Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#25401) inf3rno válasza bandus (#25399) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Szűzlányvér volt az, nem cékla. De ezt csak a bennfentesek tudják...

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#25402) Apollo17hu válasza kk831228 (#25397) üzenetére


Apollo17hu
őstag

nekem is ilyen van, akciósan 2k-ért lehetett hozzájutni, de én a hátamon hordom :P

(#25403) Vertigo18


Vertigo18
addikt

A bevágásokat a futókról imádtam. Az tűnt fel, hogy tök szerény volt mindhárom, mindegyikükön érződött, hogy honnan jöttek. Lehet, hogy nekünk, "nyugati kultúráknak" is kellene egy kis arc-visszavétel, aztán nagyobb lenne a sportteljesítményünk bizonyos sportágakban.

A kedvencem az volt, ahol Kipchoge futott. Putri putri hátán... Az egyetlen pályára is úgy mentek be, hogy egy szakadt kerítésen bemásztak... Ez nálunk úgy működne, hogy a nagy sportolónak külön építenénk egy uszodát, vagy kizárnánk mindenki mást onnan, hogy had edzhessen egyedül... :W

Szerénység, emberek... Szerénység! :B

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#25404) kk831228 válasza Apollo17hu (#25402) üzenetére


kk831228
addikt

Övtáskátnem bìrom elviselni.. :B Háton is jò... 👌

"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317

(#25405) tomcica válasza inf3rno (#25401) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Kivetelesen csinos fiatal japan lanytol,a regi NDK-s Brunhilda a Gestapotol (vagy Stazi) mar nem jatszik reg :DDD

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#25406) Vertigo18 válasza tomcica (#25405) üzenetére


Vertigo18
addikt

Pedig lehet az kellett volna ahhoz a szűk fél perchez! ;]

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#25407) tomcica válasza Vertigo18 (#25406) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Az hat,aztan meg nem lattuk volna oket pr evig versenyezni,mint anno Bekelet,meg egy ponton El-Gerrouj-t

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#25408) Vertigo18 válasza tomcica (#25407) üzenetére


Vertigo18
addikt

Kérdésem ugyanaz: vajon megérte volna-e anyagilag!? ;]

Lehet, hogy annyit kaptak most ezért, amennyit a következő 5 évben se futottak volna össze. Bár, mintha mondták volna, hogy Kipchoge már így is többszörös milliomos, így nem nagyon motiválja a pénz.

Nomeg a lényeg, ami kimaradt: a fő az életeben az egészség! A pénz jóval lejjebb van a rangsorban. Egy-egy ilyen "csodaszertől" ki tudja mennyit romlik az egészség.

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#25409) tomcica válasza Vertigo18 (#25408) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Biztos ki lettek fizetve rendesen,csodalom mondjuk,hogy Mo Farah nem segitett be,de lehet masra keszul gozerovel.
Az a szornyu,hogy a szakemberek eleg jol tudjak milyen kockazattal es egeszsegre rombolo hatassal van egy-egy szer hasznalata :K

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#25410) concret_hp válasza tomcica (#25409) üzenetére


concret_hp
addikt

sztem nem tudják olyan pontosan, csak annyit, hogy nagy a risk. egyébként én úgy sejtem, hogy azért be van lőve egy szint, ami a többségnél nem okoz problémát, a körülményeken meg igenis jöhet 3-5 mp / km még ennél az észveszejtő tempónál is.

így az esőben, tegnapi dupla edzésnap után 1:00:4x lett a 13km-s eus futás, a tömeg elején kell menni és akkor nem kell kerülgetni a többieket :))

