Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Vandit.: Milyen zenét hallgattok most?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Depression: R.I.P.
- Luck Dragon: Óraátállítás
-
LOGOUT
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ja hát az fos sajnos, én is most dobtam le róla, pedig első 2 évben jó volt viszonylag, 3. évre hangos és bizonytalan lett, főleg 85km/h körül búgott az enyém nagyon. 17"-al kicserélik az autót, nagyon frankó lesz, fel is tettem már 2 hete a 17"-os nyárit, így frankó :)
Arról nem is beszélve, hogy 7,8 sec a 0-100

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Corsa02
üzenetére
Teli BS LM005 es acelfelni, szemre 15 vagy max 16-os. Kis dilataciokon ereztem bizonytalannak, uthibakat jol kirugozta.
Egyszeruen borzasztoan bugott a gumi, 100-nal mar olyan hangja volt mint UV villamosnak. Enyemen is bug a Vredestein de az 160-nal is halkabb mint ez 100-nal.

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
simonjoe
üzenetére
135-140 tempomat, par elozes akkor elottem 160-165-ig.
Nem rossz auto, erzodik hogy kicsi es konnyu, palyan azert ovatosan kell vele menni. Bubinal megvan az "atmegy tokon-paszulyon" erzes. Na ennel nincs, oldalszelre is es uthiban is erzni a bizonytalansagot.
Elozo nap egy dizel CLA volt, az semmivel sem erzodott jobb autonak.
-
J&P
aktív tag
válasz
Gubu0101
üzenetére
Én nem hallogatnám sokáig, ennél a km futásnál az olaj cserét sem. És ahogy írod érdemes lenne foglalkozni a kuplung, dmf párossal is.
Én bizony úgy jártam hogy az ország másik felén 360.000km-nél elszállt a kuplungtárcsa+alsó kuplungmunkahenger. Gondolhatod hogy nem volt felhőtlen a wellness hétvége. Nyilván ha már szét lett kapva kicserélték a kettős tömegűt is. Ez még a jó öreg 2002-es 1.9 pdtdi passatommal történt cirka 3 éve, de tavaly Áprilisban ment a háztól.Itt egy remek kép a Wellness hétvégének vége, indulás haza. Ne hogy Te is így járj.
-
-
-
válasz
szabonagyur
üzenetére
Oda úton nem lehetett, pontosabban nem volt értelme. Vissza úton alkalmankét.
-
-
Kivették a pókfészket Kecskeméten. Az elkövető nem lett meg.
Nem számlázták ki.
Itt egy kis fogyi az oda vezető útról:
-
imyourfriend
őstag
válasz
Corsa02
üzenetére
euro5-nél azért voltak gondok EGR-el itt valahogy sikerült megoldani nekem mondjuk az EGR hűtővel volt baj, de maga az EGR tiszta volt nagyon. Az előző verzió ami SILK ott az EGR-t magára az intercoolerre szerelték korábban ezért van ott egy EGR furat és ez lett visszavezetve az intercoolerbe? -
Gubu0101
veterán
Igy 340.000km elteltevel,erdemes lenne manual 5-os valtoban megejteni egy olajcseret?Kettostomegu+kuplung is hasonlo,meg sose volt cserelve,igy az is tervben lenne?!
1-esben meleg motornal(1.9 tdi) indulsnal neha berangatozik,motortaro bakok igy ranezesre jok. -
-
válasz
imyourfriend
üzenetére
CUN vagy CUP gondolom.
Ugye itt eleve két EGR van, egy alacsony és magasnyomású.
Viszont szerelték két különböző intercoolerrel. Az egyik úgy nevezett SILK, egy szívósorba integrált. A másik hagyományos.
A gyártás során szigorodtak az Euro 6-os normák. Az EGR-es intercooler modul (ahol a gázokat a hűtőben keverik/hűtik) hatékonyabb nitrogén-oxid csökkentést tesz lehetővé.
Az EGR-es verzió segít, hogy a motor gyorsabban elérje az üzemi hőfokot, ami csökkenti a fogyasztást.
Az általad említett "tiszta szelepek" pont azt bizonyítják, hogy az LP-EGR (alacsony nyomású kör) dolgozik, ami nem kormozza össze a szelepeket.Itt a kipufogógázt a részecskeszűrő (DPF) után veszik le, lehűtik egy külön hűtővel, majd visszavezetik a turbófeltöltő elé.
