Hirdetés
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- MárkaLánc
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rolli
aktív tag
válasz FoBCRaistlin #22099 üzenetére
Akkor külön külön tudtok ajánlani mindkettőre egy jó helyet?
-
Rolli
aktív tag
Sziasztok.
Tud valaki ajánlani egy jó kis helyet,ahol gázt szerelnek az autóba,és mellette chippelnek is?
Egy 2002-es Seat Leonrol lenne szó.
Köszi -
V.Stryker
nagyúr
Vágjátok,hogy ma kilencedike van és a héten megint emelkedik az üzemanyag ára? 11 nap alatt harmadszor.
-
-
#TOTTI
őstag
Valaki tudja esetleg, hogy Beta radio, cd tár, csatlakozojabol hogy tudok aux bemenetet, valamint, hogy tudom kiszedni a magnot, ha cserélni akarom?! Telorol írok azért nem tudok keresni.. :-)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz FoBCRaistlin #22068 üzenetére
25000körül állt meg nekem a seat márkaszervizben.Iagz ök mondték nekem ne várjak január 04-ig hanem csinálltassam meg decemberben mert akkor 3 évig kapok még műszakit.Rosebb sem gondolta de igazuk volt.
[ Szerkesztve ]
-
FoBCRaistlin
őstag
Van egyéb is ami miatt okosítani kell
Mióta kocsim van nem mentem "ismeretlen" helyre.
Ja, attól még, hogy "gyári" lehet elkezdenek okoskodni.A vicc az, hogy a korábbi kocsimmal orrba-szájba igazoltattak. Ezzel még csak rám sem bagóztak a több mint egy év alatt.
Balupapa: Nem 2-3 centit ül Csak telós szar képek voltak. Ha szép idő lesz lehet csinálok rendes géppel képeket.
[ Szerkesztve ]
Tuning szempontjából fontos, hogy "hány Mhz hideg van éppen" T56 - www.pcvizhutes.hu WOT: RaistlinX
-
Balupapa
senior tag
Iitt latvanyos-abb
Amikor o belinkelte ide az ultetes utani kepet, senki nem jott ra hogy mi volt a modositas. Nagyobb kocsin a 3 centi (nem4) nem feltuno ha nagyon nagyon nezed akor ra lehet jonni....
En is okosokhoz viszem majd amugy a folia miatt...
[ Szerkesztve ]
_-=*WheelWhores*=-_
-
t1
addikt
válasz VR6-Fan #22083 üzenetére
Nekem 4 centi van. Mentem a főúton szemben jön a rendőr majd 3 perc múlva úton ér és levillog azzal kezdte mennyivel alacsonyabb a kocsi a gyárinál mondom passz mert ez is gyári a sport felszereltség része... elengedtek a végén megkérdezte hogy nah mondjam már el tényleg mennyi....mondom 4 cm körül... most ez lehet csak tetszett neki a kocsi és azért kérdezte vagy, hogy ennyire feltűnő a dolog.
Gyári magasság
-4cmAki ezt nem látja az vak
[ Szerkesztve ]
-
t1
addikt
válasz FoBCRaistlin #22080 üzenetére
Azzal, hogy megvan ültetve és nincs katalizátorod már megbuktál... nekem ezért megy az okosokhoz majd
-
FoBCRaistlin
őstag
-
saguaro
tag
Srácok, valaki ma este Lurdy?
Én 8tól kint leszek a piros kis Alfával, ha gondoljátok, ugorjatok el, kíváncsi volnék pár emberkére, főleg VR6-ra, tomcsira, stb....
Az ember annyit ér, amennyit változtat a világon - Marlowe
-
addikt
válasz FoBCRaistlin #22070 üzenetére
ez csak azért van, mert sok lom autó igy megy át a vizsgán. kell a baksis a vizsgadij mellé.
viszont úgy tapasztaltam, hogy ezek a rendes emberek, akik hordják vizsgáztatni az autókat, képesek a hibátlan autóért is elkérni a plusz pénzt -aránytalanul magasan..
mikor nekem újra kellett vizsgáztatni az autómat 2 éves korában a fólázás miatt, tőlem is kb 25 papirt kértek volna.
persze én a hatósági felszólitásra leszedtem a nem megfelelő fólákat. de ez az persze nem számitott már ennél az árszabásnál.. majd levittem én a gépet vizsgázni.
természetesen minden rendben volt.
ha minden rendben van az autóddal te vidd le a vizsgaállomásra, mert úgy lesz a legolcsóbb!
ha viszont nincs, akkor javitsd/javittasd meg majd vidd le a vizsgaállomásra.[ Szerkesztve ]
:)
-
Tanya-
tag
Hozzá szoktak tenni egy "átvizsgálást" ami megemeli az árat.