[ Szerkesztve ]

vagy fullba vagy sehogy :D

(#25411) LanyUs válasza inf3rno (#25400) üzenetére


LanyUs
senior tag

Jól értem? Lesz 20K 300 szinttel, majd váltás. Tovább mész kocsival a köv. pontig és onnan újabb 15km xy szinttel? így van meg a 35km. Mennyit bír a user szempontból, nagyon rákaptam a pulzus mérő órára. Nem is nézem már az időt soha csak a végén, közben meg csak a pulzus szerint futok. Ha alá megy tempó növel, ha fölé csökkent.
Ha a szint 20-30m, de hirtelen vagy 100m de hosszan ( 1km ) nyújtott akkor nem terhel annyira 160-165. Tavaly beleséta nélkül felfutottam a gyilkos lépcsőkön keresztül a Badacsonyra és jól esett, viszont ez a tegnapi nagyon nem esett jól :) Minél többször érem el dombon a max. pulzust, annál jobban fogyok el, de ez edzettségi szinttől függ és lehet nálad elő sem jön. Ja igen a hivatalos 02:09:42. Cél teljesítve :)

flash-
Terepfutóknak, személyes tárgyaik szállításához és az egyszerű folyadékpótláshoz. [link] Minden elfér benne, telefon mellény, esőkabát, bluetooth hangszoró, spray, 1,5l víz. Hosszú lassún aranyat ér. Hátránya, hogy ha tele van, akkor kissé húzza a vállad hátra, ezáltal enyhén kényelmetlen lehet és lassítja a tempót. Legrövidebb vállpánt beállítással ez orvosolható.

Övtáska okostelefonnak futáshoz, szürke KALENJI [link] Ez egy jó szerkezet, nem csúszkál fel-le, derék alatt becsatol és ott is marad. Hosszú kulcs nem fér el benne! Víztartó hiánya! Inkább 10-15km-es cucc vagy száraz torkúaknak 21-re vagy felette is.

(B)kk831228(/B) féle tartóm is van lidl-ből. Hátul hordom, viszonylag kényelmes, de a gyári pánt nem éri körbe a mell térfogatom :) Egy óra után idegesít, mert rövid ujjas futásnál dörzsöli a nyakam.

Öv 500 ml-es kulaccsal KALENJI [link] Az 500ml víz fel-le "lifeg" a hátadon. A dupla 3 dl-es jobb megoldás lehet. Már nem használom, mert zavar futás közben.

Karpánt felejtős, mert elszorítja a karod plusz akaratlanul is feszíted azt a vállad, néha tempó futáshoz hasznos, ha a tenyeredben figyeled a telefont ( ha nincs órád, mint nekem :) )

[ Szerkesztve ]

(#25412) Chuck Norris


Chuck Norris
senior tag

Voltam az EU futáson, azt gondoltam egy óra alatt csak meg csinálom de nem jött össze. Pont a start előtt kezdett el szakadni az eső, és úgy nagyjából a végére sikerült beálljak az indulóknak. A futás 4/5-e arról szólt, hogy próbáltam kerülgetni a többi futótársat, nem mindenhol jött össze. A budai rakparton az Árpád híd előtt amikor oda-vissza jöttek a népek helyenként ingencsak tumultuózus jelenetek voltak, aztán utána javult az időjárás is, meg szét is csúszott a mezőny jobb lett az egész, pont mire elkezdtem volna évezni vége lett :)

[ Szerkesztve ]

(#25413) borix válasza Vertigo18 (#25403) üzenetére


borix
őstag

Szerénység ide vagy oda azért mellette megetettek veled tömény 2-2,5 óra nyájki reklámot.
Gondolom ez már nem tűnt föl? ;]

(#25414) kk831228 válasza Vertigo18 (#25408) üzenetére


kk831228
addikt

Versenysport, meg az ilyen teljesìtmènynèl az egèszsèg, másodlagos dolog... Annyi, hogy az ilyen versenyzőknèl, nem èsznèlkül tolják tele az embert kokszal. Hanem odafogyelnek jobban az emberre, hogy azert ne hùlljon ki, ha nem muszàj... ;] Az hogy mennyire káros hosszabb távon derül ki, az meg már a versenyzōn mùlik, hogy bevàllalja - e ezt vagy nem... Nyugi, nem most hallottak ezek a sportòlòk először a doppingszerről... :B

[ Szerkesztve ]

"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317

(#25415) inf3rno válasza LanyUs (#25411) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Hát eredetileg úgy terveztük, hogy 10-10-15 lesz nekem, de bekavart az egyik csapattárs, úgyhogy át kell rendezni az egészet. Én mondtam, hogy bevállalom egyben az elejét az ő szakaszaival, a maradékot meg elosztjuk valahogy. Szóval lehet, hogy több lesz ez, mint 35, majd kiderül a végén.

