Hirdetés

2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#23601) beltram válasza Oryctolagus (#23600) üzenetére


beltram
tag

Hajrá! Szerintem gyűjtögesd szorgosan a km-eket, legyen meg a heti 3 futás, a rendszeresség meg fogja hozni a gyümölcsét.

pace be with you

(#23602) Lackooo84 válasza Oryctolagus (#23600) üzenetére


Lackooo84
nagyúr

És még azt hittem én vagyok durva 155-165 pulzussal... :D

The Truth is out there...

(#23603) bandus válasza Oryctolagus (#23600) üzenetére


bandus
veterán

gumiborítás mindegyiken van tudtommal, de ha egyszer szétszedik (nekem pl. akksicserénél), akkor utána már nem kerül vissza.

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#23604) inf3rno válasza Aristeus (#23593) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Szét tudod szedni? Érdekelne, hogy milyen egy ilyen kütyü belülről, esetleg lehet az áramkörön újrahasznosítható elem, GPS chip, quartz, stb. Resetelni próbáltad egyébként? Lehet, hogy csak valami elállítódott rajta, aztán resetre helyrejönne. Ami még szóba jöhet, hogy piszkosak az elektródák, és lemerült.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#23605) inf3rno válasza beltram (#23597) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ja nálunk is lesz futókör meg kültéri sportpark. Már jó ideje napirenden van a pályázat. Én mondjuk örülnék, ha lenne húzódzkodó rúd is kültéren, mert bent nálunk nem nagyon van falfelület, amire mehetne. Lehet aztán az lesz a vége, hogy nekiállok fúrni faragni, meg megy az egyik bútor a levesbe.

Buliban hasznos! =]

(#23606) inf3rno


inf3rno
nagyúr

Ilyen hengert vagy mi a fenét tudtok ajánlani olcsót és jót? Esetleg egy leírást, hogy hogyan kell vele masszírozni az izmokat tudnátok linkelni?

Buliban hasznos! =]

(#23607) bandus válasza inf3rno (#23606) üzenetére


bandus
veterán

decathlon + ha youtubra beírod az smr kulcsszót akkor kismillió video közül válogathatsz ;)

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#23608) Alg válasza bandus (#23607) üzenetére


Alg
veterán

Lidliben vettem 1500ért a múltkor, igaz az csak kisméretű talpmasszírozó de nekem főleg a bőnyém miatt kell, ennyiért simán jó (ha már a dekás karácsonyi szettről lemaradtam, mert elfogyott mindenhol)

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#23609) inf3rno válasza bandus (#23607) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Köszi! Akkor majd rendelek onnan online. Esetleg körülnézek intersportban meg hervisben, hátha árulnak ők is.

Buliban hasznos! =]

(#23610) inf3rno válasza beltram (#23597) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ismerős azt mondja, hogy eddig is mehetett oda bárki, akinek baja volt, nem kellett egyesületi tagnak lenni. Telefonon kell bejelentkezni, ennyi a sztori. Nem igazán érzi az újdonság erejét ennek, amit most kihíreztek, de végülis jó, mert az ország fele azt sem tudja, hogy létezik ez az intézmény. :-)

Buliban hasznos! =]

(#23611) beltram válasza inf3rno (#23610) üzenetére


beltram
tag

Igen, én is így tudom, bár nem vagyok benne biztos hogy minden szolgáltatást minden esetben igénybe vehetett bárki az utcáról. Nagyon sok hobbi futó van (és akkor nem beszélve a többi sportról), aki nem tudja hogy hová forduljon a panaszával, így marad a nefusson, pihentesse, stb... a körzeti orvostól, esetleg reumatológustól (persze tisztelet a kivételnek). Az egésznek mégis az üzenete a lényeg, hogy lassan talán sportolószámba lesznek véve a hobbisták is. :)

pace be with you

(#23612) joysefke válasza beltram (#23611) üzenetére


joysefke
veterán
LOGOUT blog

Barátnőm egy futó 30-as lányismerőse pont a Sportkorházban kapta meg a "ne fusson mert 20 év múlva nyomorék lesz" mantrát.

