Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-20 19:25:05

LOGOUT.hu

Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#61101) TriX2010


TriX2010
tag

Üdv !
Igazából csak félig vagyok jó helyen, mert a kérdés csak másodsorban lenne az hogy milyen NAS-t vegyek, mert már vettem egyet itt az aprón...
Fontos megjegyezni, hogy ebben a témában teljesen kezdő vagyok! Hálózati dolgokhoz minimálisan értek csak sajnos.
Szóval olvasgattam hogy milyen jó dolog ez a NAS és hát akkor próbáljuk ki.. vettem egy Synology 115j. Beleraktam egy 1TB noti vinyót plusz USB-n rajta van egy 500GB noti vinyó.
A felhasználás célja otthoni multimédiás szerver lenne. Torrent letöltés a NAS-ra és filmek nézése akár több TV-n egyszerre...
Tulajdonképpen mondhatjuk hogy működik, mert hát torrent letöltés is megy, filmnézés is megy... Na de hogyan... :D Be vagyok lépve a DSM-be otthon, és bármit csinálok, fél órát teker minden műveletnél... Olyan brutál lassú minden, hogy jobban járnék akkor is ha a szomszéd településre járnék át letölteni és hazahoznám a filmeket pendriveon...
Torrent letöltést elindítom és percekig csak gondolkodik aztán jobb esetben történik valami, de ha el is indul a letöltés, olyan lassan hogy másnapra se jönne le egy 4K film....
A legdurvább amikor bármilyen egynél több művelet menne egyszerre, akkor általában teljesen meghal minden. Elérhetetlenné válik a szerver stb... Szóval az egész olyan mint egy jó sportkocsi motor nélkül... Csilli villi szép meg minden, csak nem megy....
Mi lehet a baj? Az én hozzáértésem hiánya az ok, vagy a típus ennyit ér?
Ha ez utóbbi, akkor milyen szintű cuccot kell venni hogy gyorsan menjen minden, és ne legyen probléma ha egyszerre a családban ketten is épp 4K filmet néznénk és közben a NAS a háttérben teszi az egyéb dolgát, pl torrentet tölt le...
Köszönöm a segítséget :)

\"Életem legnagyobb üzlete lenne, ha embereket vennék, annyiért amennyit érnek és eladnám őket annyiért, amennyire tartják magukat\" NE használj AdBlock-ot a prohardver oldalain!

(#61102) Met válasza TriX2010 (#61101) üzenetére


Met
nagyúr

Nekem is 115j van.
A DSM nálam is lassú, de ritkán lépek be.
Torrent kezelést megoldom Transmission Remote GUI alól.
File kezelést meg Total commander alól.
Így nem kell a DSM-re várni.
4K filmet nem nézek, lehet ahhoz kevés már ez a vas.

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#61103) eszakas válasza TriX2010 (#61101) üzenetére


eszakas
senior tag

Üdv.
Hát ha ilyesmire vágysz akkor egy kicsit mélyebben kell a zsebedbe nyúlni. Egy 800MHz-es egymagos ARM procitól 512 rammal ezt ne várd el. Minden amit felsoroltál elég erőforrás igényes. Vagy veszel egy jóval erősebb nast rendes vinyókkal esetleg SSD-vel.
vagy hagyod ezt nasnak /letöltőnek/ és összeállítasz egy HT PC-t szervernek ami kiszolgálja a klienseket ha ekkora igényeid vannak.