-
zoo8800
veterán
Én sem tudom, hogy mit számláz még a maszek. A vizsga hatósági díjas, ami 16290 Ft, 2 hete ennyit csengettem a vizsgáért. Egyéb ktg nem volt.
rip and tear, until it is done
-
zoo8800
veterán
válasz FoBCRaistlin #22068 üzenetére
16.290.-
nem maszek vizsgaállomáson.[ Szerkesztve ]
rip and tear, until it is done
-
FoBCRaistlin
őstag
Mennyi most a műszaki ára mindennel?
25k?Illetve erre valaki?
Szerintetek a tömör szilent a motor rezgését átviheti a kormányra+kasztnira annyira, hogy rendesen érezzem a kormányon, illetve berezegjen a kasztni? 1500-as fordulat alatt nagyobb gázra elkezdi elég rendesen rázni. 1500 fölött már semmi.[ Szerkesztve ]
Tuning szempontjából fontos, hogy "hány Mhz hideg van éppen" T56 - www.pcvizhutes.hu WOT: RaistlinX
-
törölt tag
válasz trassher #22057 üzenetére
Hy!
Nézd biztosan igazuk van stb...
Szfvári taxi társaság kb 30passat vagy superb pdti.
Közel a 400.000km-hez mindegyik vagy felettük.
Igen igaz a pd elem sajnos a gyenge lándszem ök is ezt felsorolták.
De motor bontás még egyiknél sem volt.Ezek a taxik nem egy soförösek...
Alkatrész ellátás ha vált a ford egy másik autó tipusra pld lásd ford fiesta esete akkor kötelessek még 10évig alkatrészt bíztositani hozzá.
pd elem garanciája:
w,audi,és skoda esetében amik bosh cuccal vannak szerelve azokra a gyártó 3év gari után ha te még mindig vitted a márkaszervizbe a kőtelezö szervizekre akkor adhat rá neked +garanciát.Ami lehet 1 v. 2év is.
De a márkaszerviz szuverenitási joga ,hogy mekkora % segitt.Ami elég érdekes.
Szóval ezt úgy érsd bent űl a makett a bársonyszékbe átnézi a kocsi teljes leletét mikor milyen kőtelező szervizekre vitted és ha minden oké de a neved nem ismerős és éppen nem kapott otthon "sunát" akkor azt is mondhatja nincs rá méltányosság.2008január 04 az autóm.2011 jan 04 lejárt a garim.2011 jan utoló napjában beállt az egyik pd elem.
Márkaszerviz elmonta nekem ök kicserélnék ingyenbe de a porsche h kötötte az ebet a karóhoz és nem adott semmiféle garit kedvezményt stb...oldja meg az űgyfél.
250.000ft beszélünk.
Lényeg még azt közölték a seat más garancia csomag alá tartozik és ott a gari lejárta után még egy db csavart sem fognak kicserélni.
Valahogy nem tudtam megérteni.
Itt nem a kasztniról volt szó hanem egy olyan pd elemről amit beleraktak a skoda,w,audi motorjaiba is ahol még 4-5évében járó autónak kicserélték eme elemét de a seatnak NEM.
Lehet én vagyok maradi és nincs akkora sulim de egyszerüen nem értettem meg a technikusi végzetségemmel.
Majd egyszerüen a cégtől (ford) megkértem egy nagy úrat írjunk pár levélkét a SEATnak (SPANYOL),hogy tudnak-e erről ami itt folyik.
természetesen a kocsim ott állt a szervizben kibelezve.Hírtelen nem volt 250.000ft a zsebemben pedig pár embertől priviben azt is megkaptam akkor minek vettem 6milla feletti autót.Na ja ez pont ö rá fog tartozni.
