Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- N€T0X|N: Talaria tuning: meg kéne tudni állni!
-
LOGOUT
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zuchy
őstag
válasz
426os
üzenetére
Enyém is 50-nél az ötödiket kéri... persze kettőstömegűt meg 50 ezrenként cserélhetek. Plusz a hengerfalnak sem jó a kis fordulatos erőltetés, csapágyaknak szintén nem jó, olajnyomás is alacsonyabb. 1500-1600 nekem a limit kb.
A hatodiknak én kb. 105 felett érzem értelmesnek. (2.0 CRTDI)
-
BlacKSouL
addikt
válasz
426os
üzenetére
Az egy dolog, de miközben épp emberek fotózzák a Hold másik oldalát, és színes szagos fullhd kijelzők vannak a kocsikban, nem azt írják ám ki, hogy alacsony az akku feszültség, töltsd fel, vagy ellenőriztesd, és ha szükséges cseréld ki, hanem hogy 'hajtás hiba'. Azt a legkönnyebb.
A céges citrom c4 is azt írta ki mikor pályán a kamiont előztem, hogy hajtás nem menetkész, aztán a kútról már csak 30-al volt hajlandó mozogni, pedig csak a részecskeszűrő kényszerregeneráció, és a fap betöltés után nem tudták rendesen resetelni.
Az Octavia meg azt írta egy 130 km-es út után rükiben: hiba: előválasztó, és nem tette rükvercbe. Később is kiírta, látszólag nem is volt benne, de mégis ment hátrafelé...szerviz meg nem találta a hibakódot, és reprodukálni se tudta. Azóta se tudjuk miért írja ezt ki amikor. De csak hosszú út után. Akksi jó, előválasztó ház vagy minek a hőmérséklete megfelelő, de 130 km-es út után mindig kiírja és csak rükiben.
Vagy túl sokat várunk el: kigyullad a dzsinnlámpa aztán majd a szervíz olvasgatja ha lesz mit. Mint régen. -
-
válasz
426os
üzenetére
Amit a frissítésről írsz az így van.
Ez a kenguruzás fura mert nekem soha egyetlen autóm nem csinálta, a jelenlegi 1.5 TSi sem. (2023-as Evo2) De egyébként amit a faszi mond az valid, mert vater ugyanilyen autója, ha ő vezeti akkor hajlamos erre, ha én vezetem sosem. Tehát valami kupplungkezelési dolog is lehet mögötte az biztos.
-
-
gippazoid
őstag
válasz
426os
üzenetére
Szervizben azt mondták a változó geometriás turbó már alapjáraton is tölt picit. Az adja ezt a hangot. Én nekik már semmit nem hiszek el, de meggyőzött amikor egy Scala állt be a mélygarázsba és pont ugyan olyan motorhangot véltem hallani. Meg is kértem a sofőrt hogy picit indítsa már be újra, hogy hosszabb ideig is meghallgassam és tényleg olyan volt.
-
-
szabonagyur
félisten
válasz
426os
üzenetére
Minél jobb anyagi helyzetben van valaki, annál nagyobb a valószínűsége, hogy az autó is csak egy használati tárgy számára, amit x évente cserél és különösebb érzelmek nem fűzik hozzá. Van más hobbija, életcélja.
Ugyanúgy igaz lehet ennek a fordítottja. Ha nincs pénze sem fog jobban foglalkozni az autóval.
-
válasz
426os
üzenetére
Úgy tesztek mintha nem találkoztatok volna már kő gazdag igénytelen fillérb@..szó emberekkel. Egy barátom dolgozott egy ideig kézi autómosóban, hát mesélt, küldött képeket az emberi igénytelenségről, és nem szakadt Suzuki-kban tapasztalta.
Ettől viszint leesett az állam, ez példaértékű!
[link] -
válasz
426os
üzenetére
Én már fel is íratkoztam a csatornájára, jobb mint egy vígjátéksorozat
. Asztalos az alap szakmája. Sok dologban látszik mennyire aknamező neki ez az autószerelés. De, látjátok van igény erre is ott kint. Nekem ebben az a visszataszító, hogy mennyire igénytelenek a finnek, egytől-egyig hányadék minden autó ami megfordul nála. Igénytelenség a tetőfokon. Mi az, hogy lengéscsillapítót. vagy spirálrugót csak egyik oldalon cseréljük??!!!
Egyébként ebben a Skoda-ban is ott a töltőpont az orra előtt, de az akkut nyaggatja a töltővel, biztos szereti a BMS! Szóval Ő sem törekszik a tökéletességre. Itthon is vannak ilyen youtube-ról tanult "szakember", én magam is ismerek a szomszéd településről, és van munkája szarásig. -
válasz
426os
üzenetére
Huu baszki...tudom Te szóltál... ez egy gázos 1.5T, egy 1.5TGI CNG. Természetesen az ott nem plusz benzinbefecskendezés.
Gondolom kokszos és az akku is kuka. Nem néztem tovább.
27e km-nél cseréltek rajta egy magasnyomású szivattyút, félretankolás miatt.
105e km-nél kormánykerék zajos, cserélve
137e km-nél beázó lámpa
151e km-nél váltó kapcsoló
302e km-nél Lambdaszonda csereEz az utolsó márkaszervizes bejegyzés.
-
Lacess
tag
válasz
426os
üzenetére
Ez már össze van ülve sajnos.
Amennyiben cserélni szeretnéd, javaslom, hogy márkaszervizben nézesd ki a neked megfelelőt. Ugyanis az utolsó 2-3 cikkszámnál változtattak az öntvényen/anyagvastagságon a bak hátsó részénél. Emiatt ott a csavarok is cserések (amúgy is azok lennének "hivatalosan", mivel nyomaték+szögre kell húzni)
Bár a tiéd már 1,5-ös, ott lehet, hogy eredetileg is a vastagabb van már, de nem biztos, ezért érdemes mindenképp kinézetni. Amennyiben kell másik csavar is az adott autra, azt az ETKA jelzi.
(Tudok olyanról, aki beszopt@ a témát, szétborították/fellógatták a motort hétvégén, aztán rövid volt a régi csavar, ment vissza az egész
/nem, nem én voltam!!/) -
426os
őstag
válasz
426os
üzenetére
Ma rákukkantottam a tartóbakra. Folyást nem látok mellette, de az állása a szememnek furcsa, mintha meg lenne ülve. De az is lehet, hogy jó, nehéz eldönteni. Nem nagyon találok a neten ebből a pozícióból képet az újról. Szerintetek? [kép] Bocs a képminőségért, nincs jó helyen.
-
ParmaBoy
aktív tag
válasz
426os
üzenetére
A futárok 95%-a a woltnál pesten kelet-ázsiai munkás, és közéleti téma volt mostanában, hogy megeszik ezek a munkások (nem a wolt kapcsán, Göd, de azonos munkáskör) az állatkertből a kacsákat és az aranyhalakat.
Aztán megindult a meme áradat, hogy mit és hogyan esznek meg, ezzel kapcsolatban akartam vicceskedni. (Mivel a cicákat szeretem, azt nem írtam be, hogy akár arra is megoldás lehet.
)
-
bandi0000
nagyúr
-
bandi0000
nagyúr
válasz
426os
üzenetére
Az ajtók nekem is tervben vannak, beszéltem egy helyi autóhifissel, aki megcsinálná, csak egyenlőre még sokallom, hogy elkér érte kb 130k-t, + az anyag ami eleve vagy 30-40%-al drágább mint máshol
Más:
VW gyári alkatrészekre létezik kedvezmény? Valaki facebook csopiba írt, hogy 30%-al olcsóbban tudja hozni tőlük, az a baj a cikkszám, ami kellene azt nem találom a szokásos alkatrészeseknél ,viszont a szalon árat meg sokallom picit érte. Facebookon sok a csaló, és nem szeretek ott előre utalni. -
válasz
426os
üzenetére
Nagyon sokan úgy kezelik ezeket a motorokat (igazából mindegy melyik közvetlen befecskendezésest írom) , hogy neki ne mondja meg senki, majd ő tudja. 5W40, sarki kúton 95-ös, aztán 120e km-nél már rángat, egyenetlen az alapjárat, nem is megy annyira, de nem érdekli. aztán használja tovább, majd ez lesz.
-
válasz
426os
üzenetére
jajjj, megnézem...csak bedobok egy xanaxot

Na közben már kiderült, hogy benzin szaga volt már régebb óta, meg full koksz az injektor sok esetben... de nem olvasom tovább.
A hibakép ismert egyébként, koksz az olajáteresztő és lehúzógyűrű furataiban és a dugattyú gyűrűnútban. Koksz beragad a hengerfal és a dugattyúközé és kipolírozza. Injektorok is full kokszosak és nem jó helyen gyullad az üzemanyag.
Szinte biztos vagyok benne, hogy nem is 0W20-al használta eddig sem és az üzemanyag is valami gagyi lehetett.
-
-
bnorci71
addikt
válasz
426os
üzenetére
örüljünk ,hogy kiírja

van ahol még vízhőfok kijelzés sincs ha túl meleg kapsz egy piros lámpát és ennyi, ahol rak egy kéket hogy még hideg már az is haladás.
Ja és nem volt régen minden jobb a 2008-as Note-ba nincs vízhőfokmérés.
A 2024-es Citan meg azt is ki tudja jelezni hány Kw és Nm-t használsz alatta meg az olajat mutatja igaz nem kiírja csak mint egy digitális vízhőfok kijelzés.
Én osztom Corsa02 véleményét 50°C alatt hideg és kész mindegy, hogy 10-vagy 30 vagy most ne adj isten -14°C indul.
Az jobban érdekel hogy pályán 90 vagy 115°C
Érdekes egyébként decemberben Ausztriába voltuk pályán 95°C körül volt a hőfok 140óra szerinti tempónál. Felmentünk 2750m-re -6°C külső hőmérséklet mellett °112C volt az olaj. -
válasz
426os
üzenetére
Ennek több oka is:
- 50 fok alatti tartományban még nagy az ingadozás, főleg ilyen hideg időben, gyorsan elér 30 fokot aztán simán lehet, hogy utána gyenge terhelésen, vagy álló üzemben még visszahűl 20 fokra, ez csak kérdéseket vet fel (nem véletlenül működik úgy a "vízhőfok" mutató sem)
- 50 fok felett egyszerűbb és pontosabb stabilizálni a jelet, mert amúgy is a műszerfalon a vezető egy stabilizált, enyhén késleltetett értéket lát
- egyébként is tök mindegy, hogy most 20 vagy 30 fokos az olaj, hideg és kész
-
-
gyulaszu
senior tag
válasz
426os
üzenetére
Akkor nem vagyok vaksi...
Igen, engem is az ilyen dolgai zavarnak. Nekem is az a fő problémám, hogy fékez és nem a motorféket használja
Ha valakit elengedek balról és ki akarok menni mögé, akkor is ráfékez. Ha valaki előttem kisorol jobbra, mert elhagyja az autópályát, akkor is. Akkor marad az nálam is, hogy ki-be kapcsolgatom -
Keef_Lee
őstag
válasz
426os
üzenetére
Lidlis nyestriasztó 5 ezerért. Elem, vagy akku ról is megy.
Kocsi mellé a falra szereltem. Pittyeg meg villog néhány másodpercenként. Több hónapig nem volt nyest nyom. Lemerült az elem, behoztam, hogy kicserélem benn. Elfelejtettem, ma láttam, hogy megint van a motortérnem nyom. -
Lacess
tag
válasz
426os
üzenetére
Én csak olyanról tudok, hogy gyújtáslevétel után és ajtónyitást követően az ablakemelők működtethetőek maradnak. (talán időkorlátja is van, de ha igen, akkor nem tudom mennyi azaz idő) Erre gondolsz?
Amennyiben erről beszélünk, akkor ez az:Fensterbedienung - Freigabenachlauf beim Türöffnen nicht abbrechen:
STG 09 > Zugriffsberechtigung: 31347 > Anpassung > Kanal "Zugangskontrolle 2-Freigabenachlauf FH bei Tueroeffnen abbrechen" > Wert auf "nicht aktiv"
setzenNémet, de neked ez -ha jól tudom- nem okoz gondot.
-
Szada85
aktív tag
válasz
426os
üzenetére
Igen, designban a Leonnál bátrabban mertek játszani a vonalakkal, a Golf az maradt a konzervatívabb látványnál.
Kisebb motoroknál talán elenyészöbb lehet a deficit, a Cupra/GolfR magasságnál már markánsabb felár jött szembe a Golf irányába, pedig ott aztán tényleg 1:1-ben ugyanaz van a lemezek alatt.
Igazából nem tudnék semmi rosszat felhozni az 5F ellen, bár lehet a gyérebb zajszigetelés csípné a "kakaóarisztokraták" fülét, én abszolút nem hallok semmi zavarót használat közben. -
Szada85
aktív tag
válasz
426os
üzenetére
Ha lehet hinni az oldalaknak, akkor a csapotthátú 5F Leon 295 liter, míg a G7 305, míg kombi formában a Leon ST 587 liter, a Golf Variant 605 litert ad.
Gyakorlatilag elhanyagolható különbségek szerintem.
Nem véletlenül kimondottan népszerü ár/érték arányban a Leon akár otthon, akár a németeknél, alacsonyabb áron kapod meg ugyanazt a technikát, vagy azonos áron valószínü jobban felszerelt Leont talál az ember.
-
Lacess
tag
válasz
426os
üzenetére
Sajnos abból a szép keret nélküli tükörből a gombot lespórolták. Nem is értem miért. Van olyan helyzet, hogy kikapcsolnám a sötétedést, de nem lehet.
Múltkor megnéztem, közel 300ezer egy olyan tükör, szóval remélem nem az az "összefolyós" fajta a gyöngyöm...Más: 3-as Superb-nél is pont annyira jellemző, hogy reped a tetőalak kerete, mint a Golf 7-nél? Ma volt egy csúnya lyukra futás emiatt...
-
bandi0000
nagyúr
válasz
426os
üzenetére
Köszi, na ezt én is észrevettem, mindig kísérletezek, hogy tudok szépen váltani... Eddig nekem az jött be ha 2000 alatt váltok és akkor csúsztatok egy picit,m de nem mindig jön össze
Qru: Majd utánakérdezgetek, gondolom lenne vagy 200k a búra csere, de lehet azt így sem úgy sem lehet elkerülni
MunezXBK: Én a vezetés szeretete miatt vettem manuálist (Fostam a dsg javítási árától
) -
Dyno
veterán
válasz
426os
üzenetére
Persze max 15ezret szoktam elmenni egy olajjal, de inkább 10ezer, csak én most úgy terveztem, hogy akkor majd 13ezerk km múlva úgyis kell vinni ellenörző szervízre akkor az majd esedékes, csak most elkezdtem rajta aggódni, hogy elöbb fogja kérni és gondolom, ha akkor nem viszem szervízbe hiába mondjuk csak 9ezer van az olajba akkor ugrik a gari?
Szóval az a kérdés, hogy akkor ilyenkor mivan tegyük fel 9ezer(10ezer lesz kb az olajba) múlva kéri az olajcserét, de az ellenörzőből még van hátra 3 ezerk km? Ilyenkor is ugrik a gyári gari
Új hozzászólás Aktív témák
- Házi hangfal építés
- Hővezető paszták
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Anime filmek és sorozatok
- Motorola Edge 70 Fusion – stílusosan főznek
- Autós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Warhammer 40.000
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- További aktív témák...
- Vadonatúj, bontatlan iScooter i9Max elektromos roller, 1 év gari 35 km/h
- Jura C60 I Szervizelve I Easy-cappuccino fej I 3 hónap garancia I Számla I Beszámítás
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- Ajkai ólomkristály
- Sage Barista Touch garanciával/ 2x lefőzés csak!!
- Dell Wyse 5470,14",FHD,Touch,N4100 CPU,8GB DDR4,128GB SSD,WIN11,IR KAMERA
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- 27% - Corsair Nautilus 240 RS RGB White Vízhűtő!
- GAMER PC! Intel i9-12900KF / RTX 5070 / 32GB DDR4 /1TB Gen4 / B760 /1350w Platinum! BeszámítOK!
- LG UltraWide 34WQ75C-B IPS Monitor! 3440x1440 / 60Hz / sRGB 99% / Type-C
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Akkor viszont nem waste gate.

(bár már annyi bizonyítékot szolgáltattunk nekik, hogy elcseszték, hogy nem nagyon volt választásuk
akárhogy rakod be, mindig meghámozza. igazából én sem jöttem rá, mi lehet a jó megoldás, bár vannak lapos pogácsák is, de attól meg féltem, hogy félbevágja és az élét megint leszedi... gumisoknál megugye nem az ö autójuk ...
Egyébként ebben a Skoda-ban is ott a töltőpont az orra előtt, de az akkut nyaggatja a töltővel, biztos szereti a BMS! Szóval Ő sem törekszik a tökéletességre. Itthon is vannak ilyen youtube-ról tanult "szakember", én magam is ismerek a szomszéd településről, és van munkája szarásig.

)