Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:59

LOGOUT.hu

[B] Olcsó/akciós holmik Kínából, külföldről. Nem csak eBay-es forrásból. Belföldi kihagyhatatlan akciók, ajánlások a BestBuy topikokhoz tartoznak.

Cél az akciós/olcsó kínai beszerzésű "bármi" megosztása egymás közt, ezzel segítve a többieket tapasztalattal, ajánlásokkal.
Nem cél a bekötési, szerelési, érintésvédelmi, villanyászati szakkör mélyreható tanulmányozása, erre megvan a megfelelő specifikus topik.
[B] Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban olvasnivaló.
Kérünk mindenkit, hogy a reflinkek (ÁSZF III/11/17) megosztását mellőzzük a topikban (rövid link is reflink ha kinyílik, pl.: http://gearb.es/XXXXX). Saját, hozzászólás írójához köthető reflinkes blog/teszt/fb oldal is törlődni fog. Bónusz visszatérítős oldalak szintén. Ha egy mód van rá, a termékre mutató linkek a .html után ne tartalmazzanak mást (?wid= maradhat, az a raktárat jelenti), főleg nem ezt: ?lkid=
Legyetek kedvesek pénznemet írni a hozzászólásokba, nem mindegy, hogy pl. EUR, HUF vagy USD.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#48751) Silent77 válasza baandii (#48749) üzenetére


Silent77
veterán

Pontosan, ki be tudod kapcsolni. Wifi-n és 3g-n egyaránt!
S20 és broadlink is működik 3g-n is.

Amit linkeltél sajnos nem ismerem.

[ Szerkesztve ]

Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek

(#48752) Nor- válasza oszy (#48691) üzenetére


Nor-
tag

Ha az itmedia-ról rendelsz eneloopot, garantáltan eredetit fogsz kapni.

http://itmedia.sk/

(#48753) 206 cc


206 cc
senior tag

Sziasztok!
2 ágyas 18650 töltőt keresnék ami esetleg tud 4.35V-ig is tölteni van ajánlott modell??....(ha nincs, végszükségben lehet 1 ágyas is de jobb lenne a kettes!)

206cc „- pedig nem is én utállak Téged.Te utálod saját magad” .... a problémát nem az jelenti, hogy valaki hülye,hanem az hogy nem ismeri be....

(#48754) retesz147 válasza pela03 (#48745) üzenetére


retesz147
addikt

nekem van, használhatatlan, szinte beszédre csipog.....megszólalt mellette zsebembe a telefonom, becsipog arra is.....szerintem használhatatlan, mindenre becsipogott....

Xiaomi 13 eu dev...

(#48755) Nor- válasza Dluinet (#48703) üzenetére


Nor-
tag

Tök mindegy mennyi puffert raksz a ledre, villogni fog, mivel kapacitív feszültségosztóval van hajtva.
Ez az olcsó ledes lámpák ismérve.
(amik hamar tönkre is mennek, pont emiatt)
Ha erős, sokáig üzembiztos ledet akarsz, felejtsd el az ilyeneket.
Nézz szét pl. itt. Ezek rendes meghajtóval vannak szerelve, nem villognak.

Az, hogy villog, nem csak amiatt gond hogy hamarabb tönkre fog menni, hanem a szemednek sem tesz jót, lehet te nem veszed észre, de pl. fejfájást, fáradékonyságot okozhat.

http://itmedia.sk/

(#48756) 0021666


0021666
tag

Megérkezett egy Aliexpresses egér , ahhoz képest, hogy mire számítottam, meglepődtem. A gombok nagyon jók, az A4tech X7 egeremen nem voltak ilyen jó gombok. A színe rgb-ben folyamatosan változik, ez nem állítható rajta. DPI gombot megnyomva hosszabban átvált média irányításra, görgővel hangerőt lehet állítani, oldalsó gombokkal pedig zene vissza-előre. Egérpadon használom, átlag felhasználásra nekem nagyon bejött. Próbáltam játékban (CS:GO), van egy érezhető input lag, meg egy gyors rántásnál nem nagyon mozdul el a kurzor, szóval nem túl alkalmas játékokra :D
2 hét alatt ideért, ha már pár hónapot kibír amíg lesz pénzem egy normális egérre, már megérte :D

Aviation is proof, that given the will, we have the capacity to achieve the impossible.

(#48757) macilacus válasza Blaise (#48709) üzenetére


macilacus
senior tag

Szia!
Nekem van, de az Ebayról és nagyon jó :D
Valamint van egy ilyenem is ami nem csak 9V-ig jó hanem 20V ig :DDD
Ja és ráadásul mind a kettő jobb áron van mint amit te linkeltél :))

[ Szerkesztve ]

Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.

(#48758) joe-ker


joe-ker
senior tag

Rendeltem egy kontrollert pc-hez EU raktárból. 10$ kupont ráraktam így egész olcsón jött ki.5-7 napos szállítást írtak,ebből lett 15 nap.Biztos közbe jött valami,annyira nem érdekelt. Kibontás után nyomkodtam a gombokat,egyik gyanúsan könnyen mozgott.Na akkor próba,sajnos nem működik az RB gomb. Írtam supportnak, kértek egy videót arról hogy nem működik. Másnap jött a válasz hogy refundot kérek vagy küldjenek egy másikat,természetesen a rosszat nem kell visszaküldenem.Mondom ok küldjenek egy másikat.Válaszba jött hogy majd értesítenek ha feladták. Három nap múlva jött írtak hogy EU raktáron elfogyott kérem-e China-ból,mondom inkább refund. 24 órán belül PP-n volt az ára. Most már akkor szét lehet szedni ;] Kapcsoló csere után jobb lett mint volt. Valamint Xbox-on is tökéletesen működik.Persze nem olyan mint a gyári de ennyiért bőven megérte.

(#48759) Kernel válasza Nor- (#48755) üzenetére


Kernel
nagyúr

Attól még a puffer is számít, hiszen simítás a funkciója. Csak ha van normális áramgenerátor, kisebb puffer is elég. Egymást segítik lényegében. A pufferkapacitás nagyságától függ a simaság:

Nekem is van pár kapacitív előtétes lámpám, teszek bele nagyobb puffert (amin a gyártó spórolt), máris simább áramot kap. A kapacitív előtét egyéb hátrányát (nem stabilizál, zavarimpulzusokkal szemben kis ellenállás, lágyindítás hiánya) ezzel nem küszöbölöm ki, vagy csak részlegesen, de legalább nem vibrál.

Puffermentes elektronika lehet például "lépcsőgenerátoros" trükközés, ami a LED-ek csoportos kötésével variál. A hullám csúcsánál többet köt sorba, lejjebb kevesebbet. De a nullátmenetet az sem tudja áthidalni.

Puffer nélkül ez sajnos továbbra sem lehetséges, a fizika állása szerint.

Éppen ezért a Smart IC néven futó megoldás sem alkalmas erre. A Foxanon is mindig azt dicsőíti, amit éppen el akar adni. Egyik árunál Smart IC a király. Másik lámpánál már azt írja, hogy a Smart IC csak egy korábbi, elavult generáció, van már jobb is.

Smart IC:

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#48760) MittuDomain_


MittuDomain_
őstag

Sziasztok!

Küllővilágítást szeretnék rendelni valahonnan úgy, hogy megjöjjön péntekig (05.20.).
A nyavalyás eBay-en, ha európai lokációt állítok be, mindig USA-ból listáz csak, valami el lehet farkalva a szűrőben, de ez most mindegy.
BG acc-om is van, megvenném onnan EU raktárról, de 5-7 munkanapot ír, ráadásul holnap még szünnap is van.
Ne is reménykedjek? Vagy át lehet állítani azt a nyamvadt eBay-t valahogy?

Valami ilyesmi kellene egy haverom szülinapjára: link1, link2, link3, link4

Ha valaki tud valamit ASAP, nagyon megköszönném.
Árban a felső határ 8e lenne.

Köszi!!

ps.: ha valaki használt már ilyet és nagyon ratyi, azt se tartsa magában, akkor megoldom egy üveg jó itallal a dolgot, apróságok már úgyis vannak

Si tacuisses, philosophus mansisses.

(#48761) wwenigma válasza MittuDomain_ (#48760) üzenetére


wwenigma
Jómunkásember

20.-a? Helyi bolt...

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#48762) Saccco válasza F.B.I. (#48730) üzenetére


Saccco
nagyúr

Miért ne adnák fel? Ha megér neked annyit, akkor nyugodtan rendeld meg. :)

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#48763) elszabi válasza wwenigma (#48761) üzenetére


elszabi
tag

Szerintem is. Bár van esély rá, hogy Angliából megjöjjön, de pár napon belül így nagyon necces - amikor nagyon sos kellenek dolgok, akkor szoktak csúszni leginkább.

szerk: ha 24, akkor viszont az ebay.co.uk jó ötlet.

[ Szerkesztve ]

(#48764) MittuDomain_ válasza wwenigma (#48761) üzenetére


MittuDomain_
őstag

A szülinap maga 05.24, csak a buli lesz pénteken.
Szóval ha hétfőn kapja meg, az sem akkora gond (ő is rendel kintről, tudja hogy előfordul csúszás), csak a 05.20 lenne a tuti.

Si tacuisses, philosophus mansisses.

(#48765) Ciccuka válasza 8zabi (#48717) üzenetére


Ciccuka
veterán

EVO Pro
Most akkor pontosan milyen modell is :F

[ Szerkesztve ]

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#48766) Nor- válasza Kernel (#48759) üzenetére


Nor-
tag

Szia

Igen, csak az a gond hogy általában nem az általad felvázolt technika van alkalmazva, hanem simán egy kapacitáson ejtenek feszültséget.
A rendes puffereléshez kell egyenirányító híd (egy dióda nem elég!), amit szintén szeretnek kispórolni, hiába filléres tétel.
És amíg a feszültségesést előtétkondival képzelik el (mert az ócsó) addig hiába raksz rá nagyobb puffert, nem fog több áramot áthajtani a korlátozón, mivel fizikailag lehetetlen beméretezni ezt a megoldást.
A cél ugye a kapacitív előtétnek hogy a ledsoron adott feszültség keletkezzen, és nem nagyobb, tehát innentől már csak a csúcsot tudod belőni úgy ahogy, de villogni fog. (nem is kicsit)
Ezek a "csoda" chipek is kapcsolgatják a ledsort ki-be, nincs általában mellettük semmi egyéb elem (pl. egy energiatároló tekercs a buck konverterhez), tehát villogni fognak, ha nemis 50 vagy 100 hertzen.

A másik KOMOLY probléma velük, hogy semmilyen érintésvédelem nincs bennük. A 220V gyakorlatilag megjelenik a ledeken, amit sok lámpánál kézzel meg is tudsz fogni, tehát közvetlen áramütés veszélyének vagy kitéve.

Ezért kell transzformátoros tápegység, ami a normális ledekben van, nem pedig a "csoda" félmegoldások amiket a kínaiak előszeretettel pakolnak a kiküldött lámpákba, mert ocso' és még ha agyon is vág az áram, neki pont semmi baja nem lesz 10.000 km távolságból ...

http://itmedia.sk/

(#48767) oszy válasza Nor- (#48750) üzenetére


oszy
veterán

Vakuba kell. Abba szerintem a fekete még jobb!

Szinte ÚJ Xiaomi légmosó E L A D Ó!

(#48768) oszy válasza MittuDomain_ (#48760) üzenetére


oszy
veterán

Ilyen világítás nekem is kellene, de nem küllőre, hanem csak valami kis ventilátor vagy ilyesmi.

Szinte ÚJ Xiaomi légmosó E L A D Ó!

(#48769) dugesz77 válasza pela03 (#48734) üzenetére


dugesz77
őstag

Sajnos a lítium cellák nem szeretik a nagy hőmérsékletet ezért is szokták ponthegesztéssel forrfülezni. Sokan tesznek erre és simán lágy forrasztják :( Ez a fajta cella állítólag jobban bírja a meleget de én nem kockáztattam. Én 2 darab ilyen kettes tartóval oldottam meg.

(#48770) Beni2360 válasza pela03 (#48739) üzenetére


Beni2360
félisten

Színházba ne vidd magaddal. :DD

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#48771) Kernel válasza Nor- (#48766) üzenetére


Kernel
nagyúr

Azt hiszem, félreértesz valamit, nyilván nem konkrétan azt a kapcsolást alkalmazzák, de azzal a rajzzal tudtam megmutatni a hullámzást. Mivel azt találtam a neten, az alapelvet tökéletesen szemlélteti.

De tudok olyan rajzot is, ami az általánosan alkalmazott megoldás, kisebb eltérések lehetségesek:

Lényegtelen, hogy van egy kapacitív előtét. Attól még ugyanúgy érvényes, hogy a puffer növelése csökkenti a hullámzást.

"A cél ugye a kapacitív előtétnek hogy a ledsoron adott feszültség keletkezzen, és nem nagyobb, tehát innentől már csak a csúcsot tudod belőni úgy ahogy, de villogni fog. (nem is kicsit)"

Itt komoly problémák vannak nálad a fizikával, össze-vissza beszélsz. A kapacitív előtéttel be tudom állítani a LED-áramot. Nyilván mellesleg a feszültség is változik, de LED-eknél az áram a kritikus paraméter, ezen van a hangsúly. Ezt állítjuk be, ezt stabilizáljuk áramgenerátorral, nem a feszültséget.

Tehát a kapacitív előtét növelésével csökkenthetem az áramot, így kevésbé melegszik, nő az élettartam, noha kicsit gyengébben világít. A puffer növelésével csökkentem a hullámzást. (Kismértékben persze ettől is változik az áram.)

Ilyen alap dolgokat ne hazudtolj meg...

Nem probléma a galvanikus leválasztás hiánya, ha szigetelt a lámpa. Ebben a lámpában nagyon jó driver van, nem választ le, lényegtelen. Nem feltétel a trafó, de az sem mindegy, hogy kisebb áramot és nagyobb feszültséget kell előállítani, vagy fordítva, tehát ettől is függ, hogy mikor melyik a jó megoldás.

[ Szerkesztve ]

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#48773) Wienstroth


Wienstroth
újonc

Sziasztok!

Összeszedtem az általam ismert BG kérdőíveket ha valakinek pontra lenne szüksége és még nem töltötte ki:
30 pont http://www.banggood.com/Survey-qpbMW0RWsMhk.html
30 pont http://www.banggood.com/Survey-qbblkW300sll.html
100 pont http://www.banggood.com/Survey-qpT0BWhBlss0.html

(#48774) betyarr válasza Wienstroth (#48773) üzenetére


betyarr
veterán

köszi! :R
ha valaki még tud ilyen pontszerző lehetőséget,akkor ne tartsa magában!

(#48775) lac14548 válasza Wienstroth (#48773) üzenetére


lac14548
aktív tag

kösz,
nem is tudtam, hogy ilyen is van...

/Motorola V2288/Siemens C35/Siemens MT50/Nokia 6600/HTC Touch Cruise/ZTE Blade/Samsung Galaxy S+/Xiaomi Redmi 1S/Xiaomi Redmi 2 Pro/Xiaomi Redmi Note 6 Pro/Realme 8 ...

(#48776) dugesz77 válasza Wienstroth (#48773) üzenetére


dugesz77
őstag

Nekem csak az első működött , a másik kettőt már gondolom kitöltöttem a múltkor(kitöltött lapok jelennek meg) de köszi így is jött 30 pont :R

(#48777) retesz147 válasza Wienstroth (#48773) üzenetére


retesz147
addikt

köszi! :R

168 pont kb mire elég?

Xiaomi 13 eu dev...

(#48778) musli26


musli26
tag

Tudtok ajánlani keménytok-os napszemüveg tartót?
Esetleg van bestbuy belőle?
Ezer forintig.
Köszi

Dell SE2416H Asrock B75M-GL Core i3 3220 Corsair Vengeance 8Gb 1600Mhz Samsung SSD 850 EVO 250GB Chieftec CTG-450-80PB Samsung J5 2016 gold

(#48779) pela03 válasza dugesz77 (#48769) üzenetére


pela03
csendes tag

Szia!
Köszi. Ez jó.
Üdv

(#48780) Silent77 válasza retesz147 (#48777) üzenetére


Silent77
veterán

3200ft-ra mind feltudod használni, lejön az árból 15%.

Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek

(#48781) 8zabi válasza Ciccuka (#48765) üzenetére


8zabi
őstag

Pro
bocsánat, későre járt :O :D

(#48782) zsiz


zsiz
őstag

Ilyen biciklilámpát használ itt valaki? Tapasztalat, vélemények? :R

Opel Astra G Bertone Coupé X18XE1 | GTA Online: zsiz88 |

(#48783) 0021666


0021666
tag

Nagyon szemezek a Mi Band 1s-el, főleg, hogy Xiaomi telóm is van. Valahol olvastam olyat, hogy ha a telóm a karkötő közelében van, nem kér jelszót a teló, ebből mi igaz? (Redmi note 2)
Ettől függetlenül is venni szeretnék egyet, érdemes lenne megvárnom míg kijön az új, így hátha lemegy az ára? Kíváncsiságból, most honnan tudnám megvenni a legolcsóbban?

Aviation is proof, that given the will, we have the capacity to achieve the impossible.

(#48784) BRIKLY válasza BRIKLY (#48748) üzenetére


BRIKLY
veterán

:F

(#48785) nimfas válasza Imy (#48726) üzenetére


nimfas
addikt

[link] Osram 8W/806 lm, 4 év otthon garancia (futár jön a rosszért) 1490 Ft....

(#48786) Kernel válasza Kernel (#48771) üzenetére


Kernel
nagyúr

Tehát a kapacitív előtét növelésével csökkenthetem az áramot...

Ez így félreérthető, természetesen úgy gondoltam, hogy a kapacitív előtét impedanciájának növelésével csökkentem az áramot (ami a kapacitás értékének csökkentését jelenti).

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#48787) Nor- válasza Kernel (#48771) üzenetére


Nor-
tag

Lehet nem fogalmaztam elég pontosan, a kapacitív előtéttel egy feszültségosztót hoznak létre az adott ledsorra. (ami mellesleg korlátozza az áramot is)
Lehet növelni a puffer méretét, viszont ha a puffer annyira nagy lesz, hogy a villogás elmarad, akkor semmi, de semmi nem tudja befolyásolni a ledeken folyó áram erősségét, mivel fix lesz a feszültség. (és megjegyzem, igen közel a 230*gyök2 érékhez, ami általában egyáltalán nem a kívánt érték) (gondold csak végig: ha túl nagy kondenzátort raksz be hogy átengedje a töltéshez szükséges áramot, és még maradjon a ledeknek is, akkor a feszültség növekedni fog a pufferen, az osztó arány le fog csökkenni!!!)
Ezért kell utána mindenképp valami szabályozó, különben kinyírja a led saját magát ahogy melegszik, mivel egyre több és több áramot vesz fel melegen, ami további melegedéshez vezet ...

Ha csökkented az előtét értékét, kevesebb áram folyik át rajta, tehát nem fog feltöltődni a puffer. (és villogni fog, mivel a led az el fogja használni az utolsó kis elektront is hogy világítson)
Szerintem ott van a félreértés, hogy azt gondolod, ezeknél a filléres megoldásoknál úgy működik a puffer mint egy "rendes" tápegységnél, ahol a kivett töltés a töredéke a kondenzátor valós kapacitásának, így nem nullázódik le minden ciklusnál.

A kondenzátor- és tekercs nélküli "csoda" okos chipek csak a hálózati félszínusz vagdosásával tudnak szabályozni, így ha nincs puffer, az is fog villogni.

Én szedtem már szét meg javítottam is nem kevés ledes izzót, de ezektől a kínaiaktól a hideg ráz.
Nem utolsó sorban a tapasztalat az, hogy ha a puffer kondit túlméretezik (Hogy JÓÓÓ fényes legyen) akkor előbb-utóbb az egyik led a sorban meg fogja adni magát, és vagy szakadásba megy át, vagy rövidzárba, utóbbi esetében a többi led még több feszültséget fog kapni, és még hamarabb kiég. (És a túl nagy kondenzátornál bőven elég ha a gyártó által megadott tűrésen belül marad a kapacitás!)

Én láttam már nem egy olyan lámpát ahol konkrétan kézzel meg tudtad fogni a ledeket, és a kapacitív meghajtó után közvetlen ott volt a hálózati áram a kimeneten ... Legyen egy fordítva bekötött foglalat, és a 0 helyett rögtön a fázist fogod meg direktbe ...

Szóval ha a led villog, láthatóan csíkoz a kamerában, akkor az a meghajtó nem jó. (és a ledek se fogják addig bírni mint amit ráírnak, mivel nem szeretik a folyamatos ki-be kapcsolgatást)

[ Szerkesztve ]

http://itmedia.sk/

(#48788) Nor- válasza Kernel (#48786) üzenetére


Nor-
tag

Igen, egyértelműen :)

http://itmedia.sk/

(#48789) Nor- válasza #46372352 (#48772) üzenetére


Nor-
tag

Konkrétan Omega ledeket (lengyel cég) árulunk, 1 év garanciával. (Postafiókra vissza lehet küldeni ha hibás lenne, de ezekből nemnagyon volt még reklamáció többezer darab után sem)
Én teszteltem be őket mielőtt elkezdtük árulni, szét is szedtem, a nagyobb darabokban szép nagy hűtőborda is van, hogy ne menjenek tönkre a ledek. (És rendes meghajtó)
Mivel európai cég vagyunk, és 12 éve szállítunk magyarországra, ezért "nem tehetjük meg" hogy szemetet árulunk, ezt a vevőink tudják is.

http://itmedia.sk/

(#48790) Nor- válasza oszy (#48767) üzenetére


Nor-
tag

Egy villantás hány milliWattóra töltést igényel ? Illetve hány aksival megy a vakud ?

[ Szerkesztve ]

http://itmedia.sk/

(#48791) Nor- válasza dugesz77 (#48769) üzenetére


Nor-
tag

Szia

ezzel a foglalattal mennyi áramot veszel le róla?
Csak mert nekem volt hasonló, de megolvadt a foglalat amikor 4-5 ampert vettem le róla.

http://itmedia.sk/

(#48792) vizimento


vizimento
senior tag

18500as akksit látott valaki valahol elérhető áron?
(Amugy miért ennyivel drágábbak a 18650esnél? Pedig abba "több az anyag"...)

Vennék hibás elektromos rollert/hoverboardot!

(#48793) Kernel válasza Nor- (#48787) üzenetére


Kernel
nagyúr

Igen, ezzel alátámasztod, amire később gondoltam. Te talán azt hiszed, hogy a kapacitív előtét és a puffer egy kapacitív osztót képez, de ezt a butaságot sürgősen elfelejtheted.

Próbáld megérteni, hogy egy ilyen lámpába, 10 μF helyett 100 μF vagy 1000 μF is betehető, annyi fog történni, hogy kikapcsoláskor szép lassan alszik ki a lámpa. Miközben a LED árama nem növekszik, vagy csak nagyon keveset, ami a hullámosság csökkenése miatt van.

Vicces lenne itt azt bizonygatni, hogy műszerrel mértem, oszcilloszkóppal is néztem (nem emiatt néztem), hiszen ez a része természetes számomra. Miután forrasztópákával a kezemben születtem, TV-video szervizt üzemeltetek, nehogy már megint valami önmagát reklámozó kereskedő akarjon itt győzködni.

Más dolog, ha valaki kérdez, szívesen segítek. De amikor hülyeségekkel fárasztanak, az már nehéz tolerálni.

A kapacitív előtétnek egy kellemetlen mellékhatását vizsgáltam, ami abból adódik, hogy a kapacitás kis impedanciát képez a meredek hálózati impulzusokkal szemben. Sajnos még az sem mindegy, hogy a szinuszt hol kapja el a bekapcsolás pillanatában. Ha csúcson, akkor egy túláramlökést kapnak a LED-ek, a bekapcsolás pillanatában. De még ezt is mérsékli némileg a megnövelt puffer.

További off elkerülése érdekében, butaságaiddal szíveskedj idefáradni:

http://prohardver.hu/tema/hobby_elektronika/friss.html

Ha még mindig nem érted, majd ott megpróbálom elmagyarázni, hogy miért nem árt a nagyobb puffer.

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#48794) trebrona válasza 0021666 (#48783) üzenetére


trebrona
nagyúr

Smart lock

------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------

(#48795) madgie válasza trebrona (#48794) üzenetére


madgie
titán

Nekem a sima MiBand-et nem ismeri fel a Smart Lock menü, pedig próbáltam már többször is. Nemtom, lehet a Marshmallow miatt (Galaxy S6 Edge a telefon).

(#48796) syler123 válasza zsiz (#48782) üzenetére


syler123
veterán

Én vettem egy ilyet, oltári bazári kinézete van élőben :D Nem is raktam rá a bringára. Fénye egyébként rendben van. Van sok fölös funkciója.

Az eredeti eladót nem találtam meg, akitől vettem, de így néz ki amit helyette választottam. Pont ilyen volt előtte a Gepida lámpám, csak annak mondjuk jóval erősebb fénye van, de ez bőven elegendő és jól is néz ki.
4 dodó környékén vettem, tehát olcsóbban is találsz.

[ Szerkesztve ]

(#48797) trebrona válasza madgie (#48795) üzenetére


trebrona
nagyúr

[link]

------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------

(#48798) madgie válasza trebrona (#48797) üzenetére


madgie
titán

6.0.1-gyel vettem eleve, de ezzel sem megy.

(#48799) zsiz válasza syler123 (#48796) üzenetére


zsiz
őstag

Köszi, de direkt ilyen kétoldalt lézercsíkosban gondolkodom. Már szemezek vele régóta, csak még nem sikerült meggyőzni magam. :D Mondjuk régebben szerintem nem is találtam ilyen olcsón, 1.60-ért ha láttam volna, szerintem megvettem volna. Kinézete annyira nem érdekel, faluhelyen az nem számít :D

Opel Astra G Bertone Coupé X18XE1 | GTA Online: zsiz88 |

(#48800) syler123 válasza zsiz (#48799) üzenetére


syler123
veterán

Számít az faluhelyen is, én is falusi vagyok :D Bár ez bringafüggő melyikre lehet rátenni. Ez a lapos kavics kinézet élőben nagyon gagyi. Mondjuk attól nem kell félni hogy lelopják :D

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.