Hirdetés

2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-05-06 13:22:11

LOGOUT.hu

KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!

A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.

Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#163151) szabi__memo válasza Fall-N (#163149) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

A 'töredezettség' megszüntetése a Google dolga lenne. Semmi máson nem múlik mint akarat. Az nincs

(#163152) M3oH válasza Fall-N (#163145) üzenetére


M3oH
addikt

Hali, több lapot hozzá lehet adni kezdőlaphoz? Mert vhogy nekem nem sikerült.

(#163153) Fall-N válasza M3oH (#163152) üzenetére


Fall-N
veterán

Igen. Oldalra húzz vakamit (widget, ikon) és lesz egy új oldal.

szabi_memo: Már miért a Google dolga lenne? A gyártóknak kell frissíteni?

[ Szerkesztve ]

(#163154) Bozek válasza szabi__memo (#163151) üzenetére


Bozek
nagyúr

És ezt hogy kiviteleznéd? Egyrészt ahány telefon, annyiféle hardver. A gyártók optimalizálják a szoftvert a telefonokhoz, szóval max. ők tehetnek ez ellen. De ők se hülyék, hiszen akkor ki venné meg évről évre az újabb telefont. Másrészt saját megoldásokat is tesznek bele, amiket később vagy átvesz a Google vagy nem. Ha ezeket nem engedélyezné, onnantól fogva ez is egy zárt rendszer lenne, mint az iOS.

(#163155) szabi__memo válasza Bozek (#163154) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Úgy ahogy kell. Ahogy most is lehetne csak szarnak rá. Szerződések vannak. Azokat meg csak be kell tartani. Ennyi az egész

(#163156) Bozek válasza szabi__memo (#163155) üzenetére


Bozek
nagyúr

Na, látom elfogytak az érvek. További szép napot. :D

(#163157) Fall-N válasza szabi__memo (#163155) üzenetére


Fall-N
veterán

Elég gyenge érv. Ha túl szigorú lenne a Google akkor sosem lett volna ennyire elterjedt.

A piac amúgy is megoldja. Lásd Samsung aki önként vállal legalább 3 év frissítést. Ha más konkurens versenybe akar maradni, akkor kénytelen tartani a lépést és vállalni szintén legalább 3 év frissítést.

Másik hátráltató tényező, hogy ameddig a vevőket ez nem érdekli és évente, két évente megveszik az új telefont nem is fog változni. Ezért is lenne fölösleges 5-6 évig vállalni a friss szoftvert. Bár az Únió ezen is változtatni akar, reméljük valami összejön belőle.

(#163158) M3oH válasza Fall-N (#163153) üzenetére


M3oH
addikt

Kösz megvan. Hát elég furán működik, illetve lap eltünik, ha törlöm az ikont. Üres lap nincs. Egyelőre marad MS launcher. Sajna, nincs tökéletes launcher :B

(#163159) szabi__memo válasza Bozek (#163156) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Mir nem sikerül felfogni?

(#163160) Bozek válasza szabi__memo (#163159) üzenetére


Bozek
nagyúr

1. Mit takar az "úgy, ahogy kell"? Mert ha valamit írsz, nem ártana kifejteni, hogy te hogyan gondolod. De úgy látszik, te nem fogtad fel a kérdésem, mert az arra vonatkozott, hogy TE hogyan oldanád meg.
2. Szerződések vannak? Láttad ezeket? Tudod, hogy mi áll bennük?

[ Szerkesztve ]

(#163161) szabi__memo válasza Bozek (#163160) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Vicces kérdések. Vannak szerződések. Amiket a Google diktál, nem a gyártók. Azoknak kell, kellene megfelelni. A Google az tesz bele amit akar különben lehet másfele nézelődni, saját rendszert csinálni. Hogy mennyire ismert? Ott a CDD technikai oldalon. Csak hát nem sikerül betartatni. Legjobb pl a háttérfolyamatok biztosítása, amiből Covid alatt a német nemzeti covid tracker fejlesztése folyamán balhé is lett, mivel szerencsétlen fejlesztők bármit csinálhattak a rendszerek akkor is leállították a rendszerfolyamatokat és volt track nincs track.
Azért akkora problémát nem okozott a Google-nek, hogy drasztikusan fellépjen. Pedig csak be kéne tartatni a CDD-t. Komótosan bővítgetik a CTS-t, de látható változás semmi a fenti ügyben sem pedig ismert ügy vagy 10 éve. És bizony ez szerződés be nem tartás és hiba.
Szóval én úgy oldanám meg, hogy legalább azt betartatnám ami már létezik és be kellene