Fel akarok én is ugrani valamikor szép időben a Badacsony tetejére. A gyilkos lépcsők melyik irányból mennek?

Talán egy hónapra túlerőltettem ezt a max pulzus témát, aztán pár napig minden mozdulatra le kellett ülnöm, annyira nem bírta a ketyere. Szóval én már óvatos vagyok, inkább visszaveszek, ha érzem, hogy sok. Most inkább táv, mint idő ellen megyek, én úgy érzem, azért jó ez az 5:00-5:30-as tempó. Valszeg a végére már inkább 5:30 lesz az, vagy rosszabb.

Nekem a fél literes Kalenjihez hasonló van. Teljesen jó.

Buliban hasznos! =]

(#25416) inf3rno válasza Chuck Norris (#25412) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Velem is előfordult már, hogy elvittek 5 percet az ilyen kikerülések. Elég idegesítő tud lenni. Én mindig előre szoktam mászni valahogy a start előtt, hogy legalább az első felében legyek a mezőnynek. Gratula amúgy, jó tempó ez így is! :-)

Buliban hasznos! =]

(#25417) bandus válasza inf3rno (#25415) üzenetére


bandus
veterán

mindegy melyik irányból mész, mindenhogy szívás :D káptalantóti felől van a klasszikus lépcsős rész, bár azok is azért igen magas lépcsőfokok, de még hasonlít egy lépcsőházra. a másik irány esetén viszont hosszabb, magasabb lépcsők vannak, mondjuk térdig érők, szerintem azokon szívás felfele haladni. track: [link]

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#25418) inf3rno válasza bandus (#25417) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Köszi! Jól hangzik! :D

Buliban hasznos! =]

(#25419) LanyUs válasza inf3rno (#25416) üzenetére


LanyUs
senior tag

Badacsonytördemic felől az Újhegyi úton jutsz el a lépcsőházas részre. Igazán combizom égető rész [link]
bandus is jól ismeri a terepet, ahogy látom :) Biztos felugrott neki is a hr :D Ha már fent vagy akkor szuper az egész, de amúgy is feelingesebb számomra, mint a borvidék, de biztosan azért, mert itt élek és az nekem az újdonság.

(#25420) #78687232 válasza Chuck Norris (#25412) üzenetére


#78687232
törölt tag

Sosem futottam még esőben, épp ezért nincs hozzá kabátom, se semmi. Kb. 5-8 perccel indultunk később és nem vagyok egy fázós, de azért kicsit rosszul esett. Azt hittem így rossz lesz a teljesítmény, de nem. Kerülgetni kellett bőven, mégis tök jól éreztem magam. 1:10:30 lett a vége (~5:27-es tempó), azzal is maximálisan elégedett vagyok.
Csak a csomagmegőrzés volt gáz, konkrétan lebaszták a földre a cuccokat.

(#25421) inf3rno válasza #78687232 (#25420) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Deca-ban vannak nagyon olcsón széldzsekik ilyen célra.

Buliban hasznos! =]

(#25422) #78687232 válasza inf3rno (#25421) üzenetére


#78687232
törölt tag

Vettem utólag egy esőkabátot, úgyhogy ezentúl kimerészkedek esőben is.

(#25423) bencze


bencze
senior tag

Úgy kell öltözni, hogy ne legyen rajtad olyasmi, amiben kárt tesz a víz. :)
Akinek volt száraz ruhája az átöltözött utána és és kész. Én vizesen ültem biciklire és mentem haza mert nem volt nálam, ennyi volt csak kár. Kihúzták a számom, nyertem volna valami szajrét. \o/

[ Szerkesztve ]

-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-

(#25424) beltram válasza inf3rno (#25415) üzenetére


beltram
tag

Ha a Bujdosók lépcsőjére gondolsz, akkor itt megnézheted. :)

pace be with you

(#25425) beltram válasza Chuck Norris (#25412) üzenetére


beltram
tag

Én is voltam EU-t futni, gyakorlatilag sok meglepetést nem hozott, 52 perc volt a terv, annyi is lett. :) Nem tudom, hogy a tavalyi meleg, vagy az idei eső volt -e szarabb, de nem volt kellemes, az biztos.

pace be with you

(#25426) mszl válasza LanyUs (#25396) üzenetére


mszl
aktív tag

Szia!

Ott voltunk mi is első bálozóként, FussatokBolondok néven.
Tényleg nagy élmény volt!! De nem volt annyi sár mint igérték :DD elbírtam volna többet is.
Jövőre is nevezünk, egy szelet soha nem elég. :)) :))
MI volt a csapat nevük?

[ Szerkesztve ]

A hálózat építést csak elkezdeni lehet, befejezni nem.... Eredetije a HUP-on!! Onnan kölcsönöztem!!

(#25427) LanyUs válasza mszl (#25426) üzenetére


LanyUs
senior tag

Fussatok Bolondok volt a Borvidéken is :) Nem tudom melyikre gondolsz. Borvidék vagy a barátom Kékestető versenyére. A sár alapján kékes ... Nem beszéltem velük még, de egyéniben tolták le ha jól tudom. Megfutottátok ma? Gratulálok ha igen. Akkor is ha mást mentetek :)
Sáros verseny itt Szekszardon a Forralt Borvidék Trail február környékén... Nem is indulok rajta soha. Dagonya az egész :))

[ Szerkesztve ]

(#25428) Vertigo18 válasza borix (#25413) üzenetére


Vertigo18
addikt

Dehogynem, észrevehető volt, mivel nem is akarták "elrejteni" őket. Viszont az is igaz, hogy ezek nem "általános" reklámok voltak, hanem olyanok, amik ezzel a konkrét futással, versenyzőkkel, felszereléseikkel kapcsolatos, így tényleg érdeklődve figyeltem, amiket mondtak. És nem, egyáltalán nem zavart, hogy közben tele volt tolva Nike reklámmal.

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#25429) inf3rno válasza beltram (#25424) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Köszi!

Buliban hasznos! =]

(#25430) inf3rno


inf3rno
nagyúr

Érdekes ez a porcerősítő. Nekem kihozza az ízületi gyulladásom a kisízületeknél, viszont a nagyobbak érezhetően jobban bírják a gyűrődést. Egyelőre bevállaltam, hogy fájjon inkább az ujjam, mint a térdem, majd ha rosszabbodik, akkor lehet abbahagyom.

Buliban hasznos! =]

(#25431) mszl válasza LanyUs (#25427) üzenetére


mszl
aktív tag

Kékesen voltunk. Egyéniben hogyan? Kimondottan páros verseny max. 2 perc különbséggel lehet az ellenőrző pontra érkezni, másképp bünti idő van.
Nagyon jó volt, jövőhéten frankó lesz a Muzsla is, ha addig még kapunk egy kis esőt!! :DD :DD

A hálózat építést csak elkezdeni lehet, befejezni nem.... Eredetije a HUP-on!! Onnan kölcsönöztem!!

(#25432) ígyvanferi válasza beltram (#25425) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Grat! Azzal azért már a mezőny legelején értél be gondolom. Te hogy építesz fel egy ilyen távú versenyt? Két hét múlva lesz egy 10 km-es a szomszéd faluban. Haverok szervezik, lesz sok ismerős, már csak presztízsből is szeretném jó idővel letolni.
Rövidebbekhez már kitapasztaltam, hogy jó, de 10+-hoz még nem igazán találtam ki a tutit. Bár valószínűleg maradok annál, hogy fix, előre meghatározott tempó, aztán az utolsó 1,5-2 km-t még meghúzom, ha marad kraft. Lesz benne egy kis szint, attól trükkös most ez igazán.

