Hirdetés

2024. április 16., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2901) tomcica válasza mate317 (#2899) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Nincs ertelme ugy vegigfutni,akkor eleg 7km...vagy addig csinalgatod es gyorsitod az 5K-t amig fel nem keszul a tested egy 10K-ra.

A resztavokat mindig ossze kell adni,marmint ami gyors benne tehat 4 x 400m = 1600m,800-600-400 = 1800m a ketto nem egyforma es mashogy is futja az ember.A resztavos edzesed lehet valtozatos akar hetente-kethetente ki lehet cserelni egy 4 x 400m-t 3 x 600m-ra illetve a 800-600-400-ra a kulonbseg annyi hogy altalaban a hosszabb resztavokat lassabb iramban teszed meg,de mast is edz,a rovidek gyorsabban is mehetnek mert nem terhelnek annyira.A 200-400-al az ember a futotehnikat szinte tokeletesiti,a gyorsasagot maximalizalja,kesobb 400-800-at megy vagy ilyen hosszabb letrat mint irtal 1200-800-600-500-400-300-200-100 egyre gyorsulo iramban.Persze ehhez mar nem art ha tud az ember 8 x 400m-at kulonben csak csetlik-botlik 600utan :F

A fartlek ahogy a neve is adja=iramjatek,nincs szigoru formaja altalaban a napi kedvtol-formatol fugg,meg neha az idojarastol is.Egy dolog fontos azert,mielott kezded dontsd el a fejedben hogy mit is csinalsz pl. 30mp lenduletes 60mp normalis es azt is hogy kb mennyi darabot,tavot vagy idot fogsz igy menni.NE az legyen hogy par darab utan mentalisan feladod,legyen egy meghuzott terv,de azt aznap dontod el.

En peldaul heti 2-3x csinalok olyat edzes legvegen faradt labra,hogy 10 x 50m sprint (ha nagyon faradt a lab akkor csak lenduletes repulo) es 50m lassu futas ez 1km,telen novelem fel 15-20-ra azzal hogy ha csuszik akkor csak lenduletes a gyors.Ez javitja az allokepesseget faradt labra pl. verseny legvege,gyorsasagot ad es javitja az allokepesseget is.MIndezt ugy hogy kesz van par perc alatt ;)

[ Szerkesztve ]

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#2902) Nyugdíjas válasza tomcica (#2901) üzenetére


Nyugdíjas
nagyúr

Szóval hülyeséget mondtam :D

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#2903) mate317 válasza Nyugdíjas (#2902) üzenetére


mate317
tag

Nem, én is azért futottam végig, mert az akaraterőmnek jót tesz, és hogy ne legyen bennem hiányérzet. Csak a másik oldalon meg ott van, hogy ha nem használ minek csináljam?

és tomcica köszi a választ!

[ Szerkesztve ]

(#2904) Nyugdíjas válasza mate317 (#2903) üzenetére


Nyugdíjas
nagyúr

Annyiban használ, hogy ki fogsz menni a következő alkalommal is. Én legalábbis igy működök :D

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#2905) Aristeus válasza tomcica (#2889) üzenetére


Aristeus
tag

Köszönöm a tervet! :R
Statisztikailag a férfiak egy hónapban átlagosan 2x sírnak, legalább meglesz az egyik! :DDD

Ameddig ellátsz, addig el is tudsz futni.

(#2906) tomcica válasza Nyugdíjas (#2902) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Artani nem art,de az a plussz 2-2.5 km csiga kocogassal esetleg az alapkondinak jo,meg egy kis mentalis epitkezes.Viszont ha tempofutas van (meg ha lassubb tempo is) akkor fontos hogy egy bizonyos iram menjen szepen vegig,ha meg nem kepes ra a test akkor addig kell csiszolni amig meg nem tudja csinalni.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#2907) tomcica válasza Aristeus (#2905) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Valoszinuleg en mar kezdek elnoiesedni,mert heti 2x is a sarkoban sirok :D

