Hirdetés

2024. május 13., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#24601) bencze


bencze
senior tag

Kérdés, ha valaki ráér megnézni és van véleménye.
A múltkori után ma megpróbáltam egy kevésbé kényelmes hosszút.
Próbáltam a 135 körüli pulzust tartani, de féltáv környékén kezdett elmászni és a második rész jelentős részét 150 körül töltöttem, a végén kicsit fölötte - ez nekem verseny vége tempónak számít - annak ellenére, hogy a tempóm minden igyekezetem ellenére még kicsit vissza is esett.
Ennek konkrét oka mi lehet? Oké, endurance hiánya, nem vagyok a távhoz szokva, ez gondolom egy. Kaja hiány okozhatja? Reggel ettem kb 500 kcal-nyi müzlit, nem vittem magammal kaját (egy kis emergency valamiféle sportkaja szeletet de nem használtam el), csak egy jó liter vizet. Egyébként mostanában egy ideje jellemzően olyan napi 500 kcal deficitet tartok. Mivel nincs tapasztalatom hosszú távon azon gondolkodom a pulzust tudja-e befolyásolni glikogén hiány vagy simán csak a fáradás okozta? Erőfeszítésre hasonlót éltem meg mint az első maratonomon az ősszel, szóval jó nehéz volt, mondjuk úgy életemben másodszor voltam igazán fáradt. Viszont ez sem hirtelen jött hanem fokozatosan kezdtem el fájni mindenfelé, az egy dolog hogy kicsit csípők meg térdek (az lehet csak a megerőltetés - jellemzően FM fölött nem szoktam futni) de úgy fogalmaznék overall egyre kevésbé volt kedvem futni, és most törekedtem, hogy finom legyek. (vártam a végét mint a messiást, ha valaki a végén azt mondja még 1 km lehet megverem ) :)

Ehhez viszonyítva, a hibás spikeokat leszámítva, a múlt héten egy ilyen is becsúszott FM-nek, ahol ugyancsak magas a pulzus de valahogy nem volt ennyire szar, pedig tempóban erősebb volt.
Ekkora ingadozások mire fel lehetnek? Tudom, hogy az energiaszintem eléggé változó tud lenni egyik napról a másikra, egyik hétről a másikra de így utólag elnézve a mait nem kellett volna ennyire szar legyen érzésre, és a pulzus 145 fölé nem nagyon kellett volna menjen ezzel a tempóval a második felében max a végére.

[ Szerkesztve ]

-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-

(#24602) gombi01 válasza t1 (#24600) üzenetére


gombi01
tag

t1:
Nekem a mai kocogásomból kiindulva a 25km is bőven elég lenne. Bazira nem megy a hosszú, úgy éreztem magam mint Keszthelyen szoktam a KKM versenyeken. Meg kell szoknom a meleget.

"Először megtanultam addig futni, amíg el nem fáradtam.Később bírtam tovább is." Muhammad Ali

(#24603) borix válasza #78687232 (#24599) üzenetére


borix
őstag

Lehet,hogy megérné egy neutrális cipőbe talpbetétet csináltatni,működne? (Lehetne továbbvinni másik cipőbe nekem most a sayonara 3 cipőmben asit gt-1000 talpbetéte van kényelmesebb)
Ne lenne korlátozva az ember ha jó áron tudna beszerezni neutrális cipőt azt használná talpbetéttel ha meg stabil cipőt venne akkor meg nem kellene a talpbetét.

[ Szerkesztve ]

(#24604) #78687232 válasza borix (#24603) üzenetére


#78687232
törölt tag

Jó kérdés. Lehet fölöslegesen foglalkozok a témával, mikor a GT 2000-el is maximálisan elégedett vagyok. Csak a kíváncsiság hajt, ismerőseim közül is van aki a Hokat ajnározza.

(#24605) borix válasza #78687232 (#24604) üzenetére


borix
őstag

Elvileg a párnázottabb Hoka cipőkbe 2000-2500km körül bele lehet tenni ha nem esik szét a felsőrésze.
Gt 2000 meg a társaiba a felét.