(#25433) bandus válasza beltram (#25425) üzenetére


bandus
veterán

nagy gratula :R mindössze 4 mp-et kapni csipitől az semmilyen körülmények között sem rossz ;)

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#25434) concret_hp válasza inf3rno (#25430) üzenetére


concret_hp
addikt

miből gondolod, hogy attól jön ki a gyulladás??

vagy fullba vagy sehogy :D

(#25435) inf3rno válasza concret_hp (#25434) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Már elkezdtem régebben is ilyen porcerősítős kúrát, de mindig egy kicsit belobbant tőle, aztán emiatt inkább felhagytam vele. Egyébként nem ez okozza, nálam alapból van egy kicsi ízületi gyulladás, valszeg valamilyen autoimmun betegség, vagy túlhasználatból ered, de annyira sosem volt rossz, hogy szakorvoshoz menjek vele. Amúgy elviselhető, emiatt nem hagyom abba, csak ha tovább rosszabbodik. Azért fura csak, mert ezeket a szereket ízületi gyulladás csökkentésére is szokták szedni, nem csak porcerősítésre. Lehet hosszú távon nekem is elmúlik, csak az első néhány hétben ilyen.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#25436) beltram válasza ígyvanferi (#25432) üzenetére


beltram
tag

Köszi!
Túl nagy tervezés nincsen. :) Adott egy kb tempó elképzelés amit próbálok tartani és ha a pulzus engedi, akkor azon futok végig. Tegnapra 175-re lőttem be az utazópulzust, ami 13km-en már nekem nem annyira kényelmes, de azért vállalható (végül az átlag alatta lett).

pace be with you

(#25437) beltram válasza bandus (#25433) üzenetére


beltram
tag

Más futott Csipi rajtszámával, amúgy vele mentem végig, jót meccseltünk, a végét ő bírta jobban. :)

pace be with you

(#25438) borix


borix
őstag

FR 920XT egyéni edzésnél ezt a kijelzőt fogad nem tudom,hogy lehet e rajta változtatni én nem találtam.
Van valamilyen lehetőség, hogy ne kelljen az oldalak között lapozgatnom mert a pulzusérték lenne fontos és nem a körtávolság és a tempó?
[link]

[ Szerkesztve ]

(#25439) LanyUs válasza mszl (#25431) üzenetére


LanyUs
senior tag

Bocs, azt hittem a szimpla az egyéni, közben meg az is csapat :) Eddig nem ismertem ezt a versenyt csak most hallottam róla, hogy említette. Személyesen nem hiszem, hogy részt tudok venni rajta valaha is :DD Gratulálok a túléléshez !!! :Y :R

(#25440) Melorin válasza Apollo17hu (#25373) üzenetére


Melorin
addikt

Ugye elektromos autó ment végig előttük és nem a kipufogógázt szívták végig? :O

(#25441) Vertigo18 válasza Melorin (#25440) üzenetére


Vertigo18
addikt

Szerintem ez egyértelmű...

Viszont, aki még nem tette, az nézze végig, roppant tanulságos! Kis angol nyelvtudással pedig még élvezetes is. :K

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#25442) parandroid válasza Melorin (#25440) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Egy Tesla Model S-t használtak.

Tegnap voltunk a mainzi maratonon. Kiesett egy ember az egyik váltóból, amit a futócsoportunk szervezett, és párom vállalta, hogy beugrik 8km-re. Megvártam, amíg vált, aztán két hátizsákkal, meg kabátokkal felmálházva rohantam a következő váltópontra szurkolni. Ő 8km-t futott, nekem 5km-t kellett odáig gyalogolni, de meglett, 10 perccel előtte ott voltam. Délután 3-kor, amikor indultunk haza, akkor esett le, hogy egész nap talpon voltam (6 előtt keltünk, 7:45 körül parkoltam le Mainzban), se kaja, se innivaló, ráadásul egész nap esett, hol jobban, hol kevésbé. Jobban elfáradtam, mint ha nekem kellett volna félmaratont futni. Mondjuk a megtett táv is megvolt. Szóval fárasztó dolog ez a szurkolás, főldg nagyobb csapattal... :D

p

[ Szerkesztve ]

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#25443) LanyUs


LanyUs
senior tag

Ha esetleg jár erre egy domb futó leírná nagy vonalakban mire figyeljenek a lelkes amatőrök? Milyen izomra feszítenek és hogyan azért hogy teljes mértékben aktiválják felfelé a core és fenék izmokat. Az lehet, hogy 50 kg nál elég elülső combból tolni, de szerintem sokunknak hasznos lenne. Neten sok leírás van az előre dőlve, apró lépések és erőteljes kar mozgás támogató hatásáról, de a gyakorlatban azért nekem nem ilyen egyszerű... :R

