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nekem akkor szokott ilyen lenni, amikor valami mocsok megy a szenzorára. Le szoktam mosni vagy kapargatni, de megkarcolódik tőle, úgyhogy csak óvatosan lehet. Lehet még attól, hogy fény szűrődik be alája, mert nincs rendesen meghúzva, bár állítólag az enyémtől újabbak már csúcsszuperek ezen a téren. Minden más szerintem abból adódhat, hogy gagyi a hardver vagy a szoftver, amit hozzá írtak, esetleg valami olyanod van, mint Péternek, hogy egyik karodon 20-al kevesebbet mér, mint a másikon.

Buliban hasznos! =]

(#39097) tomcica válasza inf3rno (#39095) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Megfelelo egyensulyt kell kiepitened a laza napok szama es a tempos/interval napok szama kozott.Minel erosebbek azok a tempok (es hosszabbak) annal tobb (es hosszabb) laza nap kell.Akar 4laza 1tempo/resztav ha mar valoban kopkodos lesz.Persze a hazi feladat a laza napokon marad,itt-ott repulo gyorsitok,neked neha edzes vegere 1-2-3km mezitlabazas,masik alakalommal kis emelkedo sprint (jo sok pihenokkel),edzesen kivul nyijtas,henger,etrend,torzs erosites stb.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#39098) dabgergo válasza inf3rno (#39096) üzenetére


dabgergo
őstag

Köszi, lehet h ilyesmi volt, bár az fura, hogy közben meg megjavult, na mindegy... pontosabb a mellkaspánt az tény.

(#39099) inf3rno válasza dabgergo (#39098) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Általában látni a grafikonon, amikor ilyet csinál, mert mindig valamilyen éles töréssel jár. Nekem már az elején látszani szokott, hogy nem stimmel a pulzus, azért el se szoktam kezdeni olyankor anélkül, hogy megtörlöm, és megvárom, amíg beáll normálisra. Nem tudom, hogy mennyire pontos, nem hasonlítottam össze soha pánttal. Ha lenne új fajta mobilom, akkor talán megoldható lenne, hogy mindkettő rácsatlakozzon, és összehasonlítsam.

Buliban hasznos! =]

(#39100) dabgergo válasza inf3rno (#39099) üzenetére


dabgergo
őstag

Igen, az elején látni lehetett volna simán h offos a dolog, csak most kivételesen nem figyeltem se előtte se közben (mondjuk 3:30-as tempo közben nekem nehezemre esik az órámat nézni, pedig hol van ez a 2:52-es tempotol amivel valaki maratont képes futni :D).

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.