Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- N€T0X|N: Talaria tuning: meg kéne tudni állni!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BigBlackDog
veterán
válasz
focvis
üzenetére
Az állófűtés már jó pár hete nem is ment és használat után azért mindig kap 20-30 kilométer egybefüggő menést, szóval legyen már elég neki ennyi a visszatöltéshez!
De téli szezon után majd adok neki egy regeneráló töltést, hátha segít. Így, hogy írtad, véletlen sem szeretnék garancia ügyintézéssel VW részvény értéket csökkenteni.
-
BigBlackDog
veterán
Hiába, lassan itt az első szerviz ideje; mennek a méterek, kopik a szoftver. Már átlagfogyasztást sem jelez ki.
(Focvis, ne nézd a képet!)
Nem meglepő módon újraindítás után helyreállt a világ rendje.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
szabonagyur
üzenetére
Meg, hogy melyiket miért nem szabad megvenni.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
focvis
üzenetére
Elméleti síkon: azért én visszaülnék egy G7 GTIbe is rövid időre. Van egy tippem, hogy az már gyengének tűnne a CS után és szerintem kiderülni, hogy a mostanit jobban is "kihasználod", jobban nyomod neki kicsit.
De nem okoskodok, G8.5-ben nem is láttam még, hogy hogyan vezetsz. 
1.5 eTSi fronton egyébként a G8.5 lassan egy éves átlag szinte ugyanúgy fogyaszt, mint a G8. A csalás csak annyi, hogy a G8.5 esetén az állófűtés télen azért kicsit megdobta a fogyit.
-
BigBlackDog
veterán
Egyébként nem értem ezt a "traffit a térképre" dolgot. Nem tarja be úgyis mindenki a kitáblázott sebességkorlátokat?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
u.i.: Egyébként nekem is a Waze maradt a napihasználós.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Faceliftes Octavia 4 esetén azért még eléggé korlátos a lehetőségek tárháza az SFD2 miatt.
Egyébként simán van lehetőség az eddigi tapasztalatok alapján (kocsi, két kulcs általában a felhasználónál van), csak mindennek van következménye.
Meg aztán nem biztos, hogy céges kocsinál ilyenekre áldoz az ember, miközben "bármikor elveszhet" az autó.Azért mindenekelőtt a céges autószabályzatot/lízingszerződést átolvasnám, hogy a retorziókra fel tudjak készülni.

Start-stop kikapcsolásához kirakható gomb a fentről lehúzható gyorseszköztárra (központi kijelzőn).
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Corsa02
üzenetére
Kereskedői tesztautóként vezettem Leonból a 2.0 TSi-t, mikor még az előző Golf volt. Gördülési zaj határozottan többnek tűnt, de téli időszakban voltunk nyári gumival, meg úgy egyébként is picit zajosabbnak hatott városi körülmények között. De szerintem abszolút élhető és kellemes volt még az a szint is. Eggyel korábbi generációval van hosszabb távú tapasztalat; gondolnám, hogy rosszabbul áll zajszigetelés terén, de így belegondolva nem igazán érzek nagy különbséget. Igaz, azon friss pacskerek vannak.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
szabonagyur
üzenetére
"Formentor ezt pl. nem is engedte ha tempomattal mentem."
Rá kell pöccinteni a gázpedálra és figyelmen kívül hagyja.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
tibbike01
üzenetére
Én -emlékeim szerint- a 90e kilométer körüli szerviznél jeleztem. Akkor az volt a mondás, hogy elmegy ez még bőven, nem fog szétesni. Ha már érezhető is lesz a csúszás, nem csak hallható, akkor elég elkezdeni foglalkozni vele. Mivel nem sokkal később le lett adva az autó, így nem volt részemről további próbálkozás, nem akartam letenni az autót 1-2 hétre.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
imyourfriend
üzenetére
Ha nem ellenkezel, akkor nem fáj az -annyira-.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
TheMarci
üzenetére
Előző céges Golfnál (MK8, 1.5 eTSi) nálam is előjött, kb. 65e km körül kezdődött. Legtöbbször 3-4e rpm közötti felváltásnál, 70-80%-os gázpedálállásnál jött elő. Szerviz szerint ismert gond, kuplung kezdett csúszni. 115e kilométert kibírt, nem volt addig semmi gond. Gariban nem is akartak az elején hozzányúlni, mondván nem igazán "érett" még meg.

-
BigBlackDog
veterán
válasz
gippazoid
üzenetére
Volt mostanában olajcsere, vagy a használat közben nőtt meg?
Ha nem túltöltés miatt van max felett, akkor valamivel feldúsult, tehát az olaj kenési képessége is csökkent így, ha jól sejtem (hozzábbértők majd megerősítenek/cáfolnak). Lehetséges, hogy inkább utánamennék az emelkedés okának és cseréltetném a teljes töltetet.Ha meg cserénél töltötték túl, akkor gondolom működhet a leszívás is. Szerintem egyszeri használatra nem kell olajálló cső. Magamtól vékony mipolán csővel (pl. OBIból) és fecskendővel (pl. gyógyszertárból) próbálkoznék a nívópálca hüvelyén keresztül. De azért várd meg még más véleményét is!

-
BigBlackDog
veterán
válasz
focvis
üzenetére
Én ilyet használok. 3.33 + 0.83 + 0.66 éve használom, napi szinten zsebben hordva. Egy-két helyen a cérna kicsit rojtos, de nincs szakadás, vagy egyéb sérülés rajta. Viszont a kulcs azért karcolódik alatta sajnos a portól. Szerintem ezt kivédeni elég nehéz a zsebben hordott kulcs esetén.
-
BigBlackDog
veterán
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Khaosz55
üzenetére
Én polgári, MK8 Golfon használtam 3.5 évig. Most bő fél éve van egy MK8.5, alap futóművel. A DCC-vel a futómű szvsz butábbnak érződött, valahogy nem igazán jött át a lényege. Persze, az tök jó volt, hogy fel lehetett keményíteni és kevésbé dőlt az autó, de hétköznapok alkalmával az alap futóművet kellemesebbnek és stabilabbnak érzem, mint a DCC esetén a legkomfortosabb beállítást.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Mágus2
üzenetére
Bezzeg a régi Octavia azóta is vígan szalad gondolom.
Lassan már nem szervizes kell több a márkaműhelybe, hanem ügyfélkapcsolati menedzser elégséges ideggel és pszichológiai végzettséggel, hogy le tudja nyugtatni az ügyfelet.

Megnyugtatásképpen a Golf és a ‘24-es Octavia is hibátlan volt eddig. Lehet, hogy be kéne nevezz egy FL-es verzióra, bár a matek sokat változott már.
Mondjuk a Golfot megint megmászta este a nyest, ráadásul ahogy látom, az egyetlen célja a tetőantenna lehgyozása volt.
-
-
BigBlackDog
veterán
válasz
dellfanboy
üzenetére
Ezek a kedvezmények legtöbbször "alanyi jogon" járnak egy ajánlatkérésnél a tapasztalatok alapján. A magasabb, papír szerinti listaár arra jó, hogy pl. egy áremelésnél nem kell "papíron" emelni a számokat, csak elég egy-két kedvezményt megszüntetni.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
szabonagyur
üzenetére
Ha kézi behúzásakor leáll a motor, akkor a Golf 8.5 is kiírja és
le is állítjaki is kapcsolja fél perc után magát. FL előtti változatnál még nem volt ilyen (cserébe a gyári akksi abban is megmurdelt 2.5 évesen). -
BigBlackDog
veterán
válasz
bandi0000
üzenetére
Lane Assist szinte mindig aktív (rossz úton kapcsolom csak ki, hogy tudjak az "út közepén" is menni a kátyúkat elkerülve). Travel Assist meg autópályán szinte mindig be van kapcsolva, de sokszor országúton is. Nálam elsőre betalál a sáv közepére. Illetve, ha jól figyeltem meg, akkor némileg bele is lehet szólni, hogy sávon belül hova pozícionálja az autót; ha pár másodpercig sávon belül kormánnyal máshol tartom az autót, mint ahol vezette, akkor onnantól kezdve a Lane Assist is adaptálódik ehhez a kéréshez.
-
BigBlackDog
veterán
Csak érdekességképpen, ha már egyszer hallottam ilyet is; olajcserénél, a régi olaj leengedése után mennyire szokás minimális 1-2 dl lakkbenzint tölteni a motorba? A "legendák" szerint tisztítja a motor belsejét. Kicsit szkeptikus vagyok, tippem alapján az újonnan beletöltött olaj tulajdonságait (pl. kenőképességét) negatív irányba befolyásolja erőteljesen. Kérdés, hogy ilyen mennyiségnél (1-2 dl/4-5 liter olajtöltet) mennyire károsít bármit?
-
BigBlackDog
veterán
DSG kérdés; előfordulhat, hogy DQ200 esetén egyes és kettes fokozatban nagyobb nyomaték jut a kerekre 3/4-4/5 gázpedál állás esetén, mint padlógáznál? Padlógázas indulást erősen kerülöm, de korábbi tapasztalatokból azért azt láttam, hogy szépen szokta kezelni a DSG. Viszont erősen -de nem tövig- lenyomott gázpedál állásnál nagyritkán olyanokat képes rántani váltásoknál (+néha volt némi csattanó hang is), hogy megijedek.
Korábbról rémlik, hogy egyes és kettes esetén van nyomatékkorlátozás és arra tippelnék, hogy ez padlógáz esetén "hatékonyabban" működik, mint pl. 4/5 gázpedál állásnál.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
S e t h
üzenetére
Tiguan egy mérettel nagyobb, szvsz komolyabb autó. Ez megmutatkozhat az anyaghasználatban, zajszigetelésben, kényelemben, futóműben is.
Élőben meg kell nézni mindkettőt és mindkettővel menni kéne egy próbakört is döntés előtt. Mindenkinek más szempont a fontos, emiatt érdemes megnézni és megtapasztalni a különbségeket. Ha ez megvan, akkor már nyugodtabban lehet agyalni a vételár, üzemeltetési költség, egyéb paraméterek közötti különbségekről a fotelból is.

Szigorúan saját vélemény; én a Tiguan felé húznék első körben. De:
- Új T-Rocot nem láttam és nem is mentem vele még (tesztek alapján nem rossz)
- Tiguan azért más ársáv, ugyanolyan felszereltség mellett többe fog fájni. -
BigBlackDog
veterán
válasz
TrollBalint
üzenetére
Válassz más hangot! Pl. nálam Dóri kifejezetten hatékony, nincs annyi mellébeszélése!
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Fandango
üzenetére
Auto holdot, ha bekapcsolod, akkor elvileg "állandó" lesz, amíg ki nem kapcsolod, addig aktív és működik megállás után. Nálam szinte mindig be van kapcsolva. Egyedül a szűk parkolásoknál, emelőre felállásnál szoktam kikapcsolni néha, ha szükséges 5-10 centiket odébbgurulni.
Olajfogyást jelző, de akkor már a nívón nem szoktam látni. Én nézegetném néha a pálcát, ha az alsó egy negyedben van, utántöltenék (min-max között 1 liter a tartomány a tapasztalataim alapján).
-
BigBlackDog
veterán
válasz
szabonagyur
üzenetére
Típussal szerencsére nincs gond, az erőforrásból jöhetne egy combosabb ("szeretnék már olyan motort az autóba").
-
BigBlackDog
veterán
válasz
szabonagyur
üzenetére
Formentort próbáltam 2.0 TSi-vel. Azok alapján az 1.5 TSi-t nem választanám.Meg aztán az ülése sem túl kényelmes a hosszabb távú beszámolók alapján.

-
-
BigBlackDog
veterán
-
BigBlackDog
veterán
válasz
tibbike01
üzenetére
Jó cucc, évek óta ilyet használok. Golfban biztos, szerintem az Octaviában is működik; jobb első lábtérből, bal oldalon, a középkonzol aljánál be lehet '"jutni" a radiátorhoz egy gumidugóval lezárt csövön keresztül. Itt szoktam betolni a csövét a fertőtlenítőnek.
Nagyjából így néz ki a folyamat.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
szabonagyur
üzenetére
Jap, még fent van, figyelem én is, hátha kapok kedvet hozzá.
Protipp: ha valaki szeretné a számomat megkapni, vegye meg a kocsit, eladó mellékeli majd.
-
-
BigBlackDog
veterán
válasz
bandi0000
üzenetére
Nem lehetséges, hogy vannak is benne ilyen extrák?
Világító holttérfigyelő mellett sávváltásnál enyhén bele kéne kormányoznia. A tapasztalat alapján évente 4-5 ilyen alkalom szokott lenni nálam normál forgalomban, mikor éppen beengednek a szomszéd sávba, de nem hagynak nagy távolságot.
Az ajtónyitásos opciót könnyebb kipróbálni; út melletti párhuzamos parkolóban elég csak kibillenteni az ajtót a kilinccsel, ha jönnek az úton (akár autó, akár kerékpár, de néha gyalogosokra is reagál) és villognia kell a holttérfigyelőnek, illetve csipogni fog. -
BigBlackDog
veterán
válasz
Czimby
üzenetére
Kérj be sok helyről ajánlatot a konkrét konfigra! Céges vásárlás esetén az elmúlt években vidékről jöttek jobb árak (pl. Pápa, Békéscsaba). Érdemes ezzel az ajánlattal a közelibb, szimpatikus kereskedéseket is felkeresni; volt, hogy tudták tartani ők is az árat, volt, hogy nem.
Szerviz terén nekem Szabó Autójavitóval eddig jó a tapasztalatom, de 3-4 éve Ferihegy autóval is meg voltam elégedve (azóta nem voltam náluk). Topikban többen a Mentes és Társait is szokták ajánlani ár-érték-hozzáállás terén.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
hodostamas
üzenetére
Ez nagyon furcsának tűnik nekem. A videó valósidejű, vagy gyorsított?
-
BigBlackDog
veterán
Nem akarok semmi rosszat írni a modernkori összeszerelési/alkatrész minőségről, de ez ma reggel a kezemben maradt a fél éves Golfnál...

Bő egy hónapja már feltűnt néha, hogy csomagtérajtó nyitáskor van egy kattanó-reccsenő hang bal oldalról, de betudtam, hogy csak összefagyott. Ma kicsit megmozgattam és ki is jött a helyéről. Megnézve, nem láttam törést, sérülést, viszont kézzel vissza lehetett tekerni, nem szorult meg. Szóval gyanítom, nem lett pontos a gyártás. Bandázsszalag segített, most már nem laza.
Új hozzászólás Aktív témák
- Jura C60 I Szervizelve I Easy-cappuccino fej I 3 hónap garancia I Számla I Beszámítás
- Samsung RL55VTEBG hűtőszekrény használt
- Jura F50 classic V2 automata kávéfőző cappuccino fejjel
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- Saeco Syntia digitális automata kávéfőző szálcsiszolt fém burkolattal
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB Cream használt, karcos kijelző 6 hónap garancia
- Samsung Galaxy S25 Ultra 5G 12/256GB Titanium Black használt, szép állapot 6 hónap garancia
- LG 75QNED86T3A / QNED / 75" - 164 cm / 4K UHD / 120Hz / HDR Dolby Vision / FreeSync Premium / VRR
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Lenovo ThinkPad P1 Gen 4 i7 32GB RAM 1TB SSD NVIDIA RTX A2000 2560X1600 400nit Garancia 19 hónap
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
(Focvis, ne nézd a képet!)
Nem meglepő módon újraindítás után helyreállt a világ rendje.
De nem okoskodok, G8.5-ben nem is láttam még, hogy hogyan vezetsz. 
De 3000 km alatt szép gyűjtemény.