(#24606) k5.20 válasza borix (#24605) üzenetére


k5.20
senior tag

Az én Hokám 730 km után szakadt ki a talp és felsőrész találkozásánál.
Adidas energy boost 2: 1300 km és alig látszik rajta...
A Hoka drágább volt. :(

[ Szerkesztve ]

(#24607) inf3rno válasza bencze (#24601) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nem csak a terhelés miatt mehet el a pulzus. A vérkeringést használja a szervezet oxigén/széndioxid szállításra, tápanyag szállításra, hőleadásra, stb... Ha bármelyikkel gond van, akkor felmehet a pulzusod. Ha nem hagysz elég időt a regenerálódásra, és túledzed magad, akkor is magasabb a normálisnál. Hibás pulzusmérőtől is lehet magas, arra is gondolni kell. Ránézésre ez csak attól van, hogy nincs még meg az állóképességed, esetleg reggel indultál, aztán fokozatosan egyre melegebb lett, de én inkább az elsőre tippelnék a görbe alakjából.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#24608) bencze válasza inf3rno (#24607) üzenetére


bencze
senior tag

Tudományosan nem fogom megtudni de szerintem erre gondoltam:
http://fellrnr.com/wiki/Glycogen#Glycogen_Depletion_and_Breathing_Rate
ez is lehet...

A hőmérséklet, habár nem éreztem szarul magam miatta, általában nem kedvez nekem, én 8-10 foknál rövidben futok és 20 foknál már panaszkodom a kánikulára ha futni kell. :) szóval ez is lehet annak ellenére, hogy ujjatlan pólóban voltam, ittam amikor szomjas voltam és sapka / napszemüveg / naptej volt rajtam.
A tapasztalat része biztosan erősen benne van, FM fölött azt hiszem 5 alkalommal futottam (október óta 42-28-28-35-35) csak nem gondoltam, hogy ennyit számít, hisz össz km-ben 1000 fölött vagyok az idén ami nálam rekord.
Annyira nem jó hírek a maratonomhoz de az elsőnél rosszabb időm úgysem lesz, kipipálom tapasztalatnak és kezdem növelni a távokat.

Jó lenne ha ez is olyan lenne mint a matek, az ember ránéz és tudja pontosan mi a helyzet :)

Másrészről lesz mit csináljak a nyáron. Ápr 23 után erős edzésterv overhaul jön úgy érzem ahol fókuszba kerülnek a sűrűbb hosszúk hétvégére, mondjuk legalább havi egy 30+, egyelőre akár tempótól függetlenül.

[ Szerkesztve ]

-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-

(#24609) bandus válasza bencze (#24608) üzenetére


bandus
veterán

mondjuk ez azért kemény, hogy eddig egy napot sem hagytál ki idén a futásból és nem tudom mennyire jó.

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#24610) bencze válasza bandus (#24609) üzenetére


bencze
senior tag

Nem az aminek látszik, hétfő és péntek pihenő nap, 2 km csoszogás, csak hogy ki lehessen pipálni. Az 5 nap az én szintemen is kibírható kellene legyen. Szeretnék egy éves streaket csak mert. :) 114. napnál tartok. Egyébként eddigi legsikeresebb időszakom, többet futok mint máskor és nem sérültem le. A 2 évem alatt 2x volt 3 hó kiesésem régebben amikor megpróbáltam növelni a mennyiséget. Most hogy ennek köszönhető vagy sem, de szerintem ez is lehet, hogy erősödöm tőle mert az intenzitások alacsonyak voltak és stresszmentesen tudtam szokni a sok km-t.

[ Szerkesztve ]

-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-

(#24611) t1 válasza gombi01 (#24602) üzenetére


t1
addikt

Át kell állni erre az időre sajnos.
Én benevezek akarok pár hosszabbat is futni bejött a múltkori :)
Viszont megint megszopt@m, lett egy jó vízhólyagom a jobb lábfejemen ami nem is lenne baj mert nem zavart futottam is vagy 30km-t a múlthéten de az utolsó gyorsabb 10K-nál a szűkebb cipő volt rajtam, mint kiderült nem tett neki jót mert begyulladt tegnap előtt a cipőt se tudtam felvenni annyira érzékeny volt, így elengedtem a hetet, valszeg ezen a héten is csak hétvége fele tudok futni , ma már jobb de még nem erőltetem .
Szerencsére ma bringás idő van, kimozdulok picit feltéve ha tudok a paripára valami normális nyerget venni mert most meg az cseszik ki velem :D