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#2908) LLam válasza mate317 (#2903) üzenetére


LLam
senior tag

ellent mondok tomicicanak, pedig o profi en amator (se). szvsz minden tevekenysegnek ami a komfortzonadon kivulesik annak van ertelme. sot, igazabol annak van csak ertelme. a lotyoges a fitnessz a puhaknak valo.
nem ismerlek, de takan a tested nincs felkeszulve a 10 kilora, tehat gyotorni kell. mindegy h milyen lassan, mindegy mennyit szenvedve, de le kell futni. a kovetkezo tizesre akkor mennek ha fejben mar kieheztem ra, amikor elhiszem mar h megy az jobban is.. csak az visz elore ami faj, de ezt mar irtam :)
az mar mentalis kerdes h a "fajas" kozben eszre tudod-e venni h eppen ezert jottel: atlepni onmagad arnyekan. vagyis en azert futok, mert JOL erzem magam kozben. amikor lefutottam az elso tizesem kozben is f.szan ereztem magam utana meg kb. euforikus allapotban voltam h megcsinaltam. nem volt senki korulottem vagyis magamnak futottam, de meg most is tok feldob az erzes :)
Csikszentmihalyit olvasok eppen ugyhogy bocs ha sok vagyok, de muszaj neha atnezni a meterek kilometerek percek masodpercek ablakan h lasd mit miert teszel :)
persze nem mindig ilyen heppi a tortenet, van amikor szarul megy, olyankor vegig is gondolom mit sz.tam el (nem pizzazas utan kellett volna nekimenni a tavnak, vagy ma keveset ittam, etc etc)
uff ;)

Stay hungry!

(#2909) DopeBob


DopeBob
addikt

Na megvolt a 8. edzésnap a legnehezebb az volt, hogy rávegyem magam a futásra, elég ramaty idő van, nem tudom később mi lesz :-) Szerencsére utána már nem volt gond, és most először érzem kicsit a lábaimat :B

5x 4 perc futás + 3 perc séta, összesen 20 perc futás. Talán itt túl nagy ugrás van az edzéstervben, mert kedden még csak 12 perc volt, de végül is ment gond nélkül :-)

35 perc, összesen 4.9 km, átlagpulzus 146, max 172. Jól esett a mai adag is :)

Futás közben a sebességem 5-5.30 min/km, de volt 4.15 is egy kis távon.

Nem tudom, hogy reális e, jövő tavasszal szeretnék egy hosszabb versenyt, 10-15km körülit, félmaraton még lehet sok lenni. Csak jön a tél, nem tudom, télen hogyan kéne futnom :(

MZ/X

(#2910) szki válasza LLam (#2908) üzenetére


szki
őstag

Szerintem csak versenyen kell ilyet csinálni, hogy "csakazértis" megcsinálom!
Nem szabad kifacsarni a szervezetet! Szerintem a legtöbb edzés/futás inkább legyen könnyed, és élvezetes legyen a legvége is. Sőt ilyenkor gyakran a végét futjuk a legkönnyedebben, és talán a legjobb ritmusban. Lehet 20 éve mást mondtam volna...
Persze néha engem is elkap a hév, és július végén futottam egy terep félmaratont 36 C fokban, tűző napon:) Az utolsó 6 km nagyon szenvedős volt, mert túl nehéz terepen futottam (nagy fű). Na az számomra is az akaraterő próbája volt. Tavasszal viszont két 20+ km-es futást is pár km-es gyaloglással fejeztem be, mert túl melegen öltöztem, meg eléheztem. Nem csorbult az önérzetem egyik miatt sem:)

(#2909) DopeBob: Ma én punnyadtam, pedig futni kellett volna...
Télen is lehet futni, de megfelelően be kell öltözni. Ha rendszeresen futsz az ősszel is, akkor fokozatosan hozzá fog szokni a szervezetet a hideghez, és kialakul majd az öltözködés.
A legutóbbi télen én mentem futni -10 C fokban is, és nagy szélben (21 km terep). A végére rámfagyott a ruha, de nem lett semmi bajom. Az 5 km-es egyéni csúcsomat -5 C fokban javítottam februárban. Nem fagyott meg a tüdőm, pedig sál se volt rajtam, és ugye maxon futottam:) Szóval hozzá lehet szokni, és edződni a hideghez fokozatosan!