Most kb. 15 lehet neki vissza, de addig kiélvezi, hogy a korcsoportjában a Vivicita meg hasonló tömegrendezvényeken amatőrként a dobogó környékén van

Nem hiszem, hogy nagyon foglalkozna már azzal mit mondanak az orvosok, mert az ő szülei is azok, valszeg tapasztalatból tudja mennyire kell komolyan venni :DDD

[ Szerkesztve ]

(#23613) borix válasza joysefke (#23612) üzenetére


borix
őstag

Ez nem ilyen egyszerű.Attól fűgg,hogy mi a gondja csípő,térd,boka,szív?pl ha csípőprotézis vár rá azzal majd nem fog nagyon villogni.

(#23614) borix


borix
őstag

Nem vagyok még igazán jól a megfázás ismét lappang bennem de azért nyomtam egy 10K 6:40 tempóban.
Nem eset nehezemre de azért lefőttem rendesen.
Ami a lényeg regenerálódási időnek 72 órát mutat. :Y Komolytalan.

[ Szerkesztve ]

(#23615) Alg


Alg
veterán

/SUUNTO RANT, bocsi előre is

Tököm tele van ezekkel is, nem igaz hogy negyedmillás órákat árulnak top of the line mérnöki megoldásokkal és nem képesek rendesen megírni egy tetves PC appot.

Barátnőm vett Amazonról egy Ambit2S-t (egyébként baromi jó vétel volt, 110EUR, szinte teljesen új, öv ki sem volt még bontva, össz-vissz 2 edzés volt benne). A Moveslink2 viszont folyton ezt a hibát dobálja neki: [link][link][link] Stb... szóval még csak nem is egyéni probléma.

Mi a tökömért kell 2017-ben a nyamvadt IE-ben (amit utoljára általános iskolában használt) turkálni az egyszeri user-nek - nem vagyok programozó, de ránézésre ez a megoldás már 15 éve is gáznak számított volna, nem beszélve arról hogy ha ezt a fix leírást meglátja egy mezei user azonnal viszi vissza az órát és megy a szomszédba egy Fenixért. Ha nem sikerül megoldani nekünk is az lesz (egy akciós M400 vagy valami 2xx Garmin).

+ extra: bárhová állítja a nyelvet, a sportágválasztó lap francia marad, de ezt szerintem egy FW frissítés megoldaná

/SUUNTO RANT VÉGE

[ Szerkesztve ]

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#23616) inf3rno válasza Alg (#23615) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ugyanezen akadtam ki én is. Az van, hogy minimum msie11 kell a moveslink-nek, ahhoz, hogy meg tudja jeleníteni a gui-t. Ha már böngésző alapon csinálták meg a kedves mérnök urak, akkor legalább egy chromiumot belerakhattak volna ebbe a rakás szarba, hogy ne függjön az msie-től meg annak verziójától, meg akkor már portolhatták volna linuxra meg iosre is, hogy törne le a kezük. Gondolom valami indiai banda csinálhatta outsourcolva, amilyen a minősége. :W :O ;]

A Mio-val egyébként ugyanez volt, win10-re nem tudtam feltenni az appot, amivel be tudom állítani, hogy nekem melyik pulzus zóna melyik színnek felel meg. Egyedül androidról lehet megoldani. Azért ha már 100 eurot elkérnek egy pulzusmérőért, illene legalább egy két soros hozzá való szoftvert megírni több platformra...

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#23617) Alg válasza inf3rno (#23616) üzenetére


Alg
veterán

Legújabb msie megoldotta, köszi. Utána a nyelv-probléma is eltűnt, gondolom le kellett töltenie hozzá a nyelvi fájlokat.

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#23618) Aristeus válasza inf3rno (#23604) üzenetére


Aristeus
tag

Megvolt a reset is (mint azt írtam) csipogni csipogott, ahogy kell, mikor elengedtem szép sorban a megfelelő gombokat, de a kijelzőjén semmi. Most a tanácsodra darabokra szedtem - gondoltam egy próbát megér - majd kifújtam hajszárítóval... vissza akartam csavarozni és véletlenül bekapcsoltam... Most úgy néz ki kép van, a háttérvilágítást nem lehet kikapcsolni, állandóan megy, viszont hang nincs... :D

Ameddig ellátsz, addig el is tudsz futni.