[ Szerkesztve ]

Asus rog strix x570‑e gaming alaplap ,AMD Ryzen 7 3800X ,SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Vapor-X 20G,G.SKILL Ripjaws V 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz, Corsair HX1200i Köszönöm szépen. Üdv. eszakas :)

(#61104) TriX2010 válasza Met (#61102) üzenetére


TriX2010
tag

Közben megy a próbálkozás.... Ha a DSM-be nem vagyok belépve és nem is csinál elvileg semmit a háttérben akkor 2 TV-n egyszerre ugyanaz a 4K film plusz a PC-n egy FHD film akadásmentesen megy... Vagyis lehet csak akkor van meghalás ha a DSM-et használom...? :D
A transmission remote GUI-ról tudnál pár szót bővebben írni? Telefonra le tudom szedni ? (iphone)

Valamint gondolom az is számít hogy milyen HDD van a NAS-ban... Lehet valami pörgősebbet kéne nem egy 5400rpm-es noti vinyót? Mondjuk első körben csak azért van ez benne mert ez volt kéznél...
SSD-t érdemes rakni bele? :)

\"Életem legnagyobb üzlete lenne, ha embereket vennék, annyiért amennyit érnek és eladnám őket annyiért, amennyire tartják magukat\" NE használj AdBlock-ot a prohardver oldalain!

(#61105) Sanyi.mTs válasza TriX2010 (#61101) üzenetére


Sanyi.mTs
addikt

a "j" az a leggyengébb sorozat és abból is egy 5 éveset vettél, plusz a noti hdd se lehet sebesség bajnok.

(#61103) eszakas
ez még 256MB RAM-mal van.

[ Szerkesztve ]

(#61106) gbors válasza TriX2010 (#61101) üzenetére


gbors
nagyúr

A 115J nem egy erőmű, viszont a leírt működés akkor sem normális. Nekem akkor csinálta ezt, miután a 6-os DSM verzióra upgrade-elt.

Pár dolog, ami segíthet:
- Feltételezem, hogy az 1TB-os HDD berakása után elölről lement egy teljes install. Ha nem (pl. a HDD-t együtt vetted a NAS-sal), akkor mindenképpen érdemes egy friss telepítést csinálni.
- Az admin felület prioritást élvez a gépen, ezért amikor abba be vagy lépve, akkor minden más lassulhat. Nekem pl. a másolási sebesség 80-90MB/sec-ről leesik 50MB/sec környékére.
- A 6-os DSM-nek megnőtt az erőforrás-igénye az 5-öshöz képest, és ezt a 256MB memóriával rendelkező eszköz láthatóan nem szereti. A leírt jelenség is arra utal, hogy folyamatosan page faultol a szerencsétlen. Itt nincs mese, ki kell hajigálni mindent, ami nem feltétlen szükséges. Nekem csak a Download Station, File Station, OAuth Service és Media Server csomagok vannak feltéve (szerk. + Universal Search). Így viszont kitűnően működik a torrent a háttérben + filmnézés 2 forrásból.
- Torrent letöltési sebességként 4-5MB/secnél többre ne számíts, a torrent a működési elve miatt erőforrás-igényes, és abból a 115J-nek nincs sok.

Kb. ennyi. Ha nem akarsz sokat szarakodni vele, akkor lehet, hogy érdemes valami erősebbet venni.

szerk: a notebook HDD biztosan nem segít a dolgokon a kevés cache miatt. Kellene bele egy rendes NAS HDD.

[ Szerkesztve ]

Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

(#61107) TriX2010 válasza eszakas (#61103) üzenetére


TriX2010
tag

Ha belejövök a dolgokba és nem nagyon lépek be a DSM-be, csak kívülről kezelem a torrenteket és azon kívül csak a filmek nézése megy akkor ahhoz hogy ne kelljen a torrent letöltést és a film nézést időben elválasztanom, mennyivel erősebb vas kéne? Néztem pl a Syn 118 is már 4 magos, kétszer ennyi memóriával?
Vagy többlemezest? A RAID módok alkalmasak sebesség növelésre is ha nem a biztonsági oldalról közelítem meg a dolgot? Vagy ebbe egy 1TB SSD ? :)

\"Életem legnagyobb üzlete lenne, ha embereket vennék, annyiért amennyit érnek és eladnám őket annyiért, amennyire tartják magukat\" NE használj AdBlock-ot a prohardver oldalain!