Mivel ez a gáz már átment a DPF-en, szinte korommentes. -
imyourfriend
őstag
2015-2017 környéki C motorkóddal rendelkező 2.0 tdi RS-nél lett figyelmes arra a szerelő, hogy kétféle intercooler van.. gyárilag létezik EGR szelepes [link] és EGR szelep nélküli változat is, [link] holott a hengerfejen van EGR kivezetés.. amúgy az RS hengerfeje szelepei tiszták olyan mint amikor kijött a gyárból.
Mi célt szolgálhat az EGR és az EGR nélküli verzió? -
válasz
Öcsi1975
üzenetére
A törések miatt és a DSG miatt engedném el.
Az olajcsere múlt az mindig kétséges, ha 75e km-en keresztül nem cseréltek volna olajat benne, akkor annak erős nyomai lennének. (koksz, hiba hegyek, rossz alapjárat stb) Ha lenne két számla olajcseréről akkor megnyugodnál? Az sem jelent semmit... -
bnorci71
addikt
válasz
molnarpeter
üzenetére
flotta nálunk is későn vált nyárira ,télire meg korán
azért kíváncsi lennék mit mond a biztosító egy ápr.1 leeset hóban a nyári gumis káresetre
-
bnorci71
addikt
2007 Touran 1.4tsi ennyit tudok kollégámat érdekli milyen a motor, mire számíthat?
-
Öcsi1975
csendes tag
Sziasztok!
Kinéztem egy autót, és a véleményetekre, tapasztalataitokra lennék kíváncsi, mert bár az eladó hivatalos márkakereskedésben dolgozik, a papírok eléggé aggasztó dolgokat mutatnak.Az autó adatai:
Típus: Skoda Octavia 1.4 TSI (150 LE), DSG automata váltó (DQ200 száraz kuplung)
Évjárat: 2018
Futásteljesítmény: 187.000 km (a futás valósnak tűnik)
Ár: 9.700 EUR az eladó "legutolsó" ára.
A sztori és az eladó:
Az autót egy hölgy árulja magánszemélyként, de ő a kolozsvári Autoworldnél (hivatalos VW/Skoda) dolgozik. Valószínűleg egy beszámított autóról van szó, amit ő vett meg nyomott áron, de a cég nem tette ki a szalonba garanciával. Lekértem a CarVerticalt , és a hölgy is elküldte a gyári ELSA szervizmúltat, valamint egy hivatalos Autoworld állapotfelmérőt.A tények / Red Flags (amik miatt hezitálok):
75.000 km-es szervizlyuk: Az ELSA gyári rendszer szerint az autón utoljára 2021 augusztusában, 111.572 km-nél volt hivatalos motorolaj- és szűrőcsere. Most 186 ezer felett jár, és az utolsó 75.000 km-ről semmilyen papír vagy számla nincs. Az eladó azzal védekezik, hogy "céges autó volt, nem tudta megszerezni a papírokat, de biztos szervizelték". Egy 1.4 TSI-nél ez az igazolatlan múlt eléggé ijesztő.
Olajfolyás és kopott fékek: A hölgy átküldte az Autoworld 2025. októberi, belső használatra szánt állapotfelmérőjét. Ebben a megjegyzéseknél feketén-fehéren ez áll: "Enyhe olajszivárgás az olajteknő környékén". A hátsó féktárcsák vastagsága 8.02 mm (a gyári minimum 8 mm). Ezen felül a szélvédő kavicsos (parbriz ciobit), repedt a jobb fényszóró, törött a padlóvédő lemez és benyomott a jobb küszöb.
DSG váltó bizonytalanság: A 187 ezer km alatt nincs nyoma kuplungcserének. Kértem gépi diagnosztikát a kuplungok kopottságáról (clutch travel), de ilyet nem tudott/akart küldeni. Viszont felajánlotta, hogy ha megveszem, ingyen megcsinálja a motor- és váltóolaj cseréjét "okosba" a szervizben.