[ Szerkesztve ]

(#2911) LLam válasza szki (#2910) üzenetére


LLam
senior tag

ertem amit mondasz, sot igaznak is gondolom. az alapmotivacio mindenkiben mas es mas. en szeretem magam gyotorni. :)

Stay hungry!

(#2912) t-bali3


t-bali3
senior tag

Sziasztok!

Két hete csatlakoztam a futók népes táborába és örömmel írhatom, hogy egyelőre még elég lelkes vagyok :).
Köszönöm a futás.net-es cikkeket jól jöttek, mert őszintén szólva nagyon nem voltam képben semmivel idáig.
Az utóbbi 5 évben nagyon lusta voltam és kb nem sportoltam semmit, de most úgy éreztem ideje tenni végre valamit. Pesti lakosként a Margitszigeten futom a köröket vagyis a körömet, mert még csak 1 körig jutottam, a fokozatosság elve miatt.

Nagyjából DopeBob idejét hoztam 5,3 km 36 perc, lett volna még több bennem, de nem akarom megerőltetni magam nehogy baj legyen. Arra ráérek még :)
((#2909) DopeBob: egyébként estefelé nagyon szép futóidő volt, reggel mondjuk kevésbé)

Bocsi, hogy ilyen hosszú lett a felvezetés, a fő kérdésem a következő lenne:
Sikerült a páromat is rávenni, hogy járjon ki Ő is, azonban neki sajnos még nincsen futócipője, tudnátok ajánlani egy-két boltot ahol nagy a választék és kedvére keresheti az igazit? Olyan hely kellene, ami nem egy konkrét márkabolt, hanem több márka is van és könnyen megközelíthető tömegközlekedéssel.

[ Szerkesztve ]

(#2913) Nyugdíjas válasza DopeBob (#2909) üzenetére


Nyugdíjas
nagyúr

Én komolyabban februárban álltam neki,de egyáltalán is kb októberben tavaly kezdtem el a futást újra. A komolyabban azt jelenti, hogy egész szép sikerrel tartottam a heti 5 edzést, azóta sajnos inkább 3-4 lett belőle :(
De így júliusban, vagy talán augusztusban futottam félmaratont. Előtte is rendszeresen futottam 10-17 kilométereket, ugyhogy simán lehetséges a félmaraton is tavasszal,de a 10-15km az lazán:K

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#2914) stvnppp válasza t-bali3 (#2912) üzenetére


stvnppp
senior tag

Van a Spuri, és van a Nyúlcipő. Utóbbinak van a szigethez közel üzlete. Ezeket szokták ajánlani, én eddig a Nyúlcipőben vásároltam, pozitívak a tapasztalataim.

(#2915) t-bali3 válasza stvnppp (#2914) üzenetére


t-bali3
senior tag

Szerintem bekocogunk majd és megnézzük a választékot, köszi :R

(#2916) tomcica


tomcica
Topikgazda

Szerda 21km benne: 4km konnyu futas,par iram es egy 300m-es tempo....5K eros tempo (17:23) a tobbi 12km konnyu futas

Csut: 2x nyujtas reggel es este,delutan torzs,hasizom,fekvotamaszok

Pentek: 18km benne: bemelegito+torna+szokdeles+sprintek+rovid tempo...3K konnyu tempo (11:42) 200m kocogas 500m eros iram...konnyu futas...2 x 10 x emelkedo kozte 1km lassu futas ...vegul kifutas es nyujtas

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#2917) mate317


mate317
tag

Na én holnap megpróbálok egy 28 alatti szigetkört. (5,3km) Kellenek az új rekordok, had lássam a fejlődést:)

