Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:59

LOGOUT.hu

[B] Olcsó/akciós holmik Kínából, külföldről. Nem csak eBay-es forrásból. Belföldi kihagyhatatlan akciók, ajánlások a BestBuy topikokhoz tartoznak.

Cél az akciós/olcsó kínai beszerzésű "bármi" megosztása egymás közt, ezzel segítve a többieket tapasztalattal, ajánlásokkal.
Nem cél a bekötési, szerelési, érintésvédelmi, villanyászati szakkör mélyreható tanulmányozása, erre megvan a megfelelő specifikus topik.
[B] Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban olvasnivaló.
Kérünk mindenkit, hogy a reflinkek (ÁSZF III/11/17) megosztását mellőzzük a topikban (rövid link is reflink ha kinyílik, pl.: http://gearb.es/XXXXX). Saját, hozzászólás írójához köthető reflinkes blog/teszt/fb oldal is törlődni fog. Bónusz visszatérítős oldalak szintén. Ha egy mód van rá, a termékre mutató linkek a .html után ne tartalmazzanak mást (?wid= maradhat, az a raktárat jelenti), főleg nem ezt: ?lkid=
Legyetek kedvesek pénznemet írni a hozzászólásokba, nem mindegy, hogy pl. EUR, HUF vagy USD.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#118939) farkas-j válasza zeon.hu (#118932) üzenetére


farkas-j
őstag

Azért egy kicsit meredek amit a víruskeresőkről írtál. :K Valahonnan ez ismerős. :P Nemrég volt nálam a kollégám laptopja, mert használhatatlanul belassult. Ő is mindig azt mondta korábban, hogy milyen marhaság és pénzlehúzás a víruskereső, úgyis csak a hülyék szednek be vírust. ;] Találtam rajta néhány trójait, de a lassulást egy Bitcoin bányász vírus okozta. Ügyesen álcázta magát, mert a processek között meg sem jelent.
A cégnél közel 700 mobiltelefont "felügyelünk" és vírus ügyben más tapasztalataim vannak mint neked. Csak példa. Legutóbb novemberben fújt riadót a Google (sajnos elég későn), hogy a Google Play-on negyven egynéhány fertőzött appra bukkantak. Volt olyan, ami csaknem 2 hónapig szabadon letölthető volt a Playról, 2,5 millióan le is töltötték. Az ESET nálunk pl. még időben kiszűrt közülük egyet a telepítéskor. Rá két napra már nem volt elérhető.
A cégnél heti szinten 2-3 készüléket vagyunk kénytelenek hardresetelni, meg a Cellebrite Tuch adatmentőnkkel adatokat menteni, mert a "fegyelmezett" felhasználók összeszednek mindenféle sz@rt. Jönnek reklamálni, hogy ilyen meg olyan lassú a telefonjuk, hülyeségeket csinál, minden második megnyitni kívánt weboldal helyett valami reklám jön be stb. (Próbáltuk keresztülvinni, hogy tegyünk fel céges szinten víruskeresőt, de sajnos eddig nem jött össze mert nem kaptunk rá keretet.) Sajnos vannak már olyan vírusok, amiket hardresettel már nem is lehet eltávolítani mert beleírják magukat a ROM-ba, csak úgy lehet megszabadulni tőlük, ha a telefont egy "tiszta" ROM-mal újra flashelik.
Én nem kívánok erről a témáról vitát nyitni, mindenki úgy használja a készülékét ahogy akarja, de lehet, hogy egyeseknek ez egyszer sokba lesz. Olcsóbb pl. egy új ESET éves licence 2990Ft-ért, (kedvezménnyel: diák, nyugdíjas stb ennek a fele, a hosszabbítás még olcsóbb). Szerintem a biztonság megér ennyit NEKEM legalábbis! Ráadásul tud még néhány egyéb szolgáltatást is. Szóval nyugodtan lehet fikázni a víruskeresőket, de ne adj isten, ha egyszer pórul jársz, gondolj vissza majd az írásodra.
A konkrét programnak az eWeLinknek, gyakorlatilag ellenőrizetlenül full hozzáférése van mindenhez, ráadásul az adatforgalma egy ellenőrizetlen Kínai szerveren keresztül történik. Az adataid biztosan teljes biztonságban vannak! Szerintem ők erre tuti meg is esküdnének ;)

[ Szerkesztve ]

Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.