Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-20 19:25:05

LOGOUT.hu

Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#60151) sziszi-fuszi válasza dkess (#60148) üzenetére


sziszi-fuszi
senior tag

Remek a válaszod, de kérhetnék egy kicsit bővebb infót, akár priviben? Mi az az ok, ami miatt nem a tömegek által használt PLEXet futtatod. Stb. Előre is köszi!

Mi alá kell írás?

(#60152) Magnat válasza Thusor (#60149) üzenetére


Magnat
veterán

Legegyszerűbb lenne egy fogyasztásmérőt rátenni, filléres tétel a vashoz képest és másra is jó lesz :)
De egyébként ennyit biztosan nem vesznek fel, ha 3.5-ös diszkekről van szó, sztem még a 10 watt/db is túlzás, de legyen annyi, az 160 watt, plusz a nas meg a két bővítő, azt meg ki lehet nézni a Syno oldaláról..

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#60153) Somatom


Somatom
veterán

Van vkinek infója arról, hogy kb. mennyiért fogják vesztegetni a DS220+ -t?

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#60154) dkess válasza Thusor (#60149) üzenetére


dkess
őstag

Inkább azt javaslom, hogy ebből indulj ki: DS918+ - 100W -os táp ; DS1019+ - 120W -os táp.

Azaz azt mindjárt láthatjuk, hogy mondjuk vegyünk példának egy DS1019+ NAS 5 db HDD -vel és ennél mondjuk egy DX513 (250W - ez csak példa kedvéért) vagy egy DX517 (200W) biztosan nem fogyaszt kétszer annyit ... A bővítőegységben a HDD -ken kívül (melyek darabja mondjuk bő 5W -ot fogyaszt - de számoljunk 10W/db -al) - plussz egy SATA multiplier van.

A megoldás kulcsa, hogy a DS1618+ és a DX517 belső táposak és ebből mondjuk pont nem állt rendelkezésre 150W meg 80W -os db (itt is kényelmes ráhagyással számolva - azaz nem ennyit fogyasztanának) - hanem csak 200W meg a fölötti. Az 1400 VA -t kicsit túlzásnak érzem - gondolom lenne hangja is. A kompabilitással nem lenne gond szerintem, de amennyiben lenne, akkor 14 napos elállás. Ami pozitívum, hogy ez a széria már line-interaktív - apró negatívum, hogy nem valódi színuszos. Tudom ez utóbbit drágábban mérik - pl.:

- ugyanezen az áron 900 VA -s: [link] ,
- 20K HUF -al többért az 1300 VA -os: [link] . Nekem van mindkettő - jó cuccok ...

@sziszi-fuszi

Elsősorban a kinézet. Egyfelől a Plex kb. egy-az-egyben ugyanaz, mint a Video Station, amit használok is (csak mobileszközök a távolabbi családban, meg az adatbázisát DLNA -hoz) és rendben is van, de nem akartam még egy ugyanolyant. Egyébként jobban is tetszik, olyan módon testreszabhatóbb, ahogy nekem tetszik illetve gyorsabb pattogósabb is maga a felület. Mondjuk csak egy példa - ha Plex -en egy könyvtárat görgetsz, akkor szép lassan jelennek meg a képek (thumbnail -ek is) - míg Emby -n eleve magát a képeket nézed már amikor görgetsz. Baromi gyorsan kell PC -n görgetned, hogy lássál éppen megjelenő képet ... Ezt jobban oldották meg Emby -ben.

Maga a kezelésének logikája is tetszik - sok ilyen apróság van. Most gyors példa - egy library -hez Plex -ben, ha jól emlékszem (majd kijavítanak, ha nem így lenne) csak egy könyvtárat tudsz hozzáadni, Emby -ben egyáltalán nincs korlát. A gyűjtemények kezelése - ebben szerintem még a Kodi -ra is ráver. Az egyes médiák adatainak tesztreszabhatósága és akár részlegesen vagy teljesen lock -olható a későbbi módosításoktól stb. stb.

Úgy általánosságban kevésbé terheli a NAS CPU/RAM -ot. Mondjuk, ha felhasználó böngészgeti a médiakönyvtárakat, akkor hallhatóan jobban tekeri a HDD -ket (ez következik a fentebb leírtakból is - sokat előretölt, de így jobb a felhasználói élmény). Mondjuk, ha szoftveres transzkódolást állítasz, akkor a Plex és az Emby is képes teljesen leterhelni egy Celeron -os NAS CPU -ját ...

Általánosságban a fejlesztői gárda valamit gyorsabban old meg - valamit lassabban, mint a Plex -esek (most olyan dolgokra gondolok, hogy mikor pl. a TV gyártók egy része elkezdte dobni a DTS támogatást, akkor ezt ki milyen gyorsan oldotta meg meg hasonló dolgok). Úgy egyébként az Emby kliensek (Windows, Android/alma, LG TV -t volt szerencsém eddig próbálni) általános, egységes és jó felhasználói élményt nyújtanak, Rendszeresen és nagyon gyakran jönnek frissítések mind a Synology szerverhez - mind a kliensekre (tényleg nagyon gyakran). DLNA és egyéb részei is rendben vannak ...

Egyébként Emby -nél elég sokat fordítgattam is. Persze csak a jobbik felét ... :) (egy-két helyen tényleg nem a legszerencsésebb fordításokat követték el a kollégák, de általánosságban azért érthető és használható)

[ Szerkesztve ]

(#60155) Kommy


Kommy
veterán

Azt meg lehet csinálni, hogy hozzárendelek a nas-hoz több ddns címet és az egyes ddns címek mind más-más porton elérhető weboldalra mutatnak a nas-omon?

Fut több Virtual host a Web Station-ban és szeretném őket külön cím alól elérni nem pedig úgy hogy port számokat kell írogatni a ddns cím után, a könnyebb megjegyezhetőség és tükrözze a tartalmát az adott oldalnak.

(#60156) Tachion86 válasza Kommy (#60155) üzenetére


Tachion86
tag

"Álnév" nem jó? Vezérlőpult/alkalmazásportál.

(#60157) zsamiatt válasza dkess (#60154) üzenetére


zsamiatt
őstag

1019+ m van 5 diszkkel. 60watt korul fogyaszt. Torrent, kamera, virtualis gep, domoticz, file server, video station.

Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- KTM Peak air 29" használt MTB -- Adidas 48.5 kék sneaker új Érdeklődés privátban!

(#60158) takos


takos
tag

Sziasztok!

Két különböző dologban kérném a segítségetek, de végül is kicsit összefügg.

Videózásra eddig két lehetőséget használtam DLNA és mostanság raktam fel a PLEX-et is.
Nekem a DLNA is jó volna, csak az a kérdésem, hogy valahogy elérhető-e, hogy rövid bélyegképeket mutasson a filmből már a könyvtárban is?
Ez nem csak nekem lenne fontos, hanem a gyerkőcnek is, aki bár olvasni még nem tud, de a képek alapján már tudná melyik mesét nézze.
Itt nem csak a borítóra gondolok, hanem arra is, hogy a filmből 1-2 kockát kivenne.

Ha ez itt nem megoldható esetleg a PLEX-nél igen? Vagy a saját(DS VIDEO) programjával?
Ha igen, mi a menete?

A második gondom pedig a plexel van, ezt a hibaüzenetet kapom, ha megnyitom a programot a nason, elindul de:

Ettől független látom a tv-n de nem tudom a beállításokat kezelni.

Köszi:
takos

A vasam? Lenovo S400U, Intel Core i5-3337M,524HDD+24SSD, 8GB DDR3 1600MHZ

(#60159) Boss81


Boss81
senior tag

Sziasztok!

Abban esetleg tud valaki segíteni, hogy a törölt alkalmazás adatait valahogyan vissza lehet állítani?
Töröltem egy szolgáltatást, sajnos figyelmetlen voltam és vele együtt az adatokat is amik a mappában voltak. Konkrétan a chat-ről van szó.

(#60160) Kommy válasza Tachion86 (#60156) üzenetére


Kommy
veterán

Ha jól veszem ki ez csak adott alkalmazásnak add egy nevet, nem pedig külön weboldalaknak. Tehát ez nem megoldás.

De lehet, hogy közben megtaláltam a megoldást, nem port szerint hanem név szerint is elérhető adott virtual host. így akkor olyan mintha egy mappában lenne, ezzel akkor már jól vagyok.

(#60161) Magnat válasza takos (#60158) üzenetére


Magnat
veterán

Szia,

plex nevű usernek adj jogot a vezérlőpult/megosztott mappákban minden mappára amiben olyan anyag van amit Plex alatt látni akarsz, illetve indexeld is le. (Jobb fent villáskulcs, bal oldalon lent könyvtárak, jobbra fent könyvtár hozzáadása)

[ Szerkesztve ]

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#60162) dkess válasza takos (#60158) üzenetére


dkess
őstag

DLNA esetén csak egy képet mutat sajnos és az a borítókép lesz valóban. Sorozatoknál annyi még, hogy az egyes epizódokhoz is mutat ilyen bélyegképet és az jellemzően magából az adott részből egy kép. Ez így van a Médiaszerver/Video Station esetén is - valamint Emby DLNA esetén is. Emby DLNA -nál, ha belemész egy sorozatba, akkor először évad bontás van - ott az egyes évadoknak a különböző borítóképe jelenik meg - majd ezekbe belemenve kapjuk az adott évad epizódjainak képét, címét stb.

Igen, Plex -et(/Emby) klienst használva a TV -n kapunk ennél többet. Ezeknél persze, ha a borítókép(/név) -re kattintva látjuk a film/sorozat részleteit. Itt találunk háttérképet (már ez sokat segíthet) illetve logo -t (jobb felső - az alábbi példában nagyon kicsi a logo - ennél jóval nagyobbak szoktak lenni). Továbbá alul a fejezetekhez vannak a filmből exportált bélyegképek - amennyiben a film tartalmaz fejezet (chapters) info -t, akkor az adott időpont + kb. 2 másodperc (hogy ne a jelenetváltás fekete képernyője legyen sokszor adott esetben). ha ez nincs, akkor 5 perces bontásban. TErmészetesen lehet görgetni jobbra egész a film végéig.

Az alábbi példa kép Emby (nem Plex) - most csak ilyen példát tudok adni hirtelen. Kattints a képre nagyításért.

Egyébként érdemes csak olvasásra jogot adni a Plex felhasználónak - nehogy véletlenül törölgessen a gyerek vagy akár más felhasználó, akár véletlenül.

(#60163) gyugyo79 válasza Kommy (#60160) üzenetére


gyugyo79
addikt

A DSM 6.2.3 -al lehet wilddcard tanúsítványt kérni.
"Added support for Let's Encrypt wildcard certificates for Synology DDNS."

Így már fordított proxyval https -el lehet elérni a NAS -ról is kb bármit nagy varázslat nélkül al domnainek használatával a synos ddns -el és LE -s jó tanusítvánnyal.

Példa: A ddns cím az pelda.synology.me amire *.pelda.synology.me -re csináltattunk LE-s tanúsítványt és a 443 -as (https) portot a NAS -ra irányítottuk a routerba és a f. proxyt beállítottuk (vez.pult. alk. portal) akkor akár :
https://tautulli.pelda.synology.me -n ( 8181 porton és dockerban és amúgy http futó )
https://pelda.synology.me -n (5001 -es porton a DSM)
https://filestation.pelda.synology.me -n (7001 -es porton a FS)
https://note.pelda.synology.me -n ( 9351 -es porton a Note Station)
https://muholdvevo.pelda.synology.me -n (a 80 portja a műhold vevőnek)
https://kamera.pelda.synology.me -n (a 80 portja a dvrnek)
És így tovább ...

De ha nem akarja tudja valaki a 443 portot használni a fentiek működnek természetesen akármilyen portal a végén is (6001 a NAS-ra irányítva ) :

https://pelda.synology.me:6001 -n (5001 -es porton a DSM)
https://filestation.pelda.synology.me:6001 -n (7001 -es porton a FS)
https://note.pelda.synology.me:6001 -n ( 9351 -es porton a Note Station)
https://muholdvevo.pelda.synology.me:6001 -n (a 80 portja a műhold vevőnek)
https://kamera.pelda.synology.me:6001 -n (a 80 portja a dvr -nek)
És így tovább ...

[ Szerkesztve ]

(#60164) sziszi-fuszi válasza dkess (#60154) üzenetére


sziszi-fuszi
senior tag

Nagyon szépen köszönöm a kimerítő választ! :R

Mi alá kell írás?

(#60165) eszakas válasza takos (#60158) üzenetére


eszakas
senior tag

Szia.
Próbálkozz esetleg a SERVIO nevű alkalmazással.

Asus rog strix x570‑e gaming alaplap ,AMD Ryzen 7 3800X ,SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Vapor-X 20G,G.SKILL Ripjaws V 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz, Corsair HX1200i Köszönöm szépen. Üdv. eszakas :)

(#60166) BullZeye válasza Jim74 (#60125) üzenetére


BullZeye
veterán

Ha sorozatok letöltésére kell, akkor használj Flexgetet, egyszer beállítod, utána elég hasznos.

(#60167) Willie


Willie
őstag

Sziasztok!

Kinéztem a bátyámnak egy DS218+ eszközt, valószínűleg 2 db 3 terabájtos winchester menne bele. Western Digital Red vagy Western Digital Purple az ajánlottabb? Esetleg más gyártó terméke?

Előre is köszönöm szépen a választ.
:R

(#60168) Essejó válasza Elemental (#60123) üzenetére


Essejó
veterán

Van ilyen Chrome plugin, jobb gombbal kattintok a torrent letöltése-n, menüben rábökök, hogy a Synology letöltés, és a DS letölti, mindenféle torrent fájl leszedése és társitása nélkül.

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#60169) Somatom válasza Willie (#60167) üzenetére


Somatom
veterán

Én várnék még vele. Nemsokára jön a 220+. Ha húzós lesz az ára, a készleten levő 218+ -okhoz biztos olcsóbban hozzá lehet majd jutni, mint most.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#60170) takos válasza Magnat (#60161) üzenetére


takos
tag

Jogot elvileg sikerült megadnom.
Indexálást elindítottam a NAS-on belül.
Ez a villáskulcs dolgot viszont nem találom, hol tegyem meg, pedig szépen leírtad :-(
Mondjuk a jog megadása után is így indul a plex : Az Ön számára nincs 'leves'!
Nem értem, itt nem kellene a mappákat látni?
Nem vagyok analfabéta, de kicist olyan nehézkes ez a beállítás.

A vasam? Lenovo S400U, Intel Core i5-3337M,524HDD+24SSD, 8GB DDR3 1600MHZ

(#60171) chemand válasza Elemental (#60123) üzenetére


chemand
tag

Firefox alá van egy Torrent Control nevű bővítmény, azt használom a qBittorrent-hez. Torrent fájlra jobb egérgomb, kiválasztva a bővítményt és a háttérben már be is került a letöltési sorba (electorrent remote kliensbe). Nem kell webes felületen szórakozni.

[ Szerkesztve ]

(#60172) Elemental válasza chemand (#60171) üzenetére


Elemental
addikt

Az electorrentben nem találtam lehetőséget arra, hogy kiválasszam a letöltés helyét. Mindent az alapértelmezett mentési helyre tölt.

(#60173) dkess válasza Willie (#60167) üzenetére


dkess
őstag

Szia,

A 2 db 3 TB -os HDD helyett gondolkozz inkább 2*4 TB -ban. Pár ezressel drágább - jobban megéri.

3 vagy 4 TB -os méretben sem a Red -et - sem a Purple -t nem ajánlom. 6 TB felett mehetne a Red (ott nagyon jók), de amennyiben maradunk a 3 vagy 4 TB -os méretnél, akkor Seagate Ironwolf (nem a "Pro").

[ Szerkesztve ]

(#60174) Jim74 válasza BullZeye (#60166) üzenetére


Jim74
nagyúr

Igen, arra kellene, de a Flexgethez teljesen kuka vagyok... :(

(#60175) takos válasza dkess (#60162) üzenetére


takos
tag

Ez a \Emby nekem teljesen ismeretlen fogalom sajnos :-(
Továbbra sem boldogulok ez a nem leves üzenet jön és nem is látom a plexen belül a saját naso-om tartalmát.

A vasam? Lenovo S400U, Intel Core i5-3337M,524HDD+24SSD, 8GB DDR3 1600MHZ

(#60176) chemand válasza Elemental (#60172) üzenetére


chemand
tag

Én sem találtam, bár annyira nem is kerestem. Nálam ez nem szempont, mert egy helyre töltök le mindent (külön hdd van erre a célra) és onnan másolom a témának megfelelő helyre. Inkább arra akartam felhívni a figyelmet, hogy böngésző bővítménnyel kényelmesebbé tehető a .torrent fájl kliensbe történő betöltése.

[ Szerkesztve ]

(#60177) DieHard


DieHard
senior tag

Valaki meg tudná mondani hogy egy ds415play ventilátorának hány pines csatija van? Köszönöm!

(#60179) Elemental válasza chemand (#60176) üzenetére


Elemental
addikt

Köszi, hogy írtad. Sajna nekem a qbit, mint fő torrent kliens kilőve, a nehéz kezelhetőség miatt. Megmarad tartaléknak, ha valamit gyorsan le kell szednem. Az elsődleges továbbra is a transmission.

(#60180) AiRLAC válasza gyugyo79 (#60163) üzenetére


AiRLAC
addikt

Tudnál erre egy példa screenshotot berakni? :) Köszi!

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

(#60181) gyugyo79 válasza AiRLAC (#60180) üzenetére


gyugyo79
addikt

Fontos,! Ami banális a számodra az nem neked szól hanem próbálom minél közérthetőbben leírni ;) .
Első kör, hogy legyen egy "csillagos" tanúsítvány, ezt ugyan úgy kell igényelni mint eddig én megnyitottam a már meglévőt és létező cseréjét választva igényeltem egy *.synoddnsnevem.synology.me -s tanúsítványt, mielőtt belevág bárki azt tudni kell, hogy így csak synologyst lehet (Legalábbis a Syno szerint és én nem próbáltam ki, hogy ellenőrzik e ...) !!!

Ha van egy ilyen tanúsítvány akkor az jó lesz utána mindenhez ami a * (csillag) helyére van írva a domain névbe...

Vezérlőpult alkalmazás portálnál lehet a Synos alkalmazásokat porthoz rendelni példa (File Station de lehet bármelyik):

Így már elérhető a beállított porton a NAS lokális IP címén.
A domain.néven is ha be van irányítva/ engedélyezve van a beállított port a routeren. De nem kell engedélyezni a routerben ! Ugye pont az egyik lényege ez.
Ez utána a Fordított proxy fülön ezt be tudjuk már állítani.
Elsőnek érdemes a DSM elérését beállítani :
Most én 443-al rakok képeket DE az cserélhető bármire csak azt be kell írni akkor a domain végére a : (kettőspont után). A portot amin a fordítottproxy (innentől fp. -nek rövidítem) lesz elérve azt be kell irányítani / engedélyezni kell a routeron. Utána a szabályok (az első is csak minta , nem egy kötelező első lépés) :

Tehát így ha https://ddnsneved.synology.me -re érkezik kérés a fp. -re akkor az betölti a 192.168.10.1 (NAS lokális címe a képeken) és alapértelmezett 5001 amire változtatva lett porton a DSM -et (ezt nem kell/kötelező megcsinálni)...
Utána köv szabály a fentebb beállított File Station:

a példában a file kerül a ddnsneved elé ebből azonosítja a fp. , hogy mit kell betöltenie. Tehát ha a https://file.ddnsneved.synology.me -lesz meghívva akkor betölti a https://192.168.10.1:17001 -et ami ugye a File Station lesz.
Ha minden ok akkor :

Ez alapján a Synos dolgok remélem egyértelműek.
A köv a belső hálózaton egy műholdvevő ami már
a belső hálón http -n éri el a fp . :

a példában a gb kerül a ddnsneved elé ebből azonosítja a fp. , hogy mit kell betöltenie. Tehát ha a https://file.ddnsneved.synology.me -lesz meghívva akkor betölti a http://192.168.10.5:11111 -et ami ugye a webes felülete lesz az eszköznek .

Mint látható ha a domainre ami a nas -ra érkezik mint kérés szerepel a fp. -ba szabály akkor az azon keresztül teljesül ha lehetséges.
A célhoz is lehet domaint is írni ! A cél nem csak a NAS -al egyező lokális hálón lehet.
Ha például csinálunk egy ilyen szabályt :

Akkor ha az 5001 portot is a NAS -ra irányítottuk természetesen (amin már nincs a DSM ;) ) -et azok akik https://ddnsneved.synology.me:5001 -en próbálkoznak az index.hu -n találják magukat ...
Az első és az utolsó fp. szabály az inkább fp. minta és a könnyebb megértés miatt raktam be és nem kell hozzájuk természetesen a wildcard certificate.
Lehet akár mennyi álnévvel/ porttal http/https szabályt készíteni. Vannak bizonyos dolgok amik proxy mögül nem jól működnek vagy nem minden proxy mögül működnek jól, de ez egy alap DSM felhasználónak elég jó alternatíva.

[ Szerkesztve ]

(#60182) gyugyo79 válasza gyugyo79 (#60181) üzenetére


gyugyo79
addikt

*jav
"gb kerül a ddnsneved elé ebből azonosítja a fp. , hogy mit kell betöltenie. Tehát ha a https://file.ddnsneved.synology.me -lesz meghívva akkor betölti a http://192.168.10.5:11111 -et ami ugye a webes felülete lesz az eszköznek "
=
gb kerül a ddnsneved elé ebből azonosítja a fp. , hogy mit kell betöltenie. Tehát ha a https://gb.ddnsneved.synology.me -lesz meghívva akkor betölti a http://192.168.10.5:11111 -et ami ugye a webes felülete lesz az eszköznek

Meg az, hogy XY "kerül a ddnsneved elé ebből azonosítja a fp. , hogy mit kell betöltenie" nyilván nem helyes a kapott komplett domainből azonosítja (portostul mindenestől)

(#60183) cacater


cacater
csendes tag

Sziasztok !

A következő kérdésem lenne. synologirol egy újabb synologiba ha átteszem az előzőben használt HDD-ket akkor az adatok elfognak e veszni vagy megmarad minden a beállításokkal együtt. Vagyis le kell e mentenem az adatokat először majd uána ha bettem az újba akkor visszamásolni.

Köszi előre is a segítséget.

Üdv

(#60184) Borisz76 válasza cacater (#60183) üzenetére


Borisz76
veterán

[link] Lap alján a Költöztetés avagy a Migrálás.

Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html

(#60185) cacater válasza Borisz76 (#60184) üzenetére


cacater
csendes tag

Köszi

(#60186) lewisfm


lewisfm
aktív tag

Sziasztok!

A következő NAS és szünetmentessel van gondom:
SynologyDS118 NAS
APC BX700U-GR

A szünetmentes USB-n keresztül van csatlakoztatva a NAS-hoz.
A NAS kezdetben érzékelte a szünetmentest, de tegnap véletlenül ránéztem, s a NAS szerint nincs csatlakoztatva a szünetmentes, pedig van.

Próbáltam újraindítani mindekettőt, s kábelcsatlakozást is ellenőriztem, de nem segített.
A szünetmentest, ha kihúzom a konektorból, akkor teszi a dolgát.

Mit lehet tenni, hogy a NAS érzékelje megint a szünetmentest?

Előre is köszi...

U.I.:
Csak tippként - lehet, hogy a nemrégen frissült DSM az oka?

(#60187) Ice_Man22


Ice_Man22
senior tag

Sziasztok eljott az ideje, hogy lecsereljem a ki DS115J Nas omat. Egy DS218 as fogja valtani. A benne levo 2TB s HDD t fogom az uj NAs ba rakni es ahogy olvastam fentebb a 2 fiokos mindenkepp le fogja formatalni a Hdd, viszont van egy 1TB s HDD m ami usb n csatlakozott a DS115J nas hoz. Ezt az 1Tb s HDD t is le fogja formatalni? A regi nasom szeretnem backup ra hasznalni, es van egy 1TB s laptop 2.5" HDDm es az lenne a kerdesem, hogy a DS115J be rakhatom a laptop HDDT?

(#60188) bandras0226


bandras0226
aktív tag

Üdv!
Van egy DS218+ NAS-om. Két HDD van benne külön kötetként. Az 1. köteten vannak az adatok, ez összeomlott az éjjel. Át szeretném másolni a tartalmát a 2. üres kötetre de a file stationban nincs ilyen opció. A file station látja az adatokat nem tűntek el.
Kérdés, hogyan lehet az adatokat az egyes kötetről a kettesre másolni?

Miért lakik mindenki pont azon a bolygón, amelyiken én???

(#60189) lewisfm válasza lewisfm (#60186) üzenetére


lewisfm
aktív tag

Közben találtam egy ilyen leírást:
[link]

Este kipróbálom...

(#60190) AiRLAC válasza bandras0226 (#60188) üzenetére


AiRLAC
addikt

" Át szeretném másolni a tartalmát a 2. üres kötetre de a file stationban nincs ilyen opció. "
Már hogy ne lenne? De csak megosztásból tudsz megosztásba másolni.

Ha bemész a Vezérlőpultban a megosztás tulajdonságaihoz, ott kiírja hogy melyik köteten van, de ha lenyitod akkor ki tudsz egy másik kötetet választani, ha leokézod megkérdezi hogy tényleg át akarod-e helyezni a megosztást. Ez eltart egy ideig, de egyszerűbb talán mint másolgatni.

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

(#60191) Chrys_


Chrys_
addikt

Járt már valaki úgy Synology NAS és ASUS router link aggregation esetén, hogy a a router naponta akár többször is LINK DOWN kernel hibát dob az egyik LA portra, valamint egyidőben az összes egyéb vezetékes és wifi eszköz internet elérése is kiesik?

Itt írtam róla.

(#60192) allein


allein
addikt

Sziasztok, volt egy pár napja DSM frissítés. Azóta a hálózati lejátszóm nem látja a NAS-t: selected server is not a media server :U PC-ről viszont látom a megosztott mappákat.

Volt NAS restart és volt újraindexelés is, valami más ötlet?

[ Szerkesztve ]

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=allein

(#60193) Magnat válasza allein (#60192) üzenetére


Magnat
veterán

Szia,

jó lenne tudni, milyen protokollon kommunikál a médialejátszód, mert a hibaüzenet alapján nem smb-n, viszont ha nem azon, akkor nem igazán releváns, h a pc-d meg látja a mappákat a nason :)

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#60194) allein válasza Magnat (#60193) üzenetére


allein
addikt

Hol nézem meg a protokollt?

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=allein

(#60195) AiRLAC válasza allein (#60194) üzenetére


AiRLAC
addikt

Mivel nem árultad el a lejátszó típusát így fogalmunk sincs.

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

(#60196) Kicsimix


Kicsimix
őstag

Ma megelégeltem az ékezetes karakter problémát ami több évre nyúlik vissza.. Jelentettem hátha történik valami... Régen nem volt négy számú film mennyiség a nason.. Most viszont már elég sok mindent nem talál pl a VS..

Szerk;
Nagyon sajnálom, hogy semelyik 3rd party media server alkalmazás nem kezelheti a 4k hardveres transcodolást.. Emiatt nem tudok váltani..

[ Szerkesztve ]

...Kockázat nélkül nincs vereség... : ------------)

(#60197) blakey válasza Kicsimix (#60196) üzenetére


blakey
titán

Minek neked transzkódolás és milyen ékezetes problémád van? Nirmális médialejátszóhoz nem kell transzkódolás és a feliratok is rendben vannak.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#60198) Kicsimix válasza blakey (#60197) üzenetére


Kicsimix
őstag

Próbálj meg átküldeni 4K-s filmet másik lejátszóval ha tudsz és megérted.

Ékezetek

[ Szerkesztve ]

...Kockázat nélkül nincs vereség... : ------------)

(#60199) blakey válasza Kicsimix (#60198) üzenetére


blakey
titán

Évek óta "azt próbálom", nincs szükség transzkódolásra, SMB-t, NFS-t használok. Szóval miért kell neked a transzkódolás?

Nem használom a Syno saját DLNA-ját. Plex/Emby tökéletesen teszik a dolgukat, adatbázisnak tökéletesekl Kodi, Infuse, MrMC meg jól kezelik a 4K-t is, hálózaton keresztül.

[ Szerkesztve ]

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#60200) Kicsimix válasza blakey (#60199) üzenetére


Kicsimix
őstag

Mi a javaslatod arra, hogy a plex vagy az emby ne pörgesse fel 100%-ra a procit ha szeretnéd átküldeldeni a filmet 4k-ban a TV-re mobilról vagy egyéb eszközről?
Figyelek

Szerk;
A VS ezt megoldja neked max 10%-os procihasználattal ami lehetővé teszi nagyjából mindegyik NAS-ról a lejátszást.

[ Szerkesztve ]

...Kockázat nélkül nincs vereség... : ------------)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.