Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- N€T0X|N: Talaria tuning: meg kéne tudni állni!
-
LOGOUT
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tasiadam
veterán
válasz
szabonagyur
üzenetére
Mondjuk ha nem kötné pénzhez rózsabimbó VAG az ETKA-t, akkor nem kéne elég sűrűn írni kérdések miatt, hanem elérné az ember is. nemigapartson fent vannak ugyan azok az ábrák, de nem alváz alapján keres az ember, hanem ránézésre, de eléri ott is az EAN/OE számokat, csak felsorolva. Pl 1 szilentet megtalál az ember, mert az nem változik, de amint szenzorról van szó, máris van n+1 lehetősége.
Meg ez az etka szerintem logikátlan egy realoemhez képest.
Pl ha keresek egy üzemanyag ellátáshoz dolgot, akkor amint áram van benne, az elektromosságnál fogom találni, és nem az ÜA cuccai között. -
tasiadam
veterán
Feszültségszabályzó hiba miben nyilvánul meg?
amióta megvan az autó, azóta 2 dolog adott: beltérben a világítás néha elmegy 1 pillanatra. Neten olvasva a válasz erre az, hogy #JustSkodaThings
Ha tekerem a kormányt, halványul a főfényszóró.
Sógor azt mondta, hogy ez simán a fesszab hibája. A -
tasiadam
veterán
-
tasiadam
veterán
Na ha már itt tartunk a benyánál. kéne egy tisztítás az ÜA rendszernek.
A szerviz a kék spurit mondta, meg 100as benzint. A spuri helyett valami ajánlás esetleg? -
tasiadam
veterán
Hivott ma reggel a villamossagi szerelo, hogy tegnap este hasznaltak a skodat, semmi gondja nrm volt, meg ma reggel hidegen indulva sem. Szerintuk uzemanyag hiba lehetett. Node kerem. Teletankolom az autot 35l MOL 95-el, elotte volt benne shell 10l. Es a tank elso negyedeig jo, majd hirtelen elkezd megmeredni. Kicserellek mindent, tovabbra is gane, belerakok 5km-t es hibatlan? Vagy kell neki ennyi ido mire megtanulja az uj MAF es uj trafot? Esku nem ertem a benzines mukodeset a dizelhez kepest.
-
tasiadam
veterán
1.4 16V AUA motorkód, még a régi központi trafós.
Hétvégén véltem felfedezni, hogy a motor 3-2 hengerezik.
A gyertyák Denso-k, nincs 1 egész évesek.
A gyertyakábel zsír új, nem javult.
A gyújtótrafó zsír új Hella, nem javult.
MAF szenzor zsír új, semmi hatása nem volt rá.
Lambda szonda 1 hetes, zsír új.
A motor elég nehezen indul, össze vissza jön elő kimaradt égés. A kopogás szenzornál láttam, hogy az 1-es hengerre ad néha jelet.
MOL-os 95-ös benya van benne. A tank első felénél semmiféle probléma nem volt, második felénél jött ez elő.
Mit kéne még megnézzünk? Injektor tisztítás tervben van. -
tasiadam
veterán
Udv
A waste spark ingition rendszernel, azaz ami a regi 16v motorokon van, melyik 2 henger tartozik ossze? 1-2 es 3-4?
Ma menet kozben vettem eszre, hogy valami nem kiraly az autoval. Napok ota rohadt gyenge, nem porog, de se hibakod nem volt, se check engine. Kibirta hazaig, hogy bealljak garazsba, es most jott is, egeskimaradas erzekelt, 1-2 hengerre. Amikor eloszor raneztem a motorra, lehuzodva az utrol, akkor megrazott a motor. Nrm a cuki kis 12v, hanem az az istenes gyujtas. A kabelek es a gyertyakkal gond nem volt. Gyanakszom a tekercsre.
-
tasiadam
veterán
Bocs, mas volt VDO, de ez a magneti egy hulladek. Ma is bedobott egy valoszinutlen erteket, amitol a valto meg hulyul, pedig egy egyszeru gazt nyomtam gyorsitashoz.
-
tasiadam
veterán
Continental/VDO utangyartottkent mennyire jo minoseg? Kidobom a skodabol a magneti MAF szenzort. A gyari az VDO volt, most azt rendeltem bele.
-
tasiadam
veterán
válasz
bul07
üzenetére
a teljes ár érdekel, de jöhet a kedvezmény is. Csak mert annyit fizettem érte, mint egy NTK-ért kb lehetne. De legalább funkcionál az autó és műxik is rendesen. Még gondolom tanulja, hogy kéne működjön 2 hét lambda hiba után, mert néha éreztem, hogy meg-meg torpan. Meg a váltó logika is újratanul ja az eddigi használat után a lábam. Ha nagy gázt adtam, EPC hibáal megmeredt a váltó, emiatt negyed, max fél gázzal közlekedtem, és rohadt lassan ment mindenhova
-
tasiadam
veterán
van valakinek unix accountja? Ha igen, ez mennyibe kerül? azmt-40-011-1012
-
tasiadam
veterán
-
tasiadam
veterán
Elvittem az elektromontaghoz a skodát, ugye, leendő lambda hibával. Ugye a delphi jó volt benne. A magneti J/N-es. Holtig állított K-s Molbiletron szondával ugye hibát ad. Megnézték, a szodna nem bele való. A bárdi 2ből 2x nem azt adta el, amit árulnak.
AZM-et raknak bele, vállalják is rá a garit, szívjon vele az, akinek 2 anyja van innentől kezdve.
-
tasiadam
veterán
válasz
hodostamas
üzenetére
Üdv
Lambdaszondát kéne meglesni kezdésnek. -
tasiadam
veterán
inkább elméleti kérdés:
A VW groupnak miért éri meg ezeket a motorbakokat a fém résszel együtt cserélni? Miért jó fölöslegesen egy darab fémet legyártani, majd kidobni?
Lehet kapni egyedül is a talpat, de az is kb 1 árban van a fémessel. Ez a képen bontott, de az újat is így adják.
-
tasiadam
veterán
Jövőhéten megy a fábia a szenzor kábelezést kiméretni. Az egyik villamossági szerelő azt mondta, hogy 10ből 9 fabia ilyen hibával él és virul, és nem éri meg a munka senkinek, meg az autó árához sem. Na most egy átlag fabia 300-400e ft. Mi az a munkadíj egyáltalán, amire azt mondják, hogy nem éri meg? egy kimérés lenne 200e ft, vagy mi?
-
tasiadam
veterán
Ismertek BP-n olyan elektronikai szerelőt, aki ki is jönne az autóhoz kimérni és megnézni a problémát?
-
tasiadam
veterán
XD
-
tasiadam
veterán
válasz
imyourfriend
üzenetére
NTK gyartmany a gyari. Az mas kerdes, hogy az onmagaban kaohato NTK az mennyire jo a gyarihoz kepest. De igen, 2x annyiba kerul.
Akkor a MAF szenzor is az a marka, ami benne volt, magneti. Csak nem olasz, hanem kinai. -
tasiadam
veterán
Ezekhez az oreg hulladek skodakhoz, mint a MK1, es vele egykoru octavia, milyen szenzorokat erdemes raknk?
Egy atok az osszes, de komolyan. Ma megmeredt a Delphi uj lambdaszonda. Ugyan azon az uton EPC lamba a chrck engine melle: az uj magneti MAF szenzor mert valoszinutlen erteket paslogaznal. Komolyan ilyen gane mind? Gyari persze nem igazan van. Nem hiszem el, hogy ugyan az a marka, ami egy BMW-ben jo, egy skodanak nem tetszik -
tasiadam
veterán
-
tasiadam
veterán
válasz
molnarpeter
üzenetére
a hátsóba, csak van vmi betétes cucc, igen, de 1 vagy 2mm-el kisebb, szerintem az az RS. Mármint utángyártott RS szilent. Oda egyébként tennék simán HD-t, valahol mintha láttam volna
-
tasiadam
veterán
válasz
molnarpeter
üzenetére
Az ugyan akkora?
-
tasiadam
veterán
Mirefell tudja az auto elfelejteni az EGR allasat? Holnap ledugozom a fenebe, de ma is gane volt. 0.6v min lett a 0.96 helyett, es az alapjarat instabil volt.. remelem nelkule funkcional es nem reklamal, msx furok 1 kis lyukat a tomitesre
-
tasiadam
veterán
Van olyan hely, ahonnan barmilyen Meyle HD cuccot tudok venni? Pl a fabiara kene nekem hatso szilent, ahova HD kene. Elso tengelyre is akad, de a hatsora nincs sehol. Ezen kivul meg a BMW-re is kene, de oda plane alig van HD. Poliuretant meg nem akarok
-
tasiadam
veterán
válasz
molnarpeter
üzenetére
Írok nekik kíváncsiságból, hogy mennyi lenne egy AUA felújítva. Mert simán megtudom venni és elrakni a többi alkatrész közé, és olajcserénél feldobatni rá simán
-
tasiadam
veterán
válasz
molnarpeter
üzenetére
BP-n vagyok. Valszeg a tőkefészkek betegek már. ilyen 20-30-40%-os gázon csörög csattognak. Pedig új INA hidrotőkék vannak benne. Nem sietek vele, mert a kasztni és a futómű fontosabb, meg a gáz rendszer, de majd ha a többi megvan, akkor jön 1 felújítás, vagy 1 felújított rá
-
tasiadam
veterán
Egy regi 16v hengerfej fellujitas mennyi JMF lehet, ha mindent is csinalnak? Vagy 150e legalabb?
-
tasiadam
veterán
24 eves mageti es 0 napos magneti MAF szenzor. Azt hittem, hogy hibas, olyan kicsi benne a mero. A kek az uj, a piros egyertelmuen a regi
-
tasiadam
veterán
Halal komoly kerdes: varosi autoba tenyleg kell catch can?
Ma 2x doglott meg a fabia autopalyan. Es eloszor csak amber EPC vilagitott. Erezhetoen mas lett a valto, mintha valami SMG lenne. Megalltunk, kitoroltem, mert nem volt erezheto, hogy nem jo az auto. Ekkor a MAF szenzorra hisztizett. Torles, no problema.Hazafele kigyorsitasnal amber EPC es check engine. EGR, MAF es szivosor tomitettlenseg hiba. Mondom acsi, az EGR uj, MAF oke, de biztos nem tomitetlen.
Szetszedtem, es a szivosorban allt a viz, a MAF vizes volt es a szurohazban allt a cappuchino hab. De nem keves.
Mivel az auto 95 varosban van hasznalva, igy nem tudom kimelegiteni az olajat. Viszont azt neztem, hogy beferne egy catch can a kartercso es a legszurohaz koze. Most tenyleg ez kell azert, hogy az auto ne dogoljon meg, ha meghajtjak palyan?
-
tasiadam
veterán
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Probalni nem probaltam, latni lattam, ulni ultem benne. Mert nagyobb a labter es minden a scalaban?
-
tasiadam
veterán
válasz
grizlisandor
üzenetére
A fóbiában halaegnek nem (mk1)
-
tasiadam
veterán
válasz
atos19881101
üzenetére
Nekem a BMW olyan, hogy ha kihuzod, letorlod, visszadugod, akkor amit magaval huzott olaj megragad a csoben, es osszekeni. Nagyon hideg olajjal tudom csak nezni kb, akkor nem folyik ra a csore. Borzalmas ez is ahogy latom
-
tasiadam
veterán
válasz
atos19881101
üzenetére
Ez torles utan?
-
tasiadam
veterán
válasz
atos19881101
üzenetére
Nehez leolvasni? Lattal mar M57 olajpalcat?
-
tasiadam
veterán
Szetkaptuk ismerosom autojat ma. 3 hengeres 1.2 12V mk1 fabia. Lebontottuk az oldalat, szijat levettem, es megforgattam a motort. A problema az volt, hogy tankolas utan nrm indult el az auto, nem tekerte az onindito. Betolasra sem indult el, bevolt allva a motor.
Na, megforgattam a fotengelyt, a vezerles ment szepen, viszont kb a veztengely negyed fordulata utan a motor beall. Nem megy sehova. Masik iranyban ugyan ez. Az osszes szelep zarva volt, ugy is. Elofordulhat, hogy a hajtokarcsapagy siman atfordul es nem engedi atfordulni? Egyebkent nem fogjuk megcsinalni inkabb, mert olcsobb lenne egy bontott motor.
