Hirdetés
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Vandit.: Milyen zenét hallgattok most?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Depression: R.I.P.
- Luck Dragon: Óraátállítás
-
LOGOUT
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
1stVikman
senior tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Regenerációra mindig figyelek, ha nem esik vissza az alapjárat, már dugom is be a BT-s kütyüt és indítom a VagDPF - et, hogy lássam mi a helyzet.
Golf az még így is elmegy ~450km-t, de a Passat az ~200km után már regenerál. (Euro5 vs Euro6d)
Ez általában úgy jön ki, hogy megérkezés előtt 2-3 perccel kezdődik, és golfhoz képest tovább is tart neki.
Ha a motul adaléknak van értelme, és segítene gyorsabban végig vinni a folyamatot és/vagy a két regen között megtehető km-eket növelni, akkor kipróbálnám.
Csak Mágus azt mondja, hogy óvatosan az adalékokkal, ezért kérdem, hogy mi a vélemény róla. -
válasz
1stVikman
üzenetére
Termék adatlap alapján nem győzött meg.
Prémium gázolaj, meg, ha nekiáll regenerálni, akkor hagyni kell végig futni.
Ha jól tudom, a Passat alapjáraton el tudja intézni, a Golf-fal meg kerülni kell egyet, hogy végrehajtsa. -
gippazoid
őstag
válasz
ParmaBoy
üzenetére
Octavia2 túl magas szintre sosem figyelmeztetett. A kezelésiben sincs róla szó. 1x túltöltötték, nem szólt semmit. Az olajszenzor működéséről még meg van a doksim, a szintet valami érdekes módszerrel állapítja meg, valamit machinál vele a szenzor körül és abból következtet.
-
gippazoid
őstag
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Az elmúlt 10 évben csak Hyundai konszernes új autóm volt, a 2005-ös Octavia2 nem tudta még.
Kezelési szerint csak a túl alacsony szintnél van figyelmeztetés. -
1stVikman
senior tag
Sziasztok!
Csendben követem a topikot, van egy másfél havi lemaradásom (~1500 hsz), de igyekszem pótolni.
Történt valami, amiről lemaradtam esetleg?Illetve olvastam itt a Motul DPF cleaner adalékról (Sza_Sa használta). Be merjem ezt tölteni a kocsikba?
Amiatt kérdem, mert úgy alakult, hogy rövidebb távokra kell használjam a kocsikat, autóút + kevés város, jellemzően ~15km + amit a városban kell menni és vissza megint 15km.
Golf mk7 2014 2.0 cr tdi 110kW és
Passat B8.5 2021 2.0 cr tdi 110kW -
Qru
MODERÁTOR
válasz
TrollBalint
üzenetére
-
TrollBalint
addikt
Sziasztok,
milyen tárolót ajánlotok ülés háttámlára? Amiket láttam neten az mind a hagyományos ülésre van, ahol állítható a fejtámla, de nekem sport ülésre kellene.
Plusz, van ajánlott tetőcsomagtartó + sín hozzá? (Akár bérlés is érdekel, mert igazából csak nyaralásra kell, de ha nem túl drága, beruháznék rá)
Octavia III mindez. -
Emunem
őstag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
akkor tárgytalan (nyíregyháza környéke)
-
gippazoid
őstag
válasz
Corsa02
üzenetére
A magas szint jelzése új - erről még nem hallottam... Milyen formában jelez?
1-2 alkalommal volt már menet közben csipogás és hibaüzenet de az szerintem valami vezetéstámogató izé lehetett. Elolvasni sajnos nem tudtam, mert baromi sürgősnek gondolta a progamozó, hogy azonnal el is tűnjön a felirat... De "Drive" meg "error" szavakat láttam.
Ütközésre figyelmeztetés pl. tenyérni piros szimbólum az LCD műszerfalon, de a fenti hibaüzenet csak kisbetűs szöveg.
-
válasz
gippazoid
üzenetére
Ha túl magas a szint az autó is fogja jelezni. NEM jellemző az EA211-re, hogy dúsul, ha valóban dúsulna, akkor pedig a leszívás felesleges, mert olajat kell cserélni. Viszont ennek biztosan oka van, magasnyomású beenged pl. Amit leírtál multkor profil, az nem okoz dúsulást, nagyon sokan így használják az autót.
Vízszintes terepen, leállítás után 30 perccel húzd ki a nívót, fényképezd le és csatold ide be kérlek.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
gippazoid
üzenetére
Volt mostanában olajcsere, vagy a használat közben nőtt meg?
Ha nem túltöltés miatt van max felett, akkor valamivel feldúsult, tehát az olaj kenési képessége is csökkent így, ha jól sejtem (hozzábbértők majd megerősítenek/cáfolnak). Lehetséges, hogy inkább utánamennék az emelkedés okának és cseréltetném a teljes töltetet.Ha meg cserénél töltötték túl, akkor gondolom működhet a leszívás is. Szerintem egyszeri használatra nem kell olajálló cső. Magamtól vékony mipolán csővel (pl. OBIból) és fecskendővel (pl. gyógyszertárból) próbálkoznék a nívópálca hüvelyén keresztül. De azért várd meg még más véleményét is!

-
Motion_Blur
félisten
üdv,
1.2 TSI CBZB-n mennyire nagy meló otthon, rámpán olajteknőt leszedni?
Pár éve volt vezérlés csere, de sajnos nem a gyári leírás szerint rakták fel a deknit (csak paszta), és valami fekete tömítőanyag potyog kifele (meg gondolom befele is), illetve szivárog az olaj.
Le akarom szedni, pontos leírást nem találtam, csak AI alapút.
Az alapján ez a paszta kell, és más anyag nem.Valaki ezt meg tudja erősíteni?
-
gippazoid
őstag
Sziasztok!
Milyen cuccokkal próbáljak olajat leszívni ha szükséges? Teljesen hidegen nem tudtam még megnézni, de amint meg tudom, lehet már nem lesz idő beszerezni a kellékeket.
Attól függ, honnan kell: boltból vagy rendeléssel. Kilátásban van egy hosszabb út, az előtt kellene akkor megoldanom.Kellene valami olajálló de vékony cső, meg gondolom valami nagyobb méretű fecskendő...?
Olajálló csövet hol keressek? Vagy nem baj, ha nem olajálló mert 5 perc alatt csak nem olvad el tőle vagy esik szét...?Egyáltalán, ha 5-6 mm-rel van max felett, az már biztosan árt? Le kell szívni?
-
dellfanboy
őstag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
aki nem húz le
kb az egész autóipar erre épül...
downsizing, turbóóóóó, új bonyolult/kispórolt alkatrészek, műanyag fogaskerekek/6szögtengely . csak gyári diag jó.. ésatöbbi márkaszervizes szerelő is pdf alapján dolgozik, amit neked nem adnak oda... -
Emunem
őstag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
azt nem mondtad, hogy hol...
-
versen01
csendes tag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Szia!
Én őket ajánlom. Nagyon korrekt és hozzáértő szerviz.
https://www.tiktok.com/@bmautoszerviz?_r=1&_t=ZN-94aw3Nz4VfS -
T0mBd1gg3R
veterán
Sziasztok!
Tudom, hogy mostanában nem divat ajánlgatni szerelőt, de nagyon kéne nekem egy becsületes megbízható ember aki nem húz le amennyire csak teheti.
Már egy ideje hallani, de nagyon kezd aktuálissá válni a kettőstömegű csere (Passat B7 2.0 CRTDI DSG összkerék).
Nem lesz olcsó mulatság, de van még olyan dolog amit vele együtt cserélni kéne?Illetve ha közép távon nem akarom megtartani a kocsit akkor lehet érdemesebb kicsit hamarabb elengedni és rábízni az új tulajra?
Tegnap volt olajcserén, a szerelő átnézte, úgy néz ki megtalálta a 130-nál rázás okát, bal első kerékcsapágy, már nézi az időpontot, valami 70-75k-t mondott rá.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
6030D
üzenetére
Honda L13A1 1.3 motorba 3,4 l a cseremennyiség, 3,9 a motorgenerálos. R18A2 1.8 motorba 3,6 l a csere, 4,1 a generál. Nagyobb h.űrtartalom különbség, kicsi olajeltérés.
Utóbbihoz képest az EA888 2.0 5,7 literes olajmennyisége (ha jól olvastam valahol) meglepett a nem sokkal nagyobb hengerűrtartalomra.
-
válasz
6030D
üzenetére
Összetett kérdés nagyon.
- lökettérfogat (hengerköpeny mérete)
- olajjal hűtendő alkatrészek
- soros vagy V motor
- teljesítmény
- hengerfejben lévő megoldások
- blokk mennyire bonyolult
- turbo nagysága
- olajteknő kialakítása, mérete
- olajszűrő mérete
Stb, stb
Konstrukció kérdése. -
Sza_Sa
senior tag
válasz
-harry-
üzenetére
Igaz mk3.5-öm volt, de ezekben sokat nem változott az új
- Extra zajvédelem, akusztikus oldalsó ablakok "ACOUSTIC SUNSET" csomag: volt, határozottan csendesebb volt az autó, mint egy alap.
- Mennyire tartós az elektromos csomagtérajtó mozgatás (Utazás csomag): nekem a felső állásban néha háklis volt, kicsit lejjebb állítva tette a dolgát, nem reklamált. Vannak vele gondok és persze többe kerül cserélni, mint két gáztelót.
illetve 18as kerékkel mennyire komfortos pályán kívül: nekem 18-as volt adaptív gátlókkal, a komfort kellemes, már-már hajós jellegű volt. Szerintem a 19 kissé necces hazánk útjain, de a 18-as szerintem megfelelő optikailag is. -
Gubu0101
veterán
válasz
atos19881101
üzenetére
Ugy konnyu
Hat agyalok,hogy megcsinaljam e magam.Kereszt motoros 1.9.
Mitnem adnek egy csaposert
-
-harry-
csendes tag
Sziasztok!
Új Superb tulajok tapasztalatára lennék kíváncsi, nem tudom, hogy pár extra megérné-e az árát. Például:
- Extra zajvédelem, akusztikus oldalsó ablakok "ACOUSTIC SUNSET" csomag
- Loft szövet mellé a Komfort Üléscsomag (nem tudtam megnézni az alapárast a szalonban, az elektromos mozgatásnak meg semmi értelme részemről.)
- Mennyire tartós az elektromos csomagtérajtó mozgatás (Utazás csomag)
illetve 18as kerékkel mennyire komfortos pályán kívül.
Köszi! -
tasiadam
veterán
Ismertek BP-n olyan elektronikai szerelőt, aki ki is jönne az autóhoz kimérni és megnézni a problémát?
-
6030D
addikt
-
tamas01234
csendes tag
Sziasztok!
Valaki csinált már kódolást MQBevo platformon VCDS segítségével?
OBD11-el kapcsolgatott már valaki valamit?
Esetleg Komárom-Esztergom megyében keresnék valakit aki segítene ezek közül bármelyikben -
bandi0000
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
Én elfogadom bármelyiket
Jelen időben jól jön minden kis segítség
-
apple87
senior tag
Sziasztok!
Motorolaj kérdés 1.4tsi 2018 czca
Egyik vw márka szervizben castrol5w30
Másik vw szerviz a 0W20 rakná bele.
Autószerelők többsége 5w30 de valahol 0w30
70% pálya/autóút, 30%város egy évben 12k
Milyen olajat raktok, raknátok bele? -
szabonagyur
félisten
Akit érdekel van megint -25Ft/L MOL kuponom 100Plus vagy Premium Dieselre
, 2025.03.26-igMeg van egy -30Ft-s 04.06-ig, szintén a fentiekre.
-
Gubu0101
veterán
válasz
atos19881101
üzenetére
Nekem is cserelni kellene,kuplungot is meg gyanitom kettostomegut.De akkor mar szimeringet,ha mar bontva van a valto,akkor gumibakokat is
-
Sziasztok,
Tulaja lettem egy 2020-as Passat kombinak, viszont "sajnos" szövet szőnyeg van benne, a csomagtartóban van valami műanyag betét, viszont sajnos ezzel meg nagyon csúszkál minden hátul.
Honnan érdemes belülre a gyári patenthez passzoló gumi szőnyeget venni, valamint hátulra valami csúszásmentes csomagtértálcát? -
válasz
molnarpeter
üzenetére
Rövid ideig volt nálam, így a pontos értéket nem tudom, de szerette az olajat. Kavicsok miatt újra lett fújva az eleje, az oldalán felfedezett további kavicsnyomok alapján (is) kapta az ívet; a lámpa beázott (kavics?), azt nagyon korrekt módon cserélte a flottás cég.
A bőrülés műbőr részén volt kikopva, kevésbé látható helyen egy hajlatban, nem lett volna muszáj javítani, sikerült szereznem hozzá gyári bőrt, így OEM+
lett.
Továbbá visszatérően bedobta a check engine-t a lambdára vagy a katalizátorra, ez nem derült ki, ennek tudatában vették meg tőlem. Tippre az olajfogyasztásra volt visszavezethető ez is. -
válasz
Morris
üzenetére
Ezt értem, de én erre reflektáltam: Arra azért kíváncsi lennék, hogy az "alacsony fordulaton - alacsony olajnyomás" kombóra mi az ésszerű magyarázat? Mert, hogy ennek a kétlépcsős olajnyomás baromságnak az ég világon semmi jótékony hatása nem lesz, az tuti.
A váltóprogram átírása egy tök jó dolog.
Attól, hogy a max teljesítményt nem használod attól még a max nyomatékot valszeg igen, minden fordulatszámon, minden tartományban erősebb az autó, úgy, hogy közben átvariálták az olajkör szabályzását. Fent már levezettem miért nem jó ez. Nem a fordulatszám öl, hanem a nyomaték, hogy klasszikust idézzek. -
Morris
veterán
válasz
Corsa02
üzenetére
Persze, értem én, de nálam a max teljesítményes tuning egyáltalán nincs kihasználva.
Nekem a váltó optimalizálás volt a lényeg és a magassab nyomaték kb 4000-es fordulatig. Afölött szinte soha nem megy. Nyilván nem ész nélkül használjuk.
Sokkal kellemesebb hogy nem váltja el 1500-nál és nem remeg 1200-as fordulaton a motor. -
válasz
Morris
üzenetére
Jótékony hatása nem lesz??? --> 10+ éve van, működik, semmi gond nincs vele. Az észnélküli teljesítménynövelésnek nincs jótékony hatása.
Múltkor nem volt kedvem belemenni a vitába, de akkor most beszéljünk róla.
A fő szempont ami miatt Neked sem ajánlottam az a túlhűtés problémája. Mivel ezek a motorok nagy terhelésen keveset járnak, sokat mennek alacsony terhelésen, ezért alacsony terhelésen zárjuk, vagy alacsony nyomáson, kevesebb mennyiséggel "spricceljük" olajjal a dugattyúk alját, palástyát és a csapszeget. Ha megemelik az olajnyomást kis terhelésen és fordulaton, kicsit a szállított mennyiséget is és az olajkör szelepét is egyes tuningosok folyamatosan nyitott állpotra állítják, akkor alacsony terhelésen rengeteg olaj kerül az említette helyekre és túlhűti azokat. Akár 80-100 fokkal is "hidegebb" lesz, mint a dugattyú több része, gyűrűk, dugattyústég stb. Majd amikor ráfordulsz egy városi tötymörgés után egy autópályafelhajtóra és ellövöd neki akkor hirtelen megmelegszik, nagy lesz a hőkülönbség. A hengertérben is baromira megnő hőmérséklet és nyomás majd szépen ez kikezdi a dugattyú szerkezetét, tetejét, gyűrűnútot, csapszeg szemet és sok-sok ilyen alkalom után valahol eltörik a dugattyú és kész a motorkár.Ez sok 100 óra tesztelés, mérés, számolás eredménye, sok-sok motor szét-összeszerelésének eredménye, nem egy tuningos hasraütésszerű - majd én megmondom, hogy a jó - okoskodása.
Nincs mély rálátásuk a gyártók technikájára és a miértek magyarázatára.Ezen kívúl az olaj habosodása is probléma a sok mennyiség miatt, de ennek a tribológájába már nem mennék bele.
Hidd el nem rosszindulatból írtam ezt multkor sem és a teljesítménynövelés miatt is, nem véletlenül írtam azt ami még simán optimális, (mivel tanácsom kérted) erre még bőven ráemelt a "mester" nem is keveset. Lehet, hogy jó lesz évekig, de ha egy hiba is becsúszik a rendszerben, akkor nincs tartalék.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Lacess
üzenetére
Köszi a megosztást, jól tartja magát a technika.
Ránéztem a focvis-nál megfordult flottás GTI-re, másfél éve volt benne 298 ezer km, jövő hónapban lejár a műszaki. Részemről ebből nem következik még semmi, csak eszembe jutott
Ott ha jól rémlik, bőr ülés lévén kellett apróbb hibát javítani. -
Morris
veterán
-
Lacess
tag
Itt egy kis finomság, sajnos német, de hátha valakit érdekel: youtube (kicsit hosszú)
A lényeg:
Golf 7 GTI Performance 2017 DSG, 500000km futásteljesítmény!!
Teljesen gyári autó, az ember 4500km-es kora óta használja.
Hibalista: két hátsó lengéscsillapító, egy vízpumpa, egy Virtual Cockpit, jelenleg kicsit szivárog az olajteknő, ennyi, nincs több.
Eredeti még: a lánc és minden más a motorban(nem szól a lánc indításkor), a DSG-nek mindene(pedig ez már DQ381), a futómű a két hátsó gátlón kívül. Nagyjából mindene az eredeti. A beltér gyönyörű, még az ülés oldaltámasza is hibátlan. Kívül az eleje: mint golyózápor után, valamint hátul apró káresemény nyomai bénán javítva.
Az ember állítása szerint 10ezer km-enként olajcsere olcsó olajjal (mannol 5W40-et mondott meg még valami ismeretlent), ez alatt 4decit eszik meg.
Fogyasztás: ha érdekel meg kell nézned a videót.Le a kalappal!!
-
norrberth
addikt
válasz
atos19881101
üzenetére
Milwaukee 😍🫵
-
atos19881101
senior tag
válasz
boti19871125
üzenetére
A kereskedő szerette volna megcsinálni. Kellemesen csalódtam benne. Mindenből is kap újat… vezérlès,
hidrotőke, csapàgyak, szelepcsiszolás, síkolás, szelepszár szimmering, befecskendezők el lettek ultrahangozva… még hosszbordás szíjat is kap újat.Jövő héten pedig talán megérkezik a szelepfedél és azt majd kicserélem èn.
Gyűrűzés előtt még gyors cseréltünk rajta kuplungot. Megérett rà.
-
boti19871125
csendes tag
válasz
atos19881101
üzenetére
Kíváncsi vagyok én is a tapasztalatokra
-
atos19881101
senior tag
Közben meg lett gyűrűzve a golf. Holnap megyek érte. Kíváncsi vagyok.
-
-
zoo8800
veterán
válasz
szabonagyur
üzenetére
Nem csak az első ülések fűtése kapcsolható a tabletről? A hátsó ülés fűtését szerintem itt kellene kapcsolni.
-
mennyire nagy ráfordítás hátra ülésfűtést szerelni egy MY26 Tiguanba?
sima "Téli csomag" lett bele rendelve, nem "Téli csomag Premium"
benne van a szövet és a szivacs között a fűtőbetét, csak a kábelezés nem, vagy R-line szövetből is kétfélét csinálnak (fűtőbetéttel és nélküle)? Corsa02 te talán tudod? -
Fandango
veterán
Volt egy szélvédő cserém.
Sisecam Acoustic Laminated üveget kaptam, ez mennyire jó?
Egyébként a XI. ker. Carglass csinálta, és nagyon gyorsan ment minden. -
Új hozzászólás Aktív témák
- Fejhallgatós találkozó
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Gitáros topic
- Napelem
- Dark Souls sorozat
- Mesterséges intelligencia topik
- Bestbuy játékok
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23+ / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Sony PS3/PS4/PS5 és kézikonzolok Okosítása és Szoftveres szintű javítása - MÁR 13.00-S PS4 IS!
- MacBook Air 15" (M3, 8 GB RAM, 512 GB SSD)
- Bomba ár! Lenovo X13 G1I - i7-10G I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)
Gondolom ugyanúgy jelez, mint az alacsony olajszint esetén.
Hat agyalok,hogy megcsinaljam e magam.Kereszt motoros 1.9.