Hirdetés

2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#39951) borix válasza parandroid (#39949) üzenetére


borix
őstag

Nyilván nem éri meg futáshoz nem feltétlen kell kiadni 100-120E egy órára sokan szép eredményeket érnek el anélkül is.
Lehet mondani ó én is vettem minden pénzt megért, meg mennyit dobott a motiváción stb...
Nem szükséges inkább pénzkidobás a funkcionalitásai ellenére is talán, de aki komolyabban veszi a futást és keményebben edz belefér, hogy kiadja rá azt az összeget.

inf3rno
Nekem volt M430 órám annak valószínű jobb az optikai mérés adottságai mint a nagyra becsült Mio csodádé de ahogy tapasztaltam helyén kell kezelni a dolgokat és nem realizálni/túlértékelni pontosság terén.

[ Szerkesztve ]

(#39952) Agony válasza dabgergo (#39948) üzenetére


Agony
aktív tag

Én tervezek váltani, ha minden összeáll a "jó árasításhoz". ;] Ugyanitt Fenix 5 Plus Sapphire eladó! :U

Start with a whisper, end with a scream!

(#39953) t1 válasza dabgergo (#39948) üzenetére


t1
addikt

Ez is fasza lett. Kéne.

Én sűrűn cserélgetek mert megunom őket hamar, de ma már egy kezdő / amatőr futónak egy 2-3 éves óra is tök jó alternatíva mert az alap dolgokat már 8-10 éve megkaptuk azóta csak a sok extra megy. Ettől függetlenül jó ez, mondjuk örülnék ha lenne valami piaci verseny mert ahogy látom egyre jobban Garmin uralom van.

(#39954) dabgergo válasza Agony (#39952) üzenetére


dabgergo
őstag

Nekem a nagyobb kijelző és így kisebb perem tetszik ha már kinézet, remélem a 945-ös utódja is majd megkapja, csak hát mikor ugye, mert az meg nem is olyan rég jelent csak meg, de örülök h végre növelték a kijelző méretét.
M430-al ugyan úgy futottam mind most a 935-el, de ezek a plusz dolgok sokat adnak azért... 935-től is van hiva tovább értelmesen, mert a full térkép, órás fizetés és a zene is hasznos sztem (bár nem létszükséglet, az kétségtelen). Fenix széria nekem amúgy túl nehéz, így az nem is opció.

Garmin uralom azért is kezd lenni mert a Polar egyre gázabb... :(

[ Szerkesztve ]

(#39955) emvy válasza dabgergo (#39954) üzenetére


emvy
nagyúr

Oras fizetes peldaul nekem nagyon jo lenne -- csomoszor van, hogy hosszu futas vegen vennek egy kolat, vagy ilyesmit a boltban, de nincs nalam penz vagy kartya.

while (!sleep) sheep++;

(#39956) inf3rno válasza borix (#39951) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Veszek új mobilt még az idén, utána kérek kölcsön egy mellkaspántot, aztán összehasonlítom őket. Fogalmam sincs, hogy pontos e, ami biztos, hogy elég következetes, szóval vagy következetesen jól vagy következetesen rosszul mér. Van 10-15 másodperc késése. Elméletileg a Polar M430 jobb, gyakorlatilag franc tudja. A Mio találta ki ezt az egész technológiát, szóval lehet, hogy még régen is többet tudott, mint ezek a cégek most, akiknek eladta...

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#39957) inf3rno válasza emvy (#39955) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nekem mindig az van, hogy futok hazafele a fagyizó mellett, aztán megkívánom. De így legalább nem hízok el az állandó fagyizástól. :D

Buliban hasznos! =]

(#39958) Agony válasza dabgergo (#39954) üzenetére


Agony
aktív tag

Szerintem aki a kütyüktől várja a teljesítményének a javulását az vagy csalódni fog, vagy mindig is benne volt a teljesítmény és inkább kitartás/motivációs problémák okozták a hiányérzetet. Mondom mindezt kütyü- és statisztika b*ziként, de hát kit mi tesz boldoggá. Valaki videokártyát vesz 250k-ért, valaki futó órát, valakit meg egy 400-500eFt-os iPhone hoz lázba... mindenkinek szíve joga mire szórja el a pénzért, amiért megdolgozott. :)

Én is amúgy a kijelző méret miatt akarok váltani, amúgy nagyon bevált az 5P és én mondjuk folyamatosan használom a zenét és a pénztárcát is. Simán megállok futásból a boltban ha kell egy üdítő vagy valami a vacsorához és lassan egy éve nem kell se zseb, se övtáska, hogy futni vigyem a telefonomat.

Múltkor asszem épp Tommal beszéltük, hogy jellemzően nem azok a futók a "veszelyesek" akik odaállnak űrtechnikával a rajtvonalhoz, hanem aki egy 25 éves Casio kvarcórán indítja a stoppert. :R

Start with a whisper, end with a scream!

(#39959) tomcica válasza Agony (#39958) üzenetére


tomcica
Topikgazda

ja-ja,vagy el se inditja,csak nagyjabol ranez,hogy kb. negyedkor indulhattunk ;] aztan a te garminod meg mar 5 perc utan sipol,hogy max pulzuson toljatok ;)

felenk max ugy fizethetsz az oraddal,hogy odaadod,ez itt nem EU :DDD balkan cigany vasar az egesz orszag

[ Szerkesztve ]

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#39960) borix válasza inf3rno (#39956) üzenetére


borix
őstag

Szerintem az optikai pontosság nagyban függ a kondíciótól és terepviszonyoktól.
Viszonylag kezdő futók nézhetik az optikai mérést mikor a pulzusuk még úgy ingadozik mint a jojó. ;]
Viszonylag sík terepen egyenletes tempónál simán vállalható az optikai mérés.
Hosszabb emelkedőnél 130 értékről fölment 150-re majd a lejtőn lefelé az optikai még javában felfelé mért mikor a mellkasövvel már jócskán lefelé esett a pulzus.

Agony
Szerintem az órás fizetés meg a zene pont ami nem olyan fontos mert kényelmi funkciók, mikor az emberek többsége úgyis visz magával telefont és megoldja azzal.
Nyilván pl egyedül edzve nem mindegy, hogy kint a határban, fent a hegyekben lesz rosszul az ember megy ki a lába támadják meg a kutyák vagy a Margitszigeten. Telefon nélkül kiabálhat akkor az ember jó darabig míg arra nem téved valaki. ;] Vagy a családból rászólnak az emberre gyere haza gond van, vagy vegyél már hazafelé ezt vagy azt.
Összességében szerintem sokkal nagyobb szívás lehet abból ha valakinél nincs telefon mint abból, hogy egy övtáskában cipelni kell.

(#39961) ígyvanferi válasza tomcica (#38825) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Most 64 euró sportsshoeson a Streak LT4. (Legalábbis 10-10,5 méretekben, mert arra szoktam rászűrni). Nem tudom kipróbáljam-e. Nézegetem már egy ideje, képeken tökjól néz ki. De hogy valós szükségem van-e rá... Ahogy olvastam, már 10K versenyre is lehet overkill.
Na mindegy, ha valakit érdekel, vásárolgassatok. Kár a sz.r euró árfolyamért. Többi pénznemben most nem néztem az árát.
Esetleg alternatíva könnyű cipellőre versenyzéshez? Amit majd figyelgessek. Adiost szoktam még, NB 1400/1500-at, kb. ennyi. Nemtom, Asics DS Trainer 24 milyen? Megtetszett a dizájn.

Amúgy futni is szoktam néha. ;] Voltunk pár napot a Káli-medencében. Eszméletlen szép és nyugodt hely, futni meg egy álom a dombokon le-fel a szőlők között. Felfutottam többször a Hegyestűhöz (1,2 km, átlag 13% emelkedő a tábla szerint), futottam az ősborókásban, mezőn, kis falun át. Szóval na... zseniális. Most meg ezek után mehetek a Margitszigetre kerülgetni a sok muglit. :U

(#39962) Agony válasza ígyvanferi (#39961) üzenetére


Agony
aktív tag

Sportsshoes-on most 15% kedvezmény van a teljes Őszi/Téli 2019-es kollekcióra (aminél AW19-es jelzést látsz a névben) a TJK5-EP4 kuponkóddal.