(#2918) szki válasza tomcica (#2916) üzenetére


szki
őstag

Na ez igen! 17:23-as 5k jól hangzik egy edzés közben! :R

Én ma laza 15k-t futottam, és nehezen találtam a légzésritmust. Túl hosszúakat, és lassan lélegeztem. Vélhetően túl lassan futottam (5:30 p/km) Aztán elkezdtem számolni a lépéseimet, és tényleg 4-4-es légzés volt. Eddig szerintem 3-3-al szoktam futni ezt a tempót :F 5 perc alatti kiliknél meg talán már 2-2 a légzésem.
4-4-es légzésnél 23x vettem levegőt percenként. Míg nyugodtan ülve 20x szoktam. Persze futáskor azért jóval mélyebbeket lélegzek.
Kiszámoltam még, hogy laza tempóban csak 100 cm egy lépésem:) Viszont épp 3 futólépést teszek meg másodpercenként, ami jó! Sűrű, apró lépésekkel kímélem a futóművemet, és így probléma nélkül tudok naponta futni laza tempóban 15-20 km-t (alapozó időszak).

[ Szerkesztve ]

(#2919) tomcica válasza szki (#2918) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Jaja porgott a szerda,de most 3 hetig csak 18-19 kozti van tervben,mert a 18 alatti utan nehezebben regeneralodok,sokkal nehezebben.

Apropo legzes,ritmus stb...azt irjak a nagyok az idealis elit lepesszam-iram kb. 180 lepes percenkent,van edzo aki felveszi videora a tanitvanyt es megszamolja...mik vannak :F

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#2920) stvnppp válasza t-bali3 (#2915) üzenetére


stvnppp
senior tag

Kis segítség a cipőválasztáshoz:

futóblog

(#2921) szki válasza tomcica (#2919) üzenetére


szki
őstag

Tavaly számoltam utoljára, és akkor csak 165-öt léptem percenként laza futásnál (van lépészámlálóm). Elvileg 180 lépés/perc, azaz 3 lépés/mp kell legalább. Ennél alacsonyabb lépésszám megterhelőbb az ízületeknek. Gyorsabb lépésszám meg csak jobb:) Persze sprintnél más a helyzet.
Érdekes, mert a bicajozásnál is fontos az optimális pedálfordulat kialakítása. 90 fordulat/perc elvileg már jó. Ez lépesre átvetítve épp 180-at adna! Persze a profiknak magasabb fordulaton pörög a lábuk.

[ Szerkesztve ]

(#2922) tomcica válasza szki (#2921) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Jo az ilyet tudni,meg tegnap olvastam egy elit sportolokat edzo csavotol,hogy egy komolyabb resztavos laktatos edzes utan,ha az ember nem vezeti le konnyu futassal akkor akar 2-3 napig is a verben megemelkedett savasodas lehet jelen,ami meggatol a komolyabb munkaban.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#2923) szki válasza tomcica (#2922) üzenetére


szki
őstag

Én bicajozással szoktam kipörgetni az izomlázat, és regenerálni erős futás után:) Az elit sportolóknak komoly kihívás, hogy az erős edzéseik között minél hamarabb tudjanak regenerálódni. De természetesen erre is vannak szereik:)

(#2924) mate317


mate317
tag

A résztávokat milyen gyorsan kell futni? Az normál tempóm 5:30 5 kilométeren. 4:30 elég gyors?

(#2925) tomcica válasza mate317 (#2924) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Attol fugg hogy mire keszulsz azokkal a resztavokkal pl. 22 es fel perces 5K-ra,akkor pont 4.30-al kell lefutni,arra is ugyelni kell hogy viszonylag egyformak legyenek,ha valamelyik ki tud menni gyorsabbra akkor inkabb az utolsok kozul legyen nehany,mert akkor mar faradt a lab. pl 5 x 1K-nal a 4. es 5.ik ha kimegy erosebbre akkor az egy nagyon komoly edzes.