-
tasiadam
veterán
válasz
dellfanboy
üzenetére
AZQ tán
-
tasiadam
veterán
Az osi 3 hengeres mk1 fabiaban cserelt mar valaki otthon lancot? Ismerosomnek elvileg a feszito inditasnal megadta magat es megallt a motor. Tervben van hogy beledobunk valamit hogy birja muszaki vegeig (ev vege), de nem eri meg szsrelohoz elvinni. Hibatlan az auto, de az aranak kb a negyede-fele lenne munkadijjal
-
tasiadam
veterán
válasz
ParmaBoy
üzenetére
Kb 2 éve volt, hogy használtam a greengot esténként 1 útra. 5e ft volt az a km 10km oda vissza, 1 óra alatt, városon belül.
Beültem valamelyik nap, mentem 5km-t, várakoztam 30 percet, és fizettem 7700ft-t.
Azért na. 7700ból nem kevés benzint locsolok bele a skodába, vagy akár LPG-t, és nem 5km-t megyek vele. Értem én, hogy van ez, de nem éri meg, ha nem fizetek elő. Előfizetésnél meg ugye nézik a biztosjtást is, beülsz a kocsiba, és 400ft. Elindjtod a foglalást, az is x ft. majdnem ezer ft az, hogy gurulsz 2 métert.
-
tasiadam
veterán
válasz
No.01
üzenetére
Asszem az utolsó verziók ilyenek, de lóerőben nincs különbség. Greengonál általában jobban felszereltek, és az összes citygo nagy akksis. Úgy próbáljátok ki, hogy mindegyik 4 évszakoson fut, nem évszaknak megfelelő gumin.
Van olyan szokásuk is, hogy amikor megállsz elsőnek, akkor ha állóra fékezed magad, nem kell tartani a féket, hanem magát tartja. Ha nyomsz 1 kicsi gázt, akkor már tartani kell. Mivel én mind a 2 automata autónknál kihúzom N-be a váltót amint megállok, megszokásból ezeken is, de egyébként meg nem kell.
ECO és ECO+ állásban asszem csak 60% terhelést enged a motorra, ami bőségesen elég, mert képes alaphelyzetben szárazon a gumit eltekerni. Azért a kis bódéban az a 210nm elég vicces.
Akkor ECO+ állásban nincs fűtés és klíma sem, csak szellőzés.
A hangrendszerük amúgy elég jó gyárilag
A kis akksis a greengo app szerint is max 100-120km-t mennek, el a nagyok meg 220-240-t írnak alaphelyzetben, ECO-val ez hozható is nagyjából, ha nem ökör az ember, és tötl is vissza menet közben fékezés helyett -
tasiadam
veterán
válasz
No.01
üzenetére
Önmagában akkor ugyan azok a dolgok érintik, mint a citygo-t és az up-ot. GreenGo-nál elég sokat vezettem mind a kettőből. Ugye van bennük már olyan 60e km, és azt eltudom mondani, hogy némelyik ritka szar már futómű ügyileg, és mostanában jön elő rajtuk az, hogy valamelyik lámpatest kiég, elöl hátul, mikor melyik oldal. Valszeg ez nem e-up egyedi problémája, hanem az összes idetartozóé.
Egyébként simán kéne nekem is városba, de nem a kisebbik akksis, hanem a nagyobbik, mert akkor a megyén belül is kényelmesen eljutnék bárhova -
tasiadam
veterán
Na ugy tunik, hogy az olaj melegedessel mulik a hidrotoke csorgese. Amikor mar teljesen uzemmeleg, akkor abszolut nincs. Elofordulhat amugy az is, hogy 6e km alatt annyora felhigult a motorolaj, hogy elojott ez? Teli hidegben nem volt semmi csorges
-
tasiadam
veterán
Csak kerdes, mielott nekiallok csereltetni: hibakod es check engine nelkul lehet hibas egy kopogasszenzor? Ha gazt adok, olyan hangja van neha az autonak, mintha a hidrotokek csorognenek. De ezt nemreg csereltek, es csak par masodpercig hallhatl, es csak gyorsitaskor. Vagy milyen a hangja a kopogasnak?