[ Szerkesztve ]

(#163162) punky10 válasza Fall-N (#163148) üzenetére


punky10
addikt

Köszi,kipróbálom.

Samsung Xcover6 Pr0/Samsung Tab A9+

(#163163) Bozek válasza szabi__memo (#163161) üzenetére


Bozek
nagyúr

Persze példákat felesleges is említened, hogy miben nem tartották be a CDD-t. A német sztorit is linkelhetnéd, mert én pont az ellenkezőjét találtam. Hivatalos forrás nélkül ez az egész csak üres szócséplés.

(#163164) szabi__memo válasza Bozek (#163163) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Ellenkezőjét. Hogy betartják és azért működnek az appok és az említett tracker is szarul? És azért bővítik a CTS-t hogy ezeket ne szűrjék? :D
Miket nem találni ha jól keres az ember :Y

(#163165) Wovbagger


Wovbagger
tag

Sziasztok,
az lenne a kérdésem, hogy lehet-e Androidon (root nélkül) alkalmazás frissítést visszavonni (roll back-elni), és ezáltal visszatérni az előző verzióra? Ha jól értelmezem amit google kereséssel találtam, akkor nem (de jelezzétek nyugodtan, ha tévedek!).
Ilyen problémára a megfejtés az lehet, hogy amennyiben az embernek megvan minden olyan adata, ami az alkalmazáshoz tartozik (és nekem megvan) akkor eltávolítja az alkalmazást a telefonjáról, megkeresi egy megbízható helyen az alkalmazás előző verzióját (itt a topicban az APKMirrort szoktátok ajánlani), azt feltelepíti, és mivel az adatok megvannak, ezért már vissza is állt az előző állapot.
A bökkenő ezzel az, hogy az APKMirroron nincs fent a kérdéses alkalmazás.
Jöjjön akkor újra a google! Találtam néhány oldalt, ahol fent van az alkalmazás utolsó 2-3 verziója, de amikor innen letöltöttem őket, akkor gyanús volt, hogy nem ugyanaz a telepítő file neve és nem ugyanakkora a file mérete sem.
Még mielőtt elkövetem azt a hibát, hogy ezek közül valamelyiket feltelepítem szeretném megkérdezni, hogy vannak-e az APKMirroron kívül megbízható alkalmazás beszerzési helyek, illetve ki tudom-e deríteni valahogy, hogy a letöltött telepítők közül feltelepíthető-e valamelyik anélkül, hogy gondot okozzon a telefonnak?
Előre is köszönöm a segítséget!

(#163166) crok válasza Wovbagger (#163165) üzenetére


crok
Topikgazda

APK forrásnak használhatod pl:
APKMirror
APKPure
UpToDown

Downgrade-elni a készüléken nem fogsz tudni, ADB-vel viszont megoldható relatív egyszerűen, itt leírtam hogy hogy megy vagy pl. XDA.

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#163167) Wovbagger válasza crok (#163166) üzenetére


Wovbagger
tag

Köszönöm szépen a villámgyors választ!
Sajnos az ilyen ADB/XDA dolgok nekem magasak, azokkal nem próbálkoznék.
A linkjeid közül az APKPure-t megtaláltam még a kérdés feltevése előtt, az egy 10 MB-os telepítőt adott, a többi hely 76,5 MB körülit kis szórással. Az UpToDown-on talált telepítő is 76,7 MB, de ennek a legrokonszenvesebb a file neve App-név-verzió-alverzió-patch.apk formátumban, úgyhogy ezt használtam az újratelepítéshez, ami sikeresen meg is történt.
Köszönöm szépen a segítséget! :R

(#163168) mancer7151


mancer7151
tag

Sziasztok, kérnék egy kis segítséget. Kép letöltése után - sd kártyára - a galléria/fotók nem látja a képet újraindításig. Fájl szinten nyitható csak úgy ugye macerásabb.
Netes keresés után amiket próbáltam: levettem windowsban a kivett sdről a readonly-t (diskpart), újraformáztattam a tablettel a kártyát. *.nomedia fájlok törölve. Sehogy nem megy.
Tudtok valami ötletet?
Lenovo m10 fhd 3rd, utolsó android verzió.

(#163169) Somatom válasza mancer7151 (#163168) üzenetére


Somatom
veterán

Fura, hogy csak boot -nál szkennel. Külsős galéria app?

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#163170) mancer7151 válasza Somatom (#163169) üzenetére


mancer7151
tag

Google fotók konkrétan. Ismert hiba, de amit neten irnak nem segít.

(#163171) zelos válasza mancer7151 (#163170) üzenetére


zelos
aktív tag

Tipp.. tedd át a képeket sdén másik mappába ne abba legyen amit a google fotók hozott létre. Plussz a google fotók appot vedd le minden aku optimalizásáról, fusson mindig, illetve a sec.media.storage folyamatot is.

(#163172) mancer7151 válasza zelos (#163171) üzenetére


mancer7151
tag

A képek dl mappába mennek, böngészőben annyit tudsz változtatni hogy mentési hely belső tár vagy külső... Namost belsőn megy a dolog csak másolgatni kell mindig.

Az akku optim-ot megcsináljuk majd tényleg nem rossz ötlet. Köszi!

(#163173) zelos válasza mancer7151 (#163172) üzenetére


zelos
aktív tag

Samsungon ha a letöltések mappába letöltök egy képet akkor a gyári galériában nem jelenik meg. Ha megváltoztatom a letöltési útvonalat akkor meg rögtön megjelenik.

[ Szerkesztve ]

(#163174) mancer7151 válasza zelos (#163173) üzenetére


mancer7151
tag

Samsung telefonom semmi bajom, de ez egy levono tablet. Letöltési hely pedig nem igazán választható. Belső vagy külső hely, ennyi, ami DL mappa. Jogot se tudok már mit kiosztani.

(#163175) nOvOp


nOvOp
senior tag

Sziasztok!
Olyan appot keresek, ami a routerre csatlakoztatott hdd-n lévő képeket (évszámmappa/eseménymappa/kép) album szerűen tudja megjeleníteni. Van ilyen?

(#163176) öregpapa


öregpapa
tag

Üdv, mindenkinek! Nekem egy olyan probléma jött elő megint ami már kb egy éve is bosszantott,de nem emlékszem akkor mi volt a megoldás. A google térkép már megint nem ad hang utasításokat csak csilingel akkor amikor egyébként beszélnie kellene.Mi lehet a megoldás?

(#163177) pube111


pube111
senior tag

Ismertek olyan böngészőt ami nem foglalkozik az ssl tanúsítvánnyal?
Tudom, nem biztonságos, de nem mennék vele ki a netre.
Csak belaő hálózat.

(#163178) bag53 válasza öregpapa (#163176) üzenetére


bag53
tag

Androidos telefonon vagy táblagépen nyissa meg a Google Térkép Térkép alkalmazást.Kezdje meg a navigációt.Keresse meg a Hang Hang ikont a képernyő jobb felső sarkában. Ha nem látja, koppintson a Némítás Némítás majd HangHang lehetőségre. Ezt követően hallhatóvá válik a Google Térkép hangos navigációja.

(#163179) Archttila válasza pube111 (#163177) üzenetére


Archttila
veterán
LOGOUT blog

VIA-ban van ignore SSL certificate warnings

Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF enthusiast.

(#163180) pube111 válasza Archttila (#163179) üzenetére


pube111
senior tag

Ugyan az a helyzet.
ERR_SSL_VERSION_OR_CIPHER_MISMATCH

(#163181) storm3


storm3
senior tag

Sziasztok,

olyan alkalmazást keresek,amivel a telefonom (lezárt) képernyőjét tudom TV-re kiosztani.
Tehát ha elindítok egy videot a telefonon,akkor a telefon képernyőjét kikapcsolhatom de a TV-n ugyanúgy menne tovább a tartalom(hang+kép).Egy barátom a SmartView-et használja, de ez (elvileg) csak 2017nél régebbi Samsung TV-ken működik. Nálam sajna nem.
Próbáltam a SmartHub-ot ,de az is csak bekapcsolt kijelzővel működik,vagy nem jöttem rá a trükkre igazából.

A telefon: Oneplus 7T
A TV amire osztanám: Samsung Q6FN

“There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.” pixel8

(#163182) Somatom válasza storm3 (#163181) üzenetére


Somatom
veterán

Castolással sem megy? Most nem vagyok otthon, hogy kipróbáljam. A tévén nincs olyan lejátszó, ami tud hálózati lejátszást?

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#163183) storm3 válasza Somatom (#163182) üzenetére


storm3
senior tag

Rátolni rá tudom a képet,de csak úgy megy,ha a telefon kijelzője is be van kapcsolva. Ha kikapcsolom, lehal rögtön a megosztás. Appokat nem próbáltam még, plex van rajta de nem feltétlen szeretnék a telefonomból médiaszervert csinálni,ha nem muszáj. :D

“There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.” pixel8

(#163184) vacs válasza storm3 (#163181) üzenetére


vacs
veterán

Web Video Cast - ot próbáld ki.

(^)(>.<)(^)

(#163185) Somatom válasza storm3 (#163183) üzenetére


Somatom
veterán

De, hogyan próbáltad? Elvileg a tévéd tud chromecastot. Ha azonos hálózatban van a telóddal,akkor CC képes lejátszón meg kéne jelenjen a CC ikonja.
Miért nem akarsz szervert futtatni a telón? Baja lesz tőle? Én rendszeresen streamelek a telómról, a tabomra úgy, hogy a telón futtatok egy WebDAV szervert. Eddig nem szólt, hogy fájna neki. :)

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#163186) svgyula válasza storm3 (#163183) üzenetére


svgyula
addikt

Szia! Az alkalmazásnak engedélyezted a "háttérben futást", kivetted az akumlátor optimalizációból? Ja és van egy opció valami "az engedélyek törlése ha bezárja az alkalmazást" ezt kikapcsolni.

Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301

(#163187) cidalain


cidalain
veterán

Ajánljatok valami jó browsert ami hasonlít a Chromera. Alapvetően a Chrome jó lenne, ha nem fosná össze a androidomat. Azt figyeltem meg, hogy ha azon netezek akkor random befagyasztja a rendszert, és csak hard resettel tudom megoldani... (Volt factory reset, volt új totál más rom, úgy is előjön).
Operát néztem most, de kikerget a világból. Az új fül nála egy totál új lap, és a lapok közöt nem lehet az aktuális lapról váltani, mert fülek, mint olyan nincsenek. Az asztali nézet nem, vagy szarul működik, ugyanúgy jelenik meg pl a prohardver is mindkét nézetben.
Update: Benéztem a Böngésző böngésző a szar. Véletlenül azt indítottam az Opera helyett, az Opera jó lesz.

Ugyanitt valami ötlet, hogy hogyan tudnám kideríteni hogy miért fagyok szét a Chrometól? Root nincs a gépemen.

[ Szerkesztve ]

>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<

(#163188) Zototh64 válasza cidalain (#163187) üzenetére


Zototh64
őstag

Én a chrome-tól már nagyon régen elbúcsúztam, és edge-t használok pc-n is és androidon is.
Szinkronizál is természetesen, és semmi gondom nincs vele.

Samsung Galaxy S23 Ultra 5G, Huawei Mate 40 Pro, Huawei Mate 20 Pro, Huawei Watch GT3 Pro, Garmin Instinc 2X Solar

(#163189) twinkiecz


twinkiecz
tag

Sziasztok február elején cseréltem telefont S21U->S23U-ra. És azóta a Chrome-ban a beépülő Google segéd ami egy szöveg kijelölésénél keresési javaslatokat mutat, hálózati hibát ír. Már próbáltam a beállításaiban mindent amit esélyesnek láttam de nem sikerült megoldani a problémát. Van valami ötletetek hogy mi lehet a gond?

linktr.ee/twinkiecz

(#163190) Viktor0610 válasza twinkiecz (#163189) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Az első képhez.
A chrome://flags/ oldalon kapcsold be a Contextual Search new settings opciót (Enabled), majd a Chrome-on belül Beállítások - Google-szolgáltatások, itt Érintéssel keresés legyen Be, a Környező szöveget is tartalmazó keresés a Google Kereső használatakor opció viszont legyen kikapcsolva.

Samsung Galaxy A54

(#163191) twinkiecz válasza Viktor0610 (#163190) üzenetére


twinkiecz
tag

A "Környező szöveget is tartalmazó keresés" opció kikapcsolása volt a megoldás. Köszönöm a gyors segítséget! :R

linktr.ee/twinkiecz

(#163192) efi99 válasza twinkiecz (#163191) üzenetére


efi99
senior tag

2 zacskó, ha beszélget... :DD

Annyit dolgozom, hogy lassan már az ivás rovására megy.

(#163193) storm3 válasza Somatom (#163185) üzenetére


storm3
senior tag

Ja nem,csak kicsit overkillnek érzem erre az egyszerű taskra beállítani egy plex-et - de lehet a nap végén ez lesz a megoldás.
A Web Video Cast okésnak tűnik,működik, de azért be-bedadog ha nagy a fájl(1gb+) amit streamelni akarok, az pedig így annyira nem jó. Gondolom a routerem annyira nem világbajnok, bár a laptop plex->tv plex streammel nem volt eddig baja. :)

Köszönöm a tippeket!

“There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.” pixel8

(#163194) Somatom válasza storm3 (#163193) üzenetére


Somatom
veterán

Tudom, hogy mi az a Plex, de nem ismerem a lelkivilágát. A WebDAV -hoz teló oldalról elég egy MIXplorer fájlkezelő. Ha a tévé nem tud hálózati megosztásból lejátszani, akkor igen buta egy szerkezet. Jövő hét végén megyek haza, akkor ki fogom próbálni. Eddig nem kellett ilyesmi. Mivel nekem a telóm, tabom, tévém is Samu, ezért alapból látják egymást. Egy-két bökéssel kitolok tévére bármilyen tartalmat. De, majd kipróbálom szabványos szerver/kliens módon is.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#163195) Tökimanó válasza cidalain (#163187) üzenetére


Tökimanó
senior tag

+1 az Edge böngészőre. De ha neked nem tetszik, javaslom a Vivaldit. Az se rossz.

(#163196) Rigormortiis válasza Tökimanó (#163195) üzenetére


Rigormortiis
addikt

Én a Samsung Internetre esküszöm :D

Galaxy S23U, S21FE 8/256, Buds 2 Pro, Watch 5, Tab S8+, Playstation 5, Switch Oled

(#163197) Bozek válasza Rigormortiis (#163196) üzenetére


Bozek
nagyúr

Én meg Kiwi-t használok, mert kezeli a Chrome-os böngésző kiegészítőket. Az Imageye-re volt már szükségem, a többit mondjuk kevésbé használom.

(#163198) this is life válasza cidalain (#163187) üzenetére


this is life
Ármester

Chrome helyett próbáld ki az edge-t alapból tudja amit a google böngészője egy két extrával felturbózva, a szinkronizáció minden eszközön Is probléma nélkül működik.

Aztán a szomszéd tehenének, hogy szolgál az egészsége?

(#163199) 7Sony7


7Sony7
addikt

Sziasztok. Samsung j4+ teló, gyári névjegyzék. Megoldható valahogy, hogy csak annak a hívását jelezze, aki benne van a telefonkönyvben? Olyan blokkolást találtam, hogy beírhatom szám szerint, de ilyet nem.

-

(#163200) zelos válasza 7Sony7 (#163199) üzenetére


zelos
aktív tag

Blokkolásnál ott van hogy ismeretlen számok blokkolása.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.