A rovidebb resztavok(200-400-600) viszont gyorsabbak kell hogy legyenek 3K ritmus vagy 1500-800as ritmus.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#2926) tomcica


tomcica
Topikgazda

a mai edzes igazi spartai volt:

16km benne: bemelegito meg ami szokott lenni

palyan 1200m hybrid Gool-nak kulon ajanlom (igazi 1500as felmero edzes) amit igy kellett lefutni: elso 300m @400m ritmusa (magyarul sprint)...utana 600m tempo (ahogy megy) es 300m eros @800m ritmus vagy ami marad (nem fog sok)

ahogy sikerult: 45s - 2:05 - 49s osszido 3:39 ...kifutas es gyors letra 300-200-150-100-80-60 piheno vissza seta: az elsot mertem 42.70 (idei leggyorsabb 300m-em)

kifutas es siras :O

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#2927) Aristeus


Aristeus
tag

Ma lefutottam a 3,2km-es versenyemet.
9. K&H OLIMPIAI FUTÓNAPOK KAPOSVÁR
Kicsit meleg idő, de minden adott volt egy jó versenyhez. Rengeteg család jött ki futni és szurkolni is. Nagyszerű élmény volt. Nekem a feleségem és a kislányom (Ani és Lili) drukkolt, ami nagyon sokat segített.
Jól bemelegítettem, (volt benne minden: lassú tempó kb. 2K, 5-6 sprint, meg egy 300m tempó a végén, a 3K tempója) viszonylag jó helyre tudtam beállni a rajtzónába, nem futottam el a verseny elejét, a második kilométerben kiadtam a maximumot magamból, a harmadik kilométerben küzdöttem, hogy ne köpjem ki a tüdőmet, az utolsó 200 méteren pedig begyújtottam a rakétákat, és még lehagytam vagy 4-5 embert. :D
A célban pedig már Ani és Lili várt. :))
Hivatalos időm még nincs:
A 2 mérföldes (~3,2K ) PB-m az Endo szerint: 13:51. -> pace: 4:18 min/km.
Endo link

Jövőre még ennél is jobbat akarok futni!

[ Szerkesztve ]

Ameddig ellátsz, addig el is tudsz futni.

(#2928) tomcica válasza Aristeus (#2927) üzenetére


tomcica
Topikgazda

:R

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#2929) gooool válasza tomcica (#2926) üzenetére


gooool
őstag

Na ezt meg a het elejen meg is csinalom, hogy szombatig rendbe jojjek, de asszem viszek lapatot, hogy ossze tudjam szedni magam. :D
A hetvegen volt Tatabanyan a valogatott viadal, ott 1500-on a 97-es srac 4:13-at vert...en kiakadtam.

Üdv, Balázs

(#2930) tomcica válasza gooool (#2929) üzenetére


tomcica
Topikgazda

el is hiszem hogy kiakadtal, 4:13-ban mar komoly munka fekszik

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#2931) Perillustris válasza t-bali3 (#2915) üzenetére


Perillustris
senior tag

Érdemes szedni a lábad(sic!), ugyanis a Spuriban - ha jól emlékszem - 29-ig tart az az akció, melyben visszanyerheted a vásárolt cipő árának 79%-át.

Perillustris

(#2932) gooool válasza tomcica (#2930) üzenetére


gooool
őstag

Ez a mai edzes semmi se volt...mentem egy nagyon laza 4:30-as 1200-at es kifujt, mert lefoglaltak a palyat a svedvaltosok...

Üdv, Balázs

(#2933) szki válasza Aristeus (#2927) üzenetére


szki
őstag

Gratulálok! Szépen versenyeztél!

(#2929) gooool : Hétvégéig még van időd gyorsítani!

