Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#23624) inf3rno válasza Chuck Norris (#23619) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Pulzus adatokat nem írtál. ;]

Szerintem ebből elég heti 1, a másik gyors edzésednél meg tegyél be valami mást, hogy legyen valami változatosság. Fokozó, Cooper, 5k, 10k, fartlek, mindegyik tök jó valamiért. Elméletileg úgy kell ezt, hogy 3 hétig erősíted az edzéseidet, aztán minden negyedik héten tartasz egy pihenő hetet, amin ugyanúgy futsz, csak lazábban, valamivel az 1. heti alatti tempón. Utána lehet újra csavarni rajta a következő ciklusban... Ezzel 3-4 hónapig biztosan el leszel. Utána szoktak közepes ciklust váltani, és átállni másra. Ami biztos, hogy állóképességgel szoktak kezdeni, az a téli alapozás, de hogy utána erő - erőállóképesség, vagy fordított a helyes sorrend, azt már elfelejtettem. Tomcica biztosan tudja, bár ő lehet, hogy máshogy építi az edzésterveit. Még ami eszembe jutott, hogy az alapozós edzéseidnél heti 1-nél több már károsan hat az erőépítésre, úgyhogy ha erőfejlesztéssel foglalkozol valamelyik negyed vagy harmad évben, és nagyon ráfekszel a sprintekre, esetleg gyúrásra, akkor azt vissza kell venni heti 1-re.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.