(#61108) Met válasza TriX2010 (#61104) üzenetére


Met
nagyúr

[link]

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#61109) TriX2010 válasza gbors (#61106) üzenetére


TriX2010
tag

Hasznos tippek, köszönöm! :) Látszik azért erősen, hogy még bele kell jönnöm a dologba :U

\"Életem legnagyobb üzlete lenne, ha embereket vennék, annyiért amennyit érnek és eladnám őket annyiért, amennyire tartják magukat\" NE használj AdBlock-ot a prohardver oldalain!

(#61110) poirot válasza TriX2010 (#61104) üzenetére


poirot
senior tag

Tavaly váltottam le a DS111-et egy 718+-ra. Minőségi ugrás, de nem is ez az érdekes, hanem a transmission windows-os GUI-val úgy torrenteztem akkor, hogy amit szerettem volna leszedni, azt a torrent linket letöltöttem, s ha mindent kijelöltem, amit szerettem volna, utána az összes letöltés indítására nyomtam, aztán kiléptem a GUI-ból, majd elrendeződik. Mert ha indítod rögtön, akkor a többinél már lelassul nagyon. Android-ra van GUI, IOS-ra nem tudom.

(#61111) eszakas válasza TriX2010 (#61107) üzenetére


eszakas
senior tag

Hát nekem egy 216play van 2 lemezes 2 3TB WD RED vinyóval. Nekem sem a biztonság a lényeg de még 2 magos ARM proci van benne. A két lemezen elférek de ha a DS Videon keresztül nézem a Videókat akkor akadozik nekem is. Ha visszaolvasol egyébként sokan tanácsolják mellé a médialejátszót nem közvetlenül a TV-t. Ez nekem is így van. 2PC-ről 2 full hd filmet tudok játszani egyszerre hálózaton keresztül akadás mentesen.

Asus rog strix x570‑e gaming alaplap ,AMD Ryzen 7 3800X ,SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Vapor-X 20G,G.SKILL Ripjaws V 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz, Corsair HX1200i Köszönöm szépen. Üdv. eszakas :)

(#61112) lewisfm


lewisfm
aktív tag

Nekem Synology DS118 van.
Kb. ez az alja, ami már használható.

Torrentre a beépített Download Station / DS Get párost használom, működik rendesen.
Tipikusan 20-25 Mbyte / sec letöltési sebességet produkál, de néha 30 fölé is sikeül mennie.

Ha 1 torrent már letöltés alatt áll, akkor érezhetően megnő a válaszideje a NAS-nak, néha már azt hiszem, hogy timeout-olni fog, de nem.

A csúcs akkor van, ha torrent letöltés megy + a Video Station éppen keresi egy éppen letöltött videóhoz a metaadatokat.
Ilyenkor már van, hogy a DS Video app timeout-ra fut.

A fényképekről a bélyegkép készítés sem szereti, a Moments gyakorlatilag használhatatlan rajta.

Ami fut rajta a fenti megkötésekkel:
File server
Donwload Station
Video Station
Note Station
Photo Station
SVN
Git

Videót transzkódolás 720p feletti forrásnál már kezd problémás lenni neki, s csaka Video Station tudja ezen a NAS-on.

Plex-hez - bár fut rajta -,de kevés ez a NAS, az Emby elfogadhatóan fut rajta, ha kell.

Elsősorban azok a szolgáltatások futnak jól rajta, amik kb. egy egyszerű (fájl) szolgáltatásra visszavezethetőek, nem kell a szolgáltatás során bonyolult számításokat végezni.
Docker nincs.
.Net Core nincs, cak Mono.

(#61113) Magnat válasza TriX2010 (#61104) üzenetére


Magnat
veterán

Szia,

a DSM is megfogja valamelyest, meg a torrent is ... nekem volt 212j ami hasonló kategória, amire akarod arra azért simán használható, amíg a torrentet használod addig másra ne nagyon használd, mert az ki fogja hajtani a cpu-t fullra (kivéve ha modemes neted van ;)), illetve ha mégis kell másra akkor vedd vissza a torrent sebességét (Transmission alatt a teknős ikon, Download Station esetén nem tudom). Ha meg DSM-ben bűvészkedsz, légy türelmes :)

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#61114) TriX2010


TriX2010
tag

Telepíteném a transmissiont de nem sikerül....
[kép]
De mi lehet a baj? :((

\"Életem legnagyobb üzlete lenne, ha embereket vennék, annyiért amennyit érnek és eladnám őket annyiért, amennyire tartják magukat\" NE használj AdBlock-ot a prohardver oldalain!