(#2934) Aristeus válasza szki (#2933) üzenetére


Aristeus
tag

Köszi, ez volt az első versenyem, amit tudatosan, úgy futottam, ahogy én szerettem volna, sőt még jobb is lett, mint vártam.
Ma reggel volt egy kis izomlázam, de mostanra már szinte teljesen elmúlt.
28-án jöhet a 10K, felszaggatom az aszfaltot! :DDD

Ameddig ellátsz, addig el is tudsz futni.

(#2935) szki válasza Aristeus (#2934) üzenetére


szki
őstag

Akkor hétvégén neked is csak hajrá! Az már hosszabb, és fárasztóbb verseny lesz:)

Na a 10k pont az a táv, amit nem szeretek futni versenytempóban. Ahhoz rövid, hogy csak aerob módon, azaz laktátküszöb alatt letudjam. Ahhoz meg épp elég hosszú, hogy elfáradjak benne, és másnap izomlázam legyen.

(#2936) tomcica válasza Aristeus (#2934) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Tepd szet oket kistigris...aztan kerunk am reszletes beszamolot,hiszen a 10K alatt mar tobb minden tortenik mint 3K soran :DDD

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#2937) Aristeus válasza tomcica (#2936) üzenetére


Aristeus
tag

Kistigris, ez jó! Köszönöm nagy-Tigris! :P
Csak magam ellen megy a verseny, csak én és az aszfalt. Még így is jöhet a beszámoló? :D
Viszont pénteken szülinapom lesz és nagyon passzolnak a számok: Szept. 28, 28 éves leszek 2+8 ugye az meg 10. Nekem mindenféleképpen 10K-t kell aznap futnom. Vagy 28-at, de azután azt hiszem nem kelnék fel és nektek kellene megenni a szülinapi tortámat... :DDD

[ Szerkesztve ]

Ameddig ellátsz, addig el is tudsz futni.

(#2938) gooool válasza szki (#2933) üzenetére


gooool
őstag

Ez kozel sem a versenytempo, de sajnos csak a bemelegitot birtam lefutni...
Viszont most este hulyultunk a tobbiekkel es a rekortan palyan itt a suliudvaron megfutottam az egyenim, utcai ruhaban, no bemelegites, teli has, 23:70. A palyacsucs 19:56.

[ Szerkesztve ]

Üdv, Balázs

(#2939) tomcica válasza Aristeus (#2937) üzenetére


tomcica
Topikgazda

persze h johet a beszamolo...a 28perc is jol hangzik,de elotte azert fuss le 1 (egy) db 2:45os 1000m-t ;]

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#2940) Aristeus válasza tomcica (#2939) üzenetére


Aristeus
tag

A beszámoló majd jön, a 28 perc tényleg jól hangzik, de azt hiszem először a 3:45-öt céloznám meg. :)
Nagyon gyanús, hogy te csak a tortámra pályázol... :D

Ameddig ellátsz, addig el is tudsz futni.

(#2941) PumpkinSeed válasza tomcica (#2939) üzenetére


PumpkinSeed
addikt

Én úgy szoktam futni, hogy napi szinten 7 km 11km-h sebességgel amit tartok folyamatosan. És heti 1x 16km úgyszint 11km/h. Mindezt betonon teszem egy Adidas Aircool kifejezetten betonra teremtett cipőben. Ezen kívül eddigi rekordom 31 km átlag 9km/h-ás sebességgel. Jól csinálom? :)

Per pillanat pihenő van bokafájdalom okok miatt, de már 2 éve futok. :) Eleinte csak 1 km-erek mentek.

Viszont én is szeretem gyötörni magam. :) Az olyan jó. De végkimerültség még 31 kmnél sem volt. :(

"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán

(#2942) t-bali3 válasza Perillustris (#2931) üzenetére


t-bali3
senior tag

Köszi, de már meglett a cipő máshol. Az volt a baj, hogy a Nyúlcipőben, csak 1 cipő volt ami megfelelt méretben a páromnak. Mi meg ugye azon voltunk, h minél többet felpróbáljon. Ezért körbejártunk péntek este több plázát is próbálgatni, végül egy alap Nike nyert.

