Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Luck Dragon: MárkaLánc
- bkercso: Tápszűrő-5 SMPS-hez
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bnorci71
addikt
válasz
Corsa02
üzenetére
azért ebbe belekötnék
ha ilyen mélységben vizsgálják akkor legyenek már olyan jók és nézzék meg ,hogy 200Km pályázás után áll az autó 2 napot és már le van merülve.
Na akkor rosszul van használva vagy szar az aksi....
Mikor kezdődött ez a 100 óra, átadás után közvetlenül?
Miért 100 óra az 5 nap?
Kezelésibe le van írva ,hogy Xnap parkolás esetén le kell venni az aksisarut?
VW Transporter 3 fedél alá van elrejtve az akkumulátor a vezetőülés alá

A motortérben meg a sarkokban 2db 100Ah aksi is elférne ahol hozzáférhetőgippazoid
de egy védelemre nem futja hogy lekapcsolja magától ha alacsony az aksi fesz
Céges Citan
kapott utastérbe és puttonyba is plusz ledet, ami tök jó esti munkánál. DE sikerült úgy bekötni hogy ha felkapcsolod addig világít amíg az aksi bírja. OK odafigyelünk rá. Poén. Ha leveszed az aksisarut és visszarakod felkapcsol, de ezt nappal nem veszed észre csak amikor hétfőn reggel nem indul az autód és nem érted mi maradt rajta mert semmit nem hagytál rajta és ugyan úgy használod mint eddig az autót.
Csodálatos érintőkapcsolós a burkolatot kel megütni/érinteni a kapcsoláshoz. -
gippazoid
őstag
válasz
Mágus2
üzenetére
Hasonló dologgal egyik barátomat már évekkel ezelőtt szívatták. Biztos rajta hagyta a világtást meg ilyenek. 138 alkalommal (mert ott talán arról volt szó, hogy annyiszor merült le az akku a diagnosztikai adatok kiolvasása alapján). Közben meg amikor nem volt használva az autó, csepptöltéssel folyamatosan töltőn volt a garázsban.
-
-
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Tele a tank, lehet kiadja.
-
válasz
Géjza
üzenetére
Nem egyedi eset, szerintem több eze autóról lehet szó, amiket a chip hiány időszakában gyártottak. Az ekkor készült autók félkész állapotban parkoltak a szabadban 4-6 hónapon keresztül, az akksikat még a gyárban beszerelték. Szerinted mi történt velük ez idő alatt?
Most változott a teszt metódus, ha 100 órát volt a 4 év alatt alacson feszültségen, akkor elutasítják a garis cserét mondván, rosszul használtad. De ebbe bele fog esni az az esetemben 5 hónap, amit a reptéren parkolt a kocsi félig legyártva.
Eleve úgy adtam le az autót, hogy ezt közölték, én meg szóltam, hogy mindent nyomtassanak ki a kocsiról, mert nem fogom annyiban hagyni.
-
válasz
Corsa02
üzenetére
Legalább írtak.

Eddig mindig a teszterrel mérték és miindig az lett az eredmény, hogy az akku jó, csak fel kell tölteni... de ezt 2 napos töltés után is.
Nekem már meg van rendelve az akku, csak a válaszukra várok. Elegem van ezekből a körökből. Holnap nekem kell a kocsi.
-
pit stop
addikt
válasz
f4lcon
üzenetére
Csomó autó épül ugyan arra a platformra ugyanazokkal az alkatrészekkel, valahogy diverzifikálni kell őket. Erre megoldás, ha Tiguanba csak elektromos bőrülést engednek tenni (gondolom azt lehet), mert a drágább/nagyobb presztízsű(?) autókra ez jellemző.
Csomó dolog alapelvárás lett, van amit nem lehet kihagyni, így ilyen dolgokkal kell egyik vagy másik márkához terelni embereket - szerintem.
Szövet ülés kell -> menj egy lentebb pozícionált márkához a konszernnél. -
tamas01234
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap tulaja lettem egy Seat Leon 1.5 Tsi-nak (2021)
Mivel 27 éves kocsiból ültem át van egy kis zavar...

Valaki tudna valami vidót küldeni esetleg a rendszerek bemutatásáról?
Start-stop "Memory" módba történő állításban van valakinek tapasztalata?
Az extralistámat kitudod kérni valahonnan? -
válasz
Mágus2
üzenetére
Írtak az importőrnek, ezt: vozidlo po 2. dňoch státia nechce naštartovať iba cez káble
Valami olyasmi, hogy 2 nap állás után bikázással indul, most várják a csodát

Egyébként tipikus akkura utaló hibákkal tele az autó: ESP hiba, kommunikációs hibák, radar hiba stb. és a hibák "bedobásakor" mindig 10,5V az akkufeszültség vagy az alatti.
Arról nem is beszélve, hogy nagyon trehányul töltik ki a hibajegyet, sokszor az importőr nem is tud válaszolni, mert nem írják bele a hibát... akkura sem látok régebbit, csak ezt a mait.
-
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Tegnap reggel adtam le, még nem jelezték, hogy készen lennének, de bevitték a műhelybe még reggel...
-
-
válasz
Mágus2
üzenetére
Na utánanéztem, a dugattyúolvadásra 2021 45. hetében jött az intézkedés, a Te autód még érintett volt, de megkapta a szoftverfrissítést.

Ez után is voltak még gondok a vezérlővel, de már nem okoz mechanikai problémát, beszállítói hiba van a háttérben amire jött intézkedés 2023-ban.
-
6030D
addikt
válasz
-=Vacsek=-
üzenetére
Szerintem sehogy, mindig SIM1ről hív, akkor is, ha a telefonban SIM2-höz van párosítva.
-
-=Vacsek=-
senior tag
Hali. Skoda Octavia 2019-es Bolero fejegységnél hogy tudom kiválasztani hogy egy rákeresett névre sim1 vagy sim2 számról hívja? Két sim van a telefonomba és bluetoothal kapcsolódok a kocsihoz.
-
tasiadam
veterán
Van olyan hely, ahonnan barmilyen Meyle HD cuccot tudok venni? Pl a fabiara kene nekem hatso szilent, ahova HD kene. Elso tengelyre is akad, de a hatsora nincs sehol. Ezen kivul meg a BMW-re is kene, de oda plane alig van HD. Poliuretant meg nem akarok
-
Anaconda
tag
Sziasztok!
Golf 5 Plus-on a pótféklámpa iszonyat halványan világít, szinte alig látni hogy világít vagy sem.
Még nem volt időm foglalkozni vele de a jövő héten megcsinálom.
Nézegettem videót a kiszedésről, ha jól láttam a tömítés sérülése szinte garantált.
Ez valami típushiba lehet és maga a ledes lámpa hibás vagy inkább kábelmegtörés az átvezetőben?
Nyilván ha ki lenne szedve semeddig sem tart letesztelni, de potyára nem piszkálnám, nehogy a tömítés bánja. -
válasz
bandi0000
üzenetére
Egy aktuátor mozgatja a vezérműtengelyen a Nockenstück-öt (bocsánat nem találtam hirtelen magyar szót rá), én ebből csak akkor hallottam jönni fémes hangot, ha baj van. Reméljük inkább berezonál valami egy pillantra csak, szerintem egyelőre ne foglalkozz vele, csak ha erősödik.
-
bandi0000
nagyúr
válasz
Corsa02
üzenetére
Köszi, igen igen, amikor kapcsolja a hengert akkor hallani egy rövidke fura hangot
Van egy elméletem, miszerint a fehér cucc amit korábban kerestem és a levélrács alatt volt, az szigetelés és amit én raktam helyette, az nem pont úgy dolgozik, ezért hallom ezeket jobban az utastérben. Kizártnak tartom, hogy eddig nem vettem észre csak most
-
válasz
bandi0000
üzenetére
A henger lekapcsolásra akar utalni ez a videó? Annak nem jó ha fémes hangja van... de ez korántsem olyan hang mint amit korábban linkelték és wategate-et mondtam rá

Nem hallok semmi rendellenest a motorodnál, magasnyomásúnak van ez a fémesebb csattogó hangja, de ez ilyen.
-
bandi0000
nagyúr
válasz
Corsa02
üzenetére
Meg van, csak idegesített
Egyenlőre nem lövöm le a poént, valszeg te is rájössz honnan jön a hang
[link] annyit segítek, hogy 3 szor hallani Amúgy ezt meg a motortérbe vettem fel, egészségesnek hallatszódik?. [link] kicsit fémesebbnek hallom,.de szinte biztos, hogy beképzelem már

Amúgy a wastgate tényleg stabilnak tűnik, szal annak elvileg nincs, vagy minimális a hangja
-
van valaki belsős, aki tud válaszolni arra a bugyutának tűnő kérdésemre, hogy ha az ID.4-ben, a Cupra Terramar-ban és a Skoda Kodiaq-ban is van szövet ülés elektronikusan állíthatóban, akkor Tiguanban miért nincs? főleg, hogy az R-Line ülése szerintem nettó megegyezik a felsoroltak (Skoda: RS) üléseivel...
ez valami co2 f.szság? -
vlevi
nagyúr
válasz
gippazoid
üzenetére
Ja. Attól én is kivagyok akadva.
Ekkora hatalmas bumburnyák kulcs, és beleraknak egy gombelemet, amivel ennyit bír.
Igazából egy 12V-os, kaputelefonban használt elemmel se lenne sokkal nagyobb a kulcs, de 5-10 évig kibírná.
Egyébként van valahol valami kulcsos nyitási lehetőség, csak pl. az Oktávban is úgy el van dugva, hogy a kézikönyv nélkül esélyem se lenne megtalálni, hogy a kilincsen, melyik pöcköt hova kell bizgerélni, hogy kinyíljon, és utána az autót is el lehessen indítani... -
bandi0000
nagyúr
Itt a [videó] legelején kvázi 1s-nél, milyen hangot ad ki az autó?
Probléma a következő, patkányos sztori lezajlott és rendberaktam elvileg mindent burkolat ügyileg. Viszont megrögződésem ,hogy hangosabb lett az autó kerregő ciripelő hangok terén. Ezért már már megszállottan figyelek mindent.
Szóval minap hallottam valamit menet közben, a gond az, hogy teljesen random hallom, 20-30s közt, és hasonlít ahhoz a hanghoz ami a videó elején hallható, mivel az utastérből hallom, így kicsit torzul is, de olyasmi.
Ha állok az autóval, és jár a motor, akkor nem csinálja, csak menet közben. Klíma, fejegység off volt és akkor is.
Ötlet erre? Majd megpróbálok csinálni valamikor videót róla, csak úgy is nyilván nehéz megmondani
-
gippazoid
őstag
válasz
Corsa02
üzenetére
A hidegindítás előtti olajszint ellenőrzésre kitalálok valamit, a garázsban nem tudom megközelíteni az elejét. Esetleg egy hosszabb utat próbáljak meg, mielőtt leszívásban gondolkodnék? Jó ideje már városozok vele, pénteken 2x5 km, vasárnap pedig pályázok kicsit, de az is csak 30-40 km körül van, azt is csak a városi üzem miatt, hogy legalább a 100 fokot elérje az olaj, bár nem sok időre éri el. Esetleg megemelkedhetett a sok városozástól az olajszint...?
Azért kérdezem a hosszabb utat, mert a kézikönyv katalizátor tönkremenetellel riogat max. feletti olajszinte esetén. -
Géjza
őstag
válasz
Corsa02
üzenetére
Munkatársnak pár hónappal fiatalabb kb ugyanolyan autójánál (övé dsg-s, enyém manuális) ugyanúgy előjött ez az izzitógyertyás, checkengine-es sztori, neki is cserélték, de semmi negatív tapasztala nincs a szervízelés óta.
Dobok egy alvázszámot privátban, köszi előre is!
-
válasz
Géjza
üzenetére
Nekem nagyon gyanús, hogy valami frissítés lefutott.
Volt ismert hiba az izzításvezérlővel, túlfűtötte az izzítógyertyát és el is csöppenhetett, ami hengerfal és dugattyú olvadást is tudott eredményezni, ott mehet el kompresszió is.
Ha van egy alvázszámod privátban, akkor rá tudok nézni, volt-e frissítés, meg mit cseréltek konkrétan. -
Géjza
őstag
2022-es 2.0 crtdi 150 lovas motor (vw, kézi váltóval): bedobta check engine-t, majd márkaszervíz cserélt pár izzítógyertyát (talán 3-at) és izzításvezérlőt, check engine elmúlt. Viszont sokkal gyengébb lett a szervíz után az autó, többször lefulladtam vele induláskor (amíg meg nem szoktam, hogy máshogy kell - nagyobb gázzal - indulni). Nem placebo, gyengébb lett az autó. Reklamáltam, kiolvasták a hibakódokat, semmi nincs benne, azaz szerintük minden faxa és patent. Menet közbeni diagot, hasonlókat nem csináltak.
2 kérdésem volna:
- Más is találkozott hasonlóval?
- Céges autó lévén nem tudom mennyire menjek utána a dolgoknak (flottakezelő nem tudom mennyire díjazná, hogy érzésre pluszban diagnosztizálja az autót a márkaszervíz valószínű nem kevés pénzért). Használható az autó, de nem olyan, mint volt.Motorteret laikusként átnéztem, lecsúszott csatit, repedt levegőcsövet és hasonló alap dolgokat nem láttam. Sw-t, motorvezérlőt nem frissítettek rajta (direkt rákérdeztem), csak az izzítással kapcsolatos alkatrészeket cserélték elvileg.
-
slett27
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
A baj az, hogy azt hiszi ért hozzá, pedig nem. Mennyi "autó alkatrész cserélő" van nem is sejted.
Sajnos én is olyan vagyok aki nem otthon szereli a kocsiját. 
-
slett27
addikt
válasz
slett27
üzenetére

Itt a hiba. Ventik ugye max fordulaton. Vízhőfok jeladó (hőgomba) adja a hibát ami ki lett cserélve egy Meyle márkájúra. Kovács autónál azt mondták előfordulhat hogy hibás. De akkor is ez a hiba volt amikor a gyári volt benne. Küldenek egy Hella-t. Nem merem elvinni már villamosságishoz mert félek hogy a fél autót ki fogja cseréltetni.
Jó poros a műszerfal, most látom, ideje lenne egy tavaszi nagytakarításnak.
-
-
válasz
focvis
üzenetére
Most értem vissza kis kirucanásból és örömömre yaris hybridet "dobott" a gép (nem MG-t), és volt 350 kilométer benne amikor átvettem. Hát mit mondjak, biztos én öregszem, de ezt is majdnem kihajítottam volna képletesen. Toyota új menüjében van egy "halgass már el" opció sebességre. De ez csak lefelezi a bipegést, minden táblára amit meglát így is bipeg... Feleségem T-crossa (ami kezdetben szintén agyamra ment) ehhez képest mennyország (egy bipegés gyorshajtás kezdetén és kész). Ja és persze ez is "rángatja" a kormányt (sávtartó minden indulásnál újra élesedik). Lehet nekem 22-es évjáratú autóm lesz amíg nem találok majd rendes külön programozható gombbal rendelkező autót (aka "hagyjatok békén, öreg vagyok, én szeretnék vezetni, de csöndben gomb")... Hacsak az EU be nem tiltja az ilyen ádáz közveszélyes dolgot (pl minimum 26-ik almenüben lehet csak a kikapcsolás, mindegyiknél külön figyelmeztetés elfogadással hogy most írtom ki a fél világot).
Köszönöm jobban vagyok, kipanaszkodtam magam, beveszem szépen a dili bogyóm

-
válasz
bul07
üzenetére
Torque, ami a hirdetés képei között van, azt sokáig használtam, de valamelyik Android főverzió frissítés után nem akart működni, azóta lehet már jó, most a Car Scanner alkalmazást használom.
-
bul07
nagyúr
Próbaként veszek egy ilyen kis olvasót [link]
Ki melyik ingyenes androidos alkalmazást ajánlaná hozzá ami sokat tudna vele, (Touran 2005-ből amit nézegetnék)
Olcsó ennyit megér hogy elszórakozzak vele -
gippazoid
őstag
Ma valamilyen csoda folytán sötétben, közvilágítás alatt parkolva, szemüveg nélkül, de sikerült olajszintet meglátni a nívópálcán! 90 fokos olajjal parkoltam le és olyan 40 perc múlva néztem meg. Max felett van ha jól láttam. A pöttyözött, fém pálca van benne. A pöttyös rész felett volt a szint 5-6 mm-rel. Az autó a járda mellett, picit jobbra lejtő úton parkolt.
Ez már gáz?
Nézzem meg hideg motornál?
A kezelési leállítás utan 2 perc várakozást ír, bár azt is írja hogy előtte alapjáraton pár percig járatni kell amíg eléri az operating temperature-t ami ugye vagy soha nem is történik meg, vagy 20-30 perc után leghamarabb, egy 1.5 TSI-n...
-
gippazoid
őstag
Sziasztok!
Még nincs egy éve hogy átvettem az Atecát de ma szólt, hogy cseréljek a kulcsban elemet. Ilyen keveset bír? Nincs keyless entry, ajtót csak gombbal tudok nyitni. Bár az autó gyártási ideje szerint 1 év 8 hónapos.
-
válasz
szabonagyur
üzenetére
Volt még csúnya szövet, a bőrön nagyon sokat gondolkodtam, bár volt itt aki észérvekkel lebeszélt róla. Ennek ellenére ha nem burgundy lett volna, hanem fekete, akkor az lett volna.
-
válasz
szabonagyur
üzenetére
Szép és nagyon kényelmes.
Nem tudom mire gondolsz, a huzatra, vagy a kialakítására? Inetgrált fejtámlás, bőr(szerintem mű, vagy bio) keret és mintás alcantara huzat. -
J&P
aktív tag
válasz
daniel2121
üzenetére
Köszi a tippet.
-
Sza_Sa
senior tag
[Skoda Superb iV 200kW]
Végre, bár nálam lehet, hogy későn jön.
A 7.1-es gyorsulás nekem kissé kevésnek tűnik 200kW-hoz, mk3.5 Superb benzines simán megfutotta ötfél körül.
Miért ennyire lomha? Oké, 2 kerék hajt, van egy plusz tömeg, ellenben meg ott a villany instant nyomatéka.Ennyit még az asszony 100 kW-os Konája is majdnem tud…

-
Gyula84
veterán
válasz
imyourfriend
üzenetére
Nálam amúgy bosch
-
Lacess
tag
válasz
simonjoe
üzenetére
Gratula az autóhoz!
A rendes "handbook" az az infotainment-ben lesz megtalálható sajnos. A Súgó menüpont alatt a bal oldali alsó fülön. (már ha letöltötték nullrevnél, ha nem, akkor majd letöltöd)
Ezeknek az új kulcsoknak nagyon sérülékeny a felülete, mintha csak nézegetni tervezték volna őket. Szerintem baromság volt ezeket ilyen lakkfeketére csinálni. Viszont ha teszel rá valami "kabátot", akkor meg az az alá jutó por és piszok fog látható nyomokat hagyni rajta. Elemcserekor meg majd jön a meglepetés. -
válasz
focvis
üzenetére
Legyen úgy!
Majd az etyeki talin megdumáljuk a tapasztalatokat. Egyenlőre még az is zavar, hogy nincs egy értékelhető magyar nyelvű handbúk hozzá, amit adtak macskanyelvet az inkább csak elszomorított mint segített. Most inkább a kulcshoz keresek valami jó és szép "kabátot". -
Jamby18
senior tag
Sziasztok!
1.4 9n polo 2002
Csomagtérajtó nem záródott normàlisan. Huppanva csukódott be. Ilyenkor a zárat kulccsal jobbra balra megmozgatva majd közép àllásban hagyva szépen csukódott. Csak ezt minden alkalommal el kellett jàtszani. Központi zár viszont szépen nyitotta zàrta.
Elvittem egy autó elektromoshoz itt Debrecenben. Kicserélték megmutatta működik is csak mivel rohantam nem néztem annyira meg tüzetesen. Itthon làtom, hogy (talàn egy màsik darabbal lett össze hozva) egy nagy rés van a zàrnál és ugye eredetileg nem így nézett ki. Létezik hogy egy màsik típussal hozta össze? Mit tudok csinàlni ezzel vigyem vissza hogy egy eredetit szerelem be mert itt menni fog be a víz, kosz?
Köszönöm a segítséget! -
Morris
veterán
Q3, F3, 2.0 TFSI Quattro ~1600kg nálam a vegyes 9,5 liter körül van. December közepe óta van meg. Sok volt a város, hideg is volt. Most egyre megy lejjebb. Már 8,3. Pedig még mindig dinamikusan hajtom.
-
válasz
simonjoe
üzenetére
Első benyomás a vezetés terén nagyon para volt, kevés, 20km-t kellett csak vezetnem a fóliásig, de annyi infó vett körül, hogy a beszarás kerülgetett menet közben.

Idővel megszokod, megtanulod lesz@rni.
Bő egy év után főleg csak a mindent túlaggódó parkolóradar visz a sírba, biztosan van még 10-15 centi az akadályig, de ilyenkor már folyamatosan visít. Régen (ez például) jobb volt.
Sikerült megszokni a műszerfalra biggyesztett 12,9"-os tévét is, most az MX egérmozija tűnik nagyon parányinak, olvasószemüveg kell(ene) hozzá.Szerk: Még a Front Assist tud ijesztegetni. Múlt héten 2x parázott be a Csörsz utcai sikánban, első nap satuzott is, másnap csak visított. De nem kapcsolom ki, esetleg jól jöhet egy figyelmetlen pillanatban.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310 i5 8500T 16GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1650 S 4GB Formula Air Mesh G3 400W
- Eladó Samsung Galaxy A12 4/64GB fekete / 12 hónap jótállás
- Razer Cobra Lightweight Minecraft Edition RGB Gaming Egér!
- GAMING PC! Ryzen 9 3900X / RX 6700 XT / B450 / 16GB 4000MHz / 500GB NVMe / 750w Gold! BezsámítOK
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W with combo cable (3TR87AA)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Rá tudnál esetleg pillantani az enyémre is, hogy érintett-e? TMBJJ7NX9MY073374 Előre is köszönöm