Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2994) Aristeus válasza tomcica (#2988) üzenetére


Aristeus
tag

Köszönöm a gratulációkat és a tanácsokat is.
A rövid távú célomat (idén 50 perc alatti 10K és a fölös kilók leadása.) így már elértem, pedig csak november vége felé vártam. Ez a 6 hetes 10K gyorsító nagyon összejött. Gondolom innen kezdődnek majd csak az izgalmak, innen már majd lassabb és nehezebb lesz a fejlődés.
Rövid távú célon/célokon gondolkodtam az este, elképzelhetőnek tartod, hogy még az idén 45-47 perc körüli 10K-ig el tudjak jutni?
A hosszútávú cél még mindig ugyanaz, jövőre félmaraton, lehetőleg 2 órán belüli, rá következő évre pedig maraton. (az pedig 4 órán belüli). A leghosszútávúbb cél pedig az, hogy kiderítsem, hogy család és munka mellett meddig lehet eljutni a fejlődésben, így amatőr szinten, heti max. 3-4 edzéssel. :)
A félmaratonra rendes, téli-alapozó edzéssel szeretnék készülni, majd tavasszal gyorsító edzéseket végezni, a téli alapokra.

Gondolkodtam azon is, hogy mi volt pozitívum és negatívum a futásokban.
Pozitívumok:
- Mindkét versenyen sikerült kihozni magamból a maximumot, ki tudtam hajtani magam az utolsó lépésig.
- Megtapasztaltam, hogy hogyan viselkedik a szervezetem extrém pulzusnál, amikor az ideális fölött van.
- Kiderült, hogy az alapos bemelegítés rendkívül jó hatással volt a versenyeredményeimre.
- A fáradság, és holtpontok leküzdését is megtapasztalhattam.

Negatívumok:
- Oda kell figyelnem, hogy ne fussam el a versenyek elejét.
- Néha nagyon ingadozik a tempóm: valamikor tök jól eltalálom, de van amikor meg a túl gyors és a túl lassú között ingadozik össze-vissza. (Van erre valami jó módszer, vagy majd kialakul ahogy minél többet futok?)

Ami még hasznos lenne:
- Pulzusmérőt kellene beszereznem, mert eddig csak úgy érzésre futottam mindig, talán hasznos lenne, ha tudnám, hogy pontosan mennyi edzés közben / verseny alatt. Ki milyet használ? Tapasztalatok?
- Lehet akár milyen idő, mire egy normális edzés vagy verseny végére érek, teljesen szétizzadom a pólóimat, majd 2 kilo, és teljesen rám tapad, kellene egy-két olyan póló, ami elvezeti az izzadságot, ezek ilyen technikai pólók, vagy mik, ugye? Ki milyet használ, ami bevált?
- Ki kell deríteni, hogy mi a leggyengébb most a futásomban mit kell a legjobban fejleszteni, ebben a te segítségedet kérném majd tomcica, ha meglesz az 5K-s időm is, akkor a 3.2K, 5K és a 10K időeredményeiből tudsz nekem tanácsot adni, hogy hol kellene a legjobban fejlődnöm, vagy még leteszteljem magam 800 vagy 1500 méteren is?

Valamint nagy köszönet jár itt mindenkinek, aki segített a tanácsaival, köszönöm nektek! :R Jó, hogy van itt egy ilyen összetartó csapat és számíthatunk egymásra!

Ameddig ellátsz, addig el is tudsz futni.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.