CarVertical: 7 sérülés van bejegyezve 2019 és 2022 között, összesen kb. 6000+ euró becsült javítási költséggel. Az ELSA igazolja, hogy ezeket márkaszervizben csinálták CASCO-ra (lökhárítók, 2x szélvédőcsere stb.), tehát nem sufniban kalapálták, de az autó eléggé "körbe volt már verve".
Az eladó hozzáállása:
Amikor szembesítettem a saját maga által küldött állapotfelmérő hibáival (olajfolyás, fékek) és a 75e km-es szervizhiánnyal, visszatámadott. Közölte, hogy a kocsi piaci ára 10.500-11.500 EUR, ő szerinte a 9.700 nagyon fair, a felajánlott ingyen olajcsere meg 300 eurót ér, így egy centet sem enged tovább.A kérdésem felétek:
Ti mit tennétek? Én egy időzített bombának látom a TSI/DSG kombót 75.000 km igazolatlan olajcsere-múlttal, olajfolyással és a 187k km-es eredeti száraz kuplunggal. Reális a 9.700 euró, és nyeljem be a javításokat, vagy engedjem el, mert ez egy tipikus nepper-csapda egy márkaszervizes köntösbe bújtatva?Előre is köszi a válaszokat!
-
Morris
veterán
Nálam is felkerültek a nyári papucsok.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Zsííír. Ez szimpatikus fícsör.
Egy jó ideje idegesített sima manuális halogén refivel is, hogy a mostani táblák talán túl reflektívek, és nem egyszer kellett levenni hogy ne vakítson el éjszaka. Ugyanaz az autó 18 évig, ugyanaz a lámpa, nem emelt fényű izzó, tehát tuti nem ezek miatt, de a 18 év alatt érzésre mintha egyre több vakító táblát láttam volna mindenfelé. Sok esetben a felismerhetőség is nehezebb ezeknél. -
BlacKSouL
addikt
Jól látom a tesztvideókon, hogy a matrix led a túl fényesen visszaverő közlektáblákról is leveszi a fényt? Vagy csak a videók fénye csal kissé?
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
IntelKiller7
üzenetére
Kauffernél gyári katalógusban tudsz cikkszámot keresni pl
-
bnorci71
addikt
válasz
IntelKiller7
üzenetére
ha van kedved itt kereshetsz
-
IntelKiller7
nagyúr
2015 Passat B8-nal a pedal feletti muanyag burkolat csavarja/patentje megadta magat. Valaki tudja, hogy mi ennek a csavarnak/patentnek neve? Vagy a cikkszama?
-
BlacKSouL
addikt
Menetrögzítőnél (ugyan nem adatsebesség, hanem töltés) futottam bele, hogy az elméletileg a kamera hivatalos disztribútora által 2,1A-esnek mondott kábellel leállogatott és újraindulgatott a kamera. Majd a megfelelő minőségűre történő kábelcsere után már nem állt le. Ilyesmikbe nem szeretnék belefutni, se áramellátás, se adatkapcsolat terén.
De ha azt mondjátok, hogy a legolcsóbb alis lianglong meg hohoo "márkájú" madzag tökéletesen megfelelő és elegendő kamerához is, telefon-autó kapcsolathoz is, akkor talán elhiszem, noha eredetileg a kamerásoknak is elhittem hogy az a jó kábel amit küldtek, pedig mégsem.Amúgy úgy látom piaci rést találtam: mindkét oldalán 90 fokos, garantáltan jó minőségű, 30 centis c-c kábel. Mert ahol nézegettem még a thunderboltok közt se nagyon látok dupla 90 fokost. Pedig (az egyelőre tapasztalat nélküli) véleményem szerint mind a tüköházi aljzatnál, mind a telefon boxnál lévő területen praktikusabbnak látom a mindkét oldalán 90 fokos rövid kábelt. A telefont meg egyelőre nem akarom lecserélni azért hogy wireless tölthessem.
Tudom, 1st world problem, de ha úgyis várni kell a kocsira, szeretem addig összelegózni azokat a dolgokat amik felmerülhetnek.
-
BlacKSouL
addikt
Tudtok valami könnyebben beszerezhető olyan usb-c - usb-c kábelt, ami 25-30 centis, 90 fokos mindkét végén, és adat és töltés szempontjából is elfogadható? Telefonhoz is smartlinkhez, és fedélzeti kamerához is(ami elég akadékos ha nem kap elég áramot)
Ventionnak van a szürke, de az csak 2.0, és néhány vélemény szerint nem elég gyors. Viszont merev, nehéz szűk ívben meghajtani. -
Emunem
őstag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Elvileg csak gumi kéder van körbe, nem?
-
bnorci71
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
az iróniát nehéz írott formában kifejezni

de egyébként annak a résznek ne kellene légmentesen zártnak lennie?
-
Emunem
őstag
válasz
daniel2121
üzenetére
Szenzor kábel lehet meg van törve, aztán ahogy melegszik, lehet megint érintkezik. Feltételezés.
-
Emunem
őstag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Az egy póklak.
Már csak a lak, a pók már tovább állt. -
-
-
Emunem
őstag
válasz
daniel2121
üzenetére
milyen olaj van benne, mikor volt utoljára cserélve? Milyen az olaj állaga?
-
daniel2121
őstag
Sziasztok
Van egy Passat B 5.5 diesel. Indítaskor kiírja hogy "check oil level" de az olajszint az jó. A motor beindulása után kb. 10mp és eltűnik a jelzés. Olajszint érzékelőt már kicseréltük.
Mi lehet a probléma? -
-
Keef_Lee
őstag
1.0 TSI 85 KW motorkód: DKR (Seat Arona 2018) kellene olajat cserélni.
0W30 LL olajat keresek, de nem találok a Bárdinál hozzá online, (YT videóban a mennyiség talán 3,5L?)
Segítsetek milyen olajat kellene bele és akkor már javasolhatnátok (olajszűrőt, levegőszűrőt,pollenfiltert is)
Köszönöm. -
426os
őstag
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Na, én meg Eagle F1-et (Asy 6) vettem, mert adatlap és review-k alapján csendes.
Most már méginkább kíváncsi vagyok milyen lesz az előző nyáriakhoz (Dunlop Sportmaxx RT2) és az új téliekhez (Dunlop Winter Sport 5) képest. -
válasz
szőröscica
üzenetére
...oszt az mé 23 éves guma??
2603 nem azt jelenti, hogy 2026 évi harmadik heti?! Na, majd megnézem ma pontosan mi van rajta.
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
szőröscica
üzenetére
Nem tudom mitől függ, de nekem bevált a Nexen.
-
kpepe111
csendes tag
Sziasztok!
Meg tudná valaki mondani, hogy a ECE DL1 26/27, 2610-es verziós navigáció, ami egy 2019-es Golf Sportsvanon fut, van-e magyarul beszélő opció a naviban? Az autó egész rendszere magyar, de amikor nyelvet váltok valami másra, aztán vissza magyarra, akkor kiírja, hogy a beszédet nem lehet, az angolon marad.
A térképfrissítésben az nds/PRODUCT mappában vannak mindenféle speech.nds file-ok, de nem tudom melyik micsoda (a teljes Európa nem fér rá az SD kártyára). De igazából az alap kérdés, hogy tud-e egyáltalán magyarul beszélni, vagy sem, mert akkor nem is erőlködök tovább. :)Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ/BONTATLAN Microsoft Surface Laptop 7 ULTRA 7 32GB 1TB
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Dell Latitude 5401,14" FHD,i7-9850H,16GB DDR4,512GB SSD,WIN11,ÚJ AKKU
- Nemzetközi csomagküldés olcsón EU akár 2800 Ft-tól CsomagExpress
- Dell Wyse 5470,14",FHD,Touch,N4100 CPU,8GB DDR4,128GB SSD,WIN11,IR KAMERA
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Azt viszont látom, a víz nagyon hamar eléri a 90°C-t, viszont a váltó és motorolojanak kell kb. 20 perc mire eléri a 80-90-et.
euro5-nél azért voltak gondok EGR-el itt valahogy sikerült megoldani nekem mondjuk az EGR hűtővel volt baj, de maga az EGR tiszta volt nagyon. Az előző verzió ami SILK ott az EGR-t magára az intercoolerre szerelték korábban ezért van ott egy EGR furat és ez lett visszavezetve az intercoolerbe?

Mi célt szolgálhat az EGR és az EGR nélküli verzió?

Valami terrorista bogár befészkelte magát a kamerasziget bal alsó sarkába, így nem szalonképes, ezért késnek a képek.