(#25444) beltram válasza LanyUs (#25443) üzenetére


beltram
tag

Pedig szerintem ilyen egyszerű, azaz amiket leírtál, azokon kívül nincsenek nagy titkok (ha lenne, már nem lenne :) ). Inkább lefelé kell ésszel csinálni, ott könnyen sérül a futómű, lényeg hogy ne egyenes lábbal érjen az ember talajt.

pace be with you

(#25445) inf3rno válasza LanyUs (#25443) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nekem fogalmam sincs, én csak mekküddöm oszt jóvan. ;]

Ennek örömére domboztam is ma egyet: [link]. Érdekes módon most tüdőből nem bírom annyira, mint régebben, viszont így, hogy többet futok lassút, sokkal jobban tudom szabályozni a sebességet. A vége felé már szándékosan visszavettem egy 5%-ot a gyorsítóknál, és igyekeztem nem túlzottan lefékezni, hanem az 5:40 körüli alap tempó közelébe visszaérni. Így valahogy jobban szerettem, mint full kreténbe, és gördülékenyebben is ment. :D

A karmunka szerintem sokat számít, ahogy az is, hogy előre dőlsz e vagy sem. Nekem jobban ment úgy, hogy kicsiket léptem nagyobb cadence-el, és nem raktam egy-egy lépésbe annyi plusz erőt. Gondolom ha lenne futásdinamikája az órámnak, akkor lehetne látni a különbséget az eleje meg a vége között. A bemelegítés úgy tűnt, hogy kimondottan számít.

Buliban hasznos! =]

(#25446) LanyUs válasza inf3rno (#25445) üzenetére


LanyUs
senior tag

A talajérintés, fel-le mozgástartomány, ütem hasznos adatok lehetnek Neked, csak tanuld meg kiértékelni őket. Menni fog ez a hétvégén! Szoktam gyakorolni dombfutásnál a fenék izmokkal való feljutást és messze nem fáradok el annyira. Jó nagy izom az, bírja a terhelést. Viszont éles helyzetben nem tudok figyelni rá :( Nálam a köv. lépés nem a futás dinamika elemzése, hanem a 10kg ledobása lenne :) Azzal rögtön jelentősen javulna a dinamika is :D

beltram: a 04:00-es átlag érdekében "csak" futsz vagy a core izmok erősítésén kívül combizom, vádli vagy egyéb láberősítéseket is végzel?

(#25447) inf3rno válasza LanyUs (#25446) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Csinálnám én, de az Ambit3R nem tud ilyet. Kellene footpod hozzá? Ha tényleg csak ennyin múlik, akkor veszek.

Én már régóta nem foglalkozok a súly kérdéssel, muszáj zabálnom, ennyi. :D

Buliban hasznos! =]