(#61115) poirot válasza TriX2010 (#61114) üzenetére


poirot
senior tag

Ilyent még nem is láttam... :(

[ Szerkesztve ]

(#61116) eszakas válasza TriX2010 (#61114) üzenetére


eszakas
senior tag

Innen nem is fog menni.

Innen töltsd és ez szerint kell telepítened.

Asus rog strix x570‑e gaming alaplap ,AMD Ryzen 7 3800X ,SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Vapor-X 20G,G.SKILL Ripjaws V 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz, Corsair HX1200i Köszönöm szépen. Üdv. eszakas :)

(#61117) eszakas válasza eszakas (#61116) üzenetére


eszakas
senior tag

Bár most hogy olvasom nem egyértelmű számomra hogy most kell-e SSH vagy nem?

Asus rog strix x570‑e gaming alaplap ,AMD Ryzen 7 3800X ,SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Vapor-X 20G,G.SKILL Ripjaws V 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz, Corsair HX1200i Köszönöm szépen. Üdv. eszakas :)

(#61118) TriX2010 válasza eszakas (#61116) üzenetére


TriX2010
tag

[kép]
:(

\"Életem legnagyobb üzlete lenne, ha embereket vennék, annyiért amennyit érnek és eladnám őket annyiért, amennyire tartják magukat\" NE használj AdBlock-ot a prohardver oldalain!

(#61119) thornadoj válasza TriX2010 (#61118) üzenetére


thornadoj
aktív tag

[link] Ezzel a megoldással nekem sikerült.

(#61120) Elemental válasza Multibit (#61100) üzenetére


Elemental
addikt

Nem használok vpn-t. Androidos telefonok, telekom előfizetés. Sem az én, sem a feleségem telefonján mobilnetről nem érem el a nast. Ha bárhol bármilyen wifre felcsatlakozok, akkor megy a távoli elérés. Sejtem, hogy nálam van valami gebasz, de nem jövök rá, hogy mi.
Google sem a barátom, semmit nem találok.

[ Szerkesztve ]

(#61121) Elemental válasza Elemental (#61120) üzenetére


Elemental
addikt

Működött éveken át, aztán pár hónapja egyszer csak nem értem el mobilnetről, és nem rémlik, hogy állítottam-e el valamit.
Másnak itt működik telekomos mobilnetről a távoli elérés?

(#61122) knor82 válasza gbors (#61106) üzenetére


knor82
csendes tag

hú, bele sem merek gondolni a felhasználói élménybe 256MB memóriával. Nemrég írtam ide, hogy az alapból 1 GB-os RAM-mal szerelt NAS-t bővítettem (cseréltem) egy 4 gigás modulra. Azóta olyan teljesítmény-növekedést (válaszidő csökkenést) látok, mintha egy rollerről átülnél egy autóba. Felfoghatatlan, miért spórolnak a memória méretével gyárilag. (illetve érteni vélem: hogy extrém drágábban eladhassák a többel szerelteket).

(#61123) poirot válasza knor82 (#61122) üzenetére


poirot
senior tag

Hát pedig megfizetnénk a plusz memória árát, nem is értem.

(#61124) Magnat válasza Elemental (#61121) üzenetére


Magnat
veterán

Szia,

(ha már volt vmelyik javaslat v kérdés akkor sorry),
-ip cím alapján próbáltad?
-vmilyen androidos network tool progival pl [link] DNS lookup megtalálja hostnév alapján az ip-t?
-csak a dsm-et nem éred el? Bármi más szervizt (ftp, torrent) próbáltál?
-milyen alkalmazásból nem éred el?