Lényeg a 2-3 levélválltás után azt látom a cégem ablakából hozzák fel ide nekem az autómat a saját lábán lemosva stb...lényeg ingyenbe kicserélték.Sajnos ez után 20nappal ismételten elfingotta magát egy másikpd elem de itt már nem kellett több napos kálváriát végig csinálnom.Bevittem reggel és délután hoztam is el ingyen.
Természetesen a posche egy embere sem hivott fel stb..elnézést vagy ez+az tőrtént.
Lényeg közben kaptam egy olyan infot maga a siemens elismerte a pd elem hibát és kitolta ezekre a garanciát 7évre.
Megvettem majd lejár a garija a kocsinak utána 7 év jár de csak erre!
Mai napig nem olvastam egyik márkaszerviz oldalán vagy valahol egy internetes oldalon,hogy nem kell megíjedni van rá gari stb..Kérdem én ha valakinek nincs ismerőse és élletében még netet sem látott és bemegy egy ilyen problémával a szervizbe akkor azzal közlik,hogy uram nyugi teljes egészében mi álljuk a költségeket persze amit késöbb a seat kifizet nekik 1-2hónapra rá.
Magyarországon vagyunk azt sem felejtsd el.
Dunaújvárosból hivott fel egy leon fr gazdi,hogy ö vele is ezt csinálták de itt már a gyártó kiadta a 7év garit kn 4-5hónapja és még is kifizetették vele a 250.000ft.De közöltem vele verje a tamtamot mert azóta ez történt!!! Érdekes modon felajánlotték neki ,hogy ledolgozzák neki ha kell azaz viheti mindig a kőtelező szervizekre és nem kell fizetnie addig mig el nem éri a 250.000 határt vagy vissza kapja a pénzét.
Hát vissza kérte és soha többé oda nem viszi az autóját pedig a haverja a főgóré.szóval erről ennyit...
-
rob210
nagyúr
-
Babetta-X
senior tag
válasz VR6-Fan #22061 üzenetére
Nomeg attól, hogy maga az XY gyár nem gyárt hozzá alkatrészt, utángyártott bőven lesz, még egy 40-50 évvel ezelőtti babettához is bármit megveszek utángyártottba úgy, hogy 2011-es matrica van rajta.
Szóval lesz hozzá alkatrész, csak nem biztos, hogy gyári. Ezért jó tudni, hogy maga a gyár kivel gyártatott cuccokat, mert attól érdemes venni utángyártottba.Kicsit a dízel témába is beleszóljak, nekem ez a favorit dízel terén ( Főleg az extra narancssárga műszerfaldísszel )
-
-
trassher
addikt
válasz #00809728 #22026 üzenetére
Akkor lehet én vagyok rosszul informálva de eddig 5 szerelőtől hallottam pont pdtdi ügyben hogy a gyártó 10 évig köteles adott szériához alkatrészt gyártani. Ha az nem így van akkor sajnálom, tévedtem. Az már másodlagos hogy mind az 5 szerelőnek tdi-je van és egyik se cserélné pdtdi-re.
Redmi Note 7
-
törölt tag
Ilyen kell nekem bele,Részecskeszűrős...
-
törölt tag
Seatom motorterében a matrica REPSOL.Azt hiszem lassan én is átálok majd rá.
-
Uzmany
őstag
Motul-t próbáljátok meg
[ Szerkesztve ]
® visions created with passion
-
Mágus2
Közösségépítő
Helló, látom olajozottan megy a topik, Mit ajánlanátok a castrol helyett? Az, hogy egy olaj nem jó, a sima felhasználónak nem tűnik, fel, nekem hangosabb a motorom, amióta castrol van benne. Edge turbo diesel 5w 40-et használok 1.9 tdi (nem PD) octáviába. Amikor megvettem a kocsit, Divinol 5w 40 volt benne és csendesebben járt vele.
-
tomcsi23
veterán
válasz FoBCRaistlin #22041 üzenetére
Valóban kering egy ilyen vélemény a castrollal kapcsolatban. Eredeti-nem eredeti, minősége se egyforma. Azt végül a franc se tudja, hogy mi a helyzet. Itt bevált, nincs semmi gond vele. Egyáltalán honnan tudja egy felhasználó, hogy szar az olaj.
...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.
-
AMD Power
titán
válasz FoBCRaistlin #22043 üzenetére
-
AMD Power
titán
válasz FoBCRaistlin #22041 üzenetére
Így érthető a döntés!
Tesóm most 2 napig a Poloval járt... Azt mondta ,hogy tök jó vezetni.... Jó persze a 150 lovas Seat után lomha de neki tökre megtetszett a ki VW....
-
FoBCRaistlin
őstag
válasz AMD Power #22040 üzenetére
Miután azt mondta a forrásom, hogy most már nem meri garantálni, hogy nem minőségi lesz, így inkább váltottam. Otthoni szerelőm azt mondja, ő a fejét teszi a Molos lötyijére.
Mondom akkor ok.Tuning szempontjából fontos, hogy "hány Mhz hideg van éppen" T56 - www.pcvizhutes.hu WOT: RaistlinX
-
AMD Power
titán
válasz FoBCRaistlin #22037 üzenetére
Én is a Castrolt favorizálom.
-
tomcsi23
veterán
válasz FoBCRaistlin #22037 üzenetére
Ja, látom, a gyári verzióhoz ez az ajánlott olaj, viszont 118kW-hoz már Edge Turbo Diesel 0W-30. Azt hogy örültem a múltkor, hogy 9e körül vettem a 4 liter olajat.
-
tomcsi23
veterán
válasz FoBCRaistlin #22025 üzenetére
Jó kis olaj, ami 6-8-ba belefér szűrővel együtt.
Mennyi liter megy bele amúgy?(#22030) VR6-Fan: remélem, Te azért raktál rá valami gumit, nem így mentél vele egy kört.
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz engine88 #21988 üzenetére
Helló,
A bátyádnak el kell vinnie a passatot doktorbácsihoz.
A PD elemeken kell kicserélni a tömitéseket, és beállitani őket. A hideginditás azért nehéz mert a gázolaj a szűrőből visszafolyik a tankba, mivel levegőt kap a motorból. A meleg inditással, meg az a baj, h mivel ezek a kis szar gumik megkeményedtek és áteresztik a nyomást, több fordulat kell, mire lesz annyi nyomás h meggyulladjon a gázolaj.[ Szerkesztve ]
-
FoBCRaistlin
őstag
Szerintetek a tömör szilent a motor rezgését átviheti a kormányra+kasztnira annyira, hogy rendesen érezzem a kormányon, illetve berezegjen a kasztni? 1500-as fordulat alatt nagyobb gázra elkezdi elég rendesen rázni. 1500 fölött már semmi.
-
VR6-Fan
veterán
válasz FoBCRaistlin #22025 üzenetére
nem azt mondtam hogy minden 1,9 rossz, de ha úgy tetszik akkor nyugottan hidd ezt
"Már a kép is kimeríti a cserbenhagyásos nemi izgatást. " by tomcsi23
-
törölt tag
válasz trassher #22019 üzenetére
Hát ez tényleg megnyugtató és erőlteljesen szakmai megfontoltságú és mélyen szígoruan csak tapasztalatra volt kihegyezve eme mondat.
kb mint a totálcarra feltéved némelyik "agyalágyult" beböfögi,hogy Japánt vegyél.Nos azt hiszem ezennel feladom eme totyik látogatását ismételten.Szigoruan csak szakmai szempotból mert valahogy kezdek lassan lemaradni eme új és fiatal tapasztalt titánoktól.
-
-
Balupapa
senior tag
-
Babetta-X
senior tag
válasz rob210 #22014 üzenetére
Ennél csak az a jobb, aki átjön egy adag olajjal, de olajszűrőt azt ne cseréljünk, mert drága a levegőszűrőt meg csak fújjam ki és kész Ilyenkor szoktam azt mondani, hogy akkor fürödjünk koszos kádban, és rossz levegőben. Pár ezer forinton tényleg nem érdemes spórolni, az összes többi költséghez képest ez nem egy brutális összeg szerintem.
-
Babetta-X
senior tag
válasz 14adam #22013 üzenetére
Nem semmi mit kibírnak ezek a motorok. Posta autónál is vannak olyan gépek, amiket nem nagyon állítanak le csak szerviz idejére, azon kívül váltott műszakban mennek velük szinte folyamatosan. Így a motor ki sem hül meg semmi, a sofőrök viszonylag kíméletesen vezetik, így iszonyat mennyi km-t elfutnak generál nélkül.
-
rob210
nagyúr
válasz Babetta-X #22012 üzenetére
Ameddig meg nem áll de végleg.
Utálom az ilyeneket akik ezeken a költségeken akarnak spórolni.
Az egyik haverom cliójában is amikor már legalább 50.000.km volt az olajban közöltem vele vagy lecseréled vagy nem ülök be melléd.
Szereztem neki olajat szűrőket és egyik délelőtt lecseréltem neki.
Az ájulás környékén volt amikor közölte milyen halk milyen jól húz.
Azóta megértette miért kell olajat cserélni.
Olyan mint fürdés után tiszta alsógatyát venniA lényeg, hogy most már ő is cseréli legfeljebb 10.000.km-ként.
Renault power
-
14adam
addikt
válasz Babetta-X #22012 üzenetére
Fater mentős. Vannak olyan mentőautók amibe már több mint 1millió km van. Mutatta,hogy milyen olajat tesznek bele,valami gagyi volt de már nem jut eszembe. Nem semmi,hogy a motorhoz még hozzá se lett nyúlva. Egy mentőautó elég sokszor megy 150km/h felett.
Mesélte,hogy Siófokról mentek Fehérvárra autópályán,valahol 170-nél volt a mentő vége erre mellette meg ment el néhány autó -
Babetta-X
senior tag
Az olajcsere témához hozzászólva, nem csak a km számít, én azt mondom azért az időt is figyeljük, mert egy keveset futott autóban sem jó a pár éves olaj...
Nyáron dolgoztam egy cégnél fuvarozóként egy Mercedes sprinterrel, abban évek óta és (főnököt idézve ki tudja hány km) sok sok kilométerrel a motorjában még mindig nem cserélték le a légszűrőt se az olajat. Mégis megy minden hiba nélkül, nem bírtam elnézni felette és kompresszorral kifújtam a légszűrőt, de megszakadt a szívem, hogy ugyanazt visszatettem... Nemrég voltam ott, azóta is ugyanúgy megy.. és megy és megy -
Balupapa
senior tag
válasz FoBCRaistlin #22005 üzenetére
Látom nem sűrűn olvasod a topikot ritkán fordul elő, de ami volt dadogás az ritkán sem normális
opeter87: van fateromnak egy üzleti ismerőse elég gazdag a fia szerint már ciki hogy 5éves passat-tal járkál, 200e van benne, kicserél tpár dolgot, nagyszervíz,stb azt mondta el nem adja, most a legjobb
[ Szerkesztve ]
_-=*WheelWhores*=-_
-
opeter87
senior tag
Én Castrol Edge Turbo Diesel 5w40 használok és 15 ezrenként csere.
Ezt szinte már nem is eszi. Érdekes ahogy egyre több benne a km, annál kevesebb olajat eszik
-
tomcsi23
veterán
válasz FoBCRaistlin #22005 üzenetére
Olaj-lég-pollen szűrők + az olaj maga, munkadíjjal.
-
14adam
addikt
válasz Balupapa #22003 üzenetére
A mi kocsinkba meg még az eredeti gyújtógyertyák vannak majd a héten kap újakat mert mindig csak halogatom. most tart kb 215e-nél a kecske hétvégén talán megkapja az új szíjakat is ha ideér és lesz rá időm január végén meg egy olajcserét. Már csak a benzinre nem marad pénz...
-
Balupapa
senior tag
válasz zsolt1129 #21989 üzenetére
Amikor megvettük a kocsim, 15nél lecseréltem a longlife olajat. ( nem szimpi a longlife vmilrt)
akkor kapott castrol edge TD-t 2xer is, uj levegő és olajszűrőt (nem drágákat, 10 ezrenként cserélem úgyis) a VW márka szervízről annyit, hogy végig ott volt szervizelve a kocsim de 110e km volt az üzemanyag szűrőmben! már az auto is dadogot néha hirtelen padlogázra._-=*WheelWhores*=-_
-
rob210
nagyúr
Xado 5W40 et használok most nagyon baba.
Eddig xado 10W40 volt de télire jobb az 5W40.Jah és én 8.000km ként cserélem
[ Szerkesztve ]
Renault power
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest