Hirdetés
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- bkercso: Tápszűrő-5 SMPS-hez
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bul07
nagyúr
109 relé(videó)

-
válasz
molnarpeter
üzenetére
Még nem láttam.
-
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
littlelion21
üzenetére
Más padlólemez, szerintem eltérő alapvetően. Esetleg Piroska autó üléshuzat korrekt és nem drága, bár én nem is tennék rá egyáltalán, ha csak polgári használatban van.
-
littlelion21
addikt
Sziasztok,
Az létezik hogy az Octavia I, illetve az Octavia II-ben ugyanolyan ülések vannak?
Méretpontos üléshuzatot keresek a II-hez, és több helyen is láttam hogy az I-II-höz ugyanazt adják. -
Először én is azt hittem fogy a hűtőfolyadék, mert egy ujjnyi eltűnt. Aztán üzemmeleg motornál letekertem óvatosan a kiegyenlítő tartály kupakját és egy csomó levegő kijött, a szint pedig beállt a gyári max értékre. Azóta belement párezer km és még mindig ott van.
Szerintem nálad is levegős lehet.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
molnarpeter
üzenetére
Köszi! Ránézek reggel hidegen. Most csak emiatt nyitottam ki először a géptetőt. Mondjuk az ablakmosó tartályt is feltöltöttem ha már ott motoszkáltam...

-
-
-
-
válasz
Csaby25
üzenetére
Ebből sehogy. Ezek csak a kényszer regeneráláskor mutatják amit látni kell.
A 104 -ben látod a telítettséget illetve kellene látni. A végén itt tudod megnéni h mennyi a maradt - mert teljesen nem tudja kiégetni.
A 102.1-2 meg arra kell hogy tudd ha elindul az égetés akkor rád gyullad-e a kocsi vagy nem.Tudom hogy nem fogsz örülni annak amit írok , de vidd el valakihez aki már jártas ebben - és ha valami baja lesz a számlát lobogtatva verheted az asztalt.

-
válasz
Csaby25
üzenetére
A VCDS mutatja, de nem azonos csoporton.
MVB 100.1: Engine Speed
MVB 100.3: Regeneration Counter/Timer
MVB 100.4: Regeneration Abort recognized (0 = No Abort/1 = Abort recognized)
MVB 101.4: Regeneration Status (001 = Heating Up, 010 = Regeneration, 100 = Cooling Down)
MVB 102.1: Temperature before Catalyst
MVB 102.2: Temperature before Particle FilterMOD
De most ezzel az a baj hogy amíg hideg volt a motor próbálta felfűteni az 1500 fordulattal, és jó eséllyel még jobban teliköpte korommal és olajjal, de a regen nem ment le. Ha ez igaz akkor még átjárhatatlanabb lett a DPF és a következő kényszer regennél akár ki is nyírhatod a DPF-t/turbót /bármit a beszorult kipufogógázzal.
-
-
-
válasz
Csaby25
üzenetére
A 104 2-3 szerintem a kalkulált meg valós hamutartalom, de nem vagyok biztos mert ugye vcds nem írja. Viszont ha tényleg az akkor a 33g nem olyan sok.
A regeneráláskor amikor indítottad mennyi volt az olajhőfok? Meddig volt a tank? Biztosan végigment?A chipet sajnos nehéz kiszúrni vcds-sel. Pad v Soft nézés kell.
-
válasz
Csaby25
üzenetére
Ezt el ne indítsd ha nem tudod hogy segíthet-e! Ha erőlteted akkor a motorolajat teliküldi gázolajjal és annak lehetnek nagyon csúnya következményei! Ne mis említve ha a nyomás rossz akkor a turbó tengelyét szíjjegyilkolja és ha az elszabadul akkor már régen rossz.
Vagy akár a DPF össze is törhet ha teli van.Amit mutattál vcds fotók alapján a dpf nincs eltömődve de mivel ott van két 0-s nyomásérték így nem tudom mint is írjak. A mérőcsoportok között nem láttál oil ash-t?
Nincs a kocsi csipelve v kiírva belőle pár dolog? -
-
kisza25
félisten
válasz
molnarpeter
üzenetére
Nekem volt 1,2 12v, nem kíméltem, nem is volt vele baj
ahogy meleg volt a motor 4500-5000-ig
elpörgettem, mert különben semmi nem történt
Az is igaz, hogy új korától nálam volt és 58em-el adtam el, mondjuk most van benne 160-170ekm -
Csaby25
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Tudom, de ha már cserélve lett, akkor nincs értelme ellenőrizni...
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
kisza25
üzenetére
Bicikliláncos
ha nem fut sokat, akkor szuper, mert kora miatt nem kell cserélni, de a km-ben vett élettartama limitált, igazából meg jós legyen a talpán, aki megmondja, mikor kell cserélni. Talán ha csörög, már ha nem olyan, mint az 1.3 Škoda motor, aminél az alap volt a lánc részéről 
-
-
-
Csaby25
őstag
Sziasztok!
Polo 9N, 2002, 1.4 benzin 75LE.Address 08: Auto HVAC Labels: 6Q0-820-045.lbl
Part No: 6Q0 820 045
Component: Klimaanlage X0840
VCID: EADBA423968AB24EAA7-5072
5 Faults Found:
00818 - Sensor for Evaporator Outlet Temperature (G263)
30-00 - Open or Short to Plus
01271 - Positioning Motor for Temperature Flap (V68)
30-00 - Open or Short to Plus
28-00 - Short to Plus
29-10 - Short to Ground - Intermittent
01596 - Motor for Outside/Recirculated Air Flap (V154)
41-10 - Blocked or No Voltage - Intermittent
A tünet az, hogy random módon fúj hideget vagy meleget, függetlenül attól, hogy mit allítok be.A G263-as szenzor kicserélésével kezdjem?
Köszi!
-
Doki16
addikt
válasz
Speeedfire
üzenetére
Lehet más is. ELM327 nem biztos, hogy jól mutatja. VCDS kell azzal hibát olvasni és élő adatot olvasni a szenzorokra. De lehet akár csak sima kábel szakadás is.
-
Speeedfire
félisten
Jól sejtem, hogy az egyik termosztát hiba akar lenni, a másik pedig csapágy?

Havonta egyszer veszem elő akkor is világít a csoda lámpás. -
anorche1
őstag
Orokoltem egy 2003 -as, 1.2 -es 12szelepes sedan fabiat, 70ezer km -rel, garazsban tartva.
Barmennyire is nem tetszik az auto, ugy dontottem, hogy amig egyetemre jarok es diakfizubol elek, megtartom.A 70bol 35 biztosan, de szerintem mind a 70 -ezer km nagypapasan lett levezetve. Utolso 35ezer km -nel az olajcsere le lett szrva, 3x 2ev utan lett cserelve, 1x pedig 4 ev utan (km mindig joval 10k alatt). A garazsban raadasul csak 15w-40 -es olaj volt, remelem nem azt toltogette bele az oreg, na mind1.
Van barmi tipp, javaslat, hogy a motor tipushibait elkeruljem? A vezerlest 100k -nal tervezem cserelni, de a kora miatt lehet elobb kellene (17eves)? A beegett szelepeket meg lehet valahogy elozni? Premium benzin megy bele segithet barmit is?
Osszefoglalo szerint azokat erinti jobban a gond, amik kimelve vannak. Alattam a kocsi rendszeresen meg lesz hajtva a bukkben, tegnap is bele ment ott 200km. Mokas vezetni, olyan mintha egy gyerekeknek keszult tanulo auto lenne, mert minden kanyarbol padlogazzal lehet vele kijonni, ugysem csinal semmit sem.
Azt is tudom, hogy a hosszu autopalyat sem birja. Ez mit jelent? Miskolc-balaton 140-150 -nel sok lenne neki nyaron? Lehet rajta segiteni valahogy? 5w-60-as olajjal?
Egyelore ennyi, mert ha tul hosszu egy hozzaszolas, sokan csak atugranak felette, es nem kapok valaszt

-
stvnppp
senior tag
válasz
gyenesmartin
üzenetére
Szerintem el kellene menned egyet tesztvezetni, még ha nincs DSG-s is, legalább a motor miatt. A tesztek nagyon köpködik, mert kicsi, háromhengeres, nagy lendkerék van rajta (emiatt esik vissza a fordulat olyan lassan), de normál forgalomban nem nagyon kell pörgetni, a 200 Nm már 2000-3000 között megvan, szóval ott is el tud indulni. 0-100 meg ritkán fordul elő közúton, de racséra nem automata Polot kell venni.
A lényeg: Ez más, mint a Suzuki pörgős szívómotorjai, ezért kell kipróbálni, aztán eldöntöd, hogy kell vagy nem.
-
bul07
nagyúr
válasz
papg79
üzenetére
Jól gondold meg
Több tényező miatt is
Nem fiatal a kocsi ki tudja milyen állapotban vannak a esetleges szivacs betétek, és a vegyszer hatására akár el is porladhatnak
És ha valamibe befolyik a cucc az se köszönheti megÉn otthon nem csinálnám, főleg nem megbontás nélkül, megbontva rendesen talán
Az ózonos tisztítást szokták még ajánlani, egyes helyeken nem is drágán csinálják
-
papg79
tag
Sziasztok, előre is elnézést kérek, ha nem jó topikba teszem fel a kérdésemet. Szeretném az autóm (Vw Sharan 1.9 pdtdi 2003-as évjárat) klímáját kitisztítani. Tavaly klímabombával oldottam meg, de az idén habot vettem. Annyit tudok, hogy kivéve a pollenszűrőt, a csövet egészen a hőcserélőig ledugom, és oda juttatom el a habot, de ez elég? Vagy a szellőzőkbe is szoktak fújni belőle? Előre is köszönöm a válaszokat!
-
-
gyenesmartin
őstag
válasz
d.tiborz
üzenetére
Ülni még nem ültem benne, itt a környéken csak kézi-s tesztautók vannak.
Viszont akárhány videót nézek mindenhol ugyanazt látom. [link] [link] [link]
Nagyobb gáznál a leginkább észrevehető. Minden váltásnál, amikor például 1-ről 2-be vagy 2-ből 3-ba rakja, akkor igen lassan esik le a fordulatszám, valamint a gyorsítás is megszűnik közben, majd mire végül beváltott akkor kezd el nőni a sebesség is. Swift előtt egy régi 1.6-os golf iv-esem volt 4 sebességes automatával. Még az is jóval gyorsabban váltott ennél és ugyanúgy nem lehetett megérezni, váltás közben sem torpant meg.
1,2 millió a különbség ahogy nézem a gti és az ezres között, ugyanúgy felszerelten, mint a jelenlegi swift is. -
válasz
gyenesmartin
üzenetére
Igen, DSG van.
Én Hatvan közelében lakom, Miskolc felé nem nagyon járok. -
Doki16
addikt
válasz
Csaby25
üzenetére
Ott lesz a 01-engine modulban és azon belül measure blockban. Addig kell lépkedni amíg nem találod. Régebben néztem, de olyan 40 felett van azt hiszem valahol. De nem akarok hülyeséget mondani szépen végig kell lépkedni. Ha ott nem találod akkor még van esélyed az adv. meas. value-ben.
Bocsánat akkor rosszul értettem az órás részt
Bitpork jól leírtak, ellenőrizz minden kábelt, már tized voltokra is baromira érzékeny. Can-Busba nem lehet csak úgy bekötni semmit meg áramokat levenni innen onnan.(#180020) gyenesmartin: Kell neki egy reset, lehet rosszul tanult be. Ezt otthon is megtudod csinálni, pár másodperc az egész. [link]
-
-
válasz
gyenesmartin
üzenetére
Ezt Te tapasztaltad valamikor? Mert én 1 év/19e Km alatt nem.
És többen is meg tudnak cáfolni.
Merre laksz? Ha közelemben, ki tudnád próbálni, hogy mit tud valójában. -
válasz
Csaby25
üzenetére
Hát akkor első körben azt kellene megnézni hogy a hátsó ajtónál mit tett tönkre. Ha elkezdte megvagdosni a vezetékeket akkor ez okozhat CAN hibát. De lehet aftermarket fej, hangszóró telepítés is. A műszerfalba bemenő csatikat is át kellene mozgatni. Akksid hogy áll?
A 2.7-nél meg motor blokkjai között nézd meg a DPF nyomás számait. Szerintem elérte élete végét - én így nem merném használni mert regenkor elkezdi a motorolajat felverni és sokkal több kárt okozhat mintha DPF-t cserél az ember. Gyári még a szűrője?
-
gyenesmartin
őstag
-
válasz
gyenesmartin
üzenetére
Pedig nem lassú és buta a DSG. Pillanat alatt elvált, és tanul. Sport módban lelkesen forgatja a motort.
A CVT váltót nem ismerem, nem vezettem még olyat. -
-
gyenesmartin
őstag
válasz
d.tiborz
üzenetére
Igen, de nekem dsg-be kéne. Amit ehhez a motorhoz raknak váltót, pedig ahogy nézem nagyon lassú és még buta is mellé. Az én swift 1.2 CVT-m ahhoz képest ezerszer jobb.
Másrészt, ha swift motorjára élével ráteszek egy 100Ft-ost, akkor nem dől el, ugyanezt az 1.0 tsi-re nem mondható el. Oké, hogy jó a csillapítás, de pár évtől tovább nem hinném, hogy bírni fogja. -
válasz
gyenesmartin
üzenetére
Igen, létezik, de hozzánk nem jön. Úgy gondolják, hogy nekünk elég ez is, kicsi piac vagyunk.
Amikor megjelent itthon, csak 1.0 TSI volt elérhető, később érkezett a GTI és a TDI.
Pedig nem olyan rossz a 1.0 TSI, nekem 115Le-s van Highline felszereltséggel. Én tökéletesen meg vagyok elégedve vele.
Ilyen van BigBlackDog kollégának is. -
válasz
gyenesmartin
üzenetére
Kieg: itthon csak 1.0 TSI, és 1.6 TDI motorral van, a GTI 2.0 TSI.
-
-
válasz
gyenesmartin
üzenetére
-
FeniX-
senior tag
Sziasztok, érdeklődnék, hogy van valamelyikőtöknek tapasztalata skoda citigo-val, az 1 literessel? Tényleg annyira lomha? Egy 1.4-es MPI fabiám van, s a maga 60 lóereje nekem bőven elég, nem szoktam száguldozni, de lassacskán időszerű lenne lecserélni.
Megköszönöm ha privátban válaszoltok.
sziasztok! -
Csaby25
őstag
Sziasztok!
Touareg 2006, 3.0 TDI, V6, BKS, automata
Tünetek: Müszerfal órája lenullázodik ha kiveszem a kulcsot, rádió nem áll le, ha kiveszem a kulcsot. Hol kezdjem el keresni a hibát
?Audi A6, 2006, 2.7 TDI quattro, BPP, automata
Nagyobb fordulaton pislog a "spirál" jel és utánna nem húz, ha leállítom helyrejön de csak a következő gyorsulásig.
G450 szenzor cserélve lett de nem oldotta meg. Hol lehet meg nézni a DPF állapotát, vcds-ben? Végig néztem az engine - Measuring block - ban az összes group-ot de sehol sem találom
Regenerálást sikerült csinálni..
Köszi!
-
gyenesmartin
őstag
Sziasztok!
Magyarországon lehet venni 1.5 tsi motorral új polo-t (elvileg r-line, de konfigurátorokban nem szerepel)? Árban mennyire lehet közel a gti-hez?
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Házimozi haladó szinten
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Tőzsde és gazdaság
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- Elektromos Roller KIXIN HX X8
- Eleglide M1 elektromos kerékpár
- Jura C60 I Szervizelve I Easy-cappuccino fej I 3 hónap garancia I Számla I Beszámítás
- Bontatlan WORX Landroid Vision M600 AI-alapú robotfűnyíró eladó!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Nekem az olajnak kellett üzem melegnek lennie és a tanknak a fele felett a tehénnél amikor meg akartuk csináltatni vele de még így sem ment végig.
ahogy meleg volt a motor 4500-5000-ig

orsotengely vege kikopott es logott az egesz.