(#24612) margithid válasza t1 (#24611) üzenetére


margithid
veterán

Nekem is könnyen vizhólyagosodik a lábam...
Én most már arra vigyázok, hogy megfelelő méretű cipőt vegyek, a nagylábujjam és a cipő vége között legyen 3-4 mm, szerintem ennyi kell.
Persze nem mindegy a cipő kialakítása sem, no meg az elhasználtsága.
A puma cipőm amiről linkeltem be képet a sarkánál már rendesen törte a lábam, nem vizhólyag lett, hanem csak bőrkeményedés, ki is dobtam azt a cipőt:)

Amúgy én mostantól ha lehet csak stabil cipőt veszek, teljesen más ebben futni.

[ Szerkesztve ]

(#24613) inf3rno válasza bencze (#24610) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Lehet, hogy több évbe is beletelik, mire stabilabb lesz a mostaninál a pulzusod, és nem emelkedik ennyit 40k-n. A meleget én sem bírom sajnos, nekem is felszökik tőle állandóan. Azért írtam, hogy állóképesség gond, mert szép egyenesen megy fölfelé végig. Ha a kánikulától lenne, akkor az első 5 km-en felugorna max közelébe, és csak nagyon erős lassítással tudnád lejjebb vinni. Ha túledzettségtől lenne, akkor eleve magasabbról indulna. Szerintem. Vigasztaljon az, hogy az enyém sokkal rosszabb. :D Próbáld meg 5:35-ös tempóval is, illetve újra az 5:45-el, hogy van e változás, aztán ha van, akkor valami környezeti hatás okozza.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#24614) Melorin válasza beltram (#24549) üzenetére


Melorin
addikt

Amióta elolvastam a múltkor linkelt cikket a nyújtás fontosságáról, napi szinten nyújtom a vádlimat, hátha tényleg az okozza a sípcsontfájdalmat földre érkezéskor.
Amit észrevettem az az, hogy nagyon be vannak merevedve a vádlijaim. A lábfejemet emiatt elég nehéz felemelnem, mert nem engedi tovább egy ponton túl.
Egyelőre nem érzek javulást a nyújtásoktól, továbbra is merevek, bár még csak 1-2 hete nyújtogatom.
A hétvégén pluszba beszereztem egy dekás SMR hengert. Ez valami durván fáj amikor a vádlimmal ráereszkedek és odaérek egy bizonyos ponthoz :Y Teljesen el sem bírom lazítani az izmaimat gurulás közben mert szerintem besz@rnék a fájdalomtól :D

(#24615) margithid válasza margithid (#24612) üzenetére


margithid
veterán

Puma powercool cipő:
[link]
[link]
[link]

December óta használom, kb kétnaponta 10-13 km sétára.
Nekem tűnik csak korainak, hogy kb ennyi helyen elkezdett szakadni?
Azért ez se az alsó kategória, kicsit többet várnék. Lehet puma cipőkkel befejezem egy darabig.
Amúgy kényelmes cipő, de kizárólag gyaloglásra, pihe puha, de egyáltalán nincs tartása, félnék ebben futni, kibicsaklodna a lábam.

Van egy régi kb 10 éves adidas, teljesen belépőkategóriás sportcipő, rengeteget futottam benne régen, meg is fájdult a lábam tőle, ezen kivül használtam sétára, most már csak füvet vágni veszem fel, de még mindig nem szakadt úgy szét mint a puma faas 350-es cipőm.

(#24616) k5.20 válasza bencze (#24608) üzenetére


k5.20
senior tag

Egy laikus véleménye:
jók ezek az eszközök, amiket használunk, de sokszor elfeledtetik velünk, hogy emberből vagyunk...
- miért várjuk is azt, hogy amikor mozgásba lendülünk, a szívverésünk egyre kevésbé emelkedjen?
- miért is érhetetlen az, hogy a szív mondjuk 25 km terhelés után elkezd egyre jobban dolgozni?
Az a pulzus-emelkedés szerintem rém természetes. A szervezet reagál. Nincs ebben semmi csoda.
Égeti, ami van, majd a tartalékokhoz nyúl, amit persze kissé bonyolultabb folyamatok keretében tesz hasznossá...
Aztán jön a fájdalom, ami meg már sokszor teljesen egyértelmű jelzés arra, hogy a határait feszegetjük annak, amit elbír a szervezet.
Azt hiszem egyikünk sem abból a genetikai-körből jön, ahol évszázadok óta természetes a napi 20 km szaladgálás... ha divattá (hasznos!) is lett a futás, azért ez a terhelés (3 hó/1000 km) egyáltalán nem hétköznapi.
Ja, és talán nagyobb többségünk nem profi sportoló, akinek ez az élet-programja.
Mellette dolgozunk, gyereket nevelünk, stresszelünk stb. Egyszóval: emberből vagyunk.
Nem is beszélve arról, ami így fórumozáskor egyáltalán nem érzékelhető: milyen a szervezetünk?
Attól még, hogy esetleg egyforma távokat futunk, nem leszünk egyformák... és általában kevés az az amatőr futó - beleértve magamat is - aki évente, vagy életében csak egyszer is elmegy egy olyan kivizsgálásra, ahol felvilágosítanák, hogy ajánlják-e neki az ilyen terhelést...

No, nem ragozom tovább: fussunk jókedvből, de szerintem aki nem élsportoló közöttünk legyen annyira bölcs, hogy nem cseszi szét a szervezetét, csak azért, hogy elmondhassa... mit is?

[ Szerkesztve ]

(#24617) k5.20 válasza margithid (#24612) üzenetére


k5.20
senior tag

Vízhólyag általában dörzsölés miatt alakul ki, azt mondják az okosok.
Nekem a legdurvábbat a Hoka idézte elő: a hosszanti boltozatomat törte fel, nagyon durván, (a talp-rész ott valahogy fel volt húzva) )pedig a saját bélése volt benne...később 2 béléssel használtam, de úgy is rizikós volt...sajnos előbb beleszerettem, aztán józanodtam...pedig fordítva kellett volna.
Aztán az adidasra és a techfit felsőrészre szavaztam és nekem jó, nincs vízhólyag azóta.
A túl szorosra húzott cipő is csinálhatja.
No meg a nem jó zokni! Mert egy kis gyűrődés/varrat is csinálhat nagy kellemetlenséget.
Nem is olyan könnyű jó (és nem méregdrága) zoknit találni...

(#24618) beltram válasza k5.20 (#24616) üzenetére


beltram
tag

10/10 :R

pace be with you

(#24619) ígyvanferi válasza bencze (#24610) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Lehet ilyen pár km-es "csoszogást" én is felveszek a programba, nem tűnik hülyeségnek egy kis extra km gyűjtésére. Bár én a 3 futónaphoz tennék hozzá egy, max. kettőt. Van tényleg értelme? Egy mindennel együtt max. fél órásra gondoltam, totál laza tempóban (amihez majd jól meg kell embereljem magam).

(#24620) bandus válasza ígyvanferi (#24619) üzenetére


bandus
veterán

ezzel az a baj, hogy lassan már 7-8 km esetén is lusta vagyok kimenni, ha csak annyit tudnék futni kedv/idő miatt.

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#24621) bencze válasza ígyvanferi (#24619) üzenetére


bencze
senior tag

Én azért kezdtem mert eleve 5 napom volt már és olvastam a running streak association-ról. Elég hülye ötletnek tűnt azok után, hogy mindenki a pihenést hangsúlyozza és rágugliztam, olvastam pár blogot, cikket stb. olyanoktól akik próbálták hosszabb-rövidebb ideig. Pl ez az írás. Megtetszett az ötlet mert új volt számomra, a nézőpont, hogy végülis a pihenés nem feltétlenül láblógatás, hanem a megfelelően rövid megfelelően lassú tempó is az lehet és nem fog az ember szörnyű halált halni ha minden nap fut.
Szerintem erősödtem tőle, még ha placebó is, de többet futok sűrűbben mint régen és mégsem serültem le (mint régen). Biztosan nem való mindenkinek, nekem egy kicsit extra motiváció, így 100 nap után már akkor is futok ha nincs kedvem, nehezebben lazsálom el amikor a kérdés csak az miközben beöltözöm, hogy ma mennyit kell fussak nem az, hogy "kell-e" ma menjek futni.

ps. igen az érdekes, hogy a 2 km-eseimre nincs kedvem leginkább kimenni sokszor este 11 után csinálom meg nagy kelletnel. de megcsinálom :) egyelőre poén, ha megunom akkor max abbahagyom, no biggie.

[ Szerkesztve ]

-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-

(#24622) inf3rno válasza Melorin (#24614) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Kezded átérezni a lényeget. :D Nekem is amiatt fáj a térdem, mert folyamatosan feszül egy izom a combomban. Tegnap próbáltam egy órán át, hogy lemasszírozom, de nem sikerült. Beszerzek én is egy hengert, és/vagy elmegyek masszőrhöz.

Buliban hasznos! =]

(#24623) inf3rno válasza k5.20 (#24617) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Az se mindegy, hogy hol van a zoknin a varrás, meg hogy mi történik, ha izzad a lábad. Ha felázik az izzadtságtól, esetleg esőtől a bőröd, az elég nagy gáz tud lenni hosszú távon.

Buliban hasznos! =]

(#24624) inf3rno válasza bencze (#24621) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nekem is nehezebb úgy elindulni, hogy kihagyok napokat regenerálódás miatt. Van, hogy nincs kedvem, meg van, hogy kedvem lenne, de pihentetni kell a lábam.

Buliban hasznos! =]

(#24625) FIREBLADE78


FIREBLADE78
addikt

Megjött a compressport szár. Pár óra viselet után azt kell mondjam,hogy megérte. Edzés nem volt még benne,majd holnap. Szorít,de picit lazult. Sajnos nekem egész nap kell hordani,de aki csak edzésre használja az bőven kibírja azt a pár órát.

Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4

(#24626) LanyUs válasza inf3rno (#24623) üzenetére


LanyUs
senior tag

Nekem az alábbi esetekben törte fel:
1. Kicsi asics cipő
2. Jó méretű de túl használt asics cipő
3. Vékony zokni/túl poros földesút. A por az izzadt zoknival csodálatos dörzsi 😁
4. Többször használt só által kikeményedett mosatlan zokni 😁😂

(#24627) inf3rno válasza LanyUs (#24626) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nekem a túl kicsi cipő meg a bokazokni volt para eddig. Ha esik, akkor nem szoktam olyan sokat futni, úgyhogy azzal még nem volt gond.

Buliban hasznos! =]

(#24628) A21


A21
tag

Sziasztok! Nézegetem az órákat a használt piacon, és csak érdeklődnék, hogy szerintetek a garmin fénix 2 vagy a forerunner 235 a jobb?

(#24629) t1 válasza A21 (#24628) üzenetére


t1
addikt

235, Fenix 2 màr nagyon kifutott modell, lassan a 3 is.

(#24630) Alg válasza A21 (#24628) üzenetére


Alg
veterán

Szerintem meg a Fenix2, sokkal többet tud, a 235 annyi pluszt ad csak hogy csuklón méri a pulzust, de nincs útvonalkövetés, barometrikus magasságmérés, mágneses iránytű...

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#24631) A21 válasza Alg (#24630) üzenetére


A21
tag

A 235 nem mér magasságot?

Mi az az útvonalkövetés? :U

(#24632) Alg válasza A21 (#24631) üzenetére


Alg
veterán

Valamit ki fog írni, de annak a valósághoz sok köze nincs, főleg ha egy útvonalon mért teljes emelkedést nézünk pl.

Fenixre ha feltöltesz egy tracket, akkor végig tud vezetni rajta (kirajzolja az utat és látod ha letértél róla)

A 235 inkább okosóra/fittness tracker funkciókban van előrébb (illetve lehet rá connectIQ appot tenni, nem tudom ezek mennyire hasznosak...).

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#24633) t1 válasza Alg (#24630) üzenetére


t1
addikt

Viszont gyorsabb megbízhatóbb, szebb kijelző és jelenleg is tàmogatott, én biztos ha egy árban vannak akkor 235 venném vagy nagyon nyomott àron a Fenix.