(#23619) Chuck Norris


Chuck Norris
senior tag

Megvolt ma az első intervalos futásom, hát nagyon jó módszer, hogy az ember kedvét elvegye az egésztől :) Beállítottam 2Km bemelegítést, (1Km futás, 500m pihenés)x6, 1Km levezetést Alg tanácsa alapján amit mégegyszer köszönök neki. Az első kör után úgy éreztem, hogy ki van zárva, hogy ebből hatot megcsináljak, az 500m-en csak támolyogtam, aztán a végén csak meglett az egész, 3:57 és 4:07 között és sokkal jobban elfáradtam mint a múltkor amikor a 21Km-es felmérőt futottam. A terv most az, hogy csinálok ebből heti kettőt meg heti két "normális" futást, aztán meglátjuk mi jön ki belőle két hónap alatt.

(#23620) ígyvanferi válasza Chuck Norris (#23619) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Azért néha variálj egy kicsit azon az intervallon, ne két hónapig fixen csak az 1000 R500 menjen. 400 R200 is jó még félmaratonhoz, meg valami középtávos tempófutás is mehet a változatosság kedvéért. Szigorúan szvsz, szóval ahogy neked jónak tűnik, úgy csináld, csak tippnek mondom.

(#23621) kk831228 válasza Chuck Norris (#23619) üzenetére


kk831228
addikt

Dehogy, pont ez hozza meg a kedvet amikor abbahagyod... ;] Vasárnap felba... ott a telefon, ki is mentem futni. Lassú alapozást terveztem de 2-km után elkezdetem gyorsítani.. Annál idegesebb voltam mint hogy lassú alapozást fussak. Elkezdtem magamhoz képest tempósabbat futni, úgyhogy kicsit meghaljak. Kellett... :) Ilyem az intervall is, meghal az ember de jól esik a végén nagyon... :K

[ Szerkesztve ]

"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317

(#23622) Alg válasza Chuck Norris (#23619) üzenetére


Alg
veterán

Lehet egy is elég, a másik legyen egy hoszabb tempó vagy pörgősebb rövidebb résztáv szerintem, mikor milyen kedved van ;)

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#23623) inf3rno válasza Aristeus (#23618) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Na alakul ez. :D Még egy kicsit hőlégfúvózod, aztán újra összeáll az az áramkör. :D Így tünetileg én arra gyanakodnék a helyedben, hogy valamiért a gomb nyomásokat nem érzékeli rendesen. Bár ezek alapján, amit írtál lehet, hogy totálkáros. :N Bontani még lehet a chipeket meg meg lehet próbálni eladni alkatrésznek, de sokat nem fogsz kapni érte. Ha vennél még egy ugyanilyet, akkor pót alkatrésznek meg lehet tartani, feltéve, ha értesz az elektronikához. Én személy szerint nem.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#23624) inf3rno válasza Chuck Norris (#23619) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Pulzus adatokat nem írtál. ;]

Szerintem ebből elég heti 1, a másik gyors edzésednél meg tegyél be valami mást, hogy legyen valami változatosság. Fokozó, Cooper, 5k, 10k, fartlek, mindegyik tök jó valamiért. Elméletileg úgy kell ezt, hogy 3 hétig erősíted az edzéseidet, aztán minden negyedik héten tartasz egy pihenő hetet, amin ugyanúgy futsz, csak lazábban, valamivel az 1. heti alatti tempón. Utána lehet újra csavarni rajta a következő ciklusban... Ezzel 3-4 hónapig biztosan el leszel. Utána szoktak közepes ciklust váltani, és átállni másra. Ami biztos, hogy állóképességgel szoktak kezdeni, az a téli alapozás, de hogy utána erő - erőállóképesség, vagy fordított a helyes sorrend, azt már elfelejtettem. Tomcica biztosan tudja, bár ő lehet, hogy máshogy építi az edzésterveit. Még ami eszembe jutott, hogy az alapozós edzéseidnél heti 1-nél több már károsan hat az erőépítésre, úgyhogy ha erőfejlesztéssel foglalkozol valamelyik negyed vagy harmad évben, és nagyon ráfekszel a sprintekre, esetleg gyúrásra, akkor azt vissza kell venni heti 1-re.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#23625) beltram válasza Chuck Norris (#23619) üzenetére


beltram
tag

Akkor fusd lazábbra. Nyilván nem az a cél, hogy elmenjen az ember kedve az egésztől, nem kell egyből maxra tolni. :DDD

pace be with you

(#23626) Lackooo84 válasza Aristeus (#23618) üzenetére


Lackooo84
nagyúr

Nekem így ezekből az jön le, hogy beázhatott, vagy kis piszok került bele, és mikor szétszedted nem jól raktad össze, a gomb beragadás meg a csipogás hiány erre utal. A csipogáshoz általában az órák aljának kell érintkeznie rendesen egy érzékelőhöz. Szedd szét és rakd össze újra jobban odafigyelve szerintem!

The Truth is out there...

(#23627) Chuck Norris válasza beltram (#23625) üzenetére


Chuck Norris
senior tag

@ígyvanferi, Alg, inf3rno jogos, hogy próbáljak ki több variációt is, legközelebb megnézem a 400/200-at. Ezt nagyon gyorsan megunnám főleg, hogy a futópályán csinálom körbe-körbe. Meg ez a 3hét szívás egy hét pihiből is csinálok két ciklust.
@kk831228 ha elmegyek futni utána legtöbbször megszokott lenni ez az érzésem, hogy de jót futottam, kicsit elfáradtam, kiszellőztettem a fejem de most csak az volt, hogy hu bakker de elfáradtam. Sőt a helyett, hogy a kellemes megnyugvás érzés töltött volna el -nagyjából amiért csinálom az egész futást- semmi, végig stresszeltettem magam az órámmal.
@inf3rno 156 volt a legmagasabb pulzusom, ami ezek szerint még bőven mehetne felfelé, nem is azt éreztem, hogy a fülemben dobog a szívem, hanem a levegőm fogyott el mindig. A meleg miatt már nem figyeltem rá, hogy csak orron vegyem de még így is, lehet ha kijövök teljesen a megfázásból akkor javul valamit.
@beltram áhh persze, hogy nem fog azért már pár éve szaladgálok de idáig nem volt semmilyen terv és már ez is nagy sokkot okozott, hogy az órám mondja meg, hogy mit csináljak és nem csak érzésre fussak:)

(#23628) Andris837 válasza margithid (#23518) üzenetére


Andris837
senior tag

No voltam vele kétszer kocogni, egyszer bringázni és meglepően pozitívan csalódtam benne. Igaz nincs másik mérési lehetőségem, de úgy gondolom megfelelően működik az óra. Az övet rendesen bevizeztem használat előtt és tegnap pl. csak 1-2 alkalommal vettem észre, hogy nem találja magát. Az órához adtak kerékpárkormányra rögzíthető tartót, azon volt az óra. Akkor rakoncátlankodott, amikor nagy volt mellettem a forgalom, de ezt írja is a papírja, hogy akkor írhat hülyeségeket. Nagyobb terhelésnél ment rendesen felfele a pulzusszám, majd lejtőnél visszaállt "alapra". :)

iPhone SE (2022) | iPad (9. gen) | HWAPO | Ryzen 5 3500X / 16GB 2666MHz / MSI A320M-A PRO / ZOTAC GTX 1660 6GB TWIN FAN

(#23629) Vertigo18 válasza Chuck Norris (#23627) üzenetére


Vertigo18
addikt

Akkor itt az ideje, hogy kitűzz valami célt is magad elé. Van egyfajta varázsa annak is, hogy kellemesen kifutod magad, de egy idő után (értsd: hónapok) nem biztos, hogy eléggé leköt. Hiába, elmúlik a varázs. Ilyenkor kell magad elé célokat kitűznöd, aminek csakis a kreativitásod szab határt, viszont amiket le akarsz győzni. Emiatt, bármilyen monotonnak is érzed a futást közben, amikor hazaérsz, és látod a célod közeledését, elégedettség tölt el. Nekem pl. a 2017-ben 2017 km. a cél. Tudom, eléggé sablonos, de kellett valami, így lebontottam hónapokra (kb. 170 km/hónap) és ezt csinálom. Minden futás után már ülök is a gép elé és nézem, hogy mennyit ment fel a kis mutató az utolsó futásommal. Aztán minden hónap végén (enyhe túlzással... eddig kettőről beszélhetünk) hátradőlök mikor a Garmin kiírja, hogy sikerült elérnem a havi célomat.

Ezek nem nagy dolgok, de motivációt ad, ennek hiányában nagyon el tud fogyni az ember lelkesedése.

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#23630) Aristeus válasza inf3rno (#23623) üzenetére


Aristeus
tag

Én arra gondolok, hogy bepárásodott / valahogy víz került bele még régebben, meg talán most is, és a kiszárítás segített rajta. Ha továbbra sem lesz rajta hang, de mutatja a képet engem nem zavar... csak működjön legalább ennyire. Remélem még kibír 5-10 alkalmat míg megérkezik a Fenix. Az elektronikához alapszinten értek, de ez nem vonatkozik a GPS-es órákra. :D
Eladni nem akarom / nem fogom, ameddig bírja, addig használom, aztán ha lesz új órám, akkor meg jó lesz első GPS-es órának a feleségemnek/lányomnak.

Ameddig ellátsz, addig el is tudsz futni.

(#23631) Lackooo84


Lackooo84
nagyúr

Nekem is van Crivit órám, M400 előtt azt használtam. Semmi bajom nem volt vele, mármint magával az órával, viszont az öv az hajlamos beázni az elemtartónál. Nekem egyszer sajnos beázott, és gariztatnom kellett. Ajánlott minden edzés után levenni a fedelet, és megnézni nincs e benne izzadtság, én nem tettem, és mire észrevettem már belül korrodált is.

The Truth is out there...

(#23632) inf3rno válasza Chuck Norris (#23627) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Gyakorolni kell, akkor hozzászoksz. Ennél a tempónál már szinte mindenki tüdőből fogy el, gondolom jól be is savasodtál. Kell hozzá a levezetés, hogy kipörgessed a tejsavat, különben rendes izomlázad lesz. :-) Ezeknél az edzéseknél szerintem érdemes figyelni, hogy mennyi pihenőidőt ír az óra vagy alkalmazás, különben túledzheted magad, ha túl sokat csinálsz egymás után. Így, hogy 2-2 alkalom van egy héten, talán érdemes váltogatni a hosszú távú futásokat és ezeket a nagyobb terheléssel járóakat. Ha látod, hogy a hosszú távúnál jelentősen magasabbra megy a pulzusod, mint szokott (pl 10 ütéssel több átlagra), az azt jelenti, hogy nem pihented ki magad.

A pulzus mindenkinél más, hogy mi a jó. Érdemes lenne nyugalmi pulzust mérned közvetlenül ébredés után még ágyban. Az én órámon van ilyen funkció. Utána meg max pulzust meghatározni valahogyan, de az így nehézkes, hogy neked nem száll el, nagyon ki kéne nyírnod magad hozzá... A b változat, hogy becsülöd életkor és nem alapján valamelyik képlettel. Azzal olyan +/-5 ütés pontossággal be lehet lőni az átlag embernél. Nekem pl 187 az eddigi futásaim alapján, a képletek alapján pl 220-kor = 189, 207-0.7*kor = 195, jön ki. Mondjuk a két képletet átlagolod, aztán kész. :D Nagyjából annyinak kell lennie a maxodnak, de az intervalozások végére talán az is ki fog derülni, ha elmész addig. Nőknél azt mondják valamivel alacsonyabb a max pulzus, úgyhogy más képlet fog kelleni, ha esetleg a barátnődre is kiszámolnád.

A nyugalmi és a max pulzus alapján szokták lineárisan megmondani a terhelést, pl nekem azt hiszem 41 volt a nyugalmi és 187 a max, szóval a 156-os pulzus az (156-41)/(187-41) = 115/146 = 79%-os terhelésnek felel meg nálam. Nálad valszeg kicsivel más lesz a képlet. Nálam a 165-ös pulzus felel meg a 85%-nak, én valahova oda lőném be ezeket az edzéseimet, a versenyt/felmérőt meg még feljebb, de egyelőre még az alapozást csak most kezdem el igazán. Wikipedia szerint ezek a tartományok: 50-60% a bemelegítés, 60-70% a zsírégető, 70-80% aerob, 80-90% anaerob, 90-100% vo2 max. Az anaerob tartományokat szokni kell legalább fél évig, utána már annyira nem törődsz vele. Nekem sok olyan edzésem volt, hogy utána negyed órát lábra se tudtam állni, mások meg kidobják a taccsot, ilyen ez. ;] Igazán zárt térben lehet rendesen meghalni, gondolom a fülledt levegő kedvez annak, hogy ne kapj elég oxigént meg rendesen túlmelegedj. A súlyzós edzések meg a spinning sokkal jobban kicsinált annak idején, mint bármelyik kültéri futás.

Buliban hasznos! =]

(#23633) inf3rno válasza Vertigo18 (#23629) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nála szerintem más, legalábbis azt írja, hogy pihenésre/regenerálódásra használta eddig a futást. Végülis a cél is megvan, 1:30-as félmaraton....

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#23634) inf3rno válasza Aristeus (#23630) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Én tuti szétbontanám ha tönkremegy, aztán rákötném a GPS chipet egy drónra, és GPS-el irányítanám el a megfelelő helyekre ilyen távirányítós hülyéskedés helyett, de ez persze én vagyok. :D

Buliban hasznos! =]

(#23635) Chuck Norris válasza inf3rno (#23632) üzenetére


Chuck Norris
senior tag

@Vertigo18 Engem lekötött, legalább 5 éve futok télen nyáron úgy, hogy nem volt semmi cél csak, a mozgás öröme, most lettek kitűzve a rövid távú céljaim a fél órán beüli 7Km tavasz végére és 1:30-on belüli félmaraton őszre.

@inf3rno tegnap már úgy kezdtem el futni, hogy izomlázam volt a hétvégi kardiózástól, ahhoz képest ma jobban érzem magam.
Nemsokára csinálok egy olyat, hogy bemelegítek aztán 200m sprint, annyi idő alatt csak nem fogy el a levegőm és meg tudom nézni a maximumot, a képletek alapján 179-re jött ki. Hát ez valami irdatlan sok, inkább 10-el alatta lehet a valóság.
A tomtomban az alapbeállításoknál 180-90-ig van felosztva, na majd módosítok rajta, ha megvan a mérés.

180 162 100% SPRINT
162 144 89% SPEED
144 126 79% ENDURE
126 108 69% FAT BURN
108 90 59% EASY

[ Szerkesztve ]

(#23636) Chuck Norris válasza Chuck Norris (#23635) üzenetére


Chuck Norris
senior tag

Nagyon pici emelkedőn mentem 3:40-es tempóval és 164

(#23637) inf3rno válasza Chuck Norris (#23635) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Vannak kivételek a képletek alól, de azért a nagy átlagnak be szokott jönni amit jósol. A nyugalmit is mindenképp nézd meg, mert csak az alapján tudod belőni pontosan, hogy hol vannak a zónáid. Abban jóval nagyobb eltérések is lehetnek, úgyhogy azt mérni érdemes.

Buliban hasznos! =]

(#23638) concret_hp válasza Chuck Norris (#23635) üzenetére


concret_hp
addikt

akkor vagy valami speciális kivétel vagy, vagy még kell edzeni a felső tartományban :D
amikor elkezdtem rendesen edzeni pulzusmérővel, 180at sosem láttam az órán, aztán 1-2 év alatt felkúszott ilyen 194-195re a max ;] a teszt alapján meg 175 körül végig kell bírjak egy félmaratont :C (vesd össze a kb. 3 évvel ezelőtti 178-179es max :D)

vagy fullba vagy sehogy :D

(#23639) Danika256 válasza Chuck Norris (#23636) üzenetére


Danika256
aktív tag

Akkor nagyon jó alap állóképességed lehet! :) Ahogy a többiek leírták, résztávoznod kell változatosan, szoknod a magasabb tartományokat! Ez meg fogja hozni az eredményt! De azért irígykedem, el tudod képzelni, hogy én 184-es átlagon futottam egy kemény szintes félmaratont végig?! Ez majd 96%-os átlag terhelés. Persze nem is maradt következmények nélkül az ilyen, de nálam pont fordítva van, nekem meg az alapokat kell majd nagyon megerősítenem.Azért szívesen cserélnék veled! :) Szerintem az erőállóképességet könnyebb megszerezni mint az alapot! Csak kellő kitartás és szenvedés kell :)

[ Szerkesztve ]

(#23640) joysefke


joysefke
veterán
LOGOUT blog

Sziasztok!

mostanában barátnővel futogattam a Guckler Károly sétaúton, egy irányban ca 5Km, oda-vissza 10 Km a táv.

Térkép: Katt

Csak oda 5Km +184m(fel)/-167m(le) szintet ad az online térkép, oda-vissza ennek megfelelően 10Km +351(fel)/-351(le) szintet ad.

Érzésre én azt mondanám, hogy nem lehet ennyi, mert bár mindig vagy enyhén emelkedik vagy enyhén lejt a terep, de sehol sincsenek benne olyan komoly emelkedők, hogy azt érezném, hogy most egyszerre mentem fel vagy le 30m-t...

Szóval valaki mérte már jófajta barometrikus órával a szintet és kapott más eredményt, vagy ezen az útvonalon oda-vissza tényleg 351m szint van 10Km-re? Szeretném ezt hinni, de na... :)

J.

[ Szerkesztve ]

(#23641) z123456789


z123456789
addikt

Sziasztok!

Néha rám jön, hogy elmegyek szaladgálni (másnak nem hívnám azt amit én csinálok. :D ) és ilyenkor jól szokott jönni egy app a zsebemben, ami méregeti, hogy mennyit bohóckodom. Korábban a Runtastic tök jó volt erre, de ez a free verzió...atya ég mennyi reklámot vágtak bele. A fent említett okokból nem költenék erre a dologra, pláne, hogy ha jól látom a netes hozzáférés is havi díjas.
Szóval tudtok nekem ajánlani olyan applikációt, amiben legalább be lehet pötyögni, hogy mennyit akarok futni, és köhögi nekem sallangok nélkül ha elértem a célt?

Előre is köszönöm. :R

[ Szerkesztve ]

(#23642) inf3rno válasza joysefke (#23640) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Pedig a térkép szerint, amit linkeltél van nem is egy 40m-es emelkedő ezen az útvonalon...

Buliban hasznos! =]

(#23643) ígyvanferi válasza z123456789 (#23641) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Próbáld ki az endomondot. Bár fogalmam sincs, hogy ilyet tud-e. Nem jó egyébként, ha előzetesen megtervezed a futásod? Esetleg ismert útvonalon futsz? Vagy menet közben saccolsz a tempóból és eltelt időből?

(#23644) süttyő


süttyő
tag

Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, szeretnék elkezdeni rendszeresen futni, de nemtudom milyen cipő lenne a legjobb választás. Csak bitumenen van lehetőségem futni sajnos. :(
Tudnátok nekem ajánlani néhány típust, olyan 20e t körül?

Köszönöm a segítséget!

(#23645) bandus válasza süttyő (#23644) üzenetére


bandus
veterán

legjobb, ha egy futóboltban a lábállásodnak megfelelő cipőt választasz, ott hozzáértők (jó esetben) segítenek neked, bár talán az elején érdemes lehet egy kicsit többet rászánni a cipőre, és amikor már van tapasztalatod, akkor rámenni az aktuális akciókra :K

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#23646) k5.20 válasza süttyő (#23644) üzenetére


k5.20
senior tag

Milyen típusú a lábad?
Semleges, pronáló? Széles a lábfejed, vagy átlagos?
Ja, és merrefelé élsz, mert a cipőt fel kell próbálni, csak úgy szabad venni.

(#23647) süttyő


süttyő
tag

Pronáló, és átlagosan széles a lábfejem. Legközelebb Debrecen van a lakhelyemhez.

(#23648) bandus válasza süttyő (#23647) üzenetére


bandus
veterán

akkor hozzájuk lehet érdemes ellátogatnod [link]

plusz egyéb futócipő/ruházat tekintetében meg ajánlom a polgári m3 outlet nike boltját, ott nagyon jó deal-eket lehet kifogni :K

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#23649) k5.20 válasza süttyő (#23647) üzenetére


k5.20
senior tag

Akkor ajánlott stabil cipőt keresned, de ha nagyon enyhe a pronálás, akkor jó a semleges is.
A Spurin kívül ajánlom még, hogy a Hervis-be is nézz be, ki lehet ott is fogni időnként akciós csukát, pl. ilyesmit.
A Decathlonba is szétnézhetsz.

Szerintem inkább kicsit többet áldozz rá, ha teheted és mindenképp olyan márkát vegyél, akik nem a múlt héten kezdtek el futócipőt gyártani.
Adidas (boost tipusú cipői jók)
Nike (Pegasus család, pl.33 )

(#23650) süttyő


süttyő
tag

Rendben, akkor kibővítem a keretet. Mindenképp a stabilt fogom választani mivel elég jelentős a befelé dőlés. Köszönöm a segítségeteket! :R :R :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.