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#61125) gbors válasza poirot (#61123) üzenetére


gbors
nagyúr

Pontosan azt csináltatják. Amikor a 115J-t vettem, akkor kb. így néztek ki:
- 115J: 1 bay, 1x800MHz CPU, 256MB RAM - 30e HUF
- 214SE: 2 bay, 1x800MHz CPU, 256MB RAM - 40e HUF
- 215J: 2 bay, 2x800MHz CPU, 512MB RAM - 60e HUF

Azaz a +1 diskhely 10e FT-ot kóstált, a +1 CPU-mag és a +256MB RAM pedig 20e-t. Igazán jutányos...

(#61122) knor82: ez így szó szerint Network Attached Storage - túl sok egyebet nem lehet vele csinálni :)

Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

(#61126) Magnat válasza knor82 (#61122) üzenetére


Magnat
veterán

Nyilván azért ... most őszintén, szted mennyien vennének nem J-s modellt, ha abban is lenne 2gb ram?A 220j-ben ugyanaz a proci van mint a 218-ban, ha memória is lenne benne, kb mindenre elég lenne.

[ Szerkesztve ]

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#61127) poirot válasza Magnat (#61126) üzenetére


poirot
senior tag

Pontosan. A memória ami a fontos, csak sajnos vagy éppen avval spórolnak.

(#61128) eszakas válasza TriX2010 (#61118) üzenetére


eszakas
senior tag

Hát igen. Még kell keresned a DSM verziódn a megfelelőt.

Asus rog strix x570‑e gaming alaplap ,AMD Ryzen 7 3800X ,SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Vapor-X 20G,G.SKILL Ripjaws V 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz, Corsair HX1200i Köszönöm szépen. Üdv. eszakas :)

(#61129) Elemental válasza Magnat (#61124) üzenetére


Elemental
addikt

Köszi a javaslatokat!
Semmit nem érek el mobilnetről. ds file, ds audio, ds finder, transmission remote, webdav. Ha megosztom a laptoppal a teló mobilnetet, akkor win10-es laptoppal sem érem el semmilyen formában. Valami a mobilnettel lehet, de nem tudom mi. Lehet, hogy valamit beállítottam a Biztonság beállításai alatt? A tűzfalszabályokat kizárnám, mert azokat egyenként kikapcsoltam, és úgy sem ment.
ddns domainnel próbáltam eddig. Holnap tesztelem ip-vel.

[ Szerkesztve ]

(#61130) arn


arn
félisten

Egy olyan kerdesem lenne, hogy az aggregalt lanhoz eleg beallitani a nast, vagy a routernek is tamogatni kell ezt? Sebesseg szempontjabol erdekelne, amugy mukodik, ket cim helyett csak egyet oszt ki neki a router.

[ Szerkesztve ]

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#61131) Borisz76 válasza arn (#61130) üzenetére


Borisz76
veterán

Mindennek amin keresztül megy.

Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html

(#61132) Jorus válasza arn (#61130) üzenetére


Jorus
nagyúr

Én a switchen tettem őket LAG-ba pl.

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#61133) Borisz76 válasza arn (#61130) üzenetére


Borisz76
veterán

[58296] dkess kolléga remek írása !

Ha a gigabitnél ( 10/100/1000 ) nagyobb sebességet szeretnél elérni !

Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html

(#61134) PhoenixK válasza arn (#61130) üzenetére


PhoenixK
őstag

Én egyszerüen beállítottam a NAS-on Balance-SLP-re, ennyi. Mellesleg egy not managed TP-Link Switch-en megy FritzBox router felé, sehol nem okoz gondot.
[kép]

A gond csak a Balance-TCP esetén lehet, ha nem támogatja a hálózati eszköz. Ha valamiért gond lenne a bond-dal, akkor egy kis reset, azzal a hálózati beállítások + az admin user vissza van állítva. [link] (Ne kérdezd, hogy jöttem rá...)

"Önérzetem van, de hülye azért nem vagyok!"

(#61135) arn válasza Borisz76 (#61131) üzenetére


arn
félisten

ok... de miert irja az adaptive load balancingnel, hogy nem szukseges kulon support hozza? mi ertelme van igy ket lant rakotni?

en a router oldalrol csak annyit vettem eszre, hogy a nason bekapcsolva csak egy ip lett a ketto helyett, a sebesseg reszet egyelore nem is tudom tesztelni :) a routeremben nincs ilyen opcio, gyanitom nem tamogatja (netgear r7800).

[ Szerkesztve ]

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#61136) Elemental válasza Magnat (#61124) üzenetére


Elemental
addikt

Az ötleted nagyon jó volt, ip címmel elérem.

Tehát frissítem egy kicsit a kérdésem.
Miért lehet, hogy mobilnettel a synology-s domaint használva nem érem el a nast, ha ip-vel próbálom, akkor pedig igen? Volna valakinek javaslata? (ha akármilyen wifin vagyok, akkor elérem domainnel is)

[ Szerkesztve ]

(#61137) eszakas válasza TriX2010 (#61118) üzenetére


eszakas
senior tag

[link]

Jobb felső sarokban a fogaskeréknél beállítod a DSM verziót és a NAS tipust és kerestetsz vele.

[ Szerkesztve ]

Asus rog strix x570‑e gaming alaplap ,AMD Ryzen 7 3800X ,SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Vapor-X 20G,G.SKILL Ripjaws V 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz, Corsair HX1200i Köszönöm szépen. Üdv. eszakas :)

(#61138) TriX2010 válasza eszakas (#61137) üzenetére


TriX2010
tag

Sajna semmi előrelépés...:( Nullázzam le az egész NAS-t és kezdjem előlről..? Segíthet?

Más...: Mitől lesz NAS-ba való egy HDD?
Nézelődök, ott van a WD RED... "NASWare" stb virít rajta... de 5400-at forog és alig van benne cache.. Papírforma szerint lehet a szutyok noti vinyó ami most van bent még gyorsabb is :D
Ellenben "Seagate BarraCuda 3.5 2TB 7200rpm 256MB"... Elég jónak hangzik, főleg az árát is nézve... Szóval akkor mi alapján válasszak a NAS-ba HDD-t? :B

\"Életem legnagyobb üzlete lenne, ha embereket vennék, annyiért amennyit érnek és eladnám őket annyiért, amennyire tartják magukat\" NE használj AdBlock-ot a prohardver oldalain!

(#61139) poirot válasza TriX2010 (#61138) üzenetére


poirot
senior tag

Én a WD RED-et "elengedtem" évekkel ezelőtt, Seagate-t vettem tavaly az új NAS-omba, semmi gond velük.

[ Szerkesztve ]

(#61140) Lasersailing válasza TriX2010 (#61138) üzenetére


Lasersailing
senior tag

Ha jól tudom ironwolf ajánlott NASba. Nézd meg a synology honlapját, hogy melyik HDDket ajánlják!

(#61141) arn válasza TriX2010 (#61138) üzenetére


arn
félisten

Szvsz jo reszt marketing az egesz, hogy a kicsit jobbat sokkal dragabban el tudjak adni. Amiota a nasozas “divat” otthon, pofatlanul megdragultak a vinyok.

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#61142) Jorus válasza Elemental (#61136) üzenetére


Jorus
nagyúr

Haladj tovább a lépéseken, amiket Magnat írt, nézd meg, a mobilszolgáltató DNS szervere feloldja-e a hostnevet. Ha nem, akkor próbálj más DNS-t beállítani.

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#61143) Multibit válasza Jorus (#61142) üzenetére


Multibit
veterán

Csak a synology-s hostnevet nem oldja fel? Gondolom, feltűnt volna a kollégának, ha más domain név esetén is hasonlóan viselkedne. Meg aztán nekem is Telekomos előfizetésem van és nem tapasztaltam ilyen problémát (és - szerintem - nem csak mi ketten vagyunk Telekomosok itt a Syno topikban). Érdekes...

(#61144) Magnat válasza Jorus (#61142) üzenetére


Magnat
veterán

Az a baj, h mobilneten tudomásom szerint root nélkül nem lehet manuális DNS-t beállítani ... szóval ha tényleg névfeloldási probléma, akkor lehet, h a szolgáltató felé kellene jelezni, h vmiért nem oldja fel a megadott címet.
Bár, ahogy Multibit is írta, fura az egész jelenség, kéne tenni pár próbát más synology ddns nevekkel is.

[ Szerkesztve ]

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#61145) Elemental


Elemental
addikt

Használok dyndns.org domaint is máshol, azt elérem mobilnettel.

Otthon kipróbálom, hogy törlöm a synos ddns-t a syno accountból, utána újra regisztrálom. Több éven keresztül működött, kb fél éve nem jó, de a feleségem telefonjával sem. Lehet, hogy valami történt az én synos domainemmel.

Azt mondjuk kipróbálhatnánk, hogy valaki más telekomosnak átküldöm privátban a domaint és egy portot, hogy neki mi történik mobilnettel.

[ Szerkesztve ]

(#61146) arn


arn
félisten

a seagate usb + synology kinlodas meg mindig... mivel korabban relaciot lattam a vinyo rendes leformazasa (tehat, hogy vegigirja a vinyot), es az eredmeny kozott. tegnap vmi 14 ora alatt leformaztam a vinyot win alol ntfsre.

folyamatosan figyeltem a feladatkezeloben, hogy mit ir ra, elkezdte 200mb/snal, aztan ahogy kell, rendesen csokkent kb 100mb/sig, de nem volt benne az a leakadas, ami a backupnal folyamatosan jelentkezett. ma reggel csinaltam is egy tesztmasolast eloszor win alol, 250 gigaig semmi problemaja nem akadt. ra is dugtam a nasra, es most 500gnal jar (eddig 30-60 giganal sose jutott elobbre).

nem akarom elkiabalni - ha ez valoban megoldja a problemat - akkor kerdes, hogy a seagate miert szopatja a (rosszul) preformazott vinyoval az embereket :F kevesen fognak egy napot raszanni a formazasra. fogadni mernek ra, hogy ugyanez a problema volt az 5tbos 2.5os vinyonal is, amit visszakuldtem.

[ Szerkesztve ]

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#61147) arn válasza arn (#61146) üzenetére


arn
félisten

leallitottam, es ujrainditottam - mukodik :) most ilyen sebesseggel masol ntfsre.

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#61148) Essejó válasza Elemental (#61145) üzenetére


Essejó
veterán

Lehet, hogy a Sagem 3890v3 újabb csodája?

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#61149) eszakas válasza TriX2010 (#61138) üzenetére


eszakas
senior tag

Mi nem megy? A telepítés vagy a letöltés? Akkor gyaluld le az egészet és telepítsd újra. De akkor is csak így fogod tudni telepíteni. Ha nincs olyan ami támogatja a DS verziódat akkor felejtsd el a Transmissiont. De nemértem miért nem megy. Esetleg régebbi transmission verziót kellene megnézni.
Igen a NAS vinyó azért nas vinyó mert folyamatos üzemre tervezték, azért forog kevesebbet hogy ne recsegjen neked az íráskor/olvasáskor ezzel együtt nem is melegszik annyira és nem főzi neked szét az egész nast és nem lassul be a melegtől minden.

Asus rog strix x570‑e gaming alaplap ,AMD Ryzen 7 3800X ,SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Vapor-X 20G,G.SKILL Ripjaws V 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz, Corsair HX1200i Köszönöm szépen. Üdv. eszakas :)

(#61150) Multibit válasza Elemental (#61145) üzenetére


Multibit
veterán

Ha belenézel a naplóközpontba, jönnek rendszeresen a System successfully registered [ kezdetű üzenetek?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.