(#25448) woolwich


woolwich
tag

Sziasztok,
Ma egy hónapja, hogy sikeresen teljesítettem a Párizs Maratont.
Gondoltam írok róla pár szót, hátha valaki tervez vele jövőre.
Azt tudni kell rólam, hogy nem vagyok egy nagy futó, a tavalyi Vivicittá volt az egyetlen versenyem a marathon előtt.
Azért választottam Párizst, mivel tavaly pont a maraton hétvégéjén jártam ott és gyorsan megfogott a verseny hangulata stb.
A regisztrációt még tavaly szeptember elején megejtettem.
Nem olcsó verseny - ahogy Párizs sem egy olcsó város... Össze lehet kötni a maratont egy kis városnézéssel, de nyilván egyénfüggő, hogy ki mennyire szeret rápihenni a versenyre.
Az expo már csütörtökön nyit. Nekem meglepő volt mekkora területet rendeztek be. Tényleg minden cég kivonult, aki számít. Sportszer vásárlás mellett több helyen volt ingyenes számítógépes lábvizsgálat -ide érdemes futó felszerelésben menni - vagy masszázs, de pl csomó féle energiaszeletet is ki lehetett próbálni.
Maga a verseny ugye vasárnap reggel zajlott. 8:20-kor indultak a profik, utána a többi kategória. Hivatalosan azt kérik, hogy 40 perccel a kategóriád rajt előtt menj be a futóterületre, a gyakorlatban ez nem feltétlen valósul meg.
Én a tavalyi 1:39-es Vivicittám után a szeptemberi nevezéskor a 3:30-as kategóriába lőttem be magam, de mivel a felkészülésem kissé komolytalan volt, így majdnem egy órával később rajtoltam, mint kellett volna. Így utólag nem biztos, hogy jó döntés volt.
Egyrészt a verseny során kiderült, hogy azért annyira nem vagyok rossz erőben, így majdnem végig előzgethettem a népet, másrészt addigra már a nap is szépen kisütött (délután 26 fok volt Párizsban)...
A frissítő pontok nekem rendben voltak. Én 2 zselét plusz szőlőcukrot vittem magammal, de verseny közben is vettem fel 1-1 Isostar energia szeletet illetve gélt. Az alap víz, narancs, banán kombó mellett mazsolát, aszalt barackot láttam még.
Amivel egy éve megfogott az egész rendezvény azt most is visszakaptam. A nézők tényleg nem csak nézők, hanem szurkolók is. Nem számoltam hány "Allez Daniel" jött random emberektől. De az is furcsa volt, hogy a verseny után minden sarkon érdeklődtek, gratuláltak az emberek.
Ami az eredményt illeti 3:34:56 lett a hivatalos időm. Bár én is mértem Endomondoval, de valami gáz volt az appal.
Ami nem tetszett, hogy a befutó után rögtön kerestem a vizet, helyette 50men keresztül osztogatták az ajándék pólót...
Egyébként a befutónál is elég nagy volt a választék: víz mellett banán, naracs, alma, sós perec, kocka cukor, kenyér stb. Szóval mindenki megtalálja azt, ami neki éppen a legjobban esik.
Verseny előtt láttam valami infót róla, hogy lesz lehetőség masszázsra is, akinek szüksége lesz rá. 15 perc sorban állás után közölte velem a Tiger Balmos csaj, hogy csak emergency ellátás van. Azaz, ha tudsz járni, akkor nem foglalkoznak veled. Érdekes volt, mert előttem senkinek nem volt nagyobb baja látszólag, mint nekem, mégsem küldtek el senkit. Na persze lehet az volt a baj, hogy nem franciául szólaltam meg. :))
Alapvetően pozitív élmény volt az egész verseny. A szervezés nagyon profi volt, a hangulat kiváló, a környezet meg magáért beszél.
Aki teheti egyszer nézze meg, én csak ajánlani tudom ;) :K

(#25449) parandroid válasza woolwich (#25448) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

"Azt tudni kell rólam, hogy nem vagyok egy nagy futó, a tavalyi Vivicittá volt az egyetlen versenyem a marathon előtt."

Ja, ahol 1:39-es félmaratont futottál, ami akárhonnét nézem, vagy azt feltételezi, hogy a szüleid etiópok / kenyaiak / erithreaiak, vagy volt ott azért pár évnyi edzésmunka a dolog mögött... :U :DDD

A párizsi maratonhoz gratula, az időhöz meg különösen. Én idén megyek először maratont futni, de örülök, ha egy órával később be tudok érni - őszintén szólva valahol ott is lesz a célom.

"a befutó után rögtön kerestem a vizet, helyette 50men keresztül osztogatták az ajándék pólót..."

Mindig mondtam, hogy műveletlen bunkók ezek a franciák, németeknél az első, amit a kezedbe nyomnak, az egy üveg alkoholmentes sör, és már épp néznél bután, hogy jó, de hogy bontom ki, de két lépéssel arrébb már ott mosolyog a következő hostess kislány az ipari gyorsbontóval. :DDD Mondjuk Mainzban pont műanyagpohárba csapolták az alkoholfreies Erdingert. :C

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#25450) beltram válasza LanyUs (#25446) üzenetére


beltram
tag

csak futok, más láberősítés egyelőre nincsen napirenden. :)

pace be with you

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.