[ Szerkesztve ]

(#2943) tomcica válasza PumpkinSeed (#2941) üzenetére


tomcica
Topikgazda

jol csinalod(tad eddig) ennyi ido alatt komoly alapod lehet,innen viszont el kellene kezdeni felbontani a tavot kisebb reszekre (resztavos edzes es rovidebb tempok) es egyre gyorsabban futni oket,hogy a gyorsasag valamint a gyorsasagi allokepesseg is drasztikusan feljavuljon...en nem mernek betonon futni ennyit,de ha neked bevallt akkor ok :C

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#2944) PumpkinSeed válasza tomcica (#2943) üzenetére


PumpkinSeed
addikt

Én azért futok betonon, mert szoktam menni félmartonokra és ott az megy. :)

Ezen kívül még voltam ilyen akadály futásokon is. :)

Most perpill két 7 centis hólyag van a talpaimon. :D Mozgásképtelen vagyok :(

"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán

(#2945) tomcica válasza PumpkinSeed (#2944) üzenetére


tomcica
Topikgazda

En is futottam versenyeket betonon,de nem ott keszultem fel rajuk mert megtiltotta az edzom,annyit engedelyezett hogy a verseny elotti utolso honapban hetente egy rovid tempot mehettem betonon abban a cipoben amiben versenyezni akartam,hogy rahangolodjak.Ezen kivul nem engedte sose,palyan viszont dolgoztunk sokat (az se tul puha).Viszont ez nincs kobe vesve,vannak nyugati elit futok akik betonon (uton) keszulnek fel :R

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#2946) PumpkinSeed válasza tomcica (#2945) üzenetére


PumpkinSeed
addikt

Én már teljesen megszoktam a betont. Semmi problémám nincs vele. :) Az volt a baj, hogy ahol én laktam nem volt lehetőség másra. :(

"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán

(#2947) tomcica


tomcica
Topikgazda

mai adag,18km ossz,benne: bemelegito meg ami vele jar,egy kicsit hosszabb tempo benne 1K..
palyan: 4 x 300m (piheno 300m lassu futas) tobbet terveztem,de lassabra,vegul 4 lett es feszes 44mp mind!
hosszu lassu kifutas
12 x 50m valtogato...hazafutas

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#2948) gooool


gooool
őstag

Ma jo kis napom volt, ki is vagyok.
Tesioran gatkor, 2,65km az ido 10:10 lett, 9:50 volt tervben, de a hidon ellazaztam.
Majd delutan az emelt tesis osztalytarsam kellett huznom es tanitanom, 3 x 1 km full gazon.
3:25, 3:31, 3:40 lett, en orultem a gat utan ezeknek, foleg az elso kettonek. :)
Haverra 30-40 mp-et huztam minden kilon, a tanar meg volt elegedve.

[ Szerkesztve ]

Üdv, Balázs

(#2949) tomcica válasza gooool (#2948) üzenetére


tomcica
Topikgazda

ez igy nagyon rendben van!

apropo Pest - nyulcipo es spuri,a neten nagyjabol latom a cipo kinalatot ASICS es Mizunobol de azt is latom,hogy nem frissitik tul surun,volt mostanaban bent valaki? mekkora a kinalat? Oktober kozepen fel tervezek utazni par aprosagert (pl. 2 futocipo + egy esokabat)

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#2950) t-bali3 válasza tomcica (#2949) üzenetére


t-bali3
senior tag

Ma voltam a Spuriban a Váci úton. Csak ajánlani tudom, a Mizunora nem emlékszem (mert nem ismerem), de ASICS cipővel teli volt a fal :)
Ruha is volt bőven, bár a segítőkész hölgy azt mondta, hogy nemsokára jön majd a téli ruhaszállítmány, azt még érdemes lenne megvárnod, csak nem tudom mikor jön. :)

Weboldalra azt mondták nem nagyon frissítik, mert nincs idő.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.