-
tasiadam
veterán
Nyert
-
-
tasiadam
veterán
Olyan jol jartam, hogy lampahoz erve felakadt a regi EGR. Az uj ugye nem lett jo, ugyhogy most ulok es varok az ujra, aztan megyek a szerszamokert es rakom fel. Meg szeretncse, hogy eltudtam tolni szabadhelyre, es van greengom
-
tasiadam
veterán
válasz
dellfanboy
üzenetére
nekem is van most 1 marékkal a skodában, mert olyan kicsi a motortér, h nem tudom kiszedni. De filléres dolog pótolni
-
tasiadam
veterán
válasz
dellfanboy
üzenetére
Ha az egyik készlet beleesik a motortérbe, marad még tartalék
-
tasiadam
veterán
válasz
norrberth
üzenetére
Szelepből ha raknék, akkor nagyobbat tennék rá. Ugyan az a gyártó, csak olcsóbb egy renault szelep, annyit tudok. Elmondások alapján pár km és betanulja az új szelepet, de a 75 ló mellé minek
Majd rakatok bele új piert, csak ugye akkor szerelőt kéne megbízzak vele, azmeg bárdis ár + x százalék + 1-2 óra kiszámlázása, és máris lesz egy bő 70k-s csere, miközben magamnak megoldanám 30ból. -
tasiadam
veterán
válasz
Mágus2
üzenetére
Nem az volt a gond, hanem hogy a vezerlo nem tudja allitani. Tud vele kommunikalni, de mas a revizioja annak amit vettem, es annak ami belevalo.
Ranezesre ennyi a kulonbseg a 2 kozott. A hutes/bordazottsag irrelevans, mert van ilyen es olyan is beloluk. Es a M-es, amit vettem, az 2000-ig ment a 16V motorokhoz, mit a T, az annal ujabbakba jo, hiaba ugyan az a motorkod
-
tasiadam
veterán
válasz
imyourfriend
üzenetére
A zsu.hu oldalan vettem, es ha van a garazsban auto, akkor alvazszam alapjan ok azt mondjak, hogy x vagy y jo hozza. Na itt kovettem el a hibat, es en M vegu EGR-t vettem. Corsa megnezte, es T vegu valo az autohoz. Ugyhogy ha el a wrboldaluk, irok nekik emailt, hogy ilyenkor mi a teendo, mert irrelevans az adat amit ok adnak. Plane, hogy alvazszam alapjan keresek valamit, es felsoroljak, hogy jo. Tobbs,or rendeltem mar toluk, sokszor jeleztem mar nekik weboldallon bugot, meg fizetes nelkul kaptam meg csomagot, mind meghalaltak, remelem most ia fair lesz a dolog
A MAF amugy nem annyira olcso. Egy jo kb 10-12e ft. De a gyarit tavaly megtisztitottam es visszament, mert jol muxik. EGR-t meg meglatjuk hogy mennyi, csak infrát migrálnak es nem el az aruhaz egy par oraja
-
tasiadam
veterán
válasz
imyourfriend
üzenetére
Fóbia mk1 1.4 16v automata
-
tasiadam
veterán
Az auto meg rosszabbul viselkedik, mint korabban. Fordulat mar tempomat mellett is ingadozik. Alapjarat meg inkabb ingadozik. Nincs sehol sem szivargas. Megprobalok adni egy EGR es lamba adaptaciot/resetet, hatha megoldja a problemat, de ez igy kb hulladek. Egeskimaradas sincs, se hibakod
-
tasiadam
veterán
válasz
molnarpeter
üzenetére
Ingadozik az alapjarat, de terhelve jo. Szetszedem majd ujra es lekenem mindenhol pasztaval, hogy veletlenul se szeleljen sehol
-
tasiadam
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Hardcore café
- Engedélyezte Hollandia a Tesla önvezetést, az EU többi része következhet
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AliExpress tapasztalatok
- Horgász topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Villanyszerelés
- iPhone topik
- Hővezető paszták
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z390 i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 Super 8GB Aerocool P500B Digi ARGB 750W
- Apple iPhone 13 Pro 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- 27% - Asus külső Optikai megható!
- Microsoft Surface Laptop 6 Ultra 7 16GB 512GB
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest