Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#15850) inf3rno válasza #30734848 (#15842) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Hát le tudod futni ezt a távot. Gondolom ez elég alapnak.

Sebességben kellene fejlődnöd. Ha megnézed az országos csúcs 5k-ra 2:45 körüli km-ekkel van. [link]

Verseny függő, hogy merd e vállalni, nézd meg vagy kérdezz rá, hogy előző évben milyen időket futott az átlag. Gondolom nem akarsz nagyon lemaradni. Ha sok a kezdő, akkor elég lehet ez a 6 perc feletti idő. Ha egy fokkal komolyabbak futnak, akkor jobb, ha csak akkor indulsz ezen a távon, ha már megy 5:00 alatti kilométerekkel.

Ha csak magaddal akarsz versenyezni, azt edzésnek hívják. Az emberek vagy a hangulat vagy a győzelem miatt mennek versenyekre, nem azért, hogy magukkal versenyezzenek. Szerintem.

Pulzusmérős óránál te tudod, hogy mennyit vagy hajlandó rászánni. Ami nem optikai szenzoros, azok elég pontatlanok, szóval legalább 30k-t rá kellene szánnod. Mellkaspántosat talán valamivel olcsóbban tudsz venni, esetleg futhatsz mobillal, ha tud bluetooth 4-et, akkor elég csak egy mellkaspántot venned hozzá külön, ami 10k körül már talán beszerezhető, meg persze mobil tartó övet. Ha bármilyen sportot komolyabban szeretnél űzni, akkor érdemes venni, mert tudod nézni edzés közben, hogy mennyire megerőltető a szívednek.

@tomcica

Oké, akkor megpróbálom a télre valahogy megoldani ezt a pulzus mérést. (Mérő már van, de vele kompatibilis eszköz sajna még nincsen.)

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.