(Code only applies to AW19 products - Products will be listed AW19 or FA19 in the title)

[ Szerkesztve ]

Start with a whisper, end with a scream!

(#39963) tomcica válasza ígyvanferi (#39961) üzenetére


tomcica
Topikgazda

felejtsd el a Streak LT4-et,olyan mintha szogesben lennel :K gyilkos

sima Streak 6 (vagy 7) az mar okes,az olyan mint egy vekonyabb talpu Adios (pl Takumi Sen)
Adios okes,NB-k kemenyebbek.

NB Rebel ami jo attol a markatol,esetleg a Vazee Pace (de ez inkabb edzo/versenycipo).

Saucony Type A5 (vagy a mostani A6) meg parnazott versenycipo.

Skechers Razor 3

Reebok Floatrun Run Fast

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#39964) emvy válasza tomcica (#39963) üzenetére


emvy
nagyúr

Nekem van Streak 6, teljesen oke, csak tul vekony.

while (!sleep) sheep++;

(#39965) tomcica válasza emvy (#39964) üzenetére


tomcica
Topikgazda

jaja a Streak 6 az egesz mas cipo,mint a Streak LT 4...elobbiben toltam UB,UTT,6oras stb. LT4-ben meg max 3-5km-t mernek menni azt is palyan,mert a legaprobb kavicsot is ugy erzed,mintha meziltab lennel

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#39966) inf3rno válasza borix (#39960) üzenetére


inf3rno
nagyúr

"Hosszabb emelkedőnél 130 értékről fölment 150-re majd a lejtőn lefelé az optikai még javában felfelé mért mikor a mellkasövvel már jócskán lefelé esett a pulzus."

Persze én is ezt mondom, hogy van 10-15 másodperc késése. Hosszú egyenletes futásokhoz, mint amit ma toltam 170 körül teljesen vállalható. Résztávhoz csak azért használom, hogy lássam mennyire száll el a pulzus, mert nem feltétlen érzem, hogy 187 vagy 193 és nagyon nem mindegy. A pihenőket inkább érzésre tolom résztávnál, bár annyira nem jellemző, hogy csinálnám, inkább fartlek van. Az sem tervezett, egyszerűen csak néha megküldöm, ha olyan napom van, hogy nem bírok magammal. Utána egy kis pihi, aztán megint mehet. Elszoktam már az ilyen mérnöki precizitással megszerkesztett edzéstervektől. Talán ha végre elkészülne a 400m-es futópálya nálunk is, akkor más lenne a helyzet, de tuti csak arra várnak, hogy elköltözzek. :D Legalábbis azt vettem észre, hogy az a jellemző, hogy akkor újulnak meg a dolgok, ha lelépek. Pl gimit és egyetemi koleszt is utánam következő évben újították fel, és (talán) nem azért, mert annyira leamortizáltam. :-)

Buliban hasznos! =]

(#39967) inf3rno válasza ígyvanferi (#39961) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Kékkúti ásványvíz is ott van mellette. Igaz elég nagy sor szokott lenni, és csak lassan csordogál a köznépnek szánt forrás.

Buliban hasznos! =]

(#39968) inf3rno válasza tomcica (#39963) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ja valamiért a Saucony-nál el tudják találni, hogy gyors, kemény cipő, de belül mégis ki van párnázva. Az enyém is meglepően gyorsabb, mint Mizuno. Térdet eszi jobban, a Mizuno meg a sarok - boka részt.

Buliban hasznos! =]

(#39969) ígyvanferi válasza inf3rno (#39967) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Voltunk ott is többször palackot tölteni. Kb. azt ittuk ebben a pár napban. A nyomás teljesen rendben volt, még egy téglát is odaraktak, hogy ne spricceljen világnak a víz. Sor se volt amikor ott voltunk.

