Hirdetés
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Vandit.: Milyen zenét hallgattok most?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Depression: R.I.P.
- Luck Dragon: Óraátállítás
-
LOGOUT
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szada85
aktív tag
válasz
realist
üzenetére
Nagyjából ezen vacillálok én is, hogy "elég" lenne-e egy kombi Octi RS (230-245 lovas), esetleg egy kéziváltós FL Cupra kombi (ebböl sajnos alig akad eladó, vagy a méter "sok"), vagy nem marad más, mint a DSG-s 4Drive Cupra kombi.
Hétvégén még meglesek két "off" jelöltet, egy i30N-t, és egy 204 lovas ProCeed-et, csak, hogy teljes legyen a kép.
-
gyulaszu
senior tag
Octavia 3 2019-es
A fényszóró magasság állítás tényleg csak az érintőkijelzőn (Colombus) lehetséges? Csúszka 1-6
Nincs neki valami automatikus, terhelésfüggő opciója? -
Szada85
aktív tag
válasz
realist
üzenetére
A GTI-ben nekem is volt VAQ, de az ugye már a "komolyabb" rendes diffi elöl, azzal szépen ki lehetett gyorsítani a kanyarból, állóból mondjuk elvétve próbálgattam, de szépen szedte a lábát.
Most pár Cupra 4Drive próbaút után persze már megint más a leányzó fekvése, egyedül az a "bajom" az összkerékkel, hogy szerintem 0,1%-ban sem lenne rá szükségem, viszont FL Cupra pedig csak az elsö években van elölkaparósan, utána alapból járt hozzá a 4D. -
realist
őstag
válasz
Szada85
üzenetére
VAQ van az enyémben, száraz úton nem igazán kapar el induláskor, nedves úton erősebb start és simán elkapar. Kanyarban viszont nagyon jó, kifele menet nagyon szépen húz. Kipróbáltam hóban; egyik oldala a kocsinak több centis - félretolt - havon, másik fele nedves betonon. Szépen gyorsult a kocsi, tartotta magát szépen egyenesben
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Alacsony fordulaton is nagy a nyomaték, amit nem tud levinni az útra. Skoda 190/400-as volt azzal nedvesebb úton kb lehetetlen volt lendületesebben elindulni.
-
Szada85
aktív tag
válasz
TayRol
üzenetére
A Cuprában nekem is "csak" XDS volt, elinduláskor ott se csinált sokmindent, csak villogott a visszajelzöje, de a powerrel nem tudott mit kezdeni, ezt el kell fogadni, vagy nézni kell bele egy rendes sperrt (megkérik az árát), ez utóbbi viszont igazából megint szükségtelen lenne a hétköznapokra, mert -szvsz- hétköznapi használatban ritka az a helyzet, amit félgázzal ne lehetett volna megoldani a Cuprával, ott pedig még le tudta vinni az eröt az útra.
-
prannk
őstag
Üdv. Szeretnék egy 2000-2007 közötti dizel járművet venni. Melyik az a motor ami bírja a városi használatot?
Nyilvan nem csak ott lenne használva de sokat lenne használva városban.
Talán a sima 90 vagy 110 lovas tdi? -
-
pit stop
addikt
válasz
focvis
üzenetére
Köszönöm!
Ha ezt nem veszem meg, akkor magyarországi A4-eket néztem volna, abban lett volna napfény
1, ha világít kis zöld lámpa, akkor működik?
3, fújni nem akarom, de van ahol foglalkoznak ilyennel? Közgazdász vagyok, annyira ismerem magam, hogy saját kézzel javulni nem fog
-
válasz
pit stop
üzenetére
Gratulálok!
Napfény nem volt?
1. Belső tükör sötétítés. (Csak sötétben működik, tompítja a zavaró fényszórókat.)
2. Emlékeim szerint kábellel sem engedi tekerni (a telefonon tudod). AA-n keresztül se mindig enged beletekerni. Wazenek kellene tudnia beszélni; alternatív megoldás, a telefonon állítsd át a Waze-n belül, hogy mindig a telefon hangszóróját használja.
3. Rozsdátlanítás, minimum 2 rétegben 0-s ecsettel festés. Oryx fehéret kevertess vagy vegyél készen márkaszervizben. -
pit stop
addikt
Sziasztok,
Csatlakozom én is ehhez a topikhoz (is).
Nemrégiben sikerült vásárolni egy konszern terméket:
Golf VII 1,4 TSI R-line 2014-es autót
Ő volna az:
[kép] [kép] [kép] [kép] [kép]
Túl vagyunk a hűtőfolyadék cserén, olajcserén, kapott új papucsokat, és komplett hátsó fékcserét.
Röviden ennyit tudok róla mondani.Ha már itt vagyok kérdeznék is:
1, A visszapillantó alatt lévő gomb mire való? (Ausztriából jött, nincs hozzá kiskönyvem sajnos)
2, Érdemes vezetékkel összekötni telefont az autóval? AA nincs, és ha jól olvastam nem is lehet (szívfájdalom). De BT-vel összekapcsol, le is játssza hangokat, telefonálás is hibátlan. Viszont hosszabb zeneszámnál nem enged tekerni (kiírja nem elérhető), illetve Waze hangja telefonon nem szól, mert azt mondja a kocsin keresztül beszél, ő meg nem beszél...
3, Ez már nem annyira márka specifikus. Valami jó érzékű ember már első napokban fémig karcolta csomagtartót - ezt hogy érdemes javítani? [kép]
-
balu1977
senior tag
Adjatok tippet mi lehet ,hogy a kettes fábiámon kanyarodáskor bizonyos szögeknél elalszik a a tompított. Nem kontakt hiba és álló helyzetben próbálva sose csinálja.
-
TayRol
nagyúr
Köszi srácok mindnekinek, akkor megnyugodtam.
Egy kép, ha már VW topic.
-
TayRol
nagyúr
válasz
BigBlackDog
üzenetére
összkerékről ültem át (sok évig csak olyan volt, de igazából nem használtam ki), az FWD-ből próbalom kihozni a max-ot.
ha egyenesben nem dolgozik, hanem engedi kvázi pörögni, nem lediferálni a kerekeket, akkor jól megcsinálták.focvis: figyeltem, de nem láttam. meglesem majd még, de nem az első ilyen melójuk volt (B8 Passat is volt nemrég), szóval nem feltételezem, hogy rosszul dolgoztak.
összességében kérdezném, hogy akinek van, hogy segít, jó hogy van?
nekem az új autó miatt pénzért csinálták, kérdés ezek után, hogy megéri-e.
-
TayRol
nagyúr
is. egyenesben lámpánál van a felvázolt helyzet, pörög a kerék a nagy nyomaték miatt.
kanyarban tényleg jobb, igyekeztem sokszor dinamikusan elindulni/kikanyarodni, ott jobb a helyzet.focvis: azt, hogy rosszul programozták honnét lehet tudni? a márkaszerviz (szalon) csinálta, ahol vettem a kocsit. én is kérdeztem, hogy ennek ilyennek kell-e lennie, azt mondták teszteljem (ők nem tették meg!), ha nem tetszik visszamegy default-ra.
-
válasz
TayRol
üzenetére
Nem zárnám ki, hogy rosszul programozták. Nekem gyárilag van a Golfban XDS, aránylag finoman fékezi az elpörgő kereket, így nem torpan meg az autó, de villog közben a kipörgésgátló. (kényszerhelyzetben, nyáron használt téli 205-ös gumival 80-100 kmh-nál is 🤷♂️)
Illetve ahogy Qru írja, az XDS kanyarban egészíti ki az ESC-t.
-
TayRol
nagyúr
Hali!
Adott egy új 200 lovas dízel Arteon, melybe utólag “aktiválták” az XDS-t. Én azt vártam tőle, hogy akár a nulláról való indulásnál nem differál le valamelyik első kerék, hanem sokkal nagyobb lesz a tapadás.
Ennek ellenére egy erősebb 0-50-nél talán még 3.-ban is pörög a kerék, persze nem fékez bele és nem villog a kipörgésgátló.
Most vagy rosszul programozták, vagy ennek ilyennek kell lennie. Gondolom “bé”.
Van esetleg valakinek tapasztalata?Koszi!
-
Rise17
tag
Sziasztok! Sajnos megkotlott a váltó a 2009-es 1.4es bxw-s Seat ibizán . Néztem bontóplázán több féle van, az autohóz 3 féle váltót lehet kapni. Kódjuk :JHQ,JUS,LVE
Na most itt mi lehet a különbség hogy ekkora az árdifferencia? van jhq 65 ezerért,meg LVE 120 ezerért. Honnan tudom megállapítani hogy az én kocsimon melyik van,bármelyiket fel tudom e rakni az én kocsimra,illetve merjek e a Bontoplázárol rendelni van tapasztalatotok? Sajnos sürgős lenne,mert igy kiesett ez az auto! Nagyon szépen köszönöm a ha segítetek! -
-
bbubby00
őstag
válasz
chopin42
üzenetére
Nalam is jelentkezett egy ilyen hang az 1.6gdi Ioniqban. Kapni fog egy motormosot, aztan leszedjuk a szelepfedelet es megnezzuk a hidrotoket. Reggel hidegben nem csinalja, amint bemelegszik, zakatol. Remelem nalam is csak annyi a baj, nem a dugattyu lotyog a hengerben
bar akkor olajat is kene, h zabalja. -
bbubby00
őstag
2014es 184lovas Leon. Neha eros gyorsitasnal letilt es elmegy az ero belole, kidobja az izzito hibat. Felreall, leallit, beindit es hibamentesen megy tovabb. Talalkoztatok mar ilyennel?
-
-
tibbike01
addikt
A.) Jó cucc a led-matrix, jól működik, nem parasztvakítás (szóval nem vakítja a szembejövő parasztokat sem). 😄
De, ha nem jársz sokat éjszaka városon kívül vidéki utakon, akkor nem sokat fodod hasznát venni. Én az 1 év alatt 4szer élveztem a led-matrixot, mivel ritkán járok éjszaka falvak között. Meghibásodni nem igazán szokott, párásodni annál inkább, de ez bármelyik lámpával megesik. -
syC
addikt
Üdv ismét!
2 kérdésem lenne, hátha valaki tud segíteni. Audi A6 C7 / facelift a context, a kérdéseim pedig a következők lennének:
A.) A matrix-led lámpa mennyire elromlós / tartós, érdemes-e olyat venni, tényleg annyival jobb-en, vagy csak parasztvakítás és inkább sima led/xenon lámpás autókat nézegessek.
B.) Légrugó: Fölösleges extra, amivel csak a szívás van, megbízhatatlan fos és kerüljem el jó messzire, vagy tényleg "must have" feature, megbízható, illetve ha hozzá kell nyúlni, nem fog milliós tételbe kerülni?

-
yodamester10
őstag
-
Asbee
veterán
válasz
imyourfriend
üzenetére
2.0 cr ugyanez. Rendben van ez így.
-
válasz
imyourfriend
üzenetére
De ezzel nincs baj, amiket írtál ez üzemi hőmérséklet, ez a tempó csak részterhelés.
-
tibbike01
addikt
válasz
focvis
üzenetére
+1 pontosan.
Sőt még a Márkaszervizek sem várják, hogy hozzájuk vidd a garancia lejárta után, mert akkor kedvezményt kell adniuk, nekik az nem buli.
De el tudom képzelni azt a családot, akik ki vannak bukva a régi autójukra, hogy folyton a szerelőnél van, megy rá a lóvé, ha kell, ha nem és úgy döntenek, hogy vesznek egy új autót mert, hogy annak nem lesz baja...és nem is lesz, de ugyanúgy ráköltenek több száz ezret a szervizekre, cascora...stb. Én a 2004es Seat Leonomat fullosan szervizeltem prémium termékekkel, vezérlés, fékek minden és egyik kör sem került 100ezer ft-tól többe. Az új Oktáv 4-re meg 1 év alatt több mint 500ezer ft-ot költöttem.
Gyertya csere 120ezer, olaj csere 82ezer, casco 256ezer, biztositas 46ezer...és még egy-két apróság. Ilyen ez 
-
imyourfriend
őstag
válasz
Corsa02
üzenetére
Valahogy olyan érzésem van az O3 1.6 cr tdi nem termel sok felesleges hőt ezáltal nem tudja felmelegíteni a rendszert oly hamar. A motor megfelelően működik jó a fogyasztás is, van elegendő fűtés is és nincs termosztátra utaló hiba.. csak ez a nem elég hőt termelő rendszer kicsit furcsa.
-
válasz
Big_Boss
üzenetére
A márkaszervizes árakat nincs értelme összehasonlítani pl. egy Kauffer áraival. Golf 7 GTI-re kb. 100-120 ezer forint a 4 féktárcsa + betétek anyagára, nem gyári, de jó minőségű alkatrészekkel számolva. A garancia miatt viszik az emberek márkaszervizbe az autókat, nem a baráti árazás miatt. 🤗
-
válasz
imyourfriend
üzenetére
Milyen motor? Egyébként rendben van kb. igen.
-
imyourfriend
őstag
Hűtőfolyadék hőmérséklet milyen értékek között mozog normál használat mellett? 100-110km/h-val haladva 85 fokos hűtőfolyadék és 90 fokos motorolaj jónak mondható 12 fokos kinti levegőnél? Olvastam korábban a termosztátcsere nem mindig hoz jó eredményt, kíváncsi lennék mi az a pont amikor már érdemes cserélni.
-
Szada85
aktív tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Azért kellemes pl. a gyertyák 63 ezer Ft-os ára, tavaly év vége felé voltam a szomszédos SEAT márkakerben 4 "gyári" VW/SEAT gyertya a Cuprába volt akkor ~100€, és már az is combosnak érzödött a webshop 15€/db-jához képest.
A német árakhoz képest egy óvatos 60-65%-os felárazás még otthon, fincsi.
-
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Eben teljesen igazad van, sőt nekem a Toyota kifejezetten kényelmetlen volt a próbaút során. De, abban bízom, h közel öt év távlatában ott is történik esetleg valami változás, no meg a mi fejünkben is, és nem lesz a seggünkben a bugi, h x1000km-es távokat menjünk autóval, és átváltunk a papás vezetésre is addig.

#214021Qru:
Nagyon sokáig "kerülgettem", főleg a shooting-ot, de nem akarok már a "földön" ülni. No, meg valjuk be, a VAG-os autókba lehet dobálni a pénzt nyakra-főre, (mondjuk ebben lehet, h én vagyok a ludas, a maximalista hozzáállással
) bár szerintem ma már minden jobb autó fenntartása pénzbe kerül, sok-sok pénzbe! Vagy csupán a bérünk lett xar.
Szóval 1szónak is 100 a vége, CC marad még, talán én leszek az aki a legtöbb km-t teszi majd bele.
Teljesen lejegeltük a csere tényét. Abban csak bízni tudok, h a karosszáriás csapat meg tudja menteni még erre a pár évre a kasztnit. Ahogy igértem, a szétbontott rozsdásodó elemekről folyamatosan teszek fel képeket.
#214020BigBlackDog:
A Lexus nagyon bejün a Zasszonynak, ott csak az ár ami megrettent, 25-40 milla az új, természetesen nem akarok szalonból, 1 max két éveset, ott már zuhant annyit az ár, h megérje és még szinte új. A Honda nekem jön be jobban, bár sokkal puritánabbnak tűnik, de talán az is mint az NX350-450. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Ááá, ezt csak a konkurencia terjeszti. A G8 is mekkora előrelépés minden téren a G7(.5) után...
-
BigBlackDog
veterán
válasz
simonjoe
üzenetére
Szerintem, a két SUV nem igazán fogja tudni azt, amit a CC. Már kialakításukból kifolyólag is gyengébben fognak pályán teljesíteni, különösen nagy tempónál. Fogyasztás, szélzaj szvsz érezhetően más ligában lenne. Illetve egy japán esetén az apróságokban (pl. automatikusan becsukódó tükör, stb.) is lehet némi lemaradás, legalábbis szerintem.
Viszont Lexus esetén látok rá reményt, hogy találnál megfelelő típus, példányt, amivel elégedett lennél.
-
válasz
enddav
üzenetére
..oh, nagyon sokat gondolkodtunk, h mi legyen. 1xűen nem találok számunkra megfelelő megoldást ami minden téren megfelelő lenne.
Ráadásul megszerettük, hozzászoktunk a CC-hez, pontosabban azt amit nyújtani tud. Nagy, kényelmes, ha kell lehet vele tempózni, a csomagtartója parádésan nagy, a fogyasztása meg Q..va jó. Átlagban 5l körül mozog, de volt már nem egyszer 4 alatt is. Az a baj, h így 350k felett ami benne van km, sok embert elriaszt, szinte eladhatatlanná vált, én meg locsoltam rá rendesen. Sajnálom. 5-6 évnél tovább ennek ellenére már nem tervezünk vele. Hogy mi lesz az utód? Na, az erősen kérdéses. Sok márkát próbáltunk már két év alatt (azóta volt napirenden a csere), de szinte semmi nincs ami ezt hozza. Valamiből engednünk kell ez nem lehet vitás. Három japó maradt a kosárba, Lexus, Honda CRV, és a Toyota RAV4. -
imyourfriend
őstag
-
chopin42
addikt
válasz
Mágus2
üzenetére
Hát igen, mindenkivel megeshet, hogy elfelejt/elront valamit. Szerencsére észrevetted.
Nálam pedig nem okozott gondot, gondolom mikor visszarakatta az első tulaj a hengerfejet, akkor a műszak végén mikor felrakták, benne maradt az utolsó csavarban. Utána nem kereste senki
-
válasz
chopin42
üzenetére
Erről elmesélek egy történetet. Még meg volt a műhely, PD motoron cseréltem hengerfej tömítést, kapott új fejet, minden csavart. Este 11 körül még gondoltam rárakom a himbákat, lehúzom, reggel majd beállítom a porlasztókat. Utolsó csavarnál a kulcs kiesett, egyenesen a fő olajvisszavezető járatba, onnan nagy koppanással landolt a motor olajteknőjében.
Több dolog is megfordult a fejemben:1. Haza kellett volna menni 10 perccel korábban.
2. Remélem van olajszintmérő ezen a csutkán...
3. Kellett nekem ez este 11-kor?Ezen töprengtem, miközben emeltem az autót, aztán előbukkant az olajteknő. Soha nem ösültem még ennyire olajszintjelzőnek a kádban. Kikaptam és egy acéldrótra erősített mágnessel kihalásztam a szerszámot. Éjfélre elégedetten értem haza, ma is jó munkát végeztem.

Oda ami beesik, azt a kádban kell keresni, akkora az a járat, hogy elég nagy szerszámok is elférnek ott.
-
chopin42
addikt
válasz
chopin42
üzenetére
Megvolt a szerelés. Az egyes hengernél feladta a hidrotőke. Szerencsére a hengerfej rendben, a fészekben nem lötyögött egyik sem. Cserébe találtam valami igazán érdekeset
Megvételnél nem tudtam,, hogy hengerfej bit is jár a kocsihoz...
Megcsináltuk, és most szépen jár.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hankook Winter I cept evo téli 205/55 R16 91 H TL / Gyári acélfelni gumival 16x6,5 Salgótarjánban
- Elektronikus tárolómérleg árazómérleg 40 kg-ig, LCD alig használt
- 200 x 60 cm Ikea Lagkapten asztallap
- Jura C60 I Szervizelve I Easy-cappuccino fej I 3 hónap garancia I Számla I Beszámítás
- Bontatlan Új iScooter W7 elektromos roller
- Lenovo Legion 5 RYZEN 5 6600H RTX 3050Ti 4GB 16 GB DDR5 512 GB SSD FHD 165 Hz Magyar bill Gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- szinteÚJ Lenovo ThinkPad L14 Gen5 i7 155U 16GB 1TB FHD+
- Bomba ár! HP ProBook 650 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
De igen, kispolgári használatra kb felesleges.
aztán vidd el autókozmetikába, ahol szépen políroznak.

Nálam pedig nem okozott gondot, gondolom mikor visszarakatta az első tulaj a hengerfejet, akkor a műszak végén mikor felrakták, benne maradt az utolsó csavarban. Utána nem kereste senki