Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3552) Aristeus válasza tomcica (#3551) üzenetére


Aristeus
tag

Azt mondta, hogy ezalatt a pár hónap alatt mióta futok nem volt elég ideje a szalagoknak, izületeknek megszokni a terhelést. Szóval ne csodálkozzak, hiszen februárban 7:30 min/km-es tempóban kezdtem a futást, októberben meg már 4:30 min/km alatti, intenzív edzéseket is tartottam.
Egy hónap kötelező pihenés, meg nyújtás minél többször.
Valamint meg kell erősítenem a szalagokat, (addig nincs intenzív edzés) ezt pedig csak úgy lehet, hogy szép fokozatosan növelve a távot (akár 25K-30K-ig is), kocogva kell fussak legalább 2-3 hónapig, futás közben is többször nyújtva a szalagokat.
Szóval most az a tervem, hogy amint lehet elkezdem 3 vagy 5K-val, (heti 3x) aztán minden héten ráteszek 1-2K-t, attól függően, hogy hogyan érzem magam. Végig aerob zónában. Április 21-én lesz a Vivicittá Városvédő Futás és Félmaraton, azon szeretnék elindulni, az lenne az első félmaratoni versenyem. Szóval Március közepéig kitartanának az aerob futások, hogy meglegyen mondjuk a 20-25K, aztán meg az utolsó hónapban lehetne gyorsítani valahogy. Majd ebben kérném ki a tanácsodat, hogy milyen módszerrel gyorsítsak az aerob alapra.
Valamint +1 jótanácsot adott, hogyha lehet kerüljem az aszfaltot, bár a mostani cipők elég jó csillapítással rendelkeznek, de ha tudok fussak inkább terepen, vagy salakos-pályán... :)

Ameddig ellátsz, addig el is tudsz futni.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.