(#39970) danielsz válasza dabgergo (#39920) üzenetére


danielsz
tag

A körülmények valóban nem ideálisak, ha nagyon hideg van, kellemetlen. Én tavaly maratont futottam párban (2 nap, 3 részlet), úgyhogy közel volt a szálláshely a rajthoz, úgy teljesen oké volt, de amúgy eléggé nomád körülmények vannak.

(#39971) inf3rno válasza ígyvanferi (#39969) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Na tök jó. Lehet, hogy időközben állítottak rajta, mi 1-2 éve voltunk ott bringával, akkor nem volt valami jó a nyomás. Termelői piac szokott lenni arra fele vasárnaponként. [link], amit érdemes megnézni. A fagyi is jó valamelyik faluban, meg Szigliget és Badacsony is közel van, onnan meg igazán jó a kilátás. Szeretem azt a környéket.

Buliban hasznos! =]

(#39972) inf3rno


inf3rno
nagyúr

Eddig 2016 novembere volt a legerősebb hónapom 163km-el, most tartok 160-nál, és még 2 nap vissza van. :-) Nagyon bejön ez a napi 5-6k, sokkal jobb, mint 10-15k-kat futni. :-)

Buliban hasznos! =]

(#39973) borix


borix
őstag

Polar Vantage M most hol tart használhatóság terén?
Üzemidő mp alapon? GPS pontosságon mennyit javítottak?
Októberben fognak kiadni egy nagyobb frissítés csomagot. [link] Nem kapkodták el pl egy évnek kell eltelnie, hogy megkapja a folyamatos háttér világítást. ;]
Mire kipofozzák vállalható is lesz az ára kb 65-70E körül.

(#39974) ígyvanferi válasza Agony (#39962) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Kösz a tippet!

(#39963) tomcica: neked pedig a cipőtippeket kösz! A Streak 7 is bejön, az most 76 euró (sajnos a kupont nem eszi...). Skecherst, Reebokot még sosem néztem, próbáltam egyébként. Na majd figyelem ezeket.

[ Szerkesztve ]

(#39975) tomcica válasza ígyvanferi (#39974) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Streak 7 annyiert jo ar.Az nalam is rajta van a beszerzesi listan,foleg h ebben a formaban ez az utolso modell,ha lesz uj az zoom-x/karbon valamilyen komboja,es gondolom aranyarban.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#39976) dabgergo


dabgergo
őstag

ígyvanferi: Káli-medence nekem is az egyik kedvenc területem itthon, nem csak futni hanem bringázni is álom ott :) EGyébként Kiprun Ultralight-ot is érdemes megnézned a Streak LT4 helyettt, az alapból olcsóbb mint 64 EUR és nem egy rossz cipő. Baromi könnyű, nekem nagyon tetszik h szinte nem is érzem h rajtam van. Rekortánon intervallumra és versenyre sztem jó.

Agony: egyetértek, sztem is azt fontos tisztázni h az óra nem azért van h jobb teljesítményt érjünk el, nem kell mellébeszélni stb, mert nyilván nem ezen múlik a sportteljesítmény. Ugyanakkor sokan (én is) akik szeretik a technikai újdonságokat ez hatalmas plusz és öröm, ráadásul engem a grafikonok, statisztikák motiválnak is, így nem csak hobby hanem talán valamelyest visszahat a sportteljesítményemre. De mindenesetre nem azzal szoktam magamnak indokolni az újabb óra vételét h na majd ezzel gyorsabb leszek :D

tomcica: "felenk max ugy fizethetsz az oraddal,hogy odaadod,ez itt nem EU :DDD balkan cigany vasar az egesz orszag"

lol - ez amúgy komoly? tényleg sehol kb nem lehet érintéssel fizetni?

borix: nekem annyival "könnyedebb" a futás mobil nélkül de komolyan, elején a karomon volt mint sokaknak, de elképesztően zavar ott mostmár főleg 4-es tempo környékén, ami viszont egész tűrhető (és ha full ismeretlen helyen megyek vagy nagyon hosszan akkor azért viszem magammal) az a Salomon Pulse Belt futóöv, ha ezt jól helyezem fel magamra akkor nagyon kényelmes és alig lehet észrevenni. Mindenesetre sztem is nagyon hasznos a zene meg a fizetés, kényelmi dolgok, de mindkettőnek van valódi hasznossága.
Polar Vantage M: hát ahogy olvasom eléggé kettős a helyzet, még mindig nagyon sokan adják el, de elég sokat javult a pontossága a kezdeti állapothoz képest. Én elvből váltottam Polar-ról, nekem ez sok h ennyire igénytelen egy cég, alapfunkciókra várj éveket? Elkőpesztő... és még kevesebbet is tud mint a jó öreg M430... pl End Time Estimatort nem kapta meg (legalábbis eredetileg nem és asszem nem is volt tervben). Nekem bejött a Garminra váltás. 935 elég király.

danielsz: köszi az infót, sztem lehet h kocsival mennénk novemberben a balatoni FM-ra és akkor abban is lehet melegedni :) térdem most nagyobb kérdés sajnos, azon múlik főleg.

(#39977) tomcica válasza dabgergo (#39976) üzenetére


tomcica
Topikgazda

hallod itt a kornyeken meg nem lattam,sok boltban itt bankkartyaval se fizethetsz

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#39978) borix válasza tomcica (#39977) üzenetére


borix
őstag

Ennek is meg van a haszna feléte kissebb métrékű az elektroszmog. Minket az 5G majd ostoba zombivá tesznek meglásd pedig így is van már anélkül is elég. ;]

(#39979) parandroid válasza borix (#39978) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Épp ma néztem, van két faluval arrébb egy pont, irodaház mélygarázzsal, nagy szellőzőkkel, pedig csak 2-3 emelet, földszinten pékség, edzőterem, de lehet valami durva elektromos cuccuk, mert ott mindig meghülyül a gps 1-200 m-en.

Amúgy tök egyenesen futok a folyó mellett, annyi, hogy van egy kis rámpa fel a híd tövéhez, de az irányon az sem változtatna. Mindenhol máshol olyan 1-1,5m max az eltérés az útra vetítéstől, de általában még annyi sincs.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#39980) borix válasza parandroid (#39979) üzenetére


borix
őstag

[link] [link]
Olvasgattam a témában olyan nagy téves dolgokat nem beszél a srác.
A lényeg a lényeg a szeretett kormányunk biztosítja majd hogy, vezető helyet betöltve tesztalanyok legyünk. ;]

(#39981) emvy válasza borix (#39980) üzenetére


emvy
nagyúr

De, sajnos azokat beszel. :( Ez kb. chemtrail szinvonal, nem hiszem, h kene ide a topicba.

[ Szerkesztve ]

while (!sleep) sheep++;

(#39982) norby_42 válasza parandroid (#39979) üzenetére


norby_42
aktív tag

A filmekben ilyenkor derül ki, hogy ott a titkos bázis:)

Eat pasta, run fasta

(#39983) Zoty4


Zoty4
őstag

Sziasztok, a segitsegeteket szeretnem kerni, kicsit megszaladtak velem a kilok, de elkezdtem futni tobb mint egy honapja es a kajara is jobban odafigyelek, szepen apadnak le a kilok. Mar mazsa alatt vagyok. Viszont olcso, egyszeru futocipovel futok es gyakran faj a labam tole. Kollegam mondta, hogy vegyek valami komolyabb cipot az segiteni fog.
Tudtok segiteni abban hogy mire figyeljek a vasarlasnal, illetve hol/honnan erdemes probalni/rendelni?
Elore is koszonom a segitsegeteket

(#39984) I02S3F válasza titetoyz (#39924) üzenetére


I02S3F
őstag

Én ehhez a sárga kapszulát használom. Igaz, hogy kevesebb fehérjével. (1.6g/tskg)

(#39985) oxox


oxox
addikt

noshát a hónap nem pont úgy alakult ahogy terveztem.
hó elején volt egy kis szemgyulladásom (olyan volt a bal szemem mint valami bokszolóé, ill. valami gyulladás még mindig van a szemhélyam alatt, de legalább nem fáj), ebből kifolyólag volt jópár nap kihagyásom, ami miatt megnőtt a napi minimum-om...olyan szinten, hogy 13-14km-ese futás több is jutott hó végére (volt már murva, erdő, Vecsés környéke).

úgy tavaly aug11-el kezdtem futni, hogy a versenyre (Runway Run) legyen némi állóképesség, és ne tök utolsó legyek...akkor 25:54-et mentem, ami akkor PB volt, és kb a második 5km-es futásom (szeptember 1-én volt a verseny, tehát nem egész három hét alatt). Azóta minden hónapban +10km-et teszek az előző hónaphoz, az aug cél 180km már...tudom van itt aki majdnem egy hónap alatt futja le majdnem az egy éves kilóméteremet, de Én azért nem kevés súlyfelesleggel indultam neki (30kg-os cementeszsákkal neki sem menne ;] ), ill. egyesületi szinten 94-ben atletizáltam utóljára, és időben is annyit elvesz, hogy kezd a felsőbb hatalom háborogni már.

lényeg a lényeg ma ismét eljött a verseny napja...úgy voltam vele, ha 21perc alatt lesz az 5km az jó (nem akartam 10km-en menni...majd ha lemegyek 80kg-ra akkor talán), ha 20perc alatt, akkor az csoda....vasárnap beállt a derekam, ezért hétfőn még úgy futottam, hogy az első 30m-en majdnem sirtam...komolyan, nem hajlott a derekam. két napja reggel 8km, este 9km-ert tóltam, eléggé nagy tempón magamhoz képest. ez elég volt két vizhólyaghoz :) szóval a csodában nem nagyon biztam...pláne a reptér kifutópályán kb mintha szaunázna az ember közben.

nem volt kérdés a mezőny legvégéről indultam...én nem tolakszom az elején, saját magam ellenfele vagyok...tehát egy dologban első lettem 1000% ...nálam többet senki nem előzött :)

PB lett a vége valami 4mp-el...nem vagyok elégedetlen...90kg-al, 35fokban ezt tudom...-15kg még leeshetne, de nagyon beállt a súlyom (csak remélem, hogy izom rakódik fel), igy utólag sajnálom kilóméterenként azt a fiszfasz 9mp-et, de elkészültem a végére, pulzus 182-ig ment fel (155 átlag), 49% az 5. zónában

este még egy nagyon-nagyon rekord lassú 12km-er kell, hogy meglegyen a hónap...holnap döglés

[ Szerkesztve ]

Ki gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838

(#39986) tomcica válasza oxox (#39985) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Bravo,alakul ez :K szepen csinalod tovabb,lekapod a sulyt,epited a laza km-et,majd ra a tempot es lesz ebbol meg 18:XX is ;)

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#39987) emvy


emvy
nagyúr

Budapest Urban Games félmaraton, 5 x másztuk meg a Gellérthegyet. 2:05, szerintem eléggé elöl végeztem. Avg HR 178, max 205.

[ Szerkesztve ]

while (!sleep) sheep++;

(#39988) tomcica válasza emvy (#39987) üzenetére


tomcica
Topikgazda

A te "kis" UTMB-d :P 205-os pulzus azert az mar kopkodos fajta :K :R

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#39989) emvy válasza tomcica (#39988) üzenetére


emvy
nagyúr

Egyebkent szerintem 205-ot csak felremerte az ora, 200-ig szoktam tudni tolni. Vicces modon vegig szuperjol ereztem magam, 35 fok volt, mindenki meg volt dogolve a lepcsozestol, de nekem valahogy a hoseg meg az emelkedo nem ut be annyira :)

while (!sleep) sheep++;

(#39990) emvy válasza emvy (#39989) üzenetére


emvy
nagyúr

while (!sleep) sheep++;

(#39991) oxox válasza tomcica (#39986) üzenetére


oxox
addikt

Köszi, majd lehet megtalállak egy edzéstervért ha megvan a súly (novembertől kaja kalória számolás).
Megnéztem, 6. Lettem 14mp-re volt a 3. hely (az első kettő 17 perces űridőt ment)

Megvan a 12km is. 5:05 laza átlag lett... Ilyen lassan nem mentem már kb 9-10 hónapja :)

[ Szerkesztve ]

Ki gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838

(#39992) I02S3F válasza Zoty4 (#39983) üzenetére


I02S3F
őstag

A lábad szerintem a hirtelen terheléstől is fájhat. A túlsúly miatt írom. Mennyire fokozatosan építetted az edzésed? Milyen értékű és márkájú cipővel futsz most?

(#39993) Zoty4 válasza I02S3F (#39992) üzenetére


Zoty4
őstag

Szia. Nagyon lassu kocogassal kezdtem 8perc/km feletti idovel es 2km tavval. Ez volt kb 10 alkalommal es 2 pihenonappal. Aztan 8p/km 3km tav, hasonloan az elozohoz. Majd 8p/km 4km. Most 7,5perc/km-rel futok 4kmt 1 pihenonappal. Gondolkodtam mar h 5tel is megprobalkozom, de egyelore meg sok.
Latom itt a sracok altal lefutott idoket, hat nagyon durvan messze van ez meg nekem
A cipo mar kb 10 eves (adidas), konditeremben hasznaltam. Anno volt 10000 korul akciosan

[ Szerkesztve ]

(#39994) I02S3F válasza Zoty4 (#39993) üzenetére


I02S3F
őstag

"A cipo mar kb 10 eves (adidas), konditeremben hasznaltam. Anno volt 10000 korul akciosan" - Még ha futó cipő is, akkor is öreg (a csillapító hatása oda), ha nem futócipő, akkor meg azért is fájhat a lábad.

Ha beruházol egy párba, akkor lehet, hogy megszűnik a fájdalmad. Edzés után közvetlenül fáj a lábad, vagy állandóan?

(#39995) inf3rno válasza oxox (#39985) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Gratula! Jó ez az idő, lassan becsúszol 20 perc alá. :-)

Buliban hasznos! =]

(#39996) Zoty4 válasza I02S3F (#39994) üzenetére


Zoty4
őstag

A futas vegere szokott a jobb terdem meg mostanaban az jobb akhileszem megfajdulni. A futas elejen alaposan bemelegitek, a vegen nyujtok, tobbnyire masnapra elmulik. Sanszos a tulsuly az oka, de azert is futok hogy ettol megszabaduljak.
Ezert is szeretnek egy jobb cipot, ami jobban csillapit, hatha ez az egyik kivalto ok, a sulyom mellett. Amugy rekortanon futok csak meg gepen

[ Szerkesztve ]

(#39997) inf3rno


inf3rno
nagyúr

No lement a hónap. 3-án kezdtem futni napi 5-6km-t toltam. 171km lett a vége. Eddig az egyéni rekord mióta mérek 163km volt. Azt 2016 novemberben csináltam. Ahogy visszanézem 10 és 20km közötti mennyiség volt egy nap és 2-3 naponta futottam akkor. Ez a minden nap 5km gyökeresen más. Egyelőre sérülés szempontból úgy néz ki, hogy működik a dolog, de még messze a 3 hónapos határ, ami után azt mondom, hogy bármeddig tudom csinálni. Ma reggel is úgy keltem, hogy éreztem a sarkam, szóval még biztosan van min javítani. A kidörzsölődésre is figyelni kell, Sudocrem nekem bevált rá most is, kenem minden nap. Lehet, hogy széthullok idővel megint, majd kiderül, még mindig jobb, mintha meg se próbálom...

Ami lejött eddig, hogy igazából ennél a napi 5-6km (max 1 óra bemelegítéssel, levezetéssel) futásnál nincs kifogás meg nincs olyan, hogy ma kihagyom és holnap duplát megyek, stb. Ha este 10 van, akkor viszek lámpát, ha esik, akkor meg esőkabátot, aztán kész. Időben nem annyi, hogy ne lehessen kibírni, bármilyen fáradt is vagyok. A 10-15-20km-es futásokra ezt nem feltétlenül lehet elmondani. A napi mosás megoldható, sőt igazából ezeknél a futós cuccoknál elég langyos vízben beáztatni legtöbbször. Egyelőre 4 szett alsógatya, zokni és 2 szett cipő elégnek tűnik, de venni fogok többet, hogy ne ezen múljon.

Buliban hasznos! =]

(#39998) tomcica válasza oxox (#39991) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Amikor mar ilyen szinten van az alap kondi,akkor polarizalni kell az edzest -> laza napok extra laza (mi csak totyogesnek nevezzuk,esetleg a veget fel szabad picit kapni,vagy mehet benne nehany repulo gyorsito,heti egyszer dombra lenduletes,de mindezek sok-sok laza pihenteto pulzus-lehuzo totyogessel koritve)
na most az eros napok pedig celverseny specifikusak es erosek. Ha 5km a cel akkor az eros napod lehet fokozo tempo 4-6km kb felmaratonos iramrol/10k iramra,vagy 6 x 800m 5km celtempon annyi pihenovel h leessen a pulzusod rendesen 150 ala.Elso par heten heti 1x ilyen edzes eleg (!),egyik heten egyik,masik heten masik.(tehat tempo es resztav egyik heten csak egyik) Kesobb majd lopunk bele 400-as ismetlest,illetve a 800-ak atcsusznak 5x1000m-re,a tempo meg lesz 6-8km fokozos egy hosszabb napba bele lopva.
Amikor pedig ujra le akarod merni az 5k-t 1-2 hettel elotte a 400 helyett lesz 10x 200m porgosre (200m setaval) az berugja a wc ajtot,de nem szabad sokaig csinalni :P majd ha odaersz reszletezem.

Kesobb amikor mar a sulyod okes,es verszemet is kapsz,minden osszeall,neki akarsz menni azoknak a 17perces legenyeknek,akkor nem eleg a jo versenyido,oda mar meg kell tanulnod versenyezni is.Ott majd lesz 1-2 uj elem (valtott futas tempon belul,faradt hetre meg faradtabb stb.) meg kell a "fejet" is edzeni hozza :K

Jol hangzik,mikor kezdunk?! :DDD

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#39999) tomcica válasza inf3rno (#39997) üzenetére


tomcica
Topikgazda

En ugyanezt csinalom, igy 40 felett plane nincs ilyen,hogy napokra kihagyod az edzest.
Lassan kezdheted egyik napodat atepiteni majd a hosszu napra,ertem ez alatt mondjuk egyik hetvegi (amikor van ido ra) napodat elkezded feltolni 10-12km-re,az se baj ha 2 x 5km (reggel es este) vagy ha felenel megallsz es alaposan atnyujtod magad,setalsz 500m-t majd folytatod,nem muszaj egybe letolni,labon lenni annyit aznap egyelore az a cel -> mindezt ugy hogy ne csapd szet magad es ne serulj le,a tobbi nap mehessen a szokasos mederben.
Nyujtas,henger,kaja,pihenes,hideg zuhany a labra,ha kell jeg stb. ezek mindennaposak nalam is.

A masik ami majd szepen megjelenik a fokozos tempo.Heti egyszer olyan napon,amikor jol erzed magad,a szokasos 5km-ed tulso felet felkapod a 160-170-es pulzus zonaba (lenyegtelen milyen tempo parosul hozza egyelore) es megprobalsz kenyelmesen utazni abban a kenyelmetlensegben.Nem kell feljebb fokozni,csak szepen egyelore ennyi.A tavot sem kell feljebb.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#40000) norby_42 válasza inf3rno (#39997) üzenetére


norby_42
aktív tag

Én is pont ezt éreztem, amikor minden nap futottam: felszabadítja az embert, hogy nincs választás

Eat pasta, run fasta

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.