(#24634) borix válasza Alg (#24630) üzenetére


borix
őstag

Ezekből a barometrikus magasságmérés ami fontos ha sokat járna terepre.
Sík területen elég a térkép alapú magasságmérés a legtöbb embernek.
Útvonalkövetés körülményes ha terepre megy valaki úgy is visz telefont probléma esetén tudjon telefonálni egyszerűbb rajta kezelni.A mágneses iránytűt is szökő évente használja az átlag ember).
A lényeg a fr235 csuklón méri a pulzust ha pontosabb adatokra vágyik akkor kell hozzá pluszban egy mellkaspánt amúgy az átlag embernek elég a tudása de nem olcsó óra/még tartja az árát.
A fénix 2 már rendesen kifutott modell amit még mindig jó drágán szinte a fr235 árszintjén adnak nagyobb a tudása a másiknál de nem tartja az árát üzletileg nem jó befektetés.
Nyomottabb árban megéri a Fénix 2 meg ha szükséges a plusz funkciói.

(#24635) inf3rno válasza borix (#24634) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Amennyire én tudom a befektetés definíciója, hogy veszel valamit, amiből később több pénzed lesz, esetleg folyamatosan pénzt termel neked, pl ital automata, bérbeadott lakás, részvény, stb... Erősen kétlem, hogy bármelyik órát később drágábban el tudnád adni... Sajna általánosban a pénzügyi alapokat sem oktatják, ezért minden pénz kiadás befektetés a köznyelvben.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#24636) borix válasza inf3rno (#24635) üzenetére


borix
őstag

Akkor tudjad azt is,hogy azt is oda vehetjük ha valaki vesz valamit használja és ha nem vált be árában/kevés bukással eltudja passzolni nem pedig megveszi túlárazva és nyomott árba képes majd csak eladni vagy rajta marad.
Ne legyünk már álszentek ez csak műszaki cikk benne van,hogy megveszed és fele árban vagy annyiért sem leszel képes eladni.A legtöbb ember nem madár és tudja mi mennyit ér és,hogy szállhat majd ki belőle ha úgy alakul.

[ Szerkesztve ]

(#24637) Lackooo84


Lackooo84
nagyúr

Nem tudja valaki hol tudnék venni olyan feszülős boxert futáshoz, aminek hosszabb a szára (nem gyűrődik fel a combok között)?

The Truth is out there...

(#24638) borix válasza Lackooo84 (#24637) üzenetére


borix
őstag

Régebben a SportsDirect-ben láttam Hervis-ben is lehet van de nem olcsó 7-8E volt a Nike ami ilyen hosszabb fazon.

(#24639) Lackooo84 válasza borix (#24638) üzenetére


Lackooo84
nagyúr

Igen ezeket tudom, Hervisben pont elfogyott mert akciós (szokás szerint), SD-en van, ami jó, de a drága postával ugyan ott vagyok...

The Truth is out there...

(#24640) Chuck Norris válasza Lackooo84 (#24639) üzenetére


Chuck Norris
senior tag

A dekatlonos futó boxer is egész jó, nem gyűrődik fel, egész gyorsan meg is szárad. Egy baja van, hogy ahol intenzívebben dörzsölődik ott elkezd egy idő után bolyhosodni, egyet érdemes venni kipróbálni.

(#24641) Alg válasza borix (#24634) üzenetére


Alg
veterán

Annyi itt az ellentmondás hogy nem is tudom hol kezdjem ;]

Nyilván, bizonyára baromi körülményes egy terepversenyen egy elágazásnál ránézni az órára és rögtön látni merre kell fordulni, sokkal kényelmesebb telefont előbányászni a zsákból, bekapcsolni, elindítani az appot, megvárni míg pozícionál, összenézni térképpel és onnan kitalálni...

Az iránytű is igazából azért jó, mert ha megállsz egy kereszteződésben, betájolja a tracket és nem kell kitalálnod merről is jöttél és merre van a jobbra.

Aztán meg leírod hogy a fenix többet tud, kb. ugyanannyiba kerül ezért(?) nem éri meg(?) - itt már teljesen összezavarodtam az érvelésedben, a befektetésre meg nem is reagálok már.

Egyébként nekem ezek a 2xx-6xx műanyag játékórák nem jönnek be, volt 620-asom is pedig - a Fenixek robosztus felépítése sokkal jobban tetszik.

Na mindegy, leírtuk a különbségeket nagyjából, talán ez alapján tud dönteni a kolléga

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#24642) Lackooo84 válasza Chuck Norris (#24640) üzenetére


Lackooo84
nagyúr

Hát szerintem amit te mondasz, az a kifutó termék, az valóban jónak néz ki, viszont már csak S-es van. Az az új, hát az ránézésre is rövid, gagyi, meg a vélemények is ezt tükrözik.

The Truth is out there...

(#24643) kanyez


kanyez
tag

Pegasus 32 használt esetleg valaki? Mennyire jó vétel? Olvastam olyat hogy a 31-32 helyett érdemesebb a 33-at venni, nem tudom ez mennyire igaz.

[ Szerkesztve ]

"Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal."

(#24644) beltram válasza kanyez (#24643) üzenetére


beltram
tag

Nekem 32-es van, de nem tudok viszonyítani, ez az első Pegasus-om. Nagyon elégedett vagyok vele, ajánlom. :)

pace be with you

(#24645) borix válasza Alg (#24641) üzenetére


borix
őstag

Nem írta le,hogy neki mi a fő szempont mi alapján keres te meg erőlteted a saját véleményed neked mi érné meg.
Külföldről újonnan ahol még lehet kapni 250 font de inkább 300 fölött lehet venni.
Használtan gari nélkül 60-70E ennyiért gari nélkül nem vennék mert ha problémás pl barometrikus magaság mérése ami neked annyira fontos haldoklik akkor javíttatásra kifizetnél egy csomó pénzt?Nem mert te is rásóznád gyorsan valakire. Na itt az ár érték arány amit nem értettél újonnan drága használtan is drága/rizikós gari nélkül.

(#24646) inf3rno válasza borix (#24636) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nem, nem vehetjük oda, az sima pénzköltés. [link]

Buliban hasznos! =]

(#24647) inf3rno válasza Alg (#24641) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Gondolom azt akarta kihozni, hogyha tájékozódási futásra, vagy terepre, pl ultra trail stb. kell óra, akkor a Fenix a jobb, mert könnyebb ismeretlen útvonalon tájékozódni vele, egyébként meg a másik. Mindegy, nekem is zavaros egy kicsit. Én mondjuk gari miatt inkább újat vennék, ha lehet.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#24648) Chuck Norris válasza Lackooo84 (#24642) üzenetére


Chuck Norris
senior tag

Igen az, a feliratos, ettől függetlenül, hogy az oldalon azt írják, hogy nincs még meg lehet próbálni megnézni a boltban ha arra jársz. Az árukészlet is más szokott lenni mint ami a neten van meg van amikor az árak is.

(#24649) bencze


bencze
senior tag

Én is kérdeznék cipőről. Olyasmit keresnék ideálisan ami relatíve könnyű (mondjuk a kb 300g alatti), max 8mm drop, lábfej elöl inkább szélesebb, és legyen rendesen kipárnázva, hosszú futásokra (nem feltétlen maximalista de kímélő). Neutrális ha lehet, esetleg enyhén stabil belefér. Nem szuperkönnyűre gondolok de a nehéz cipőket sem szeretem.
Jelenleg mindenre a Saucony Phoenixem használom de talán egy picit túl kemény a talpa, pedig amúgy szeretem a 8mm drop és alacsony tömegét.
Ha van valakinek tippje szívesen fogadom.

Papíron ilyeneket néztem ki kipróbálásra: saucony ride 9, triumph, vagy new balance fresh foam 1080.
szerk. Még Altra Torint is néztem de drága, ronda, és a 0 drop nem tudom mennyire megszokható. Könnyűnek könnyű :)

[ Szerkesztve ]

-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-

(#24650) beltram


beltram
tag

Kár az óra-kérdésen vitatkozni, aki nem navigált még terepen órával (főleg versenyen), az nem tudja mekkora királyság. Nekem már eszembe sem jutna navi nélküli órát venni, pont emiatt. Amúgy tényleg kicsit képzavar bármilyen műszaki cikket befektetésnek hívni, de ha jó áron veszed az órát akkor az sem kizárt, hogy pluszban szállsz ki belőle akár 1 év használat után.

pace be with you

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.